Beste koffiepadmachines

Om je door de dag heen te helpen zijn veel mensen het met ons eens als we zeggen dat koffie daar een grote hulp bij kan zijn. Daarom kan de aanschaf van een koffiemachine een belangrijk punt zijn. Helemaal als je een groot koffieliefhebber bent, wiens dag niet goed begint zonder een kop goede koffie met een fijne crème laag.

Een koffiepadmachine kan een handige uitkomst zijn in de voorziening van jouw kopje koffie. Een koffiepadmachine is snel en is door de jaren heen steeds betere koffie gaan leveren. Over het algemeen zijn de koffiepads goed verkrijgbaar en is de keuze aan smaken erg toegenomen. De pads zijn ook nog eens goed betaalbaar en dit kan een goede reden zijn om te kiezen voor het drinken van koffie bereidt met koffiepads.

Op deze pagina nemen we je mee naar de beste koffiepadmachines. We hebben onderzoek gedaan naar alle apparaten en hebben er een aantal voor je uitgezocht waarvan we denken dat deze een plek verdienen in onze top koffiepadapparaten.

Tabel beste koffiepadmachine

Afbeelding

Product


Philips Senseo koffiepadmachine

Onze beste koop!

Philips Senseo Viva Café HD6563/60

Koffiepadmachine beste koop

of

Philips Senseo Latte Duo HD6570/60

Beste koffiepadmachine met melkopschuimer 

of

Philips Senseo Switch HD6592/60

Beste koffiepadmachine voor op de camping

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Philips Senseo Viva Café HD6563/60

Koffiepadmachine beste koop

Philips Senseo koffiepadmachine

of

Philips Senseo Latte Duo HD6570/60

Beste koffiepadmachine met melkopschuimer 

of

Philips Senseo Switch HD6592/60

Beste koffiepadmachine voor op de camping

of

Ben je er nog niet helemaal uit wat voor koffiepadmachine je eigenlijk wilt en waar hij aan moet voldoen? In de koopgids onderaan deze pagina kun je wat meer informatie over een koffiepadmachine vinden. Deze helpt je hopelijk met het maken van je definitieve keuze.

Beste koop koffiepadmachine – Philips Senseo Viva Café HD6563

Ben je op zoek naar simpelweg de beste koffiepadmachine? De Philips Senseo Viva Café HD6563/60 heeft de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Met de aankoop van deze padmachine doe je een goede zet; je bent verzekerd van heerlijke koffie.

Deze koffiepadmachine levert de beste koffie af. Daarnaast heeft de machine de beschikking over handige en prettige features. We hebben deze koffiepadmachine overigens ook als beste koop bestempeld, omdat de prijs relatief gunstig is. Bij onze partner bol.com koop je deze koffiepadmachine al voor € 65,00.

Een belangrijk voordeel bij dit apparaat is de zogeheten intensiteitsselectie. Hiermee kan je zelf de sterkte van de koffie instellen. Gaat jouw keuze uit naar een kopje koffie met een milde smaak? Of heb je liever een kleiner kop met een sterke smaak? Dankzij deze instelling kan je de smaak van de koffie naar eigen wens maken.

Dit werkt als volgt: één druk op de knop zorgt voor koffie met een milde smaak. Als je twee keer kort achter elkaar op de knop drukt, krijg je een sterker kopje koffie. In het tweede geval gebruikt het apparaat minder water, waardoor de smaak van de koffie intenser is.

De koffie die je met dit apparaat zet, heeft een vol aroma. Dit heeft Philips voor elkaar gekregen door de Koffie Boost technologie. Dankzij de technologie worden alle aroma’s uit de pads onttrokken, waardoor de smaak sensationeel is.

Als je de koffiepadmachine na enige tijd niet meer gebruikt, schakelt deze zichzelf automatisch uit. Dat is prettig voor de machine zelf, maar ook voor je portemonnee.

Ook op het gebied van onderhoud scoort de Philips Senseo Viva Café HD6563/60 hoge punten. De machine heeft namelijk een geïntegreerd ontkalkingslampje. Zodra dit lampje gaat branden, dien je de machine te ontkalken.

Philips Senseo Viva Café HD6563 60

We zijn vol lof over deze koffiepadmachine, maar toch is er één belangrijk nadeel. De machine heeft namelijk een waterreservoir met een inhoud van maar 0,9 liter. Dit is te klein, aangezien je na ongeveer 7 kopjes koffie het reservoir alweer bij moet vullen.

Het waterreservoir is aan de kleine kant.

Voordelen

 • Koffie met een vol aroma
 • Intensiteit zelf selecteren
 • Ontkalkingsindicator

Nadelen

 • Waterreservoir aan de kleine kant

Conclusie

Als je op zoek bent naar een volwaardige koffiepadmachine, scoor je met de Philips Senseo Viva Café HD6563/60 goed. Dit apparaat heeft in feite alles wat je je maar kan wensen. Dat gaat eveneens gepaard met een gunstig prijskaartje. Hierdoor hebben wij dit apparaat uitgeroepen tot de beste koffiepadmachine.

Beste koffiepadmachine met melkopschuimer – Philips Senseo Latte Duo HD6570

Drink jij graag een cappuccino, een latte macchiato of een andere koffie soort met melk? Met de Philips Senseo Latte DUO HD6570/60 heb je de beste koffiepadmachine met melkopschuimer. Bekijk onderstaande video voor een eerste indruk van deze koffiepadmachine:

Deze koffiepadmachine heeft van Philips enkele handige features meegekregen. Allereerst te beginnen met de intensiteitsselectie. Hiermee kan je de sterkte van de koffie zelf bepalen. Hoe ideaal is dat?

Ook is het mogelijk om allerlei koffiesoorten met deze machine te produceren. Je kan opteren voor een normale Senseo, maar je kan ook een heerlijke cappuccino, latte macchiato of andere koffiesoorten met melk zetten. De hoeveelheid van de melk kan je zelf instellen, waardoor je een grote impact uit kan oefenen op de uiteindelijke smaak. Echt ideaal. Mede daardoor is dit in onze ogen de beste koffiepadmachine met melkopschuimer.

Elke koffiemachine krijgt te maken met kalk. Dat is een feit. Gelukkig gaat de Senseo Latte DUO HD6570/60 hier perfect mee om. Dankzij de geïntegreerde ontkalkingsindicator word je tijdig gewaarschuwd; je kan dan zelf het apparaat even ontkalken.

Onder aan de streep kunnen we stellen dat dit een zeer prettig apparaat is. Het prijskaartje is echter wel enigszins fors. Voor deze koffiepadmachine betaal je bij onze partner Coolblue zo’n 167.

De koffiepadmachine is behoorlijk fors qua afmetingen.

Een ander nadeel is het formaat van deze machine. De afmetingen zijn behoorlijk fors (29cm x 21,7 cm x 28 cm). Hierdoor past de machine niet op elk keukenblad of neemt het teveel ruimte in beslag.

Voordelen

 • Intensiteit van de koffie zelf bepalen
 • Hoeveelheid van melk zelf instellen
 • Ontkalkingsindicator

Nadelen

 • Forse afmetingen
 • Relatief prijzig

Conclusie

De Philips Senseo Latte Duo HD6570/60 is simpelweg de beste koffiepadmachine met melkopschuimer. De melkopschuimer levert een prima laag melk af en zelf kan je ook nog het melkvolume instellen. Met deze koffiepadmachine kan je allerlei heerlijke koffiesoorten met melk zetten.

Beste koffiepadmachine voor op de camping – Philips Senseo Switch HD6592

Breng je veel tijd door op de camping? Wil je daarbij kunnen genieten van heerlijke koffie? De Philips Senseo Switch HD6592/60 is in onze ogen de beste koffiepadmachine voor op de camping. Deze koffiepadmachine heeft enkele kenmerkende eigenschappen, waardoor deze optimaal geschikt is voor op de camping.

Een handig voordeel van dit apparaat zijn de beperkte afmetingen. Het apparaat is voornamelijk in de lengte gebouwd, waardoor de diepte fors is. Maar, de andere afmetingen (hoogte en breedte) zijn miniem. Hierdoor kan je de machine makkelijk(er) kwijt op het aanrechtblad in een caravan of camper.

Een ander voordeel is het grote waterreservoir. Het waterreservoir is 1,2 liter groot en daardoor hoef je niet al te vaak het reservoir bij te vullen. Dat is uiterst handig op een camping, waarbij je niet altijd een kraan tot je beschikking hebt.

Wil je graag meerdere kopjes koffie tegelijkertijd zetten? Ook dat is mogelijk; met deze machine kan je 7 kopjes per zetbeurt zetten. Tevens kan je deze koffie heerlijk warm houden, dankzij de meegeleverde thermoskan. Ook dit is een perfecte uitkomst voor op de camping.

Mocht je veel waarde aan de smaak van koffie hechten, zit je ook goed met de Philips Senseo Switch HD6592/60. Deze machine heeft namelijk een intensiteitsselectie, waarmee je zelf de smaak van een kopje koffie kan bepalen.

Bovendien wordt de smaak geoptimaliseerd door de DualBrew-technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat de koffie altijd met de juiste druk en de juiste hoeveelheid water gezet wordt.

Tot slot willen we nog de ontkalkingsindicator aanstippen. Dit lampje gaat branden, zodra de machine ontkalkt moet worden. Hierdoor ben je altijd op tijd met het ontkalken van de machine.

De machine kan lawaaierig zijn.

Een nadeel is echter het geluid. De machine kan behoorlijk veel lawaai produceren. Dit is een punt om rekening mee te houden.

Voordelen

 • Erg smal
 • Meegeleverde thermoskan
 • Perfecte smaak van de koffie

Nadelen

 • Lawaaierig

Conclusie

Met de Philips Senseo Switch HD6592/60 steel je de show op de camping. De afmetingen zijn beperkt, de machine zet heerlijke koffie en het waterreservoir is behoorlijk groot. Daarnaast kan je ook nog eens 7 kopjes per zetbeurt zetten en de warme koffie bewaren in de meegeleverde thermoskan. Deze koffiepadmachine maakt de tijd op de camping nóg aangenamer.

Beste koffiepadmachine met heet water functie – WMF Lono Koffiepadmachine

Ben je op zoek naar een koffiepadmachine waarmee je ook heet water kan zetten? Met de WMF Lono Koffiepadmachine behoort dit tot de mogelijkheden! WNF is wellicht een ietwat onbekend merk; desalniettemin is deze koffiepadmachine alles wat je nodig hebt.

De WMF Lono Koffiepadmachine heeft namelijk twee functies; je kan hier heerlijke koffie mee zetten, maar je kan ook thee zetten met dit apparaat.Hierdoor is het een multifunctioneel apparaat en daardoor geliefd bij mensen die van koffie én thee houden.

Deze koffiepadmachine heeft een separate heet water uitgifte. Dankzij deze toepassing kan je ook een kopje thee met dit apparaat zetten.

Daarnaast ziet de koffiepadmachine er bijzonder en uniek uit. De buitenkant is gemaakt van RVS ende vormgeving is tamelijk uniek. Hierdoor is het in ieder geval een leuke aanvulling voor in je keuken.

Meerdere gebruikers van deze koffiepadmachine geven aan dat de koffie warmer is dan bij een vergelijkbaar Senseo apparaat. Dit is enigszins logisch, gezien de separate heet water functie. Toch is dit een erg gewaardeerd kenmerk, aangezien hete koffie het allerlekkerste is.

Als je deze machine enige tijd niet gebruikt, schakelt deze zichzelf uit. Hierdoor wordt er energie bespaard. Dat is zowel gunstig voor je energierekening als voor de machine zelf.

Al met al zijn we behoorlijk positief over deze koffiepadmachine van het merk WMF. Zijn we dan helemaal geen nadelen tegenkomen? Ja, toch wel. We hebben twee nadelen kunnen ontdekken. Het eerste nadeel is de kleine inhoud van de waterreservoir. Met een inhoud van 0,8 liter is dit aan de kleine kant.

Een ander nadeel is het relatief hoge prijskaartje. Bij onze partner bol.com betaal je namelijk bijna € 130,00 voor dit apparaat. Over het algemeen zijn de koffiepadmachines van Philips goedkoper.

Het waterreservoir is aan de kleine kant.

Tot slot willen we nog enkele nadelen bestemmen. Het belangrijkste nadeel is toch wel het kleine waterreservoir van maar 1 liter. Hierdoor ben je genoodzaakt om veelvuldig het waterreservoir bij te vullen. Dat is erg zonde.

Daarnaast is de binnenkant van deze machine van roestvrijstaal. Dit materiaal staat er om bekend dat het niet zo goed bestand is tegen kalk. Hierdoor heb je regelmatig te maken met kalk aan de binnenkant van de machine.

Voordelen

 • Heetwater functie
 • Automatische uitschakeling
 • Uniek design

Nadelen

 • Klein waterreservoir
 • Relatief duur

Conclusie

Deze koffiepadmachine is uitermate geschikt voor liefhebbers van koffie én thee. Dankzij de heet water functie kan je namelijk ook een kopje thee zetten. Uiteraard kan je ook heerlijke koffie zetten. Als klap op de vuurpijl ziet deze machine er ook nog eens zeer fraai uit. Het design is tamelijk uniek en door gebruik te maken van RVS aan de buitenkant, valt de machine in elke keuken op.

Beste koffiepadmachine met heet water functie – WMF Lono Koffiepadmachine

Ben je op zoek naar een koffiepadmachine waarmee je ook heet water kan zetten? Met de WMF Lono Koffiepadmachine behoort dit tot de mogelijkheden! WNF is wellicht een ietwat onbekend merk; desalniettemin is deze koffiepadmachine alles wat je nodig hebt.

De WMF Lono Koffiepadmachine heeft namelijk twee functies; je kan hier heerlijke koffie mee zetten, maar je kan ook thee zetten met dit apparaat.Hierdoor is het een multifunctioneel apparaat en daardoor geliefd bij mensen die van koffie én thee houden.

Deze koffiepadmachine heeft een separate heet water uitgifte. Dankzij deze toepassing kan je ook een kopje thee met dit apparaat zetten.

Daarnaast ziet de koffiepadmachine er bijzonder en uniek uit. De buitenkant is gemaakt van RVS ende vormgeving is tamelijk uniek. Hierdoor is het in ieder geval een leuke aanvulling voor in je keuken.

Meerdere gebruikers van deze koffiepadmachine geven aan dat de koffie warmer is dan bij een vergelijkbaar Senseo apparaat. Dit is enigszins logisch, gezien de separate heet water functie. Toch is dit een erg gewaardeerd kenmerk, aangezien hete koffie het allerlekkerste is.

Als je deze machine enige tijd niet gebruikt, schakelt deze zichzelf uit. Hierdoor wordt er energie bespaard. Dat is zowel gunstig voor je energierekening als voor de machine zelf.

Al met al zijn we behoorlijk positief over deze koffiepadmachine van het merk WMF. Zijn we dan helemaal geen nadelen tegenkomen? Ja, toch wel. We hebben twee nadelen kunnen ontdekken. Het eerste nadeel is de kleine inhoud van de waterreservoir. Met een inhoud van 0,8 liter is dit aan de kleine kant.

Een ander nadeel is het relatief hoge prijskaartje. Bij onze partner bol.com betaal je namelijk bijna € 130,00 voor dit apparaat. Over het algemeen zijn de koffiepadmachines van Philips goedkoper.

Het waterreservoir is aan de kleine kant.

Tot slot willen we nog enkele nadelen bestemmen. Het belangrijkste nadeel is toch wel het kleine waterreservoir van maar 1 liter. Hierdoor ben je genoodzaakt om veelvuldig het waterreservoir bij te vullen. Dat is erg zonde.

Daarnaast is de binnenkant van deze machine van roestvrijstaal. Dit materiaal staat er om bekend dat het niet zo goed bestand is tegen kalk. Hierdoor heb je regelmatig te maken met kalk aan de binnenkant van de machine.

Voordelen

 • Heetwater functie
 • Automatische uitschakeling
 • Uniek design

Nadelen

 • Klein waterreservoir
 • Relatief duur

Conclusie

Deze koffiepadmachine is uitermate geschikt voor liefhebbers van koffie én thee. Dankzij de heet water functie kan je namelijk ook een kopje thee zetten. Uiteraard kan je ook heerlijke koffie zetten. Als klap op de vuurpijl ziet deze machine er ook nog eens zeer fraai uit. Het design is tamelijk uniek en door gebruik te maken van RVS aan de buitenkant, valt de machine in elke keuken op.

Koopgids

Sinds de koffiepadmachine in 2001 zijn eerste entree maakte in de winkels in de vorm van een Senseo machine zijn er veel fans van deze manier van koffiedrinken ontstaan. Waarom ook niet, want het is snel, relatief goedkoop en geeft ook nog eens lekkere koffie. In de tijd waarin de filterkoffie nog overheerste was het een welkome afwisseling in elke keuken.

Toen Philips Senseo en Douwe Egberts nog het patent hadden op de koffiepadmachine en koffiepads was er in eerste instantie nog niet veel keus. Naarmate de tijd verstreek kwam Douwe Egberts met steeds meer variatie in koffiepads op de markt en ook de apparaten werden uitgebreid met meer opties en andere modellen.

In 2006 verloor Douwe Egberts het octrooi op koffiepads en ook de Senseo machine van Philips verloor langzaamaan zijn licentierecht. Dit maakte de weg vrij voor andere, goedkopere koffiepads met nog meer variatie en ook schoten de koffiepadmachines als paddenstoelen onder de grond vandaan. Goed nieuws voor de liefhebbers van koffiepadmachines, want het drinken van deze koffie werd zo nog interessanter.

padmachine en filterapparaat

Laten we eens kijken naar wat voor opties zo’n koffiepadmachine allemaal kan bezitten. Zo kun je per optie bekijken of deze belangrijk voor je is, of juist helemaal niet. Zo kun je bepalen wat zo’n apparaat voor jou allemaal juist wel moet bezitten en aan de hand van dit lijstje kun je gemakkelijk een keuze maken.

Prijs

Een koffiepadmachine kun je vinden in zeer veel verschillende prijsklassen. Een goedkoop instapmodel bestel je gemakkelijk vanaf een euro of veertig. Hoe meer opties zo’n apparaat bezit, hoe hoger de prijs. Wil je een apparaat dat ook melk voor je kan opschuimen? Dan kijk je vaak naar een prijs vanaf een euro of honderd.

Wat je ook zoekt in een koffiepadmachine, de prijs is vaak alsnog een stuk goedkoper dan een volautomaat en de koffiepads zijn een stuk goedkoper dan wanneer je kiest voor een cupmachine. De koffiepads kun je door het verlies op het patent al vinden vanaf 0,05 ct per kop! In vergelijking: Koffie bereidt met een cup heeft een laagste prijs van 0,21 ct per kop.

Ontkalking

Het water bereikt de koffiepad door middel van het geven van water door een tal van kleine gaatjes. Je kunt je voorstellen dat het ontkalken van zo’n machine dan ook belangrijk is voor de werking van het apparaat. Sommige apparaten zijn voorzien van een kalkindicator.

Deze begint te branden wanneer er kalk is aangetroffen in het apparaat en dat betekent dat je met ontkalkingsmiddelen aan de slag moet om de senseo te ontkalken. De oudere apparaten hebben deze functie niet en zo wordt je er niet aan herinnert. Voor de levensduur van het apparaat is het echter erg belangrijk. De luxere apparaten beschikken vaak zelfs over een automatisch ontkalkingsprogramma, waarbij het geheel automatisch verloopt.

Pre-brewingsfunctie

De smaak komt pas echt goed tot zijn recht door de koffiepad eerst even voor te wellen met heet water. Op deze manier komen alle aroma’s goed vrij. Apparaten met deze functie geven aan dat de koffie zo een betere kwaliteit krijgt en een duidelijke additie van een extra rijk aroma.

Wat tevens een betere smaak geeft aan de koffie, zijn de machines die het water geven via extra gaatjes, handig verdeeld over het hele padoppervlak. De oudere apparaten zijn voorzien van maar vijf gaatjes, de nieuwere hebben er 45.

Sterkteregeling en volumeregeling

Met sommige apparaten kun je kiezen tussen een milde of een sterke koffie. Sommige apparaten zijn voorzien van tiptoetsen waarmee je dit kunt regelen en sommige hebben een wat ouderwetse schakelaar.

Het voordeel is natuurlijk dat je kunt wisselen tussen een milde en sterkere koffie wanneer je daar zin in hebt, bijvoorbeeld een sterke bak om de dag mee te beginnen en een lekkere milde kop voor ’s avonds op de bank.

Senseo
Ook kunnen de nieuwere en luxere apparaten het koffievolume, en soms het melkvolume, regelen. Zo kun je gemakkelijk instellen hoe veel koffie jij graag in je kopje hebt en zo regel je tegelijkertijd ook de sterkte. Wil je een sterke, kleine espresso dan kies je voor een klein volume. Zin in een grote lungo? Ook dat behoort tot de mogelijkheden.

Melkspecialiteiten

Tegenwoordig kun je ook kiezen voor een koffiepadmachine die ook koffie met opgeklopte melkvoor je kan bereiden. Je kunt kiezen om naast het padapparaat een aparte melkopschuimer aan te schaffen, of een melkunit met slangetje, al dan niet met bijkomend reservoir, dat automatisch de melk voor je opzuigt en een stevig melkschuim creëert. Zo kun je automatisch een aantal recepten bereiden met maar één druk op de knop.

Het maken van een keuze

We kunnen ons het voorstellen dat het alsnog lastig is om een keus te maken. Er zijn tegenwoordig ook zoveel modellen, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Wil je wat meer persoonlijke hulp? Dan staat de klantenservice van onze partners bol.com en Coolblue.nl altijd voor je klaar om je te helpen.

Heel veel plezier met jouw nieuwe aanschaf. Om te bestellen druk je op de bestelknop en zo heb je het apparaat altijd zo snel mogelijk in huis.

Kafea.nl
Logo