De’Longhi

Als je regelmatig naar televisie kijkt, stuit je veelal op dezelfde merken. Binnen de koffiewereld zijn ook vele merken behoorlijk actief. Zet de televisie maar eens aan. De kans is aanwezig dat je een reclame van bijvoorbeeld Philips, Douwe Egberts, Siemens of DeLonghi tegenkomt. Deze merken hebben in de afgelopen jaren een behoorlijke reputatie opgebouwd.

DeLonghi

Het is echter een feit dat de koffiewereld nog steeds aan het veranderen is. Voor fabrikanten van bijvoorbeeld koffiemachines is het dan ook zaak om door te blijven ontwikkelen. De koffiemachines moeten steeds intuïtiever worden; zo is een koppeling met een smartphone een voorbeeld van een nieuwe ontwikkeling.

Als we naar een innovatieve fabrikant van koffiemachines kijken, hebben we het bijvoorbeeld over De’Longhi. Dit merk is al behoorlijk lang actief in de wondere wereld van de koffie. In de afgelopen jaren heeft dit merk veel geld en tijd geïnvesteerd in de ontwikkeling en fabricatie van nieuwe koffiemachines. Deze koffiemachines zijn behoorlijk intuïtief te noemen. Wil je meer over dit merk weten? Of wil je meer over de producten van De’Longhi weten? Lees dan zeker eens dit artikel door.

Ontstaansgeschiedenis

De'Longhi Nespresso Lattissima Touch EN550

Als we naar de ontstaansgeschiedenis van koffie kijken, moeten we naar een behoorlijk ver jaartal terug gaan. Volgens de verhalen werd koffie namelijk in de 13e eeuw voor het eerst geproduceerd en gedronken. Dat vond destijds in Ethiopië plaats.

Koffie is al ongelooflijk lang één van de meest gedronken dranksoorten ter wereld. Een leuk aspect van koffie is bovendien dat dit drankje in eigenlijk alle continenten gedronken wordt. Voor de geschiedenis van De’Longhi hoeven we niet heel ver terug in de tijd te gaan.

In 1902 werd De’Longhi opgericht door de gelijknamige familie. Destijds begon het bedrijf als een kleine werkplaats voor industriële onderdelenproductie. In de jaren daarna werd De’Longhi een fabrikant van zo’n beetje alle huishoudelijke apparaten. Men ging zich dus ook richten op het fabriceren van koffiemachines.

Dat was overigens niet heel bijzonder, aangezien dit bedrijf een Italiaans merk is. De Italianen staan bekend om hun voorliefde voor koffie en voor espresso in het bijzonder. Voor de échte Italiaan is het drinken van een perfecte espresso een gelukzalig moment. Mede daarom zijn Italiaanse fabrikanten goed vertegenwoordigd in de wereld van koffiemachines.

In 1990 kwam De’Longhi namelijk met hun allereerste espressomachine. Het doel van de personen achter De’Longhi was om een espressomachine te ontwikkelen waarmee men thuis ook van een espresso kon genieten. Het zou door deze espressomachine niet meer noodzakelijk hoeven te zijn om naar bijvoorbeeld een café of restaurant af te moeten reizen voor een echte kop espresso.

Vanaf 1990 heeft De’Longhi een stormachtige groei meegemaakt op het gebied van koffiemachines. Momenteel heeft men namelijk niet alleen maar espressomachines. Nee, ook overige varianten van een koffiemachine worden door De’Longhi geproduceerd. Wil je meer weten over de koffiemachines van De’Longhi? Lees dan zeker nog even door!

Delonghi koffiemachine

Bij de bedrijfsvoering heeft De’Longhi enkele pijlers. Een van de pijlers heeft te maken met het design van de huishoudelijke apparaten. Als we naar bijvoorbeeld de koffiemachines kijken, zien we een opvallend design. Het design wordt gekenmerkt door een opvallend design waarbij men felle kleuren absoluut niet schuwt. Dit heeft echter effect gehad; in 2007 kreeg de Esclusivo lijn bijvoorbeeld de Red Dot designprijs. Een behoorlijk prestigieuze award.

Het is dan ook een feit dat de koffiemachines van De’Longhi behoorlijk opvallend zijn. Als je een machine van De’Longhi naast een machine van bijvoorbeeld Siemens of Philips zet, zie je in één oogopslag het verschil. Mede dankzij dit bijzondere verschil heeft De’Longhi een goede naam/reputatie opgebouwd in de wereld van koffiemachines. Overigens niet alleen in de wereld van koffiemachines. Ook in andere niches binnen de huishoudelijke apparaten doet De’Longhi het uiterst verdienstelijk.

De’Longhi koffiemachines

Als je op de website van De’longhi kijkt, krijg je enkele menu items te zien. Eén van de menu items is ‘Koffie’. Dit geeft des te meer aan dat hoe belangrijk koffie geworden is binnen het assortiment van De’Longhi.

Als we vervolgens verder op het assortiment inzoomen, zien we verschillende varianten van de koffiemachines. Op het moment van schrijven heb je de keus uit de volgende varianten:

  • De’Longhi koffiemachine
  • De’Longhi pistonmachine
  • De’Longhi koffiemolen

De’Longhi koffiemachine

De'Longhi Icona Vintage ECOV311

Het is een understatement als we zeggen dat De’Longhi de nodige koffiemachines op de markt uitgebracht heeft. Sterker nog; dit merk heeft bijzonder veel koffiemachines op de markt gebracht. Deze koffiemachines zijn van hoge kwaliteit en zijn in vele (opvallende) kleuren te verkrijgen. Zo kan je een koffiemachine van De’Longhi onder andere in het geel, in het blauw of in het limoengroen verkrijgen.

De koffiemachines van De’Longhi zijn zowel volautomatische koffiezetapparaten als echte espressomachines. De machines zijn dan ook in verschillende prijsklassen beschikbaar. Wil je meer weten over de koffiemachines van dit Italiaanse merk? Kijk dan zeker eens op de pagina omtrent de De’Longhi koffiemachines.

De’Longhi pistonmachine

Naast de bovengenoemde koffiemachines levert De’Longhi ook nog pistonmachines. Het belangrijkste voordeel van een dergelijke machine is dat je een heerlijk kopje espresso kunt zetten. Dat sluit dan ook perfect aan op de missie van De’Longhi. Het oorspronkelijke doel van De’Longhi was tenslotte om een espressomachine voor de consument op de markt te brengen.

Ook de pistonmachines van De’Longhi voldoen aan alle verwachtingen. De machines zien er strak uit, hebben opvallende kleuren en zetten bovendien heerlijke espresso. Een belangrijk kenmerk van deze espresso is de heerlijke cremalaag. De machines krijgen het voor elkaar om alle aroma’s uit de bonen te verkrijgen; uitermate heerlijk.

Wil je meer weten over de pistonmachines van De’Longhi? Lees dan zeker eens de reviews van de De’Longhi pistonmachines op onze website.

De’Longhi koffiemolenDeLonghi KG89 Koffiemolen

Ben je een liefhebber van verse bonen? En wil je deze bonen het liefst zelf malen? In dat geval ben je gebaat bij een koffiemolen. De’Longhi is dan dé aangewezen partij voor jou; zij leveren namelijk prima koffiemolens.

Het voordeel van een koffiemolen is dat je altijd de beschikking over vers gemalen bonen hebt. Als je een perfect kopje espresso wilt drinken, heb je absoluut de verse bonen nodig. Gelukkig is dat dus mogelijk dankzij één van de koffiemolens van De’Longhi.

Wens je graag meer informatie te verkrijgen over de De’Longhi koffiemolens? Kijk dan zeker eens op onze pagina over de De’Longhi koffiemolen.

Kafea.nl
Logo