Beste koffieservies

Start jij de dag ook zo graag met een heerlijk kopje koffie? Dan weet je ongetwijfeld dat een juist kopje of een juist koffieglas bijdraagt aan de smaaksensatie. Elders op deze website kan je artikelen vinden omtrent de beste koffiekopjes en de beste koffieglazen, maar in dit artikel gaan we nog een stapje verder.

Beste koffieservies

In dit artikel richten we onze pijlen namelijk op het beste koffieservies. In dit geval verstaan we een kopje en een schoteltje onder koffieservies. Volgens sommigen vallen ook objecten zoals een melkkannen en suikerpotten. Dat klopt enigszins ook, maar voor het overzicht beperken wij ons in dit artikel puur tot de kopjes en schoteltjes.

Wij hebben verscheidene kopjes en schoteltjes van onze partners aan een strenge keuring onderworpen. Daarbij hebben we gekeken naar onder meer de prijs-kwaliteitsverhouding, de inhoud van de kopjes, de uitstraling van het servies en het gebruikte materiaal. Op basis van deze keuring zijn we uiteindelijk op een top 5 uitgekomen. In onze ogen kan je in bepaalde situaties het beste voor het onderstaande koffieservies kiezen:

Onze top 5 koffieservies

Afbeelding

Product


Maxwell & Williams White Basics Round

Onze beste koop!

​Maxwell & Williams White Basics Round

Beste koffieservies

of

Maxwell & Williams Motion

​Maxwell & Williams Motion

Mooiste koffieservies

of

Blond Amsterdam Blondelicious

​Blond Amsterdam Blondelicious

Beste aardewerk koffieservies

of

Salt&Pepper Stripes

​Salt&Pepper Stripes

Beste set koffieservies

of

Maxwell & Williams White Basics 245ml

​Maxwell & Williams White Basics 245ml

Beste voordelige koffieservies

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Maxwell & Williams White Basics Round

Beste koffieservies

Koffieservies beste

of

Maxwell & Williams Motion 

Mooiste koffieservies

Maxwell & Williams Motion

of

Blond Amsterdam Blondelicious

Beste aardewerk koffieservies

Blond Amsterdam Blondelicious

of

Salt&Pepper Stripes

Beste ​set koffieservies

Salt&Pepper Stripes

of

Maxwell & Williams White Basics 245ml

Beste voordelige koffieservies

Maxwell & Williams White Basics 245ml

of

Om van een heerlijk kopje koffie te kunnen genieten, moet ook het servies in orde zijn. Je drinkt tenslotte een latte macchiato uit een ander glas dan een zwarte koffie. Daarnaast drink je een espresso ook niet uit een glas waar je normaliter een cappuccino uit drinkt. Nee, de verschillende koffiespecialiteiten hebben allemaal hun eigen servies.

Het aanschaffen van het juiste koffieservies is absoluut geen gemakkelijke klus. Wat het juiste koffieservies precies is? Dat hangt af van jouw wensen en voorkeuren. In bovenstaande tabel staan bijvoorbeeld kopjes met verschillende soorten inhoud. Als je een liefhebber van espresso bent, hoef je geen al te groot kopje te hebben. Daarentegen heb je wel een groter kopje nodig als je van een cappuccino of een latte macchiato houdt. Dat is dan ook één van de belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden tijdens je zoektocht naar het beste koffieservies.

Waarom koffieservies aanschaffen?

Door koffieservies aan te schaffen, geniet je van een perfecte combinatie. Het kopje en het schoteltje zijn namelijk perfect op elkaar afgestemd, waardoor je van veel gebruiksgemak geniet. Daarnaast profiteer je ook nog van de fraaie uitstraling. Als je het koffieservies in je servieskast hebt staan, heeft immers alles dezelfde kleurstelling en uitstraling.

Mocht je visite over de vloer krijgen, komt het koffieservies ook prima van pas. Je zorgt er immers voor dat iedereen op een ideale manier van een heerlijk kopje koffie kunt genieten. Bovendien kan je nog een koekje of een lepeltje op het schoteltje leggen, zodat je bezoek echt helemaal niks te klagen heeft. Wat wens je nog meer?

In dit artikel zijn vooralsnog enkele zaken naar voren gekomen: de aanschaf van koffieservies is aan te raden, koffieservies is in vele soorten en maten verkrijgbaar en het aanschaffen van koffieservies is zeker niet makkelijk. Om jou hier een handje bij te helpen, hebben wij hieronder (korte) reviews opgesteld over het beste koffieservies.

Vervolgens vind je aan het einde van dit artikel ook nog een uitgebreide koopgids. In deze koopgids bespreken wij de belangrijkste criteria waarop je het beste kunt letten bij het aanschaffen van koffieservies. Door juist op die criteria te letten, kan je uiteindelijk de juiste keuze gaan maken. Enfin, we trappen het artikel graag af met de review voor het beste koffieservies. In onze ogen is onderstaand koffieservies voor een ieder aan te raden!

Beste koffieservies - Maxwell & Williams White Basics Round

Als keurmeesters zijn we het er over eens; het beste koffieservies is van porselein, het beste koffieservies heeft een ingetogen design en kleurstelling en het beste koffieservies heeft kopjes met een relatief grote inhoud. Aan al deze vereisten voldoet dit koffieservies van Maxwell & Williams. Het is dan ook geen verrassing dat wij dit servies tot het beste koffieservies uitgeroepen hebben.

Laten we aftrappen met de samenstelling van dit servies. Het servies bestaat uit een fraai kopje met een inhoud van 310ml. Door deze relatief grote inhoud kan je verschillende soorten koffiespecialiteiten uit dit glas drinken. Een koffie verkeerd, zwarte koffie of een cappuccino; het is allemaal mogelijk. Daarnaast is het ook mogelijk om thee uit dit kopje te drinken.

Ook het schoteltje is bijzonder fraai te noemen. Maxwell & Williams heeft bewust voor relatief hoge randen gekozen. Dit staat niet alleen fraai, maar zorgt er ook voor dat je een koekje op het schoteltje kunt leggen. Dit koekje glijdt er vervolgens niet al te gemakkelijk vanaf. Bovendien is het prettig dat de schoteltjes stapelbaar zijn, indien je meerdere schoteltjes en kopjes gaat bestellen.

De afmetingen van het kopje en het schoteltje zijn als volgt:

 • Breedte: 15 centimeter
 • Hoogte: 7,3 centimeter
 • Lengte: 15 centimeter

Bij het fabriceren van dit koffieservies heeft Maxwell & Williams bewust gekozen voor porselein. In onze ogen is porselein het beste materiaal voor koffieservies, dus wat dat betreft scoort Maxwell & Williams veel punten. Porselein is namelijk harder dan aardwerk, porselein heeft een fraaie witte kleur en porselein is gemakkelijk te reinigen.

Na het drinken van een heerlijk kopje koffie kan je dit porselein koffieservies in de vaatwasser stoppen. De vaatwasser zorgt er vervolgens voor dat het porselein weer schoon & glimmen wordt. Je hoeft dus zelf niet aan de slag om het koffieservies met de hand af te wassen.

Het koffieservies is niet alleen geschikt voor de vaatwasser, maar ook voor de magnetron. Je kunt dus bijvoorbeeld koudere koffie in het kopje doen en dit kopje vervolgens even in de magnetron opwarmen. Je geniet dan alsnog van heerlijke, warme koffie.

Koffieservies beste

Het enige nadeel dat we gevonden hebben, heeft betrekking op het oortje. Dit oortje heeft een zeer fraaie vormgeving, maar is qua vormgeving niet ideaal. Het vasthouden van het oortje gaat niet altijd even makkelijk. Dat is met name het geval bij mensen met grote(re) handen.

Over de prijs willen we graag nog iets aanstippen. Bij onze partner Bol.com betaal je voor één kopje en schoteltje een bedrag van 6,95 euro. Als je een set van 2 kopjes en schotels aanschaft, betaal je 6,60 euro per kopje en schoteltje. Het is dus voordeliger om meerdere kopjes en schotels in één keer aan te schaffen. Dat is zeker het geval als je zes kopjes en schoteltjes in één keer aanschaft. In dat geval betaal je slechts 5,91 euro per kopje en schoteltje.

Het oortje houdt niet altijd even lekker vast.

Voordelen

 • Hoge kwaliteit
 • Vervaardigd van porselein
 • Inhoud van 310ml

Nadelen

 • Oortje houdt niet altijd even lekker vast

Conclusie

Het Maxwell & Williams White Basics Round is in onze ogen het allerbeste koffieservies. Dit servies is van porselein vervaardigd, ziet er fraai uit en heeft een inhoud van 310ml. Bestel meerdere kopjes en schoteltjes gelijk en profiteer van een extra stapelkorting!

Mooiste koffieservies - Maxwell & Williams Motion

Kijk je tijdens de zoektocht voornamelijk naar het design van het koffieservies? Ook in dat geval hebben wij passend koffieservies voor jou gevonden; koffieservies Maxwell & Williams Motion is in onze ogen het mooiste koffieservies.

Over smaak valt uiteraard niet te twisten, maar het staat wel als een paal boven water dat dit koffieservies een unieke vormgeving heeft. Het opvallende schoteltje, het opvallende oortje en de gestroomde lijnen vormen; meerdere elementen vallen direct op bij dit koffieservies.

Qua materiaal heeft Maxwell & Williams voor porselein gekozen. Porselein heeft van nature een stijlvolle en luxueuze uitstraling. Daarnaast is het ook harder dan aardewerk en heeft het een wittere kleur. Ook dat draagt dus bij aan de uitstraling van dit koffieservies. Bijkomend voordeel van porselein is dat het relatief licht is. Het kopje en het schoteltje wegen daardoor dus niet al te veel.

Dankzij het porselein is het ook mogelijk om dit kopje in de vaatwasser te stoppen. Je hoeft niet bang te zijn dat het materiaal beschadigd raakt. Ook is het mogelijk om het kopje in de magnetron, de oven en de diepvries te stoppen.

Mocht je interesse in dit koffieservies hebben, is het aan te raden om meerdere kopjes en schoteltjes tegelijkertijd aan te schaffen. Als je één kopje en schoteltje aanschaft, betaal je 7,50 euro. Als je zes kopjes en schoteltjes tegelijkertijd aanschaft, betaal je slechts 6,38 euro per kopje en schoteltje. Het is dus zeker lonend om meerdere kopjes en schoteltjes in één keer aan te schaffen.

Bij de vormgeving heeft Maxwell & Williams bewust voor een relatief groot schoteltje gekozen. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld een koffiekoekje op het schoteltje neer te leggen. Qua inhoud is het kopje daarentegen niet al te ruim. De inhoud van 150ml is behoorlijk beperkt. Met dit kopje kan je dus niet genieten van een lekkere cappuccino of een latte macchiato.

Een ander nadeel is terug te vinden in het oortje. Het klopt dat dit oortje een unieke vorm heeft, maar juist daardoor houdt het oortje niet al te prettig beet. Als je grote(re) vingers hebt, passen deze simpelweg niet tussen het kopje en het oortje. Dat is iets waar je absoluut rekening mee moet houden.

Het oortje is dankzij de unieke vormgeving niet al te geschikt om vast te houden.

Voordelen

 • Onwijs fraai en uniek design
 • Vaatwasserbestendig
 • Vervaardigd van porselein

Nadelen

 • Onhandig oortje
 • Inhoud van 150ml

Conclusie

Het Maxwell & Williams Motion verdient in onze ogen de award van mooiste koffieservies. Het servies heeft golvende lijnen, het oortje heeft een unieke vorm en ook het schoteltje is bijzonder fraai vormgegeven. Doordat het servies van porselein vervaardigd is, heb je eigenlijk niks te klagen over de kwaliteit.

Beste koffieglas voor een latte macchiato – Blond Amsterdam Blondelicious

Eerder in dit artikel hebben we aangegeven dat je het beste voor porselein kunt gaan. Desondanks heeft ook aardewerk (keramisch) enkele unieke voordelen, waardoor het in bepaalde situaties interessant is om juist voor koffieservies van aardewerk te kiezen. In dat geval kan je niet om dit koffieservies van Blond Amsterdam heen.

Zo is het een feit dat aardewerk een natuurlijke en verfijnde uitstraling heeft. Ook wordt het aardewerk aangevuld met een laagje glazuur, zodat het servies geen krassen op kan lopen. 

Die krassen zouden op dit servies ook uitermate zonde zijn geweest, aangezien het servies een leuke opdruk heeft. De tekst ‘you take my breath away’ staat met sierlijke letters op één kant van het kopje. Op de andere kant van het kopje staat de tekst ‘Rock & Roll’.

Ook aan het schoteltje is de nodige aandacht besteed. De randen van het schoteltje hebben namelijk een groene kleur; die groene kleur is ook weer terug te vinden aan de binnenkant van het kopje. Het kopje en het schoteltje vormen dus samen één fraai geheel. Opvallend is wel dat dit schoteltje behoorlijk klein is. Het is daardoor niet mogelijk om bijvoorbeeld een koffiekoekje op het schoteltje neer te leggen.

Blond Amsterdam Blondelicious koffieservies

Na het drinken van de koffie kan je het kopje probleemloos in de vaatwasser stoppen. Aardewerk (keramisch) is namelijk vaatwasserbestendig. Je hoeft dus niet zelf met de hand dit kopje en schoteltje af te wassen. Nee, je laat het lekker over aan de vaatwasser.

Als je dit koffieservies aan gaat kopen, moet je rekening houden met de beperkte inhoud van het kopje. Het kopje is simpelweg niet al te groot, waardoor je bijvoorbeeld een cappuccino of een latte macchiato niet uit dit kopje kunt drinken.

Een ander nadeel is terug te vinden in de prijsstelling. Bij onze partner Bol.com betaal je namelijk 8,95 euro voor één kopje en één schoteltje. In vergelijking met het hierboven omschreven koffieservies is dit behoorlijk aan de prijs.

Het koffieservies is behoorlijk prijzig; bijna 9 euro voor één kopje en één schoteltje.

Voordelen

 • Leuk design
 • Vaatwasserbestendig
 • Krasbestendig

Nadelen

 • Relatief prijzig
 • Beperkte inhoud

Conclusie

Het Blond Amsterdam Blondelicious koffieservies is in onze ogen het beste aardewerk koffieservies. Dankzij het gebruikte materiaal heeft het servies een lange levensduur, is het vaatwasserbestendig en is het krasbestendig. Qua design en kleurstelling gooit dit koffieservies ook hoge ogen.

Beste set koffieservies - Salt & Pepper Stripes 190ml

Ben je bezig om je servieskast aan te vullen? Dan is het aan te raden om voor een set koffieservies te gaan. In dat geval schaf je in één keer meerdere kopjes en schoteltjes aan, waardoor je eigenlijk meerdere vliegen in één klap vangt. Als je daar oren naar hebt, kunnen wij deze set van Salt & Pepper absoluut aanraden.

Als je deze set aanschaft, krijg je vier kopjes en schoteltjes geleverd. Deze kopjes en schoteltjes hebben stuk voor stuk een uniek design. Hierbij heeft Salt & Pepper gekozen voor allerlei soorten horizontale strepen. Bekijk de foto’s hiernaast en oordeel zelf wat je er van vindt.

Doordat je vier kopjes en schoteltjes geleverd krijgt, straalt je servieskast een samenhorig gevoel uit. Bovendien staat het onwijs leuk als je visite over de vloer krijgt; de kopjes en schoteltjes vullen elkaar qua design prachtig aan.

Qua inhoud heeft Salt & Pepper gekozen voor 190ml. Hierdoor kan je onder meer een espresso of een normale koffie uit dit kopje drinken. Een cappuccino of een latte macchiato gaat helaas niet lukken; daar zijn de kopjes simpelweg te klein voor.

De kopjes en schoteltjes zijn van porselein vervaardigd en hebben daardoor een lange levensduur. Porselein is immers harder dan aardewerk en porselein is ook nog vaatwasserbestendig. Je kunt de kopjes en schoteltjes dus ook in de vaatwasser stoppen, terwijl je niet bang hoeft te zijn voor beschadigingen en/of krassen.

Ook willen we graag nog opmerken dat de schoteltjes een behoorlijk hoge rand hebben. Hierdoor kan je probleemloos bijvoorbeeld koffiekoekje op het schoteltje neerleggen. Je hoeft niet bang te zijn dat dit koekje er van af gaat glijden.

Het mag duidelijk zijn dat we behoorlijk positief over dit koffieservies zijn. Hebben we ook nog nadelen gevonden? Ja, twee nadelen. Allereerst willen we graag aangeven dat deze set relatief prijzig is. Voor deze set van 4 kopjes en schoteltjes dien je een bedrag van 35,50 euro te betalen. Dat is behoorlijk aan de prijs.

Salt&Pepper Stripes

Daarnaast is het ook spijtig dat het oortje niet al te lekker vast houdt. Dat heeft met de unieke vormgeving van het oortje te maken; je kunt simpelweg je vinger niet door het oortje heen steken. Met een andere vorm van het oortje zou het vasthouden van het kopje een stuk makkelijker zijn.

De set is behoorlijk prijzig; bijna 36 euro.

Voordelen

 • Fraai design (4 verschillende designs)
 • Hoge kwaliteit
 • Vaatwasserbestendig

Nadelen

 • Onhandig oortje
 • Behoorlijk prijzig

Conclusie

Het Salt&Pepper Stripes koffieservies is wat ons betreft de beste set. Als je deze set aanschaft, krijg je vier kopjes en schotels geleverd. Deze kopjes hebben stuk voor stuk hun unieke design, waarbij ze met z’n 4’en wel een prachtig geheel vormen. De kwaliteit en de inhoud zijn verder prima in orde. Al met al dus een prima aankoop!

Beste voordelige koffieservies - Maxwell & Williams White Basics 245ml

Als je niet al te veel geld aan koffieservies uit wilt geven, heb je alsnog meerdere mogelijkheden. In onze ogen kan je in dat het geval het beste voor dit koffieservies van Maxwell & Williams kiezen. Dit koffieservies voldoet in onze ogen aan alles wat je maar kunt wensen.

Allereerst willen we graag de inhoud van het kopje bespreken. Met een inhoud van 245ml heeft dit kopje eigenlijk een perfecte inhoud. Je kunt namelijk een kleine cappuccino met dit kopje drinken, maar ook een espresso en een normale koffie passen perfect in het kopje.

Het kopje is daarnaast ook fraai vormgegeven; dat geldt zowel voor de ronding als voor het oortje. Doordat de fabrikant voor porselein gekozen heeft, is het bovendien een behoorlijk sterk kopje. Je hoeft niet bang te zijn voor beschadigingen of voor krassen. Om het nog iets mooier te maken, zorgt het porselein er ook voor dat het kopje en het schoteltje een fraaie witte kleur hebben.

Het schoteltje heeft eveneens een fraaie vormgeving. De randen lopen ietwat op, waardoor je moeiteloos een koekje op het schoteltje neer kunt leggen. Door deze randen ben je ook in staat om de schoteltjes op te stapelen.

Het belangrijkste voordeel van dit servies is bij de aanschafprijs te vinden. Qua kenmerken lijkt het servies nogal op het beste koffieservies uit dit artikel, maar de inhoud van dit servies is een stukje kleiner. Dat is ook terug te vinden in de aanschafprijs: één kopje en één schoteltje kosten 5,95 euro. Als je 6 kopjes en schoteltjes tegelijkertijd besteld, hoef je slechts 5,06 euro per kopje en schoteltje te betalen. Het is dus absoluut raadzaam om meerdere kopjes en schoteltjes tegelijkertijd aan te schaffen.

Doordat het servies van porselein gemaakt is, is het ook vaatwasserbestendig. Je kunt het servies bovendien in de oven, diepvries en magnetron stoppen. Al met al heb je niks te klagen bij dit servies, met uitzondering van één nadeel.

Het enige nadeel aan dit servies heeft betrekking op het oortje. Het oortje is prachtig vormgegeven, maar is net iets te smal. Hierdoor is het niet voor iedereen mogelijk om zijn/haar vinger door het oortje heen te steken. Het vasthouden van het kopje gaat dus niet voor iedereen even makkelijk.

Door het iets te smalle oortje houdt het kopje niet voor iedereen even prettig vast.

Voordelen

 • Voordelig geprijsd
 • Van porselein vervaardigd
 • Fraai design

Nadelen

 • Onhandig oortje

Conclusie

Het Maxwell & Williams White Basics 245ml is wat ons betreft het beste voordelige koffieservies. Als je meerdere kopjes en schoteltjes tegelijkertijd besteld, geniet je bovendien van een nóg lagere prijs. Ook qua vormgeving, materiaalgebruik en kwaliteit is er weinig reden tot klagen.

Koopgids

In de reviews hierboven heb je kunnen lezen waar het beste koffieservies zoal aan moet voldoen. Veel van de varianten worden van porselein vervaardigd, maar ook aardewerk brengt enkele voordelen met zich mee. Het materiaal is niet het enige waar je goed op dient te letten bij het aanschaffen van koffieservies. In deze koopgids bespreken we graag de belangrijkste criteria waar je op kunt letten tijdens het uitzoeken van het juiste koffieservies.

Waarom is het juiste servies zo belangrijk?

In Nederland zijn we ontzettend dol op koffie. Dat laten de cijfers wel duidelijk zien. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat Nederlanders gemiddeld 2,4 koppen koffie per dag drinken. 

Dit betekent dus dat elk persoon gemiddeld ongeveer 260 liter koffie drinkt. 

Servies

Met dergelijke cijfers zijn wij het volk in Europa dat het meeste koffie drinkt. Het is wel belangrijk om te beseffen dat dit gemiddelde cijfers zijn. Sommige mensen drinken ook helemaal geen koffie, terwijl een ander moeiteloos 7 of 8 kopjes koffie per dag drinkt.

Om optimaal van de koffie te kunnen genieten, moeten alle randvoorwaarden in orde zijn. Eén van de belangrijkste randvoorwaarden is zonder meer het servies. Het servies moet simpelweg naar wens zijn én het servies moet aansluiten op het soort koffie. Het drinkt simpelweg een stuk minder lekker als je cappuccino uit een normaal koffieglas gaat drinken.

Door cappuccino uit een speciaal cappuccinoglas te drinken, verbeter je ook de smaaksensatie. Een dergelijk glas is namelijk speciaal gebaseerd met het oog op de verschillende ‘lagen’ van een cappuccino. Je ziet allereerst een laag koffie en vervolgens een laag melk + wellicht nog een schuimlaag van melk aan de bovenkant. Als je voor een écht cappuccino glas zit, blijft deze verhouding in stand en kan je optimaal genieten van de smaak.

Waar bestaat koffie servies uit?

Als we het over koffie servies hebben, denk je ongetwijfeld al snel aan het kopje. Dat is echter niet het enige. Nee, ook het schoteltje en eventuele accessoires maken onderdeel uit van het koffie servies.

Bij accessoires kan je onder andere aan de lepeltjes denken. Ook vallen koffiepotten, melkkannen en suikerpotten onder de noemer ‘koffie servies’. Op dit gebied heb je de keus uit behoorlijk veel verschillende varianten. Wij hebben er in dit artikel voor gekozen om onze aandacht te focussen op de koffie kopjes. Dat is tenslotte één van de belangrijkste factoren bij het drinken van een heerlijk kopje koffie.

Kopjes voor espresso

Ben je een ware liefhebber van een heuse espresso? Dan ben je blijkbaar een liefhebber van kleine doch sterke hoeveelheden koffie. Voor een dergelijk kleine hoeveelheid koffie heb je ook een speciaal kopje nodig. De zogeheten espresso kopjes laten je koffie nog lekkerder smaken.

De espresso kopjes zijn klein en zijn daar dan ook makkelijk aan te herkennen. Qua oortje(s) heb je genoeg keus. Je kunt gaan voor een variant zonder oortjes, met 1 oortje of met 2 oortjes. Het is maar net aan jou wat jij lekker vindt drinken en wat je mooi vindt staan.

Espressokopjes

Binnen de wereld van espresso kopjes bestaan behoorlijk veel verschillende varianten. Dat lees je direct in ons artikel ‘beste kopjes voor espresso’ terug. In dit artikel bespreken we waar een espresso kopje zoal aan moet voldoen. Vervolgens bespreken we ook de allerbeste espresso kopjes. Daarbij hebben we onderscheid gemaakt tussen verschillende categorieën, waaronder het beste espresso kopje met een effen kleur of het beste espressokopje met één oortje.

Kopjes voor cappuccino

In de inleiding van dit artikel bespraken we al even kort de kopjes voor een cappuccino. Dergelijke kopjes zijn ongekend belangrijk; je kunt hierdoor nog intenser van een heerlijke cappuccino genieten. Maar, dan moet je uiteraard wel de juiste kopjes aanschaffen.

Een belangrijk kenmerk van een cappuccino kopje is dat deze aan de binnenkant egaal rond is. Hierdoor kunnen de lagen van de cappuccino perfect in stand blijven. Deze lagen zijn dus koffie en melk; zoals reeds hierboven uitgelegd.

cappuccino glas

Daarnaast is het te allen tijde aan te raden om een cappuccino kopje van porselein aan te schaffen. Deze materiaalsoort houdt de warmte van de cappuccino goed vast, waardoor je langer van warme cappuccino kunt genieten.

Wil je graag inzicht krijgen in de mogelijkheden op het gebied van cappuccino kopjes? Dan verwijzen we jou graag naar ons artikel ‘de beste kopjes voor cappuccino’. In dit artikel hebben we de verschillende kopjes aan een strenge test onderworpen. Uiteindelijk hebben we de vier beste cappuccino kopjes geselecteerd en over die kopjes een uitgebreide review geschreven. Lees deze reviews direct en schaf je gewenste cappuccino kopje aan! 

Naast de cappuccinokopjes hebben we ook een artikel geschreven over glazen voor cappuccino.

Servies voor latte macchiato

Een latte macchiato is één van de meest lekkere én tegelijkertijd bijzonderste koffiespecialiteiten. Dit heeft puur met de samenstelling van deze koffievariant te maken. Desalniettemin zijn we in Nederland behoorlijk dol op een latte macchiato. Wil je thuis ook optimaal van een latte kunnen genieten? Dan moet je wel de juiste kopjes/glazen in huis hebben.

Een latte macchiato is een samenstelling van melk, melkschuim en espresso. Dankzij deze samenstelling verkrijg je de unieke en heerlijke smaak. Deze smaak wordt nóg intenser als je hiervoor het juiste glas gebruikt. Ons eerste advies daarbij is om voor een lang/hoog glas te gaan. Daarmee kan je de lagen van een latte macchiato perfect in stand houden.

Daarnaast is het aan te raden om voor een latte macchiato kopje met dubbelwandig glas te gaan. Hierdoor blijft de temperatuur van het drankje langer naar wens.

Wil je graag meer weten over de verschillende kopjes voor een latte macchiato? Wil je bijvoorbeeld graag weten welk kopje het allerbeste is? Wij hebben recent een artikel geschreven ‘de beste glazen voor een latte macchiato’. Bekijk dit artikel, lees waar een latte macchiato glas/kopje aan moet voldoen en bekijk welke glazen/kopjes het allerbeste zijn. We wensen je veel plezier met je nieuwe latte macchiato glas/kopje!

Waar moet je op letten bij aanschaffen van koffie servies?

Het kopen van koffie servies is hoogstwaarschijnlijk geen alledaagse bezigheid voor jou. Nee, je gaat niet elke dag op het internet online zoeken naar nieuw koffie servies. Dat doe je vaak pas als je het nodig hebt of als je gaat verhuizen. Hoe dan ook is het van belang om op de juiste aspecten te letten. Doordat je niet dagelijks koffie servies aanschaft, kan je hier wellicht wat hulp bij gebruiken. Hieronder hebben wij de belangrijkste facetten uitgeschreven waarop je dient te letten bij het aanschaffen van koffie servies.

Inhoud

Koffieservies bestaat normaliter uit twee onderdelen: een kopje en een schoteltje. Bij het kopje is het van belang om goed op de inhoud te letten. Als je graag een cappuccino of een latte macchiato drinkt, heb je baat bij een kopje met een grotere inhoud. Als je liever een espresso of een normale koffie drinkt, heb je geen al te groot kopje nodig. Let dus goed op de inhoud van het kopje en stem deze inhoud af op de koffiespecialiteiten waar jij het meeste van geniet.

Design

Uiteraard speelt ook het design een onwijs belangrijke rol bij het uitkiezen van het juiste koffieservies. Dit heeft niet alleen betrekking op de vormgeving van het kopje én het schoteltje, maar ook op het kleurgebruik. Je ziet in ieder geval dat veel koffieservies een witte kleur heeft. Indien je liever een andere kleur of een leuk opdrukje hebt, heb je gelukkig ook nog voldoende keus.

Bij het design is het tevens belangrijk om op het oortje te letten. Bij veel kopjes is het oortje groot genoeg om je vinger door heen te steken, maar dat is zeker niet bij alle kopjes het geval. Probeer dus ook altijd te bepalen of je het kopje op een prettige manier vast kunt houden.

Materiaal

Als laatste willen we aangeven dat je goed op het materiaal moet letten. Servies is regelmatig van porselein, aardewerk of glas gemaakt. Deze verschillende materialen brengen allerlei andere kenmerken, voor- en nadelen met zich mee. Het is dan ook raadzaam om de verschillende materialen goed met elkaar te vergelijken.

Illy Espresso Kop en Schotel

Zo is het een feit dat je met een glazen kopje perfect zicht op de koffie hebt. Dat is leuk als je bijvoorbeeld een koffiespecialiteit met meerdere lagen (melk) drinkt. Daarnaast kan een porseleinen kopje de warmte prima vast houden. Maar, dat geldt ook voor een glazen kopje met een dubbelwandige glazen wand. Kortom: het is een kwestie van de verschillende materialen met elkaar vergelijken en kijken wat het beste aansluit op jouw wensen.

Aantal kopjes en schoteltjes + budget

Tot slot willen we je graag wijzen op het aantal kopjes en schoteltjes dat je in één keer aan gaat schaffen. Bij onze partner Bol.com geldt over het algemeen de volgende stelregel: des te meer kopjes en schoteltjes je aanschaft, des te lager de prijs per kopje en schoteltje komt te liggen. Het is dus absoluut lonend om meerdere kopjes en schotels tegelijkertijd aan te schaffen.

Koffieservies set

Ook willen we je adviseren om een maximum budget voor jezelf in te stellen. Op basis daarvan kan je gericht zoeken naar een bepaalde hoeveelheid kopjes en schoteltjes die binnen jouw budget passen. Uiteraard is het daarbij wel van belang dat je het aantal kopjes en schoteltjes ook op jouw situatie afstemt.

Budget

Uiteraard speelt geld ook altijd een kwestie. De prijzen voor koffie servies kunnen behoorlijk uiteenlopen. Hierbij geldt echter ook dat goedkoop duurkoop is. Je kunt in dat geval beter éénmalig iets meer geld uitgeven. Als je dat doet, ben je verzekerd van hoogwaardig koffie servies. Dat is zeker het geval als je het koffieservies bij onze partner Bol.com aanschaft. Bij hen ben je ook verzekerd van een prima aftersales service.

Besluit

Door het juiste koffieservies aan te schaffen, geniet je nog intenser van een heerlijk kopje koffie. Wat het juiste koffieservies is, is met name afhankelijk van jouw voorkeuren en jouw budget. Het koffieservies dat wij in dit artikel besproken hebben, kunnen we in ieder geval stuk voor stuk aanraden. Voor vragen over bepaald koffieservies kan je te allen tijde contact opnemen met de klantenservice van onze partner Bol.com. We wensen je graag veel plezier (en genot) met je nieuwe koffieservies!

Kafea.nl
Logo