Bosch TSM6A013B review

Welke apparaten gebruik jij voor het zetten van een lekker kopje koffie? Gebruik je hiervoor een pistonmachine, een volautomatische espressomachine of een cafetière? Of geef je wellicht de voorkeur aan een koffiemolen? Als je graag van een koffiemolen gebruik maakt, raden wij je sowieso een elektrische koffiemolen aan. Met een elektrische koffiemolen kun je relatief snel en gemakkelijk een kopje koffie zetten.

Ben je tijdens je zoektocht naar een koffiemolen bij de Bosch TSM6A013B uitgekomen? Dan heb je volgens ons in ieder geval al een prima vergelijking gemaakt. Het is namelijk zo dat deze Bosch koffiemolen behoorlijk goed aangeschreven staat. Of wij deze Bosch koffiemolen aan kunnen raden, ga je in deze Bosch TSM6A013B review lezen.

Bosch TSM6A013B koffiemolen

Recentelijk hebben wij het genoegen gehad om deze koffiemolen uit te proberen. We hebben hier onwijs veel koffiebonen mee kunnen malen, waardoor wij precies weten wat deze koffiemolen kan. En wat deze koffiemolen niet kan. Aan de hand van onze bevindingen hebben wij vervolgens deze Bosch TSM6A013B review geschreven. In deze review beschrijven wij onze persoonlijke bevindingen, maar ook feitelijke informatie over deze Bosch koffiemolen.

Na het lezen van deze review kun je één ding voor jezelf bepalen: ga je de Bosch TSM6A013B kopen of kies je toch voor een andere koffiemolen? Op voorhand willen wij één ding verklappen: deze Bosch koffiemolen heeft ons oprecht doen verrassen en doen verbazen!

Wat kun je precies met de Bosch TSM6A013B?

Geef jij zelf de voorkeur aan gemalen koffie? Of gebruik je liever koffiebonen? Als we deze vraag aan 100 mensen zouden stellen, zouden veel mensen voor optie A kiezen en veel mensen voor optie B kiezen. Sommige mensen vinden gemalen koffie nu eenmaal lekkerder, terwijl andere mensen liever voor koffiebonen kiezen.

De keuze hiervoor is ook afhankelijk van de machine die je in je keuken hebt staan. Heb jij bewust voor een machine gekozen waarin je gemalen koffie moet gebruiken? Dan doe je er verstandig aan om voor een koffiemolen te kiezen. Met een koffiemolen kun je namelijk de koffiebonen snel én op de gewenste manier malen.

Dat is ook precies wat je met de Bosch TSM6A013B kunt doen. In deze koffiemolen stop je koffiebonen, waarna je deze machine naar wens instelt. Je drukt vervolgens op de startknop; vanaf dat moment gaat deze koffiemolen de koffiebonen malen. De gemalen koffie komt uiteindelijk in de opvangbak terecht. Met deze gemalen koffie kun je vervolgens een lekker kopje koffie bereiden. Of een grotere hoeveelheid koffie als je bijvoorbeeld een koffiezetapparaat met een flinke kan hebt.

De voordelen van de Bosch TSM6A013B

Zet jij graag koffie van gemalen koffie? Dan heb je dus een goede koffiemolen nodig. In onze ogen is het daarbij een aanrader om voor de Bosch TSM6A013B te kiezen. Wij hebben deze koffiemolen uit mogen proberen en werden al snel enthousiast.

 • Dit is voornamelijk aan onderstaande voordelen te danken:
 • Deze koffiemolen is compact vormgegeven
 • De Bosch TSM6A013B heeft een inhoud van 75 gram
 • De werking van deze koffiemolen is subliem
 • Je kunt deze koffiemolen makkelijk bedienen
 • De Bosch TSM6A013B ziet er fraai uit
 • Deze koffiemolen van Bosch is erg veilig
 • Deze Bosch koffiemolen heeft een prima prijs-kwaliteitsverhouding

Compacte vormgeving

Een tosti-ijzer, een koffiezetapparaat, een airfryer en een waterkoker. Het zijn slechts enkele voorbeelden van apparaten die je wellicht in je keuken hebt staan. Als je ook veel van dergelijke apparaten in je keuken hebt staan, kom je wellicht ruimte in je keuken tekort. In dat geval is de Bosch TSM6A013B een ideale koffiemolen.

Bosch heeft er namelijk voor gekozen om deze koffiemolen zo compact mogelijk vorm te geven. Met dank aan deze compacte vormgeving zet je de koffiemolen overal in je keuken neer. Bijkomend voordeel is dat je ‘m makkelijk mee kunt nemen. Wil je bijvoorbeeld op de camping ook van heerlijke koffie genieten? Je neemt de Bosch TSM6A013B moeiteloos mee, waarbij de compacte afmetingen ook maar al te goed van pas komen.

Compacte vormgeving Bosch TSM6A013B

Hoe groot deze koffiemolen precies is? Wij hebben de afmetingen even voor je op een rijtje gezet:

 • Hoogte: 17 centimeter
 • Diepte: 9 centimeter
 • Breedte: 9 centimeter

Zoals je kunt zien, is dit alles behalve een grote koffiemolen. Een belangrijk voordeel wat ons betreft, aangezien veel andere koffiemolens toch wel érg groot zijn.

Inhoud van 75 gram

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, spreken de afmetingen van de Bosch TSM6A013B ons erg aan. Iets wat ons daarbij ook aanspreekt, is de inhoud van 75 gram. Dit betekent concreet het volgende: in deze koffiemolen kun je per maalbeurt 75 gram aan koffiebonen laten malen.

Is 75 gram veel? Op zich wel. Als je een normaal kopje koffie wilt zetten, heb je hier namelijk 7 tot 9 gram aan koffiebonen voor. Stop je bijvoorbeeld 70 gram aan koffiebonen in de Bosch TSM6A013B? Dan kun je ongeveer 8 á 10 kopjes koffie zetten. Met slechts één maalbeurt dus.

In onze ogen is dit ideaal. Dankzij deze inhoud ben je namelijk ook in staat om grotere hoeveelheden koffie te zetten. Dit is met name handig als je een koffiezetapparaat met kan hebt. Mocht je voor een koffiezetapparaat met thermoskan hebben gekozen, komt deze grote inhoud uiteraard ook prima van pas.

Sublieme werking

Heb je enig idee wat het belangrijkste bij een koffiemolen is? In onze ogen is dat toch wel de werking van de molen. Worden de koffiebonen goed gemalen? Worden de koffiebonen snel gemalen? Worden alle aroma’s uit de koffiebonen gehaald? En werkt de koffiemolen snel? Dit zijn stuk voor stuk vragen waar we naar gekeken hebben tijdens het uitproberen van de Bosch TSM6A013B.

Over de werking kunnen we het volgende concluderen: deze is subliem. In onze is dit onder andere aan onderstaande facetten te danken:

 • Vermogen van 180W: weinig andere koffiemolens in deze prijsklasse leveren een dergelijk vermogen. Met dank aan dit vermogen worden de koffiebonen echt snel gemalen. Dit betekent dat je snel van een lekker kopje koffie kunt genieten. Wel zo prettig als je daar zin in hebt, niet waar?
 • Roestvrijstaal hakmes: voor het malen van de koffiebonen gebruikt de Bosch TSM6A013B een roestvrijstaal hakmes. Wat ons betreft is dit de beste keuze geweest. Het hakmes werkt echt precies, zorgt voor een fijne maling en brengt ook een lange levensduur met zich mee. Roestvrijstaal is immers robuust, kan tegen een stootje en kan uiteraard ook niet roesten.
 • Je kunt zelf de maling bepalen: bij de Bosch TSM6A013B is het mogelijk om zelf de maling te bepalen. Hoe je dit kunt doen? Dit doe je door de knop kort of lang ingedrukt te houden. Over de exacte bediening vertellen we je verderop in deze Bosch TSM6A013B review graag iets meer.
 • Deze koffiemolen is erg veilig: de sublieme werking is ook te danken aan enkele veiligheidsfeatures. Ook dat is een onderwerp waar we later in deze Bosch TSM6A013B review even op terugkomen.

Makkelijk te bedienen

De werking van de Bosch TSM6A013B is wat ons betreft subliem. Dit komt door bovenstaande punten, waarbij de bepaling van de maling één van de belangrijkste voordelen is in onze ogen. Doordat je zelf de maling kunt bepalen, zet je elk kopje koffie volledig aan de hand van je eigen smaakvoorkeuren.

Dat de Bosch TSM6A013B makkelijk te bedienen is, komt in onze ogen door het gebrek aan knoppen. Op deze koffiemolen vind je slechts een paar knoppen. Zodra je deze koffiemolen uit de doos haalt, spreekt de bediening hierdoor voor zich.

Bosch TSM6A013B bediening

Het gebrek aan knoppen komt ook de snelheid ten goede. Je vult het reservoir met de gewenste koffiebonen, je doet de deksel dicht, je stelt de maalgraad in en de machine gaat direct voor je aan de slag. Binnen de kortste keren geniet je van een heerlijk kopje koffie!

Fraai design

Eerder in deze review waren we vol lof over de afmetingen van de Bosch TSM6A013B. Wij zijn daarbij ook erg enthousiast over het design van deze koffiemolen. In onze ogen ziet deze koffiemolen er strak, netjes en modern uit. Wat wij ook geweldig vinden, is de glazen bovenkant.

Met dank aan het glazen deksel zie je precies hoeveel koffie er in de koffiemolen ziet. Tijdens het malen kun je hierdoor ook het gehele proces in de gaten te houden. Met name als je dit nog nooit eerder gezien hebt, is dit een leuk detail.

Ook vinden wij het super dat je de Bosch TSM6A013B in meerdere kleuren aan kunt schaffen. Wij zijn zelf groot fan van de zwarte variant, maar je kunt ‘m ook in het wit bestellen. Let er wel op dat in dat geval de productnaam net iets anders. Van de witte variant is de officiële productnaam Bosch TSM6A011W.

Zet je deze koffiemolen in je keuken? Dan mag je ‘m gerust een prominent plekje geven. Grote kans dat je van viste te horen krijgt dat je zo’n fraaie koffiemolen hebt.

Veilige koffiemolen

Wil je een koffiemolen gaan gebruiken? Dan is het advies om altijd op je eigen veiligheid te letten. Dit heeft vooral met het scherpe mes van de koffiemolen te maken; je wilt absoluut niet dat je vingers in aanraking met dit mes komen. En iets wat je ook niet wilt, is dat je kind met deze koffiemolen kan gaan ‘spelen’.

Het doet ons dan ook goed om te zien dat Bosch de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen heeft:

 • De machine werkt alleen als de deksel dicht is. Zolang de deksel open staat, kun je de Bosch TSM6A013B niet gebruiken. Pas als je de deksel sluit, kun je deze koffiemolen aan het werk zetten. Als je kind bijvoorbeeld zijn vinger in deze koffiemolen stopt, hoef je eigenlijk nergens bang voor te zijn. In dat geval is de deksel immers open, waardoor deze koffiemolen niks doet.
 • Deze machine beschikt over een veiligheidsschakelaar. Bovengenoemd voordeel is te danken aan de aanwezigheid van de veiligheidsschakelaar. Dit is het onderdeel dat je op de glazen deksel ziet zitten. Om deze schakelaar om te zetten, moet je een bepaalde beweging maken. Een beweging die volwassenen kunnen maken, maar waar kinderen nog niet de juiste motoriek voor hebben. Dat maakt de Bosch TSM6A013B alleen maar veiliger.
 • Deze machine is van schokabsorberend kunststof gemaakt. Levert dit materiaal nou echt een bijdrage aan de veiligheid? Ja, dat is zeker het geval. Als je normaal gesproken een koffiemolen aanzet, gaat deze koffiemolen nogal schudden en trillen. Met dank aan het schokabsorberende kunststof is daar bij de Bosch TSM6A013B geen sprake van. Deze koffiemolen staat erg stabiel, waardoor je nooit bang hoeft te zijn dat deze omvalt. Een belangrijk voordeel in onze ogen!

Prima prijs-kwaliteitsverhouding

Bosch is zonder twijfel één van de beste leveranciers van huishoudelijke apparaten. Dit geldt onder andere voor de ovens, de wasmachines, de stofzuigers en de vaatwassers van dit merk. In onze ogen geldt dit ook voor de koffiemolens van Bosch én voor deze Bosch TSM6A013B.

Bij deze koffiemolen vallen alle hoogwaardige materialen direct op. Dat onder andere het hakmes van roestvrijstaal vervaardigd is, is hier een typerend voorbeeld van. Ook de schokabsorberende kunststof behuizing is ook iets waar de kwaliteit vanaf druipt.

Bosch TSM6A013B prijs-kwaliteitsverhouding

Daarbij vinden wij het ook erg fijn dat je voor deze koffiemolen niet de hoofdprijs betaalt. Wat de adviesprijs van Bosch is? De adviesprijs van Bosch ligt rond de 30 euro. Wij hebben echter opgemerkt dat sommige van onze partners met interessante aanbiedingen stunten. Verderop in deze Bosch TSM6A013B review vertellen wij je daarom meer over het prijskaartje én de aanbiedingen.

Overige voordelen

Zou je graag meer informatie over de Bosch TSM6A013B hebben? En wil je zien hoe je deze koffiemolen bijvoorbeeld in kunt stellen? In dat geval verwijzen wij je graag naar onderstaande video. In deze video zie je een koper zijn Bosch TSM6A013B uitpakken en deze vervolgens naar wens instellen:

De nadelen van de Bosch TSM6A013B

Heb je deze Bosch TSM6A013B review aandachtig doorgenomen? Dan heb je opgemerkt dat wij behoorlijk enthousiast over deze koffiemolen zijn. Dat enthousiasme komt uiteraard niet uit de lucht vallen, maar is het gevolg van de vele voordelen.

Tegelijkertijd moeten we ook opmerken dat deze koffiemolen enkele nadelen kent. Wat deze nadelen zijn? Wij hebben de belangrijkste nadelen even voor je op een rijtje gezet:

 • De gemalen koffie valt gemakkelijk uit het opvangbakje
 • Het is lastig om de Bosch TSM6A013B goed te reinigen
 • Je hebt altijd een stopcontact in de buurt nodig
 • Het instellen van de maalgraad is lastig

Gemalen koffie valt snel uit het bakje

Als de Bosch TSM6A013B de koffiebonen gemalen zijn, komt de gemalen koffie in een opvangbakje terecht. Dit opvangbakje kun je uit de koffiemolen halen, waarna jee de gemalen koffie in bijvoorbeeld je koffiezetapparaat kunt doen. Dit klinkt prima, maar is het in de praktijk een stuk minder. Het is namelijk zo dat de gemalen koffie nogal snel uit het opvangbakje valt.

Hoe dat komt? Dat heeft watt ons betreft vooral met de vorm van het opvangbakje te maken. Ook is het bakje in onze ogen net iets te klein, waardoor de gemalen koffie tot (boven) de rand komt. Je moet er dan ook rekening mee houden dat je af en toe je keuken moet reinigen.

Lastig schoon te maken

In onze ogen heeft Bosch voor een geweldig en compact design gekozen. Dit design heeft echter ook zijn keerzijde; het reinigen van de Bosch TSM6A013B is erg lastig. Dit komt vooral doordat je lastig met je hand in de koffiemolen kunt komen.

Het reinigen zou je hierdoor met bijvoorbeeld een afwasborstel moeten doen, maar ook dat gaat niet van harte. Wij raden je daarom aan om echt de nodige tijd uit te trekken voor het reinigen van de Bosch TSM6A013B. Daarbij raden wij je ook aan om de koffiemolen echt met enige regelmaat te reinigen. Dit komt de maling van de koffie en de hygiëne alleen maar ten goede.

Stopcontact in de buurt nodig

Aangezien dit een elektrische koffiemolen betreft, heb je altijd een stopcontact nodig. Daarbij is het ook onhandig dat de kabel net iets te kort is. Een verlengsnoer gebruiken is daarom in sommige situaties erg wenselijk of zelfs noodzakelijk.

Lastig om de maalgraad in te stellen

Eerder in deze Bosch TSM6A013B review heb je kunnen lezen dat de bediening subliem is. Daar staan we nog steeds achter, maar we willen je wel nog even wijzen op het instellen van de maalgraad. Voor het instellen van de maalgraad moet je namelijk de knop ingedrukt houden. Daarbij kun je het hiernaast staande schema aanhouden:

Schema Bosch TSM6A013B

Wil je echter een andere maling hebben? Dan moet je gaan experimenteren met de maalduur. Al met al is het lastig om de maalgraad exact naar wens in te stellen. Houd daar goed rekening mee en oefen hier bij voorkeur veel mee.

Ervaringen van andere kopers

Eerder in deze Bosch TSM6A013B review gaven we het al aan; dit is een populaire koffiemolen. Dit blijkt onder andere uit de beoordelingen die je op het internet kunt vinden. Zo zijn er bij onze partner Bol.com maar liefst 121 reviews over de Bosch TSM6A013B achtergelaten. Van deze reviews is de gemiddelde score een 4,7. Uitgaande van de schaal van 1 tot 5 is dat een meer dan prima score.

Bosch TSM6A013B ervaringen

Graag geven we je een indruk van de ervaringen van andere kopers. Daarvoor hebben we enkele beoordelingen verzameld en op een rijtje voor je gezet:

 • Koffiemolen waarbij jezelf kunt bepalen hoe je je koffiebonen maalt. Doordat er geen timer in zit en je zelf de knop moet bedienen kun je kiezen voor grover tot heel fijn gemalen. Super handig!
 • Prima apparaat. Kan koffiebonen tot poeder malen voor een heerlijke espresso
 • Met dit apparaat maal je suiker kruiden noten, alles.
 • Heel makkelijk in gebruik, er zit ook een omschrijving bij omtrent het aantal gram bonen. Hij maalt perfect en is vrij snel klaar (gemiddeld 20 seconden voor 2 normale kopjes koffie).
 • Een goedwerkend koffiemolentje waarmee je ook nootjes kunt malen. Verder vind ik het er optisch ook leuk uit zien.
 • Deze koffiemolen biedt een goede prijs-kwaliteitsverhouding: maalt snel en goed, je moet alleen goed opletten als je de gemalen koffie eruitziet.
 • Super handig om er nootjes en koffiebonen mee fijn te malen! Doet exact wat er beschreven staat en gemakkelijk in onderhoud!
 • Goed koffiemolen, geluidsarm en handig. Zeer praktisch in het gebruik en het reinigen
 • Fijn en makkelijk apparaat.
 • Lastig om de gemalen koffie uit de maler te halen. Zeer ongeschikt in combinatie met een Piston Machine.

Wat uit deze beoordelingen blijkt? Dat veel mensen erg tevreden zijn. En dat veel mensen deze koffiemolen ook voor bijvoorbeeld nootjes gebruiken. Dat vinden wij toch wel erg leuk en geestig om te lezen.

De Bosch TSM6A013B kopen

Heeft deze Bosch TSM6A013B review je over de streep getrokken? En wil je deze Bosch koffiemolen daarom zo snel mogelijk aanschaffen? Dan willen wij je graag op de aanbiedingen bij onze partners wijzen. Check via onderstaande buttons direct de actuele prijzen, zodat je mogelijk van één van de aanbiedingen kunt profiteren:

Alternatieven

Voldoet de Bosch TSM6A013B niet voor de volle 100% aan je wensen? En wil je daarom nog eventjes naar andere koffiemolens kijken? Dan raden wij je aan om naar de onderstaande koffiemolens te kijken. In onze ogen zijn dit namelijk prima alternatieven voor de Bosch TSM6A013B.

Krups F20342 Elektrische koffiemolen

Heb je het liefste een koffiemolen met een iets grotere inhoud? Maar, wil je wel graag rond het budget van 30 euro blijven? Dan is de  Krups F20342 elektrische koffiemolen wellicht een prima optie voor je. Met zijn inhoud van 85 gram is deze koffiemolen net een slagje groter dan de Bosch TSM6A013B.

Bij deze Krups koffiemolen geniet je van een prima werking. De machine ziet er stijlvol uit, is vrij krachtig en is behoorlijk stil. Wel moet je goed rekening houden met het reinigen. Dit is nog lastiger dan bij de Bosch TSM6A013B.

Krups F20342 Elektrische koffiemolen

MOA Koffiemolen Elektrisch RVS

Geef je liever iets minder geld aan een koffiemolen uit? Dan is de MOA koffiemolen wellicht een interessante optie voor je. Deze koffiemolen is een paar euro goedkoper dan de Bosch TSM6A013B, maar vertoont opvallend veel gelijkenissen.

Zo heeft ook deze koffiemolen een inhoud van 75 gram. Wel is het goed om te weten dat de werking van deze koffiemolen iets minder handig is. Zo moet je meer handelingen verrichten om de koffiebonen te malen. Ook zijn wij van mening dat de uitstraling van deze koffiemolen een stuk minder fraai is.

MOA Koffiemolen Elektrisch RVS
Kafea.nl
Logo