Beste kopje voor cappuccino

Een kopje cappuccino drinken is in Italië een ware religie. Het drinken van een kopje cappuccino gaat daar namelijk niet zonder bepaalde voorwaarden. Zo is één van de voorwaarden dat je tot maximaal 10.00 uur ’s ochtends een kopje cappuccino mag drinken. Bestel jij als toerist in de middag een kopje cappuccino? Dan word je wellicht een beetje vreemd aangekeken.

Het drinken van cappuccino is in Italië dus een ware religie. Ook in Nederland hechten we steeds meer waarde aan lekkere koffie. Dat is onder meer terug te zien in de opkomst van koffietenten, waar heerlijke koffie geproduceerd en geschonken wordt.

Cappuccino kopje

Ben jij ook een liefhebber van een heerlijk kopje cappuccino? Dan heb je ongetwijfeld al een geschikt koffiezetapparaat gekocht. Maar, wist je dat cappuccino ook nog lekkerder smaakt als je het uit een geschikt cappuccino glas drinkt?

Wist je namelijk dat er speciale kopjes voor cappuccino bestaan? Deze kopjes zijn specifiek voor cappuccino op maat gemaakt. Dit zorgt er niet alleen voor dat je cappuccino nóg lekkerder smaakt, maar ook dat het drinken bijzonder comfortabel is. Dat klinkt wellicht ietwat overdreven. Maar, dat is het zeker niet. Je moet het eigenlijk eens uitproberen. Op dat moment begrijp je waar we het over hebben.

In dit artikel informeren we jou dan ook over alles wat met cappuccino kopjes te maken heeft. We kijken onder meer naar de aspecten waar een cappuccino kopje aan moet voldoen én wat de beste cappuccino kopjes zijn. Na het lezen van dit artikel kan jij dan ook een geschikte aankoop doen.

Waar moet een cappuccino kopje aan voldoen?

Een kenmerk van een cappuccino is uiteraard de heerlijke laag van het melkschuim. Het is dan ook wenselijk dat je deze laag intact kunt houden, waardoor je optimaal van de smaak kunt genieten.

Het is daarom onder meer belangrijk dat de binnenkant van het kopje egaal rond is. Dit betekent dat de vorm van het kopje egaal is. Het voordeel hiervan? Het melkschuim blijft stabiel liggen, waardoor de heerlijke smaak behouden blijft.

Daarnaast is het ook aan te raden te gaan voor een mooi design. Dat klinkt voor de hand liggend. Maar, kijk bijvoorbeeld eens bij het aanbod van onze partner Bol.com. Het aanbod van cappuccino kopjes is behoorlijk groot. Je kunt je aankoop dan ook helemaal naar wens maken als je gaat voor cappuccino kopjes met een fraai design.

Ook is het belangrijk om een cappuccino kopje van porselein aan te schaffen. Deze materiaalsoort houdt de warmte namelijk goed vast. Ook dat is wenselijk; een cappuccino smaakt het lekkerste als deze warm is.

Hieronder hebben wij reviews geschreven over de beste cappuccino kopjes. Het is uiteraard een relatief begrip ; ‘het beste cappuccino kopje’. Daarom hebben we verschillende categorieën opgesteld. Per categorie hebben we het beste kopje geselecteerd. We gaan daarbij uit van de volgende categorieën:

 • Beste cappuccino kopje met een opvallende kleur
 • Beste cappuccino kopje met een dubbele wand
 • Beste cappuccino kopje inclusief schotel
 • Beste cappuccino kopje van glas

Walkure Alta 18 cl – Beste cappuccino kopje met een opvallende kleur

Walkure Alta - 18cl - cappuccinokop - Geel

Ben jij een liefhebber van opvallende kleurtjes? Heeft al je servies een mooie felle kleur, zoals bijvoorbeeld geel of rood? Dan zit je met deze cappuccino kopjes van Walkure Alta absoluut goed. Deze kop is namelijk fraai vormgegeven en heeft een opvallende, gele kleur.

Overigens is het kopje ook verkrijgbaar in andere kleuren, zoals rood, groen, oranje, blauw, bruin, zwart en wit.

Dit kopje heeft een inhoud van 18 cl. In feite is dat de perfecte inhoud voor een cappuccino. Het drinken uit dit kopje gaat dan ook bijzonder prettig. Een bijkomend voordeel: de schuimlaag van de cappuccino wordt perfect in stand gehouden. Ook dat is te danken aan de inhoud van 18 cl.

Maar, dat wordt ook nog eens versterkt doordat het kopje een egale vorm heeft. De binnenkant van het kopje heeft een egale vorm, waardoor het schuimlaag stabiel blijft liggen. Daardoor wordt de beste smaak verkregen.

Bwalkure alta cappuccino kopjesij een cappuccino kopje is het altijd belangrijk om naar het materiaal te kijken. Een cappuccino kopje moet bij voorkeur namelijk van porselein gemaakt zijn. Dat is hierbij absoluut het geval. De Walkure Alta 18cl is van porselein vervaardigd.

Een ander voordeel is dat je deze cappuccino kop zonder enige problemen in de vaatwasser kunt stoppen. Ondanks de fel gele kleur is dat geen probleem. Zelfs na enkele jaren behoudt dit kopje namelijk de prachtige en felle gele kleur.

Hebben we dan helemaal geen nadeel weten te ontdekken? Ja, toch wel. We hebben twee nadelen ontdekt. Allereerst is het spijtig dat je een bedrag van € 10,85 voor één kopje moet betalen. Dat is relatief prijzig.

Daarnaast is het jammer dat het oortje nogal klein is. Mensen met grotere vingers hebben dan ook problemen met het vasthouden van dit cappuccino kopje.

Het kopje is behoorlijk prijzig.
Conclusie:
De Walkure Alta 18cl is een zeer prettig cappuccino kopje met een opvallende kleur. De gele kleur valt van een kilometer afstand nog op. Zelfs na enkele jaren blijft deze kleur intact, zodat je erg lang van dit kopje en de lekkere cappuccino kunt genieten.

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Voordelen
 • Opvallend design
 • Vaatwasser bestendig
 • Van porselein vervaardigd
Nadelen
 • Behoorlijk prijzig
 • Oortje is te klein

Thermo Cappuccino 30cl – Beste cappuccino kopje met een dubbele wand

Thermo Cappuccino glazen A2 - 30 cl

Zoals je wellicht weet, is het prettig als een cappuccino kopje van porselein gemaakt is. Dat materiaal zorgt er namelijk voor dat de cappuccino voor een lange periode op de gewenste temperatuur blijft. Gelukkig is het tegenwoordig ook mogelijk om een cappuccino kopje van glas aan te schaffen. Dat is zeker het geval als het een dubbele glazen wand heeft; dat is het geval bij dit Thermo Cappuccino kopje.

Een voordeel van dit kopje is niet alleen dat deze er goed uit ziet, maar ook nog dat deze de cappuccino bijzonder goed op de juiste temperatuur houdt. Het drinken van cappuccino wordt hierdoor niet alleen leuker, maar ook nog eens lekkerder.

We hebben het hierbij ook over een best wel groot cappuccino kopje. De inhoud is namelijk 30 cl. Je kunt hierdoor genieten van een behoorlijke hoeveelheid cappuccino. Lekker als je een fervente koffiedrinker bent!

Als laatste voordeel willen we het soort glas nog even benoemen. Het draait hierbij namelijk om zogeheten borosilicaatglas. Deze glassoort heeft enkele voordelen:

 • Lange levensduur
 • Is breukvast
 • Bestand tegen (chemische) aantasting
 • Houdt temperatuur goed vast

Helaas moet je wel behoorlijk diep in de buidel tasten voor dit cappuccino kopje. Voor één kopje moet je een bedrag van € 16,99 neertellen bij onze partner Bol.com.

Het kopje is behoorlijk prijzig.
Conclusie:
Dit Thermo Cappuccino kopje is het beste kopje met een dubbele glazen wand. Door deze dubbele glazen wand wordt de temperatuur van de cappuccino perfect vastgehouden. Daarnaast ziet het kopje er fraai uit, heeft het een behoorlijke inhoud en is het breukvast. Tevens kan je genieten van een lange levensduur!

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Voordelen
 • Lange levensduur
 • Perfecte warmhoudtijd
 • Grote inhoud (30cl)
Nadelen
 • Behoorlijk prijzig

Illy Cappuccino kop en schotel – Beste cappuccino kopje inclusief schotel

Illy Cappuccino Kop en Schotel

Als je een liefhebber van koffie bent, heb je vaak bepaalde voorkeuren. Dat heeft niet alleen betrekking op de smaak van de koffie, maar ook op het kopje waaruit je drinkt. Gaat jouw voorkeur uit naar een kopje met oortje of juist naar een kopje met schotel? Bij de Illy Cappuccino kop en schotel heb je beide werelden; je hebt prachtige kopjes inclusief één oortje en een schotel.

Het drinken uit deze kopjes is dan ook een feestje. Het kopje houdt heerlijk vast, onder meer dankzij het fraai vormgegeven oortje. Daarnaast is de schotel in meerdere situaties uiterst prettig en makkelijk.

De fabrikant, Illy, heeft besloten om deze cappuccino kopjes van porselein te maken. Dat is een verstandige keuze. Dat is namelijk het beste materiaal voor een cappuccino kopje. Dit materiaal houdt namelijk de warmte het beste vast, zodat je optimaal kunt genieten van een heerlijke kopje, warme cappuccino.

Bij het aanschaffen van deze kopjes heb je bovendien de keus uit meerdere diameters. Je kunt kiezen voor de volgende diameters: 6 centimeter, 7,2 centimeter en 8,2 centimeter. Aan jou de keus.

Hebben we dan ook nog een nadeel weten te ontdekken? Ja, toch wel. Het is enerzijds jammer dat het logo van Illy zo duidelijk in beeld is. Dat gaat enigszins ten koste van het design van het kopje.

Het logo van Illy valt nogal op.
Conclusie:
De Illy Cappuccino kop en schotel is de perfecte combinatie van een cappuccino kopje met oortje én schotel. De combinatie ziet er prachtig uit en levert bovendien een ware smaaksensatie. Het drinken van cappuccino is nog leuker als je gebruik maakt van dit cappuccino kopje.

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Voordelen
 • Prachtig design
 • Van porselein gemaakt
 • Meerdere diameters verkrijgbaar
Nadelen
 • Logo is nogal opvallend

Cappuccino Glazen kop en schotel – Beste cappuccino kopje van glas

Cappuccino glazen Kop en Schotel

Ben je op zoek naar een cappuccino kopje van glas? Dan kan je niet om dit kopje heen; gefabriceerd door Scanpart. Dit glas ziet er niet alleen zeer fraai uit, maar is ook nog eens specifiek geschikt voor het drinken van een cappuccino.

Een absoluut voordeel van dit glas is dat je de samenstelling van de cappuccino goed kunt zien. Je ziet namelijk aan de onderkant de koffie, terwijl je aan de bovenkant de heerlijke schuimlaag ziet. Dit draagt absoluut bij aan de smaaksensatie.

De glazen kop wordt inclusief schotel geleverd. Het drinken van de cappuccino gaat dan ook behoorlijk makkelijk. Dat wordt ook nog eens versterkt door de grootte van het oortje. Door het formaat van het oortje is het voor iedereen mogelijk om het cappuccino kopje prettig vast te houden.

Het is bovendien erg prettig dat je deze glazen in de vaatwasser af kunt wassen. Je hoeft dus niet zelf de handen uit de mouwen te steken. Bovendien blijven de glazen een behoorlijk lange tijd netjes en fraai, ondanks dat je deze in de vaatwasser stopt.

Helaas is deze glazen kop dus wel van glas gemaakt. Glas houdt de warmte iets minder vast dan porselein. Je moet je cappuccino dus iets sneller opdrinken, maar dat is uiteraard geen straf!

Het kopje is van glas in plaats van porselein.
Conclusie:
Deze cappuccino kopjes van het merk Scanpart zijn de beste in zijn soort. Doordat deze kopjes van glas zijn, heb je altijd perfect zicht op de samenstelling van de cappuccino. Dat draagt absoluut bij aan de smaaksensatie tijdens het drinken van de cappuccino.

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Voordelen
 • Zicht op de samenstelling
 • Fraai design
 • Inclusief schotel
Nadelen
 • Van glas i.p.v. porselein

Besluit

Hiermee zijn we aan het einde gekomen van dit artikel over de beste cappuccino kopjes. Het mag duidelijk zijn dat je het drinken van een kopje cappuccino nog leuker kunt maken. Simpelweg door geschikte en fraaie cappuccino glazen aan te schaffen. Schaf één van bovenstaande kopjes direct bij onze partner Bol.com aan en geniet nadien van de overheerlijke cappuccino.