Beste koffiefilters
Op deze pagina
Ben je een ware liefhebber van lekkere koffie? Gaat jouw voorkeur daarbij uit naar filterkoffie/gemalen koffie? Dan ben je niet de enige. Behoorlijk veel Nederlanders geven de voorkeur aan filterkoffie in plaats van aan koffiebonen. Met filterkoffie geniet je immers ook nog van de heerlijke, nostalgische geur van de koffie.
Als je van een kopje koffie met filterkoffie wilt genieten, moet je wel enkele voorbereidingen treffen. Zo heb je uiteraard een juiste koffiezetapparaat nodig, maar je hebt ook een juist koffiefilter nodig. Wat het juiste koffiefilter is? Dat hangt volledig af van jouw voorkeuren, de koffiemachine die in jouw keuken staat en het filter waar jij naar op zoek bent.
Het aanschaffen van koffiefilters is hierdoor geen al te gemakkelijke opgave. Graag helpen we jou daarom een handje met het uitkiezen van het beste koffiefilter voor in jouw koffiezetapparaat. Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste koffiefilters en zijn daarbij uiteindelijk op een top 5 uitgekomen. Deze top 5 vind je alvast in onderstaande tabel. Als je iets verder naar beneden scrollt, kom je ook per koffiefilter een uitgebreide review tegen.
Onze top 5 koffiefilters
Waarom zijn koffiefilters ooit uitgevonden?
Voor de uitvinding van de koffiefilters moeten we terug naar het jaar 1908. In dat jaar wist Amalie Auguste Melitta namelijk het patent te leggen op de term ‘koffiefilter’. Zij was van mening dat de filters die toen gebruikt werden, absoluut niet de juiste kwaliteit hadden. Destijds werden er overigens voornamelijk metalen- en katoenen filters gebruikt.
Mevrouw Melitta besloot echter om het anders aan te pakken. Zij wilde namelijk dat alleen de gemalen koffie gebruikt zou worden in het koffiezetapparaat én niet de kleine deeltjes koffie. Niemand zit immers te wachten op klonterige koffiedeeltjes in een lekker kopje koffie.
Melitta ging met vloeipapier aan de slag in combinatie met een messing bakje. Uiteindelijk wist zij met deze materialen een geschikt koffiefilter te ontwerpen. Hedendaags wordt die techniek nog steeds gebruikt voor de koffiefilters, maar ook andere materialen worden gretig gebruikt door verschillende fabrikanten.
Met de koffiefilters ben je in staat om te genieten van alle lekkere aroma’s en smaken uit de gemalen koffie. De gemalen koffie wordt gemengd met water en dat bracht vroeger de nodige koffieprut met zich mee. Door het filter komt alleen de juiste gemalen koffie in jouw kopje terecht én dus niet meer de smerige koffieprut. Al met al een ideale uitvinding van mevrouw Melitta!
Verschillende soorten koffiefilters
Zoals je in bovenstaande tabel al kunt zien, bestaan er behoorlijk veel verschillende koffiefilters. Het belangrijkste onderscheid kan gemaakt worden tussen:
- De papieren filters; die gooi je weg na het gebruik
- De permanente filters; deze maak je na gebruik schoon en kan je dus jarenlang gebruiken
Wat voor jou het beste soort koffiefilter is, is compleet afhankelijk van jouw situatie. Wat voor koffiezetapparaat hebt? Op welke manier zet jij het liefste de koffie? Op die twee vragen moet je voor jezelf een passend antwoord zien te vinden.
Beide varianten hebben in ieder geval hun voor en tegens. Een permanent filter is op de lange termijn vaak voordeliger, maar je moet het filter dan wel continue schoon maken. Daarentegen gooi je een papieren filter na gebruik direct weg, waardoor je eigenlijk geen omkijken meer naar het filter hebt. Echter is dit wel belastend voor het milieu.
Uiteraard speelt ook jouw soort koffiemachine een grote rol. Heb je een koffiezetapparaat inclusief een filterhouder? Dan heb je eigenlijk niks aan een permanent filter; je kunt de papieren filter in de filterhouder stoppen en direct genieten van heerlijke koffie. Mocht jouw koffiezetapparaat géén filterhouder hebben, ben je ‘genoodzaakt’ om wel voor een permanent koffiefilter te kiezen.
Verder is het ook nog goed te weten dat er van de (papieren) filters meerdere maten bestaan. We hebben de maten hieronder op een rijtje gezet:
- Maat 1 (100)
- Maat 2 (102)
- Maat 4 (104)
- Maat 6 (106)
Sommige fabrikanten kiezen voor de normale maatvoering, maar sommige fabrikanten gebruiken ook 100, 102, 104 en 106. In bovenstaand lijstje zie je in ieder geval wat de overeenkomstige maten van de koffiefilters zijn.
Voor de werking van de (papieren) koffiefilters willen wij je graag naar onderstaande video verwijzen. In deze video zie je direct wat een koffiefilter nou precies doet en wat de voordelen hiervan zijn:
Wij zijn op zoek gegaan naar de koffiefilters die aan alle verwachtingen voldoen. Uiteindelijk hebben we vijf verschillende filters gevonden die in onze ogen de beste prestaties leveren. Hieronder bespreken we deze vijf verschillende filters, waarbij we allereerst aftrappen met de beste papieren filters met maat 4.
Beste papieren koffiefilters - maat 4 – Filtropa Nr.4 Filters 100 stuks
Heb je een koffiezetapparaat met daarin een filterhouder? Dan is de kans groot dat dit een filterhouder met de maat 4 is. Mocht dat het geval zijn, is het onwijs belangrijk om de juiste filters te gebruiken. Dat zijn, gezien de afmetingen van de filterhouder, altijd koffiefilters met maat 4.
Wij zijn voor jou op onderzoek gegaan naar de beste papieren koffiefilters met maat 4. Uiteindelijk zijn we uitgekomen op deze filters van het Nederlandse merk Filtropa. Deze papieren filters zijn in onze ogen de beste papieren koffiefilters van maat 4.
Deze filters zijn eigenlijk geschikt voor alle koffiezetapparaten met een filterhouder van de bijbehorende afmetingen. Stop één van de koffiefilters in de filterhouder, schep de gemalen koffie in het filter en geniet nadien van een heerlijk kopje koffie. Dit filter laat alleen de juiste aroma’s en smaken door en filtert bijvoorbeeld de (harde) deeltjes koffie er tussen uit. Hierdoor geniet je altijd van een heerlijk kopje koffie!
Mocht je besluiten om deze koffiefilters aan te schaffen, kan je zeker even vooruit. In deze verpakking zijn namelijk maar liefst 100 filters aanwezig. Het is hierbij uiteraard wel noodzakelijk dat je tijdig het koffiefilter vervangt. Doe je dat niet? Dan krijg je alsnog smurrie en vieze drup in jouw kopje koffie.
Bij onze partner Bol.com hoef je bovendien niet al te veel voor deze filters te betalen. Met een totaalprijs van 11,67 euro betaal je per filter ongeveer 11 cent. Als je kijkt naar de kosten per kopje koffie is dat zeker voordelig te noemen.
Ook op het gebied van milieu heeft Filtropa de nodige maatregelen getroffen. De filters voldoen hierdoor aan alle normen op het gebied van milieu en duurzaamheid. Als je gebruik van deze filters maakt, hoef je je dus niet bezwaard te voelen wat betreft de invloed op het milieu.
Het enige nadeel dat we gevonden hebben, is dat dit filter iets te weinig aroma afgeeft aan de koffie. Of beter gezegd; deze witte filters geven minder aroma af dan de bruine filters. Mocht je een ware fijnproever zijn, kan je wellicht beter voor de bruine papieren koffiefilters kiezen.
Deze (witte) koffiefilters laten minder aroma’s door dan bruine koffiefilters.
Voordelen
Nadelen
Conclusie
De Filtropa Nr.4 filters 100 stuks zijn wat ons betreft de beste papieren koffiefilters met maat 4. Deze filters zijn toepasbaar in veel verschillende apparaten, zijn duurzaam en worden geleverd in een verpakking van maar liefst 100 stuks. Je moet er alleen rekening mee houden dat deze witte filters minder aroma’s hebben.
Bekijk prijzen van de Filtropa Nr.4 filters 100 stuks bij verschillende winkels:
Beste papieren koffiefilters - maat 6 – Melitta filters nr. 6
Heb jij een filterhouder in jouw koffiezetapparaat die te groot is voor de hierboven genoemde filters? Dan is het tijd om naar een iets grotere maat papieren koffiefilters te kijken; je komt dan al snel op maat 6 uit.
Mocht je specifiek op zoek naar papieren koffiefilters met maat 6 zijn, is er eigenlijk maar één variant waar je voor kunt kiezen. Althans dat zijn onze bevindingen. Wij zijn namelijk zéér te spreken over de Melitta filters nr. 6. Deze papieren koffiefilters zijn onwijs prettig in gebruik en leveren bovendien heerlijke koffie.
Hoe moet je deze filters gebruiken? Dat is heel simpel. Stop dit filter in de filterhouder van jouw koffiezetapparaat en vul het filter met gemalen koffie. Hoeveel gemalen koffie je hierbij gebruikt, is compleet afhankelijk van je eigen wensen en voorkeuren. Vervolgens schenk je water in dit filter, waarna het filter ervoor zorgt dat de gemalen en de koffie terecht komen in het koffiezetapparaat.
Uiteraard worden daarbij de harde deeltjes tegengehouden, waardoor je géén drup in jouw kopje koffie gaat krijgen. Ideaal! Met name over deze werking zijn wij te spreken. Melitta heeft namelijk voor hoogwaardig materiaal gekozen en heeft voor een unieke samenstelling gekozen. Her en der in het filter zijn (kleine) gaatjes te vinden, waardoor deze filters de aroma’s prima door weten te laten.
Daarmee komen we wel direct bij het eerste nadeel uit. Het is namelijk een feit dat bruine filters nóg meer aroma’s meegeven aan de koffie; deze witte filters zijn daar iets minder goed in. Desalniettemin geniet je ook met deze witte koffiefilters van heerlijke koffie.
Als je deze papieren koffiefilters van Melitta aan gaat schaffen, kan je eventjes vooruit. In één verpakking zitten namelijk 40 papieren koffiefilters. In deze grootverpakking zitten maar liefst 8 van deze verpakkingen, waardoor je met één aankoop maar liefst 320 koffiefilters geleverd krijgt.
Voor deze 320 koffiefilters hoef je bij onze partner Bol.com bovendien niet al te veel te betalen. Je betaalt bij onze partner Bol.com een bedrag van 22,99 euro voor deze koffiefilters. Als we daarbij naar de kosten per kopje koffie kijken, zien we dat die kosten héél laag liggen. Zeker als je het vergelijkt met de kosten voor een kopje koffie waarbij je gebruik van koffiebonen maakt.
Deze witte koffiefilters laten minder aroma’s door dan bruine koffiefilters.
Voordelen
Nadelen
Conclusie
Deze Melitta koffiefilters nr. 6 zijn onze absolute favoriet op het gebied van papieren koffiefilters met maat 6. Deze papieren koffiefilters hebben een hoge kwaliteit, weten de koffie perfect te bereiden en worden bovendien in een grootverpakking geleverd. De prijs-kwaliteitverhouding is wat ons betreft dik in orde!
Bekijk prijzen van de Melitta koffiefilters nr. 6 bij verschillende winkels:
Beste permanente koffiefilter – Gefu Permanent koffiefilter
Heb jij een koffiezetapparaat zonder filterhouder? Of wil je graag op een andere manier een heerlijk kopje koffie bereiden? Dan is het advies om voor een permanent koffiefilter te kiezen. Van de permanente koffiefilters bestaan vele varianten, waardoor wij een uitgebreide zoektocht uitgevoerd hebben.
Uiteindelijk hebben we één permanent koffiefilter kunnen selecteren die aan alle verwachtingen voldoet. Het gaat daarbij om dit Gefu Permanent koffiefilter. De werking, de prijs-kwaliteitsverhouding en de mogelijkheden zijn allemaal dik in orde bij dit koffiefilter!
De werking van dit filter is relatief makkelijk. Je vult het – relatief kleine – filter met de gewenste hoeveelheid gemalen koffie. Vervolgens voeg je water toe. Het filter filtert nu de hardere koffiedeeltjes er tussen uit en maakt daardoor een fraai mengsel van de gemalen koffie en het water. Je geniet hierdoor van een heerlijk kopje koffie.
Dit filter kan je gebruiken in bijvoorbeeld jouw koffiezetapparaat of als opschenkfilter. Door dit filter te gebruiken, hoef je nooit meer de papieren filters te gebruiken. Dit permanente kan je namelijk eindeloos gebruiken, terwijl je de papieren filters na gebruik weg moet gooien. Met dit permanente koffiefilter ga je dus veel bewuster met het milieu om.
De fabrikant, Gefu, heeft bij dit koffiefilter gekozen voor een combinatie van zwart kunststof en glanzend roestvrijstaal. Deze twee materialen zorgen voor de robuustheid én voor een lange levensduur. Met dit permanente koffiefilter kan je jarenlang genieten van heerlijke koffie.
Ook over de prijs zijn wij bijzonder te spreken. Dit Gefu Permanent koffiefilter kost bij onze partner Bol.com slechts 13,99 euro. Als je dit vergelijkt met de papieren filters kom je ongeveer op hetzelfde bedrag uit. Bij de papieren filters moet je echter al snel een nieuwe verpakking kopen, terwijl je dit filter jarenlang kunt gebruiken.
Overigens is dit permanente koffiefilter niet voor in alle koffiezetapparaten geschikt. Het filter heeft namelijk maat 4; mocht er in jouw koffiezetapparaat een groter filter moeten, werkt dit filter helaas niet al te goed.
Een ander nadeel is terug te vinden in het schoonmaken van dit filter. Nadat je het filter gebruikt hebt, zit het filter vol met de drup. Deze drup moet je verwijderen uit het filter, voordat je het filter weer kunt gebruiken. Dit schoonmaken duurt echter behoorlijk lang en is behoorlijk arbeidsintensief te noemen. Je moet hier echt goed de tijd voor nemen. Doe je dat niet? Dan is het filter niet schoon en is de werking ook niet meer optimaal.
Het schoonmaken van dit filter neemt de nodige tijd in beslag. Deze tijd moet je er wel écht aan besteden, aangezien anders de werking van het filter teniet wordt gedaan.
Voordelen
Nadelen
Conclusie
Dit Gefu Permanent koffiefilter is wat ons betreft het beste permanente koffiefilter. Dit is eigenlijk een duurzame variant van de papieren koffiefilters en is daarmee vele malen beter voor het milieu. Je hoeft hier bovendien niet de hoofdprijs voor te betalen en de werking van het filter is subliem te noemen.
Bekijk prijzen van het Gefu Permanent koffiefilter bij verschillende winkels:
Beste duurzame koffiefilter – Bionootje katoenen koffiefilter
Ga jij altijd bewust met het milieu om? Vind je het daarom zonde om papieren koffiefilters te gebruiken? Dat kunnen wij ons goed voorstellen; de papieren koffiefilters hebben een prima werking, maar zijn wel behoorlijk belastend voor het milieu.
Mocht je graag voor een duurzaam koffiefilter willen kiezen, kan je het beste voor dit katoenen koffiefilter van Bionootje kiezen. Dit koffiefilter is puur vanwege het milieu ontwikkeld; dit katoenen filter is namelijk goed schoon te maken, waardoor je niet na elke zetbeurt een nieuw filter hoeft te gebruiken.
Het koffiefilter is van katoen vervaardigd en dat brengt meerdere voordelen met zich mee. Het eerste voordeel is terug te vinden in de kracht van het filter; het filter is echt stevig en heeft daardoor een lange levensduur. Daarnaast is het katoen ook schoon te maken, waardoor je langere tijd van dit handige koffiefilter kunt genieten.
Bijkomend voordeel is dat je bij aankoop twee filters geleverd krijgt. Op het moment dat het eerste filter vies is, kan je tijdelijk het tweede filter gebruiken. Ondertussen maak je het eerste filter weer schoon, waarna je de filters weer met elkaar om kunt wisselen. Erg handig en duurzaam!
Qua afmetingen komt dit katoenen filter overeen met de Melitta koffiefilters maat 4. Ook deze katoenen filters passen dus alleen in de filterhouders met de bijpassende afmetingen. Je kunt dit filter bovendien niet alleen in koffiezetapparaten gebruiken, maar ook bijvoorbeeld tijdens je reis of als je op de camping verblijft.
Over de werking van dit duurzame katoenen koffiefilter zijn we ook zeer te spreken. Bionootje heeft voor een unieke structuur gekozen, waardoor de koffiedrup perfect tegengehouden wordt. In jouw kopje koffie komt daardoor alleen de lekkere gemalen koffie én het water terecht. Je geniet daardoor heerlijk van een lekker kopje koffie.
De kans is groot dat je voor dit filter gaat kiezen vanwege milieutechnische redenen. Dit filter is vele malen duurzamer dan de papieren koffiefilters en dat spreekt ongetwijfeld veel mensen aan. Tegelijkertijd moet je wel met enkele nadelen rekening houden.
Zo is het een feit dat het schoonmaken van dit katoenen koffiefilter behoorlijk veel tijd in beslag neemt. Bionootje geeft namelijk als advies om het filter dagelijks te wassen. Je hebt hier onder meer zeep en/of baking soda voor nodig. Ten opzichte van de papieren koffiefilters is dit filter vele malen duurzamer, maar je moet voor het schoonmaken wel de nodige tijd uittrekken.
Daarnaast is het ook een feit dat de levensduur van deze filters niet oneindig zijn. Als je de filters veel gebruikt en veel schoonmaakt, gaan de filters vanzelf slijten. Op dat moment moet je een nieuw katoenen filter kopen, maar gelukkig zijn deze filters niet al te prijzig. Bij onze partner Bol.com betaal je 12,95 euro voor deze twee filters.
Als laatste nadeel willen we benoemen dat je dit filter niet direct kunt gebruiken. Voordat je het filter kunt gebruiken, moet je namelijk een ‘deep clean’ proces uitvoeren. Dit betekent dat je het katoenen filter 5 tot 10 minuten in kokend water moet leggen. Het filter krimpt hierdoor iets ,maar wordt tegelijkertijd klaargestoomd voor het gebruik.
Het schoonmaken van dit katoenen filter neemt veel tijd in beslag. Bovendien slijt het filter door het schoonmaakproces.
Voordelen
Nadelen
Conclusie
Het Bionootje katoenen koffiefilter is wat ons betreft verreweg het beste duurzame koffiefilter. Dit koffiefilter is van katoen vervaardigd en is daarmee veel duurzamer voor het milieu dan de papieren koffiefilters. Qua werking hebben we eigenlijk niks op te merken, behalve het feit dat je veel tijd moet besteden aan het schoonmaken van het katoenen filter.
Bekijk prijzen van het Bionootje katoenen koffiefilter bij verschillende winkels:
Beste voordelige koffiefilter – Melitta Koffiefilters nr. 100
Ben je op zoek naar geschikte koffiefilters voor in jouw koffiemachine? Wil je daar echter niet teveel geld aan uitgeven? Daarvoor ben je bij Melitta ook aan het juiste adres. Deze fabrikant zijn we eerder al in deze reviews tegengekomen en dat is uiteraard een goed teken.
Als we naar de beste voordelige koffiefilter kijken, kunnen we niet om de Melitta koffiefilters nr. 100 heen. Deze koffiefilters hebben een prima werking en zijn bovenal gunstig geprijsd. Over wat voor prijs we het dan hebben? Nou, je betaalt bij onze partner Bol.com een bedrag van 19,99 euro voor maar liefst 360 van deze koffiefilters. Dat komt neer op een bedrag van ongeveer 5 eurocent per koffiefilter.
Bijkomend voordeel is dat deze koffiefilters maar liefst drie aromazones hebben. Door deze zones wordt de koffie van heerlijke aroma’s voorzien, terwijl de drup op een efficiënte manier tegengehouden wordt door het filter. Je geniet hierdoor van hele lekkere koffie.
Verder zijn deze koffiefilters van de gekende Melitta kwaliteit. Bijkomend voordeel is dat deze filters in het bruin uitgevoerd zijn. Zoals we in één van bovenstaande reviews al aangegeven hebben, zijn de bruine filters over het algemeen beter dan de witte filters. De bruine filters zijn beter in het overbrengen van de aroma’s van de koffie; dat is bij deze filters zéker het geval dankzij de drie aromazones.
De werking van het filter is overigens ook zeer gemakkelijk. Je plaatst het filter eerst in de filterhouder van bijvoorbeeld je koffiezetapparaat en vult dit filter vervolgens met gemalen koffie. Hoeveel gemalen koffie je daarbij gebruikt, is volledig afhankelijk van jouw eigen voorkeuren. Vervolgens vul je dit filter ook met water, waarna het filter aan de slag gaat. De drup wordt uit het mengsel van water en koffie gefilterd, waardoor je van een lekker kopje koffie geniet.
Het enige ‘nadeel’ van deze koffiefilters is dat ze nogal klein zijn. De maat van deze filters is namelijk ‘100’. Zoals je eerder in dit artikel hebt kunnen lezen, is dat gelijk aan de filtermaat 2. Deze koffiefilters zijn dus uitsluitend geschikt voor de kleinere filterhouders. Een dergelijk filterhouder kom je bijvoorbeeld in de Melitta Aromaboy tegen.
Deze koffiefilters zijn behoorlijk klein en zijn dus niet geschikt voor de alle/meeste koffiefilterhouders.
Voordelen
Nadelen
Conclusie
De Melitta Koffiefilters nr. 100 zijn de beste voordelige koffiefilters. Per koffiefilter betaal je een bedrag van 5 eurocent; dat is verreweg de laagste prijs die je per kopje koffie hoeft te betalen. Ook over de werking, de aroma’s en de hoge kwaliteit van deze koffiefilters kunnen we met geen kwaad woord reppen.
Bekijk prijzen van de Melitta Koffiefilters nr. 100 bij verschillende winkels:
Koopgids
Het soort koffiefilter
Het belangrijkste onderscheid kan gemaakt worden tussen de papieren koffiefilters en de permanente koffiefilters. De papieren koffiefilters zijn makkelijk in gebruik, zijn voordelig geprijsd en doen simpelweg wat ze moeten doen. Nadat je ze gebruikt hebt, gooi je ze direct in de prullenbak weg.
Een permanent koffiefilter is daarentegen veel duurzamer. Je gebruikt dit filter namelijk voor een langere periode, waardoor je het milieu veel minder belast. Tegelijkertijd moet je het filter wel regelmatig schoonmaken, waar je zeker de nodige tijd voor vrij moet maken.
Ons advies is om voor jezelf de voor- en nadelen van beide varianten op een rijtje te zetten. Kijk hierbij uiteraard naar je eigen situatie en bepaal op basis daarvan waar jouw voorkeur naar uit gaat. Eigenlijk bestaat er in dit geval geen ‘goed’ of ‘fout’. Deze keuze hangt namelijk volledig van je eigen wensen en voorkeuren af!
Het materiaal
Verder kunnen we ook nog onderscheid maken tussen katoenen filters en papieren filters. De papieren filters dien je direct weg te gooien, terwijl je de katoenen filters schoon kunt maken. Met het oog op het milieu is de keus voor de katoenen filters het meeste aan te raden. Feit is echter dat het aanbod van katoenen filters veel beperkter is dan het aanbod van papieren filters.
De maat
Bij het uitzoeken van het juiste koffiefilter moet je ook heel goed naar de maat van het filter te kijken. Hierbij kan onderscheid gemaakt worden tussen de volgende maten:
- Maat 1 (100)
- Maat 2 (102)
- Maat 4 (104)
- Maat 6 (106)
Wat nou voor jou de beste maat is? Dat hangt volledig af van de afmetingen van de filterhouder van jouw koffiemachine. Het advies is om altijd voor de juiste maat te kiezen. Doe je dat niet? Dan druipt er mogelijk water uit het filter, waardoor je alsnog met smurrie en een mindere koffiesmaak te maken krijgt.
Voor het bepalen van de juiste maat kan je het beste de handleiding van jouw koffiezetapparaat raadplegen. Daar staat het ongetwijfeld in vermeld. Mocht dat niet het geval zijn, kan je altijd nog contact opnemen met de klantenservice van de fabrikant van jouw koffiezetapparaat.
Overigens kiezen sommige mensen er ook voor om koffiefilters met twee verschillende maten aan te schaffen. Zij testen deze filters uit en kiezen uiteindelijk voor het filter met de beste werking.
De kleur van het filter
Ga je voor een papieren koffiefilter? Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen witte koffiefilters en bruine koffiefilters. Veelal zijn de witte varianten goedkoper, maar werken de bruien filters daarentegen iets beter. De witte filters weten minder goed de aroma’s door te laten, waardoor de smaak van de koffie iets minder is.
Mocht je echt heel veel waarde aan een heerlijke smaak hechten, is het advies om voor de bruine koffiefilters te gaan. Desalniettemin leveren veel de witte koffiefilters ook de gewenste smaak; het is immers niet voor niets dat je witte koffiefilters in bovenstaande reviews naar voren ziet komen.
Budget
Als laatste willen we je wijzen op de prijskaartjes van de koffiefilters. Het advies is hierbij om met name naar de lange termijn te kijken. Je kunt immers een permanent koffiefilter al voor een bedrag van 10 tot 20 euro aanschaffen; daar doe je vervolgens geruime tijd mee.
De papieren koffiefilters zijn ook voordelig, maar na verloop zijn de papieren filters op. Op dat moment moet je dus weer een nieuwe verpakking aanschaffen.
Ons advies? Probeer de juiste balans tussen het duurzame aspect en het prijskaartje te vinden. uiteraard moet je daarbij met name rekening houden met jouw specifieke situatie en voorkeuren. Zolang je voor koffiefilters van gerenommeerde merken kiest, hoef je je bovendien geen zorgen te maken over de kwaliteit.
Slotwoord
Voor de smaak van de koffie is het onwijs belangrijk dat je de juiste koffiefilters gebruikt. Mede daarom willen we je aanraden om de hierboven beschreven koffiefilters goed met elkaar te vergelijken. Let daarbij op de hierboven beschreven criteria en kies zodoende de beste koffiefilters voor jouw koffiezetapparaat uit.
Mocht je nog vragen hebben, kan je contact opnemen met de klantenservice van onze partner Bol.com. Zij adviseren en helpen je graag over alle onderwerpen die met koffiefilters te maken hebben. Dan rest ons nu nog één ding; we wensen je graag veel plezier met de beste koffiefilters!