Koffiebonen proefpakket

Kan jij ook zo van een heerlijke koffie genieten? Als je ook een liefhebber van koffie bent, is het aan te raden om te kiezen voor de lekkerste koffiebonen. De lekkerste koffiebonen hoeven echter niet altijd van bijvoorbeeld Douwe Egberts, Illy of Lavazza te zijn.

Nee, je kunt ook eens kijken naar koffiebonen van minder bekende merken. In veel gevallen zijn de koffiebonen van deze minder bekende merken ook heerlijk. Bovendien richten veel van de kleinere merken zich op duurzame omstandigheden op de koffieplantage. Mocht je voor de koffiebonen van een minder bekend merk kiezen, ben je in veel gevallen ook nog duurzaam bezig.

Wat is een koffiebonen proefpakket

Een terechte vraag hierbij is wel: hoe kun je nou achter lekkere koffiebonen komen? Hoe kun je er nou achter komen welke minder bekende merken óók heerlijke koffiebonen leveren? Daar heb je meerdere mogelijkheden voor, waaronder het uitproberen van een proefpakket.

In dit artikel willen we jou graag kennis laten maken met het fenomeen ‘koffiebonen proefpakket'. We bespreken onder meer wat een dergelijk proefpakket precies is, wat de voordelen van een koffiebonen proefpakket zijn en wat volgens ons de 5 beste koffiebonen proefpakketten van dit moment zijn. Over die vijf varianten vind je aan het einde van dit artikel ook nog korte reviews!  

Wat is een koffiebonen proefpakket precies?

In een koffiebonen proefpakket vind je meerdere (kleine) zakken koffiebonen. Deze verschillende soorten koffiebonen hebben stuk voor stuk hun eigen smaak, waardoor je de smaak goed met elkaar kunt vergelijken. Door de verschillende bonen uit het proefpakket met elkaar te vergelijken, kun je uiteindelijk jouw smaakvoorkeur bepalen.

Dankzij een koffiebonen proefpakket kun je dus ook kennis maken met minder bekende koffiebonen. Bij veel proefpakketten vind je bijvoorbeeld inheemse koffiebonen terug of juist koffiebonen waar een plaatselijke ondernemer/instelling een belang in heeft.

Het leuke is dat een koffiebonen proefpakket nooit hetzelfde is. Iedereen is namelijk in staat om zelf een proefpakket samen te stellen, waarbij je de keus uit tal van koffiebonen hebt. Bij de meeste proefpakketten zien we één van de volgende twee samenstellingen naar voren komen:

 • Een koffiebonen proefpakket waarbij de smaken zeer dicht bij elkaar liggen. De bonen hebben bijvoorbeeld allemaal dezelfde branding, maar hebben toch net iets andere aroma’s en tonen.
 • Een koffiebonen proefpakket waarbij de smaken ver uit elkaar liggen. Juist met een dergelijk proefpakket kun je de verschillende smaken voor jezelf inzichtelijk krijgen.

Wat zijn de voordelen van een koffiebonen proefpakket?

Als je een liefhebber van koffie bent, vind je het mogelijk ook leuk om verschillende smaken uit te proberen. Door verschillende smaken uit te proberen, kun je mogelijk de smaak vinden die echt bij jouw smaakvoorkeuren past.

Daarmee hebben we direct het eerste voordeel van een koffiebonen proefpakket te pakken: je komt in aanraking met tal van verschillende koffiesmaken. Doordat je met allerlei verschillende smaken in aanraking komt, kun je ook makkelijk(er) voor jezelf gaan bepalen welke smaken jouw voorkeur geniet.

Soorten koffiebonen

Bijkomend voordeel is dat je in aanraking komt met onbekende merken. Je ervaart al snel dat niet alleen de koffiebonen van Lavazza heerlijk zijn, maar ook bijvoorbeeld de koffiebonen van Zwarteroes.nl. Dit is een partij uit Nederland die zelf heerlijke koffiebonen proefpakketten samenstelt; hier gebruiken zij zeker niet de koffiebonen van bekende merken voor.

Ook kun je met een koffiebonen proefpakket een heuse koffieproeverij organiseren. Mogelijk heb je wel eens van een wijnproeverij gehoord, maar ook een koffieproeverij behoort nu dus tot de mogelijkheden. Tijdens deze koffieproeverij kun je de verschillende koffiebonen uitproberen, waarbij bijvoorbeeld jouw vrienden hun voorkeur uit mogen spreken. Leuk én lekker om te doen!

Verder is het ook een feit dat een koffiebonen proefpakket vaak relatief voordelig is. Deze pakketten zijn vaak zo gunstig mogelijk geprijsd, waardoor het voor veel mensen financieel haalbaar is om een dergelijk pakket aan te schaffen. Als mensen eenmaal te spreken zijn over de betreffende koffiebonen, is de kans groot dat zij in een later stadium de bonen vaker gaan bestellen. Op die manier weet de leverancier alsnog de gewenste marge te behalen.

Tot slot is het ook nog een voordeel dat je uit tal van soorten koffiebonen proefpakketten kunt kiezen. Je kunt uit bepaalde smaakextracten kiezen, maar je kunt ook volledig carte blanche een proefpakket uitkiezen. Juist door jezelf voor nieuwe smaaksensaties open te stellen, kun je kennis maken met de meest lekkere koffiebonen!

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een koffiebonen proefpakket?

Lijkt het jou wel iets om een koffiebonen proefpakket uit te proberen? Dan is het allereerst zaak om een keuze in het uitgebreide aanbod te gaan maken. Wij helpen jou graag met het maken van de juiste keuze. Dit doen wij door te bespreken op welke criteria je moet letten, maar ook door onze persoonlijke top 5 aan je voor te stellen. Die top 5 vind je aan het einde van dit artikel.

Als je een koffiebonen proefpakket uit wilt proberen, is het eerst zaak om te bepalen wát je precies wilt. Denk goed na over de smaken die je uit wilt proberen, denk goed na over de samenstelling van het proefpakket en denk goed na over de hoeveelheid soorten koffiebonen.

Koffiebonen proefpakket uitkiezen

Wil je bijvoorbeeld een proefpakket met daarin drie verschillende soorten koffiebonen? Of heb je liever een proefpakket met zeven verschillende soorten koffiebonen? De keus is op dit vlak volledig aan jou. Probeer de hoeveelheid soorten koffiebonen in ieder geval goed af te stemmen op jouw eigen voorkeuren.

Ook moet je goed kijken naar de leverancier van de proefpakketten. Wij zijn persoonlijk onder de indruk van het aanbod van Bol.com en Zwarteroes.nl. Van deze twee partijen hebben wij ook het uitgebreide aanbod beoordeeld, waarna wij een top 5 samen hebben weten te stellen.

Verder is het ook verstandig om goed naar het prijskaartje te kijken. Voor sommige proefpakketten betaal je bijvoorbeeld twee tientjes, terwijl je voor een ander proefpakket vier tientjes moet betalen. Het prijskaartje is in ieder geval afhankelijk van de variatie binnen het pakket, van de hoeveelheid soorten koffiebonen in het pakket en van de merken van de koffiebonen.

Daarmee hebben we direct het laatste punt te pakken: het merk van de koffiebonen. Wil jij graag de koffiebonen van een bekend merk uitproberen? Wil je bijvoorbeeld drie verschillende smaken van Starbucks koffiebonen uitproberen? Dat is mogelijk! Je kunt echter ook kiezen voor koffiebonen van minder bekende merken; juist met een dergelijk proefpakket ontdek je de lekkerste en meest unieke koffiebonen.

Het mag duidelijk zijn; bij het uitkiezen van een proefpakket moet je op vrij veel criteria letten. Graag helpen we jou daarom nog een handje met het uitkiezen. Je kunt hieronder kennis maken met vijf verschillende proefpakketten waar wij zeer te spreken over zijn. Deze proefpakketten hebben stuk voor stuk een unieke samenstelling en zijn het proberen meer dan waard!

Zwarte Roes – Proefpakket verse koffiebonen

Bij onze partner Zwarte Roes vind je meerdere koffiebonen proefpakketten. Onze partner geeft echter zelf aan dat dit proefpakket met verse koffiebonen de meest gekozen variant is. In deze variant vind je vier soorten koffiebonen, waarbij elke koffieboon in een hoeveelheid van 250 gram geleverd wordt.

Het gaat hierbij om de vier koffiebonen die het beste door Zwarte Roes verkocht worden:

 • Blend No1: dit is een ware allemansvriend. Een heerlijke volle smaak met een zoete afdronk.
 • Brazil Fazenda do Lobo: heerlijke koffiebonen uit Brazilië. Belangrijkste kenmerk is toch wel de romige doch zachte smaak.
 • Colombia Giraldo: Zwarte Roes omschrijft deze koffiebonen zelf als ‘Onze gouwe ouwe’. Deze bonen kenmerken zich voornamelijk dankzij de sterke body.
 • Verrassing van de week: tot slot voegt Zwarte Roes nog een extra soort koffiebonen toe. Welke soort koffiebonen dit is, blijft een verrassing totdat je het proefpakket in huis hebt. Je kunt er in ieder geval van uit gaan dat de smaak heerlijk is.

Juist door deze samenstelling zijn wij zeer te spreken over dit proefpakket. Je kunt van meerdere unieke smaken genieten én je betaalt een eerlijke prijs voor dit pakket. Bovendien geniet je van gratis verzending in Nederland en ben je verzekerd van ongeveer 100 kopjes lekkere koffie. Met dit proefpakket zet je namelijk ongeveer 25 kopjes koffie per koffiesoort. Geniet ervan!

Bekijk prijzen van het Zwarte Roes – Proefpakket verse koffiebonen bij verschillende winkels:

Caffè Duo Proefpakket Melanges Koffiebonen - 5 x 250 gram

Vind je het leuk om meerdere koffiebonen uit te proberen? Gaat je voorkeur daarbij uit naar koffiebonen met uiteenlopende smaken? Dan is dit proefpakket van het merk Caffè Duo absoluut een aanrader.

Dit merk heeft ervoor gekozen om vijf koffiebonen uit eigen stal in dit proefpakket te stoppen, waardoor je op een handige manier kennis kunt maken met het aanbod van Caffè Duo.

In dit proefpakket vind je de volgende vijf smaken terug:

 • Forza: deze melange bestaat uit arabica koffiebonen en uit robusta koffiebonen. de robusta koffiebonen komen uit Indonesië en de arabica koffiebonen komen uit Zuid-Amerika. Juist deze combinatie zorgt voor een unieke smaak met een fijn aroma.
 • Fortuna: deze koffiebonen zijn behoorlijk krachtig en bitter te noemen. Het betreft een melange van zowel robusta koffiebonen als arabica koffiebonen.
 • Ultimo: deze 100% arabica koffiebonen vinden hun oorsprong in Midden- en Zuid Amerika. Een lange nasmaak, een intense body en een krachtig karakter zijn kenmerkende eigenschappen
 • Passione: dit betreft een zogeheten melange van vijf verschillende 100% arabica bonen. Deze samenstelling zorgt voor een veelzijdige smaak; zelfs tonen van een lekker wijntje komen bij deze koffiebonen naar boven.
 • Modesto: dit zijn vrij milde koffiebonen waarmee je toch een heerlijke espresso kunt zetten. Deze milde smaak komt tot stand dankzij 100% arabica bonen vanaf verschillende continenten.

Al deze smaken zijn op hun eigen manier uniek te noemen. Opvallend is bovendien dat Caffè Duo gekozen heeft voor koffiebonen van allerlei verschillende continenten. Juist door die variatie heeft dit proefpakket veel in zijn mars. Wat ons betreft zeker een aanrader!

Bekijk prijzen van het Caffè Duo Proefpakket Melanges Koffiebonen  bij verschillende winkels:

Zwarte Roes – Proef-box

Ben je een absolute liefhebber van koffiebonen? Vind je het leuk om enkele nieuwe smaken te leren kennen? En wil je bij voorkeur niet al te veel betalen voor een geschikt koffiebonen proefpakket? Dan is dit koffiebonen proefpakket van Zwarte Roes eigenlijk voor jou op het lijf geschreven.

Dit proefpakket bestaat uit drie kleine zakken met drie verschillende soorten koffiebonen. Deze zakken hebben per stuk een inhoud van 150 gram, waardoor je met elke zak ongeveer 15 kopjes koffie kunt zetten. Dit proefpakket is dan ook met name geschikt voor de kleinere huishoudens of als je bijvoorbeeld in je eentje een heuse koffieproeverij wilt houden.

Welke smaken je in dit koffiepakket terugvindt? Het gaat om de volgende drie smaken:

 • Verrassing van de week: Zwarte Roes voegt altijd naar eigen inzicht een zak met koffiebonen toe aan dit proefpakket. Je weet op voorhand niet welke smaak dit is, waardoor je nóg meer verrast gaat worden. Je kunt er hoe dan ook van uit gaan dat de smaak van deze koffiebonen dik in orde is.
 • Brasil Mogiana Gold of Brasil Fazenda do Lobo: ook bij deze koffiebonen is het een verrassing welke precies in de proef-box zit. Beide koffiebonen komen in ieder geval uit Brazilië en hebben een unieke afdronk. Ook de zachte en romige smaak spreekt bij beide koffiebonen tot de verbeelding.
 • Blend No1: tot slot krijg je ook nog een zakje met Blend No1 koffiebonen geleverd in deze proef-box. Deze koffiebonen kenmerken zich door een volle, zoete en ronde smaak. Volgens Zwarte Roes zelf vallen deze koffiebonen bij nagenoeg iedereen goed in de smaak.

Voor een relatief zacht prijsje kunt je deze proef-box direct bestellen. Als je deze proef-box eenmaal in huis hebt (gratis verzending), kan het grote experimenteren gaan beginnen. Proef de verschillende smaken en maak kennis met smaken die je mogelijk nog nooit geproefd hebt!

Starbucks Koffiebonen Proefpakket

Haal je wel eens koffie bij de Starbucks? Dan heb je ongetwijfeld al eens op de menukaart gezien dat je uit onwijs veel verschillende smaken kunt kiezen. Starbucks maakt er echt een sport van om zoveel mogelijk verschillende smaken te bedenken. Smaken die daardoor vrij uniek zijn.

Dat zie je ook duidelijk terug in dit proefpakket. Met dit proefpakket wil Starbucks jou kennis laten maken met hun eigen koffiebonen. Deze koffiebonen worden niet langer alleen maar in een Starbucks restaurant gebruikt, maar kunnen dus ook in jouw eigen keuken gebruikt worden.

Dit proefpakket bestaat uit drie verschillende zakken met elk een inhoud van 200 gram. Bij het samenstellen van dit pakket heeft Starbucks bewust gekozen voor uiteenlopende soorten koffiebonen:

 • Espresso Roast: met deze 100% arabica koffiebonen kun je een heerlijke espresso maken. Deze espresso heeft duidelijke tonen van karamel en heeft een heerlijke zoete afdronk. Juist doordat de koffiebonen vrij donker gebrand zijn, geniet je van een relatief sterke espresso.
 • Blonde Espresso Roast: ben je meer een liefhebber van een iets mildere espresso? Dan zijn deze koffiebonen voor jou geschikt. Ook dit betreffen 100% arabica koffiebonen, maar dan met een zachtere smaak. Ook zijn deze koffiebonen light tot medium gebrand, waardoor de smaak een stuk minder intens is. Desalniettemin weet deze smaak je ongetwijfeld te verrassen.
 • Pike Place Roast: tot slot vind je ook nog deze 100% arabica koffiebonen in het proefpakket. Deze koffiebonen zijn medium geroosterd en bevatten tonen van chocolade en noten. Die combinatie zorgt echt voor een unieke smaaksensatie.

Ook dit proefpakket van Starbucks kunnen wij van harte aanraden. Met name over de variatie binnen dit pakket zijn wij te spreken, evenals over het prijskaartje van dit proefpakket. Absoluut het proberen waard!

O'ccaffè - Italiaanse koffiebonen Proefpakket | 3 x 250gr | Barista kwaliteit

Wil je de ware barista in jezelf naar boven zien te halen? In ons artikel ‘Barista benodigdheden’ kun je uitgebreid lezen welke benodigdheden je hiervoor in huis moet halen. In dat artikel hebben we ook benoemd dat je de beste koffiebonen moet aanschaffen.

Vind je in dit proefpakket van O'ccaffè de beste koffiebonen? Nou, je weet in ieder geval zeker dat je in dit pakket unieke koffiebonen vindt. Het merk O'ccaffè heeft gekozen voor een unieke samenstelling binnen dit proefpakket. Men heeft gekozen voor drie verschillende smaken, waarbij alle smaken ook een andere intensiteit hebben. Juist door hert verschil in intensiteit is het super om dit pakket eens uit te proberen.

In dit proefpakket van O'ccaffè vind je de volgende drie soorten koffiebonen terug:

 • Cafè Crème: deze koffiebonen vallen op door hun gouden crema, de intense smaak en de unieke samenstelling. Dit is namelijk een melange die bestaat uit zowel arabica koffiebonen als uit robusta koffiebonen. Smaakintensiteit: 5/7.
 • Crema e Aroma: deze melange bestaat uit 100% arabica koffiebonen en vinden hun oorsprong in Peru, Ethiopië en Brazilië. Doordat deze koffiebonen op verschillende continenten verbouwd zijn, geniet je van een unieke smaak. een smaak vol met zoete tinten. Smaakintensiteit: 3/7.
 • Espresso Classico: tot slot vind je ook nog deze melange van robusta- en arabica koffiebonen terug in dit proefpakket. Deze bonen vinden hun oorsprong in Brazilië, Vietnam en India; ook hierdoor geniet je van meerdere unieke smaaktonen bij deze koffiebonen. Smaakintensiteit: 7/7.

Wij zijn ook zeer te spreken over dit heerlijke koffiebonen proefpakket. Het merk O'ccaffè heeft wat ons betreft subliem werk afgeleverd. Bijkomend voordeel: elke zak heeft een inhoud van 250 gram. Met dit proefpakket kun je dus een tijdje vooruit, terwijl je absoluut niet de hoofdprijs voor dit koffiebonen proefpakket hoeft te betalen.

Bekijk prijzen van het O'ccaffè - Italiaanse koffiebonen Proefpakket | 3 x 250gr | Barista kwaliteit bij verschillende winkels:

Slotwoord

Wil jij graag van meerdere koffiesmaken kunnen genieten? Vind je het ook leuk om verschillende koffiesmaken uit te proberen? Dan is de aanschaf van een koffiebonen proefpakket zeker aan te raden. Wil je het direct goed doen? Dan raden wij één van bovengenoemde koffiebonen proefpakketten aan. Maak je liever zelf een vergelijk? Dan vind je bij onze partners Bol.com en Zwarteroes.nl daar een uitgebreid aanbod van proefpakketten voor. Geniet van de heerlijke koffiebonen uit de verschillende proefpakketten!

Kafea.nl
Logo