Beste percolator

Koffiezetten met een percolator zorgt voor een uniek kopje koffie dat wereldwijd door vele mensen wordt gewaardeerd. Deze manier van espresso drinken is vooral in Italië zodanig ingeburgerd dat het ook wel een Italiaans koffiepotje wordt genoemd.

Voordeel van zo’n percolator is, behalve de unieke smaak, natuurlijk ook het feit dat het een stuk goedkoper is dan zo’n volautomaat.

Het zetten van een kopje koffie met  zo’n koffiepotje is ook helemaal niet moeilijk, al is het zetten ervan iets wat een paar keer oefenen nodig heeft om de perfecte espresso te bereiden. Geen paniek: op het internet kun je meer dan voldoende goede tutorials vinden om je te helpen bij het zetten van een authentiek kopje Italiaanse espresso.

bialetti moka inductio

In de supermarkt, maar ook in de speciaalzaken én online kun je gemakkelijk gemalen koffie vinden die geschikt zijn voor een percolator. Let dan vooral op het percolator icoontje op de verpakking.

Voor de perfecte espresso gebruik je namelijk een grove maling, zodat je geen koffiegruis in je kopje aantreft en ook geen bittere smaak overhoudt. Wil je de smaak van je espresso nog meer perfectioneren, denk er dan aan om eventueel zelf je koffiebonen te malen. Kijk dan vooral ook even bij de beste koffiemolens die we voor je hebben uitgezocht. Zo maak je straks écht een originele Italiaanse espresso van zeer hoge kwaliteit!

Onze top 6 percolators

Afbeelding

Product


bialetti percolator beste koop

Onze beste koop!

Bialetti Moka Express 2 kops

Beste koop percolator

of

bialetti moka induction 3 kops

Bialetti Moka Induction 3 kops

Beste percolator voor inductie

of

leopold vienna percolator

Leopold Vienna Espressomaker rood 6 cups

Beste grote percolator (6-8 kops)

of

bialetti elektrische percolator

Bialetti Easy Timer

Beste elektrische percolator

of

cilio elektrische percolator

Cilio Premium Elektrische Percolator 6 kops

Beste vaatwasbestendige percolator

of

Saro RVS koffiepercolator

Saro RVS koffiepercolator

Beste percolator voor evenementen

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Bialetti Moka Express 2 kops

Beste koop percolator

bialetti percolator beste koop

of

Bialetti Moka Induction 3 kops

Beste percolator voor inductie

bialetti moka induction 3 kops

of

Leopold Vienna Espressomaker rood 6 cups

Beste grote percolator (6-8 kops)

leopold vienna percolator

of

Bialetti Easy Timer

Beste elektrische percolator

bialetti elektrische percolator

of

Cilio Premium Elektrische Percolator 6 kops

Beste vaatwasbestendige percolator

cilio elektrische percolator

of

Saro RVS koffiepercolator

Beste percolator voor evenementen

Saro RVS koffiepercolator

of

Vind je het nog lastig om een keus te maken, kijk dan vooral even naar de koopgids onderaan deze pagina. Deze helpt je wellicht met het beantwoorden van al je vragen. Wil je een percolator uit deze topproducten bestellen, dan druk je gewoon op de link en dan geniet je zo snel mogelijk van een kopje echte Italiaanse espresso!

Veel plezier met de zoektocht naar de ultieme percolator!

Beste koop percolator – Bialetti Moka Express 2 kopjes

Ben je op zoek naar een hoogwaardige percolator? Vind je het leuk om op de traditionele manier koffie te zetten en te genieten van de heerlijke geur?

In dat geval is het aan te raden om direct voor de allerbeste koop te gaan; de Bialetti Moka Express 2 kopjes. Deze percolator brengt in onze ogen unieke voordelen met zich mee, waardoor wij deze percolator als beste koop gekwalificeerd hebben.

Dit model van Bialetti is in meerdere varianten verkrijgbaar. Het onderscheid tussen deze varianten is terug te vinden in het aantal kopjes per zetbeurt. Zoals de naam van deze percolator al doet vermoeden, kan je bij deze variant 2 kopjes per zetbeurt zetten. Waarom wij specifiek voor deze variant gekozen hebben? Omdat dit in onze ogen de meest praktische variant is voor het dagelijkse leven.

Met deze percolator ben je in staat om een klein kopje koffie te zetten. Een klein kopje koffie kan je in dit geval vergelijken met bijvoorbeeld een dubbele espresso. Doordat deze percolator twee kopjes per zetbeurt kan zetten, kunnen bijvoorbeeld zowel jouw partner als jij zelf van de heerlijke koffie genieten.

Voor het zetten van een kopje koffie gebruik je deze percolator in combinatie met een kookplaat. Deze percolator kan gebruikt worden in combinatie met zowel een gas kookplaat als een elektrische kookplaat. Bialetti heeft namelijk gekozen voor een combinatie van aluminium en RVS.

Door deze gebruikte materialen, RVS en aluminium, heeft deze percolator ook een prachtige uitstraling. De uitstraling van deze percolator doet bijzonder erg denken aan de apparaten waar in het verre verleden koffie mee gezet werd.

Niet alleen de uitstraling is daarmee klassiek, maar ook de werking van deze percolator. Als je met deze percolator een lekker kopje koffie gaat zetten, geniet je van de heerlijke geuren van de koffie. Daarmee word je eigenlijk vele jaren terug in de tijd geslingerd. Met deze percolator worden meer dan genoeg nostalgische gevoelens opgehaald!

Bij het ontwerpen van deze percolator heeft Bialetti voor een ergonomisch handvat gekozen. Dit handvat houdt bijzonder prettig vast, waardoor je de percolator makkelijk op kunt tillen. Bovendien zijn zowel het handvat als de knop op de deksel van kunststof vervaardigd; deze onderdelen blijven dus lekker koel tijdens het zetten van een kopje koffie.

Als laatste voordeel willen we de compacte vormgeving aanstippen. De percolator is relatief klein uitgevoerd en neemt dus niet al te veel ruimte in beslag in jouw keuken. Gezien de compacte vormgeving kan je er ook voor kiezen om de percolator in bijvoorbeeld een keukenkastje op te bergen.

Nadat je deze percolator gebruikt hebt, is het onwijs belangrijk om deze grondig schoon te maken. De Bialetti Moka Express is echter niet vaatwasbestendig; je moet deze percolator dus met de hand schoonmaken. Daar gaat enige tijd in zitten.

Daarnaast is het jammer dat deze percolator níet op een inductiekookplaat gebruikt kan worden. Dat is een gemiste kans, aangezien in steeds meer keukens een inductiekookplaat terug te vinden is.

Om deze review toch nog met een positieve af te sluiten, willen we graag het prijskaartje benoemen. Bij onze partner Coolblue betaal je namelijk een bedrag van slechts 25 euro voor de Bialetti Moka Express 2 kopjes. Dat is in onze ogen een bijzonder voordelig bedrag, gezien de vele voordelen van deze percolator!

Deze percolator moet met de hand schoongemaakt worden; hier moet je de nodige tijd voor vrijmaken.

Voordelen

 • 2 kopjes per zetbeurt
 • Prachtig en ergonomisch design
 • Prijs-kwaliteitsverhouding

Nadelen

 • Niet vaatwasserbestendig
 • Niet geschikt voor een inductiekookplaat

Conclusie

De Bialetti Moka Express 2 kopjes is wat ons betreft de beste koop percolator. Deze percolator heeft een uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding, ziet er bijzonder fraai uit en roept direct nostalgische gevoelens bij je op. De percolator kan bovendien op een gaskookplaat en op een elektrische kookplaat gebruikt worden; helaas niet op een inductiekookplaat.

Beste percolator voor inductie – Bialetti Moka Induction 3 kopjes

Heb jij voor in jouw keuken voor een energiezuinige en veilige inductiekookplaat gekozen? Dan kan je helaas geen gebruik maken van de ‘beste koop percolator’ die wij hierboven besproken hebben. Nee, in dat geval kan je het beste voor deze Bialetti Moka Induction 3 kopjes kiezen.

Zoals de naam van deze percolator al doet vermoeden, is deze percolator uiterst geschikt voor een inductiekookplaat. Dat is onder meer te danken aan de keuze voor het materiaal; deze percolator is vervaardigd van metaal en roestvrijstaal. Het is echter niet zo dat je deze percolator alleen op een inductiekookplaat kunt gebruiken; de Bialetti Moka Induction is ook prima te gebruiken op een gas- of een elektrische kookplaat.

Met deze percolator ben je in staat om drie kleine kopjes tegelijkertijd te zetten. Is het niet praktischer om voor een percolator te gaan waarmee je twee kopjes koffie kunt zetten? Nou, in dit geval niet. Bij deze variant heb je namelijk de keus tussen drie of zes kopjes koffie per zetbeurt. In onze ogen is drie kopjes koffie per zetbeurt het meest praktisch.

Je moet overigens niet verwachten dat je grote kopjes koffie met deze percolator kunt zetten. Nee, de hoeveelheid koffie is relatief weinig. Eén kopje kan je vergelijken met een dubbele espresso. Met één zetbeurt kan je dus drie dubbele espresso’s bereiden.

Tijdens het bereiden komen al snel de nostalgische gevoelens naar boven. De heerlijke geur van de koffiebonen komt vrij, terwijl de percolator zelf ook nostalgische gevoelens oproept. Dat is onder meer te danken aan de bijzonder fraaie uitstraling. Bialetti heeft hierbij voor een klassiek onderwerp gekozen in combinatie met enkele slimme moderne oplossingen.

Dat is onder meer terug te zien in het ergonomisch gevormde handvat. Dit handvat houdt niet alleen prettig vast, maar kan ook nog eens niet warm worden. Dat is te danken aan het materiaal waar deze percolator van gemaakt is; siliconen. Je kunt deze percolator dus altijd veilig aan het handvat vastpakken, waarbij je niet jouw vingers of hand verbrandt.

Heb je niet zo’n grote keuken? Of wil je liever niet dat de percolator al te veel opvalt? Ook in deze situaties biedt de Bialetti Moka Induction 3 kopjes enkele voordelen. Deze percolator is namelijk compact uitgevoerd, waardoor deze niet al te veel ruimte in de keuken in beslag neemt. Je kunt deze percolator dus ook moeiteloos opbergen in bijvoorbeeld een keukenkastje.

Daarnaast zijn we ook niet helemaal te spreken over de aanschafprijs van deze percolator. Bij onze partner Coolblue betaal je voor deze variant een bedrag van 39,99 euro. Dat is op zich niet al te veel, maar in vergelijking met de hierboven genoemde variant is het toch een behoorlijk verschil.

Ondanks dit prijsverschil is deze percolator in sommige situaties dé perfecte keus. Dat is met name het geval als je een inductiekookplaat in jouw keuken hebt. Mocht dat het geval zijn, kan je eigenlijk niet om deze variant heen.

Deze percolator is niet vaatwasbestendig; je moet het apparaat dus met de hand afwassen.

Voordelen

 • Prachtig & slim design
 • Geschikt voor alle soorten kookplaten
 • 3 kopjes per zetbeurt

Nadelen

 • Niet vaatwasbestendig
 • Relatief prijzig

Conclusie

De Bialetti Moka Induction 3 kopjes is de beste percolator voor alle huishoudens met een inductiekookplaat. Deze percolator werkt niet alleen op een inductiekookplaat, maar ook op alle andere soorten kookplaten. Het design is prachtig, de percolator werkt prima en is in staat om 3 kopjes koffie per zetbeurt te zetten. Hou er alleen rekening mee dat je het apparaat met de hand af moet wassen!

Beste grote percolator (6-8 kopjes) – Leopold Vienna Espressomaker 6 kops

Vind je het geweldig om op de klassieke manier koffie te bereiden? Geniet je daarbij van de nostalgische geur en de verschillende handelingen die je uit moet voeren? Dan kan je het beste voor een percolator kiezen.

Maar, wat is nou de beste percolator waar je 6 tot 8 kopjes koffie tegelijkertijd mee kunt zetten? In onze ogen is dat de Leopold Vienna Espressomaker rood 6 cups.

Met deze percolator ben je in staat om met één zetbeurt maar liefst 6 espresso’s te bereiden. Deze espresso’s hebben een heerlijke smaak, aangezien je met deze percolator veel invloed op de smaak uit kunt voeren. Het is, al met al, een waar feestje om met deze Leopold Vienna percolator aan de slag te gaan.

Mocht je veel waarde aan het design van een percolator hechten, is dit ook de beste keuze. Leopold Vienna heeft voor een prachtige rode kleur gekozen en combineert deze rode kleur met zwarte en witte accenten. Deze kleurstelling zorgt voor een fraai geheel.

Overigens is sowieso het gehele design klassiek te noemen. De percolator vertoont qua uiterlijk veel gelijkenissen met de percolators zoals deze jaren geleden al gebruikt werden. Het handvat is bovendien ergonomisch vormgegeven, waardoor je de percolator altijd prettig vast houdt.

Bij het ontwerpen van deze percolator heeft Leopold Vienna voor een combinatie van rvs en aluminium gekozen. Deze materialen zorgen ervoor dat de percolator een lange levensduur heeft, relatief licht is en geschikt is voor meerdere soorten kookplaten. Volgens Leopold Vienna kan deze percolator op alle warmtebronnen gebruikt worden, met uitzondering van gas.

Op welke plek in jouw keuken wil je graag de percolator terugzetten? Een absoluut voordeel van deze percolator is terug te vinden in de compacte afmetingen: de percolator heeft een diameter van 17,7 centimeter en is 18,8 centimeter hoog. Door deze compacte vormgeving kan je de percolator ongetwijfeld op vele plekken in jouw keuken kwijt.

Deze percolator valt bij ons goed in de smaak met dank aan de hierboven genoemde voordelen. Er is echter nog iets waar wij uitermate te spreken over zijn; de prijs. Bij onze partner Bol.com betaal je een bedrag van slechts 30,20 euro voor deze percolator. Dat is in onze ogen een zeer voordelige prijs, aangezien dit één van de meest ruimte percolators is die je aan kunt schaffen. Weinig percolators in deze prijsklasse zijn in staat om 6 espresso’s per zetbeurt te bereiden.

Hebben we ook nog nadelen gevonden aan de Leopold Vienna Espressomaker rood 6 cups? Ja, toch wel. Zo zijn wij ons ervan bewust dat de rode kleur in sommige keukens wellicht té opvallend is. Mocht je liever niet hebben dat de percolator in jouw keuken opvalt, is de aanschaf van deze rode percolator niet aan te raden.

Daarnaast is het spijtig dat deze percolator niet vaatwasbestendig is. Nadat je kopjes espresso met deze percolator bereid hebt, dien je het apparaat met de hand schoon te maken. Het advies is om daar de nodige tijd voor vrij te maken, aangezien deze schoonmaak echt grondig moet gebeuren.

Deze percolator is niet vaatwasbestendig. De grondige schoonmaak dien je dus zelf met de hand uit te voeren.

Voordelen

 • 6 kopjes per zetbeurt
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Compacte vormgeving

Nadelen

 • Rode kleur is wellicht té opvallend
 • Niet vaatwasbestendig

Conclusie

De Leopold Vienna Espressomaker rood 6 cups is wat ons betreft de beste grote percolator. Met deze percolator ben je in staat om 6 espresso’s met één zetbeurt te bereiden; ideaal. De percolator heeft daarnaast een uniek design, is gunstig geprijsd en biedt al met al veel gemak. Met deze percolator roep je direct allerlei nostalgische gevoelens op!

Beste elektrische percolator – Bialetti Easy Timer elektrisch

Al sinds jaar en dag is een percolator een veelgebruikt apparaat voor het bereiden van een heerlijk kopje koffie. Vind jij het ook leuk om met een percolator aan de slag te gaan?

Oefen je bijvoorbeeld graag invloed op de smaak van de koffie uit? Dan kan je kiezen voor een manuele percolator kiezen, maar je kunt ook voor een elektrische percolator gaan.

Gaat jouw voorkeur uit naar een elektrische percolator? Dan kan je in onze ogen niet om deze percolator van het merk Bialetti heen. Dit is wat ons betreft de beste elektrische percolator.

Graag leggen we eerst in het kort uit hoe je deze elektrische percolator dient te gebruiken. Het eerste wat je dient te doen, is de stekker van deze percolator in het stopcontact te doen. Vervolgens kan je het waterreservoir – onder aan het apparaat te vinden – vullen met koud water. Doe vervolgens de gewenste hoeveelheid gemalen koffie in het filter en plaats dit filter goed in het apparaat.

Zet deze elektrische percolator van Bialetti vervolgens op de warmhoudplaat en zet de timer aan. Nadat de percolator de gemalen koffie en water met elkaar gemengd heeft, hoor je een muzikaal deuntje. Dit deuntje is het startsignaal van de koffie die volledig klaar is. Je kunt nu de koffiepot van de percolator afnemen en de koffie op een handige manier inschenken.

Een absoluut voor deze elektrische percolator is het gemak dat je ervaart. Je hoeft namelijk zelf vrij weinig stappen te ondernemen, maar je hebt wél invloed op de uiteindelijke smaak van de koffie. Binnen enkele minuten heb je een heerlijk kopje espresso op tafel staan. Of beter gezegd; 6 kopjes espresso. Met één zetbeurt kan je namelijk tot zes kopjes espresso bereiden.

Bijkomend voordeel is dat je géén kookplaat meer nodig hebt. In plaats van de kookplaat maakt deze percolator immers gebruik van de bijbehorende warmhoudplaat. Op deze warmhoudplaat is bovendien een display duidelijk zichtbaar, waarop onder meer de programmeerbare timer afgebeeld wordt. Met dank aan deze programmeerbare timer zie je exact hoelang je nog op de heerlijke koffie moet wachten.

Qua vormgeving heeft Bialetti de juiste keuzes gemaakt. De percolator heeft namelijk een klassieke uitstraling, maar daarbij is wel gebruik gemaakt van nieuwe materiaalsoorten en functies. Zo blijft onder meer de onderkant van de koffiepot altijd heerlijk koel. Doordat het handvat met siliconen bekleed is, kan je ook nooit je hand branden aan het siliconen handvat.

Eén van die handige functies is de automatische uitschakeling van de percolator. Als de koffie klaar is, schakelt de percolator zichzelf automatisch uit. Ondertussen blijft de gezette koffie wel nog 30 minuten heerlijk warm. De percolator heeft, onder meer dankzij deze automatische uitschakeling, een lange levensduur.

Al met al zijn we zeer te spreken over deze percolator voor thuisgebruik. Volgens sommige gebruikers van de Bialetti Easy Time elektrische percolator is het echter ook mogelijk om deze percolator op de camping te gebruiken. Dat is onder meer te danken aan het lage wattage (365) van deze percolator!

Ondanks de vele voordelen moeten we toch ook twee nadelen aanstippen. Het eerste nadeel heeft betrekking op het reinigen van de percolator; deze percolator is namelijk niet vaatwasbestendig. Je moet dit apparaat dus altijd (goed) met de hand afwassen.

Daarnaast is deze percolator behoorlijk prijzig te noemen. Bij onze partner Bol.com betaal je een bedrag van 99 euro; dat is 4 keer zoveel als je voor de ‘beste koop percolator’ uit dit artikel moet betalen. De prijs is in onze ogen dus iets té fors.

Deze elektrische percolator van Bialetti is wat ons betreft te prijzig.

Voordelen

 • Perfecte werking
 • Fraaie vormgeving
 • 6 kopjes per zetbeurt

Nadelen

 • Duur
 • Niet vaatwasbestendig

Conclusie

De Bialetti Easy Timer is de beste elektrische percolator. Met deze percolator kan je gemakkelijk een heerlijk kopje koffie zetten, waarbij je van meerdere handige functies gebruik kunt maken. Belangrijkste voordeel is dat je nagenoeg geen omkijken hebt naar het zetten van 6 kopjes espresso tegelijkertijd; ideaal!

Beste vaatwasbestendige percolator – Cilio Premium Elektrische percolator 6 kopjes

In de reviews hierboven is continue hetzelfde nadeel terug te vinden; het feit dat de percolator niet vaatwasbestendig is. Geef jij nou écht de voorkeur aan een percolator die wel vaatwasbestendig is?

 Heb je bijvoorbeeld geen zin en tijd om zelf de percolator continue met de hand af te wassen? Dan kan je het beste voor deze Cilio Premium Elektrische Percolator kiezen. Dit is wat ons betreft de beste vaatwasbestendige percolator.

Deze volledige percolator is van RVS vervaardigd, waardoor de percolator in de vaatwasser gestopt kan worden. Mocht je af en toe snel even de percolator met de hand schoon willen maken, is dat ook mogelijk bij deze percolator. Het advies is daarbij om een sopje en een zacht sponsje of doekje te gebruiken.

Een ander voordeel van deze percolator is terug te vinden in de bediening van het apparaat. Dit betreft namelijk een zogeheten elektrische percolator. Wat dit concreet betekent? Onder meer dat je géén kookplaat nodig hebt voor het bereiden van de koffie. Nee, deze percolator heeft een eigen warmhoudplaat die in feite als kookplaat fungeert.

Het enige wat je bij deze percolator hoeft te doen, is het reservoir met water te vullen en het filter met gemalen koffie. Je bepaalt zelf hoeveel koffie je hierbij gebruikt, waardoor je een grote invloed op de smaak van de koffie uit kunt oefenen.

Voor het bereiden van de koffie maakt deze percolator vervolgens gebruik van zijn eigen warmhoudplaat. Om van deze warmhoudplaat gebruik te kunnen maken, moet je het apparaat eerst aansluiten op de netstroom. Helaas is het snoer behoorlijk kort te noemen; slechts 75 centimeter. Daarmee hebben we het eerste nadeel van deze interessante percolator te pakken.n

Zijn er in jouw huishouden meerdere mensen die koffie drinken? Of krijg je regelmatig visite over de vloer die ook graag een kopje koffie drinkt? Ook in dergelijke situaties is deze elektrische percolator uitermate interessant. Het is namelijk mogelijk om maar liefst 6 kopjes espresso met één zetbeurt te bereiden. Ideaal!

Veel mensen gebruiken deze percolator in huis, maar sommige gebruikers geven ook aan dat zij de percolator op bijvoorbeeld de camping gebruiken. Door het lage wattage (480 watt) is het mogelijk om de percolator op de netstroom van de camping aan te sluiten. Ook in bijvoorbeeld een vakantiehuisje kan deze percolator met veel plezier gebruikt worden.

Al met al zijn we zeer te spreken over deze percolator. Er is echter wel één nadeel waar je rekening mee moet houden: de aanschafprijs. Bij onze partner Bol.com betaal je namelijk een bedrag van 89,95 euro voor deze percolator.

Een bedrag van 89,95 euro is behoorlijk prijzig te noemen, maar we zijn wel overtuigd van de prijs-kwaliteitsverhouding. Voor dit bedrag hoef je namelijk nooit meer zelf de percolator af te wassen. Dat scheelt weer een hoop tijd en, zoals je ongetwijfeld weet, luidt het gezegde niet voor niets ‘tijd is geld’!

Deze vaatwasbestendige percolator is behoorlijk prijzig; rond de 90 euro.

Voordelen

 • Geschikt voor in de vaatwasser
 • 6 kopjes per zetbeurt
 • Makkelijke bediening

Nadelen

 • Kort snoer
 • Duur

Conclusie

De Cilio Premium Elektrische percolator 6 kops is wat ons betreft de beste vaatwasbestendige percolator. Voor het schoonmaken van deze percolator heb je twee mogelijkheden; zelf afwassen met een spons of in de vaatwasmachine af laten wassen. Logischerwijs gaat de keus van veel gebruikers uit naar het afwassen in de vaatwasmachine. Al met al een ideale percolator in onze ogen!

Bekijk prijzen van de Cilio Premium Elektrische percolator 6 kopjes bij verschillende winkels:

Beste percolator voor evenementen – Saro RVS koffiepercolator

Ben je een evenement aan het organiseren? Of heb je binnenkort een groot feest waar veel koffiedrinkende mensen op afkomen? In dergelijke situaties is het prettig om de koffie met een zogeheten koffiepercolator te kunnen bereiden. Dit is een percolator zoals je gewend bent, alleen dan met een groot reservoir en een grote inhoud.

Mocht je op zoek naar de beste percolator voor evenementen zijn, kan je niet om deze Saro RVS Koffie Percolator heen. Deze percolator is alles wat je nodig hebt voor op een evenement of voor op elke andere locatie waar veel koffie gedronken wordt.

Volgens de fabrikant, Saro, is deze percolator geschikt voor in hotels, voor in cafés, voor op evenementen, tijdens grote feesten en voor allerlei andere horecaondernemingen. Daar kunnen wij ons perfect in vinden, maar we willen ook benadrukken dat deze percolator ook voor particulieren interessant is. Bijvoorbeeld als je een groot feest organiseert of om welke andere reden dan ook veel koffie nodig hebt.

Met deze percolator kan je namelijk 100 kopjes koffie tegelijkertijd bereiden. Dit is onder meer te danken aan de flinke inhoud van 15 liter. Doordat je 100 kopjes koffie tegelijkertijd kunt bereiden, bespaar je onwijs veel tijd uit. Ook dat is uitermate handig als je een groot feest geeft of een ander evenement organiseert.

Bij het fabriceren heeft Saro gekozen voor roestvrijstaal. Dankzij dit materiaal is de percolator van een hoge kwaliteit, heeft de percolator een lange levensduur en gaat het reinigen hiervan relatief makkelijk. Het advies is wel om deze percolator met de hand af te wassen, aangezien de percolator niet in een vaatwasser past.

Daarmee komen we direct bij het eerste ‘nadeel’ uit. Als je 100 kopjes koffie tegelijkertijd wilt bereiden, heb je logischerwijs een groot waterreservoir en een grote koffiepot nodig. Dat is dan ook duidelijk terug te zien in de afmetingen van deze percolator: een diameter van 27,5 centimeter en een hoogte van 60 centimeter.

Je moet er dus rekening mee houden dat deze percolator de nodige ruimte in beslag neemt. Desalniettemin vallen deze afmetingen wat ons betreft nog mee, aangezien de percolator een inhoud van 15 liter heeft. Dat is echt onwijs veel.

Als je koffiedrinkende mensen van de koffie wilt voorzien, kan je deze percolator op een vlakke ondergrond zetten. Zet er vervolgens bekertjes, kopjes of mokjes naast en alle koffiedrinkende mensen kunnen zelf de koffie inschenken. Dat doen ze simpel door het kopje/mokje/bekertje onder het tuitje te houden en de hendel naar beneden te trekken.

Deze grote percolator brengt onwijs veel mogelijkheden en voordelen met zich mee, maar kent ook enkele nadelen. Een van de nadelen (de afmetingen) hebben we reeds hierboven genoemd. Een ander nadeel is terug te vinden in de aanschafprijs; je moet namelijk een bedrag van 133 euro in deze percolator investeren.

Het belangrijkste nadeel is echter terug te vinden in het druppen van de koffie. Saro heeft voor een anti drup systeem gekozen, maar dat systeem werkt niet vlekkeloos. Je moet er dus rekening mee houden dat er af en toe een hele kleine hoeveelheid koffie uit het tuitje drupt.

Het anti drup systeem werkt niet helemaal feilloos.

Voordelen

 • 100 kopjes koffie tegelijkertijd zetten
 • Lange levensduur
 • Makkelijke bediening

Nadelen

 • Anti drup systeem had beter gekund
 • Relatief prijzig
 • Relatief veel ruimte nodig

Conclusie

De Saro RVS Koffie Percolator is wat ons betreft de beste percolator voor evenementen. Deze percolator heeft een inhoud van maar liefst 15 liter; dat is goed voor ongeveer 100 kopjes koffie. Ideaal! Bovendien is de bediening van deze percolator makkelijk en ziet de percolator er ook flitsend uit!

Koopgids

Een percolator bestellen is, laten we eerlijk zijn, niet een hele moeilijke taak, want met heel veel verschillende opties komen de Italiaanse koffiepotjes niet. Het principe is eigenlijk altijd vrijwel hetzelfde en de verschillen zitten hem vooral in de details.

De aankoop van een percolator is natuurlijk ook een veel goedkopere aankoop dan zo’n ontzettend dure volautomaat van tegenwoordig. Dit maakt het misschien ook meer een spontane aankoop. Echter kan het zeker geen kwaad om ook van een percolator het beste te verwachten en onderzoek te doen naar welk product het beste staat aangeschreven en bij jou situatie aansluit.

Laten we eens kijken naar de verschillen die deze koffiepotjes kunnen bezitten.

Prijs

De aankoopprijs van een percolator is zelden een echt dure aankoop en zal niet snel boven de honderd euro uitkomen. De “normale” percolators die je gewoon op het gas bereidt zullen zelfs niet snel boven de veertig a vijftig euro uitkomen. Sterker nog: Vanaf een tientje kan je al een (kleine) percolator vinden die zijn werk prima doet.

Ben je echter een echte espresso connaisseur en wil je het beste van het beste, dan vind je het wellicht niet erg meer uit te geven aan een percolator. Het ligt dan ook geheel aan het materiaal, druksysteem, elektrisch of op het vuur en natuurlijk het merk hoeveel zo’n percolator uiteindelijk kan kosten. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Dat is trouwens ook het leuke aan een percolator: het is voor iedereen mogelijk om er eentje aan te schaffen en te genieten van een authentieke espresso.

Maat

Meestal heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen verschillende maten. Hoewel sommige percolators alleen maar één maat verkopen, hebben de meeste een variatie aan maten beschikbaar. Er zijn ook percolators die een extra filter meeleveren, zodat je ook de helft van de koffie kunt bereiden.

6 kopjes percolator

Waar je je echter wel bewust van moet zijn is de maat van de koffie. De percolators worden geadverteerd met, bijvoorbeeld een tweekops product. Dit zijn echter wel maar twee Italiaanse espressokopjes en komen niet overeen met de standaard Hollandse kop. Houdt dit dus wel in je achterhoofd bij het bestellen en raak niet teleurgesteld als je zes kops percolator voor jou maar twee gewone kopjes koffie blijkt te zetten.

Warmtebron of elektrisch

De meeste, zeker de authentieke, percolators kunnen alleen op een vuurtje worden verhit. Dit is de standaard koffiepot en de oudere versies werken alleen maar op deze manier. Heb je echter bijvoorbeeld een keramische- of inductiekookplaat, let er dan goed op of de percolator hiervoor geschikt is. Veelal is een keramische kookplaat niet zo’n probleem, maar een product dat geschikt is voor inductie zijn meestal aparte versies en net iets duurder.

Ook heb je tegenwoordig percolators die elektrisch werken. Erg handig, want na het toevoegen van water en koffie hoef je er verder niet meer naar om te kijken. Hoewel.. Sommige elektrische apparaten hebben geen automatische afschakeling en hierdoor moet je wel oppassen dat de percolator niet droog kookt en uiteindelijk beschadigt. Ook heb je dan kans dat de koffie erg bitter wordt. Hetzelfde eigenlijk als wanneer je een gewone koffiepot te lang op het vuur laat.

Een groot voordeel aan de elektrische percolators is dat de koffie optimaal wordt verhit en dit komt de smaak ten goede. Als je je koffie op het vuur te hoog zet, wordt de koffie al snel veel te heet en er komt veel te veel druk op het ventiel te staan. Dit zorgt voor een nare koffiesmaak. Met een elektrische koffiepot is dat probleem in ieder geval verleden tijd.

perculator elektrisch

Schoonmaak

De meeste percolators zijn niet vaatwasmachinebestendig. Er zijn een aantal percolators op de markt die beweren dit wel te zijn. De grote vraag is natuurlijk of je dit wel wilt. Er wordt namelijk pertinent afgeraden om de percolator met enige vorm van zeep te wassen. Dit tast namelijk de uiteindelijke smaak van de espresso aan. De aanslag in het koffiepotje helpt juist mee aan zijn authentieke smaak. Gelukkig zijn de meeste percolators gemakkelijk uit elkaar te halen en zodoende ook gemakkelijk te reinigen.

Het maken van een keus

Hopelijk heeft deze koopgids je geholpen om de verschillen van de percolators te ontdekken en een optimaal product uit te kiezen dat zich volledig aansluit bij jouw wensen.

Vind je het alsnog lastig en wil je graag hulp van een professional? Op coolblue.nl staat Fahma, productspecialist koffie, geheel voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Wie weet komen jullie er samen al snel uit welk product voor jou ideaal is.

Veel plezier met je aankoop. Hopelijk waan jij je al snel in Italië met een overheerlijke espresso, bereidt met jouw nieuwe percolator!

Kafea.nl
Logo