Koenic melkopschuimer

Koenic is wellicht een wat onbekend merk in de wereld van de elektrische apparaten. Dit betekent natuurlijk niet dat het automatisch een slecht apparaat is, of dat je een apparaat van een bedrijf koopt dat een slechte service heeft. Integendeel zelfs, want wist je dat het merk Koenic onderdeel is van het, van origine Duitse, concern Media Markt? In 2013 is dit merk geïntroduceerd als huismerk en produceert voornamelijk elektrische huishoudelijke producten, alsmede producten die je ondersteunen in je persoonlijke verzorging.

Koenic KMF 5211 melkopschuimerOp deze pagina gaan we wat dieper in op de elektrische melkopschuimer van Koenic, de KMF 5211. Deze melkopschuimer is een apparaat met goede reviews en een scherpe prijs. Hij heeft een redelijk strak, zwart design van roestvrijstaal en is daardoor sterk en heeft een lange levensduur.

In deze review gaan we eens kijken naar alle voor- én nadelen van deze melkopschuimer. Ook laten we je weten wat de cappuccinoliefhebbers van deze melkopschuimer vinden en ben je daarna toch niet helemaal overtuigd van zijn functionaliteit, hebben we ook een tweetal alternatieven voor je uitgezocht.

Voordelen

Laten we eens beginnen met de voordelen van deze melkopschuimer.

Design

Zoals je op de afbeeldingen kunt zien heeft het apparaat een mooi, strak design. Het heeft wel wat weg van de Aeroccino melkopschuimers van Nespresso, maar dan voor de helft van het geld. Door het roestvrijstalen design is de melkopschuimer sterk en duurzaam. Het handvat zorgt ervoor dat je het melkschuim, of de warme melk, gemakkelijk inschenkt zonder te knoeien.

Gemakkelijke bediening

Deze Koenic melkopschuimer is ontzettend gemakkelijk te bedienen. Zoals je kunt zien heeft het apparaat twee knopjes, waarmee je gemakkelijk kiest voor warm of koud melkschuim. Wil je de melk alleen opwarmen, dan gebruik je de warme knop, maar haal je het spiraaltje uit de onderkant van de machine. Dat gaat heel gemakkelijk.

Warm én koud melkschuim

Behalve alleen warm melkschuim, kan dit apparaat ook snel een lekker, smeuïg ijskoud melkschuim voor je bereiden. Wat dacht je van een lekker ijskoffie in de tuin op zo’n hete zomerdag. Dat wordt zodoende een heerlijk afkoelmoment!

Hoeveelheid melk(schuim)

In deze melkopschuimer warm je gemakkelijk tot 400 ml melk op. Dat zijn twee grote koppen warme (chocolade)melk. Melkschuim bereid je tot 190 ml en dit is voldoende voor twee tot drie heerlijke cappuccino’s.

360º draaibare voet

melkschuim inschenken koenicWanneer je de melk hebt ingeschonken, zorgt de 360º draaibare voet ervoor dat je die in elke positie weer gemakkelijk terug kunt zetten. Dit maakt het apparaat ook nog eens gemakkelijk in een hoekje te plaatsen. Ook is het natuurlijk ontzettend handig voor de linkshandigen onder ons.

Vaatwasmachinebestendig

Na het bereiden van het melkschuim kun je de beker geheel van de basis afhalen. Dit is ontzettend fijn, want hierdoor is hij vaatwasmachinebestendig. Zo hoef je niet meer te schrobben na het opschuimen, maar spoel je hem na gebruik eventjes af en stop je hem zo bij de rest van de vaat.

Automatische uitschakeling

Is de melk eenmaal tot een stevig melkschuim omgetoverd, dan hoef je niet bij het apparaat te blijven staan. Hij slaat namelijk vanzelf af en daarna schakelt hij zichzelf volledig uit. Dit maakt het veilig én energiebesparend.

Nadelen

Helaas zijn er ook wel wat nadelen te noemen. Gelukkig zijn het er niet zoveel als de voordelen.

Duurt lang

Hoelang het precies duurt om melkschuim te bereiden is erg lastig terug te vinden, maar er zijn een aantal reviews die benoemen dat het best lang duurt voordat het melkschuim klaar is. Over het algemeen doen de wat langzamere melkschuimers er zo’n twee tot drie minuten over om melkschuim te bereiden. We verwachten dan ook dat deze Koenic ook ergens in deze range valt.

Geen antikleeflaag

Of dit echt een nadeel is…Dat bepaal je wellicht het beste zelf. Het klinkt natuurlijk erg leuk, zo’n antikleeflaag. Hoewel het in de meeste gevallen zijn werk ook wel goed doet, heeft het ook zijn nadelen, want die speciale laag laat vaak redelijk snel los en dat maakt het slecht voor de gezondheid. Ook is dit natuurlijk niet fijn voor de levensduur van het apparaat. Dat gezegd hebbende, is het natuurlijk wel waarschijnlijker dat wanneer je de melk alleen opwarmt, het zonder deze laag sneller kan gaan aankoeken. De melk blijft dan natuurlijk niet in beweging en kan sneller aan de bodem gaan plakken en aanbranden. Hou hier dus wel rekening mee.

Alleen in zwart verkrijgbaar

Ben je op zoek naar een melkopschuimer in het chroom, wit, of een ander kek kleurtje om je keuken te complimenteren, dan zoek je het beste even verder naar een ander merk. Deze melkopschuimer is namelijk alleen in het zwart te bestellen.

Ervaringen van gebruikers

Om een indruk te krijgen van de werking van het apparaat hebben we ook gekeken naar de reviews die op het internet aanwezig zijn. Het zijn er, waarschijnlijk door het ietwat onbekende merk en de redelijk spaarzame verkrijgbaarheid, niet heel veel. Daardoor is het lastig om je een accuraat beeld te geven van hoe deze melkopschuimer door de lattelovers van Nederland wordt ervaren.

Wat we wel kunnen vertellen is dat de reviews die er zijn, allemaal redelijk positief zijn. Het betreft hier toch een redelijk “goedkope” melkopschuimer en de gebruikers zijn blij verrast door zijn potentie. Wat er vooral uitspringt is het gebruiksgemak, de vaatwasmachinebestendigheid wordt zeer goed gewaardeerd en het design valt erg positief op. Enkele positieve quotes zijn:

• Maakt een mooi melkschuim. Na gebruik gewoon in de vaatwasser, erg handig en voor een scherpe prijs
• Ziet er mooi uit en maakt prima melkschuim
• Kon het merk niet, maar blij verrast door de kwaliteit en het melkschuim

Wat meer kritische opmerkingen zijn over het algemeen dat het lang duurt voordat het schuim klaar is. Ook wordt de temperatuur soms als iets te laag ervaren. Ook hier enkele quotes:

• Mooi apparaat, maar het duurt wel erg lang voordat het melkschuim eindelijk klaar is. Zit echt wel tegen de drie minuten aan.
• De structuur van het melkschuim is prima, maar de temperatuur had van mij wel iets hoger gemogen, zo koelt mijn koffie namelijk wel snel af.

Al met al wordt de melkopschuimer dus positief gewaardeerd, met her en der een kritische noot.

Deze melkschuimer is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een redelijke goedkope melkschuimer die warm en koud kan opschuimen en ook melk kan verwarmen. Het is een voordeel dat het apparaat in de vaatwasser kan en dat hij eenvoudig te bedienen is. Je moet wel een beetje geduld hebben want het opschuimen kost vrij veel tijd en ook is het melkschuim niet heel heet.

De Koenic KMF 5211 kopen

Deze Koenic melkopschuimer is verkrijgbaar bij:

Bol.com

Mediamarkt.nl

Alternatieven

Ben je toch op zoek naar een ander apparaat dat meer aan jouw wensen voldoet? We hebben hier twee alternatieven voor je uitgezocht. Om deze te bestellen druk je op de bestelknop en je krijgt meteen de beste deal.

Electro center NM 15

Electro center NM 15Een melkopschuimer met ongeveer dezelfde prijs is deze van Electro center. Deze melkopschuimer heeft ook een mooi strak design, maar dan in het rvs. Hij kan wel iets minder melkschuim bereiden, namelijk tot 115 ml en wanneer je melk wilt opwarmen doe je dat tot maximaal 240 ml. Voordeel ten opzichte van de Koenic KMF 2511 is dat hij het snel bereidt, melkschuim staat namelijk, warm of koud, binnen 80-90 seconden voor je klaar.

Deze opschuimer van Electro center beschikt ook over een 360º draaibare voet en is daardoor voor zowel links- als rechtshandigen gemakkelijk te gebruiken. Het schoonmaken is wat lastiger, want hij is niet vaatwasmachinebestendig. De beker is voorzien van een antikleeflaag, waardoor de melk niet snel aankoekt.

► Bekijk deze Electro center NM 15 melkopschuimer op bol.com

Jura melkopschuimer

Voordat je verder leest moeten we bekennen dat deze melkopschuimer van Jujura melkopschuimerra een stuk duurder is. Toegegeven, je koopt er meer dan twee Koenic melkopschuimers voor. Dan heb je echter wel een Jura melkopschuimer, waar je vele jaren plezier mee zal beleven.

Zoals je ziet heeft deze Jura melkopschuimer een soortgelijk design als de Koenic KMF 2511. Met dit handige apparaat is ook warm en koud melkschuim gemakkelijk te bereiden. Na het bereiden schakelt ook dit apparaat vanzelf weer helemaal uit. De thermosfunctie zorgt ervoor dat het schuim langer heet blijft voor een tweede ronde koffie. Dit apparaat is in tegenstelling tot de Koenic niet volledig vaatwasmachinebestendig, maar de kan is wel volledig van de basis af te halen en zodoende gemakkelijk om te spoelen en schoon te maken.

► Bekijk deze Jura melkopschuimer op coolblue.nl

Kafea.nl
Logo