Illy

In de wereld van de koffie spelen enkele merken een zéér grote rol. We hebben het hier bijvoorbeeld over Senseo, Nespresso, De’Longhi en Illy. Al deze merken hebben een positieve invloed gehad op de ontwikkeling van de koffiebonen, de koffiemachines en alle overige aspecten binnen de koffiewereld.

Illy

We hebben de naam van Illy hierboven reeds genoemd. In dit artikel willen we je namelijk graag meer vertellen over dit van oorsprong Italiaanse merk. We kijken nader naar de ontstaansgeschiedenis van dit bedrijf, naar de huidige producten die ze leveren en naar overige interessante details en weetjes.

De ontstaansgeschiedenis

Als we naar het begin van Illy willen kijken, moeten we terug gaan tot 1933. In dat jaar werd in de Italiaanse stad Triëst het merk Illycafé opgericht. De afkorting van dit bedrijf was Illy; dat is tegenwoordig ook de naam die je op alle verpakkingen tegenkomt.

Het bedrijf zelf is op gericht door de Italiaan Francesco Illy. Hij is één van de belangrijkste personen in de geschiedenis van het koffiezetapparaat. Francesco Illy is namelijk de persoon die het allereerste automatische koffiezetapparaat uitgevonden heeft. Hij is dus met recht één van de grondleggers van de hedendaagse automatische koffiezetapparaten. Dit geeft ook des te meer de invloed aan van het merk Illy in de afgelopen decennia.

Francesco Illy is overigens niet alleen verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het allereerste automatische koffiezetapparaat. Nee, hij is ook de grondlegger van een automatisch verpakkingssysteem voor koffie. Door deze twee uitvindingen heeft hij een ongelooflijke belangrijke rol vervuld in de opkomst van koffie.

Na de Tweede Wereldoorlog stapte Francesco Illy uit het bedrijf. Zijn zoon Ernesto Illy werd het nieuwe boegbeeld van de onderneming, totdat hij in 2008 overleed. De huidige bestuursvoorzitter van Illy is Andrea Illy; hij is een kleinzoon van Francesco Illy.

Het bedrijfilly koffiemachines

Momenteel richt het bedrijf zich op meerdere aspecten binnen de wereld van de koffie. Illy is onder andere verantwoordelijk voor heerlijke Italiaanse koffie en voor prachtige espresso koffiemachines.

Op de website van Illy is de volgende spreuk te vinden: ‘When it comes to coffee, we’re passionate about perfection’. Uit deze spreuk blijkt direct uit welk land dit bedrijf oorspronkelijk komt; Italië. In dit Zuid-Europese land draait namelijk alles om de perfecte espresso. Het drinken van een espresso is voor een Italiaan dan ook een bezigheid die perfect moet zijn. De smaak van een espresso moet perfect zijn en het zelfs het kopje waar men uit drinkt, dient perfect te zijn.

Dat heeft Illy goed begrepen; zij zijn namelijk elke dag bezig om hun apparaten en hun koffie te perfectioneren. Dit alles gebeurt vanuit het hoofdkantoor in Triëst, te Italië. Momenteel werken er ruim 600 mensen bij Illy, waarbij ze in ruim 100 landen koffie en espresso koffiemachines leveren.

De koffie

Bij onze partner Coolblue krijg je een duidelijk overzicht van de koffie die Illy maakt en levert. Men levert namelijk koffie in verschillende typen:

  • Capsules
  • Gemalen koffie
  • Koffiebonen

Al deze koffievarianten draaien bij Illy om één doel: het creëren van een perfecte espresso. De echte fijnproevers kiezen voor de koffiebonen, maar Illy heeft de capsules en de gemalen koffie ook tot een hoog niveau weten te brengen.Illy MIE Capsules Normaal Lungo

De koffie van Illy wordt in prachtige zilveren soort van kokers geleverd. Deze kokers lijken in de basis een beetje op datgene wat Douwe Egberts vroeger ook leverde.

De koffie van Illy is in vele soorten en varianten te verkrijgen. Ben je een liefhebber van cafeïne vrije koffie? Geen probleem! Illy levert heerlijke cafeïnevrije koffie. Ook levert Illy verschillende brandingen, hebben ze speciale bonen uit Brazilië en Colombia en hebben ze ook speciale Lungo capsules.

Koffiemachines

Francesco Illy, de oprichter van Illy, was de allereerste die een automatisch koffiezetapparaat wist te ontwikkelen. Hedendaags richt Illy zich nog steeds op het ontwikkelen en fabriceren van koffiemachines.

De koffiemachines kunnen onderverdeeld worden in de volgende categorieën:

  • Espresso machines
  • Iperespresso machines
  • Gemalen koffie machines
  • Koffie serving E.S.E machines

Deze koffiemachines hebben eigenlijk allemaal een bijzonder kenmerkend uiterlijk. Bij Illy zijn ze nogal fan van de kleur rood. Dat is dan ook terug te zien in het logo van dit merk. Maar, je ziet deze kleur ook op veel koffiemachines terug komen. Hierdoor vallen de koffiemachines direct op en staan ze prachtig in elke keuken.

Illy koffiemachine

Met de koffiemachines van Illy is het mogelijk om heerlijke koffie te bereiden. Het maakt daarbij niet uit of je de capsules, de gemalen bonen of de verse koffiebonen gebruikt. Nee, de smaak van de koffie wordt door de machines van Illy geoptimaliseerd. Hierdoor is het drinken van een kopje koffie, gemaakt door een Illy machine, altijd een feestje.

De machines vallen overigens niet alleen vanwege hun rode kleur duidelijk op. Nee, ook het design is uiterst kenmerkend te noemen. Men maakt gebruik van bijzondere vormen. Kijk bijvoorbeeld naar de foto van de E.S.E. koffie serving machine hiernaast. Dat is een bijzonder design, niet waar?

Op onze website kan je vele reviews over de koffiemachines van Illy vinden. Ben jij ook benieuwd naar de verschillende machines en onze beoordeling daarvan? Neem direct een kijkje op de pagina van de koffiemachines van Illy.

Illy melkopschuimersmelkopschuimer Illy

Illy richt zich echter nit alleen tot het leveren van koffie en de koffiemachines. Nee, het Italiaanse merk heeft hun focus ook op de accessoires gelegd. Een duidelijk voorbeeld hiervan is de prachtige en unieke melkopschuimer van het merk.

Ook over deze melkopschuimer hebben wij uitgebreide reviews geschreven. Ben je ook benieuwd naar de melkopschuimer en wil je er meer over weten? Neem direct een kijkje op de pagina van de melkopschuimer van Illy.

Deze melkopschuimer van Illy is een volledig automatische melkopschuimer. De behuizing is volledig van RVS gemaakt en de bediening gaat erg simpel middels een aantal knoppen. Met deze melkopschuimer is het mogelijk om de perfecte finishing touch aan elke koffiespecialiteit te geven.

Overige accessoires

Op de website van Illy zijn nog meerdere accessoires te vinden. Een duidelijk voorbeeld hiervan zijn de unieke koffiekopjes. Ook een koffiekopje kan namelijk voor een perfecte espresso zorgen; dat is tenslotte het doel van Illy. De koffiekopjes zijn in verschillende unieke varianten verkrijgbaar, bijvoorbeeld de Illy Art Collection.

Daarnaast levert Illy speciale thermoskannen, koffielepels, melkkannetjes en cappuccinokoppen. Al deze accessoires geven duidelijk aan waar Illy voor staat: : ‘When it comes to coffee, we’re passionate about perfection’

Kafea.nl
Logo