Bodum melkopschuimer

Als je de koffie- en theespullen van Bodum leuk vindt, dan ben je wellicht, net als veel andere Bodum liefhebbers, al snel aan het verzamelen geslagen. De vrolijke Scandinavische kleuren op de stevige glazen, de oersterke cafetières en de unieke elektronische keukenspullen zijn natuurlijk ook wel leuk om elkaar te complimenteren in jouw keuken.

Wat kan die lekkere kop koffie gemaakt met jouw Bodum cafetière nou nog meer complimenteren dan een lekkere dot stevig melkschuim? Zo is jouw moment op de bank met een kop koffie natuurlijk wel helemaal genieten.

Ook van Bodum kun je kiezen uit een drietal melkopschuimers. Helaas is er (nog) geen elektrische versie van verkrijgbaar, maar je kunt wel kiezen uit een opschuimer die werkt met batterijen, of een van de twee melkopschuimers met een handgreep, waarmee je zelf even aan de slag moet.

We hebben de melkopschuimers voor je uitgezocht en we gaan je de specificaties vertellen, maar ook de voor- en nadelen laten we eerlijk aan je weten. We beginnen met de goedkoopste en gaan zo door naar de duurste melkopschuimer.

Wil je een van de melkopschuimers bestellen, dan druk je gewoon op de link. Meestal hoef je dan de volgende dag al de deur niet meer uit om ergens een cappuccino te bestellen, maar maak je die voortaan gewoon lekker zelf.

Lateo – handopschuimer van glas

bodum latteo melkopschuimerMet deze Latteo van Bodum maak je binnen een minuut warm of koud melkschuim. Om de melk op te warmen kun je gebruik maken van een magnetron. Je kunt tot 250 ml melk toevoegen. Met de grote kunststof hendel maak je vervolgens snel en effectief een heerlijk dik melkschuim.

Tijdens het opschuimen houd je het aanrecht schoon, want de deksel kun je geheel afsluiten. Ook staat er aangegeven hoeveel melk je maximaal kunt toevoegen. Nadat je klaar bent met het opschuimen van het melkschuim stop je de melkopschuimer gewoon in zijn geheel in de vaatwasser.

De glazen beker is kwetsbaar. 
Conclusie
Als je op zoek bent naar een melkopschuimer met een hendel, dan doe je met deze Bodum een prima aankoop. Let wel op de kwetsbare beker, hij is dus niet erg geschikt om bijvoorbeeld mee te nemen op vakantie. Wel maak je binnen een mum van tijd prima melkschuim, en dat is waarschijnlijk precies waar je naar op zoek bent. Voor ongeveer €26,90 is deze opschuimer van jou.

Bekijk de actuele prijs op koffiediscounter.nl

Voordelen
 • Warm en koud melkschuim
 • Geschikt voor magnetron
 • Afsluitbare deksel
 • Vaatwasmachinebestendig
Nadelen
 • Glazen beker

Bodum Chambord – handopschuimer van glas in meerdere kleuren

bodum chambord melkopschuimerDe Chambord melkopschuimer van Bodum heeft net even die extra uitstraling die vele handopschuimers missen. Zo is hij verkrijgbaar in het zwart, maar ook in het koper. Niet alleen qua kleur heb je keus, ook de hoeveelheid melk die je kunt opschuimen verschilt. Zo heb je een uitvoering waar 250 ml melk in past, en twee kleinere broertjes waar respectievelijk 150 ml melk in past en eentje waar 80 ml melk in gaat, handig voor wanneer je graag alleen van een kopje cappuccino geniet. De maximale hoeveelheid staat aangegeven op het glas, zodat de opgeschuimde melk altijd netjes in de beker blijft. Ook de afsluitbare deksel helpt hierbij.

Om lekker warm melkschuim toe te voegen aan je kopje koffie kun je de melk in de magnetron opwarmen. Het glas is stevig boriumsilicaatglas en is zodoende hittebestendig en krijgt geen witte waas. Ook niet na het veelvuldig afwassen, wat je trouwens gewoon met de vaatwasser kunt doen.

Hoge prijs in vergelijking met andere vergelijkbare melkopschuimers.
Conclusie
Deze Chambord doet precies wat je ervan verwacht. Het is een leuk item, maar wel aan de dure kant wanneer je hem vergelijkt met andere modellen. Mocht je hem willen toevoegen aan je Bodum Chambord collectie, zoals deze Bodum cafetière , dan staat dat natuurlijk wel leuk op het aanrecht. Maar als we je daar toch een tip in mogen geven: Met de Chambord cafetière kun je ook prima melk opschuimen. Aan jou dus de keus of je deze extra kosten ervoor over hebt.

Bekijk de actuele prijs op bol.com

Voordelen
 • Design
 • Verschillende uitvoeringen
 • Maximale hoeveelheid aangegeven
 • Opwarmen in de magnetron
 • Boriumsilicaatglas
 • Vaatwasmachinebestendig
Nadelen
 • Prijs

Bodum

logo bodumBodum is een van oorsprong Deens merk, wat in 1944 in Kopenhagen door Peter Bodum is opgericht. Het merk richt zich vanaf de beginperiode al op betaalbare koffieproducten en doet dit dan ook met succes. In eerste instantie werd door Bodum een vacuüm koffiezetapparaat geproduceerd en deze werd door het publiek al goed ontvangen. Al snel werd Bodum internationaal bekend, maar het was Jörgen Bodum die het bedrijf in 1974 overnam en daarmee Bodum écht op de kaart heeft gezet. Hij begon namelijk met de productie van de Bistro cafetière. De bistro cafetière wordt hedendaags nog steeds zeer goed verkocht en wanneer je denkt aan Bodum, denk je wellicht al snel aan een french press en de vrolijke Scandinavische kleurencombinaties die daarbij horen.

In de jaren die volgde is Bodum nog veel meer uitgebreid en richt zich tegenwoordig behalve koffie, ook op theeproducten en andere keukenspullen, zowel elektronisch als bijvoorbeeld serviesgoed. Bodum heeft eerlijk en duurzaam ondernemen hoog in zijn ethische waarden staan. Om de uitstoot van CO2 te verminderen heeft Bodum een project opgezet, genaamd Portguesa. Het bedrijf heeft als motto: “maak smaak, geen afbraak”. En dit laat wel zien dat het bedrijf zich erg met het milieu bezighoudt.

Kafea.nl
Logo