Beste dienblad

Praktisch, veelzijdig en eventueel ook nog decoratief. Dat zijn toch enkele woorden waarmee een dienblad omschreven kan worden. Deze omschrijving laat ook direct zien dat je een dienblad voor meerdere doeleinden kunt gebruiken. Om glazen of servies mee te vervoeren, maar eventueel ook als decoratiestuk in jouw woonkamer of keuken.

Ben je nog op zoek naar het beste dienblad? Dan ben je in dit artikel in ieder geval aan het juiste adres. In dit artikel vind je namelijk een overzicht van de beste dienbladen van dit moment. Neem onderstaande reviews op je gemakje door en schaf direct het gewenste dienblad aan!

Onze top 5 dienbladen

Afbeelding

Product


Leopold Vienna - Dienblad 40x30x6cm MDF zwart

Onze beste koop!

Leopold Vienna - Dienblad 40x30x6cm MDF zwart

Beste koop

of

Point-Virgule Dienblad - naturel

Point-Virgule Dienblad - naturel

Beste design dienblad

of

LOFT42 Tray Metalen Dienblad – Zwart – 60 x 60 cm

LOFT42 Tray Metalen Dienblad – Zwart – 60 x 60 cm

Beste grote dienblad

of

Industrial Living Dienblad Industrieel Rechthoek

Industrial Living Dienblad Industrieel Rechthoek

Beste set dienbladen

of

Mammoet Easy Dienblad - 41cm

Mammoet Easy Dienblad - 41cm

Beste voordelige dienblad

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Leopold Vienna - Dienblad 40x30x6cm MDF zwart

Beste koop

Leopold Vienna - Dienblad 40x30x6cm MDF zwart

of

Point-Virgule Dienblad - naturel

Beste design dienblad

Point-Virgule Dienblad - naturel

of

LOFT42 Tray Metalen Dienblad – Zwart – 60 x 60 cm

Beste grote dienblad

LOFT42 Tray Metalen Dienblad – Zwart – 60 x 60 cm

of

Industrial Living Dienblad Industrieel Rechthoek

Beste set dienbladen

Industrial Living Dienblad Industrieel Rechthoek

of

Mammoet Easy Dienblad - 41cm

Beste voordelige dienblad

Mammoet Easy Dienblad - 41cm

of

De voor- en nadelen van een dienblad

Wat is nou echt een product waar je niet dagelijks aan denkt, maar wat je wel dagelijks kunt gebruiken? Als we het over een dergelijk product hebben, denken we echt direct aan een dienblad. Een dienblad is – in onze ogen – bovendien een redelijk ondergewaardeerd product. Dit product heeft namelijk veel te bieden, terwijl veel mensen daar niet bij stilstaan.

Wat een dienblad zoal te bieden heeft? Nou, één van de belangrijkste voordelen is toch wel de veelzijdigheid. Zoals we in de inleiding van dit artikel al aangegeven hebben, kun je een dienblad voor meerdere doeleinden gebruiken:

 • Om glazen mee te vervoeren. Handig als je visite hebt en je alle glazen in één keer vanuit de keuken naar de woonkamer wilt brengen.
 • Als je ander servies wilt vervoeren. Bovenstaand verhaal gaat niet alleen voor glazen op, maar bijvoorbeeld ook voor kopjes, schotels en taartschotels.
 • Als decoratiestuk op de tafel. Ook kiezen veel mensen ervoor om een dienblad als decoratiestuk op de tafel neer te zetten. Dit hoeft overigens niet per sé op een tafel te zijn, maar kan ook op bijvoorbeeld het aanrechtblad of een dressoir zijn.

Juist door de veelzijdigheid geniet je elke dag weer van een dienblad. Hierbij geniet je waarschijnlijk ook van de toffe uitstraling van een dienblad. Ga je hierbij voor een opvallend vormgegeven en gekleurd dienblad? Of geef jij de voorkeur aan een luxe dienblad? Zoals deze voorbeelden reeds laten blijken, heb je uit heel veel soorten dienbladen de keuze. Dát is volgens ons ook een belangrijk voordeel.

In het verlengde van bovenstaand punt: je kunt ook uit allerlei materiaalsoorten kiezen. Zo kun je voor een dienblad van hout kiezen, maar ook voor een dienblad van kunststof, metaal of RVS. Meer dan voldoende keuze dus om het perfecte dienblad voor in jouw woning uit te kiezen.

Wil je het dienblad echt gebruiken om glazen en overig servies mee te vervoeren? Dan geniet je dankzij de ergonomische handvatten van het nodige gemak. Dankzij deze handvatten hou je het dienblad op een makkelijke doch stevige manier vast. Zonder hiervoor enige kracht of inspanning te hoeven leveren.

Gebruik je het dienblad regelmatig langere tijd niet? Dan is het wel goed om even rekening met de afmetingen te houden. Zeker als je voor een groter dienblad hebt gekozen, is het niet altijd even makkelijk om het dienblad op te bergen. In dat geval kun je er uiteraard altijd nog voor kiezen om dienblad als decoratie te gebruiken.

Wist je dat je een dienblad hierbij op heel veel leuke manieren aan kunt kleden? Zo kun je kaarsjes op het dienblad zetten, kun je kleine voorwerpen op het dienblad zetten en kun je ook met natuurlijke producten het dienblad aankleden. In de periode voor kerst kun je bijvoorbeeld de dienblad helemaal in kerstsfeer uit gaan voeren!

Eigenlijk hoef je verder nog maar met één ding rekening te houden: met mogelijke keuzestress. Het aanbod van dienbladen is namelijk ongekend divers. Bij bijvoorbeeld onze partner Bol.com vind je al meer dan 2000 verschillende dienbladen terug. Om uiteindelijk de juiste keuze te kunnen, raden wij je aan om onderstaande reviews door te nemen. In deze reviews maak je namelijk kennis met de beste dienbladen van dit moment!

Beste koop – Leopold Vienna - Dienblad 40x30x6cm MDF zwart

Wil jij graag de beschikking hebben over een fijn en fraai dienblad? Dan dien je allereest jouw wensen op een rijtje te zetten. Aan de hand van jouw wensen kun je binnen het uitgebreide aanbod de juiste keuze maken. Voor ons was het niet al te gemakkelijk om de ‘beste koop’ aan te wijzen; ook dat heeft te maken met het diverse aanbod.

Uiteindelijk hebben wij onze pijlen gericht op een praktisch, veelzijdig en decoratief dienblad. Precies het soort dienblad dus dat we in de inleiding van dit artikel besproken hebben. Na een lange zoektocht kunnen we hierover het volgende concluderen: dit Leopold Vienna dienblad is volgens ons de beste koop.

Dit heeft onder meer met de geweldige kwaliteit van dit dienblad te maken. Zoals we reeds van dit merk gewend zijn, is ook dit dienblad weer van een hoge kwaliteit. Een hoge kwaliteit waardoor je oprecht jarenlang van dit dienblad kunt gaan genieten. Met dit merk hebben wij in ieder geval goede ervaringen, zoals je ook in ons artikel ‘beste dubbelwandige koffieglazen’ kunt lezen.

Verder vinden wij de uitstraling van dit dienblad echt subliem. Het dienblad is rechttoe rechtaan, maar straalt juist daardoor veel uit. Zo ziet het dienblad er enerzijds vrij klassiek uit, maar anderzijds ook behoorlijk luxe. Ook vallen de grote handvatten ons direct op; dit komt niet alleen de uitstraling ten goede, maar je tilt dit dienblad ook nog eens makkelijk op.

Ook heeft Leopold Vienna wat ons betreft voor de ideale afmetingen gekozen. Dit dienblad is namelijk 30 centimeter lang en 40 centimeter breed. Deze afmetingen brengen – in onze ogen – twee voordelen met zich mee:

 • Je kunt het dienblad relatief makkelijk opbergen
 • Je kunt de nodige spullen (bijvoorbeeld glazen) op dit dienblad kwijt

Voor dit dienblad heeft Leopold Vienna overigens gekozen voor MDF. Deze houtsoort is niet alleen bijzonder robuust, maar brengt ook een toffe uitstraling met zich mee. Hierbij is er overigens voor gekozen om het gehele dienblad in het zwart uit te voeren. Ook dat spreekt ons wel aan; het dienblad straalt hierdoor een en al klasse uit.

Iets wat wij ook praktisch vinden, is het minieme gewicht van dit dienblad. Het dienblad weegt slechts 0,9 kilogram, terwijl het toch niet het kleinste dienblad is. Met dank aan MDF kan het totaalgewicht echter laag gehouden worden; wel zo praktisch in onze ogen.

Beste koop dienblad

Tot slot vinden wij ook het prijskaartje van dit beste dienblad geweldig. Voor dit Leopold Vienna dienblad betaal je bij onze partner Bol.com namelijk een bedrag van slechts 17,01 euro. Een bedrag waarvoor je eigenlijk niet de mist in kunt gaan. Zéker niet kijkend naar het design en de algehele kwaliteit.

Wel moet je goed opletten als je bijvoorbeeld glazen op dit dienblad gaat vervoeren. Het is namelijk zo dat Leopold Vienna níet voor een antislip laag gekozen heeft. Door het ontbreken van deze laag is het goed mogelijk dat de glazen in het dienblad heen en weer gaan schuiven. Gelukkig heeft dit dienblad dan wel weer vrij hoge randen!

Dit dienblad heeft géén antislip laag; datgeen wat je op/in het dienblad zet, kan dus heen en weer gaan schuiven.

Voordelen

 • Leuk design
 • Interessante prijs-kwaliteitsverhouding
 • Licht van gewicht, maar ook erg robuust
 • Grote handgrepen
 • Past eigenlijk in elk soort interieur
 • Ideale afmetingen

Nadelen

 • Geen antislip laag

Conclusie

Het Leopold Vienna - Dienblad 40x30x6cm MDF zwart is volgens ons het beste dienblad. Nagenoeg alles aan dit dienblad klopt: de uitstraling, de afmetingen, de grote handgrepen, de kwaliteit en het minieme gewicht. Verder zijn wij van mening dat de prijs-kwaliteitsverhouding subliem is én dat dit dienblad bij elke interieurstijl past. Echt een ware aanrader dus!

Bekijk prijzen van het Leopold Vienna - Dienblad 40x30x6cm MDF zwart bij verschillende winkels:

Beste design dienblad – Point-Virgule Dienblad – naturel

Ben je op zoek naar een nieuw dienblad? Voordat je de zoektocht af kunt trappen, moet je voor jezelf bepalen waar je het dienblad voor wilt gebruiken. Wil je echt glazen of servies met het dienblad vervoeren? Of wil je het dienblad vooral als decoratie in jouw huis gebruiken?

Als jouw voorkeur naar het tweede uitgaat, kun je wat ons betreft het beste voor een design dienblad kiezen. Dat is een dienblad waarbij de focus méér op de uitstraling ligt dan op het praktische gemak. Wat ons betreft is dit Point-Virgule Dienblad – naturel het beste voorbeeld van. Dit is volgens ons het beste design dienblad.

Als wij naar de foto van dit dienblad kijken, worden wij direct vrolijk. De vormgeving, de kleurstelling, de randen en de grepen zijn stuk voor stuk naar onze wens. Daarbij vinden wij echt dat het gehele design van dit dienblad gewoon perfect is.

Bijkomend voordeel: je kunt dit dienblad op tal van manieren aankleden. Je kunt leuke kaarsen op het dienblad zetten en je kunt dennenappels op het dienblad leggen. Doordat het dienblad vrij groot is, kun je bovendien de nodige decoratiestukken op dit dienblad kwijt. Dáármee gaat het dienblad alleen maar meer opvallen.

Bij dit dienblad heeft het merk Point-Virgule gekozen voor multiplex als materiaal. Dit is een unieke houtsoort, waarbij onder meer het minieme gewicht opvalt. Dit dienblad weegt bijvoorbeeld slechts 0,6 kilogram. Het minieme gewicht is echter niet terug te voelen aan de robuustheid. Nee, het merk Point-Virgule heeft voor écht een robuust dienblad weten te zorgen.

Wil je het dienblad af en toe een ander plekje in jouw huis geven? Ook dat is mogelijk, met alle dank aan de grepen. Deze grepen zorgen ervoor dat je het dienblad snel, gemakkelijk en zonder enige problemen kunt vervoeren.

Hierbij merk je mogelijk wel op dat dit niet het meest praktische dienblad is. Zo is het dienblad vrij glad, terwijl de randen ook niet ideaal zijn. Het klopt dat de randen relatief hoog zijn, maar de randen lopen niet tot aan de hoeken door. Als je onvoorzichtig met dit dienblad omgaat, kan alles hierdoor volledig van het dienblad afschuiven. Voorzichtigheid is dan ook geboden.

Tevens moet je rekening mee houden dat dit niet het goedkoopste dienblad is. Voor dit beste design dienblad betaal je namelijk een bedrag van 33,85 euro bij onze partner. Ten opzichte van de beste koop (zie hierboven) is dat bijna twee keer zo duur.

Spreekt de soort van bruine kleur jou overigens niet helemaal aan? Dan kun je ook voor een rode variant, een witte variant of een zwarte variant kiezen. Aan keuze geen gebrek bij dit prachtige dienblad.

Je merkt aan alles dat dit geen al te praktisch dienblad is. De focus heeft bij Point-Virgule volledig op het design gelegen.

Voordelen

 • Onwijs fraai design
 • Vrij groot en dus leuk aan te kleden
 • Fijne handgrepen
 • In meerdere kleuren te verkrijgen
 • Prima kwaliteit én licht van gewicht

Nadelen

 • Geen al te praktisch dienblad

Conclusie

Het Point-Virgule Dienblad – naturel is volgens ons het beste design dienblad. Dit dienblad oogt prachtig, is netjes afgewerkt en is in meerdere kleuren verkrijgbaar. Als dit dienblad eenmaal in jouw huis staat, kun je ‘m op tal van manieren aankleden. In onze ogen leent dit dienblad zich in ieder geval voor allerlei mogelijke aankledingen. Een ware aanwinst voor in elk huis!

Beste grote dienblad – LOFT42 Tray Metalen Dienblad – Zwart – 60 x 60 cm

In het aanbod van dienbladen kom je tal van varianten tegen. Als je naar de twee hierboven besproken varianten kijkt, zie je al duidelijke verschillen naar voren komen. Een ander cruciaal verschil is terug te vinden in de afmetingen van de dienbladen.

Heb jij het liefste een relatief groot dienblad? Wil je van dit dienblad echt de eyecatcher in jouw keuken of op de eettafel maken? Of wil je gewoonweg dat je veel servies en/of glazen op het dienblad kunt vervoeren? In dat geval kun je volgens ons het beste voor dit LOFT42 dienblad kiezen. Dít is volgens ons namelijk het beste grote dienblad.

Waarom wij dat vinden? Dit heeft onder meer met de geweldige afmetingen te maken. Dit dienblad is vierkant uitgevoerd en heeft een lengte van 60 centimeter. Dit betekent dat de breedte ook 60 centimeter is, waardoor je van een écht groot dienblad kunt genieten. Een groot dienblad dat ook nog eens praktisch gemak met zich mee brengt.

Zo valt ook direct op dat de randen van dit dienblad vrij hoog zijn; 7 centimeter om precies te zijn. Als je bijvoorbeeld glazen op dit dienblad neerzet, hoef je niet bang te zijn dat deze van het dienblad afglijden. Dit wordt simpelweg voorkomen door de relatief hoge randen.

Ook zijn wij van mening dat dit dienblad er echt prachtig uit ziet. Iets wat te danken is aan het design, maar ook aan het gekozen materiaal. LOFT42 heeft bij dit dienblad namelijk voor metaal gekozen. Een opvallende keuze, maar wel een keuze die bijzonder goed uitpakt. Dat is overigens ook te danken aan de matzwarte coating, welke absoluut bijdraagt aan de gave uitstraling.

Met dank aan de handgrepen ben je ook nog in staat om dit dienblad makkelijk te verplaatsen. Hierbij moet je overigens wel goed rekening met het gewicht houden. Dit dienblad, zonder verdere toebehoren, weegt namelijk al 2,5 kilogram. Mocht je het dienblad volledig aankleden, loopt het totaalgewicht al snel op. Iets om goed rekening mee te houden.

Over de kwaliteit van dit dienblad hoef je je geen zorgen te maken. Het dienblad is netjes afgewerkt, terwijl het metaal ook voor de gewenste robuustheid zorgt. Onder aan de streep kunnen wij dit dienblad dan ook van harte aanraden.

 Wel moet je even goed rekening met het prijskaartje houden. Bij onze partner Bol.com betaal je namelijk 44,95 euro voor dit beste grote dienblad. Dit is op zich veel geld, maar je krijgt voor dit bedrag wel een bijzonder groot dienblad tot je beschikking. Dát biedt uiteraard veel mogelijkheden voor je!

Dit dienblad is relatief prijzig; bijna 45 euro.

Voordelen

 • 60 bij 60 centimeter groot
 • Inclusief opstaande randen van 7 centimeter
 • Prachtig design
 • Van metaal vervaardigd (= robuust)
 • Fijne handgrepen

Nadelen

 • Relatief zwaar
 • Niet het goedkoopste dienblad

Conclusie

Het LOFT42 Tray Metalen Dienblad – Zwart – 60 x 60 cm is wat ons betreft het beste grote dienblad. Dit is te danken aan de afmetingen, maar ook aan de algehele kwaliteit en uitstraling. Het dienblad ziet er waanzinnig is, op veel manieren te gebruiken en brengt een lange levensduur met zich mee. Wij zijn fan!

Bekijk prijzen van het LOFT42 Tray Metalen Dienblad – Zwart – 60 x 60 cm bij verschillende winkels:

Beste set dienbladen – Industrial Living Dienblad Industrieel Rechthoek

Al het goede komt in tweeën. Dit is geen officieel gezegde, maar wij vinden dit wel van toepassing op dienbladen. Als je twee dienbladen aanschaft, geniet je namelijk dubbel zo erg van de vele mogelijkheden. Dat is zéker het geval als je voor een complete set van dienbladen kiest.

Klinkt dit bij jou als muziek in de oren? Dan willen wij je graag wijzen op het Industrial Living Dienblad Industrieel Rechthoek. Dit dienblad krijg je namelijk niet één keer geleverd, maar twee keer. Dat het hierbij ook nog om twee soorten dienbladen gaat, spreekt ons erg aan. Al met al is dit volgens ons de beste set dienbladen.

Deze set bestaat uit een klein dienblad en een groot dienblad. Voor het overzicht hebben wij van beide dienbladen de afmetingen op een rijtje gezet:

 • Kleine dienblad: 42 bij 22,5 bij 5,5 centimeter
 • Grote dienblad: 48,5 bij 32 bij 6 centimeter

Zoals je kunt zien, is het grote dienblad vrij groot. Daarentegen is het kleine dienblad lekker compact, waardoor je beide dienbladen moeiteloos op elkaar kunt gebruiken. Hoe dat eruit ziet, zie je op de foto schuin hierboven.

Je kunt echter ook prima beide dienbladen los van elkaar gebruiken. Dat is zelfs iets wat wij aanraden, aangezien je daarmee optimaal profiteert van deze set. Zo vinden wij het echt super dat beide dienbladen een prachtige uitstraling hebben. Doordat de uitstraling hetzelfde is, geniet je van een fraai geheel. Zo kun je het ene dienblad bijvoorbeeld in jouw keuken gebruiken en het andere dienblad in jouw woonkamer.

Hierbij komt ook direct de veelzijdigheid van deze set dienbladen naar voren komen. Je kunt de dienbladen gebruiken voor het vervoeren van glazen, servies of lekkere hapjes. Je kunt deze dienbladen echter ook op een leuke manier aankleden. Daar lenen de dienbladen zich absoluut voor, aangezien de dienbladen er van zichzelf al bijzonder fraai uit zien.

De fraaie uitstraling is onder meer aan de materialen te danken. Het merk Industrial Living heeft hierbij gekozen voor een combinatie van hout en metaal. Een combinatie die bijzonder goed uitpakt, onder meer doordat de kleur van het beukenhout echt perfect tot zijn recht komt. Dankzij de matzwarte afwerking geniet je echt van hele mooie dienbladen.

Beste set dienbladen

Ook is het fijn dat je deze dienbladen makkelijk kunt verplaatsen. Dat is vooral te danken aan de grote grepen aan beide zijkanten. Hoe dit eruit ziet, zie je op de foto schuin hierboven. Je ziet de grote grepen naar voren komen, maar je ziet ook direct hóe je dit dienblad aan kunt kleden. Mogelijk kun je met deze foto direct inspiratie op doen.

Wij zijn van mening dat deze dienbladen niet in alle huizen passen. Dat komt vooral door de combinatie van het hout met het metaal. Ga daarom goed voor jezelf na of je dit dienblad mooi vindt én of dit in jouw woning past.  

Over het prijskaartje hoef je waarschijnlijk niet al te lang na te denken. Voor deze set van 2 dienbladen betaal je bij onze partner Bol.com namelijk een bedrag van 39,95 euro. Dat vinden wij echt een prima prijskaartje; het komt immers neer op pakweg 20 euro per dienblad.

Deze set staat wat ons betreft niet in alle huizen even fraai; het moet maar net in de interieurstijl passen.

Voordelen

 • Set van 2 dienbladen
 • Zowel grote- als kleine dienblad ideale afmetingen
 • De set is veelzijdig te gebruiken
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Fijne (grote) grepen aan beide zijkanten

Nadelen

 • Staat niet in elk huis even fraai

Conclusie

Het Industrial Living Dienblad Industrieel Rechthoek is wat ons betreft de beste set dienbladen. Deze set bestaat uit twee dienbladen; deze dienbladen hebben afwijkende afmetingen, maar wel dezelfde uitstraling. Juist dankzij deze uitstraling geniet je van een fraai geheel. Met deze set kun je bovendien van een ideale veelzijdigheid genieten; ideaal dus als je bijvoorbeeld op zoek naar twee dienbladen voor in huis bent.

Bekijk prijzen van het Industrial Living Dienblad Industrieel Rechthoek bij verschillende winkels:

Beste voordelige dienblad – Mammoet Easy Dienblad - 41cm

Moet je voor een goed dienblad veel geld betalen? Dat valt op zich wel mee. Opvallend is wel dat de prijskaartjes van de dienbladen behoorlijk uiteenlopen. Wij raden je daarom graag aan om een maximaal budget voor jezelf vast te stellen.

Geef jij het liefste zo min mogelijk geld aan een nieuw dienblad uit? Dan raden wij je aan om heel kritisch te zijn. Veel goedkopere dienbladen kunnen namelijk zeker niet aan de verwachtingen voldoen. Dat geldt gelukkig niet voor dit Mammoet Easy dienblad. Uit ons onderzoek is gebleken dat dit het beste voordelige dienblad is.

Wat je voor dit dienblad moet betalen? Nou, bij onze partner Bol.com betaal je een bedrag van slechts 14,95 euro. Voor nog geen 15 euro krijg je al de beschikking over dit dienblad. Een dienblad dat praktisch is, dat je multifunctioneel kunt gebruiken en dat er ook nog eens fraai uit ziet.

Het merk Mammoet heeft overduidelijk voor eenvoud gekozen bij dit dienblad. Het dienblad is in een rondje uitgevoerd, heeft een diameter van 41 centimeter en kent geen verdere poespas. Zo heeft dit dienblad bijvoorbeeld geen handgrepen; dat is wellicht even wennen als je het dienblad wilt verplaatsen.

Mammoet heeft daarentegen wel voor een antislip laag gezorgd. Met dank aan deze antislip laag kun je jouw servies, glazen of overige spullen moeiteloos verplaatsen. Dit doe je niet alleen moeiteloos, maar ook nog eens op een veilige manier.

Verder vinden wij de uitstraling van dit dienblad ook gaaf. Het dienblad oogt ietwat saai, maar je kunt het dienblad wel op een leuke manier aankleden. Door de afmetingen – diameter van 41 centimeter – kun je het dienblad bovendien veelzijdig gebruiken. Je kunt ‘m namelijk ook heel leuk aankleden en vervolgens een prominente plek in jouw huis geven.

Al met al biedt dit dienblad voldoende mogelijkheden. Wel moet je goed rekening houden met het gekozen materiaal. Mammoet heeft namelijk voor polypropyleen gekozen; dit is wat ons betreft niet het beste materiaal voor een dienblad voor in huis.

Is vervaardigd van polypropyleen; dit ziet er niet altijd even fraai uit in huis.

Voordelen

 • Erg gunstig geprijsd
 • Diameter van 41 centimeter
 • Prima kwaliteit
 • Inclusief een antislip laag

Nadelen

 • Ietwat saai design
 • Van polypropyleen vervaardigd

Conclusie

Het Mammoet Easy Dienblad - 41cm is volgens ons het beste voordelige dienblad. Voor dit dienblad betaal je nog geen 15 euro, maar je krijgt absoluut een hoop waar voor je geld. Het dienblad is vrij groot, het dienblad heeft een antislip laag en de kwaliteit is dik in orde. Al met al dus een interessant dienblad!

Koopgids

Ben jij van plan om een nieuw dienblad aan te schaffen? Om uiteindelijk de juiste keuze te maken, moet je een goede vergelijking maken. Een hele goede vergelijking zelfs, aangezien het aanbod van dienbladen bijzonder divers is.

Graag helpen wij je nog een extra handje met/bij jouw zoektocht. Dat doen we middels deze koopgids; in deze koopgids bespreken wij de belangrijkste aandachtspunten bij het uitkiezen van een nieuw dienblad. Als je goed op deze eigenschappen let, ben je in staat om de beste keuze voor jezelf te maken.

Afmetingen van het dienblad

Gaat jouw voorkeur uit naar een klein dienblad? Heb jij het liefste een ‘medium’ dienblad? Of wil jij gewoon één van de grootste dienbladen in jouw huis hebben? De keuze is volledig aan jou. Feit is hoe dan ook dat de afmetingen van de verschillende dienbladen behoorlijk uiteenlopen.

Wij raden je daarom aan om hier echt goed over na te denken. Probeer bijvoorbeeld te bepalen wáár je het dienblad voor wilt gebruiken. En bepaal ook waar je het dienblad neer wilt zetten. Zodoende kun je de juiste keuze wat betreft de afmetingen maken.
Dienblad afmetingen

Vorm van het dienblad

Ook raden wij je aan om goed naar de vorm van het dienblad te kijken. Heb je het liefst een rond dienblad? Gaat jouw voorkeur uit naar een rechthoekig dienblad? Of heb je liever een vierkant dienblad? De keuze is reuze en ligt volledig bij jou in de handen. Houd bij de vorm in ieder geval ook goed rekening met de afmetingen.

Design van het dienblad

Het design is ongetwijfeld één van de belangrijkste aspecten van een dienblad. Ga daarom heel goed voor jezelf na wat je mooi vindt. Heb je het liefste een opvallend dienblad? Of geef je de voorkeur aan een minder opvallend dienblad? Wij raden je in ieder geval aan om op de volgende aspecten te letten:

 • De algehele uitstraling
 • De kleur van het dienblad
 • De aanwezigheid van eventuele randen
 • Eventuele (leuke) details op het dienblad

Materiaal van het dienblad

In het aanbod van dienbladen kom je verschillende materiaalsoorten tegen. Zo kun je voor hout kiezen, maar ook voor bijvoorbeeld plastic of kunststof. Wat voor jou de beste keuze is, hangt volledig van jouw eigen voorkeuren af. Ook hierbij is het weer belangrijk om naar het design te kijken; een houten dienblad ziet er immers compleet anders uit dan een kunststof dienblad.

Handgrepen & randen & antislip laag

Verder raden wij je aan om goed te kijken naar de handgrepen van het dienblad. Zijn deze handgrepen lekker groot? En kun je daardoor het dienblad makkelijk verplaatsen? Let daarbij ook goed op de eventuele aanwezigheid van de randen. Als het dienblad hoge randen heeft, brengt dit veel gemak met zich mee. Uiteraard is dit ook weer van invloed op de uiteindelijke uitstraling van het dienblad.

Afmetingen van een dienblad

Ga tevens goed na of het dienblad een antislip laag heeft. Dit is met name wenselijk als je veelvuldig servies of glazen op het dienblad vervoert. Dient het dienblad vooral als decoratiestuk in jouw woning? Dan is dit aandachtspunt een stuk minder van belang.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Tot slot willen wij je graag wijzen op de prijs-kwaliteitsverhouding van een dienblad. Wij raden je sowieso aan om voor een dienblad van een gerenommeerd merk te gaan. Tevens raden wij je aan om goed naar de beoordelingen van andere kopers te kijken. Zijn deze kopers tevreden? Dan is dat een goed teken.

Verder raden wij je aan om een maximum budget vast te stellen. Dit maakt jouw zoektocht alleen maar makkelijker, aangezien de prijskaartjes nogal uiteenlopen. Overigens doe je er wel verstandig aan om het budget zo ver mogelijk op te rekken. Als je een écht goed dienblad gekocht hebt, geniet je hier immers jarenlang van!

Slotwoord

Is de aanschaf van een dienblad aan te raden? Ja, absoluut. Een dienblad is immers praktisch, veelzijdig en decoratief. Om optimaal van een dienblad te genieten, moet je wel een goede vergelijking maken. Check daarom (nogmaals) bovenstaande dienbladen en maak voor jezelf de keuze. Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met de klantenservice van onze partner Bol.com. Wij wensen je graag veel plezier met jouw nieuwe dienblad!

Kafea.nl
Logo