Beste padmachine (senseo), top 10 reviews

Om je door de dag heen te helpen zijn veel mensen het met ons eens als we zeggen dat koffie daar een grote hulp bij kan zijn. Daarom kan de aanschaf van een koffiemachine een belangrijk punt zijn. Helemaal als je een groot koffieliefhebber bent, wiens dag niet goed begint zonder een kop goede koffie met een fijne cremalaag.

Een koffiepadmachine kan een handige uitkomst zijn in de voorziening van jouw kopje koffie. Een padapparaat is vaak snel en is door de jaren heen steeds betere koffie gaan leveren. Over het algemeen zijn de koffiepads goed verkrijgbaar en is de keuze aan smaken erg toegenomen. De pads zijn ook nog eens goed betaalbaar en dit kan een goede reden zijn om te kiezen voor het drinken van koffie bereidt met koffiepads.senseo koffiepadmachine

Op deze pagina nemen we je mee naar de beschikbare koffiepadmachines. We hebben onderzoek gedaan naar alle apparaten en hebben er een aantal voor je uitgezocht waarvan we denken dat deze een plek verdienen in onze top koffiepadapparaten.

Om je een beetje tegemoet te komen in hoeveel je wilt uitgeven, hebben we deze topapparaten onderverdeeld in drie categorieën:

Namelijk een luxe-, betaalbare- en een goedkope top drie. Zo kun je aan de hand van jouw wensen kijken of er een apparaat voor je tussen zit. Ook hebben we een apparaat gevonden waarvan we zo onder de indruk waren, dat we daar de beste koop van hebben gemaakt. Deze zouden we zelf ook bestellen en raden we dan ook van harte aan.

Ben je er nog niet helemaal uit wat voor koffiepadapparaat je eigenlijk wilt en waar hij aan moet voldoen? In de koopgids onderaan deze pagina kun je wat meer informatie over een koffiepadmachine vinden. Deze helpt je hopelijk met het maken van je definitieve keuze.
Klaar om te bestellen? Druk dan gewoon op de bestelknop voor de beste deal en geniet zo snel mogelijk van jouw nieuwe koffiepadmachine.

Veel succes met het maken van een keuze!

Top 10

Hier komt een top 10 tabel.

Beste koop

Om je alvast vooruit te helpen, hebben we uit alle koffiepadapparaten die we hebben onderzocht, voor jou het apparaat dat we het meest konden waarderen benoemd tot de beste koop. Dit apparaat kun je met een gerust hart bestellen, want het past in elk huishouden thuis. Ook waren we vooral van de prijs-kwaliteitverhouding onder de indruk. Prettig verrast door deze beste koop? Druk dan gelijk op de bestelknop en geniet zo snel mogelijk van een lekker kopje koffie met een fijne cremalaag.

PHILIPS SENSEO ORIGINAL HD7804 – Voor een snelle kop, of twee!senseoapparaat

In 2001 kwam met groot succes de eerste Senseo op de markt. Meer dan vijftien miljoen exemplaren werden er wereldwijd verkocht in de eerste vier jaar. Deze Original is dan ook het apparaat zoals hij in 2001 als eerste uitkwam, uiteraard wel met wat verbeteringen voor een prettiger gebruik, zoals een beter verwarmingselement. Het apparaat is alleen verkrijgbaar in zilvergrijs en heeft een waterreservoir van 700 ml.

Met dit originele Senseo koffiezetapparaat zet je binnen dertig seconden een kopje koffie met een heerlijke cremalaag en binnen een minuut heb je er zelfs twee. Het apparaat is zeer gemakkelijk te bedienen, want hij beschikt maar over een drietal knoppen. Zo kun je het apparaat aan zetten en daarna kiezen voor de knop met één of twee kopjes koffie. Voor één kop doe je de kleine houder in het apparaat en voor twee de grote houder. Een kind kan de was doen en nu zelfs koffiezetten. Nadat het apparaat klaar is, schakelt hij zichzelf na dertig minuten weer helemaal uit.

Het koffievolume is niet instelbaar.
Conclusie
Dit originele Senseo koffiezetapparaat is een fijne aankoop voor een snelle kop koffie thuis. Tegenwoordig zijn er zeer veel koffiepads verkrijgbaar en met dit apparaat heb je voor een leuke prijs een tijdloos apparaat dat binnen een halve minuut een lekkere kop koffie voor je zet. Al verkrijgbaar onder de €75.

Bekijk de actuele prijs op coolblue.nl

Voordelen
 • Snel
 • Makkelijk bedienbaar
 • Automatische uitschakeling
Nadelen
 • Koffievolume niet instelbaar
 • Koffiesterkte niet instelbaar

Luxe top drie

Ook als je op zoek bent naar een koffiepadapparaat, heb je tegenwoordig de keuze uit een luxere versie. Wil je dus het gemak van een padapparaat, maar daarin wel het beste van het beste? Dan is deze luxe top drie waarschijnlijk de categorie waarin jouw keus zal vallen.

1. Philips Senseo Latte Duo HD7857– Met geïntegreerde melkopschuimer

Philips Senseo Latte Duo HD7857De tijd dat Senseo alleen maar een normale kop koffie kon zetten is verleden tijd. Deze Latte Duo is namelijk voorzien van een geïntegreerde melkopschuimer, waardoor hij niet alleen een kop koffie voor je zet, maar ook geheel automatisch een van de zes vooraf ingestelde recepten, of zelfs twee tegelijk! Ook aan de energierekening is gedacht, want na 15 minuten schakelt het apparaat zichzelf weer helemaal uit.

bediening - sterkte instellen senseo latte duoHet bedienen van het apparaat is gemakkelijk gemaakt door het touchscreenpaneel aan de bovenkant van het apparaat. Zo kies je met één druk op de knop voor een espresso, koffie, cappuccino, koffie verkeerd of latte macchiato. Het waterreservoir van 1 liter zorgt ervoor dat je het water niet continue hoeft bij te vullen.

Wil je de koffie graag nét even wat sterker? Je hebt de keuze uit twee sterktes aangegeven op het apparaat met twee of drie koffieboontjes. Ook het koffievolume kun je instellen door de ontkalkingsknop tegelijk met de koffieknop in te drukken en beide weer los te laten wanneer het gewenste koffie- en/of melkvolume is bereikt.

philips senseo koffiepad melkopschuimer

Gebruik je het liefst grote glazen voor die heerlijke latte macchiato? De afneembare lekbak kun je in hoogte verstellen, dus ook die mooie grote glazen kun je gemakkelijk gebruiken. De melk wordt opgezogen door middel van een zuigslangetje. Deze HD7857 beschikt over een metalen uiteinde, waardoor hij wat stabieler in een glas, beker, of pak melk blijft staan.

Om de levensduur van het apparaat zo lang mogelijk te houden en de smaak van de koffie zo puur mogelijk, is het belangrijk om het apparaat regelmatig te ontkalken. De machine geeft vanzelf aan wanneer er ontkalkt moet worden en het apparaat beschikt over een apart programma dat dit ontkalken vergemakkelijkt. Het ontkalken duurt ongeveer 65 minuten.

De melkunit moet dagelijks gereinigd worden. Het opzetstuk voor de koffieuitloop krijgt snel vlekken na het wassen in de vaatwasser.
Conclusie
Als je naast de koffie van Senseo ook wil genieten van een cappuccino en latte macchiato, dan is dit apparaat een schot in de roos. Het gemak van de geïntegreerde melkunit is groot en geeft een mooie upgrade aan het Senseoconcept. Voor een volautomaat met een geïntegreerde melkunit ben je toch al snel een paar honderd euro duurder uit en zo is dit een leuk alternatief.

Bekijk de actuele prijs op coolblue.nl 

Voordelen
 • Geïntegreerde melkunit
 • Twee kopjes tegelijk
 • Koffiesterkte instelbaar
 • Koffie en melkvolume instelbaar
 • Afneembare en in hoogte verstelbare lekbak
 • Automatische uitschakeling
Nadelen
 • Ontkalken duurt lang
 • Melkunit dagelijks reinigen
 • Vlekken op de koffieuitloop

2. Philips Senseo Original + Melkopschuimer HD7819/60 – Een originele Senseo met heerlijk stevig melkschuim

senseo original + melkopschuimerOude liefde roest niet. Dat geldt ook voor de liefde tussen jou en je Senseo apparaat. Om je echter tegemoet te komen in de tijd van hemelse cappuccino’s en gepersonaliseerde chai mokka latte’s heeft Senseo nu voor thuis een handige melkopschuimer aan het Originele Senseo apparaat toegevoegd. Zo kun je naast je snelle kop koffie gezet met een pad, ook nog eens snel genieten van een lekkere stevige, doch luchtige melkschuimkraag.

Eerst kijken we even naar het Senseo apparaat. Het is voorzien van een waterreservoir van 700 ml, wat voldoende is voor zo’n vier koppen koffie zonder water bij te hoeven vullen. Met één druk op de knop zet je in een halve minuut één kopje koffie en binnen een minuut heb je er zelfs twee. Na het koffiezetten schakelt het apparaat zichzelf na dertig minuten weer helemaal uit.

senseo melkopschuimerDe door een spiraal aangedreven melkopschuimer maakt per keer voor twee kopjes cappuccino een stevig melkschuim. Het apparaat is gemakkelijk te bedienen, want het is vormgegeven met één knop. Niet alleen warm melkschuim behoort tot de mogelijkheden, ook voor een lekkere ijskoffie in de zomer bereid je gemakkelijk een stevig koud melkschuim.

De beker zet je altijd gemakkelijk weer op de basis, want die is 360 graden draaibaar. Na het gebruik stop je de spiraal en de deksel gewoon in de vaatwasser. De met antikleeflaag beklede beker spoel je gemakkelijk af met koud water. Na het bereiden van het melkschuim schakelt het apparaat zichzelf gewoon weer helemaal uit.

Het bereiden van het melkschuim duurt dubbel zo lang dan het zetten van twee kopjes koffie. Na het opschuimen van de melk moet er tevens gewacht worden totdat hij is afgekoeld om nog meer te kunnen bereiden.
Conclusie
Zit je te denken over de aanschaf van een apparaat dat een melkspecialiteit voor je kan bereiden? Dat soort apparaten zijn vaak enorm duur, groot en zijn lastig te onderhouden. Waarom zou je het voor jezelf zo moeilijk en vooral duur maken, als je ook lekker voor een Senseo apparaat kunt gaan, maar dan mét vers opgeklopte melk? Zo krijgt je kopje Senseo koffie een heerlijke upgrade en geniet jij van een cappuccino mét een volle portemonnee. Je moet wel het schuim zelf opschuimen, iets wat bij een volautomatische koffiemachine natuurlijk niet altijd zo is.

Bekijk de actuele prijs op coolblue.nl

Voordelen
 • Binnen een minuut twee koppen koffie
 • Automatische uitschakeling
 • Met melkopschuimer
 • Ook voor koud melkschuim
 • Vaatwasmachinebestendige onderdelen
 • Gemakkelijk bedienbaar
Nadelen
 • Melkschuim bereiden duurt langer
 • Koffiesterkte en hoeveelheid niet instelbaar
 • Melkopschuimer moet afkoelen

3. Philips Senseo Latte Duo HD7855/50 Zwart – Met geïntegreerde melkunit

Philips Senseo Latte Duo HD7855Om naast een gewoon kopje koffie ook te kunnen genieten van een kop cappuccino of latte macchiato is deze Latte Duo een apparaat dat wellicht jouw interesse wekt. Dit apparaat is voorzien van een waterreservoir van 1 liter en een melkslang die je vanuit het apparaat in een glas, beker of pak melk laat hangen.

Om je kop koffie te bereiden druk je op een van de tiptoetsen aan de bovenkant van het apparaat. Buiten de gewone koffie, cappuccino en latte macchiato kun je ook nog de sterkte van de koffie instellen. Dit geeft het apparaat aan door middel van twee of drie koffieboontjes. Met één druk op de knop kies je voor één, of twee koppen tegelijkertijd. Na het bereiden van je koffie schakelt hij om energie je besparen na 15 minuten gewoon weer helemaal uit. Ontkalken doe je automatisch met het ontkalkingsprogramma. Wanneer dit moet gebeuren geeft het apparaat ook nog eens helemaal automatisch aan.

Hoeveelheid koffie en melk niet instelbaar. Ook moet de melkunit dagelijks gereinigd worden.
Conclusie
Senseo Latte Duo geeft je naast de mogelijkheid om van een gewone kop koffie, ook van een automatisch bereidde cappuccino of latte macchiato te genieten. In vergelijking met een volautomaat die deze functie tot zijn beschikking heeft, kunnen we zeker zeggen dat je met deze Senseo een zeer goede deal hebt gevonden. Door zijn opties en grotere reservoir dan bijvoorbeeld een Senseo Original apparaat, is het een ultiem koffiezetapparaat voor een gezin vol met koffieliefhebbers. Wil je ook de hoeveelheid koffie en melk nog kunnen instellen, kijk dan nog even bij de HD7857. Die is iets duurder, maar heeft ook de mogelijkheid de koffie te personaliseren én de mekslang is iets luxer ontworpen, zodat hij wat steviger in een melkpak bevestigd kan worden.

Bekijk de actuele prijs op coolblue.nl

Voordelen
 • Geïntegreerde melkunit
 • Ook twee koppen tegelijkertijd
 • Automatische uitschakeling
 • Sterkte instelbaar
 • Automatisch ontkalkingsprogramma
 • Tiptoetsen
Nadelen
 • Hoeveelheden niet instelbaar
 • Melkunit dagelijks reinigen
 • Melkuitloop wordt vlekkerig

Betaalbare top drie

Om de aanschaf van een koffiepadapparaat wel een beetje leuk te houden, ben je bij deze betaalbare top drie aan het goede adres. In deze top drie kun je de apparaten met een eerlijke prijs vinden, die ook nog eens van zeer goede kwaliteit zijn. Zo houdt niets je meer tegen om op die bestelknop te drukken en zo snel mogelijk te genieten van een heerlijke kop koffie met een fijn cremalaagje.

1. Philips Senseo Switch HD7892/60 – Schakelt moeiteloos van koffiepadapparaat naar filterapparaat en weer terug

Philips Senseo Switch HD7892We kennen natuurlijk allemaal het verschil tussen een koffiefilterapparaat en een koffiepadapparaat. Wat nou als we je vertellen dat deze Senseo Switch het allebei is? Dat je nu even in de war bent kunnen we best begrijpen, daarom gaan we het je meteen even rustig uitleggen.

Naast de standaard padhouders voor één of twee kopjes koffie, komt deze Switch van Senseo ook nog met een grote filterhouder voor voorgemalen koffie. Met deze filterhouder die je onder het apparaat neerzet zet je per keer tot wel zeven kopjes koffie.

padmachine en filterapparaatHoe je de filterhouder dan onder het apparaat zet? Dat doe je door hem op de meegeleverde thermoskan te zetten. Deze thermoskan houdt de koffie ook nog eens zeer lang warm, zonder dat hij bitter wordt. Na het koffiezetten schakelt het apparaat vanzelf weer helemaal uit. Zo bespaar je ook nog eens slim energie. Het apparaat is verkrijgbaar in zwart, wit en rood.

Het apparaat schijnt volgens de reviews veel lawaai te maken.
Conclusie
Dit apparaat is een zeer handige aanvulling voor zowel een eenpersoonshuishouden, dat ook weleens een grote pot wil zetten tijdens feestjes en verjaardagen, alsmede voor de grotere huishoudens die bijvoorbeeld ’s avonds één of twee kopjes, en in de ochtend een volle pot koffie willen hebben. Dan wil je natuurlijk niet én een Senseo én een koffiefilterapparaat in je keuken hebben staan. Het apparaat is ook nog eens zeer slank voor zo’n handige twee-in-één functie. Al met al een aanwinst in elke keuken.

Bekijk de actuele prijs op coolblue.nl

Voordelen
 • Ook filterkoffie
 • Thermoskan
 • Automatische uitschakeling
 • In drie kleuren verkrijgbaar
Nadelen
 • Lawaaierig

2. PRINCESS 242800 – Compact apparaat met pre-brewing functie

PRINCESS 242800Princess is een Nederlands bedrijf, opgericht in 1994 en richt zich voornamelijk op (goedkope) elektronicaproducten. Deze compacte koffiepadmachine is zo’n voorbeeld van een elektronicaproduct dat met een fijne prijs een goede prestatie levert.

Het apparaat is voorzien van een waterreservoir van 1 liter. Voldoende voor een aantal koppen koffie zonder bij te hoeven vullen. Hoeveel dat er worden ligt geheel aan jouw smaak, want je kunt de hoeveelheid koffie gemakkelijk instellen, vanaf 50 ml tot en met 300 ml. Voordat de koffie gezet wordt, wordt de koffiepad eerst met water voorgeweld. Dit heeft als functie dat alle aroma’s vrij kunnen komen. Of je nu één of twee koppen koffie wilt maken, je hoeft niet te rommelen met verschillende padhouders, want ook twee pads passen in dezelfde houder. Na het bereiden van de koffie wordt het apparaat eerst in stand-bymodus gezet en na 30 minuten schakelt het apparaat zichzelf weer helemaal uit.

Het apparaat schijnt volgens een aantal reviews soms lastig te sluiten.
Conclusie
Concluderend is deze Princess 242800 een mooi, compact apparaat dat twee kopjes koffie voor je zet die je geheel naar smaak zelf kunt instellen. Voordeel is dat er maar één padhouder bij zit, waardoor je niet met houders hoeft te heen-en-weren om een extra kopje koffie te zetten.

Bekijk de actuele prijs op bol.com

Voordelen
 • Waterreservoir 1 liter
 • Zelf hoeveelheid instellen
 • Pre-brewing functie
 • Eén padhouder
 • Automatische uitschakeling
Nadelen
 • Sluit niet altijd goed

3. Philips Senseo Viva Café Donkergrijs HD7831/50 – Met pre-brewing functie en sterkteregeling

Philips Senseo Viva Café Donkergrijs HD7831Deze Senseo Viva Café lijkt qua uitvoering op de Originele Senseo machine, maar heeft een aantal extra voordelen die vooral de smaak van de koffie ten goede komen. Zo is de machine voorzien van een zogenoemde pre-brewing functie. Dit betekent in de praktijk dat de pad eerst voorgeweld wordt, zodat alle aroma’s goed vrij kunnen komen. Daarna zorgen de 45 waterinjectiepunten ervoor dat de smaak uit de gehele koffiepad geëxtraheerd wordt.

Wist je dat één koffiepad wel 50 koffiebonen bevat? Door deze vernieuwde technologie komt de smaak uit alle 50 bonen goed naar voren. Dat merk je in je uiteindelijke kop koffie. Ook kun je een schakelaar omzetten die bepaald of je een lekkere sterke koffie zet, of een wat mildere.

Het apparaat is zeer gemakkelijk bedienbaar door de verlichte knoppen. Zo druk je op één of twee koppen en deze twee koppen koffie staan binnen een minuut al voor je klaar. De koffieuitloop is ook nog eens verstelbaar in hoogte, zodat je ook een grote kop (dubbele) koffie kunt zetten. Het materiaal van het apparaat is trouwens van goede kwaliteit. Zo komen er bijvoorbeeld geen vingerafdrukken op als je het apparaat aanraakt.

We weten allemaal dat zo’n Senseo apparaat een aantal keer per jaar ontkalkt moet worden. Deze Viva Café beschikt over een ontkalkingsknop die oplicht wanneer je de machine dient te ontkalken. Deze herinnert je eraan om de machine zijn levensduur én de smaak van je koffie zo optimaal mogelijk te houden.

Met het waterreservoir van 900 ml zet je per vol reservoir zo’n zes koppen koffie voordat je hem weer bij hoeft te vullen. De materialen zijn vaatwasmachinebestendig en zo is het apparaat gemakkelijk schoon te houden. Na het koffiezetten schakelt het apparaat trouwens na een half uur vanzelf weer uit. Zo bespaar je ook nog eens energie.

Het metalen plaatje waar de kop op staat schijnt erg te trillen en daarbij veel geluid te maken tijdens het zetten.
Conclusie
Als je erover nadenkt om een Senseo apparaat te kopen, maar je wilt graag de beste smaak uit je koffiepad halen én ook nog eens kunnen kiezen tussen soms een sterke en soms een wat mildere kop? Dan is deze Viva Café een goede match voor jou. Het waterreservoir is ook nog eens groter dan zo'n Original apparaat én het laat je weten wanneer je moet ontkalken. Allemaal voordelen dus ten opzichte van de oudere machines die je extra gemak geven in het dagelijks gebruik.

Bekijk de actuele prijs op coolblue.nl

Voordelen
 • Pre-brewing functie
 • Optimale smaakbeleving
 • Schakelaar voor extra sterke koffie
 • Koffieuitloop verstelbaar
 • Ontkalkingsknop
 • Automatische uitschakeling
Nadelen
 • Plaatje trilt erg
 • Veel geluid

Goedkope top drie

Speciaal voor degene die graag hun portemonnee beschermen voor overmatig gebruik, hebben we deze goedkope top drie samengesteld. In de laagste prijsregio hebben we de beste apparaten voor je uitgezocht. Zo geniet je van een kopje koffie en hou je geld over voor andere leuke dingen.

1. Philips Senseo Original HD7817/60 – Koffiepadapparaat voor de snelle genieterPhilips Senseo Original HD7817

De Original serie van Senseo blijft na de eerste uitgave in 2001 nog altijd favoriet in vele huishoudens. En terecht, want het levert een snelle, lekkere kop koffie. Deze HD7817 is zo’n originele machine, maar wel met een vernieuwd systeem wat de smaak van de koffie ten goede komt. Zo komt water bij deze machine niet uit maar vijf gaatjes, zoals dat bij de echte originele apparaten ging, maar komt het uit 45 gaatjes, waardoor het water zich gelijkmatig over de gehele koffiepad verdeelt. Zo komen alle smaken uit de koffie vrij en geniet jij van een voller aroma.

Ook met dit apparaat is het bedienen zeer gemakkelijk, precies zoals je van de Original serie gewend bent. Extra bij deze uitgave is dat er ook een knop voor afgiftestop te vinden is. Zo kun je altijd de koffieafgifte stoppen wanneer jij dat wilt, zonder het apparaat te beschadigen.

Achterop het apparaat kun je het waterreservoir vinden waar tot 700 ml water in kan. Na het bereiden van de koffie schakelt het apparaat na 30 minuten weer vanzelf uit. Dit is veiliger, beter voor het milieu én voor jouw portemonnee.

Je kan de sterkte van de koffie niet bepalen.
Conclusie
Als je van plan bent om een simpel Senseo apparaat aan te schaffen voor een snelle kop koffie, dan is deze Original HD7817/60 een goede keus. Het apparaat doet precies wat je van een Senseo apparaat verwacht en is daarbovenop ook nog eens voorzien van een nieuw waterdistributiesysteem, waardoor jouw koffie nét even wat voller smaakt. Ben je op zoek naar een apparaat dat ook de sterkte nog eens kan aanpassen, kijk dan bijvoorbeeld even naar de Viva Café uitvoering. Voor een kleine meerprijs kun je dan ook nog eens kiezen tussen een milde en een sterke kop koffie.

Bekijk de actuele prijs op coolblue.nl

Voordelen
 • Vernieuwde zettechnologie
 • Gemakkelijk bedienbaar
 • Stopknop
 • Automatische uitschakeling
Nadelen
 • Geen sterktebepaling
 • Geen pre-brewing

2. PHILIPS SENSEO VIVA CAFÉ ZWART HD7829/60 – Met pre-brewing functie

PHILIPS SENSEO VIVA CAFÉ ZWART HD7829De Viva Café lijn van de Senseo machines zijn voorzien van een nét ander design dan de Original lijn. Het apparaat oogt ietwat hoekiger aan de bovenkant en de onderkant is wat breder.

Wat de smaak van de koffie anders maakt dan met een normaal Senseo apparaat, komt door de zogenaamde pre-brewing technologie. Wanneer je koffie gaat zetten, komt er eerst een beetje heet water uit het apparaat dat de koffiepad bevochtigd. Deze bevochtiging zorgt ervoor dat alle aroma’s goed vrij kunnen komen tijdens het zetten. Na het voorwellen begint het apparaat met koffiezetten en doet dit door het water vrij te laten komen uit wel 45 strategisch geplaatste gaatjes. Hierdoor wordt alle koffie uit de koffiepad benut en heeft de koffie een optimale smaak.

Het onderhoud is gemakkelijk gemaakt, doordat alle onderdelen gewoon vaatwasmachinebestendig zijn. Ook beschikt het apparaat over een kalkindicator, die je zo laat weten wanneer het apparaat aan een ontkalkingsbeurt toe is.

Per keer vul je het apparaat tot maximaal 900 ml bij en dit is genoeg voor ongeveer zes koppen koffie. Dankzij de verstelbare koffieuitloop gebruik je ook grote koppen voor een dubbele koffie. Twee koppen koffie zet hij binnen een minuut voor je klaar. Na het zetten schakelt hij vanzelf weer helemaal uit. Zo bespaar je energie én is het gebruik een stuk veiliger.

Geen sterkteregeling.
Conclusie
Deze Viva Café is een leuke upgrade als je op zoek bent naar het gemak van een Senseo koffie, maar daarmee wel de beste koffie wilt zetten. Ook als je op zoek bent naar een Senseo apparaat met sterkteregeling ben je bij de Viva Café lijn aan het goede adres, maar dan moet je wel even naar de Senseo Viva Café HD7831 kijken, nummer 3 in de betaalbare top drie. Is dat voor jou niet nodig, deze HD7829/60 is dan gegarandeerd de beste vriend in jouw keuken.

Bekijk de actuele prijs op coolblue.nl

Voordelen
 • Pre-brewing functie
 • Onderdelen vaatwasmachinebestendig
 • Kalkindicator
 • Waterreservoir 900 ml
 • Verstelbare koffieuitloop
 • Automatische uitschakeling
Nadelen
 • Geen sterkteregeling

3. Philips Senseo Original HD7818– Originele Senseo voor 1 of 2 snelle koppen koffie

Philips Senseo Original HD7818Voor een snelle kop koffie, of twee, ben je bij Senseo aan het goede adres. Dit apparaat doet dan ook precies wat je van een Senseo apparaat verwacht: Snel een kop koffiezetten met een heerlijk cremalaagje.

Het apparaat is gemakkelijk bedienbaar met de oplichtende knoppen, waarmee je gemakkelijk je keus maakt. Met de meegeleverde padhouders kies je of je één of twee koppen wilt zetten en die staan dan binnen een minuut voor je klaar. Het gemakkelijk afneembare waterreservoir vul je snel bij tot maximaal 700 ml. Het reinigen van de machine is gemakkelijk gemaakt, want de onderdelen kunnen gewoon in de vaatwasser. Na het gebruiken van het apparaat schakelt hij na 30 minuten vanzelf uit. Zo denkt hij ook nog eens aan het milieu én je energierekening.

Geen kalkindicator, sterkteregeling of vernieuwde zettechnologie.
Conclusie
Voor een no-nonsense Senseo apparaat ben je bij deze HD7818 op het goede adres. Voor een snelle kop koffie gebruik je deze jongen dan ook dagelijks met veel plezier. Door het kleinere reservoir en beperkte functies is hij wellicht voor een groter gezin wat minder geschikt, maar als je dit allemaal niet zo’n probleem vindt, dan geniet je straks volop van een heerlijk bakje Senseo koffie.

Bekijk de actuele prijs op coolblue.nl

Voordelen
 • Gemakkelijk bedienbaar
 • Snel
 • Twee padhouders meegeleverd
 • Onderdelen vaatwasmachinebestendig
 • Automatische uitschakeling
Nadelen
 • Geen kalkindicator
 • Geen Sterkteregeling
 • Geen pre-brewingfunctie
 • Geen nieuw waterverdelingssysteem
 • Klein reservoir

Verkooppunten

Deze padmachines zijn verkrijgbaar bij:

coolblue.nl

Bol.com

Koopgids

Sinds de koffiepadmachine in 2001 zijn eerste entree maakte in de winkels in de vorm van een Senseo machine zijn er veel fans van deze manier van koffiedrinken ontstaan. Waarom ook niet, want het is snel, relatief goedkoop en geeft ook nog eens lekkere koffie. In de tijd waarin de filterkoffie nog overheerste was het een welkome afwisseling in elke keuken.

Toen Philips Senseo en Douwe Egberts nog het patent hadden op de koffiepadmachine en koffiepads was er in eerste instantie nog niet veel keus. Naarmate de tijd verstreek kwam Douwe Egberts met steeds meer variatie in koffiepads op de markt en ook de apparaten werden uitgebreid met meer opties en andere modellen.

In 2006 verloor Douwe Egberts het octrooi op koffiepads en ook de Senseo machine van Philips verloor langzaamaan zijn licentierecht. Dit maakte de weg vrij voor andere, goedkopere koffiepads met nog meer variatie en ook schoten de koffiepadmachines als paddenstoelen onder de grond vandaan. Goed nieuws voor de koffiepadliefhebbers, want het drinken van deze koffie werd zo nog interessanter.

Heden ten dage is de koffiepadmachine iets minder populair. Dit komt vooral door de opkomst van de volautomaat en de populariteit om je kopje koffie steeds meer te personaliseren. Senseo probeert daarop in te springen door zijn automaten steeds te vernieuwen, maar dit gaat niet zonder slag of stoot. Zo hadden we bijvoorbeeld de Senseo Sarista, die tegenwoordig al bijna niet meer verkrijgbaar is in Nederland. Deze machine werkte op basis van verse koffiebonen, maar werd door het publiek niet goed ontvangen door de hoge prijs van het apparaat én de hoge koffieprijs.

Inmiddels lijkt Senseo het wel begrepen te hebben, de fans willen gemak, goedkope koffie met een betaalbaar apparaat en toch die fijne cremalaag. Deze apparaten kun je tegenwoordig goed vinden en Senseo springt handig in op de trend om je koffie te personaliseren en het gemak om automatisch koffie met warme opgeklopte melk te zetten.

Laten we eens kijken naar wat voor opties zo’n koffiepadapparaat allemaal kan bezitten. Zo kun je per optie bekijken of deze belangrijk voor je is, of juist helemaal niet. Zo kun je bepalen wat zo’n apparaat voor jou allemaal juist wel moet bezitten en aan de hand van dit lijstje kun je gemakkelijk een keuze maken.

Prijs

Een koffiepadapparaat kun je vinden in zeer veel verschillende prijzen. Een goedkoop instapmodel bestel je gemakkelijk vanaf een euro of veertig. Hoe meer opties zo’n apparaat bezit, hoe hoger de prijs. Wil je een apparaat dat ook melk voor je kan opschuimen? Dan kijk je vaak naar een prijs vanaf een euro of honderd.
Wat je ook zoekt in een padapparaat, de prijs is vaak alsnog een stuk goedkoper dan een volautomaat en de koffiepads zijn een stuk goedkoper dan wanneer je kiest voor een cupmachine. De koffiepads kun je door het verlies op het patent al vinden vanaf 0,05 ct per kop! In vergelijking: Koffie bereidt met een cup heeft een laagste prijs van 0,21 ct per kop.

Ontkalking

Het water bereikt de koffiepad door middel van het geven van water door een tal van kleine gaatjes. Je kunt je voorstellen dat het ontkalken van zo’n machine dan ook belangrijk is voor de werking van het apparaat. Sommige apparaten zijn voorzien van een kalkindicator. Deze begint te branden wanneer er kalk is aangetroffen in het apparaat en dat betekent dat je met ontkalkingsmiddelen aan de slag moet om de senseo te ontkalken. De oudere apparaten hebben deze functie niet en zo wordt je er niet aan herinnert. Voor de levensduur van het apparaat is het echter erg belangrijk. De luxere apparaten beschikken vaak zelfs over een automatisch ontkalkingsprogramma, waarbij het geheel automatisch verloopt.

Pre-brewingsfunctie

De smaak komt pas echt goed tot zijn recht door de koffiepad eerst even voor te wellen met heet water. Op deze manier komen alle aroma’s goed vrij. Apparaten met deze functie geven aan dat de koffie zo een betere kwaliteit krijgt en een duidelijke additie van een extra rijk aroma.

Wat tevens een betere smaak geeft aan de koffie, zijn de apparaten die het water geven via extra gaatjes, handig verdeeld over het hele padoppervlak. De oudere apparaten zijn voorzien van maar vijf gaatjes, de nieuwere hebben er 45.

Sterkteregeling en volumeregeling

Met sommige apparaten kun je kiezen tussen een milde of een sterke koffie. Sommige apparaten zijn voorzien van tiptoetsen waarmee je dit kunt regelen en sommige hebben een wat ouderwetsere schakelaar. Het voordeel is natuurlijk dat je kunt wisselen tussen een milde en sterkere koffie wanneer je daar zin in hebt, bijvoorbeeld een sterke bak om de dag mee te beginnen en een lekkere milde kop voor ’s avonds op de bank.

Ook kunnen de nieuwere en luxere apparaten het koffievolume, en soms het melkvolume, regelen. Zo kun je gemakkelijk instellen hoe veel koffie jij graag in je kopje hebt en zo regel je tegelijkertijd ook de sterkte. Wil je een sterke, kleine espresso dan kies je voor een klein volume. Zin in een grote lungo? Ook dat behoort tot de mogelijkheden.

Melkspecialiteiten

Tegenwoordig kun je ook kiezen voor een koffiepadapparaat dat ook koffie met opgeklopte melk voor je kan bereiden. Je kunt kiezen om naast het padapparaat een aparte melkopschuimer aan te schaffen, of een melkunit met slangetje, al dan niet met bijkomend reservoir, dat automatisch de melk voor je opzuigt en een stevig melkschuim creëert. Zo kun je automatisch een aantal recepten bereiden met maar één druk op de knop.

Het maken van een keuze

We kunnen ons het voorstellen dat het alsnog lastig is om een keus te maken. Er zijn tegenwoordig ook zoveel modellen, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet.
Wil je wat meer persoonlijke hulp, dan staat de klantenservice op Coolblue.nl altijd voor je klaar om je te helpen. Je kunt ook productspecialist Fahma om hulp vragen, wellicht heeft zij voor jou dé gouden tip.

Heel veel plezier met jouw nieuwe aanschaf. Om te bestellen druk je op de bestelknop en zo heb je het apparaat altijd zo snel mogelijk in huis.