Philips

Kijk jij wel eens naar de koffiemachines als je bij andere mensen op bezoek bent? Vind je het dan ook leuk om te kijken naar het merk van het koffiezetapparaat? Er zijn namelijk meerdere merken die een felle strijd hebben in de wereld van koffiemachines. Behoorlijk veel merken hebben bepaalde ideeën over de ontwikkeling en fabricatie van koffiemachines. Dat resulteert uiteindelijk in een felle strijd, waarbij de sterkste uiteindelijk overeind blijft staan. Als we naar een zéér sterke partij kijken, zien we Philips naar voren komen. Deze partij heeft in feite alles wat je je maar kan wensen.

Philips 3000 HD8824/01

De koffiemachines van dit merk zijn namelijk van de hoogste kwaliteit. Een ander prettig voordeel is het feit dat Philips een ongelooflijk grote partij is. Hierdoor heeft men voldoende expertise in huis om te experimenteren met nieuwe technologieën. Het is dan ook niet geheel verwonderlijk dat Philips het brein achter vele innovaties in de koffiewereld is.

Om dat nog verder uit te kunnen breiden, is Philips hedendaags ook bezig met het overnemen van andere bedrijven. Daarbij richt Philips zich met name op bedrijven die ook slimme toepassingen voor de koffiewereld verzinnen. Een kenmerkend voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld het bedienen van je koffiemachine met behulp van een app op je smartphone. Wie had dat enkele jaren geleden kunnen bedenken? Het is in ieder geval een feit dat Philips een groot aandeel in de ontwikkelingen van de koffiemachines gehad heeft.

In dit artikel zoomen we dan ook even nader in op dit merk. Waar komt het merk Philips vandaan? Op welke manier roeren zij zich in de koffiewereld? En wat maakt de producten van Philips nou zo goed?

Ontstaansgeschiedenis

In 1891 zag Philips het levenslicht. Zoals je wellicht wel weet, is Philips van origine een Nederlands bedrijf. Toen men in 1891 met dit bedrijf startte, was de officiele naam ‘Koninklijke Philips'. Door de jaren heen zijn er ongelooflijk veel subbedrijven onder de naam Philips gelanceerd. Denk hierbij aan Philips-Duphar, Philips Lighting, Philips-USFA en een officieel Philips platenlabel.

Het bedrijf werd in 1891 overigens opgericht door Gerald Philips en zijn vader Frederik Philips. Het is dan ook direct duidelijk waar de naam Philips vandaan komt. Het allereerste product van Philips was overigens de welbekende gloeilamp. Als we naar de rolverdeling van de heren Philips kijken, zien we dat Gerald Philips zich graag met onderzoeken bezig hield. Mede daarom werd in 1985 een nieuw directielid aangesteld; Anton Philips.

Door de jaren heen zagen de heren Philips steeds meer mogelijkheden. Zo werd in 1916 bijvoorbeeld een eerste eigen glasfabriek opgestart. Met deze fabriek was het mogelijk om een continue stroom van grondstoffen te garanderen. Door de Eerste Wereldoorlog was dat namelijk behoorlijk lastig geworden.

Als we naar die gebeurtenis kijken, zien we dat dit een belangrijke voorbode van Philips was. Op dat moment hadden de heren Philips namelijk het besef dat ze niet van andere afhankelijk moeten zijn. Dat blijkt dan ook wel uit de onwaarschijnlijke positie die Philips op dit moment heeft. Loop een ziekenhuis in en je komt medische apparatuur van Philips tegen. Loop een huiskamer in en de kans dat je elektrische producten van Philips ziet staan, is behoorlijk groot. Ook op het gebied van innovatie is Philips een ongelooflijk sterke speler.

Op deze website bespreken we logischerwijs alles wat met koffie te maken heeft. Ook in die wereld doet Philips het namelijk naar behoren. Door de jaren heen heeft Philips een onwaarschijnlijke positie op weten te bouwen. Dat is deels ook aan te danken aan de expansie en de innovatie van het merk. Een positief punt van Philips is bijvoorbeeld de continue drang naar perfectie. Door deze continue drang worden de producten altijd verbeterd, zodat bijvoorbeeld de koffiemachines van de beste kwaliteit zijn.

Assortiment Philips Senseo Original HD655460

Als we naar het assortiment van Philips kijken, zien we een uitgebreid aanbod van koffiemachines.  Maar, het aanbod beperkt zich niet alleen tot koffiemachines. Nee, ook waterkokers vind je veelvuldig terug in het assortiment van Philips. Ook op het gebied van accessoires is Philips een behoorlijke grote partij.

Als we naar de koffiemachines van Philips kijken, zien we vele verschillende soorten naar voren komen. Over het algemeen levert Philips volautomatische koffiemachines aan. Met deze koffiemachines is het mogelijk om heerlijke koffie te zetten, terwijl je zelf bijvoorbeeld de smaak in kunt stellen. Hou je liever van een sterk kopje koffie? Of gaat je voorkeur naar een mild kopje koffie uit?

Philips zegt over het aanbod van de koffiemachine zelf het volgende: “Iedere koffiedrinker is anders. Bij het kiezen van de perfecte koffiemachine spelen jouw voorkeur dan ook een rol. De koffiezetapparaten van Philips combineren altijd heerlijke koffie met optimaal gebruikersgemak”.

Met name die laatste zin laat duidelijk zien welk doel Philips voor ogen heeft. Men wilt kwalitatief hoogwaardige koffiemachines leveren, waarbij het gebruiksgemak voorop staat. Hoe doet men dat? Door voornamelijk innovaties door te voeren. Zoals we eerder al zeiden, kan Philips profiteren van de schaalvoordelen. Het is tenslotte een gigantisch bedrijf; hierdoor is het ook mogelijk om veel geld te investeren in de ontwikkeling en fabricatie van de verschillende producten.

In het assortiment van Philips valt overigens de Senseo lijn ook direct op. Deze lijn, en technologie, zijn baanbrekend geweest. Hedendaags drinken nog steeds ongelooflijk veel mensen Senseo koffie. De welbekende pads waren ook een idee van Philips. Enkele jaren terug heeft het Nederlandse bedrijf het patent hierover verloren. Hierdoor was het voor andere bedrijven ook mogelijk om dergelijke pads op de markt te brengen.

Philips koffiemachinesPhilips Senseo Original HD7818

Ben je benieuwd naar de koffiemachines van Philips? Wij hebben een uitgebreid artikel over alle volautomatische machines van dit Nederlandse merk geschreven. In dit artikel geven we tevens een eerlijke en gefundeerde mening over de koffiemachines. Op die manier is het voor jouw mogelijk om een gedegen beslissing te maken over je nieuwe volautomatische koffiemachine.

Philips waterkoker

Ook voor liefhebbers van warm water (thee) heeft Philips geschikte artikelen in hun assortiment. We hebben het hierbij over de prettige en betrouwbare waterkokers. Deze waterkokers hebben over het algemeen allemaal een prima prijs-kwaliteitsverhouding. Wil je meer weten over de waterkokers van Philips? Op onze website hebben wij ook meerdere reviews over de waterkokers geschreven.

Kafea.nl
Logo