De’Longhi Dinamica ECAM 350.55.B review

Heb je jouw pijlen gericht op een volautomatische espressomachine? En wil je hoe dan ook voor kwaliteit gaan? Dan is het aan te raden om eens naar het aanbod van De’Longhi te kijken. 

Dit merk biedt meerdere prima volautomatische espressomachines aan, waaronder de De'Longhi Dinamica ECAM 350.55.B.

De'Longhi Dinamica ECAM350.55.B

In deze De'Longhi Dinamica ECAM 350.55.B review kijken wij graag met een kritische blik naar deze espressomachine. Hierbij bespreken we wat de voordelen van dit apparaat zijn, wat de nadelen zijn en met welk prijskaartje je rekening kunt houden. Ook kijken we naar de ervaringen van andere kopers en naar eventuele alternatieven.

Aan de hand van deze De'Longhi Dinamica ECAM 350.55.B review kun je voor jezelf de knoop doorhakken. Ga je deze volautomatische espressomachine aanschaffen? Of kies je voor één van de varianten die je in ons artikel over de beste espressomachines kunt vinden? Het feit dat je op dit moment interesse in de De'Longhi Dinamica ECAM 350.55.B hebt, is al een goed teken. Dit betekent immers dat je al een goede schifting in het aanbod hebt gemaakt. De De'Longhi Dinamica ECAM 350.55.B is niet voor niets zó populair!

De voordelen van de De'Longhi Dinamica ECAM 350.55.B

Ben je van plan om een volautomatische espressomachine aan te schaffen? Dan ga je eigenlijk voor een combinatie van veel gebruiksgemak én heerlijke koffie. Van deze voordelen kun je ook bij de De'Longhi Dinamica ECAM 350.55.B profiteren.

Dat zijn echter niet de enige voordelen. Nee, toen wij deze espressomachine uit mochten proberen, werden wij eigenlijk al direct enthousiast. Dat is aan onder meer de volgende voordelen te danken: 

 • Deze espressomachine heeft een prachtig design
 • Deze espressomachine is makkelijk te bedienen
 • De De'Longhi Dinamica ECAM 350.55.B heeft een groot bonenreservoir
 • Je kunt veel koffiespecialiteiten bereiden
 • Je kunt veel invloed op de smaak van de koffie uitoefenen
 • Je bent van een prima service verzekerd
 • Deze espressomachine heeft een geheugenfunctie
 • Deze espressomachine is makkelijk te onderhouden

Prachtig design

Over smaak valt niet te twisten, maar de De'Longhi Dinamica ECAM 350.55.B ziet er wel geweldig uit. Toch? Het merk De’Longhi is bij deze espressomachine vooral voor een smalle vormgeving gegaan. Doordat de machine vrij smal is, kun je ‘m overal in jouw keuken wel kwijt.

Opvallend daarbij is ook dat de machine relatief hoog is. Dit levert een fraai design op, maar in jouw keuken moet je wel goed met de hoogte rekening houden. Ongeacht waar je de machine neerzet, geniet je in ieder geval van het fraaie design.

Dit fraaie design is ook te danken aan de kleurstelling. Het merk De’Longhi heeft namelijk gekozen voor een combinatie van zwart met chroom. Deze kleurencombinatie ziet er stijlvol, modern en tof uit. Iets wat ook prachtig eruitziet, is het fraaie display. Daar komen we verderop in deze De'Longhi Dinamica ECAM 350.55.B review graag nog even op terug.

Overigens is de afwerking van deze machine ook geweldig. Dat is iets wat we sowieso van De’Longhi gewend zijn, maar bij deze machine valt het dubbel en dwars op. Hierdoor ziet de espressomachine er geweldig uit, terwijl de kwaliteit ook uitmuntend is.

Voor de volledigheid zetten wij graag de afmetingen even voor je op een rijtje:

 • Hoogte: 34,8 centimeter
 • Breedte: 23,6 centimeter
 • Diepte: 42,9 centimeter

Makkelijk te bedienen

Over de bediening van de De'Longhi Dinamica ECAM 350.55.B zijn wij echt helemaal idolaat. Dit is onder meer te danken aan het geweldige display. Op de foto hiernaast zie je het display afgebeeld staan, waarbij de verschillende knoppen direct opvallen. Deze knoppen voelen prettig aan, zijn duidelijk en zorgen voor een makkelijke en snelle bediening.

Wil je graag een bepaalde koffiespecialiteit met melk hebben? Bij deze machine hoef je daarvoor op slechts één knop te drukken. Nadat je dat gedaan hebt, zorgt de machine voor een razendsnelle bereiding van de koffie.

Display De'Longhi Dinamica ECAM 350.55.B

Op het grote display wordt overigens tekst weergegeven. Dit is vrij uniek, maar brengt zeker meerdere voordelen met zich mee. Als je de smaak van de koffie volledig naar eigen wens in wilt stellen, is de tekst bijvoorbeeld erg handig. Aan de hand van deze tekst word je eigenlijk door het gehele proces begeleid. Op een snelle en handige manier welteverstaan.

Al met al is de bediening van de De'Longhi Dinamica ECAM 350.55.B subliem te noemen. Als we eerlijk zijn, vinden wij dit zelfs één van de belangrijkste voordelen van dit apparaat!

Groot bonenreservoir

Ben je een fervente koffiedrinker? Drink je daarom de nodige kopjes koffie per dag op? Dan is het prettig als jouw koffiemachine een groot bonenreservoir heeft. Nou, dat is absoluut het geval als je voor de De'Longhi Dinamica ECAM 350.55.B kiest.

Deze espressomachine heeft een bonenreservoir van 300 gram. In vergelijking met andere espressomachines is dat echt aan de grote kant. Belangrijk gevolg hiervan: je hoeft het bonenreservoir niet al te vaak bij te vullen.

Dit geldt overigens ook voor het waterreservoir. Met een inhoud van 1,8 liter is ook het waterreservoir echt groot te noemen. Mocht je bijvoorbeeld met meerdere personen in jouw huishouden koffie drinken, is ook dit grote waterreservoir ideaal. Je hoeft echt niet al te vaak het reservoir bij te vullen.

Moet je de bonen en/of het reservoir bijvullen? Dan merk je eigenlijk direct dat ook dit makkelijk gaat. De reservoirs zijn namelijk uitneembaar en vul je zodoende makkelijk bij. Al met al zijn wij écht enthousiast over de beide reservoirs.

Veel koffiespecialiteiten

Wil jij graag in de ochtend van een sterke espresso genieten? En geef je gedurende de middag de voorkeur aan een romige cappuccino? Ongeacht wat jouw wensen zijn, sluit de De'Longhi Dinamica ECAM 350.55.B aan op jouw wensen. Met deze espressomachine ben je namelijk in staat om meerdere koffiespecialiteiten te bereiden.

Het merk De’Longhi heeft bij deze machine ook voor meerdere voorgeprogrammeerde specialiteiten gezorgd: Cafe latte, Cappuccino, Doppio, Dubbele Espresso, Espresso, Flat white, Latte macchiato, Lungo, Ristretto en Warme melk. Als je één van deze koffiespecialiteiten wilt bereiden, is dat met één druk op de knop mogelijk.

Koffiespecialiteiten De'Longhi Dinamica ECAM 350.55.B

Deze diversiteit aan koffiespecialiteiten is met name aan het melkreservoir te danken. Zoals je op de foto’s kunt zien, bevindt dit reservoir aan de voorzijde van de machine. Het reservoir heeft een eigen koffie uitloop, waardoor de opgeklopte of warme melk direct in het kopje terecht komt. Echt geweldig.

Overigens beschikt het melkreservoir ook over een eigen verwarmingssysteem. Dit eigen verwarmingssysteem zorgt ervoor dat de melk altijd de perfecte warmte heeft. Het verwarmingssysteem in de machine zelf zorgt voor de perfecte temperatuur van de koffie. Dankzij het dubbele verwarmingssysteem geniet je van een kopje koffie inclusief melk op de juiste temperatuur.

Veel invloed op de smaak

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, kun je bij de De'Longhi Dinamica ECAM 350.55.B uit veel koffiespecialiteiten kiezen. Een bijkomend voordeel is dat je ook nog veel invloed op de smaak uit kunt oefenen:

 • Temperatuur: je kunt de temperatuur van de koffie en de melk zelf bepalen. Doordat er sprake van twee verwarmingssystemen is, geniet je sowieso van een snelle bereiding. Ongeacht voor welke temperatuur je kiest.
 • Intensiteit: op het display van de De'Longhi Dinamica ECAM 350.55.B kun je ook de intensiteit van de koffie bepalen. Ga je bijvoorbeeld voor een héle krachtige espresso? Of heb je liever iets mildere koffie?   
 • Hoeveelheid: tot slot is het ook mogelijk om de hoeveelheid koffie zelf te bepalen. Als je liever een iets kleinere hoeveelheid koffie drinkt, is dat moeiteloos mogelijk.

Het mag duidelijk zijn: met de De'Longhi Dinamica ECAM 350.55.B kun je echt alle kanten op. Elk kopje koffie dat je zet, is hierdoor volledig naar jouw eigen smaak. Ben je met meerdere personen in jouw huishouden? Dan komt de geheugenfunctie prima van pas. Daarover vertellen we je verderop in deze De'Longhi Dinamica ECAM 350.55.B review graag iets meer.

Prima service

De De'Longhi Dinamica ECAM 350.55.B is van een prima kwaliteit. Dit is te danken aan de gekozen materialen én aan het merk De’Longhi zelf. Dit merk weet gewoonweg hoe ze goede koffiemachines kunnen leveren. Iets wat daarbij ook nog geweldig is, is de service die door De’Longhi geleverd wordt.

Bij een koffiemachine is het altijd mogelijk dat je last van een probleem of een storing krijgt. Mocht daar sprake van zijn, kun je een beroep doen op de service vanuit De’Longhi. Met dank aan deze service komt er snel een monteur van De’Longhi naar je toe.

De monteur komt bij jou in huis de machine bekijken. De monteur stelt vervolgens een diagnose en lost het probleem direct voor je op. Dankzij deze unieke De’Longhi service hoef je nooit lang zonder de espressomachine te doen. Bovendien is het een geruststellende gedachte dat je altijd op deze service terug kunt vallen.

Inclusief geheugenfunctie

Bij de De'Longhi Dinamica ECAM 350.55.B bepaal je zelf wat de smaak van de koffie moet zijn. Heb je geen zin om dit elke keer in te moeten stellen? Dat is goed voor te stellen. Gelukkig beschikt deze koffiemachine over een geheugenfunctie.

Met dank aan deze geheugenfunctie kun je eigenlijk een profiel aanmaken. Binnen jouw profiel kun je vervolgens jouw smaakvoorkeuren opslaan. Door vervolgens naar jouw profiel toe te gaan, kun je met één druk op de knop de gewenste koffie laten zetten.

Geheugenfunctie De'Longhi Dinamica ECAM 350.55.B

In onze ogen brengt dit meerdere voordelen met zich mee. Zo geniet je binnen de kortste keren van heerlijke koffie. Je hoeft immers niet elke keer weer de instellingen naar wens aan te passen. Nadat je de gewenste koffie aangeklikt hebt, geniet je ook echt van hele lekkere koffie. Je hebt immers volledig zelf bepaalt wát de smaak van de koffie moet worden.

Al met al is deze geheugenfunctie echt ideaal. Je bespaart hier veel tijd mee, terwijl je te allen tijde van heerlijke koffie geniet. Van heerlijke koffie die volledig op jouw eigen smaakvoorkeuren afgestemd is.

Makkelijk te onderhouden

Maak jij vaak op een dag gebruik van een koffiemachine? Dan krijg je vanzelf met het nodige onderhoud te maken. Zo moet je het koffieapparaat goed reinigen en moet je het apparaat ontkalken. Nou, bij de De'Longhi Dinamica ECAM 350.55.B heb je hier eigenlijk nagenoeg geen omkijken naar.

Zo is het een voordeel dat je slechts 1 keer in het kwartaal de machine hoeft te ontkalken. Als het de hoogste tijd is om de machine te ontkalken, krijg je daar zelf een melding van. Vervolgens kun je de machine onder begeleiding op de juiste manier ontkalken.

Nadat de machine koffie heeft gezet, reinigt het apparaat zichzelf automatisch. Ook dit is ideaal, aangezien je het apparaat hierdoor een stuk minder vaak hoeft te reinigen. Daarbij is het ook ideaal dat de zetgroep doorgespoeld wordt. Oude koffieresten blijven hierdoor nooit in de zetgroep aanwezig.

Wil je de De'Longhi Dinamica ECAM 350.55.B echt even goed reinigen? Dan is het ook prettig dat veel onderdelen in de vaatwasser kunnen. Het gaat hierbij om de volgende onderdelen: het deksel van het bonenreservoir, de koffie uitloop, de koffiedikbak, de lekbak, het melkreservoir, de melkslang, het opvangrooster en het waterreservoir.

Uiteraard is het ook mogelijk om deze onderdelen met de hand af te wassen. Al met al zijn wij van mening dat het onderhoud van de De'Longhi Dinamica ECAM 350.55.B ideaal is. Je houdt dus nóg meer tijd over om van jouw koffie te genieten!

Overige voordelen

In deze De'Longhi Dinamica ECAM 350.55.B review heb je al met veel voordelen kennis maken. Het houdt echter niet bij deze voordelen op. Nee, in onze ogen levert deze koffiemachine nog véél meer voordelen. Om je hier een indruk van te geven, verwijzen wij je graag naar onderstaande video. Met deze video krijg je sowieso een duidelijk(er) beeld van deze koffiemachine:

De nadelen van de De'Longhi Dinamica ECAM 350.55.B

Wat denk je vooralsnog van de De'Longhi Dinamica ECAM 350.55.B? Ben je door deze De'Longhi Dinamica ECAM 350.55.B review enthousiast geworden? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Toen wij deze espressomachine uit mochten proberen, werden wij zelf namelijk ook direct enthousiast.

Daarbij zijn wij echter ook op enkele nadelen gestuit. Het gaat hierbij hoofdzakelijk om de volgende nadelen:

 • De kunststof behuizing is iets minder duurzaam
 • De machine maakt behoorlijk veel lawaai
 • De machine heeft geen warmhoudplaat
 • Je kunt geen twee koffiespecialiteiten tegelijkertijd zetten

Kunststof behuizing

De’Longhi heeft bij deze machine bewust voor een kunststof behuizing gekozen. De machine is hierdoor relatief licht, maar is hierdoor wel iets minder duurzaam. In onze ogen is een behuizing van bijvoorbeeld RVS een stuk duurzamer.

Het feit dat De’Longhi voor een kunststof behuizing gekozen heeft, zie je overigens ook aan de machine. Zo zijn ook de achterkant en zijkanten vrij stijlvol vormgegeven. Bij een RVS behuizing is op dat vlak een stuk minder mogelijk. Daarentegen is een RVS behuizing dus wel een stuk robuuster.

Veel lawaai

Vind je het lekker om laat in de avond nog een kopje koffie te drinken? Dan is de De'Longhi Dinamica ECAM 350.55.B mogelijk niet de beste keuze voor je. Tijdens meerdere momenten maakt deze espressomachine behoorlijk veel lawaai.

Dat is bijvoorbeeld het geval bij het malen van de bonen. Het geluidsniveau loopt hierbij tot dicht tegen de 70 decibel aan. Dit is echt veel te luid; mensen die in jouw huis liggen te slapen, kunnen hier mogelijk wakker door worden.

Ook als de machine zich spoelt, ligt het geluidsniveau nogal hoog. In onze ogen had De’Longhi eigenlijk iets meer isolatie aan moeten brengen. We hebben overigens ook het idee dat de kunststof behuizing meer lawaai doorlaat. Dit is echter iets wat wij niet met 100% zekerheid kunnen stellen. Houd in ieder geval goed rekening met het lawaai.

Geen warmhoudplaat

Wist je dat koffie op een bepaalde temperatuur het lekkerste is? Dankzij het dubbele verwarmingssysteem wordt de koffie ook op die temperatuur bereid. Het is daarbij wel des te jammer dat er géén warmhoudplaat aanwezig is.

Wat een warmhoudplaat doet? Nou, deze warmhoudplaat warmt eigenlijk het kopje op. Doordat het kopje een stukje warmer is, koelt de koffie in het kopje een stuk minder af. De koffie is hierdoor warmer en blijft ook een stuk warmer. Daar geniet je bij de De'Longhi Dinamica ECAM 350.55.B dus helaas niet van.

Warmhoudplaat De'Longhi Dinamica ECAM 350.55.B

Geen twee koffiespecialiteiten tegelijkertijd

Ben je een grote liefhebber van koffiespecialiteiten met melk? En geldt dit ook voor bijvoorbeeld jouw partner, jouw kind of een huisgenoot? Als je voor de De'Longhi Dinamica ECAM 350.55.B kiest, is het helaas niet mogelijk om twee koffiespecialiteiten tegelijkertijd te zetten. Nee, in plaats daarvan moet je de koffiespecialiteiten één voor één zetten.

Heb je enig idee wat hier het nadeel van is? Nou, het bereiden van bijvoorbeeld twee cappuccino’s duurt hierdoor relatief lang. Erg jammer in onze ogen. Als je eenmaal jouw zinnen op een cappuccino hebt gezet, wil je hier immers zo snel mogelijk van kunnen genieten!

Ervaringen van andere kopers

In de afgelopen jaren is de De'Longhi Dinamica ECAM 350.55.B echt populair geworden. Hoe wij tot deze stelling kunnen komen? Nou, op het internet vind je behoorlijk veel beoordelingen terug. Zo hebben ruim 20 mensen bij onze partner Bol.com een beoordeling achtergelaten: de gemiddelde score hiervan is een 4,7 op een schaal van 1 tot 5. Bij onze partner Coolblue zijn zelfs meer dan 200 reviews achtergelaten. De gemiddelde score hiervan bedraagt een 8,9 op een schaal van 1 tot 10.

Beoordelingen De'Longhi Dinamica ECAM 350.55.B

De meeste beoordelingen zijn dus erg positief te noemen. Om je hier een indruk van te geven, hebben wij er meerdere beoordelingen tussenuit gepikt:

 • Handig in gebruik, kan melk en bonen hoeveelheid aanpassen. Met volle melk ook perfecte melkschuimlaag
 • Mooi en makkelijk apparaat. Standaard koffierecepten ingesteld die allemaal aan persoonlijke smaak aan te passen zijn. Melk reservoir afneembaar en kan zo de koelkast in.
 • Werkt naar behoren en heerlijke koffie/cappuccino
 • Ik ben superblij met dit apparaat, het is makkelijk te gebruiken, maakt goede koffie en staat ook nog mooi
 • Prima koffie, makkelijk in gebruik, relatief stil, makkelijk schoonmaken, duidelijk beeldscherm
 • Een zeer goed toestel dat niet teveel plaats in je keuken neemt, in tegendeel, het is een toestel dat gezien mag worden. In slechts enkele minuten kan je een heerlijke koffie maken. Enig nadeel: het maakt veel lawaai tijdens het spoelen.
 • De onmogelijkheid om twee kopje koffie tegelijk te zetten is voor mij een afknapper.

Slechts bij een hele enkele beoordeling kom je iets negatiefs over deze espressomachine tegen. Veelzeggend wat ons betreft voor de kwaliteit en populariteit van de De'Longhi Dinamica ECAM 350.55.B.

De De'Longhi Dinamica ECAM 350.55.B kopen

Hebben wij je met deze De'Longhi Dinamica ECAM 350.55.B review warm weten te maken? Wil je daarom graag zo snel mogelijk van alle voordelen van deze espressomachine genieten? Dan is het aan te raden om de machine bij één van onze partners aan te schaffen. Met onderstaande buttons bekijk je direct de actuele prijzen.

Alternatieven

Ben je voor 95% overtuigd van de De'Longhi Dinamica ECAM 350.55.B? Zijn er echter enkele aspecten die niet helemaal naar jouw wens zijn? Dan kan het geen kwaad om ook nog even naar alternatieven te kijken. Speciaal voor jou hebben wij alvast twee alternatieven geselecteerd.

De'Longhi Dinamica ECAM350.75.S

Spreekt de zwarte kleur van de De'Longhi Dinamica ECAM 350.55.B jou niet helemaal aan? Dan kun je ook kiezen voor deze zilveren variant van De’Longhi. Deze variant is net iets duurder, is volledig in het zilver uitgevoerd en biedt ook veel handige voordelen.

Qua kwaliteit is deze machine ook echt ideaal te noemen. Opvallend is dat beide apparaten de nodige overeenkomsten hebben. Zo kun je bij beide machines veel invloed op de smaak uitoefenen en jouw smaakvoorkeuren opslaan. Eigenlijk zijn beide De’Longhi machines de aanschaf meer dan waard!

DeLonghi Dinamica ECAM3507S

Philips 5400 EP5447/90

Ook deze Philips espressomachine vertoont veel overeenkomsten met de De'Longhi Dinamica ECAM 350.55.B. Zo ziet deze machine er ook stijlvol uit, heeft deze machine ook een melkreservoir en biedt deze machine ook veel voordelen.

Nadeel van deze variant is wel dat je relatief veel geld moet betalen. Daarentegen is het kleurendisplay van deze Philips espressomachine wel ideaal. Dankzij dit display is het zetten van een kopje koffie een koud kunstje.

Krups EA8108
Kafea.nl
Logo