Philips LatteGo 3200 review (EP3246)

Ben je een ware liefhebber van bijvoorbeeld een cappuccino, een latte macchiato of een andere koffiespecialiteit met melk? Dan is de aanschaf van een volautomatische koffiemachine inclusief een melkopschuimer aan te raden.

Als je op zoek naar een dergelijke koffiemachine gaat, kom je al snel uit bij de Philips 3200 EP3246/70. Deze koffiemachine is door de jaren heen vrij populair gebleken; bovendien kan deze koffiemachine daarbij rekenen op veel positieve beoordelingen.

Philips LatteGo 3200 review EP 3246

In deze Philips 3200 EP3246/70 bespreken we deze koffiemachine van A tot Z. We bespreken de belangrijkste voordelen, maar laten ook zeker de belangrijkste nadelen niet links liggen. Verder vind je ook alle informatie over het prijsniveau en geven wij je nog enkele interessante alternatieven.

Heb je op dit moment al interesse in de Philips 3200 EP3246/70? Voordat je de definitieve beslissing gaat maken, kun je deze review op je gemakje door lezen. Je achterhaalt dankzij deze review direct of deze koffiemachine aan ál jouw wensen voldoet!

Bekijk alle varianten van de Philips 3200 EP3246/70

Bekijk alternatieven voor de Philips 3200 EP3246/70

De voordelen van de Philips 3200 EP3246/70

Zoals hierboven al gesteld: de Philips 3200 EP3246/70 kan op onwijs veel positieve beoordelingen rekenen. In deze beoordelingen wordt onder meer de prijs-kwaliteitsverhouding aangestipt, maar óók de werking van de melkopschuimer.

Tijdens onze keuring van de Philips 3200 EP3246/70 hebben wij ook veel positieve ervaringen opgedaan. De belangrijkste voordelen van deze volautomatische koffiemachine hebben wij in onderstaand lijstje opgesomd:

 • Deze volautomatische koffiemachine is ideaal voor koffiespecialiteiten met melk
 • Met deze volautomatische koffiemachine kun je de smaak van de koffie volledig zelf bepalen
 • Met deze volautomatische koffiemachine zet je twee kopjes tegelijkertijd
 • Deze volautomatische koffiemachine is makkelijk te reinigen
 • Deze volautomatische koffiemachine is simpel te bedienen
 • Deze volautomatische koffiemachine heeft een strak/fraai design
 • Deze volautomatische koffiemachine heeft handige reservoirs
 • Deze volautomatische koffiemachine heeft een geweldige prijs-kwaliteitsverhouding

Ideaal voor koffiespecialiteiten met melk

Drink jij het liefste een cappuccino? Of gaat je voorkeur mogelijk uit naar de unieke smaak van een latte macchiato? In dat geval heb je behoefte aan een koffiemachine waarmee je moeiteloos een dergelijke koffiespecialiteit met melk kunt zetten. Nou, dat zit absoluut goed bij de Philips LatteGo 3200 EP3246/70.

Met deze volautomatische koffiemachine kun je namelijk met één druk op de knop een cappuccino of een andere koffiespecialiteit met melk zetten. Dat is volledig te danken aan de geïntegreerde melkopschuimer zonder leidingen.

Zoals je op de foto hiernaast kunt zien, is de melkopschuimer aan de voorkant van de machine te vinden. Je hoeft er alleen maar voor te zorgen dat je melk in deze opschuimer doet. Vervolgens gaat de opschuimer zijn werk doen en geniet jij al snel van een heerlijke koffiespecialiteit met melk.

Belangrijkste voordelen hierbij:

 • De smaak van de melk is heerlijk
 • Je hoeft zelf geen handelingen te verrichten; één druk op de knop is genoeg
Philips 3200 EP 3246 melkopschuimer

Zelf de smaak van de koffie bepalen

Voor een ware fijnproever is het wenselijk om zelf de smaak te kunnen bepalen. Ook dat is absoluut mogelijk bij de Philips 3200 EP3246/70. Aan de voorkant van deze machine is namelijk een display te vinden, waarin je moeiteloos verschillende instellingen zelf kunt bepalen:

 • Je bepaalt zelf de sterkte van de koffie
 • Je bepaalt zelf de hoeveelheid koffie
 • Je bepaalt zelf de temperatuur van het water (en daarmee de temperatuur van de koffie)

Door deze instellingen is jouw kopje koffie altijd naar wens. Daarbij willen we ook nog het volgende opmerken: de Philips LatteGo 3200 EP3246/70 is geschikt voor zowel koffiebonen als voor gemalen koffie. Wil je écht van de allerlekkerste koffie genieten? Dan zijn de lekkerste koffiebonen aan te raden!

Ongeacht voor welke koffiebonen je kiest: deze koffiemachine is in staat om de lekkerste aroma’s uit de koffiebonen naar boven te halen. Doordat je de smaak van de koffie ook nog naar wens in kunt stellen, geniet je optimaal van elk kopje koffie.

Twee kopjes koffie tegelijkertijd

Wil je soms ook van een normale koffie of een espresso genieten? Ook dat is uiteraard mogelijk bij deze volautomatische koffiemachine van Philips. Sterker nog: bij deze koffievarianten kun je twee kopjes koffie tegelijkertijd laten zetten.

Op de foto hiernaast zie je het display van deze koffiemachine duidelijk afgebeeld staan. Aan de linkerkant zie je 6 icoontjes met daaronder de naam van de koffiespecialiteit. Bij de drie bovenste icoontjes kun je kiezen tussen ‘x1’ of ‘x2’.

Philips 3200 EP 3246 display

Indien je voor ‘x2’ kiest, zet deze machine direct twee kopjes koffie voor je. Gemak dient de mens; je hoeft in ieder geval niet lang te wachten totdat je samen met bijvoorbeeld jouw partner of huisgenoot van een lekker kopje koffie kunt genieten!

Voor het zetten van deze twee kopjes koffie hoef je overigens maar één handeling te verrichten. Met één druk op de knop zet je immers al direct twee kopjes koffie.

Let wel op: het is niet mogelijk om twee keer een cappuccino of andere koffiespecialiteit met melk tegelijkertijd te zetten. Hiervoor moet je geduld hebben: de Philips 3200 EP3246/70 kan maar één koffiespecialiteit met melk tegelijkertijd zetten. 

Makkelijk te reinigen

Een gekend nadeel van een geïntegreerde melkopschuimer is dat je ‘m lastig schoon kunt maken. Gelukkig is daar bij deze melkopschuimer géén sprake van.

Philips heeft namelijk gekozen voor een melkopschuimer zonder leidingen. Je kunt de melkopschuimer dus makkelijk van de machine vandaan halen, waarna je ‘m moeiteloos schoon kunt maken.

Ook het schoonmaken van de overige onderdelen van de machine gaat makkelijk. Zo kun je de zetgroep los halen, waardoor je ook de zetgroep (en alles daaromheen) keurig schoon kunt maken.

De lekbak, de koffiedikbak, het opvangrooster en het melkreservoir kunnen overigens óók in de vaatwasser. Daarmee weet je het reinigen van deze volautomatische koffiemachine nog makkelijker voor jezelf te maken!

Wil je de machine ontkalken? Dan geniet je helaas niet van een standaard ontkalkingsprogramma. Hier lees je meer over in deze Philips 3200 EP3246/70 review onder het kopje ‘Nadelen’.

Simpel te bedienen

Bij een koffiemachine is niet alleen de smaak belangrijk, maar ook de bediening. Op beide vlakken heeft Philips sowieso geweldig werk afgeleverd bij deze Philips LatteGo 3200 EP3246/70. Zelfs een kind is namelijk in staat om deze machine te bedienen.

Dit komt voornamelijk door het duidelijke display. Dit display is aan de voorzijde van de machine te vinden en is vrij groot te noemen. Door het forse formaat van dit display zijn alle benodigde knoppen in dit display verwerkt.

Philips 3200 EP 3246 simpel te bedienen

Aan de linkerkant vind je de zes verschillende koffiespecialiteiten (of eigenlijk 5 specialiteiten en heet water). Aan de rechterkant vind je vervolgens knoppen terug voor de smaakinstellingen van de koffie. Daaronder vind je nog twee indicatoren : voor het waterfilter en voor het ontkalken van de machine.

Tot slot vind je aan de rechterkant ook nog drie waarschuwingslampjes. Het bovenste lampje gaat branden als het water in het reservoir op is, het middelste lampje gaat branden als de koffiedikbak vol zit en het onderste lampje gaat branden bij een andere foutmelding.

Door deze knoppen geniet je in ieder geval van een super makkelijke bediening. Met slechts één druk op de knop kun je bovendien genieten van een koffiespecialiteit met melk. Dat is wat ons betreft een typerend voorbeeld van de simpele bediening van de Philips 3200 EP3246/70!

Strak/fraai design

De Philips LatteGo 3200 EP3246/70 is 36,6 centimeter hoog, 24,7 centimeter breed en 43,4 centimeter diep. Het is al met al een vrij grote koffiemachine, maar over het design zijn wij wel zeer te spreken.

Op de foto hiernaast zie je een zijaanzicht van deze koffiemachine. Je ziet direct dat de behuizing van deze machine in het zwart uitgevoerd is. aan de voorkant komen meerdere chromen accenten naar voren, waardoor de machine een luxe uitstraling heeft.

Philips 3200 EP 3246 fraai design

Ook over het display zijn wij dus zeer te spreken. Om het helemaal af te maken, vind je aan de bovenkant en fraai bonenreservoir terug. De plaatsing van dit reservoir is niet alleen handig te noemen, maar draagt ook zeker bij aan de uitstraling van deze koffiemachine. Al met al een geweldig design in onze ogen!

Handige reservoirs

Wat kan bij geen enkele koffiemachine ontbreken? Juist: een water- en een bonenreservoir. Beide reservoirs zijn bij de Philips 3200 EP3246/70 in ieder geval dik in orde.

Hierboven hebben we de plaatsing van het bonenreservoir al even aangestipt. Dit bonenreservoir bevindt zich aan de bovenkant van de machine, waardoor je het reservoir makkelijk bij kunt vullen. Bovendien is het reservoir met een inhoud van 275 gram vrij ruim te noemen.

Philips 3200 EP 3246 reservoirs

Dankzij dit ruime reservoir hoef je pas na ongeveer 30 kopjes het bonenreservoir bij te vullen. Naar het bijvullen van de bonen heb je dus ook vrij weinig omkijken. Geldt dat ook voor het waterreservoir?

Ja, dat geldt ook zeker voor het waterreservoir. Het waterreservoir heeft een inhoud van 1,8 liter én is zeer handig geplaatst. Aan de voorkant van de machine vind je dit reservoir terug, waarbij je het reservoir makkelijk uit de machine kunt schuiven. Nadat je dit gedaan hebt, kun je het reservoir moeiteloos onder de kraan bijvullen.

Over beide reservoirs zijn wij dus onder de indruk. De reservoirs hebben niet alleen de juiste/gewenste inhoud, maar zijn ook zeer handig geplaatst. In onze ogen is dat ook een duidelijk voorbeeld van de simpele bediening van de Philips 3200 EP3246/70!

Geweldige prijs-kwaliteitsverhouding

Toen wij de Philips 3200 EP3246/70 aan het uittesten waren, werden wij al snel enthousiast. Dat is aan alle bovengenoemde voordelen te danken, maar ook aan de prijs-kwaliteitsverhouding.

In de afgelopen jaren heeft Philips bewezen geweldige koffiemachines te fabriceren. Dat blijkt ook overduidelijk bij deze machine. Wij zijn er persoonlijk van overtuigd dat je jarenlang kunt genieten van deze fraaie en handige koffiemachine.

Moet je dan de hoofdprijs voor deze machine betalen? Nee, dat valt in onze ogen relatief gezien mee. Voor deze machine betaal je bij onze partners Coolblue en Bol.com een bedrag van 489 euro.

Als we dit bedrag met de prijzen van vergelijkbare koffiemachines vergelijken, kunnen we maar één ding concluderen: de prijs-kwaliteitsverhouding van de Philips 3200 EP3246/70 is subliem te noemen. Voor een bedrag van ‘slechts’ 489 euro krijg je al de beschikking over deze sublieme volautomatische koffiemachine, inclusief melkopschuimer!

Overige voordelen

Je hebt hierboven kunnen lezen wat de belangrijkste voordelen van de Philips LatteGo 3200 EP3246/70 zijn. Uiteraard biet deze koffiemachine nog veel meer voordelen aan; daarover vind je meer informatie in onderstaande video:

De nadelen van de Philips 3200 EP3246/70

Om meerdere redenen is de aanschaf van deze volautomatische koffiemachine dus aan te raden. Brengt deze koffiemachine echter ook nog nadelen met zich mee? Ja, dat is ook het geval. Tijdens onze uitgebreide test zijn wij op de volgende nadelen gestuit:

 • Het ontkalken neemt veel tijd in beslag
 • Deze volautomatische koffiemachine heeft geen warmhoudplaat
 • Deze volautomatische koffiemachine heeft geen geheugenfunctie
 • Deze volautomatische koffiemachine maakt relatief veel lawaai

Ontkalken neemt veel tijd in beslag

Bij sommige volautomatische koffiemachines geniet je van een automatische ontkalking. Dat is helaas niet het geval bij deze koffiemachine. Het is wel zo dat je geholpen wordt bij het ontkalken, maar je moet alsnog zelf alle handelingen verrichten.

Het nadeel hiervan? Je moet hier simpelweg tijd voor vrij gaan maken. Doe je dat niet? Dan ga je dit duidelijk terug merken aan de smaak van de koffie.

Hoe weet je wanneer je de Philips 3200 EP3246/70 moet gaan ontkalken? Dat wordt aangegeven door het indicatorlampje aan de voorzijde van de machine. Zodra dit lampje gaat branden, is het de hoogste tijd om de koffiemachine te gaan ontkalken.

Moet je de machine dan vaak ontkalken? Nee, dat valt gelukkig mee. Philips zelf geeft aan dat je de machine ongeveer één keer per half jaar moet ontkalken, maar dat is wat ons betreft nogal ruim genomen. Als je veel koffie drinkt, kun je rekening houden met een ontkalkingsbeurt elke drie maanden.

Geen warmhoudplaat

Weet jij wanneer koffie het allerlekkerste is? Als de koffie heerlijk warm is. Om de koffie heerlijk warm in jouw kopje te laten blijven, is het wenselijk dat je de kopjes kunt voorverwarmen. Dat is helaas niet mogelijk bij de Philips 3200 EP3246/70; deze volautomatische koffiemachine heeft namelijk geen warmhoudplaat.

Gezien alle voordelen van deze koffiemachine hadden wij de aanwezigheid van de warmhoudplaat eigenlijk wel verwacht. Het feit dat deze warmhoudplaat níet aanwezig is, is in onze ogen dan ook een nadeel.

Philips 3200 EP 3246 geen warmhoudplaat

Geen geheugenfunctie

Bij deze volautomatische koffiemachine hadden we óók een geheugenfunctie verwacht. Spijtig genoeg zit ook de geheugenfunctie niet op deze koffiemachine. Wat dit exact betekent?

Dit betekent dat je niet in staat bent om de gewenste koffiespecialiteiten in het geheugen op te slaan. Hierdoor moet je continu de gewenste instellingen doorvoeren. Het zou in onze ogen een stuk prettiger zijn geweest als Philips wél voor een geheugenfunctie had gekozen.

Wel willen we hier nog iets aan toevoegen: bij deze machine heb je de keus tussen 12 maalstanden. Als je eenmaal één van deze maalstanden gekozen hebt, staat deze maalstand ook ‘vast’. Dit betekent dat je dus niet continue de maalstand naar wens aan hoeft te passen. Dat is dan weer een voordeel!

Maakt relatief veel lawaai

Relatief veel volautomatische koffiemachines maken het nodige geluid. Dat is op te merken bij het malen van de bonen, maar ook bij het spoelen van de machine. Is dat ook het geval bij de Philips LatteGo 3200 EP3246/70? Ja, helaas wel.

In onze ogen maakt deze machine nét iets teveel lawaai. We hebben dit helaas niet op kunnen meten, maar het geluidsniveau ligt simpelweg te hoog. Door het hoge geluidsniveau is het niet altijd even handig om ’s avonds laat nog een kopje koffie te gaan zetten. Houd hier dus goed rekening mee!

Ervaringen van andere kopers

In deze Philips 3200 EP3246/70 review heb je vooralsnog kunnen lezen dat wíj onder de indruk zijn. Geldt dat ook voor andere gebruikers van deze machine? Bij onze partners Coolblue en Bol.com is door veel kopers een beoordeling achtergelaten:  

 • Coolblue: 257 reviews – score van 8,7 (schaal van 1-10)
 • Bol.com: 33 reviews – score van 4,8 (schaal van 1-5)
Philips 3200 EP 3246 ervaringen

Uit deze beoordelingen blijkt duidelijk dat veel kopers bijzonder onder de indruk zijn. Wij hebben al deze beoordelingen ook doorgenomen, waarbij wij meerdere punten veelvuldig terug hebben zien komen. Zo spreken veel kopers positief over de simpele bediening, terwijl ook veel kopers minder te spreken zijn over het geluidsniveau.

Graag geven we jou een complete indruk van alle beoordelingen. Wij hebben van alle beoordelingen namelijk typerende passages er tussen uitgeplukt. Neem onderstaand lijstje op je gemakje door en krijg daarmee een duidelijk beeld van de Philips 3200 EP3246/70 ervaringen:

 • Wat een verademing. Een heerlijk bakje koffie is het resultaat. Vervolgens uiteraard alle koffievarianten even geprobeerd. De melkopschuimer is enorm handig in gebruik. Makkelijk schoon te maken.
 • Aanrader als je gewoon een goede koffiemachine voor verschillende koffies wilt voor een acceptabele prijs
 • Mooi design, gemakkelijk in gebruik en héél onderhoudsvriendelijk! Kortom, alles wat je zoekt.
 • Een apparaat met veel mogelijkheden. Lekkere hete koffie. Weinig onderhoud.
 • Simpele bediening. Vele koffie mogelijkheden. Makkelijk schoon te houden. Onderdelen in de vaatwasser. Compact.
 • Bij mij is de lekbak iedere dag helemaal vol, ik ben alleen en drink niet veel.
 • Maakt veel lawaai.
 • Het lawaai is het meest storend aan het apparaat, zeker s'morgens als de rest van het gezin nog slaapt.
Waarom deze machine geen maximale score bij onze partners krijgt? Dat komt onder meer door de drie laatstgenoemde beoordelingen; die negatieve beoordelingen hebben wij cursief gemaakt en spreken ook tot de verbeelding. Houd in ieder geval goed rekening met deze nadelen!

De Philips LatteGo 3200 EP3246/70 kopen

Lijkt het jou heerlijk om een cappuccino met deze koffiemachine te gaan zetten? Wil je daarom maar al te graag deze koffiemachine aan gaan schaffen? Dan wil je dit uiteraard wel voor de meest voordelige prijs doen. Klik op de linkjes hieronder om direct de beste prijzen bij onze partners te achterhalen:

Bekijk prijzen van de Philips LatteGo 3200 EP3246/70 bij verschillende winkels:

Alternatieven

Zijn er nadelen die voor jou te zwaar wegen? Zie je het daarom niet helemaal zitten om de Philips 3200 EP3246/70 aan te schaffen? In dat geval is het interessant om naar één van de onderstaande volautomatische koffiemachines te kijken. Dit zijn in onze ogen namelijk geschikte alternatieven.

Philips 2200 EP2231/40

Een andere interessante volautomatische koffiemachine van Philips is de 2200 EP2231/40. Deze machine komt ook uit de ‘Latte Go’ serie van Philips en is dus grotendeels vergelijkbaar. Daarbij moeten we opmerken dat deze machine wel 100 euro voordeliger is.

Deze machine zet echter wel minder koffiespecialiteiten met maar één druk op de knop. Ook op andere vlakken merk je dat deze variant net iets minder uitgebreid is. Daar is het prijskaartje van 384 euro dan ook naar!

Philips 2200 EP2231 40

De'Longhi ECAM 23.460.SB

Een andere vergelijkbare (en veelbelovende) volautomatische koffiemachine is deze variant van De’Longhi. Deze variant valt niet alleen door zijn sublieme design op, maar ook door de vele mogelijkheden. Daarbij hoort echter wel een hoger prijskaartje: 499 euro.

Over het algemeen is deze machine grotendeels te vergelijken met de Philips 3200 EP3246/70. Ook qua prijs zitten ze dus ongeveer op hetzelfde niveau. Belangrijk verschil is uiteraard wel het design; ga je liever voor de opvallende De’Longhi variant of liever voor de iets neutralere Philips variant?

De'Longhi ECAM 23.460.SB

Bekijk prijzen van De'Longhi ECAM 23.460.SB bij verschillende winkels:

Kafea.nl
Logo