Jura E6 vs E8

Op Kafea.nl informeren we jou graag over alles wat met koffie te maken heeft. Je kunt bij ons veel praktische informatie over koffie vinden, maar je kunt bij ons ook vele reviews vinden. Aan de hand van deze reviews kan je voor jezelf bepalen welke koffiemachine het beste aansluit op jouw wensen en behoeften.

Op onze website kan je meerdere reviews vinden over koffiemachines van het merk Jura. Dit bedrijf heeft zich in enkele jaren op weten te werken tot één van de betere producenten van koffiemachines. Binnen het assortiment van Jura zijn enkele machines te vinden die behoorlijk populair zijn. Dat is het geval bij zowel de Jura E6 als bij de Jura E8.

In dit artikel vergelijken we deze twee koffiemachines met elkaar. We bespreken per machine de belangrijkste voordelen, maar we leggen de focus met name op de verschillen tussen deze machines. Op welke punten verschillen deze machines van elkaar? En in welke situaties kan je het beste voor welke machine kiezen? Na het lezen van dit artikel weet je exact het verschil tussen deze machines én weet je welke machine het beste voor jouw specifieke situatie is.

Jura E6 en E8 op een rijtje

De belangrijkste verschillen

De E6 en de E8 lijken in de basis op elkaar. Maar, Jura geeft zelf aan dat de E8 gezien kan worden als de grote broer van de E6. De E8 is in principe de uitgebreidere en ‘grotere’ variant van de E6. Maar, hoe uit zich dit concreet in de praktijk? In onderstaande tabel kan je de belangrijkste verschillen tussen de Jura E6 en de Jura E8 vinden.

ProductType melkopschuimerAantal programma'sGeheugenfunctie
Jura E6Automatisch met slangetje7Nee
Jura E8Melkreservoir9Ja

Aan de hand van bovenstaande tabel kan duidelijk worden gesteld dat er belangrijke verschillen tussen deze machines zitten. Deze twee machines zijn dan ook niet beide voor alle situaties geschikt. Nee, de Jura E6 komt in sommige situaties beter tot zijn recht dan de Jura E8. Dat geldt wederzijds echter ook zo.

Om de verschillen verder te verduidelijken, bespreken we de twee machines hieronder in het kort. Daarnaast geven we per machine aan in welke situatie deze apparaten perfect van pas komen. Want, zoals je hierboven in de tabel kunt zien, zijn het beide uitermate interessante koffiemachines!

Jura E6

JURA E6

Ben je een liefhebber van espresso of koffie? Of beter gezegd; ben je een liefhebber van zwarte koffie? Dan is het voor de hand liggend om voor de Jura E6 te kiezen. De Jura E6 is namelijk in staat om deze op een geweldige manier te bereiden. De aroma’s worden perfect uit de koffiebonen verkregen, zodat de koffie een ware smaaksensatie met zich mee brengt.

Deze volautomatische koffiemachine is van hoogwaardig materiaal vervaardigd en biedt verschillende unieke functies aan. Iets wat direct opvalt, is in ieder geval de fraaie vormgeving. 

Het merk Jura staat erom bekend dat ze veel tijd en energie besteden aan het ontwerp van de koffiemachines. De koffiemachines zijn keurig afgewerkt en dat geldt óók voor de Jura E6. Deze koffiemachine is van kunststof vervaardigd en heeft her en der platinum elementen. Deze elementen zijn in het donkergrijs uitgevoerd; dat vormt een mooi contrast met de zwarte behuizing van de machine.

Voor het zetten van een lekkere koffie of espresso kan je gebruik maken van het grote display. Aan weerszijde van dit scherm bevinden drukknoppen waarmee je meerdere instellingen zelf kunt bepalen. Staan alle instellingen naar wens? Dan kan je met één druk op de knop de espresso of koffie zetten. Om de bediening nóg makkelijker te maken, kan je ook gebruik maken van de speciale Jura app. Met deze app kan je via jouw smartphone een espresso of een kopje koffie laten zetten.

Als je een liefhebber van een cappuccino bent, kan je ook met de Jura E6 uit de voeten. De machine heeft namelijk een aparte knop voor het bereiden van melkschuim. Het nadeel hiervan is echter dat je niet met één druk op de knop een cappuccino kunt bereiden. Daarnaast is het ook niet mogelijk om de gekozen koffiespecialiteiten op te slaan. Dat is wél mogelijk bij de Jura E8.

Bij de Jura E6 heeft Jura voor enkele unieke technologieën gekozen:

  • Pulse Extraction Proces: dankzij deze technologie wordt het water met pulserende bewegingen door de koffie geperst. Hierdoor wordt de cremalaag mooier en is de smaak voller en intenser.
  • Intelligent Pre Brew Aroma Systeem: deze technologie zorgt ervoor dat meer aroma’s vrijkomen als de koffie gezet wordt. Dit gebeurt onder andere door koffiebonen nat te maken.
  • Aroma G3 koffiemolen: de ingebouwde Aroma G3 koffiemolen zorgt voor 100% versgemalen bonen. De G3 koffiemolen is de snelste en stilste koffiemolen van het merk. Je kunt hierbij ook nog zelf de maalgraad bepalen.

Jura E8

Jura E8 smaak

In tegensteling tot de Jura E6 is het met de Jura E8 wél mogelijk om met één druk op de knop koffiespecialiteiten met melk te bereiden. Zoals je in bovenstaande tabel hebt gezien, is dat één van de belangrijkste verschillen tussen deze twee machines. Het bereiden van de koffiespecialiteiten met melk is mogelijk doordat de machine een ingebouwde melkopschuimer heeft. De melk wordt opgeschuimd en wordt vervolgens middels een stoompijpje in je kopje geschonken.

Bij het zetten van een kopje koffie kan je profiteren van de dubbele toevoer. Je kunt hierdoor twee kopjes koffie tegelijkertijd te zetten. Het is echter mogelijk om maar 1 koffiespecialiteit tegelijkertijd te zetten. Het is dus niet mogelijk om tegelijkertijd een cappuccino en een latte macchiato te zetten. Nee, dit moet de machine één voor één doen.

Wil je graag van een lekker kopje koffie genieten? Middels de makkelijke bediening kan je kiezen uit maar liefst 15 koffiespecialiteiten. Je kunt hierbij ook nog verschillende instellingen zelf bepalen; onder meer het watervolume en de maalgraad zijn naar eigen inzicht te bepalen. Hierdoor ben je in staat om de smaak van bijvoorbeeld een cappuccino of latte macchiato volledig naar wens te maken.

Iets waar de Jura E8 zich ook mee weet te onderscheiden, is het Jura Claris Smart waterfilter. Dankzij dit filter is het niet meer nodig om de espressomachine te ontkalken. Je hebt hierdoor geen omkijken meer naar de ontkalking en kunt continue genieten van heerlijke koffie. Dat is toch eigenlijk alles wat een koffieliefhebber wenst? Hoe dit exact in zijn werk gaat? Nou, na elke zetbeurt spoelt het melksysteem zich vanzelf schoon. Na verloop van tijd kan je ook een grondige reiniging uit laten voeren door een reinigingsprogramma. Je kunt met de speciale Jura app zelf bepalen welke handelingen je hiervoor uit moet voeren.

Andere voordelen van de Jura E8 zijn terug te vinden in het waterreservoir en het reservoir van de koffiebonen. Het waterreservoir is maar liefst 1,9 liter groot, terwijl het reservoir van de koffiebonen een inhoud van 280 gram heeft. Je hoeft hierdoor niet al te vaak het water en de bonen bij te vullen. Gemak dient de mens!

Feit is wel dat de Jura E8 duurder is dan de Jura E6. Daarentegen heb je met de Jura E8 wel meer functies tot je beschikking. Bijkomend voordeel is dat je dus ook koffiespecialiteiten mét melk kunt bereiden met deze machine.

Jura

In 1931 werd in het Zwitserse dorpje Niederbuchsiten het merk Jura opgericht. Dit bedrijf was in de eerste jaren een succesvolle ontwikkelaar en distributeur van verschillende huishoudelijke apparaten. Al snel kwam men er bij Jura achter dat ze ‘goud in handen hadden’. Het bedrijf besloot daarom om op te schalen en stelde zichzelf een duidelijk doel: een stempel drukken op de markt van huishoudelijke apparaten.

We kunnen hedendaags stellen dat het zeker gelukt is. Binnen de wereld van koffiemachines heeft Jura een prominente rol ingenomen. De koffiemachines van Jura zijn geen budget machines, maar leveren wél onwijs veel kwaliteit. De koffiemachines zijn netjes afgewerkt, hebben een fraai design en staan aan de basis van ontelbaar lekkere kopjes koffie.

Slotwoord

Het mag duidelijk zijn; tussen de Jura E6 en Jura E8 bestaan de nodige verschillen. Naar welke van deze varianten gaat jouw voorkeur uit? Ben je een liefhebber van zwarte koffie? Dan ben je prima uit met de Jura E6. Als je liever ook koffiespecialiteiten met melk wilt zetten, kan je beter voor de Jura E8 kiezen. Bij de Jura E8 kan je namelijk met één druk op de knop voor een cappuccino of een andere koffiespecialiteit met melk kiezen. Daarnaast ben je met de E8 ook in staat om de koffierecepten op te slaan.

Beide machines zijn in ieder geval een hoge kwaliteit. Als je voor één van deze machines gaat, ben je van heerlijke koffie en een lange levensduur verzekerd. Wij kunnen je in ieder geval de aanschaf van de Jura E6 of de Jura E8 van harte aanraden.

Kafea.nl
Logo