Beste Dolce Gusto 2018, top 7 reviews

Gemak dient de mens. En de tijd dat dat gemak gelijk stond aan lagere kwaliteit is gelukkig verleden tijd. Tegenwoordig zijn er veel koffiemachines die automatisch kwalitatief goede koffie bereiden, denk aan machines die werken met coffeepads, voorgemalen koffie, zoals met een pistonmachine en een volautomaat die automatisch verse koffiebonen voor je maalt.koffiemachine dolce gusto

Wellicht heb je ook weleens gehoord van koffieautomaten die werken op basis van capsules, zoals bijvoorbeeld een Nespresso-apparaat en een Dolce Gusto apparaat. Die laatste gaan we op deze pagina eens onderzoeken, want wellicht ben jij wel erg benieuwd naar de voor- en nadelen van een Dolce Gusto apparaat en naar wat voor soorten apparaten er verkrijgbaar zijn. Ook gaan we eens kijken wat voor capsules er allemaal zijn, de kosten hiervan én de verkrijgbaarheid.

Om je goed te informeren over deze Dolce Gusto apparaten hebben we ze allemaal voor je onderzocht. Je kunt ze onderaan vinden en om je te helpen met je keuze hebben we ze onderverdeeld in de luxe-, betaalare- en goedkope modellen. Ook hebben we een beste koop voor je geselecteerd. Deze zouden we zelf ook bestellen en past moeiteloos in elk huishouden thuis.

De merken achter Dolce Gusto

Als we zo’n Dolce Gusto machine eens beter bekijken, dan zien we dat het onder twee verschillende merken opereert. Het apparaat en de cups worden namelijk door twee verschillende merken geproduceerd. De apparaten van Dolce Gusto vallen onder Krups. Dit is een bekend merk, zeker in de koffiewereld. Het bedrijf werd opgericht in 1846 in het Duitse Solingen, wat voornamelijk als metaalstad bekend staat. Buiten de Dolce Gusto machines is Krups ook de fabrikant van de welbekende andere koffiemachines die werken met capsules, de Nespresso-apparaten.

De cups worden geproduceerd door Nescafé, wat weer onderdeel is het van grote Nestlé concern. Zoals wellicht bekend is Nestlé een zeer grote producent van verschillende voedsel- en drankproducten, wereldwijd zelfs de grootste distributeur. Nestlé is in 1866 door Henry Nestlé opgericht in Zwitserland. Henry Nestlé is de uitvinder van flesvoeding op poederbasis voor baby’s en dit is dan ook waar het bedrijf zich in eerste instantie op is gaan richten. Nescafé is daarentegen natuurlijk juist weer het meest bekend om zijn oploskoffie.

Nescafé is wereldwijd verkrijgbaar en zo ook de Dolce Gusto variant. Door de toenemende populariteit wordt de Dolce Gusto in steeds meer landen verkocht en dus onderdeel van het dagelijks koffieritueel in allerlei culturen. Deze uitbreiding heeft er ook zichtbaar voor gezorgd dat er steeds meer smaken bijkomen die het internationaal steeds beter doen.

De Cups

De Dolce Gusto werkt op basis van een cupysteem. Nescafé claimt premium Arabica bonen te gebruiken die na het plukken zorgvuldig wordt gebrand. Na het brandingsproces wordt de koffie zo snel mogelijk geseald en met een speciale aromazegel in de cups gestopt, zodat de koffie altijd vers blijft.

Om een perfecte kop koffie te creëren binnen een zo kort mogelijk tijdspan, is de machine van Dolce Gusto voorzien van een maximale druk van 15 bar. Dit is voldoende om binnen een minuut een heerlijke kop koffie voor je te zetten. De slimme en innovatieve cups zijn zo vormgegeven dat de cup zelf de benodigde druk regelt. Dit gebeurt door een speciaal kunststof schijfje die door de onderliggende aluminiumfolie heen drukt. Zo heb je binnen een mum van tijd een stevige espresso of een romige latte macchiato.

De Koffiemachines

Laten we eens kijken naar wat voor varianten aan koffiemachines er allemaal verkrijgbaar zijn. Er zijn namelijk een zevental verschillende machines te koop en allemaal hebben ze hun eigen unieke ontwerp en zijn ze voorzien van een tal van verschillende functies.

► Bekijk de modellen op coolblue.nl/coolblue.nl

Als we kijken naar de prijs en de eigenschappen die de machines bezitten, kunnen we ze het best indelen in drie categorieën, namelijk een luxe-, betaalbare- en een goedkope categorie. We gaan ze allemaal even langs, waarbij we per machine de eigenschappen en voor- en nadelen uitleggen. Ook hebben we een beste koop voor je geselecteerd. Deze sprong er wat ons betreft tussenuit en heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding.

dolce gusto mini meBeste koop: Krups Mini me

De Mini me lijkt qua uitgave erg op de wat oudere Piccolo machine en de wat recentere Genio2. Je zou wel kunnen zeggen dat deze machines de ouders zijn van de Mini me. Qua uiterlijk is deze machine eigenlijk hetzelfde. Hij is redelijk compact, draagt achterop zijn rug het waterreservoir en bovenop heeft hij een bolvormig design waar de cups ingevoerd worden, met daarachter een hendel voor warme- of koude dranken.

nescafe dolce gustoWat deze Mini me extra heeft ten opzichte van de oudere Piccolo, is dat hij een regelsysteem heeft om de hoeveelheid koffie aan te passen aan de koffiecup die je gebruikt. Of je nu dus geniet van een ristretto, of een latte macchiato, het enige wat je hoeft te doen voor de juiste verhouding is de schuifknop op de goede stand zetten die overeenkomt met wat is afgebeeld op de cup. Na het bereiden schakelt het apparaat na vijf minuten automatisch weer helemaal weer uit.

plaats krups dolce gusto kupsHet waterreservoir heeft een capaciteit van 800 milliliter en dit is, afhankelijk van welke koffie je drinkt, groot genoeg om een viertal kopjes mee te zetten zonder bij te hoeven vullen. Het reservoir is trouwens makkelijk af te halen en vul je zo snel en gemakkelijk bij. Het apparaat is in twee kleuren verkrijgbaar, namelijk in zwart/antraciet en wit/grijs. Zwaar is het apparaat met zijn 2,5 kilo niet en zet je zodoende gemakkelijk ergens anders neer.

Als er geen water in het reservoir zit gaat hij gewoon door met koffiezetten. Dat de tank leeg is wordt nergens aangegeven.
Conclusie
Deze Mini me is door zijn kleine vorm een apparaat dat gemakkelijk in elke keuken past. Met een waterreservoir wat groter is dan het oudere Piccolo apparaat en met het regelsysteem en automatische stop is het een fijne, praktische machine. De prijs is uitermate betaalbaar en niet veel duurder dan de goedkoopste optie, die dan weer geen automatische stop heeft. Al met al een aanwinst in elke keuken.

Bekijk de actuele prijs op coolblue.nl 

Voordelen
  • Regelbaar koffievolume
  • Automatische stop
  • Klein formaat
  • 800 ml waterreservoir
  • Warme en koude dranken
  • Verschillende kleuren
Nadelen
 • Geen stop bij leeg reservoir
 • Geen signaal bij leeg reservoir

Luxe apparaat: Movenza

Dolce gusto movenzaDe Movenza is het nieuwe apparaat van Dolce Gusto en wat voor één kunnen we wel zeggen. Het apparaat springt meteen in het oog door zijn unieke, futuristische design. Het ontwerp is namelijk geïnspireerd op een koffieboon. De Movenza is verkrijgbaar in twee kleuren, geborsteld zwart metaal en platinazilver.

Wat handig is aan zijn unieke ontwerp is dat je ingeklapt dolce gusto movenzade machine ingeklapt kunt bewaren om ruimte te besparen, of voor een opgeruimde look. Wil je graag pronken met je nieuwe Dolce Gusto dan kun je er ook voor kiezen om de machine opengeklapt tentoon te stellen in de keuken. Om de machine te openen druk je op de knop en geheel automatisch ontpopt zich het zetgedeelte in één vloeiende beweging.

movenza dolce gusto krupsHet apparaat is voorzien van een waterreservoir van 1 liter dat is verstopt in de achterkant van het apparaat. Om de koffie te zetten doe je een cup in het bakje en beweeg je met je vinger over de groen opgelichte streepjes om de hoeveelheid in te stellen die overeenkomt met de hoeveelheid afgebeeld op de koffiecup. Als de koffie eenmaal is gezet stopt hij automatisch met water geven en na vijf minuten schakelt het apparaat automatisch geheel weer uit.
Of je nu een lekkere hete koffie wilt, of een lekkere koude ijsthee, met de rode en blauwe tiptoetsen kun je gemakkelijk de gewenste koffiezetten. Door het multi-temperatuursysteem is het apparaat binnen dertig seconden klaar voor gebruik, of dat nu voor een warme of een koude drank is.

Geen opvangbakje voor de gebruikte cups.

Conclusie
Als je op zoek bent naar een echt topstuk voor in de keuken en je houdt wel van een futuristisch design dan is deze Movenza voor jou een mooie aanwinst. De machine is door het grotere reservoir dan de kleinere Dolce Gusto apparaten ook geschikt voor een wat groter gezin. Het is jammer dat de cups na het gebruik niet automatisch in een opvangbakje worden gegooid, maar daar valt zeker overheen te komen. De Dolce Gusto Movenza is verkrijgbaar voor ongeveer €150.

Bekijk de actuele prijs op coolblue.nl 

Voordelen
  • Design
  • Warme en koude dranken
  • Instelbaar volume
  • Automatische uitschakeling
  • Tiptoetsen
  • Opent automatisch
Nadelen
 • Geen opvangbakje

Luxe apparaat: Circolodolce gusto circolo krups

De Circolo is een apparaat van Dolce Gusto dat al wat langer verkrijgbaar is, maar daarom niet minder populair. Het apparaat is verkrijgbaar in een aantal verschillende kleuren, namelijk in het zilver, rood en zwart. Ook dit apparaat heeft een eigentijds en stijlvol ontwerp, zoals we dat van alle Dolce Gusto apparaten gewend zijn. De Circolo is, zoals de naam dat al doet vermoeden, rond vormgegeven, waarbij de koffie in het midden van het apparaat wordt bereid.

In 2009 toen het eerste Circolo apparaat uitkwam, was het apparaat circolo dolce gustovolledig manueel en moest je zelf de hoeveelheid koffie bepalen met het overhalen van een hendel. Tegenwoordig is het apparaat volledig vernieuwd en gaat het bereiden van de koffie gemakkelijk met het regelbare volume, waarmee je altijd de meest ideale koffiezet. Het volume regel je gemakkelijk met het scrollwieltje dat je kan vinden tussen de knoppen voor een warme of koude koffie. Toch liever zelf de hoeveelheid koffie regelen? Kies dan voor het wat oudere manuele apparaat. Na het zetten van de koffie schakelt het apparaat zich na vijf minuten helemaal uit. Zo hoef je niet bang te zijn om het apparaat per ongeluk aan te laten en zodoende onnodig stroom te verbruiken.

Het waterreservoir van 1,3 liter is de grootste van alle Dolce Gusto modellen en zodoende is dit apparaat wellicht het meest geschikt voor een wat groter gezin of klein bedrijf. Ook wordt er een bakje meegeleverd om gebruikte cups in te deponeren.

De koffietemperatuur is volgens meerdere reviews niet heel hoog.
Conclusie
De Circolo is een fijn apparaat voor een wat groter gezin, of natuurlijk in de kantine van een klein bedrijf. Het grote waterreservoir is een fijne toevoeging en het meegeleverde bakje voor de gebruikte cups houdt de boel schoon en opgeruimd. Wat ons betreft een goede koop voor elk huishouden. Verkrijgbaar voor ongeveer €139.

Bekijk de actuele prijs op bol.com (manueel)

Bekijk de actuele prijs op bol.com (automatisch)

Voordelen
  • Design
  • Regelbare volume
  • Automatische uitschakeling
  • Warme en koude dranken
  • Groot waterreservoir
  • Meegeleverd deponeerbakje
Nadelen
 • Koffie niet heel heet

Betaalbaar apparaat: Drop

drop dolce gustoDe Drop is een redelijk nieuw apparaat uit de Dolce Gusto lijn. Leuk weetje is dat in januari 2017 het apparaat als beste uit de bus gekomen uit alle reviews van kieskeurig.nl. Behalve de goede prestatie is het apparaat ook nog eens ontzettend luxe ontworpen. De naam zegt het al een beetje, maar het design is geïnspireerd op een (koffie)druppel.

Het koffiezetapparaat heeft een handig verborgen waterreservoir met een capaciteit van 800 ml water. De gehele bediening is met tiptoetsen geregeld en dit geeft de machine een luxe uitstraling. Na het zetten van de koffie hoge glazen drop dolce gustoschakelt het apparaat na vijf minuten vanzelf helemaal uit. Om de gebruikte cup weg te gooien gebruik je het meegeleverde deponeerbakje. Zo blijft je werkomgeving altijd helemaal schoon.

Naast het regelbare volume, waarmee je altijd de perfecte kop koffiezet, kun je ook nog kiezen of je een warme of een koude kop wilt. Zo drink je in de zomer ook een lekkere frisse ijsthee.

Geen watervolume herkenning in de watertank.

Conclusie
Een lust voor het oog deze Drop van Dolce Gusto. De bediening is erg simpel en met het regelbare volume kun je ook nog eens kiezen voor net een beetje meer of minder dan voorgeschreven. Lekker naar smaak aan te passen dus. Het gebrek aan watervolumeherkenning hebben helaas alle Dolce Gusto apparaten, dus laat je daar niet door ontmoedigen. Het enige extra nadeel daarvan in deze lijn is dat door het verborgen waterreservoir je ook het water niet kunt zien. Als je daar geen probleem mee hebt dan geniet je straks zeker van deze mooie druppel in je keuken. Deze Dolce Gusto drop is verkrijgbaar voor zo'n €110.

Bekijk de actuele prijzen op coolblue.nl 

Voordelen
 • Design
 • Verborgen waterreservoir
 • Tiptoetsen
 • Automatische uitschakeling
 • Regelbaar watervolume
 • Meegeleverd deponeerbakje
Nadelen
 • Geen watervolume herkenning

Betaalbaar apparaat: Genio 2genio 2 dolce gusto krups

Deze Dolce Gusto Genio 2 is eigenlijk een soort geniale versie van het oude piccolo apparaat. Behalve gewoon een kopje koffiezetten, kan deze Genio ook gemakkelijk het koffievolume instellen. Zo wordt koffiezetten met een Dolce Gusto apparaat wel heel erg gemakkelijk. De noodzaak om bij het apparaat te blijven tijdens het koffiezetten is nu dus verleden tijd. Ook kan de koffie zo niet meer te slap of te sterk worden. Evengoed is het ook naar smaak in te stellen, want als je je koffie bijvoorbeeld liever wat slapper drinkt dan stel je het apparaat gewoon wat hoger in.

genio 2 cups dolce gustoHet apparaat beschikt over een waterreservoir van 1 liter en dit is voldoende om een aantal kopjes achter elkaar te zetten zonder telkens het reservoir bij te hoeven vullen. Onderin het apparaat is een stalen lekbakje te vinden, zodat je werkomgeving altijd netjes achter blijft. Ben je ook fan van koude dranken, dan heb je geluk, want deze Genio 2 zet ook een heerlijk kopje ijskoffie of ijsthee op die warme, slome zomerdagen.

Heb je zin in wat kleur in de keuken? De Genio 2 is verkrijgbaar in zwart, rood en zilver.

Temperatuur van de koffie soms wat laag.

Conclusie
Ben je op zoek naar een Dolce Gusto apparaat dat wat compacter én goedkoper is, maar dezelfde opties heeft dan de duurdere apparaten, ga dan vooral voor deze Genio 2. Deze heb je namelijk al voor minder dan €100!

Bekijk de actuele prijs op coolblue.nl 

Voordelen
 • Instelbaar koffievolume
 • Stalen lekbak
 • Warme en koude dranken
 • Verschillende kleuren
Nadelen
 • Koffietemperatuur soms laag

Goedkoop apparaat: Piccolopiccolo dolce gusto krups

In 2010, vier jaar nadat de allereerste Dolce Gusto werd gelanceerd, werd de Piccolo op de markt gebracht. In plaats van de 14 bar machines is de Piccolo, samen met de Circolo die nog wat eerder uitkwam, uitgerust met een 15 bar druksysteem. Deze Piccolo is speciaal uitgebracht voor de koffieleut met beperkte ruimte in de keuken.

cups en aanknop piccolo dolce gustoDe Piccolo kan door zijn schuifhendel gemakkelijk warme én koude dranken bereiden. Met een watertank van 600 ml moet je wel regelmatig even naar de kraan lopen. Het apparaat beschikt niet over een automatisch regelbaar koffievolume en je kopje moet je dus wat op de gok vol laten lopen. Voordeel is dat je helemaal zelf bepaald hoe sterk je je koffie wilt hebben. Blijf dus wel bij het apparaat staan, anders heb je al snel een overlopend kopje. Na het bereiden schakelt het apparaat na vijf minuten vanzelf helemaal uit.

Geen automatische stop. Moet bij het apparaat blijven.

Conclusie
Voor een eenpersoonshuishouden met een kleine keuken, of wellicht een huishouden dat de Dolce Gusto voor af en toe een genietmoment bewaard is deze Piccolo een prima apparaat. Voor meer intensief gebruik zijn wellicht de andere apparaten iets meer geschikt, maar aan de smaak van de koffie zal het verschil in ieder geval niet liggen.  En trouwens ook niet aan de prijs. Voor 5-6 tientjes heb je dit apparaat al in huis.

Bekijk de actuele prijs op coolblue.nl 

Voordelen
 • Voor warme en koude dranken
 • Bepaal zelf de sterkte
 • Automatische uitschakeling
Nadelen
 • Geen automatische regelbaar koffievolume
 • Klein waterreservoir

Goedkoop apparaat: Oblo

oblo dolce gustoDe Oblo is een ideaal apparaat voor de kleine keuken. Door het smalle design past hij al snel ergens op het keukenblad tegen de muur en hou je nog voldoende ruimte over om te koken. Hij is verkrijgbaar in drie kleuren, namelijk zwart, rood en grijs. Zo zit er voor jou vast ook een favoriet tussen.

Ben je op zoek naar verkoeling op een hete zomerdag, dan heb je geluk, want deze Oblo is voorzien van een hendeltje, waarmee je gemakkelijk kiest of je een warme of koude kop wilt bereiden. Zo kun je ook een lekker verfrissende ijsthee drinken om af te koelen.

oblo zijkant dolce gustoHet apparaat heeft een watertank van 800 ml, voldoende om een paar koppen koffie te zetten zonder bij te hoeven vullen. Hij regelt niet automatisch het volume, dus je moet er wel even bij blijven staan. Je kan in ieder geval geheel zelf de sterkte van je koffie instellen. Ben je klaar met koffiezetten, dan schakelt het apparaat na vijf minuten zichzelf weer helemaal automatisch uit.

De koffiehoeveelheid is niet instelbaar. Komt zo moeilijk overeen met aangegeven hoeveelheid water op de cups.

Conclusie
Als je op zoek bent naar een kleiner apparaat met de voordelen van een luxe apparaat ben je met deze Oblo zeker aan het goede adres. Groot voordeel is natuurlijk ook de prijs, want die is zeer fijn te noemen. Het apparaat lijkt wellicht wat op de Piccolo, maar is goedkoper, met een groter waterreservoir én neemt minder ruimte in beslag.

Bekijk de actuele prijs op coolblue.nl 

Voordelen
 • Neemt weinig ruimte in beslag
 • Warme en koude dranken
 • Waterreservoir 800 ml
 • Automatische uitschakeling
Nadelen
 • Koffie niet heel heet

Verkrijgbaarheid en prijs per kop

De cups van Dolce Gusto zijn tegenwoordig goed verkrijgbaar, de meeste supermarktketens hebben de cups in hun assortiment. Ook online is de koffie op veel websites te bestellen en kan je gemakkelijk een goede deal vinden. De koffie is verkrijgbaar in wel dertig verschillende smaken, zodat er voor iedereen wel een aantal favorieten tussen zitten. Sommige favorieten zijn echter wel uitsluitend online verkrijgbaar. Buiten warme dranken kan het apparaat ook koude dranken bereiden, zoals een lekkere ijsthee of koude chocolademelk.

De “gewone” koffies zonder melk of andere extra toevoegingen worden in een pakket van 16 of 30 stuks verkocht. De koffie waarbij twee cupjes nodig zijn, zoals bijvoorbeeld bij een latte macchiato komen in pakken van 8 of 15 stuks. De koffie van Dolce Gusto heeft een prijs per kop vanaf ongeveer 0,28ct.

In 2016 is Dolce Gusto zijn patent op de koffiecups kwijtgeraakt. Dit betekent dat er tegenwoordig ook andere, goedkopere, cups op de markt zijn uitgebracht toegespitst op een Dolce Gusto apparaat. In de supermarkten kun je deze vaak als huismerk in de schappen vinden. De prijs varieert, maar is ongeveer vanaf 0,21 cent per kop.

Let er wel op dat de Dolce Gusto apparaten zijn ontworpen om alleen de eigen cups te gebruiken. Andere cups gebruiken betekent dat je geen garantie hebt dat het apparaat daarmee net zo goed werkt en je wellicht schade kan veroorzaken aan het apparaat. Onderzoek van tevoren goed de ervaringen van het gebruik van de cups.

Voordelen Dolce Gusto

In het bezit zijn van een Dolce Gusto apparaat komt met een aantal zeer fijne voordelen. Dit maakt het dan ook een gewild apparaat en kun je het in veel huishoudens op het aanrecht vinden. Allereerst moeten we het echt eens hebben over het gemak. Je stop een capsule in de machine, zet hem aan en binnen een minuut heb je een kop koffie, die ook nog eens kwalitatief zéér goed smaakt. Het aanbod van koffie, thee, chocolademelk én koude dranken is groot en ze zijn ook nog eens makkelijk verkrijgbaar. Door het cupsysteem gaan de dranken ook niet naar elkaar smaken. Dit maakt het plezier met afwisselen des te groter.

De apparaten zijn, buiten het feit dat ze redelijk betaalbaar zijn, ook nog eens mooi vormgegeven. Ben je op zoek naar een iets meer timide apparaat voor een eenpersoonshuishouden dan ben je bij Dolce Gusto ook nog steeds aan het goede adres, want er zijn ook kleine apparaten verkrijgbaar.

Het voordeel van een Dolce Gusto apparaat ten opzichte van een Nespresso-apparaat is dat er ook koffiespecialiteiten met warme melk door middel van een cup gemaakt kunnen worden. Drink je dus graag een lekkere cappuccino of latte macchiato, of een van de vele andere specialiteiten die verkrijgbaar zijn, ga dan absoluut voor een Dolce Gusto apparaat.

Nadelen Dolce Gusto

Tja, overal zijn helaas wel nadelen aan verbonden en zo ook aan de Dolce Gusto. Als grootste nadeel moeten we helaas toch de prijs van de koffie noemen. Want hoewel de apparaten een leuke prijs hebben, ze zijn ook nog eens vaak in de aanbieding en voorzien van allerlei cashback acties, zijn de koffiecups toch aan de dure kant. Zeker de koffiespecialiteiten waarbij je twee cups moet gebruiken zijn met 0,59 cent per kop aan de prijs. Na het patentverlies zijn er goedkopere koffiecups op de markt gekomen, echter werken deze niet allemaal even goed en is het oppassen dat je je koffiemachine niet beschadigd.

Door de hoeveelheid verkrijgbare koffiecups verschilt de hoeveelheid water die je gebruikt om een kop koffie te zetten. De luxere machines zijn voorzien van verschillende standen die overeenkomen met deze cups. De goedkopere machines, en zeker de wat oudere, hebben dit niet en hebben ook geen automatische stop. Hierdoor ben je niet verzekerd van een optimale koffie, doordat je de hoeveelheid zelf moet regelen. Zo kan de koffie te slap, of juist te sterk uitvallen. Ook kun je niet weglopen bij het apparaat, want dan loopt helaas je kopje over en heb je een koffiecup verspilt.

Het maken van een keuze

Hopelijk ben je nu goed op de hoogte van de verschillende Dolce Gusto machines en heb je besloten of deze aansluit bij jouw koffiewensen. Heb je een keus gemaakt, druk dan op een van de links onder de beschrijving van het apparaat om meteen te bestellen. In de meeste gevallen heb je het apparaat de volgende dag al meteen in huis. De meeste apparaten worden geleverd met een testpakket met een aantal cups. Zo kun je meteen aan de slag. Heb je nog wat hulp nodig met beslissen, dan staat Fahma voor je klaar op coolblue.nl. Ze is productspecialist koffie en heeft wellicht de gouden tip voor je.

Veel plezier met de aanschaf van je Dolce Gusto apparaat!