Beste koffiezetapparaat 2018, top 10 reviews

In elk huishouden is er wel behoefte aan een koffiezetapparaat. Of dat nu een volautomaat is, of een gewoon ouderwets filterapparaat. Nederlanders drinken een veel koffie, wereldwijd gezien drinken we zelfs het meeste koffie. Zelfs tijdens het schrijven van deze top koffiezetapparaten zijn er een hoop kopjes koffie gedronken. Geen verassing dus dat jij nu op zoek bent naar het beste koffiezetapparaat om jouw dagelijkse bakkie leut tot je te nemen.

In deze top koffiezetapparaten gaan we voornamelijk kijken naar de apparaten die koffiezetten op basis van een filtersysteem. Sommige automaten gebruiken wel verse bonen en zijn voorzien van een geïntegreerde koffiemolen, maar ook de “gewone” ouderwetse machines kun je vinden in deze top koffiezetapparaten.

Ben je er nog niet helemaal uit welk apparaat bij jouw situatie past, lees dan vooral de koopgids aan het eind van deze top koffiemachines even door. Deze koopgids kan je wellicht helpen om een uiteindelijke keuze te maken door te bepalen wat voor jouw situatie van belang is. Ook kun je natuurlijk altijd vertrouwen op onze beste koop. Deze zouden we zelf ook blind bestellen en is eigenlijk in elke situatie een goede keus.

Veel succes met het maken van een keuze!

Top 10 koffezetapparaten

Hier komt een tabel met de koffiezetapparaten.

Beste koop

Wil je graag snel een apparaat bestellen en er zelf niet te veel research over te hoeven doen, dan kun je met gerust hart deze beste koop bestellen. Het is een apparaat dat komt met goede reviews, een goede, eerlijke prijs en dat ook nog eens een heerlijke bak koffie voor je zet. Je bestelt de machine gemakkelijk door op de link te klikken en in de meeste gevallen heb je het apparaat de volgende dag al in huis.

Siemens Sensor for Senses TC86503 – Met thermoskan, automatische uitschakeling en timerfunctie

Siemens koffiezetapparaatSiemens staat bekend om zijn hoogwaardige apparatuur en is altijd een goede aanwinst in- en rondom het huis. Ook voor koffiezetapparaten doet Siemens niet onder en zo ook deze fijne filtermachine.

Wat opvalt aan deze machine is absoluut de praktische timerfunctie, waardoor je altijd precies kunt instellen wanneer jij je kan koffie klaar wilt hebben staan. Zo kun je ’s morgens wakker worden van de geur van vers gezette koffie, of staat deze ’s middags als je thuiskomt al op je te wachten. Zo kun je op elk moment van de dag verrast worden door een kan heerlijke koffie, zonder dat je hem op dat moment helemaal hoeft te zetten.

Het bijvullen van de machine gaat gemakkelijk door het afneembare waterreservoir. Hierdoor is geknoei gelukkig verleden tijd en blijft het aanrecht altijd lekker droog. Het reservoir heeft trouwens een capaciteit van 1 liter. Zo bereid je toch al gauw 6 a 7 koppen Afneembaar waterreservoirkoffie in één keer zetten. Zet je een kleinere hoeveelheid koffie dan zorgt het zogenoemde aromasenseplus systeem ervoor dat ook dan het aroma optimaal tot zijn recht kan komen. Het zorgt trouwens altijd voor een optimaal aroma door het temperatuurregulatiesysteem. Hierdoor kan de koffie nooit teveel verhit worden en daardoor bitter gaan smaken.

Na het zetten van de koffie blijft de verse koffie nog lang warm en vers door de fijne thermoskan. Na het koffiezetten schakelt de machine dan ook geheel automatisch helemaal uit. Wil je al snel van een kopje genieten dan kun je die met een gerust hart tijdens het zetten inschenken, want door de druppelstop loopt de koffie dan niet door op het hete plaatje. Het reinigen van het apparaat is ook erg gemakkelijk door het ontkalkingssysteem.

De thermoskan schijnt lastig volledig uit te schenken. Hierdoor blijft er al gauw een klein laagje oude koffie in staan. Wel gemakkelijk te verhelpen door om te spoelen.
Conclusie
Deze Siemens is door zijn gemakkelijke bediening, thermoskan en timerfunctie een zeer goed koffiezetapparaat. Door de thermoskan blijft de koffie lang warm zonder stroom te hoeven verbruiken en met de timerfunctie staat elke ochtend de koffie gemakkelijk voor je klaar. Een echte aanrader. Zo vinden trouwens ook 137 tevreden klanten, want dit apparaat scoort een 8,7/10. Een zeer ruime voldoende!

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Voordelen
  • Thermoskan
  • Timerfunctie
  • Afneembaar waterreservoir
  • Aromasenseplus systeem
  • Schakelt automatisch uit
  • Druppelstop
Nadelen
 • Thermoskan schenkt lastig helemaal uit

Luxe top drie

Wil je jezelf graag trakteren met een luxe koffiezetapparaat met een hogere prijs? Dan is deze top drie voor jou geschikt. Je vindt hier apparaten die werken met verse koffiebonen, maar ook gewoon ouderwets met gemalen koffie. De apparaten komen met de beste reviews en zijn absoluut de toppers onder de koffiezetapparaten.

1. AEG KAM300 – Met verse koffiebonen en een timeraeg kam30

Ben je dol op de geur van verse koffie? Dan is een koffiezetapparaat dat koffiebonen vers voor je maalt voor jou een uitstekende match. Deze AEG KAM300 is namelijk voorzien van een reservoir voor koffiebonen waar je tot wel 250 gram verse koffiebonen in kunt bewaren. Zo ben je verzekerd van keer op keer een verse kop koffie die je ook nog eens naar eigen smaak helemaal kunt instellen.

Het apparaat is ontworpen met een geïntegreerde koffiemolen die jouw aeg bonenreservoirfavoriete koffieboon geheel automatisch voor je maalt. De hoogwaardige molen is voorzien van conische slijpstenen. Deze zorgen ervoor dat de koffiebonen niet verhit worden tijdens het malen en plet de bonen gelijkmatig, waardoor altijd het optimale aroma vrijkomt. Doordat de bonen niet heet worden tijdens het maalproces wordt tevens een bittere smaak aan de koffie voorkomen.

Of je nu van een sterke, krachtige instelbare koffiesterktekop koffie houdt, of van een fluweelzachte smaak, of alles daartussenin, met deze machine kun je de sterkte van de koffie geheel zelf instellen. Allereerst kun je dat gemakkelijk doen met de intensiteitsregeling. Je hebt de keuze tussen licht, medium of sterk. Ook voor het aroma kun je kiezen uit twee opties. Ben je nog steeds niet helemaal tevreden met de smaak, dan kun je de maalgraad van de bonen ook nog eens gemakkelijk aanpassen in wel negen verschillende standen. Denk erom: hoe fijner de maling, hoe sterker de koffie en andersom.

Heb je een huis vol visite? Geen probleem, want dit apparaat zet gemakkelijk tot 10 kopjes koffie. Is er iemand die graag een decafé drinkt, dan kun je ook gebruik maken van voorgemalen koffie. Je bent dus niet verplicht altijd koffiebonen te gebruiken. Je kunt de hoeveelheid instellen vanaf twee kopjes koffie. Wil je graag later pas je tweede kopje opdrinken? Met de warmhoud-functie blijft de koffie tot 40 minuten warm. Een handige functie aangezien de kan niet voorzien is van een thermoslaag. Ben je juist al snel toe aan je kop koffie, dan kun je deze tussendoor ook gemakkelijk uitschenken, want het apparaat is voorzien van een druppelstop.

timer koffiezetapparaatWil je ’s morgens graag gewerkt worden door de geur van verse koffie? Met de timer kun je gemakkelijk instellen wanneer je graag je kopje koffie voor je gezet wilt hebben. Als je de timer de avond ervoor wilt instellen dan doe je dit ook zonder extra licht gemakkelijk, want het bedieningspaneel is geheel verlicht. Ook de hoeveelheid water kun je altijd precies afmeten met de kopjesaanduiding. Zo heb je altijd de verhoudingen precies zoals het moet, zonder al te veel moeite.

Het apparaat schijnt tijdens het maalproces veel lawaai te maken.
Conclusie
Een fijn apparaat voor zowel een eenpersoonshuishouden, maar ook de wat grotere. Door de geïntegreerde koffiemolen ben je altijd voorzien van een vers kopje koffie, maar zet je ook nog gemakkelijk een grote pot filterkoffie. De timer maakt hem erg fijn voor de ochtenden en dat lawaai, tja zo zorgt de machine er ook nog eens voor dat je je niet verslaapt.

Bekijk de actuele prijs op Bol.com 

Voordelen
  • Timer
  • Conische koffiemolen
  • Ook voor voorgemalen koffie
  • Koffie naar smaak instellen
  • Negen maalstanden
  • Warmhoud-functie 40 minuten
Nadelen
 • Veel lawaai
 • Geen thermoskan

2. Technivorm Moccamaster KBG741 – Binnen zes minuten een volle kan en uniek retro designTECHNIVORM MOCCAMASTER KBG741

De Moccamaster is een retro koffiezetapparaat die al sinds 1964 zijn plek op de internationale koffiemarkt heeft veroverd. Technivorm zorgt ervoor dat alle apparaten handgemaakt en persoonlijk getest worden. Je kunt er dus van op aan dat je apparaat door iemand van Technivorm is bekeken en getest en dit zorgt voor een fijne persoonlijke noot. Met dit apparaat krijg je dan ook vijf jaar garantie!

Wat dit bedrijf het belangrijkste acht voor dit apparaat is de bereidingstemperatuur. Met een hoogwaardig koperen verwarmingselement wordt dit dan ook zeer professioneel bereikt. De bereidingstemperatuur heeft namelijk een zeer groot aandeel in de uiteindelijke smaak van de koffie. Het blijkt namelijk dat een zettemperatuur tussen de 92 en 96 graden de meest ideale aroma’s laat vrijkomen. Dit is dan ook precies wat dit apparaat voor je doet: een kop koffie zetten die optimaal is bereidt.

Binnen zes minuten zet deze Moccamaster een volle pot heerlijke koffie. Ideaal dus als je graag filterkoffie wilt drinken, maar je wilt niet graag lang wachten op je koffie en denkt daarom na over de aanschaf van een ontzettend dure volautomaat. Als je bedenkt dat je binnen zes minuten een volle pot hebt gezet, is deze machine eigenlijk nog veel sneller dan zo’n volautomaat.

Na het zetten wordt de koffie voor je bewaart op een wederom ideale bewaartemperatuur van zo’n 80-85 graden, waardoor de koffie op goede drinktemperatuur blijft, maar niet een verbrande, bittere smaak kan krijgen. Heb je al genoten van een paar koppen en is de kan al halfleeg, ook dan heeft de koffie niet de kans om zijn smaak te verliezen, want met een schakelaar zet je de bewaartemperatuur dan iets omlaag, zodat ook het kleine beetje koffie geen bittere smaak krijgt.

Buiten het unieke retro design is het apparaat ook nog eens functioneel. Op het waterreservoir staat precies hoeveel water je toe moet voegen voor hoeveel koppen en daarbij ook nog eens hoeveel koffie je toe moet voegen met het bijgeleverde koffiemaatschepje.

Geen timer voor warmhouden koffie of thermoskan.
Conclusie
Deze Technivorm Moccamaster KBG741 verdient absoluut een ereplaats in je keuken. Buiten het feit dat dit apparaat zeer goede reviews krijgt, wat dacht je van een 9,1/10 uit 94 reviews, is hij praktisch, snel en levert een heerlijke kop koffie. Ben je dus op zoek naar een mooi apparaat zonder al te veel poespas, dan krijg je geen spijt van dit apparaat.

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Voordelen
  • Optimale zettemperatuur
  • Volle pot binnen zes minuten
  • Ideaal bewaartemperatuur
  • Uniek retro design
  • Vijf jaar garantie
Nadelen
 • Geen thermoskan

3. Russell Hobbs Buckingham Grind & Brew – Met verse koffiebonen, timer en helder LCD schermRUSSELL HOBBS BUCKINGHAM GRIND & BREW

Russel Hobbs is een gerenommeerd merk uit Engeland dat voornamelijk keukenapparaten ontwikkelt en dit met groot succes. Sinds 1952 komt dit merk met apparaten die het leven vooral gemakkelijker moeten maken. Zo natuurlijk ook dit fijne koffiezetapparaat dat werkt met verse koffiebonen en een geïntegreerde koffiemolen.

Het bonenreservoir heeft een capaciteit van  250 gram. Groot bonenreservoirgenoeg zodat je het niet telkens bij hoeft te vullen. Per keer kun je van twee tot wel tien kopjes koffiezetten. Met de kopjesaanduiding aan de zijkant van het apparaat kun je precies de benodigde hoeveelheid water bijvullen. Op het lcd-display kies je eveneens het aantal kopjes koffie en zodoende wordt de hoeveelheid koffie automatisch voor je gemalen.

De koffiemolen is voorzien van conische maalschijven en dat is de beste manier om koffiebonen te lcd-display russell hobbsmalen. Door de conische vorm worden de koffiebonen namelijk op een speciale manier geplet en hierdoor komen de optimale aroma’s vrij uit de bonen. Ook worden de bonen zo niet heet, zoals dat bij een gewone maling kan gebeuren, hierdoor wordt er geen bittere smaak afgegeven aan de koffie.

Wil je je koffie graag naar eigen smaak instellen, dan doe je dit gemakkelijk met het kiezen van de koffiesterkte op het lcd-scherm. Je hebt de keuze uit drie verschillende sterktes. Ook kun je de maalgraad van de koffie instellen en hier heb je wel negen verschillende keuzes voor. Voor een sterke bak kies je dan een fijne maling en hou je van een zachte kop, ga dan voor een wat grovere instelling. Met deze negen standen kun je in ieder geval lekker experimenteren om jouw favoriete kop samen te stellen.

Ben je nog niet klaar om je tweede kopje te drinken dan biedt de warmhoudplaat uitkomst. Zo blijft de koffie tot wel twee uur na het zetten warm. Na deze twee uur schakelt het apparaat zich vanzelf helemaal uit en dat bespaart weer energie. Heb je eens zin in een decafé of een andere speciale voorgemalen koffie, dan kun je het apparaat ook gebruiken zonder de maalfunctie. Houdt er wel rekening mee dat je instellingen voor de sterkte dan geen invloed hebben op de gezette koffie. Wil je dan dus een sterkere bak voeg dan extra gemalen koffie toe.

Ook als je later pas je koffie wilt drinken dan kun je dit met de timerfunctie gemakkelijk instellen. Zo kun je in de ochtend een verse pot koffie klaar hebben staan. Dat is altijd een fijn begin van de dag. Wil je alvast een kop pakken terwijl het zetten nog niet klaar is, dan is dit ook geen probleem door de geïntegreerde druppelstop. Zo kun je altijd snel genieten van je kop koffie.

Het bijvullen van het water gaat lastig. De opening is erg klein en het reservoir is niet afneembaar. Hierdoor knoei je al snel water tijdens het bijvullen.
Conclusie
Deze koffiemachine maakt het leven zeker een stuk gemakkelijker. Door het gebruik van verse koffiebonen geniet je altijd van een optimaal aroma en verse koffie. Door de timer is het gebruik erg makkelijk en hoef je ’s morgens eerst je bed niet uit voordat de koffie gezet wordt. Ook het instellen van de sterkte is een voordeel en maakt je kopje koffie persoonlijk en net even wat luxer dan gezet met een gewoon filterapparaat.

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Voordelen
  • Met koffiebonen
  • Conische koffiemolen
  • Timer
  • Negen verschillende maalstanden
  • Smaak instelbaar
  • Ook voorgemalen koffie
Nadelen
 • Water lastig bijvullen
 • Geen thermoskan

Betaalbare top drie

Wil je graag een fijn koffiezetapparaat, maar wil je wel rekening houden met de aanschafprijs? Dan kun je waarschijnlijk in deze betaalbare top drie een geschikt apparaat vinden. De apparaten hebben namelijk toch net even dat extra’s, maar niet voor die exta euro's.

1. Philips Grind & Brew HD7765/00 – Met verse koffiebonen en mooi lcd-schermPhilips Grind & Brew HD7765/00

De naam van deze machine zegt het eigenlijk al: de machine is voorzien van een geïntegreerde bonenmaler. Met deze techniek van koffiezetten geniet je altijd van de optimale smaak die je uit een koffieboon kunt krijgen. Zo hangt er in huis altijd de geur van verse koffie.

Het bonenreservoir heeft een capaciteit van 200 gram en bonenreservoirqua water kun je 1,2 liter kwijt, wat toch wel goed is voor zo’n 10 – 12 kopjes koffie. Wil je graag minder zetten? Vanaf twee kopjes koffie kun je het apparaat laten lopen. Binnen een aantal minuten heb je dan een verse kop koffie tot je beschikking. Wil je graag al eerder van een kopje genieten? Ook tijdens het zetten kun je vast een bakkie pikken, want met de druppelstop doe je dit gemakkelijk zonder een bende te maken. Doe het wel binnen twintig seconden, want anders kan het nog steeds overlopen, doordat de machine niet stopt met water geven aan het filter.

Het koffiezetapparaat is voorzien van een luxe koffiemolen met conische maalschijven. Deze malenvoorgemalen koffie gelijkmatig de koffiebonen en zorgen ervoor dat deze niet heet worden, zodat er geen bittere smaak kan ontstaan. Om de koffie helemaal naar jouw smaak aan te passen kun je de maalgraad van de koffiemolen aanpassen in wel negen verschillende standen. Zo kies je een fijne maling voor een goede sterke bak, of ga je naar een iets grovere maling toe voor een wat slappere, zachte kop koffie. Heb je even geen koffiebonen meer, of drink je ’s avonds liever een decafé, je kunt ook met voorgemalen koffie gemakkelijk koffiezetten.

Heb je de malinginstellingen philips koffiezetapparaat eenmaal helemaal naar je eigen smaak ingesteld, dan heb je nog een andere mogelijkheid om de sterkte van de koffie aan te passen. Je kunt namelijk op het mooi verlichte lcd-scherm de sterkte aanpassen. Je hebt hierin drie keuzes. Ook kun je natuurlijk zelf nog wat experimenteren door middel van meer- of minder water aanvullen om wat met de sterkte te spelen, buiten de maalgraad en de sterkte van het apparaat om.

Aan je gemak is ook gedacht, want met de automatische uitschakeling hoef je hierover zelf niet meer na te denken. Je kunt een keuze maken wanneer je de machine wilt laten uitschakelen, bijvoorbeeld al na 30 minuten, of pas na twee uur en alles daartussenin. In de tijd waarin de koffie warm gehouden wordt, zorgt een geïntegreerd stoompijpje ervoor dat de koffie in de kan blijft circuleren, waardoor het aroma in elk kopje gelijk blijft.

De koffiemolen schijnt redelijk snel vast te lopen, door bijvoorbeeld losse koffiebonen. Moet zodoende vaak worden schoongemaakt.
Conclusie
Als je van de geur van verse koffie houdt, dan is dit apparaat voor jou een schot in de roos. Door het gebruik van verse koffiebonen geniet je van een optimale verse koffiegeur in je huis. Niet alleen de geur is ideaal, maar wat dacht je ook nog eens van de smaak. Helemaal met de high end koffiemolen die het apparaat bezit, is de koffie absoluut van topkwaliteit te noemen. Buiten het gebruiksgemak door het verlichte lcd-scherm kun je de koffie ook nog eens geheel naar eigen smaak instellen. Dit heeft dan toch een dubbel voordeel op een “gewoon” koffiezetapparaat.

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Voordelen
  • Geïntegreerde koffiemolen
  • Negen maalstanden
  • Drie koffiesterktes
  • Helder lcd-scherm
  • Ook voorgemalen koffie
  • Automatische uitschakeling
Nadelen
 • Koffiemolen loopt vast
 • Geen thermoskan

2. Philips Intense HD7697 – Met intensiteitsknop en thermoskan

Tegenwoordig overheersen de volautomatische koffiemachines de koffiemarkt en het lijkt wel de nieuwe Philips Intense HD7697norm voor koffiezetten te worden. Maar wat is er eigenlijk mis met een ouderwetse bak filterkoffie? Mits goed gezet dus eigenlijk helemaal niks. Doordat je al snel een hele pot vol koffie hebt, is het eigenlijk een stuk praktischer en sneller. Deze Philips Intense zet zo’n goede kan filterkoffie en komt met een aantal praktische voordelen.

Allereerst moeten we het even hebben over het design, want het matzwarte en rvs-ontwerp past moeiteloos in elke keuken thuis en geeft een luxe uitstraling. De thermoskan van 1 liter houdt de koffie altijd lekker lang vers en goed op temperatuur. Zo hoef je geen extra stroom te verbruiken om de koffie warm te houden en drink je ook een uurtje na het zetten een tweede, of derde, kop heerlijk verse, warme koffie. Twee uur na het zetten is de koffie zelfs gegarandeerd nog boven de 65 graden.

Een handige extra van deze machine is dat je de sterkte instellen intensiteit koffievan de koffie kunt bepalen. Op de bovenkant van het apparaat is een draaiknop bevestigd waarmee je de waterstroom kunt bepalen. Een lagere stroom voor sterkere koffie en andersom. Je hebt hierin drie keuzes die je gemakkelijk bij elke zetting kunt veranderen als je dat wilt. Zo drink je ‘s morgens als je dat wilt een sterke bak om lekker wakker te worden en draai je de knop in de avond bijvoorbeeld om voor een zachtere kop.

Het bijvullen van het water gaat koffiesterkte instellengemakkelijk met het afneembare waterreservoir en hierdoor blijft je keuken altijd vrij van geknoei met water. Het schoonmaken is ook gemakkelijk gemaakt met een speciale ontkalkingsstand. Zo houd je de schoonmaak van het apparaat gemakkelijk bij, blijft de smaak puur en verleng je de levensduur.

De aan/uit knop schijnt wat lastig bedienbaar te zijn.
Conclusie
Al met al een fijn, praktisch apparaat die zijn werk goed doet en snel lekkere, warme koffie levert. De sterkteknop is een handige extra en dat maakt dat je toch nét even het gevoel hebt de koffie meer te kunnen personaliseren, wat tegenwoordig een belangrijke functie is.

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Voordelen
  • Thermoskan
  • Sterkteregeling
  • Design
  • Afneembaar waterreservoir
  • Ontkalkingsstand
Nadelen
 • Aan/uit knop lastig in te drukken
 • Geen timer

3. Russell Hobbs Clarity Thermos – apart design, timerfunctie en thermoskan

Dit koffiezetapparaat van Russel Hobb s heeft buiten een Russell Hobbs Clarity Thermosontzettend mooi design, ook een paar mooie opties meegekregen om jouw dagelijkse koffiemoment te vergemakkelijken. Eerst even dat design, want die springt er tussen de andere apparaten toch wel uit. De machine is namelijk voorzien van een doorzichtig waterreservoir met ingebouwd filter. Een blauwe ring licht op tijdens het zetten en is een mooi detail. Dit maakt het apparaat uniek. De bediening is ook gemakkelijk gemaakt met een klein lcd-scherm met een viertal toetsen aan de zijkant om je keuze te maken. Gemakkelijker kan niet.russell thermoskan

De koffie blijft lekker lang warm door de thermoskan van 1 liter. Dat zijn toch al snel zo’n zeven kopjes koffie per volle pot. Wil je die volle pot klaar hebben staan op elk moment van de dag, wanneer jij dat wilt? Dat komt goed uit, want het apparaat is voorzien van een timerfunctie. Zo word je elke dag wakker van de geur van verse koffie.russell lcd-scherm en knoppen

Het ingebouwde waterfilter zorgt ervoor dat de koffie altijd een zuivere smaak heeft. Ook de zettemperatuur van de koffie wordt altijd optimaal gehouden en dit zorgt voor de allerbeste smaaksensatie. Deze temperatuur wordt ook nog eens 75% sneller bereikt dan met andere apparaten, zodat je snel van je koffie kunt genieten.

Er zit geen maatverdeling voor het water op het apparaat. Zo weet je niet precies hoeveel de water/koffie verhouding moet zijn.
Conclusie
Een zeer fijn apparaat wat een mooie toevoeging is in elke keuken door zijn mooie design. De timerfunctie en snelle opwarming maakt het een praktisch apparaat. De wateraanduiding die mist op het apparaat kan wel zeker als een gemis beschouwd worden, zeker als je niet alleen volle kannen wilt zetten, maar ook soms een paar kopjes. Als je dit voor jou geen probleem is, dan is dit een echte aanrader!

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Voordelen
  • Timerfunctie
  • Thermoskan
  • Design
  • Snelle opwarming
  • Met ingebouwd filter
Nadelen
 • Geen wateraanduiding

Goedkope top drie

Wil je graag gewoon een functioneel, goedkoop koffiezetapparaat? Dan is een apparaat uit deze goedkope top drie voor jou een goede keus. We hebben voor jou de beste apparaten bekeken met een leuk prijsje.

1. Emerio CME-110256 – 12 koppen in één zetting voor een zeer zacht prijsje

Emerio CME-110256Dit is een fijn apparaat dat precies doet wat hij moet doen en dat voor een superfijn prijsje. Zo zet je voor wel twaalf mensen in één klap een kop koffie door zijn grote reservoir. Wil je graag minder zetten dan is dat ook geen probleem, want met de duidelijke wateraanduiding kun je precies zijn hoeveel water je dan moet toevoegen.

Wil je vast uitschenken tijdens het zetten, dan is dat ook geen probleem met de druppelstop. Zo bescherm je het warmhoudplaat en druppelstopwarmplaatje en krijg je geen last van die nare bruine vlekken op het apparaat die je bijna niet schoon kan krijgen. Met het warmhoudplaatje blijft je koffie ook nog eens lang warm ondanks de glazen pot. Vergeet je de machine uit te zetten? Geen nood, want hij schakelt uiteindelijk vanzelf weer helemaal uit.

Het uitschenken is wat morsgevoelig.
Conclusie
Ja dit apparaat is gezien zijn prijs en praktische karakter best uitstekend te noemen. Als je geen poespas wilt, maar gewoon wilt genieten van een grote pot koffie dan is dit zeker jouw apparaat. En laten we eerlijk zijn, de prijs geeft toch wel het extra zetje om meteen op bestellen te klikken.

Bekijk de actuele prijs op Bol.com 

Voordelen
  • Prijs
  • Groot reservoir
  • Duidelijke wateraanduiding
  • Druppelstop
  • Warmhoudplaatje
  • Automatische uitschakeling
Nadelen
 • Uitschenken morsgevoelig

2. BOSCH PRIVATE TKA6643 – Met sterkteregeling en groot afneembaar reservoirBOSCH PRIVATE TKA6643

Deze Bosch is een echte schot in de roos, want het is een apparaat met een eerlijke prijs, die toch nét iets extra kan geven. Dat extra dat dit koffiezetapparaat jou geeft is buiten zijn grote reservoir van 1,25 liter, ook nog eens de mogelijkheid om de koffiesterkte aan te passen. Dit doe je gemakkelijk met een knopje die je in twee verschillende standen kunt zetten. Zo zet je of 3-6 sterke kopjes koffie, of 7-10 heerlijk zachte kopjes met een volle pot.

Met een duidelijke wateraanduiding, aan/uitknop, pot koffiewateraanduiding kun je natuurlijk ook kiezen om minder koffie te zetten. Met het afneembare reservoir vul je die gemakkelijk bij zonder te knoeien. Ook de kopjesaanduiding op de kan laat je in één oogopslag zien hoeveel kopjes er nog in de kan zitten. Wil je graag al een kopje inschenken tijdens het zetten, ook dat is geen probleem door de geïntegreerde druppelstop. Na het zetten blijft je koffie tot 40 minuten warm en schakelt daarna vanzelf uit.

Automatische uitschakeling niet langer dan 40 minuten uit te stellen, geen thermoskan.
Conclusie
Deze Bosch Private is een goede keus als je graag een grote kan filterkoffie zet en deze redelijk snel weer opdrinkt. De keuze om de sterkte te bepalen is een handige extra en geeft nét even dat beetje extra gemak. Ook de prijs is natuurlijk een fijne bijkomstigheid.

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Voordelen
  • Groot afneembaar reservoir
  • Sterktebepaling
  • Duidelijke wateraanduiding
  • Druppelstop
  • Automatische uitschakeling
Nadelen
 • Automatische uitschakeling max na 40 minuten
 • Geen thermoskan

3. Philips Gaia HD7547 – Titanium, fijne thermoskan en groot reservoir

Wat een ontzettend apart, maar prachtig design heeft dit apparaat meegekregen van Philips. Met het titanium, matzwarte uiterlijk geeft het al snel aan elke keuken een luxe uitstraling. Daar houden we natuurlijk wel van!Philips Gaia HD7547

Met een capaciteit van 1,2 liter water zet je al gauw een grote pot koffie voor alle leden van de familie. Het water vul je precies bij met de duidelijke wateraanduiding op het apparaat. Met de onbreekbare, dubbelwandige thermoskan blijft de koffie tot zeker twee uur na het zetten goed warm. De kan sluit zichzelf volledig af en zo wordt ook het aroma nog eens perfect behouden. Na het zetten schakelt het apparaat zichzelf vanzelf helemaal uit om energie te besparen.

Wil je vast een kopje thermoskan philips koffiezetapparaatkoffiedrinken terwijl het apparaat nog niet klaar is met zetten, dan kun je dit zonder te knoeien uitschenken, want het apparaat is voorzien van een druppelstop. Voor het water op het aanrecht hoef je trouwens nooit bang te zijn, want het resterende snoer berg je gewoon op achterin het apparaat.

Het waterreservoir is niet afneembaar.
Conclusie
Een echte aanwinst in de keuken door zijn prachtige design. Snel een grote pot koffie dat ook nog eens meer dan twee uur goed op temperatuur blijft en zijn aroma behoudt. Wij zijn in ieder geval fan! Zeer geschikt voor grotere huishoudens.

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Voordelen
  • Design
  • Groot reservoir
  • Thermoskan
  • Druppelstop
  • Geen overmatig snoer
Nadelen
 • Geen afneembaar waterreservoir

Een koffiezetapparaat kopen

De koffiezetapparaten zijn verkrijgbaar bij:

Coolblue.nl

Bol.com

De ultieme koffiezetapparaat- koopgids

Soms kan het lastig zijn een goede keus te maken. Helemaal bij zo’n apparaat als een koffiezetapparaat, wat in de meeste gevallen toch wel dagelijks gebruikt wordt. Voor een hoop mensen is een goede kop koffie in de ochtend een belangrijk moment dat toch wel de rest van de ochtend kan bepalen. Geen wonder dus dat het maken van een beslissing best een opgave is.
In deze koopgids lopen we de specificaties van de koffiezetapparaten door. Dit kan je hulp bieden door te bedenken of deze specificaties voor jou een must zijn, of misschien totaal niet belangrijk. Door middel van het wegstrepen van onbelangrijke details, of juist het aanstrepen van iets wat super belangrijk voor je is, kun je met dit uiteindelijke lijstje een keuze maken uit beschikbare apparaten.

Prijs

Allereerst is het natuurlijk redelijk belangrijk om jouw beschikbare budget te bepalen dat je wilt uitgeven aan een koffiezetapparaat. Natuurlijk geldt: hoe duurder, hoe meer details en extraatjes zo’n apparaat kan bezitten.

Een recht-toe-recht-aan apparaat zonder extra opties zoals een thermoskan, timer of sterkteregeling heb je natuurlijk al vanaf een paar tientjes. Als dat voor jou voldoende is, ben je bijvoorbeeld een eenpersoonshuishouden die alleen ’s avonds één kopje koffiedrinkt, kijk dan vooral even in de goedkope top drie.

Heb je echter een groter gezin dat relatief veel koffiedrinkt? Dan is je budget wellicht wat hoger en zo ook het eisenpakket waar het koffiezetapparaat aan moet voldoen. Kijk dan vooral even in de betaalbare of de luxe top drie. Denk erom, de luxe top drie is niet persé veel beter dan een apparaat uit de betaalbare lijst. Het kan al snel een paar tientjes schelen om een apparaat met nagenoeg dezelfde functies uit een iets lagere prijsklasse te kiezen.

Koffiebonen of koffiemaling

aeg kam30Tegenwoordig is ook het gebruik van verse koffiebonen met een apparaat dat koffie zet op basis van het filterprincipe een optie. Deze machines zijn voorzien van een geïntegreerde koffiemolen en meestal zijn deze koffiemolens van zeer goede kwaliteit. Let er wel op dat je met deze koffiemachines ook gewoon koffie met een koffiemaling kunt zetten. Je bent dus niet beperkt tot het gebruik van puur koffiebonen.

Een nadeel aan de apparaten met koffiebonen zijn dat ze redelijk vaak vastlopen, doordat er bijvoorbeeld boontjes vast komen te zitten. Hoewel het dus een leuke optie is, zijn ze best foutgevoelig. Het loont om te bekijken wat de klantenservice is van het bedrijf en wat de reviews zijn van het betreffende apparaat.

russell lcd-scherm en knoppenTimerfunctie

Vind jij het belangrijk dat er ’s morgens een verse pot koffie op je staat te wachten terwijl jij nog in bed ligt? Het wakker worden van de geur van verse koffie is natuurlijk ook wel erg fijn. Sommige koffiezetapparaten zijn dan ook uitgerust met een timerfunctie en als je ’s morgens graag koffiedrinkt voordat je de deur uit gaat is dit een heerlijke optie.

Warmhoudfunctie

De optie om de koffie warm te houden met een warmhoudplaatje heeft zijn voor- en nadelen. Voor het stroomgebruik is het natuurlijk best een nadeel, maar drink jij een tweede kopje bijvoorbeeld na een half uurtje, dan is het wellicht een goede uitkomst. De meeste apparaten schakelen na een minuut of 40 zelfstandig weer uit. Zo hoef je niet bang te zijn voor een ongelukje.

Thermoskan

Drink je graag later nog een tweede of een derde kop? Sommige koffiezetapparaten zijn uitgerust met een goede thermoskan, waardoor je koffie tot wel twee uur na het zetten goed warmblijft. Hierdoor hoef je geen gebruik te maken van een warmhoudfunctie en gebruik je geen onnodige tijd extra stroom. Dat scheelt weer in de kosten aan het eind van het jaar.

Sterkteregelinginstelbare koffiesterkte

Vooral de apparaten die met koffiebonen werken hebben een sterkteregeling ingebouwd. Zo kun je kiezen tussen een goede sterke bak of een lekkere zachte kop. Let wel dat je dat natuurlijk met een koffiemaling ook altijd zelf kunt bewerkstelligen door middel van het wel of niet toevoegen van extra water. Zo kun je altijd wat met de verhoudingen spelen. Ben je echter een echte koffieliefhebber en hou je van het finetunen van de koffiesmaak, dan is het natuurlijk ook leuk om met de koffiemolen te spelen, want de meeste zijn voorzien van een hoop maalstanden. Zo kun je de koffie sterker en slapper maken en precies aan jouw smaak aanpassen.

Een keuze maken

Hopelijk heb je na het lezen van deze koopgids een keuze kunnen maken. Ben je er toch nog niet helemaal uit en heb je behoefte aan een hulplijn? Kijk dan bijvoorbeeld eens op Coolblue.nl. Bij de sectie koffiezetapparaten kun je je vragen gemakkelijk stellen aan Fahma, productspecialist koffiezetapparaten. Wellicht heeft zij voor jou een goede tip die je keuze kan vergemakkelijken.

Vergeet niet om als je een keuze hebt gemaakt, deze gemakkelijk via de link te bestellen. Wij wensen je veel plezier met je aankoop!