Dolce Gusto afvalbakje

De machines van Dolce Gusto zijn nog altijd ongekend populair. De samenwerking tussen Nestle en het Duitse Krups is succesvol gebleken. Met de machines maak je koude- en warme dranken door middel van cups. Over het algemeen doe je de cup in de machine, je stelt eventueel nog wat in en dan krijg je je koffie in de kom.

Al deze cups zorgen wel voor veel afval. Waar hoort dit afval bij, hoe vaak moet je je machine legen en waar laat je die cups dan? In dit artikel zullen we deze vragen met je bespreken.

Dolce Gusto Cups in de machine

cups en aanknop piccolo dolce gustoAls je je bak koffie (of thee) hebt gezet met een Dolce Gusto machine gooit de machine de cup soms in een afvalbakje dat geïntegreerd is in de machine. In dit bakje kunnen dan vaak tussen de 5 en 10 cups.

Bij de kleinere machines is dit bakje niet voorzien en moet je na elk gebruik de cup verwijderen. Het is fijn om deze in een afvalbakje te kunnen doen omdat de cups vaak nog nalekken net na gebruik.

Dolce Gusto Cups na de machine

Ook het bakje in de machine raakt een keer vol. Dan moet deze geleegd worden, maar waar laat je de cups?

De cups van Nespresso, een soorgelijk systeem van Nestle, worden gemaakt van aluminium en kunnen daardoor goed hergebruikt worden. Echter de cups van Dolce Gusto worden gemaakt van meerdere producten. We hebben weleens gehoord dat de cups gemaakt worden van aluminium én plastic. Omdat het van meerdere materialen is, kunnen de cups niet gerecycled worden. Daarom passen ze het beste bij het grofvuil.

De keuze voor Dolce Gusto is dus als je sterk met het milieu wilt meedenken niet de beste keuze. Je kan dan beter kiezen voor Nespresso of andere cups gebruiken die helemaal van plastic gemaakt zijn. Deze kunnen namelijk gerecycled worden als plastic.

Dolce Gusto afvalbakje

De cups van Dolce Gusto kunnen dus gewoon in de vuilnisbak.

Echter een vaakgehoorde klacht is dat de cups nadat ze uit de machine komen nog een tijdje nalekken. Er staat dan een plasje in je vuilnisbak en als je je vuilniszak naar de klik brengt lekt deze vaak nog na.

Hierdoor is het niet gewenst om de cups direct in de vuilnisbak in huis te gooien maar in de kliko (buiten). Omdat je niet voor elke cup naar buiten wilt lopen raden wij aan om een kleine afvalbakje op je aanrecht te zetten, in de buurt van je Dolce Gusto koffiemachine zodat je daar de cups in kan gooien.

Het is slim om een afvalbakje te kiezen die in je vaatwasser kan omdat de cups dus lekken. We bespreken er een paar:

Brabantia afvalbakje

brabantia afvalbakje

Brabantia is vooral bekend door haar afvalbakken en droogmolens. Dit kleine afvalbakje is geschikt om je cups in te doen. De inhoud is 2 liter dus er passen wel wat cups in.

Het bakje is gemaakt van RVS en daardoor geschikt om in de vaatwasser te plaatsen. Het product is eigenlijk gemaakt om senseo pads in te doen, maar Dolce Gusto cups gaan er ook prima in.

Het product is niet voorzien van een deksel dus niet reukdicht en kan na enige tijd dus wat gaan ruiken.

► Bekijk op coolblue.nl

Simplehuman afvalbakje

afvalbakje simplehuman

Dit simplehuman afvalbakje heeft een inhoud van 1,5 liter. Dat is niet erg groot, maar wel geschikt om de cups van je Dolce Gusto apparaat in te doen. Dankzij de RVS behuizing is deze ook geschikt voor de vaatwasser en deze heeft een swingdeksel.

Hierdoor zullen er weinig onaangename luchtjes van het afvalbakje komen. De deksel swingt en valt vrijwel altijd weer dicht.

► Bekijk op coolblue.nl

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Kafea.nl
Logo