Beste koffieboeken

Koffie is niet alleen een lekker drankje, maar het is een soort van religie geworden. Veel mensen zijn zich in dit drankje gaan verdiepen, waardoor veel verschillende koffievarianten op de markt zijn gebracht. Daarnaast zijn ook meer en meer mensen geïnteresseerd in het gehele koffieproces. Mocht je hier zelf ook meer over willen leren, raden wij je onderstaande koffieboeken aan. Dit zijn volgens ons de beste koffieboeken van dit moment:

Onze top 6 koffieboeken

Afbeelding

Product


De Prijs van Mijn Koffie

Onze beste koop!

De Prijs van Mijn Koffie

Beste informatieve koffieboek

of

Puur koffie

Puur koffie

Beste koffieboek over het koffieproces

of

Water, koffiebonen & melk

Water, koffiebonen & melk

Beste koffieboek boordevol tips

of

Koffie, het complete handboek

Koffie, het complete handboek

Beste uitgebreide koffieboek

of

I love koffie

I love koffie

Beste koffieboek vol met recepten

of

Alles over koffie

Alles over koffie

Beste voordelige koffieboek

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

De Prijs van Mijn Koffie

Beste informatieve koffieboek

De Prijs van Mijn Koffie

of

Puur koffie

Beste koffieboek over het koffieproces

Puur koffie

of

Water, koffiebonen & melk

Beste koffieboek boordevol tips

Water, koffiebonen & melk

of

Koffie, het complete handboek

Beste uitgebreide koffieboek

Koffie, het complete handboek

of

I love koffie

Beste koffieboek vol met recepten

I love koffie

of

Alles over koffie

Beste voordelige koffieboek

Alles over koffie

of

Voor- en nadelen van een koffieboek

Is het nou aan te raden om een koffieboek aan te schaffen? Als je in koffie geïnteresseerd bent, is dat inderdaad aan te raden. In onze ogen heeft een koffieboek namelijk altijd een bepaald doel:

 • Informeren: met veel koffieboeken doe je heel veel kennis op. Kennis over bijvoorbeeld het zetproces, heet verbouwen van de koffieplanten en het aanpassen van de smaak van de koffie.
 • Inspireren: wil jij graag meerdere koffievarianten uitproberen? Ook daarvoor kan een koffieboek maar al te goed van pas komen. Met veel koffieboeken kun je je namelijk inspireren voor allerlei nieuwe koffiespecialiteiten. Met een goede koffiemachine kun je vervolgens thuis de gewenste specialiteiten zetten c.q. uitproberen.

Bij een koffieboek draait het echter niet alleen om het doel. Het draait ook om het achterliggende karakter. Je kunt je met een goed koffieboek in een leuk onderwerp verdiepen, terwijl je ook nog volledig tot rust komt. Lezen is goed voor zowel het brein als het lichaam, dus neem echt je tijd om de leukste koffieboeken op je gemakje te lezen.

Verder is het ook leuk dat je uit allerlei soorten koffieboeken kunt kiezen. Sommige boeken hebben een informatief karakter, terwijl andere boeken vooral geschreven zijn om te inspireren. Opvallend hierbij is ook de diversiteit aan schrijvers. Zoals je in onderstaande reviews gaat lezen, zijn de boeken door allerlei ‘soorten mensen’ geschreven. Sommige boeken zijn door ondernemers uit de koffiewereld geschreven, terwijl andere boeken door koffieliefhebbers zijn geschreven. Erg leuk!

Wel moet je goed met enkele nadelen rekening houden. Koop je een vrij duur koffieboek? Als je dit boek één keer hebt gelezen, heb je wellicht niks meer aan dit boek. Het is dan ook een behoorlijke investering in sommige gevallen voor slechts een paar uur vermaak. Of dit voor jou een probleem is, is aan jezelf om te bepalen. Wij vinden het persoonlijk in ieder geval wél de moeite waard om hier geld aan uit te geven.

Ook moet je rekening houden met ietwat verouderde informatie. Met name boeken die al jaren geleden uitgegeven zijn, bevatten op dit moment wellicht verouderde informatie. Gelukkig zijn wij ook op zoek gegaan naar koffieboeken die pas recentelijk uitgebracht zijn, waardoor dit probleem ook direct ‘getackeld’ wordt.

Tot slot moet je rekening houden met een overvloed aan keuze. Als je alleen al bij onze partner Bol.com op zoek naar koffieboeken gaat, weet je niet wat je ziet. Je kunt echt uit honderden koffieboeken kiezen, waardoor het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Gelukkig zijn wij hier om je op dit gebied een handje te helpen.

Wij hebben recentelijk namelijk tientallen koffieboeken van A tot Z doorgenomen. Daarnaast zijn wij in gesprek met koffieliefhebbers en experts gegaan. Samen met hen hebben wij – ook op basis van onze eigen bevindingen – een top 6 van beste koffieboeken samen kunnen stellen. Over deze zes beste koffieboeken vertellen wij je hieronder graag iets meer.

Beste informatieve koffieboek – De Prijs van Mijn Koffie

Drink je graag een kopje koffie thuis? Of vind je het heerlijk om bij een koffiebar een lekker kopje koffie te bestellen? Alle koffie die je drinkt, heeft een flinke reis achter de rug. Wat deze reis precies is, kun je lezen in het boek De Prijs van Mijn Koffie. Een informatief en bijzonder vermakelijk boek. Een boek waarvan je mogelijk ook een beetje gaat schrikken.

Dit boek richt zich onder meer op de geschiedenis van koffie. De twee auteurs, waarover later meer, richten zich hierbij onder meer op de wereldwijde expansie van koffie. Hoe is het mogelijk dat koffie zo populair over de gehele wereld is? En welke belangrijke ontwikkelingen zijn er in de afgelopen jaren in de koffie-industrie geweest? Op al deze vragen geven de twee auteurs een uitgebreid antwoord.

Daarnaast worden koffieboeren in dit boek uitgelicht. De twee auteurs zijn met allerlei koffieboeren in gesprek gegaan, waardoor zij een duidelijk beeld van deze koffiebedrijven hebben gekregen. De focus ligt hierbij niet alleen op het verbouwen van de koffie, maar vooral op de prijs. Welke prijs krijgt een koffieboer tegenwoordig voor de koffiebonen?

In het verlengde daarvan kijken de auteurs ook naar de toekomst van koffie. Wat verwacht men in de toekomst van koffie? Wat verwacht men in de toekomst van de koffieboeren? En op welke manier kan de productie van koffieplanten/koffiebonen een stuk duurzamer geworden? Vanuit verschillende invalshoeken wordt naar dergelijke vragen gekeken.

In dit boek worden ook tal van uitdagingen geschetst. Om meer over deze uitdagingen te weten te komen, hebben de auteurs tal van mensen geïnterviewd. Het gaat hierbij dus om koffieboeren, maar ook om bijvoorbeeld koffieliefhebbers en koffie-experts. Al met al is dit een bijzonder leuk en interessant boek. Een boek waar je onwijs veel van kunt leren.

Dit boek is geschreven door Bregje Deben en Demian van der Reijden. Bregje is mede-eigenaar van de koffieschool in Utrecht. Op deze school draait alles om koffie en om het overdragen van de juiste kennis over koffie. Bij Bregje ligt de focus vooral op duurzaamheid. En op de toekomst van koffie. Demian is een (koffie) journalist bij het horecavakblad Misset Horeca. Hij heeft meerdere koffieplantages bezocht en is in zijn vrije tijd veelvuldig met koffie bezig. Voor dit boek hebben Bregje en Demian de handen ineengeslagen; zij vormen in onze ogen een unieke combinatie.

Houd er wel rekening mee dat dit een vrij duur koffieboek is. Voor dit boek betaal je bij onze partner Bol.com namelijk een bedrag van 29,95 euro. In vergelijking met andere koffieboeken is dit simpelweg prijzig.

De Prijs van Mijn Koffie auteurs

Vrij prijzig boek.

Voordelen

 • Inspirerend, vermakelijk en informatief boek
 • Veel invalshoeken
 • Betrokkenheid van o.a. koffieboeren en experts
 • Blik op de toekomst van koffie
 • 184 pagina’s

Nadelen

 • Vrij prijzig

Conclusie

De Prijs van Mijn Koffie is volgens ons het beste informatieve koffieboek. In dit boek leer je niet zozeer veel over koffie zelf, maar wel over allerlei achtergronden. Je krijgt een indrukwekkende indruk in het leven van koffieboeren, de huidige uitdagingen en de uitdagingen in de toekomst. In dit boek is een belangrijke rol weggelegd voor het duurzaamheidsthema.

Beste koffieboek over het koffieproces – Puur koffie

Op welke manier zet jij een kopje koffie? Pak je de koffiebonen uit de kast, vul je het bonenreservoir en zet je je espressomachine vervolgens aan het werk? Dan geniet je binnen een paar seconden van een lekker kopje koffie. Voor dit moment hebben de koffiebonen echter een langdurig proces achter de rug. Over dit proces leer je alles in het boek Puur Koffie. In onze ogen is dit het beste koffieboek over het gehele koffieproces.

In dit boek leer je bijvoorbeeld alles over de verschillende soorten koffiebonen. Je krijgt uitleg hoe de verschillende soorten zijn ontstaan, wat de smaakverschillen zijn en wat dit concreet voor de smaak van jóuw koffie betekent.

Ook ga je veel leren over het brandingsproces van koffie. Je krijgt uitgebreide uitleg over dit proces en wat hier de invloed van op de smaak van de koffie is. Tevens geeft de auteur je enkele handige tips over het uitkiezen van de beste koffiebonen.

Verder krijg je in dit boek heel veel informatie voorgeschoteld over het zetten van koffie. De auteur geeft bijvoorbeeld aan op welke manier je het beste koffie kunt zetten. Ook wordt uitgebreid besproken met welke factoren je rekening moet houden en hoe je zelf invloed uit kunt oefenen. Tot slot vind je in dit boek ook nog een uitgebreid overzicht van alle koffiebranders in Europa.

De auteur van dit boek is zelf eigenaar van een koffiebranderij in België. Katrien Pauwels doet dit samen met haar man en heeft daardoor heel veel kennis opgedaan. Al deze kennis deelt ze in dit boek, waarbij de kwaliteit van de informatie in positieve zin opvalt. Aan alles is te merken dat Katrien Pauwels een vakkundige koffiebrander is.

Ook voor dit boek moet je relatief diep in de buidel tasten. Met een prijskaartje van 35,99 euro is dit zelfs het duurste boek uit deze top 6. Mocht je nog meer geld uit willen geven, kun je voor de paperback versie kiezen. Voor die variant betaal je nog 10 euro meer.

Voor dit koffieboek moet je veel geld betalen.

Voordelen

 • Geschreven door een expert
 • Veel feitelijke informatie
 • Erg leuk om door te lezen
 • Maar liefst 272 pagina’s
 • Speciaal hoofdstuk over ondernemen in de wereld van koffie

Nadelen

 • Duur boek

Conclusie

Puur Koffie is volgens ons het beste koffieboek over het koffieproces. In dit boek leer je alles over het verbouwen van de koffiebonen, over het malen van de koffiebonen en over het zetten van een lekker kopje koffie. De auteur, Katrien Pauwels, weet exact waar ze het over heeft; zij heeft namelijk haar eigen koffiebranderij in België.

Beste koffieboek boordevol tips – Water, koffiebonen & melk

Wat is voor jou de reden dat je een koffieboek wilt kopen? Wil je vooral heel veel inspiratie op kunnen doen voor nieuwe koffierecepten? En wil je ook op de hoogte zijn en blijven van de beste tips over het bereiden van koffie? In dat geval raden wij je het boek Water, koffiebonen & melk van harte aan. Dit is volgens ons namelijk het beste koffieboek boordevol tips.

Dit boek is geschreven door Petra Venekamp en Joost Leopold. Met name de naam van Joost Leopold is opvallend; hij is namelijk een heuse koffie-expert en heeft zijn eigen koffieschool geopend. Aan alles is te merken dat zowel Petra als Joost weten waar ze het over hebben.

In dit boek vind je meer dan 50 tips voor de thuisbarista. Aan de hand van deze tips kun je thuis de perfecte koffie gaan zetten. Het leuke is dat de tips vergezeld worden van kleurrijke illustraties en foto’s. Beelden zeggen meer dan 1000 woorden; dat hebben de auteurs goed begrepen.

In dit boek vind je ook nog allerlei informatie over het zetten van een kopje koffie. Al deze informatie is opgehangen aan 7 elementen: melange, machine, molen, mooi werken, melk, water en mens. Volgens de auteurs is het zaak dat al deze elementen met elkaar in balans zijn. Alleen als dat het geval is, kan een perfect kopje koffie gezet worden.

De auteurs geven je ook allerlei tips om je eigen stijl te ontwikkelen. Met deze tips ben je in staat om koffie te bereiden met een kenmerkende smaak. Hierdoor ben je ook in staat om koffie te bereiden die volledig naar je eigen smaakvoorkeuren is. Al met al kun je met dit boek heel veel kennis op doen.

In onze ogen is dit boek erg leuk opgesteld, maar is het wel vrij beperkt. In totaal telt dit boek slechts 128 pagina’s. Ten opzichte van de twee hierboven besproken koffieboeken is dat niet al te uitgebreid. Overigens zie je dit wel aan het prijskaartje terug; voor dit koffieboek betaal je slechts 9,95 euro bij onze partner Bol.com!

Dit boek is relatief beperkt; het telt slechts 128 pagina’s.

Voordelen

 • 51 tips voor de (thuis)barista
 • Met handige illustraties
 • Geschreven door twee experts
 • Gunstig geprijsd
 • Leest heerlijk weg

Nadelen

 • Slechts 128 pagina’s

Conclusie

Water, koffiebonen & melk is volgens ons het beste boek voor de thuisbarista. Door de ruim 50 tips uit dit boek op te volgen, weet je de koffie volledig naar wens te bereiden. De koffie die je uiteindelijk aan de hand van deze tips weet te zetten, is overheerlijk en volledig naar je wens. Al met al een interessant, vermakelijk en leerzaam koffieboek!

Beste uitgebreide koffieboek – Koffie, het complete handboek

Wil je heel veel kennis opdoen over koffie? Ben je benieuwd naar het gehele bereidproces? Wil je meer weten over de smaak van koffie? En wil je meer weten over de ongekende populariteit van koffie wereldwijd? Dan raden wij je aan om het boek ‘Koffie, het complete handboek’ te lezen. Dit is volgens ons het beste uitgebreide koffiebok.

In dit boek staan enkele onderwerpen centraal:

Geschiedenis van koffie: in dit hoofdstuk wordt uitgebreid de geschiedenis van koffie besproken. De auteurs kijken naar de totstandkoming van koffie, naar de ongekende groei van koffie en naar de gehele opkomst van dit onweerstaanbare drankje.

Koffie wereldwijd: in dit hoofdstuk worden alle koffiesoorten van over de gehele wereld besproken. Hierbij wordt ook uitgebreid besproken hoe de unieke smaken tot stand komen.

Koffiezetten: in dit hoofdstuk vind je allerlei informatie over het zetten van een kopje koffie. Deze informatie wordt met tips afgewisseld, waardoor dit hoofdstuk erg interessant is. Binnen dit hoofdstuk staan enkele koffiespecialiteiten, zoals een espresso, centraal. Je krijgt een stap-voor-stap uitleg over het bereiden van deze koffiespecialiteit.

Recepten met koffie: het boek wordt afgesloten met maar liefst 70 beproefde recepten. Deze recepten zijn voorzien van een compleet stappenplan én van duidelijke illustraties. Aan de hand van de informatie en illustraties leer je precies hoe je een bepaalde koffiespecialiteit kunt bereiden. Erg interessant, waarbij de nadruk ook nog op taartjes ligt. Zo krijg je ook allerlei recepten voorgeschoteld voor het maken van bijvoorbeeld een mokkacake of een tiramisu.

Al deze hoofdstukken zijn van de nodige foto’s voorzien. In dit boek vind je meer dan 750 prachtige foto’s terug. In onze ogen zorgen deze foto’s voor een extra dimensie in het boek. Het doorlezen van dit boek is geweldig, maar het kijken naar de foto’s is misschien nog wel leuker.

Dit boek is geschreven door Mary Banks en Christine Mcfadden. Mary Banks is in de wereld van koffieboeken een gerenommeerde naam. Door de jaren heen heeft zij namelijk meerdere koffieboeken geschreven en uitgebracht. Het leuke hierbij is dat zij nagenoeg altijd samenwerkt met Christine Mcfadden. Deze twee koffie-experts voelen elkaar perfect aan en dragen beide zorg voor geweldige koffieboeken. Daar is dít koffieboek het beste voorbeeld van.

Overigens is dit boek erg voordelig geprijsd. Je hebt bovendien de keus uit drie soorten boeken:

 • Paperback: 17,50 euro
 • Hardcover: 16,40 euro
Koffie, het complete handboek2

In onze ogen zijn dit prima prijskaartjes. Zeker omdat het boek echt heel uitgebreid is. Dit boek bestaat uit maar liefst 256 pagina’s, waarin je echt heel veel kennis op gaat doen. En waarop dus ook heel veel prachtige foto’s afgebeeld staan.

Nog een leuk detail: al in 2010 werd dit boek uitgebracht, maar in 2021 is een herdruk uitgebracht. Deze herdruk heeft een andere lay-out, een net iets andere inhoud en een ander BSN.

Wij zijn van mening dat dit boek niet altijd even lekker weg leest. Hoe dat komt? We hebben nog niet de vinger op de zere plek weten te leggen. We vermoeden echter dat dit komt door de vertaling.

Het boek leest niet altijd even lekker weg; mogelijk komt dit doordat het boek vanuit het Engels vertaald is.

Voordelen

 • Maar liefst 256 pagina’s
 • Van 750 fraaie foto’s voorzien
 • Bijzonder leuke opbouw en inhoud
 • Erg vermakelijk
 • Interessant geprijsd

Nadelen

 • Leest niet altijd even lekker weg

Conclusie

Koffie, het complete handboek; dit is volgens ons het beste uitgebreide boek over koffie. In dit boek komen allerlei onderwerpen aan bod, waardoor je echt heel veel kennis op weet te doen. Bijkomend voordeel is dat dit boek voordelig is, dat het boek van 750 foto’s voorzien is en dat het boek door twee experts geschreven is.

Beste koffieboek vol met recepten – I love koffie

Kan je ook zo genieten van een lekker kopje koffie? Vind je het ondertussen ook erg leuk om je horizon te verbreden en nieuwe smaken te ontdekken? Met het boek ‘I Love Koffie’ doe je onwijs veel inspiratie op. In dit boek vind je namelijk 100 authentieke recepten. Vanwege deze 100 recepten is dit volgens ons het beste koffieboek vol met recepten.

In dit boek vind je dus 100 verschillende recepten. Het leuke bij deze recepten is dat ze stuk voor stuk van een uitgebreid stappenplan voorzien zijn. Er staat uitgebreid bij beschreven wat de juiste methode is, hoe je het beste uit de koffiebonen haalt en hoe je het meeste uit je koffiemachine haalt.

Bij veel van de recepten zijn ook prachtige foto’s en illustraties geplaatst. Met dank aan deze foto’s krijg je een duidelijk beeld van de verschillende koffierecepten. Door op je gemakje dit boek door te nemen, doe je in ieder geval veel inspiratie op.

Overigens is dit een behoorlijk uitgebreid boek. De 100 recepten nemen namelijk maar liefst 224 pagina’s in beslag. Voordat je dit boek helemaal doorgenomen hebt, ben je dus heel wat uurtjes verder. Ondertussen kun je de vele koffierecepten ook uitproberen. Echt heel leuk (en lekker) wat ons betreft.

Dit boek is geschreven door Anette Moldvaer. Zij is de oprichter van het bedrijf Square Mile Coffee Roasters. Met dit bedrijf brouwt zij allerlei soorten koffie; dit doet ze in de binnenstad van Londen. Voordat ze met dit bedrijf begon, heeft ze jarenlang als barista in Noorwegen gewerkt. Tijdens haar periode als barista begon haar liefde voor koffie flink op te bloeien. Uiteindelijk is koffie zelfs de liefde van haar leven geworden; iets wat je ook merkt als je dit boek aan het lezen bent.

Moet je nou de hoofdprijs betalen voor dit koffieboek vol met recepten? Nee, dat valt reuze mee. Bij onze partner Bol.com betaal je namelijk een bedrag van 16,50 euro voor dit boek. In onze ogen valt dit bedrag reuze mee, ook omdat het een ‘hardcover’ boek betreft.

Wel moet je goed rekening houden met ietwat gedateerde informatie. Dit boek werd namelijk al in 2014 uitgebracht, waardoor sommige dingen ietwat achterhaald zijn. Dit geldt echter niet voor de recepten; de recepten zijn immers nog net zo als in 2014.

‘I Love Koffie’ recepten

Dit boek werd al in 2014 uitgebracht; sommige informatie is hierdoor ietwat achterhaald.

Voordelen

 • Ruim 100 recepten
 • Geschreven door een expert en koffieliefhebber
 • Erg leuk om door te nemen
 • Maar liefst 224 pagina’s
 • Gunstig geprijsd (en hardcover!)

Nadelen

 • Stamt al uit 2014

Conclusie

Het boek ‘I Love Koffie’ is volgens ons het beste koffieboek met daarin recepten. In dit boek vind je meer dan 100 recepten van authentieke koffiespecialiteiten; al deze recepten zijn voorzien van een handig stappenplan en duidelijke illustraties. Dat dit boek door een ware koffieliefhebber (en voormalig barista) is geschreven, merk je echt aan alles. Al met al een erg leuk boek om veel inspiratie op te doen.

Beste voordelige koffieboek – Alles over koffie

Wil je het nodige over koffie gaan leren? Zie je het alleen niet zitten om hier bijvoorbeeld 15, 20 of zelfs meer dan 30 euro aan uit te geven? Dan raden wij je het boek Alles over Koffie aan. Dit is volgens ons namelijk het beste voordelige koffieboek.

Wat je voor dit boek over koffie moet betalen? Bij onze partner Bol.com kost dit boek slechts 4,99 euro. Voor dit bedrag krijg je een boek met maar liefst 208 pagina’s voorgeschoteld. Bovendien betreft dit een hardcover boek; het boek ziet er zodoende fraai uit en voelt stevig aan.

In dit boek vind je ongekend veel informatie over koffie. De auteur vertelt je van alles over de diverse koffiesoorten, over het verbouwen van koffie en over het oogsten van de koffie. Verder krijg je veel informatie voorgeschoteld over de verwerking van koffiebonen en over het branden hiervan. En dat alles voor slechts 4,99 euro.

Verder krijg je in dit boek ook nog uitleg over de bekendste koffielanden. De auteur neemt je als het ware mee met een rondreis door alle koffielanden. Je krijgt uitleg over de verschillende koffiesoorten uit de verschillende landen, waarbij de auteur ook inzoomt op de smaakverschillen van de koffiesoorten.

In dit boek vind je ook nog allerlei heerlijke koffierecepten. Deze koffierecepten zijn door de auteur zelf samengesteld en leveren ongetwijfeld veel inspiratie op. Wij vonden het heerlijk om op zondagochtend dit boek open te slaan en een nieuw koffierecept uit te proberen.

Als je dacht dat het bij bovenstaande zou blijven, heb je het mis. De auteur heeft er namelijk ook nog voor gekozen om een volledige lijst van branderijen in dit boek op te nemen. Het gaat hierbij om de 50 beste en beroemdste branderijen ter wereld. Per branderij geeft de auteur aan wat hen zo typeert en wat hun bijdrage aan de koffie-industrie is (geweest).

Al met al vinden wij dit een super leuk boek. Wel moet je goed rekening houden met het formaat van het boek; het boek is slechts 15,8 bij 13 bij 2 centimeter groot. Deze compacte afmetingen zetten de hoeveelheid pagina’s ook direct in een ander daglicht. De 208 pagina’s heb je relatief snel uitgelezen, aangezien het boek zo compact is.

Overigens is dit boek geschreven door Ulrike Lowis. Deze auteur is niet alleen op koffie gek, maar ook op whisky. Het boek ‘Whisky’ is minstens net zo populair als dit boek over koffie.

‘Alles over Koffie’ 2

Het boek is nogal compact; het houdt hierdoor ietwat lastig vast en je hebt het boek relatief snel uit.

Voordelen

 • Kost slechts 5 euro
 • Leest lekker weg
 • Bevat bijzonder leuke informatie
 • Tal van recepten
 • Hardcover boek

Nadelen

 • Klein formaat

Conclusie

Het boek ‘Alles over Koffie’ van Ulrike Lowis is met afstand het beste voordelige koffieboek. Voor dit boek betaal je slechts 5 euro, terwijl het boek echt heel leuk is om door te lezen. De informatie die je in dit boek kunt vinden, is bovendien uniek. Dit geldt bijvoorbeeld voor de recepten, maar ook voor de lijst met 50 beroemdste branderijen ter wereld.

Koopgids

Zou je graag meer over koffie willen leren? Dan is het aanschaffen van een goed koffieboek absoluut aan te raden. Om tussen bovenstaande zes koffieboeken de juiste keuze te maken, raden wij je aan om deze koopgids even door te nemen. In deze koopgids geven wij je enkele handige tips voor het uitkiezen van het juiste koffieboek.

Wat wil je precies leren?

In onze ogen is dit de belangrijkste vraag waar je goed over na moet denken. Wil je meer leren over de geschiedenis van koffie? Wil je meer leren over het bereidingsproces van koffie? Of wil je vooral veel inspiratie op doen voor nieuwe koffierecepten? Zet je wensen op een rijtje en maak vervolgens een keuze tussen bovenstaande koffieboeken.

Aandachtspunten

Bij het maken van een goede vergelijking moet je ook op onderstaande aandachtspunten letten:

 • Auteur: door wie is het boek geschreven? En wat is precies de functie of de ervaring van deze auteur?
 • Aantal pagina’s: uit hoeveel pagina’s bestaat het boek? En in welk formaat is het boek precies afgedrukt?
 • Beoordelingen: sommige koffieboeken kunnen op veel positieve beoordelingen rekenen. Check voor de zekerheid even de beoordelingen over een boek waar je interesse in hebt.
 • Opbouw van het boek: ga per boek goed na wat de opbouw precies is. Uit welke hoofdstukken bestaat het boek? En zijn er ook illustraties/foto’s in het boek te vinden?
Eigenschappen koffieboek

Prijskaartje

Tot slot willen wij je ook nog wijzen op het prijskaartje van het koffieboek. Als we naar bovenstaande koffieboeken kijken, zien we namelijk dat de prijzen nogal uiteenlopen. Probeer daarom voor jezelf te bepalen hoeveel geld je uit wilt geven. En ga vervolgens op zoek naar het beste koffieboek dat het beste op je wensen aansluit.

Slotwoord

Meer kennis over koffie opdoen is erg leuk. Daarvoor komen de bovenstaande koffieboeken maar al te goed van pas. Vergelijk deze koffieboeken met elkaar en schaf direct het gewenste koffieboek aan. Mocht je met een vraag zitten, kun je de klantenservice van onze partner Bol.com raadplegen. Wij wensen je veel (lees)plezier met je nieuwe koffieboek!

Kafea.nl
Logo