Jura Cool Control review

Ben je online de Jura Cool Control tegengekomen? En zou je graag meer over deze unieke melkkoeler van Jura willen weten? Dan zit je in deze Jura Cool Control review in ieder geval goed.

In deze Jura Cool Control review bespreken wij dit apparaat van A tot Z. We bespreken wat je hier precies aan hebt, wat de voordelen zijn en met welke nadelen je rekening moet houden. Ook laten wij je kennismaken met de verschillende modellen, aangezien er niet slechts één Jura Cool Control bestaat.

Weet je nu al zeker dat dit de beste melkkoeler is? En wil je daarom graag de Jura Cool Control direct aanschaffen? Dan raden wij je aan om even de prijzen bij onze partners te checken. Mogelijk stunt één van onze partners nu met een aanbieding, waardoor je van een nóg scherpere prijs geniet:

De voordelen van de Jura Cool Control

Heb je je pijlen gericht op een nieuw melkreservoir voor je Jura koffiemachine? Je kunt dan voor het normale glazen melkreservoir van dit merk kiezen, maar je kunt ook voor deze melkkoeler gaan. Met deze melkkoeler geniet je simpelweg van nóg meer mogelijkheden en voordelen.

De belangrijkste voordelen van de Jura Cool Control zetten we graag voor je op een rijtje:

 • Houdt de melk op de perfecte temperatuur
 • Perfecte schuimlaag
 • Fijn in gebruik
 • Fraai én handig design
 • In verschillende afmetingen te verkrijgen
 • Gaat jarenlang mee
 • In meerdere varianten te verkrijgen

Perfecte melktemperatuur

Jura Cool Control melktemperatuur

Geniet je ook zo graag van een heerlijke koffiespecialiteit met melk? Dan is het belangrijk dat de koffie volledig naar je wens is, maar het is ook belangrijk dat de melk volledig naar wens is. Dat krijg je met de Jura Cool Control voor elkaar.

Deze melkkoeler houdt de melk namelijk altijd op een temperatuur van 4 graden Celsius. Dit brengt twee belangrijke voordelen met zich mee:

 • De melk is perfect om op te schuimen. Doordat de melk een temperatuur van 4 graden heeft, is de melk simpelweg perfect op te schuimen. Dit komt de algehele smaak van de koffiespecialiteit met melk uiteraard alleen maar ten goede.
 • De melk blijft langer vers. Als je melk normaal in de koelkast bewaart, wordt de melk na verloop van tijd minder vers. Dit wil je uiteraard niet, aangezien dit ten koste van de smaak gaat. Bewaar je echter melk in de Jura Cool Control? Dan weet je zeker dat de melk lekker lang vers blijft. Met alle dank aan de temperatuur van 4 graden.

Perfecte schuimlaag

Vind je het leuk om thuis zelf koffiespecialiteiten met melk te maken? Om dit voor elkaar te krijgen, heb je meerdere zaken nodig. Denk hierbij aan een goede koffiemachine, aan de juiste koffiebonen en aan de perfecte melk. De perfecte melk creëer je hoe dan ook met de Jura Cool Control.

Zoals hierboven al aangegeven, zorgt deze koeler voor een vaste melktemperatuur van 4 graden. Dit komt de versheid van de melk ten goede, maar ook de opschuim mogelijkheden. Doordat de opschuim mogelijkheden zijn, geniet je van een perfecte melkschuimlaag.

Dit brengt in onze ogen nóg meer voordelen met zich mee. Doordat de melkschuimlaag zo perfect is, geniet je nog meer van je cappuccino of latte macchiato. Of wil je graag een andere melkspecialiteit maken? Ook dan komt uiteraard de perfecte melkschuimlaag alleen maar ten goede.

Wat hierbij ook een voordeel is, is dat je zelf invloed uit kunt oefenen op de melkschuimlaag. Doordat de melk op de perfecte temperatuur is, kun je de melk naar eigen wens opschuimen. Zo kun je kiezen voor een luchtige melkschuimlaag, maar ook voor een lekker romige of dikke laag. Aan jou de keus!

Kortom: als je een groot liefhebber van melkspecialiteiten bent, kun je niet om de Jura Cool Control heen. Deze melkkoeler draagt zorg voor de perfecte melk en daarmee voor een perfecte melkschuimlaag.

Melk blijft lang vers

Heb je deze Jura Cool Control review tot zover doorgenomen? Dan heb je al kunnen lezen dat melk lekker lang vers blijft. Dit komt de smaak ten goede, maar uiteraard ook de hygiëne. Dit wilden we graag nog even benoemd hebben. Door de Jura Cool Control te gebruiken, ben je van de optimale hygiënische omstandigheden verzekerd!

Bijkomend voordeel: in deze melkkoeler komen uiteraard veel onderdelen in contact met melk. Om de hygiëne op de lange termijn te waarborgen, is het zaak om die onderdelen goed schoon te houden. Dit krijg je makkelijk voor elkaar; de meeste onderdelen kun je namelijk in de vaatwasser laten reinigen.

Fijn in gebruik

De Jura Cool Control is een uitermate fijne melkkoeler. Dit is aan de bovengenoemde voordelen te danken, maar ook aan de manier waarop je deze melkkoeler gebruikt.

We kunnen deze werking van A tot Z omschrijven, maar je kunt beter naar onderstaande video kijken. In deze video van Jura wordt de Jura Cool Control 1 liter uitgebreid tentoongesteld. Daarbij laat men ook zien hóe je deze melkkoeler kunt gebruiken:

Fraai en handig design

Kies je voor de aanschaf van de Jura Cool Control? Dan weet je op voorhand al dat deze melkkoeler een aanwinst voor in je keuken is. Dit komt puur door het fraaie design van deze melkkoeler.

Het design van de melkkoeler is fraai én staat prachtig in combinatie met je Jura koffiemachine. Zowel de koffiemachine als de melkkoeler zijn namelijk in dezelfde stijl uitgevoerd. Deze twee producten vormen daardoor een prachtige combinatie.

Bij deze melkkoeler valt uiteraard direct het materiaalgebruik op. Jura heeft bewust gekozen voor RVS, aangezien dit materiaal meerdere voordelen met zich meebrengt. Het eerste voordeel is terug te vinden in de robuustheid. Dit materiaal kan tegen een stootje, waardoor je jarenlang van deze machine gebruik kunt maken.

Het tweede voordeel heeft betrekking op de algehele vormgeving. Zoals je op de foto’s in deze Jura Cool Control review kunt zien, is dit echt een prachtig apparaat om te zien. Het apparaat is ook nog eens handig vormgegeven. De Jura Cool Control is niet overdreven groot, waardoor je ‘m makkelijk een plekje naast je Jura koffiemachine kunt geven.

Het design vinden wij uitermate fraai, maar ook nog eens handig. Dit is onder meer te danken aan het deksel aan de bovenzijde. Dit deksel zorgt ervoor dat je de melk luchtdicht af kunt schermen, waardoor de melk niet vatbaar is voor invloeden van buitenaf.

Haal je het deksel van de Jura Cool Control af? Dan kun je deze melkkoeler eventueel naar wens instellen. Nadien is het advies wel om het deksel direct weer op de melkkoeler te doen. Dit komt de versheid en de smaak van de melk alleen maar ten goede.

Al met al vinden wij de samenstelling van deze melkkoeler subliem. Dit is te danken aan het materiaal, het design en de kleurstelling.

Meerdere afmetingen

Spreekt de Jura Cool Control je nu al aan? Dan kunnen we het nóg mooier voor je maken: je kunt deze melkkoeler in meerdere afmetingen verkrijgen. De verschillende afmetingen zetten we graag even voor je op een rijtje.

Jura Cool Control 0,6 liter

Ten eerste kun je voor de Jura Cool Control 0,6 liter kiezen. Deze melkkoeler biedt voldoende ruimte voor ruim een halve liter melk, waardoor deze variant ideaal is voor de kleinere gezelschappen. Zet je minder dan 10 koffiespecialiteiten met melk op één dag? Dan is dit de beste optie voor je.

Jura Cool Control 1,0 liter

Ten tweede kun je voor de Jura Cool Control 1,0 liter kiezen. Deze melkkoeler is een stuk groter dan bovengenoemde variant, waardoor deze melkkoeler beter geschikt is voor de grotere gezelschappen. Zet je tussen de 10 en 25 melkspecialiteiten per dag? Dan is dit de beste melkkoeler voor je.

Jura Cool Control 2,5 liter

Ten derde kun je voor de Jura Cool Control 2,5 liter kiezen. Dit is de grootste melkkoeler van dit moment en is voor in meerdere situaties geschikt. Heb je bijvoorbeeld een groot gezin of wil je op kantoor een goede melkkoeler hebben? Of ben je voor in je horecagelegenheid op zoek naar een goede melkkoeler? In al deze situaties sluit de Jura Cool Control 2,5 liter perfect op je wensen aan.

Wat is nou de juiste optie voor jou? Dit hangt dus vooral van het gewenste gebruik van de melkkoeler af. Daarnaast wijzen wij je graag op de afmetingen van de melkkoeler. Als je niet al teveel ruimte in je keuken hebt, is het beter om voor een compactere variant te kiezen. Dat je uit meerdere afmetingen kunt kiezen, is volgens ons in ieder geval ideaal te noemen.

Gaat jarenlang mee

Heb je al ervaring met het merk Jura? Dan weet je ongetwijfeld dat dit merk kwaliteit levert. Dit blijkt uit de vele Jura koffiemachines, maar ook uit andere producten van dit merk. Ook bij een Jura melkslang ben je bijvoorbeeld van een sublieme kwaliteit verzekerd.

Deze vlieger gaat ook zeker voor de Jura Cool Control op. Doordat deze melkkoeler van de juiste materialen vervaardigd is, is ‘ie tegen een stootje bestand. Ook zijn de interne onderdelen van de beste kwaliteit, waardoor deze melkkoeler jarenlang mee gaat.

In meerdere varianten te verkrijgen

Eerder in deze Jura Cool Control review heb je kennis kunnen maken met de verschillende afmetingen. Daar blijft het echter niet bij. Het merk Jura heeft door de jaren heen namelijk nog meer varianten uitgebracht.

Zo kun je kiezen voor de Jura Cool Control Wireless. Met deze melkkoeler geniet je simpelweg van nog veel meer gemak. Dit is voornamelijk te danken aan de ingebouwde bluetooth ontvanger. Dankzij deze ontvanger is de Jura Cool Control Wireless in staat om te communiceren met je Jura koffiemachine.

Let wel op: deze Jura melkkoeler werkt niet met alle Jura koffiemachines. Alleen als je één van onderstaande koffiemachines hebt, is dit een geschikte optie voor je:

 • GIGA 5
 • IMPRESSA Z9 One Touch TFT
 • IMPRESSA Z7 One Touch Voice
 • IMPRESSA Z7 One Touch*
 • IMPRESSA J9.4 One Touch TFT
 • IMPRESSA J9.3 One Touch TFT
 • IMPRESSA J9.2 One Touch
 • IMPRESSA F7
 • GIGA X9
 • GIGA X9c
 • GIGA X7
 • GIGA X7c
 • IMPRESSA XJ9

In twee kleuren te verkrijgen

Indien je deze melkkoeler wilt kopen, kun je dus uit meerdere varianten kiezen. Het blijft echter niet bij de varianten die we al in deze review hebben besproken. Nee, je kunt deze melkkoeler ook nog in het wit kopen. De volgende varianten worden door Jura ook in het wit aangeboden:

De belangrijkste nadelen van de Jura Cool Control

Deze Jura Cool Control review is vooralsnog rozengeur en maneschijn. Volledig terecht, aangezien deze melkkoeler van Jura heel veel te bieden heeft. Je geniet van zwaarwegende voordelen, waardoor de keuze voor deze melkkoeler een logische keuze is.

Het is echter wel belangrijk om ook met een paar nadelen rekening te houden. De belangrijkste nadelen zetten we voor je op een rijtje:

 • Deze melkkoeler is nogal prijzig
 • De melkkoeler maakt veel lawaai
 • De melkkoeler geeft niet automatisch een melding

Nogal prijzig

Wil je graag een Jura Cool Control kopen? Dan moet je simpelweg diep in de buidel tasten. Dit is niet een apparaat dat je voor een paar tientjes kunt kopen.

Nee, voor één van de Jura Cool Control melkkoelers betaal je tussen de 180 en 400 euro. Wat je precies moet betalen, hangt uiteraard wel af van het soort Jura Cool Control waar je voor kiest. Des te groter de melkkoeler is, des te meer geld je hiervoor moet betalen.

Is dit een belangrijk nadeel? Ja, daar komt het wel op neer. Niet iedereen kan óf wil immers een dergelijk bedrag betalen. Aan de andere kant is het belangrijk om het volgende te beseffen: met een Jura Cool Control geniet je jarenlang van veel plezier en gemak. De kwaliteit is uitmuntend, waardoor je de investering over meerdere jaren uit kunt spreiden.

Maakt veel lawaai

Spreekt de Jura Cool Control je grotendeels aan? Dat was bij ons ook het geval. Het enige dat wij aan de werking echt opgemerkt hebben, is het geluidsniveau.

Deze melkkoeler van Jura maakt gewoonweg veel lawaai. Wij kunnen hier geen exact geluidsniveau aan koppelen, maar je kunt ons vertrouwen. Indien je deze melkkoeler gebruikt, hoor je dit simpelweg al van een fors afstandje.

Hoe dit komt? Wij hebben het idee dat dit komt door de ventilator van deze melkkoeler. Om de melk op de temperatuur van 4 graden te houden, moet het apparaat voortdurend koelen. Dit gaat gepaard met een intensieve werking van de ventilator, waardoor het geluidsniveau zo hoog ligt.

Geen automatische melding

Kies je voor één van de normale varianten van de Jura Cool Control? Dan geeft deze niet automatisch een melding als de melk in het reservoir op is. Dit moet je dus voortdurend zelf in de gaten houden.

Kies je voor de Jura Cool Control Wireless? Dan krijg je hier wel een melding van. Zoals we eerder in deze Jura Cool Control review al omschreven, is die variant een heel stuk slimmer.

Wat zeggen andere gebruikers?

Door de jaren heen is de Jura Cool Control een populaire melkkoeler gebleken. Dit werd ons al snel duidelijk toen we deze apparaten bij onze partners bekeken. Bij veel van deze apparaten zijn namelijk veel reviews achtergelaten.

Toen wij deze reviews bekeken, viel ééns ding ons op: de meeste kopers lopen weg met de Jura Cool Control. Dit blijkt onder meer uit de onderstaande beoordelingen:

 • Goed product in combinatie met Jura vol automaat als je niet al te veel melk gebruikt per dag.
 • Functioneert prima, mooie vormgeving, handig in gebruik
 • Wat ik vooral goed vind: goede kwaliteit, duurzaam.
 • Fantastische accessoire, handig, makkelijk in gebruik, langer verse melk voor je cappuccino
 • Voordeel: goede kwaliteit. Nadeel: prijzig.

De Jura Cool Control kopen

Ben je door deze Jura Cool Control review helemaal enthousiast geraakt? De aanschaf van deze melkkoeler is wat ons betreft zeker een aanrader. Wel raden wij je aan om even goed te kijken naar de prijzen bij onze partners. Wij weten namelijk dat meerdere van onze partners regelmatig met aanbiedingen stunten. Check hieronder direct de beste prijzen bij onze partners:

Conclusie

Wij zijn van mening dat de Jura Cool Control een geweldige melkkoeler is. Deze melkkoeler houdt de melk op de perfecte temperatuur, waardoor je van een perfecte schuimlaag verzekerd bent. Ook blijft, door deze temperatuur, de melk langer vers.

De werking en bediening is ook volledig naar onze wens. Met de meegeleverde melkslang sluit je ‘m rechtstreeks op je Jura koffiemachine aan, waarna je direct een melkspecialiteit kunt zetten. Daarbij geniet je ook van het fraaie én handige design van deze melkkoeler.

Al met al zijn wij erg onder de indruk van deze melkkoeler. Ons advies is om wel goed na te denken in welke situatie én hoe je deze melkkoeler wilt gebruiken. Als je dat weet, kun je namelijk een keuze maken tussen de varianten en afmetingen. Wij raden je de aanschaf van één van de Jura Cool Controls in ieder geval van harte aan!

Alternatieven

Bestaan er nog alternatieven voor deze Jura melkkoeler? Nee, er bestaan geen 100% volwaardige alternatieven. Wel hebben wij twee alternatieven voor je gevonden die mogelijk beter op je wensen aansluiten:

Jura Glacette

De Jura Glacette is een speciale melkkan koeler voor in de diepvries. Je kunt in deze koeler een glazen melkreservoir stoppen, waarna deze koeler de melk tot 2 uur lang koel houdt. Dit betekent dat je 2 uur lang van verse en koele melk verzekerd bent. De Jura Glacette kun je overigens ook prima gebruiken in combinatie met het glazen melkreservoir van Jura. Daarover lees je hieronder meer.

€38,00
Op voorraad
Bol.com

Jura melkreservoir glas

Hoef je niet per sé zo’n uitgebreide en luxe melkkoeler te hebben? Dan sluit het Jura melkreservoir glas mogelijk beter op je wensen aan. Dit reservoir kun je met melk vullen, waarna je het in de koelkast kunt zetten. Wil je vervolgens een melkspecialiteit zetten? Dan koppel je dit reservoir aan de volautomatische koffiemachine, waarna je de melkspecialiteit moeiteloos zet. Dit melkreservoir heeft een inhoud van 0,5 liter, is in de vaatwasser te reinigen en is erg betaalbaar. Voor net iets meer dan 3 tientjes ben je al de trotse eigenaar van dit handige melkreservoir van Jura!

Kafea.nl
Logo