Senseo CA6500 melkopschuimer

Een kopje koffie wordt pas echt een genietmoment met een volle, stevige melkschuimkraag die de lepeltest met de zwaarste lepel zelfs nog doorstaat. Om zo’n hemelse kop koffie zelf thuis te bereiden kun je natuurlijk je huidige koffiezetapparaat vervangen door een super-de-luxe volautomaat die met één druk op de knop zo’n cappuccino of chai latte voor je zet, of je houdt het wat goedkoper en schaft een melkopschuimer aan!

Verschillende soorten Senseo CA6500 melkopschuimers

We gaan eens kijken naar de melkopschuimer van Senseo, de CA6500. Deze milktwister, zoals het apparaat ook wel wordt genoemd, schuimt binnen een handomdraai melk voor je op tot een luchtige, doch stevige en romige consistentie. Per keer schuim je tot maximaal 120 ml melk op en dat is voldoende voor twee koppen cappuccino. Deze Senseo Milk Twister is verkrijgbaar in het zwart, roze en wit. Onder andere verkrijgbaar bij coolblue.nl.

We hebben voor jou de voor- en nadelen van deze melkopschuimer op een rijtje gezet. Ook kijken we eens naar de ervaringen van koffiedrinkers die het apparaat al gebruiken. We kunnen je alvast verklappen dat het apparaat zeer goed wordt gewaardeerd. Toch niet helemaal overtuigd na het lezen van deze tekst? Ook hebben we een aantal alternatieven voor je onderzocht.

Je keus gemaakt? Druk dan snel op de bestelknop en geniet zo de volgende dag al van je bestelling!

Voordelen

Nu eerst even de voordelen van dit handige melkopschuimapparaat, want dat zijn er nog al wat.

Spiraalsenseo melkopschuimer spiraal

Om de melk snel en effectief op te schuimen wordt gebruik gemaakt van een spiraal. De spiraal wordt aangedreven onderin het apparaat en deze beweging in de melk zorgt voor een luchtig, wolkenachtig melkschuim.

Voor warm en koud melkschuim

Ook op een warme, zwoele zomerdag kun je genieten van een heerlijke toef melkschuim, maar dan in een ijskoffie. Behalve de melk te verwarmen tijdens het opschuimproces, kun je er namelijk ook voor kiezen om de melk koud te laten. Zo geniet je echt op élk moment van het jaar, of dat nou in de winter voor de openhaard is, of in de zomer lekker in de tuin.

Vaatwasmachinebestendig

Het schoonmaken van zo’n melkopschuimer wordt nog weleens als lastig ervaren. Dit komt vooral door de kleine onderdelen waar melk tussen kan komen te zitten en de beker zelf waar de warme melk gemakkelijk in kan gaan aankoeken. Gelukkig heeft Philips hierover goed nagedacht, want de onderdelen zijn gemakkelijk los te halen en kun je gewoon in de vaatwasser gooien. Het gaat dan wel alleen over de deksel en het spiraalstuk.

De beker is voorzien van een antikleeflaag en is niet vaatwasmachinebestendig, maar is door zijn beschermde laag gemakkelijk af te spoelen onder de kraan. Zo is hij zeer snel en zonder al te veel gedoe weer klaar voor gebruik.

Bewegingsvrijheidafneembaar bewegingsvrijheid

Voor, tijdens én na het bereiden wordt je niet gehinderd door een snoer om de melkopschuimer van zijn basis te halen en weer neer te zetten. Dit komt door de ronde basis, waar de kan gemakkelijk van wordt afgehaald om bij te vullen. Na het bijvullen zet je de kan gewoon weer terug op welke positie dan ook. Door zijn ronde ontwerp gaat dat altijd zonder problemen.

Gemakkelijke bediening

De Milk Twister is met zijn éénknopsbediening wel heel erg gemakkelijk bedienbaar gemaakt. Je drukt eenmaal op de knop om hem aan te zetten en automatisch begint hij de melk te verwarmen én op te schuimen. Dit zie je doordat het lampje nu rood kleurt. Houd je de knop drie seconden ingedrukt dan kleurt hij blauw en wordt het opwarmingsproces gestaakt. De spiraal gaat echter gewoon door met draaien en zodoende ontstaat er een koud melkschuim. Wil je gewoon wat melk opwarmen? Haal dan het spiraaltje uit de kan.

Automatische uitschakeling

Na het opwarmen en opkloppen van de melk schakelt het apparaat zichzelf weer helemaal uit. Zo hoef je niet bang te zijn voor brand, een aangekoekt apparaat of een defecte melkopschuimer, maar kun je gewoon lekker genieten van jouw welverdiende kopje koffie.

Nadelen

Zijn er nou ook nog nadelen aan dit apparaat? Alhoewel je het je misschien niet kunt voorstellen, zijn er toch een aantal puntjes die we liever net iets anders hadden gezien.

Afkoelen na het bereiden

Na het opkloppen van het fijne melkschuim moet je helaas wel even wachten totdat je een tweede keer aan de slag kunt. Het apparaat moet namelijk eerst afkoelen. Dit proces kun je wel versnellen door koud water toe te voegen aan de beker. Als de temperatuur eenmaal goed onder de temperatuurbegrenzer komt kun je een tweede keer gaan bereiden. Dit is wel een nadeel als je bezoek hebt dat ook graag koffie met melkschuim drinkt.

Duurt lang

Het bereiden van het melkschuim duurt ongeveer twee minuten. Dit is natuurlijk niet binnen een paar seconden, maar als je het proces begint tijdens het koffiezetten vallen deze twee minuten natuurlijk alles mee.

Prijs

Inderdaad ben je met de aanschaf van deze melkopschuimer wat meer kwijt dan wanneer je melk op gaat schuimen met een garde, of zo’n handspiraal op batterijen. Echter maak je met dit apparaat kwalitatief een stuk beter melkschuim. Ook kun je de kosten afzetten tegen de aanschaf van een volautomaat, mocht je daaraan gedacht hebben. In dat geval vallen de kosten van deze Milk Twister natuurlijk erg mee.

Ervaringen

Een hoop mensen gingen je al voor in de aanschaf van deze melkopschuimer en dat is goed nieuws, want zodoende zijn er een hoop reviews te vinden over dit apparaat. Nou, één ding is zeker, de reviews liegen er niet om, want van de 173 reviews krijgt het apparaat gemiddeld een 9,1! Een zeer goede score dus van een hoop tevreden koffiedrinkers.

Een van de voordelen die het meest genoemd wordt door de tevreden gebruikers is de hoge kwaliteit van het melkschuim:

• “Heerlijk vol melkschuim”
• “Echt dik, vol schuim”

Ook het gebruiksgemak wordt veel genoemd, vaak in combinatie met de simpele en snelle schoonmaakroutine:

• “Gewoon wat melk in het apparaat, aanzetten en binnen twee minuten heerlijk melkschuim. Daarna zeer gemakkelijk te reinigen. Absoluut geen spijt van deze aankoop!”

Worden er ook wat minpuntjes genoemd? Nou daar moesten we best even naar zoeken. Buiten de al genoemde nadelen zijn er weinig dingen waar mensen tegenaan lopen in het dagelijks gebruik. Wat een aantal keer genoemd wordt, is dat de hoeveelheid die in één keer opgeklopt kan worden eigenlijk net iets te weinig is, zeker voor twee wat grotere koppen cappuccino.

• “De hoeveelheid is goed voor één grote kop cappuccino, maar twee stuks krijg ik er niet uit. Wel vervelend in combinatie met de temperatuurbegrenzing, waardoor je even moet wachten voordat de tweede portie erin kan.”

Ook geven sommige mensen aan wat problemen te hebben om sojamelk op te kloppen. Dit is wel een opvallend punt, omdat er ook wel wat reviews te vinden zijn van gebruikers die zeggen dat het ook met andere soorten melk lukt.

• Ik drink alleen sojamelk, maar helaas lukt het me niet om hiermee mooi melkschuim te creëren.”

De Senseo melkopschuimer CA6500 kopen

Deze senseo melkopschuimer is verkrijgbaar bij:

coolblue.nl

Bol.com

Alternatieven

Toch niet overtuigd? Hieronder twee alternatieven die je aandacht misschien wél vast kunnen houden tot de bestelknop.

Clatronic MS 3326Clatronic MS 3326

Deze melkopschuimer klopt per keer tot 450 ml melkschuim voor je op. Ook deze opschuimer schuimt niet alleen warme melk op, maar je geniet ook gemakkelijk van een vol, koud schuim voor in een heerlijke ijskoffie. Net als de Senseo schuimt deze Clatronic de melk ook op met een spiraal, waardoor er snel een vol, rijk schuim ontstaat. Zo snel zelfs dat het apparaat binnen een minuut al klaar is!

► Bekijk op coolblue.nl 

Solis Cremalatte 869Solis Cremalatte 869

Op zoek naar een apparaat dat ook in de vaatwasser kan én lekker veel schuim voor je creëert? Deze Solis Cremalatte is dan wellicht voor jou een goede match. Maximaal voeg je tot 350 ml melk toe en binnen een handomdraai geniet je van een kop cappuccino. Na het bereiden haal je de kan gemakkelijk van de basis af om uit te schenken. Net als de Senseo melkopschuimer kan deze Solis ook koud melkschuim voor je bereiden.

► Bekijk nu op coolblue.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Kafea.nl
Logo