Siemens

Als je op zoek naar een nieuwe koffiemachine bent, heb je voldoende keus. Allereerst heb je de keus uit vele verschillende soorten koffiemachines. Je kunt voor een koffiezetapparaat gaan, voor een volautomatische koffiemachine of voor een padmachine. Al deze machines hebben in feite één doel: het creëren van overheerlijke koffie.

Deze machine worden ontwikkeld en gefabriceerd door bepaalde merken. In de wereld van de koffie komen we enkele merken veelvuldig tegen. Voorbeelden hiervan zijn Philips, Jura, Saeco, Bosch, Nespresso en Illy. Maar, een andere fabrikant van prima koffiemachines is Siemens. Dit merk is in de loop der jaren uitgegroeid tot een waanzinnig grote fabrikant van koffiemachines.

Het is dan ook met recht dat wij deze pagina over Siemens hebben geschreven. Op deze pagina kan je alle informatie over Siemens vinden. Onder andere de ontstaansgeschiedenis, de missie en de producten van Siemens hebben wij uitgebreid toegelicht in dit artikel. Neem direct een kijkje hieronder en wellicht kan je nadien over gaan tot de aankoop van één van de koffiemachines van Siemens.

Ontstaansgeschiedenis

Siemens

Siemens is met afstand één van de oudste merken binnen de koffiewereld. Al in 1847 werd het bedrijf opgericht door de heren Werner von Siemens en Johann Georg Halske. Destijds had het bedrijf nog de prachtige naam ‘Telegraphen-Bauanstalt Von Siemens & Halske’. De ontwikkeling van het bedrijf ging behoorlijk snel, getuige de beursgang van het bedrijf in 1899.

In 1966 werd de basis gelegd voor het huidige Siemens. Destijds werden de volgende ondernemingen met elkaar gefuseerd: Siemens & Halske AG, Siemens-Schuckertwerke AG en Siemens-Reiniger-Werke AG. Sindsdien werd de focus van Siemens voor een groot gedeelte gelegd op het ontwikkelen van huishoudelijke apparaten.

In 1979 kwam Siemens als eerste met de Walkman op de proppen. Hedendaags is het bijna niet meer voor te stellen, maar destijds was dit een revolutionair apparaat. Een apparaat waarmee het overal mogelijk was om naar je favoriete muziek te luisteren. Een ander typerend voorbeeld van de expansie van Siemens was de eerste inbouwkeuken in 1986. Sindsdien zien de keukens er anders uit, worden deze slimmer ingericht en bieden ze bovenal meer mogelijkheden.

Door de jaren heen zijn de huishoudelijke apparaten behoorlijk veranderd. We kunnen met recht stellen dat Siemens daar een groot aandeel in gehad heeft. Siemens is namelijk de eerste fabrikant die huishoudelijke apparaten met elkaar kon verbinden. De eerste stappen hiervoor werden in 2014 gezet.

Op dat moment werd Home Connect geïntroduceerd. Een systeem waarmee huishoudelijke apparaten met elkaar konden communiceren. Een duidelijk voorbeeld hiervan zijn ook de koffiemachines van Siemens. Het is namelijk mogelijk om deze koffiemachines met een speciale Siemens app te bedienen. Het doel van om middels slimme technologieën het huishouden soepeler te laten verlopen. Na enkele jaren zijn ook andere fabrikanten hier mee begonnen. We kunnen echter wel stellen dat Siemens één van de pioniers op dit gebied was.

Koffiemachines

Siemens EQ9+ S500 TI9553X1RW Home Connect

We hebben hierboven reeds toegelicht dat Siemens een pionier op het gebied van huishoudelijke apparaten is. Dit Duitse bedrijf is continue bezig om te groeien, om nieuwe innovaties te bedenken en om de producten nog beter te maken. Dat is dan ook iets wat wij terug zien bij de koffiezetapparaten.

Als je op zoek naar een geschikt koffiezetapparaat bent, is de kans ook groot dat je bij Siemens uitkomt. Deze fabrikant heeft namelijk een behoorlijk uitgebreid assortiment van machines. De koffiezetapparaten van Siemens vallen in verschillende prijsklassen en vallen daardoor bij vele mensen in de smaak.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een simpele volautomatische koffiemachine waarmee je thuis heerlijke koffie kunt zetten. Maar, ook voor professionele toepassingen biedt Siemens voldoende mogelijkheden. We hebben het hierbij met name over de volautomatische koffiemachines uit de EQ lijn.

Siemens zegt zelf het volgende over de koffiezetapparaten: “Geef de start van uw dag een boost of eindig 's avonds na het eten met een ontspannen sfeer. Het maakt niet uit hoe of wanneer u van uw koffie wilt genieten: met de EQ espresso volautomaten en filterkoffiezetapparaten heeft Siemens altijd het juiste model voor een perfect koffiemoment”.

Een belangrijke plek binnen het assortiment van Siemens is voor de EQ automaten weggelegd. Dit zijn volautomatische espressomachines. Sommige varianten hiervan kunnen ook samenwerken met Home Connect. Dit is een digitaal systeem waardoor je jouw koffiemachine met je smartphone kunt bedienen. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is je een speciale Siemens app te installeren.

Siemens koffiezetapparaat

Ook biedt Siemens vele mogelijkheden met betrekking tot inbouw espresso volautomaten. Deze volautomatische koffiemachines worden volledig in de keuken geïntegreerd, waardoor je een prachtig geheel krijgt. Bovendien leveren deze koffiemachines overheerlijke koffie.

Daarnaast heeft Siemens ook nog meerdere koffiezetapparaten met filter in het assortiment. Deze koffiezetapparaten roepen het nostalgische gevoel van koffie op; de heerlijke geur van vers gezette koffie komt namelijk vrij bij deze machines.

Siemens heeft bij de ontwikkeling van de koffiemachines veel aandacht gevestigd op de aroma van de koffie. De koffie moet een heerlijke aroma hebben en mede daarom zijn de Siemens koffiemolens ontwikkeld. Deze koffiemolen zorgen ervoor dat er meer aroma uit de versgemalen bonen onttrokken kan worden.

Accessoires

Op het gebied van accessoires biedt Siemens ook ongelooflijk veel mogelijkheden. Je kunt heerlijke koffiebonen van Siemens aanschaffen, maar ook handige producten zoals ontkalkingsmiddelen, reinigingsmiddelen en mokken. Dankzij het uitgebreide aanbod van Siemens kan men het totaalpakket aan bieden. Een prachtige koffiemachine waarmee heerlijke koffie gezet kan worden.

Missie

Siemens EQ9+ S500 TI9553X1RW Home Connect 2

Het doel van Siemens is min of meer tweeledig. Allereerst wilt men de optimale koffiesensatie aanbieden. Hierdoor zijn de koffiemachines behoorlijk uitgebreid. Ook heeft men veel tijd en geld geïnvesteerd in de zettechnologie van deze machines. Dit wil zeggen; de mate waarop de koffie gezet wordt. Hierbij is de verhouding koffie en water belangrijk. Dit heeft Siemens door de jaren heen méér dan prima voor elkaar gekregen.

Met een koffiemachine van Siemens is het mogelijk om de dag heerlijk te beginnen. Maar, een ander doel van Siemens is om het drinken van koffie niet alleen leuker te maken, maar ook makkelijker. Een duidelijk voorbeeld hiervan is de mogelijkheid om je koffiemachine met een app via je smartphone te bedienen. Dit levert niet alleen gemak op, maar laat je ook nog eens meer van je kopje koffie genieten.

Ben je benieuwd naar een van de koffiemachines van Siemens? Wij hebben een uitgebreid artikel geschreven over de Siemens koffiemachines. Neem gerust een kijkje, vergelijk de verschillende varianten en kom uiteindelijk tot de juiste keuze.

Kafea.nl
Logo