Dolce Gusto GENIO S Plus review

Ben je van plan om een nieuwe koffiecupmachine aan te schaffen? In dat geval kom je al snel bij machines van slechts een paar merken uit. Er zijn namelijk slechts een paar merken die überhaupt de koffiecupmachines aanbieden. Het gaat hierbij om Krups, Nespresso en De’Longhi en Dolce Gusto. Is tijdens je zoektocht je oog op de Dolce Gusto Genio S Plus gevallen? Dan ben je in deze Dolce Gusto Genio S Plus review aan het juiste adres.

Dolce Gusto® GENIO S Plus

In deze review bespreken wij namelijk van A tot Z deze koffiecupmachine. We kijken naar de werking van het apparaat, naar de voordelen, naar de nadelen en naar het kostenplaatje. Ook laten we je kennismaken met de ervaringen van andere kopers; dat is immers ook relevante informatie waar je echt iets aan hebt.

Na het lezen van deze review kun je voor jezelf de knoop doorhakken; ga je de Dolce Gusto Genio S Plus kopen? Of kies je toch voor een andere koffiecupmachine? Om je met deze keuze nog extra te helpen, hebben wij ook alvast twee alternatieven voor je geselecteerd. Eerst willen we je graag uitgebreid kennis laten maken met de Dolce Gusto Genio S Plus.

De voordelen van de Philips EP2220

In de afgelopen periode is de Dolce Gusto Genio S Plus heel populair geworden. Hoe wij dit weten? Dit zien wij onder andere aan de hoeveelheid reviews bij onze partners Bol.com en Coolblue. Deze reviews laten duidelijk blijken dat deze koffiecupmachine veelvuldig verkocht wordt.

Is dat iets wat wij kunnen begrijpen? Ja, zonder enige twijfel. Toen wij deze koffiecupmachine uit mochten proberen, maakten wij al snel met meerdere voordelen kennis. De belangrijkste voordelen sommen we hieronder graag voor je op:

 • Deze koffiecupmachine werkt erg snel
 • De koffiecupmachine is compact en licht van gewicht
 • De koffiecupmachine verbruikt amper energie
 • Met deze machine zet je tal van koffiespecialiteiten
 • De prijs-kwaliteitsverhouding is dik in orde
 • De smaak van de koffie is overheerlijk
 • De machine heeft een fraai design
 • De machine is makkelijk te bedienen

Erg snelle werking

Herken je het moment dat je ’s ochtends even snel een kopje koffie wilt zetten? Herken je ook het moment dat je hier eigenlijk niet al te veel tijd voor hebt? Dan is de Dolce Gusto Genio S Plus ideaal voor je. Met deze machine zet je namelijk heel snel een kopje koffie.

Hoe snel dan? Nou, wij hebben het volgende geconstateerd: binnen 30 seconden zet de Dolce Gusto Genio S Plus een lekker kopje koffie. Deze snelle werking is aan meerdere facetten te danken, waaronder de hoge druk. In deze machine wordt een druk tot wel 15 bar opgebouwd, waardoor de koffie snel gezet wordt. Ideaal als je haast hebt of snel van een kopje koffie wilt genieten.

Compact en licht van gewicht

Heb je in je keuken niet al te veel ruimte? Dan is het in de basis al aan te raden om voor een koffiecupmachine te kiezen. De meeste koffiecupmachines zijn namelijk compact vormgegeven. Die vlieger gaat zéker op voor de Dolce Gusto Genio S Plus. Deze koffiemachine is namelijk echt heel compact.

Hoe compact? Wij hebben de afmetingen even voor je op een rijtje gezet:

 • Diepte: 28,6 centimeter
 • Breedte: 11,2 centimeter
 • Hoogte: 27,3 centimeter
Dolce Gusto® GENIO S Plus compact

Zelfs als je echt weinig ruimte hebt, vind je altijd wel een plekje voor deze koffiecupmachine. Dankzij deze afmetingen – en het materiaalgebruik – is deze koffiecupmachine ook licht van gewicht. Een totaalgewicht van 1,9 kilogram is echt zo licht als een veertje voor een koffiemachine.

Het voordeel hiervan is evident: je kunt deze koffiecupmachine makkelijk verplaatsen. Dit houdt ook in dat je deze machine overal mee naar toe kunt nemen, bijvoorbeeld naar de camping.

Laag energieverbruik

Bij de Dolce Gusto Genio S Plus heeft Dolce Gusto voor een handige functie gekozen:

 • Eco stand: met dank aan deze functie schakelt de machine zich na 5 minuten automatisch uit. Dit betekent dat de machine nooit onnodig aanstaat. En dat de machine nooit onnodig energie verbruikt.

Deze functies gaat perfect hand in hand met de energieklasse. Je gelooft het wellicht niet, maar de Dolce Gusto Genio S Plus beschikt over energieklasse A. Deze koffiecupmachine is dus echt heel zuinig. Ideaal in deze tijden waarin alles om duurzaamheid draait.

Veel koffiespecialiteiten mogelijk

Met de Dolce Gusto Genio S Plus ben je in staat om maar liefst 30 koffiespecialiteiten te zetten. Het mooie is dat het hierbij om warme- en om koude koffiecreaties gaat.  

Onder andere de volgende koffiespecialiteiten zet je met dit apparaat: Americano, Cafe latte, Cappuccino, Chocolademelk, Cortado, Dubbele espresso, Espresso, Espresso macchiato, Flat white, Koffie, Koffie verkeerd, Latte macchiato, Lungo, Ristretto.

Dolce Gusto® GENIO S Plus koffiespecialiteiten

Wat je hiervoor nodig hebt? Alleen water en de juiste koffie cup. Over deze cups vertellen we je later in deze Dolce Gusto Genio S Plus review graag iets meer. Het is volgens ons hoe dan ook ideaal dat je uit zoveel koffiespecialiteiten kunt kiezen. Ongeacht wat je smaakvoorkeuren zijn, zet je altijd een lekker kopje koffie.

Prima prijs-kwaliteitsverhouding

In de afgelopen jaren hebben we meerdere Dolce Gusto apparaten uit mogen proberen. Bij al die apparaten viel ons de prima afwerking, het materiaalgebruik en de algehele kwaliteit op. Die vlieger gaat ook voor de Dolce Gusto Genio S Plus op. In onze ogen is dit een koffiecupmachine waar je jarenlang gebruik van kunt maken.

Moet je dan de hoofdprijs voor deze koffiecupmachine betalen? Nee, dat valt ook reuze mee. Wat je voor deze machine moet betalen, bespreken we graag verderop in deze review. We kunnen op dit moment twee dingen verklappen:

 • De prijs-kwaliteitsverhouding is dik in orde
 • Vergelijkbare koffiecupmachines zijn veelal iets duurder

Overheerlijke smaak van de koffie

Met deze koffiecupmachine geniet je van overheerlijke koffie. Wat ons bij het eerste kopje direct opviel, was de crèmeachtige laag. Dankzij deze laag krijgt de koffie een hele stevige body. Je proeft veel aroma’s en de koffie heeft een aangename afdronk.

Om welke smaak het precies gaat, is dus afhankelijk van je eigen voorkeuren. Je kunt uit heel veel Dolce Gusto cups kiezen, waarmee je bepaalt wat de smaak van de koffie moet worden. Om deze machine nóg beter te maken, heeft Dolce Gusto ervoor gekozen om smaakinstellingen beschikbaar te stellen. Dit betekent dat je onder meer de volgende instellingen naar eigen wens aan kunt passen:

 • Temperatuur van de koffie: bij de Dolce Gusto Genio S Plus kun je uit vier temperatuurinstellingen kiezen. Handig voor als je echt haast hebt en even snel de koffie achterover wilt gieten. In dat geval kies je voor een lagere temperatuur, zodat je de koffie niet af hoeft te laten koelen.
 • Intensiteit: het is ook mogelijk om zelf de intensiteit van de koffie te bepalen. Indien je een hele krachtige espresso wenst, is dat dus ook mogelijk.
 • Hoeveelheid: tot slot is het mogelijk om de hoeveelheid koffie aan te passen. Je kunt hierbij gebruik maken van de zogeheten XL functie. Dit betekent dat je tot maar liefst 300 millimeter aan koffie in één keer kunt zetten. Handig voor als je koffie in bijvoorbeeld een thermoskan of koffie to go beker mee wilt nemen.

Hoe de lekkere smaak van de koffie tot stand komt? Dat is volgens ons voornamelijk aan de Espresso Boost Technology te danken. Dit is een vrij complexe technologie die voor de rijke aroma’s zorgt. Deze technologie zorgt er ook voor dat de koffiecup een paar seconden voor de zetbeurt nat wordt, waardoor de smaken perfect uit deze cup gehaald worden.

Fraai design

Eerder in deze Dolce Gusto Genio S Plus review gaven we al aan dat de machine compact vormgegeven is. Daar zijn we over te spreken, evenals over het fraaie design van de machine. 

De machine oogt strak, de machine is netjes afgewerkt en de machine is in een fraaie kleur uitgevoerd. Bovendien kun je uit drie kleuren kiezen: wit, rood en zwart. In onze ogen staat deze koffiecupmachine in elke keuken prachtig. Bovendien vind je makkelijk een plekje voor 'm, dankzij de compacte afmetingen.

Dolce Gusto® GENIO S Plus design

Makkelijk te bedienen

Toen wij de Dolce Gusto Genio S Plus voor het eerst uit mochten proberen, sprak de machine direct voor zich. Bij sommige andere koffiecupmachines moesten we eerst echt zoeken naar bijvoorbeeld het klepje voor de koffiecups. Bij de Dolce Gusto Genio S Plus gaat dit eigenlijk allemaal vanzelf.

Dat zorgt ervoor dat wij over de gehele bediening van de Dolce Gusto Genio S Plus te spreken zijn. De bediening spreekt voor zich, je zet snel een kopje koffie en je kunt de verschillende instellingen moeiteloos aanpassen.

Voor deze bediening heeft Dolce Gusto een handig display op de machine aangebracht. Op dit display lees je direct de huidige stand af, terwijl je via dit display de instellingen ook direct naar wens aan kunt passen. Als je dit één of twee keer gedaan hebt, spreekt ook dit direct voor zich.

Al met al vinden wij de Dolce Gusto Genio S Plus een gebruiksvriendelijke koffiemachine. Als je nog nooit een koffiecupmachine hebt, is deze cupmachine volgens ons zeker voor je geschikt. De gemakkelijke bediening is daar overigens slechts één van de vele redenen voor.

Overige voordelen

Wat denk je vooralsnog van de Dolce Gusto Genio S Plus? Als je naar alle hierboven besproken voordelen kijkt, kunnen we ons goed voorstellen dat je enthousiast bent. We kunnen je echter nog enthousiaster maken. Deze koffiecupmachine biedt namelijk nóg meer voordelen, maar die kunnen we niet allemaal in deze review bespreken. Vandaar dat we je graag naar onderstaande video verwijzen. In deze video vind je nog meer informatie over de Dolce Gusto Genio S Plus:

De nadelen van de Dolce Gusto Genio S Plus

Heb je je pijlen op een nieuwe koffiecupmachine gericht? En ben je tijdens je zoektocht bij de Dolce Gusto Genio S Plus uitgekomen? Dan heb je in ieder geval een prima zoektocht achter de rug. Zoals je in deze Dolce Gusto Genio S Plus review hebt kunnen lezen, biedt deze koffiecupmachine immers veel voordelen.

Toen wij langere tijd van deze koffiecupmachine gebruik mochten maakten, merkten wij ook enkele voordelen op. Met deze review willen we je zo uitgebreid mogelijk informeren, dus bespreken we hieronder deze nadelen. De belangrijkste nadelen hebben we alvast voor je op een rijtje gezet:

 • Deze koffiecupmachine heeft een klein en onhandig waterreservoir
 • Deze koffiecupmachine is alleen voor Dolce Gusto cups geschikt
 • Met deze koffiecupmachine kun je geen thee zetten
 • Deze koffiecupmachine heeft geen druppelstop
 • Koffiespecialiteiten met melk worden niet met verse melk gezet

Klein en onhandig waterreservoir

Eén van de grootste nadelen aan de Dolce Gusto Genio S Plus vinden we het waterreservoir. Dit waterreservoir brengt in onze ogen zelfs twee nadelen met zich mee:

 • Het reservoir is veel te klein. Door de inhoud van 0,8 liter moet je het reservoir regelmatig bijvullen. Over het algemeen kun je aanhouden dat je na 8 kopjes koffie het reservoir alweer bij moet vullenen.
 • Het reservoir is onhandig geplaatst. Ook vinden wij de plaatsing van het reservoir niet heel handig. Je kunt het reservoir wel uit de machine halen, maar het reservoir bevindt zich aan de achterzijde.

Doordat je het reservoir uit de machine kunt halen, kun je ‘m overigens wel makkelijk reinigen. Voordat je het reservoir eenmaal uit de machine hebt, ben je echter alweer enige tijd verder.

Alleen voor Dolce Gusto cups geschikt

Ben je graag aan het variëren met de koffiecups? Bij de Dolce Gusto Genio S Plus is het goed om het volgende te weten: deze koffiecupmachine is alleen voor cups van Dolce Gusto geschikt. Als je cups van andere merken wilt gebruiken, is dat niet mogelijk bij deze machine.

Gelukkig is het aanbod van Dolce Gusto cups wel heel uitgebreid. Wil je graag de allerbeste en lekkerste koffiecups van Dolce Gusto aanschaffen? Wij hebben recent een top 5 van beste koffiecups van Dolce Gusto samengesteld. Onze bevindingen vind je in ons artikel ‘beste Dolce Gusto cups’.

dolce gusto cups

Geen thee zetten

Met de Dolce Gusto Genio S Plus zet je ongeveer 30 verschillende drankjes. Spijtig genoeg is het niet mogelijk om met deze machine thee te zetten. Dit komt puur doordat je met deze machine géén heet water kunt zetten. Overigens is dit iets wat wij reeds bij meerdere koffiecupmachines geconstateerd hebben. We rekenen de Dolce Gusto Genio S Plus dan ook niet heel erg af op dit nadeel.

Geen druppelstop

Een belangrijk voordeel van de Dolce Gusto Genio S Plus is dat je binnen 30 seconde van een kopje koffie geniet. Nadat je het kopje onder de koffie uitloop weggehaald hebt, druppelt de koffie uitloop echter nog enige tijd na. Het was in onze ogen veel beter geweest als Dolce Gusto voor een druppelstop had gekozen. Spijtig genoeg ontbreekt deze stop op deze Dolce Gusto machine.

Geen koffiespecialiteiten met verse melk

Kan jij wakker gemaakt worden voor een heerlijke cappuccino of latte macchiato? Dan is het goed om het volgende te weten: de koffiespecialiteiten met melk zijn bij de Dolce Gusto Genio S Plus iets minder lekker.

Dit komt omdat de koffiespecialiteiten met melk níet met verse melk gezet worden. In plaats daarvan moet je melkpoedercups gebruiken. Je kunt je vast voorstellen dat de specialiteit met melk daar niet lekkerder van wordt.

Ervaringen van andere kopers

Ben je de enige met interesse in de Dolce Gusto Genio S Plus? Nee, absoluut. Veel mensen hebben interesse in deze machine, maar heel veel mensen hebben deze machine ook al reeds gekocht. Dit blijkt onder andere uit de hoeveelheid beoordelingen bij onze partners Bol.com en Coolblue:

 • Bol.com: 263 reviews met een gemiddelde score van een 4,6 (schaal 1 tot 5).
 • Coolblue: 153 reviews met een gemiddelde score van een 9,0 (schaal 1 tot 10).
Dolce Gusto® GENIO S Plus reviews

Niet alleen de hoeveelheid reviews vallen op, maar ook de gemiddelde score. De Dolce Gusto Genio S Plus scoort bij zowel Coolblue als bij Bol.com heel goed. Om je hier een indruk van te geven, hebben wij enkele beoordelingen voor je op een rijtje gezet:

 • Wij hebben deze en het bevalt goed. Goede warme koffie makkelijk te zetten
 • Mooi design en handig dat je temperatuur van je dranken kan aanpassen. Heerlijke koffie in een handomdraai.
 • Supersnel een lekker bakje koffie! Makkelijk in gebruik, sterkte eenvoudig instellen voor elk kopje.
 • Smaak is goed ! En fijn dat het makkelijk te bedienen is. Een goed product wij zijn er blij mee!
 • Fijn koffiezetapparaat doordat er verschillende soorten koffie mee gemaakt kunnen worden.
 • Vanaf het eerste kopje , ben ik helemaal overtuigd. Dit had ik eerder moeten hebben. Wat een genot , dat je morgens voor dat je weg gaat wel kunt genieten van een heerlijk bakje koffie. En het belangrijkste is wel mijn eigen smaak en sterkte.
 • De uitstraling van het apparaat is perfect. Mooi wit en strak. Het past in veel soorten keukens. Je kunt heel snel een heerlijke kop koffie zetten. Het is goed warm van temperatuur. Ook is het apparaat makkelijk in gebruik.
 • Vind het een handig apparaat , alleen jammer dat het zo lang na lekt , de koffie is heerlijk design is ook mooi, maakt geen herrie ,is lekker rustig.
 • Prima apparaat voor diverse smaken en soorten lekkere koffie. Zeer handig afneembaar waterreservoir en een snelle en duidelijke bediening. Zeer geschikt voor snel een lekkere bak koffie

Zoals je kunt zien, zijn heel veel mensen héél erg tevreden. Voor veel mensen is dit een prima aankoop gebleken!

De Dolce Gusto Genio S Plus kopen

Ben je helemaal overtuigd geraakt van de Dolce Gusto Genio S Plus? En wil je deze machine graag zo snel mogelijk aanschaffen? In dat geval raden wij je aan om de prijzen bij onze partners te checken. De prijzen bij onze partners lopen nog wel eens uiteen. Door bij alle partners de prijzen te checken, kun je mogelijk ook nog van een aanbieding profiteren. Via onderstaande buttons check je direct de actuele prijzen:

Alternatieven

Vind je de Dolce Gusto Genio S Plus erg interessant? Maar, zijn er toch bepaalde redenen waarom je niet voor de volle 100% overtuigd bent? Dan hebben wij goed nieuws voor je; wij hebben alvast onderzoek gedaan naar geschikte alternatieven voor deze Dolce Gusto koffiecupmachine. Uiteindelijk hebben we twee prima alternatieven gevonden.

Krups Dolce Gusto Infinissima KP1708

Een koffiecupmachine die veel op de Dolce Gusto Genio S Plus lijkt, is deze Krups Dolce Gusto Infinissima KP1708. Deze machine ziet er ook netjes uit, is ook voordelig geprijsd en biedt ook heel veel mogelijkheden. Wij hebben de proef op de som mogen nemen; de koffie is bij deze koffiecupmachine ook erg lekker.

Bovendien hoef je voor deze machine nóg minder geld te betalen. Wel moet je rekening houden met iets minder mogelijkheden. Zo is het niet mogelijk om zelf te bepalen hoeveel koffie je wilt zetten.

Krups Dolce Gusto Infinissima KP1708

Krups Dolce Gusto Genio S Touch KP440E

Ook deze Krups Dolce Gusto Genio S Touch KP440E is volgens onze test een prima alternatief. Deze koffiecupmachine ziet er bijna hetzelfde uit, is op een ideale manier te bedienen en biedt eveneens veel mogelijkheden.

Bij deze machine valt vooral het intuïtieve kleurendisplay op. Met dank aan dit display pas je de smaak van de koffie moeiteloos naar wens aan. Opvallend is verder dat deze machine veel voor- en nadelen met de Dolce Gusto Genio S Plus deelt. Zoals de benaming al doet vermoeden, lijken beide machines inderdaad heel veel op elkaar. Voor beide Dolce Gusto machines betaal je bovendien ongeveer hetzelfde bedrag. Déze variant is overigens wel in andere kleuren verkrijgbaar, mocht je daar waarde aan hechten.

Krups Dolce Gusto Genio S Touch KP440E
Kafea.nl
Logo