Gaggia

Binnen de wereld van koffie spelen enkele grote partijen een belangrijke rol. Dergelijke partijen richten zich veelal niet op een bepaald component binnen de koffie wereld. Nee, dergelijke merken richten zich bijvoorbeeld op het ontwerpen van koffiemachines én op het fabriceren van heerlijke koffie.

Een voorbeeld van een dergelijk merk is het Italiaanse merk Gaggia. Dit merk kan eigenlijk in één adem met merken zoals Illy, Saeco en Nespresso genoemd worden. Ook Gaggia heeft namelijk een stempel weten te drukken op de koffie wereld. Het is dan ook niet zonder reden dat je op onze website meerdere reviews van bijvoorbeeld Gaggia koffiemachines terug kunt vinden. Maar, Gaggia heeft nog veel meer te bieden dan enkel deze koffiemachines. Ben jij benieuwd naar het verhaal van dit Italiaanse merk en het huidige aanbod? In dit artikel kan je dit allemaal lezen!

Ontstaansgeschiedenis

Gaggia Logo

Zoals we al zeiden, is Gaggia van oorsprong een Italiaans merk. Maar, als we terug kijken naar de geschiedenis, zien we enkele opvallende zaken. Eigenlijk is Gaggia sinds 1938 al actief binnen de wereld van de koffiemachines. In 1938 kwam Gaggia namelijk met een innovatief idee.

Het idee was om stoomdruk te gebruiken. Met deze stoomdruk zou het mogelijk moeten zijn om gemalen koffie te persen, zodat alle aroma en geuren zouden kunnen onttrekken. Bovendien zou deze stoomdruk voor een rijke crema laag zorgen. Uiteindelijk werd dit idee vanaf 1948 werkelijkheid.s

In 1948 startte de Italiaan Achille Gaggia namelijk met zijn bedrijf; Gaggia. Deze Italiaan was een liefhebber van heerlijke koffie en was continue op zoek naar nieuwe mogelijkheden om koffie nóg lekkerder te maken. De hier boven beschreven nieuwe technologie zou voor een perfect kopje koffie moeten kunnen zorgen.

In 1948 kwam Achille Gaggia ook al direct met een andere indrukwekkende uitvinding. Hij had namelijk een koffiemachine ontwikkeld waarmee het mogelijk was om binnen 15 seconden een kopje koffie te zetten. Dit was te danken aan een veer in een handel-aangestuurde zuiger.

In de jaren hierna heeft Gaggia meerdere fraaie en interessante koffiemachines weten te ontwikkelen. Bij deze koffiemachines speelden twee zaken een belangrijke rol: de koffie moest perfect zijn en de machine moest er fraai uit zien. In de loop der jaren werden de machines daarom gemoderniseerd en kregen de machines een kenmerkend uiterlijk.

Gaggia Carezza Deluxe RI8525

Ook in de afgelopen jaren is Gaggia druk bezig geweest met het blijven ontwikkelen van nieuwe koffiemachines. Het oorspronkelijke doel ooit was om een kleine espressomachine te kunnen maken voor thuisgebruik. Dat is uiteindelijk absoluut gelukt. Wat dat betreft is het doel van Gaggia voltooid en kunnen vele mensen hierdoor van de prettige Gaggia koffiemachines genieten.

Op het moment van schrijven, 2019, is Gaggia onderdeel van Saeco International Group. Deze groep is vervolgens weer onderdeel van de Nederlandse trots Philips. Philips heeft meerdere fabrikanten overgenomen, waaronder dus Saeco en Gaggia.

Het assortiment

Als we op de, Engelstalige, website van Gaggia kijken, worden we geconfronteerd met fraaie foto’s. Op deze oude foto’s staan enkele mannen rondom een behoorlijk grote koffiemachine staan. Deze foto’s laten duidelijk zien op welk niveau Gaggia begonnen is én hoe het uitgegroeid is tot een wereldbedrijf.

Als we op deze website naar het assortiment kijken, zien we dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen:

  • Automatische machines
  • Handmatige machines
  • Accessoires
  • Koffiebonen

KoffiemachinesGaggia Classic Inox

Onder de automatische machines vallen de prachtige en perfect werkende espressomachines. Deze machines zien er allen fraai uit en leveren bovendien perfecte koffie af. De nieuwste variant heeft de naam Babila gekregen en is volledig van roestvrij staal vervaardigd. Over deze volledig automatische koffiemachines hebben wij reeds een reviews geschreven. Op de pagina Gaggia koffiemachine kan je reviews van verschillende varianten vinden!

Naast de automatische machines richt Gaggia zich dus ook op de handmatige machines. Deze machines kenmerken zich door gebruiksgemak. Overigens is een andere benaming voor dergelijke machines pistons. Het is bij deze apparaten de bedoeling dat je alles handmatig doet. Je voelt je in feite als een echte barista. Het voordeel hiervan is dat je het kopje koffie volledig naar eigen smaak kunt maken. Ook over deze machines hebben wij meerdere reviews geschreven: Gaggia koffiemachines.

Accessoires

Binnen de accessoires lijn van Gaggia vallen handige accessoires die kunnen helpen bij het zetten van een kopje koffie. Ook vallen onder andere een water filter en ontkalkingsmiddelen onder deze groep. Met dergelijke accessoires kan je jouw machine in optimale staat behouden, waardoor je voor een lange tijd van heerlijke kopjes koffie kunt genieten.

Koffiebonen

Tot slot levert Gaggia ook heerlijke koffiebonen. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen:

  • Espresso 100% Arabica
  • Espresso Intenso
  • Espresso Decaffeinated

De perfecte combinatie is om deze bonen in één van de machines van Gaggia te gebruiken. Op dat moment weet je één ding zeker; je kunt genieten van een perfect kopje espresso. De bonen van Gaggia zijn namelijk van de hoogste kwaliteit en worden op verschillende plekken in de wereld geoogst. Gaggia heeft bijzonder goed door dat de uiteindelijke smaak van de koffie uiteindelijk door de bonen bepaald wordt. Mede daarom hecht men zeer veel waarde aan de kwaliteit van de koffiebonen.

80 jarig bestaan Gaggia Babila

In het jaar 2018 bestond deze Italiaanse fabrikant maar liefst 80 jaar. In deze 80 jaar heeft het merk grote stappen weten te zetten. De espressomachines zijn tot in perfectie uitgevoerd hedendaags. Hoe anders was dat toen Gaggia in 1938 met zijn eerste idee begon? Door de jaren heeft Gaggia een ongelooflijke ontwikkeling door mogen maken.

Wij kunnen daar als koffieliefhebbers ook van profiteren. De koffiemachines én koffiebonen van Gaggia zijn namelijk van de hoogste kwaliteit. Ook deze fabrikant heeft maar één doel: het creëren van een perfect kopje espresso. Dat doel sluit perfect aan op het land waar Gaggia zijn oorsprong vindt. In Italië is een perfecte espresso namelijk heilig. Dankzij fabrikanten zoals Gaggia kunnen wij dagelijks kunnen genieten van de perfecte espresso.

Gaggia koffiemachines

Heb je interesse om een nieuwe koffiemachine aan te schaffen? Weet je daarbij nog niet zeker of je voor een volautomatische- of een handmatige machine gaat? Gaggia heeft beide varianten in hun assortiment. Om jou een handje op weg te helpen, hebben wij de meeste apparaten van Gaggia aan een test ondervonden. De resultaten daarvan kan je vinden op onze Gaggia koffiemachines pagina. Op deze pagina kan je een eerlijke en uitgebreide review vinden van de verschillende koffiemachines van Gaggia.

Kafea.nl
Logo