Jura melkopschuimer

Jura is een Zwitserse fabrikant van keukenmachines en huishoudelijke apparaten. Waar het bedrijf vooral om bekend staat, zijn de volautomatische espressomachines die Jura sinds de jaren ’80 fabriceert. Vandaag de dag is Jura een echte koffie-expert, waar je alle benodigdheden kunt vinden om een perfect bakje koffie te zetten. Het is een merk dat voor kwaliteit staat, en levert dan ook echt alleen maar premium producten. Ook het design is een belangrijk punt bij Jura, dus de producten van dit merk zullen zeker niet misstaan in je keuken. Als bedrijf met een passie voor koffie heeft Jura ook een melkopschuimer ontworpen, zodat je van je espresso een heerlijke cappuccino of latte macchiato kunt maken.

Perfect melkschuim met de Jura melkopschuimer

Waar veel merken die melkopschuimers aanbieden er een hoop hebben, met allemaal hun eigen functies en kenmerken en met subtiele verschillen tussen ieder model. Jura heeft ervoor gekozen om slechts één model te maken, en het in een keer goed te doen.

jura melkopschuimerAan de Jura melkopschuimer is duidelijk veel aandacht besteed en dit apparaat vertegenwoordigt dan ook de kwaliteit waar dit merk om bekend staat. Wat meteen opvalt is het stijlvolle en verfijnde ontwerp. De roestvrijstalen kan staat op een elegante matzwarte voet, en bovendien is de kan voorzien van geribbeld rubber zodat je hier extra veel grip op hebt.

Dit apparaat staat erg mooi op je aanrecht. Dit is een volledig automatisch apparaat, en biedt je dan ook enom veel gebruiksgemak. Giet simpelweg melk in de kan, doe het deksel erop, druk op de knop en laat de machine het werk doen.

Je kunt kiezen uit drie verschillende standen: dit apparaat kan melk koud, warm of heet opschuimen. Zo kan je dus ook ’s zomers schuim voor een heerlijke ijskoffie maken. Ook kan je ervoor kiezen om melk alleen op te warmen, zonder deze op te schuimen. Het is dus erg eenvoudig om met deze melkopschuimer een perfect melkschuim te maken, ongeacht of je een ijskoffie of een dampende cappuccino wil maken. Je bereidt je melkschuim met slechts een druk op de knop.

Voor- en nadelen

Laten we eens kijken naar de voor- en nadelen van deze melkopschuimer, zodat je het apparaat goed kunt vergelijken met melkopschuimers van andere merken en zodat je kunt bepalen of het apparaat in je keuken goed op zijn plek zou zijn.

De Jura melkopschuimer is een redelijk prijzige machine (net geen €99) vergeleken met de meeste melkopschuimers van andere merken, maar je krijgt wel echt waar voor je geld: dit is een apparaat van zeer hoge kwaliteit, en dit is dan ook in het eindresultaat terug te zien.

jura melkschuimDit apparaat geeft altijd perfect melkschuim, of het nou koud, warm of heet is. Omdat het apparaat doorgaat tot het schuim zeer stevig is, kan het wel even duren voordat het klaar is. De kan is erg ruim, waardoor je met deze melkopschuimer in één keer een grote hoeveelheid melkschuim kunt maken. Dit is natuurlijk erg handig als je gasten over de vloer hebt, en lekker met zijn allen koffie wil drinken. Een klein nadeel hiervan is wel dat door de grote kan er wel een vrij grote minimale hoeveelheid in de kan moet.

Wat uniek is aan deze melkopschumer is dat je kunt kiezen tussen een warme en een hete stand. Omdat iedereen zijn eigen voorkeur voor de temperatuur van het melkschuim heeft, kan men wel eens vinden van apparaten met een enkele stand dat het schuim te heet of juist niet heet genoeg is. Met de Jura melkopschuimer zul je dit probleem gelukkig nooit hebben. Het schuim is tevens erg dik en stevig: leg hier maar eens een theelepeltje op, die zal gewoon blijven liggen.

Wat zeggen de gebruikers over dit product?

De gebruikers van de Jura melkopschuimer zijn in online reviews over het algemeen erg positief- de meesten melden dat ze niet echt nadelen aan dit product hebben kunnen ontdekken, en als deze al gevonden worden geeft men aan dat ze vrij insignificant zijn en niet veel aan het apparaat afdoen.

jura latte melkschuimGebruikers lijken het er over eens te zijn dat het design erg stijlvol is, en de bouwkwaliteit erg stevig en goed. Het schuim van dit wordt als zeer goed beoordeeld. Echter hebben diverse gebruikers wel gemeld dat met halfvolle melk het resultaat wat minder stevig en romig kan zijn. Daarom is het een goed idee om altijd volle melk te gebruiken als je melkschuim maakt. Dit geldt trouwens voor iedere melkopschuimer, omdat volle melk van nature een stuk romiger is dan halfvolle melk en daardoor beter schuimt. Lees hier meer over hoe je het beste melkschuim maakt.

Gebruikers zijn verdeeld over de inhoud van het apparaat- deze is erg ruim, wat ideaal is als je voor meerdere mensen melkschuim maakt. Maar als je voor slechts één kopje koffie melkschuim maakt, is de minimumhoeveelheid om goed schuim te krijgen meer melk dan je eigenlijk nodig hebt. Of de ruime inhoud een positief of negatief punt is hangt er dus vanaf of je vaak voor jezelf of juist voor meerdere mensen tegelijk melkschuim zult maken met het apparaat.

Aan de negatieve kant vinden sommige gebruikers dat het apparaat wat lawaaierig is en er vrij lang over doet om melkschuim te maken; aan de positieve kant is men het er over eens dat het apparaat een werkelijk perfect melkschuim oplevert- wat uiteindelijk natuurlijk het belangrijkste punt is om een melkopschuimer op te beoordelen.

Eindoordeel: is de Jura melkopschuimer een aanrader?

jura knoppenOf de Jura melkopschuimer een aanrader is, hangt natuurlijk van je persoonlijke wensen af. Het eindoordeel kun je dan ook het beste zelf maken, aan de hand van de plus- en minpunten die in dit artikel naar voren zijn gekomen en de samengevatte gebruikerservaringen. Om je een laatste hulpmiddel te geven en het nóg makkelijker voor je te maken om te beoordelen of de Jura melkopschuimer een plekje in je keuken verdient, zijn hieronder de beangrijkste punten uit dit artikel nog eens kort op een rijtje gezet.

Er moet een vrij grote hoeveelheid melk minimaal in dit apparaat om goed schuim te produceren. Dit is niet erg handig als je regelmatig melkschuim voor slechts één kopje maakt. 
Conclusie
De Jura melkopschuimer is een product dat echt in de top van zijn segment valt. Je betaalt hier misschien iets meer voor dan voor andere melkopschuimers, maar je krijgt hier ook wel echt extra kwaliteit voor terug. Het melkschuim dat je met dit apparaat maakt is heerlijk romig en ronduit perfect. Het apparaat heeft een paar kleine nadelen, maar uiteindelijk zijn die vrij insignificant en is goed schuim natuurlijk het belangrijkste beoordelingspunt voor een melkopschuimer. Op dit punt slaagt het apparaat met vlag en wimpel.  

De Jura melkopschuimer kopen

Deze melkopschuimer is verkrijgbaar bij:

coolblue.nl (Coolblue)

Bol.com

Voordelen
  • Uitstekend melkschuim
  • Goede bouwkwaliteit en design
  • Volledig automatisch
  • Drie warmtestanden
Nadelen
  • Grote minimumhoeveelheid
  • Melkschuim maken duurt vrij lang
  • Prijzig
Kafea.nl
Logo