Bosch

Het opstarten van een eigen bedrijf is niet al te lastig. Het is echter wel behoorlijk lastig om een bedrijf uit te laten groeien tot een multinational. De eigenaren van Bosch zijn daar echter wél in geslaagd. Wat heet; Bosch is één van de grootste bedrijven ter wereld geworden.

Bosch Tassimo koffie kopjes houder

Op het gebied van onder meer elektrische apparaten, elektrische gereedschappen en in de automotive branche is Bosch één van de grootste spelers. Het van origine Duitse bedrijf is in de afgelopen tientallen jaren uitgegroeid tot een ongelooflijk groot bedrijf. Bij dergelijke bedrijven is het dan ook altijd interessant om naar de historie te kijken. Daarnaast is het ook interessant om naar het assortiment van Bosch te kijken.

Op deze website draait uiteraard alles om koffie, koffie en nog eens koffie. We hebben niet voor niets ook een pagina over Bosch in onze website opgenomen. Bosch is namelijk ook in de wereld van koffiemachines actief. Deze koffiemachines hebben een onderscheidend vermogen ten opzichte van koffiemachines van concurrenten. Mede daarom is het de moeite waard om eens naar de koffiemachines van Bosch te kijken. Aan het einde van dit artikel zoomen we nog even in op de machines van Bosch. Maar, eerst starten we met een reis naar het verleden. We gaan namelijk eerst naar het ontstaan van Bosch kijken. Ook benoemen we de missie en het doel van deze fabrikant. De missie en het doel zijn namelijk terug te vinden in de koffiemachines van Bosch.

Ontstaansgeschiedenis

Bosch

Het is een understatement als we zeggen dat de geschiedenis van Bosch interessant is. Het is namelijk één van de meest interessante bedrijven, met name vanwege het indrukwekkende verleden. Voor het verleden van deze fabrikant moeten we terug gaan tot 1886.

In 1886 werd namelijk in Stuttgart een werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek geopend. Deze werkplaats was het oogappeltje van de heer Robert Bosch. In deze werkplaats is ook de basis gelegd voor de huidige multinational.

Aan het begin van het bedrijf richtte Robert Bosch zich met name op het herstellen van mechaniek en elektrotechnische producten. Gaandeweg zag hij in dat er een ongelooflijke afzetmarkt voor elektrische gereedschappen was. De groei van het bedrijf ging dan ook fors. Tot aan de Eerste Wereldoorlog.
De Eerste Wereldoorlog heeft een behoorlijk negatieve invloed op het bedrijf gehad. Nadat de wereldoorlog afgelopen was, kon Robert Bosch weer opnieuw beginnen met het opbouwen van zijn bedrijf.

In de jaren daarna kon Bosch profiteren van de globalisering. Met name de Verenigde Staten van Amerika werd een gigantische afzetmarkt voor de Duitse fabrikant. In 1912 begon Bosch dan ook met het bouwen van een eigen fabriek in Amerika. In Amerika was namelijk met name het Bosch-magneet ontstekingssysteem populair. Dit systeem zorgde in één jaar tijd voor een verdubbeling van de omzet.

Vanaf 1926 begon Bosch ook met het fabriceren van allerlei onderdelen voor in de auto. Maar, daar ligt onze focus niet. Onze focus ligt namelijk op de ontwikkeling van consumentenproducten, waaronder de koffiemachines.

De opkomst van koffie was Bosch ook niet onopgemerkt gebleven. Mede daarom begon Bosch enige tijd geleden met het ontwerpen en fabriceren van koffiemachines. Deze koffiemachines werden onderdeel van een grote lijn van allerlei consumentenproducten. Deze producten hadden allemaal dezelfde eigenschappen:

  • De efficiëntie moet optimaal zijn
  • Het gebruiksgemak moet optimaal zijn
  • De consument moet van een lange levensduur kunnen genieten
  • De motor in de producten moet krachtig genoeg zijn

Deze eigenschappen zorgen er dan ook voor dat de koffiemachines van Bosch behoorlijk betrouwbaar zijn. Je kunt zonder enige problemen de koffiemachines voor een lange(re) tijd gebruiken. Bovendien zijn de koffiemachines in de afgelopen jaren behoorlijk innovatief geworden; daarover kan je hieronder meer lezen.

Bosch koffiemachines

Bosch VeroBar zilver

Als we naar de koffiemachines van Bosch kijken, zien we ook enkele opvallende eigenschappen. Zo is het een feit dat de koffiemachines van Bosch getypeerd kunnen worden als betrouwbare en hoogwaardige machines. De koffiemachines hebben eigenlijk de kwaliteit zoals je deze van een Duitse fabrikant mag verwachten. Duitsers zijn over het algemeen erg punctueel; dat is dan ook het geval bij de ontwikkeling van de koffiemachines van Bosch.

Als we naar het huidige assortiment van Bosch kijken, zien we meerdere soorten koffiemachines. Zo kan je kiezen voor een prachtige volautomatische koffiemachine. Deze koffiemachine is in te bouwen in een keuken. Hierdoor vormen de keuken en de koffiemachine één prachtig geheel. Met name in een strakke en moderne keuken is dat prachtig om te zien.

Daarnaast is Bosch ook een leverancier van zogeheten filterkoffiemachines. Deze variant van koffiemachines gaat al behoorlijk lang mee. Bosch heeft echter wel een nieuwe dimensie toe weten te voegen aan de filterkoffiemachines. Zo zien de machines er een stuk frivoler uit, maar daarnaast is de smaak van de koffie ook vele malen beter in vergelijking met enkele jaren geleden.

Het is nu eenmaal een feit dat de koffiemachines van Bosch heerlijke koffie kunnen zetten. Bosch zegt hier zelf het volgende over “ Om er zeker van te zijn dat jij volop van iedere kop koffie geniet, hebben wij onze filter koffiezetters voorzien van intelligente technologie en vele innovatieve functies. Onder andere DualHeating, het tweedelige verwarmingssysteem dat niet alleen zorgt voor perfect gebrouwen koffie maar het daarna ook op de ideale temperatuur houdt. Voor filterkoffie dat niets te wensen over laat.”.

Bosch koffiemachine kopen

Het mag dus duidelijk zijn dat Bosch naar perfectie streeft. Voor de consument moet een kopje koffie gemaakt door een koffiemachine van Bosch perfect zijn. Bovendien staat het gebruiksgemak voorop. De machines zijn makkelijk te bedienen, hebben een heldere gebruiksaanwijzing en hebben verder niet al te veel poes pas.

Mocht je interesse in een Bosch koffiemachine hebben, verwijzen wij je graag naar onze pagina over de koffiemachines van Bosch. Wij hebben namelijk meerdere machines aan een (strenge) keuring onderworpen. Op basis daarvan hebben we de voor- en nadelen overzichtelijk weergegeven. Neem gerust een kijkje en schaf vervolgens direct één van de koffiemachines gemakkelijk aan via onze partner Coolblue en Bol.com.

Wij wensen je alvast veel plezier met je nieuwe koffiemachine van Bosch. We weten zeker dat je geen spijt van je aankoop gaat krijgen. De machines zijn kwalitatief hoogwaardig, zetten heerlijke koffie en zien er ook nog eens strak uit. Wat wens je nog meer?

Kafea.nl
Logo