Beste blauwe koffiekopjes

Ben je niet meer tevreden met je huidige koffiekopjes? Als je nieuwe koffiekopjes wilt kopen, kun je alvast je borst natmaken. Je hebt namelijk de keuze uit meerdere materialen, meerdere soorten kopjes én meerdere kleuren. Heb je het liefste geen ‘standaard’ witte- of zwarte koffiekopjes? Dan is het wellicht leuk om voor blauwe koffiekopjes te kiezen. In dít artikel lees je alles over de beste én mooiste blauwe koffiekopjes van dit moment.

Onze top 5 blauwe koffiekopjes

Afbeelding

Product


Rorstrand Swedish Grace

Onze beste koop!

Rorstrand Swedish Grace

Beste koop blauwe koffiekopje

of

Kade171 koffiekopjes

Kade171 koffiekopjes

Beste set blauwe koffiekopjes

of

Kela espresso kop en schotel

Kela espresso kop en schotel

Beste kleine blauwe koffiekopje

of

Royal Doulton Gordon Ramsay Maze

Royal Doulton Gordon Ramsay Maze

Beste grote blauwe koffiekopje

of

OTIX Koffiekopjes

OTIX Koffiekopjes

Beste goedkope blauwe koffiekopjes

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Rorstrand Swedish Grace

Beste koop blauwe koffiekopje

Rorstrand Swedish Grace

of

Kade171 koffiekopjes

Beste set blauwe koffiekopjes

Kade171 koffiekopjes

of

Kela espresso kop en schotel

Beste kleine blauwe koffiekopje

Kela espresso kop en schotel

of

Royal Doulton Gordon Ramsay Maze

Beste grote blauwe koffiekopje

Royal Doulton Gordon Ramsay Maze

of

OTIX Koffiekopjes

Beste goedkope blauwe koffiekopjes

OTIX Koffiekopjes

of

Voor- en nadelen van blauwe koffiekopjes

De meeste koffiekopjes in het huidige aanbod zijn wit. Op zich logisch, aangezien dit voor veel onderdelen van een servies de meest gangbare kleur is. Dit komt onder meer doordat het de makkelijkste kleur is om te maken. Maar, het is óók mogelijk om kopjes in een andere kleur uit te voeren. Zo kiezen meer en meer fabrikanten voor bijvoorbeeld aardse kleuren of voor een blauwe tint.

De keuze voor een blauwe tint is een logische keuze:

 • Blauw is anders dan het gebruikelijke. Er zijn veel mensen die niet het gebruikelijke willen volgen, maar vooral hun eigen gang willen gaan. Als dat ook voor jou geldt, is de keuze voor blauwe koffiekopjes lekker ‘rebels. Je bent in ieder geval met deze koffiekopjes uniek.
 • Steeds diverser aanbod. Bijkomend voordeel is dat je uit meer en meer koffiekopjes in het blauw kunt kiezen. Je hebt uit meerdere soorten kopjes de keuze, maar ook uit meerdere blauwe tinten. Dat is dan ook direct een belangrijk voordeel van de kleur blauw; er bestaan talloze blauwe tinten. Wil je bijvoorbeeld voor een donkerblauw koffiekopje gaan? Of heb je toch liever een lichterblauw koffiekopje?
 • Blauw is minder gevoelig voor verkleuring. Laat je wel eens een scheutje koffie in je kopje zitten? Als je dit in een wit koffiekopje een tijdje zou laten staan, zouden de resten de kleur als het ware intrekken. De kopjes krijgen hierdoor aan de binnenkant al snel een gele/bruine tint. Bij blauwe koffiekopjes is dat een stuk minder aan de orde. Die kleur is een stuk minder gevoelig voor verkleuring.
 • Prachtig te combineren. Wij zijn van mening dat je de blauwe koffiekopjes op een fraaie manier met ander servies kunt combineren. Je kunt dit met ander gekleurd servies doen, maar je kunt dit ook prima met wit servies doen. Ook hierbij is het weer een voordeel dat je uit veel blauwe tinten kunt kiezen; je maakt altijd de gewenste combinatie in je servieskast qua kleuren.

Uiteraard is het ook zo dat je bij blauwe koffiekopjes met enkele minpunten rekening moet houden. Zo is het goed om te weten dat de onderlaag van blauw altijd wit is. Op het moment dat er een stukje van het blauwe koffiekopje afbreekt, zie je dus een stukje wit servies zitten. Niet al te fraai; beschadigingen aan een kopje in het blauw vallen (extra) goed op.

Daarnaast is het aanbod niet te vergelijken met het aanbod van witte koffiekopjes. Bij witte kopjes heb je echt de keuze uit honderden varianten, terwijl dit bij blauwe koffiekopjes een stuk beperkter is. Desalniettemin kun je tegenwoordig uit hele fraaie blauwe tinten kiezen.

Tot slot moet je rekening houden met de binnenzijde. Wij merkten hierboven terecht op dat blauw minder gevoelig is voor verkleuring, maar dit geldt niet altijd. Kies je voor een koffiekopje dat blauw aan de buitenzijde is en wit aan de binnenzijde? Dan blijft het kopje uiteraard alsnog gevoelig voor de verkleuring. Dit nadeel geldt niet als het hele kopje blauw is, van buiten én van binnen dus.

Al met al zijn wij enthousiast over blauwe koffiekopjes. Het is net iets anders dan het gebruikelijke en je kunt uit veel blauwe tinten kiezen. Maar welke koffiekopjes raden wij dan specifiek aan? Dat zijn de vijf koffiekopjes uit bovenstaande tabel. Deze vijf beste koffiekopjes in het blauw lichten we hieronder in korte reviews graag nader toe.

Beste koop blauwe koffiekopje – Rorstrand Swedish Grace

Heb je je pijlen op een koffiekopje in het blauw gericht? En heb je behoefte aan slechts één koffiekopje? Dan is het belangrijk om op voorhand over je wensen na te denken. Dit hebben wij ook gedaan om de beste koop aan te kunnen wijzen. Wij hebben uiteindelijk besloten om voor het meest veelzijdige blauwe koffiekopje te kiezen. Dát is volgens ons het Rorstrand Swedish Grace kopje.

Om meerdere redenen vinden wij dit het beste koop blauwe koffiekopje. Eén van de belangrijkste redenen is de inhoud van het kopje. Het merk Rorstrand heeft namelijk voor een inhoud van 300 ml gekozen. Dankzij deze inhoud is dit kopje geschikt voor grotere hoeveelheden koffie. Ook als je graag een koffiespecialiteit met melk drinkt, is dat met dit kopje mogelijk.

Verder vinden wij de kleur van dit kopje echt prachtig. Het is niet fel blauw, het is niet donker blauw, maar het is grijsblauw. Deze kleur wordt – door sommige automerken – ook wel als ijsblauw omschreven. Een kleur die wij erg fraai vinden én die prima bij andere kleuren services pas. Bijkomend voordeel is dat het kopje óók aan de binnenkant deze kleur heeft.

Het merk Rorstrand heeft bij dit kopje voor porselein gekozen. Dankzij dit materiaal ziet het kopje er zo stijlvol uit. Ook is het een voordeel dat de koffie in dit kopje relatief lang warm blijft en dat het kopje niet al te zwaar is. Wel moet je goed oppassen voor de vorming van krassen op dit kopje. Als je hier bijvoorbeeld met een nader stuk servies tegen aankomt, is de kans groot dat er direct een kras ontstaat.

Dat zou érg zonde zijn, aangezien de uitstraling van dit koffiekopje geweldig is. Wij zijn onder meer over de volgende punten erg te spreken:

 • De structuur op het kopje. Zoals je kunt zien, is het materiaal niet helemaal effen. In plaats daarvan heeft Rorstrand voor een fraaie ribbelstructuur gekozen. Dit geeft het kopje een nét iets andere uitstraling dan ‘normale’ kopjes.
 • Fraai oortje. Het oortje van dit koffiekopje vinden wij erg fraai. Als je goed kijkt, is het de helft van een hartje. Bijkomend voordeel is dat het oortje vrij groot is, waardoor je hier prima je vinger door heen kunt doen. Ook als je grotere handen hebt.
 • Vorm van het kopje. Niet alleen het oortje vinden wij erg fraai, maar ook het kopje zelf. Het kopje loopt naar boven toe steeds breder weg, erg fraai. Ook vinden wij de rand van het kopje handig; je krult hier makkelijk en fijn je lippen als het ware omheen.

Al met al vinden wij dit een geweldig koffiekopje in het blauw. Wel is het goed om met één belangrijk aandachtspunt rekening te houden: het prijskaartje. Bij onze partner Bol.com betaal je 17,98 euro voor dit kopje. En ja, voor dit bedrag krijg je slechts één kopje geleverd. Het is hiermee één van de duurdere koffiekopjes uit het huidige assortiment.

Dit koffiekopje is duur; ongeveer 18 euro per stuk.

Voordelen

 • Prachtige blauwe tint
 • Inhoud van 300 ml
 • Van porselein vervaardigd
 • Fraai design, inclusief fraai oortje
 • Voor veel koffievarianten geschikt
 • Fijn beet te houden

Nadelen

 • Gevoelig voor krassen
 • Duur

Conclusie

Het Rorstrand Swedish Grace kopje is volgens ons het beste blauwe koffiekopje. Het klopt dat dit koffiekopje vrij prijzig is, maar wij vinden dit kopje elke euro dubbel en dwars waard. Het kopje ziet er geweldig uit, heeft in een fraaie blauwe tint en beschikt over een handig (groot) oortje. Ook de inhoud en de kwaliteit zijn volledig naar onze wens!

Beste set blauwe koffiekopjes – Kade171 koffiekopjes

Heb je geen behoefte aan slechts één kopje, maar juist aan een set kopjes? Dan is het belangrijk om te bepalen hoeveel kopjes je precies wilt. Gaat je voorkeur uit naar een set van 2 of 3 stuks? Of wil je het direct goed doen en voor een set van 6 kopjes gaan? Wij geven zelf de voorkeur aan een set van 6 kopjes. Aan deze set van Kade171 om precies te zijn; dit is volgens ons de beste set blauwe koffiekopjes.

Deze set bestaat in totaal uit zes koffiekopjes. Het opvallende hierbij is dat deze kopjes allemaal een andere blauwe tint hebben. Sommige kopjes zijn overduidelijk blauw, terwijl andere kopjes meer een combinatie van groen en blauw zijn. Feit is dat het erg leuk staat, deze zes verschillende tinten in je servieskast.

Alle koffiekopjes hebben dezelfde inhoud; 160 ml. Het merk Kade171 biedt deze kopjes ook in grotere formaten aan, maar die kopjes zijn dan niet allemaal in het blauw. Doordat deze kopjes een inhoud van 160 ml hebben, zijn dit ideale kopjes voor bijvoorbeeld een espresso of kopje zwarte koffie. Voor een koffiespecialiteit met melk zijn deze kopjes niet groot genoeg.

Het merk Kade171 heeft deze kopjes van aardewerk vervaardigd. Dankzij dit materiaal hebben de kopjes een industriële en ietwat grillige uitstraling. Erg fraai. Wel moet je met dit materiaal oppassen voor het afbreken van kleine stukjes. Voorkom daarom dat je deze koffiekopjes tegen elkaar aan stoot; de kans is groot dat bij zo’n botsing een klein stukje van het kopje afbreekt.

Wat wij een leuk detail vinden, is het ontbreken van een oortje. Veel koffiekopjes beschikken standaard over een oortje, maar Kade171 heeft besloten om dit anders te doen. Door het ontbreken van het oortje is het wellicht even wennen om de kopjes vast te houden. Maar, voordeel is wel dat je deze kopjes makkelijk stabiel opstapelt. Dat scheelt weer opbergruimte in je servieskast.

Ook het prijskaartje verdient wat ons betreft het stempel ‘subliem’. Voor deze set van 6 blauwe koffiekopjes betaal je bij onze partner Bol.com slechts 29 euro. Als we dit naar de prijs per kopje omrekenen, komen we uit op slechts 4,83 euro per kopje. Kijk, dat is nog eens een prima kopje.

Wel moet je dus rekening houden met de inhoud. Een inhoud van 160 ml is ideaal voor een espresso, maar minder geschikt voor grotere hoeveelheden koffie. Ook is het advies om voorzichtig met deze kopjes om te gaan; je wilt niet stukje afbreekt. Spijtig genoeg gebeurt dit wel relatief snel bij aardwerk kopjes.

Kade171 koffiekopjes beste

Deze kopjes zijn alleen voor kleinere hoeveelheden koffie geschikt.

Voordelen

 • Set van 6 kopjes
 • Ideaal voor espresso
 • Zes verschillende blauwe tinten
 • Erg betaalbaar
 • Fraai design
 • Zonder oortje

Nadelen

 • Niet voor grotere hoeveelheden koffie
 • Kunnen snel stukjes afbreken

Conclusie

De Kade171 koffiekopjes vormen volgens ons de beste set blauwe koffiekopjes. Wat wij top vinden, is dat je in deze set 6 koffiekopjes aantreft. Deze kopjes hebben allemaal een andere blauwe tint, waarbij de tinten flink uiteenlopen. Een prima aanvulling dus voor je servieskast, ook dankzij het fraaie design én het interessante prijskaartje.

Beste kleine blauwe koffiekopje – Kela espresso kop en schotel

Vind je het heerlijk om de dag met een krachtige espresso te beginnen? Of vind je het lekkerder om een iets mildere espresso te drinken? Als je de voorkeur aan een espresso geeft, is het belangrijk om een klein koffiekopje te gebruiken. Een espresso uit een klein koffiekopje drinken is namelijk nóg lekkerder. Dat is zeker het geval als je voor dit espresso kopje van Kela kiest. Dit is volgens ons het beste kleine blauwe koffiekopje.

Dit koffiekopje is wat ons betreft een lust voor het oog. Dit komt door de strakke vormgeving, door de opvallende kleur blauw en door het stijlvolle oortje. Wat wij alleen iets minder vinden, is dat het oortje zó klein is. Met name als je vrij grote vingers hebt, is het niet mogelijk om je vingers door het oortje heen te steken.

De kleur van dit kopje kunnen we het beste omschrijven als ‘turquoise’. Het is een blauwe tint met een behoorlijke diepgang en een fraaie afwerking. Bovendien is de meegeleverde schotel ook in deze kleur uitgevoerd. Bij zowel de kop als schotel lijkt er sprake van een soort van matte afwerking te zijn. Dit maakt het geheel volgens ons nóg fraaier.

Dat dit echt een espresso kopje is, blijkt overduidelijk uit de inhoud. Dit koffiekopje heeft namelijk een inhoud van slechts 50 ml; ideaal voor een espresso, maar minder geschikt voor andere koffievarianten. Als je af en toe ook graag een koffiespecialiteit met melk wilt drinken, heb je sowieso niks aan dit blauwe koffiekopje.

Bij dit koffiekopje heeft Kela gekozen voor aardewerk als materiaal. Men omschrijft het zelf op Bol.com als keramiek, maar keramiek en aardewerk is precies hetzelfde. Dit materiaal is slijtvast, brengt de fraaie uitstraling met zich mee en is hittebestendig. Als je het kopje met warme koffie vult, voel je dit niet aan de buitenzijde van het kopje.

Wel moet je goed rekening houden met de binnenkant van dit kopje. Het merk Kela heeft namelijk voor een volledig witte binnenkant gekozen. Dit vormt een prachtig contrast met de blauwe kleur, maar is dus wel gevoelig voor verkleuring. Als je nog een scheutje espresso in dit kopje laat zitten, raden wij je aan om dit scheutje zo snel mogelijk uit het kopje te gooien.

Ook moet je bij dit Kela espresso kopje goed rekening met het prijskaartje houden. Voor dit kopje betaal je bij onze partner Bol.com namelijk een bedrag van 21 euro. Voor dit bedrag krijg je een kopje van de gekende Duitse kwaliteit, maar het is en blijft een hoop geld. Mocht je meerdere van deze kopjes bestellen, krijg je overigens wel korting. Bij 4 kopjes geniet je van 20% korting bijvoorbeeld.

Kela espresso kop en schotel beste

Dit koffiekopje is alles behalve goedkoop; 21 euro per stuk.

Voordelen

 • Inhoud van 50 ml
 • Prachtige blauwe kleur
 • Inclusief schotel geleverd
 • Van keramiek vervaardigd

Nadelen

 • Prijzig
 • Witte binnenkant

Conclusie

De Kela espresso kop is volgens ons het beste kleine blauwe koffiekopje. Dankzij de inhoud van 50 ml leent dit kopje zich uitstekend voor een espresso. Ook vinden wij het design van dit kopje prachtig, evenals de unieke blauwe kleur. Wel moet je dus goed rekening houden met de witte binnenkant (verkleuring) en het prijskaartje (fors).

Beste grote blauwe koffiekopje – Royal Doulton Gordon Ramsay Maze

Ben je een liefhebber van grote hoeveelheden koffie? En drink je bijvoorbeeld graag een cappuccino of andere koffiespecialiteit met melk? Dan is de keuze voor een groot koffiekopje een logische keuze. Als je voorkeur naar een blauwe variant uitgaat, wijzen wij je graag op het Royal Doulton Gordon Ramsay Maze kopje. Dit is volgens ons het beste grote blauwe koffiekopje.

Dat dit een geweldig koffiekopje is, blijkt alleen al uit de inhoud. Het merk Royal Doulton heeft namelijk voor een inhoud van 420 ml gekozen. Dit betekent dat je grote hoeveelheden koffie in het kopje kunt gieten, maar ook een heerlijke cappuccino of latte macchiato kunt maken. Tevens kan dit kopje prima dienst doen voor mensen die af en toe ook graag een kopje thee drinken.

Wat ons ook erg aanspreekt, is het design van dit koffiekopje. Over meerdere elementen zijn wij erg te spreken:

 • Vormgeving: wij vinden het kopje een zeer fraaie vorm hebben. Het kopje is aan de onderzijde al relatief breed, maar loopt naar boven toe nog net iets breder uit. Dit zorgt uiteindelijk ook voor de forse inhoud van 410 ml.
 • Kleurstelling: de blauwe tint van dit koffiekopje vinden wij een lust voor het oog. Het is geen babyblauw, het is geen heel licht blauw, maar het is een soort van combinatie van groen en blauw. Erg fraai.
 • Oortje: het oortje van dit koffiekopje vinden we al helemaal geweldig. Het oortje is lekker groot, heeft een fraaie vormgeving en is voor een ieder geschikt. Ook als je grotere handen hebt, hou je dit kopje op een fijne en handige manier vast.

Dit koffiekopje is van keramiek vervaardigd. Een voordeel van dit materiaal is de hittebestendigheid, maar ook het fraaie design. Het enige waar je goed op moet letten, is dat dit kopje vrij kwetsbaar is. Om die reden adviseren wij je ook om dit kopje met de hand af te wassen.

Ook is het jammer dat dit een behoorlijk duur koffiekopje is. Voor dit koffiekopje betaal je bij onze partner Bol.com een bedrag van 15,98 euro. Dit is behoorlijk duur, maar als je naar het prijskaartje per 100 ml kijkt, valt dit reuze mee. Je krijgt immers wel een kopje met een inhoud van 420 ml tot je beschikking.

Leuk detail: dit koffiekopje is ontwikkeld in samenwerking met Gordon Ramsay. Samen met Royal Doulton heeft hij een hele lijn servies in deze stijl ontworpen. Je kunt bij dit kopje dan ook passend servies aanschaffen, zoals je op de foto hiernaast ziet.

Gordon Ramsay Maze Blue

Dit koffiekopje is behoorlijk duur; 16 euro.

Voordelen

 • Inhoud van 420 ml
 • Prachtig design
 • Erg fraaie blauwe kleur
 • Voor veel koffiespecialiteiten geschikt

Nadelen

 • Duur
 • Gevoelig

Conclusie

De Royal Doulton Gordon Ramsay Maze is naar onze mening het beste grote koffiekopje in het blauw. Dankzij de inhoud van 420 ml leent dit koffiekopje zich voor allerlei koffiespecialiteiten, ook met melk. Verder vinden wij dit een prachtig kopje om te zien, is het oortje handig en geniet je van een prima kwaliteit. Houd wel rekening met het prijskaartje.

Beste goedkope blauwe koffiekopjes – OTIX Koffiekopjes

Blauwe koffiekopjes zijn prachtig, zijn in veel varianten verkrijgbaar en zijn in veel gevallen vrij prijzig. Geef je het liefste zo min mogelijk geld aan je nieuwe blauwe koffiekopjes uit? Dan raden wij je graag deze set van OTIX aan. Deze OTIX koffiekopjes zijn volgens ons onderzoek namelijk de beste goedkope blauwe koffiekopjes.

Allereerst is het goed om te weten dat deze set uit 3 kopjes bestaat. Deze kopjes zien er allemaal hetzelfde uit, waarover later meer in deze review. Graag willen we eerst bestempelen hoe goedkoop deze kopjes precies zijn. Nou, voor deze set van 3 kopjes betaal je slechts 16,95 euro bij onze partner Bol.com. De prijs per kopje komt daarmee uit op 5,65 euro. Goedkoper ga je het bijna niet vinden.

Deze drie kopjes hebben allemaal een inhoud van 310 ml. Deze inhoud zorgt ervoor dat de kopjes voor veel koffievarianten geschikt zijn, waaronder koffiespecialiteiten met melk. Als je bijvoorbeeld gek op cappuccino bent, zijn dit top koffiekopjes.

Wat ons ook erg aanspreekt, is het design van de koffiekopjes. Zo vinden wij de kleurstelling van de koffiekopjes echt waanzinnig. De blauwe kleur is een lust voor het oog, maar de kopjes zijn aan de onderkant van een soort van aardse kleur voorzien. Deze combinatie staat prachtig en geeft de kopjes een net iets andere dimensie.

Ook vinden wij het oortje een prima toevoeging. Het oortje is vrij groot en is handig vormgegeven. Je kunt hierdoor moeiteloos één of meerdere vingers door het oortje steken. Daarbij is het wel ‘jammer’ dat de aanzet van de oortjes vrij laag is. Dat zorgt ervoor dat je deze kopjes niet al te makkelijk op kunt stapelen.

Wat wij overigens ook prima vinden, is dat de binnenzijde ook in de blauwe kleur uitgevoerd is. Je hoeft hierdoor minder bang te zijn voor verkleuring aan de binnenzijde. Overigens zijn deze koffiekopjes van aardewerk vervaardigd. Dit materiaal brengt de prachtige uitstraling met zich mee, maar is wel vrij gevoelig. Voorkom daarom dat je deze kopjes tegen elkaar aan stoot; grote kans dat er dan een stukje van het kopje afbreekt.

Al met al vinden wij dit een geweldige set van koffiekopjes. De koffiekopjes zien er geweldig uit, zijn voor veel koffievarianten geschikt en zijn ook nog eens heel betaalbaar. Bijkomend voordeel is dat je direct drie koffiekopjes tot je beschikking krijgt!

OTIX Koffiekopjes beste

Deze koffiekopjes zijn niet al te makkelijk/handig op te stapelen.

Voordelen

 • Set van 3 koffiekopjes
 • Voordelig
 • Prachtige kleurstelling
 • Inhoud van 310 ml
 • Fraai design

Nadelen

 • Lastig op te stapelen
 • Vrij kwetsbaar

Conclusie

De OTIX Koffiekopjes zijn volgens ons onderzoek de beste goedkope koffiekopjes in het blauw. Deze kopjes zijn in een fraaie kleur uitgevoerd en zijn van een soort van aardegekleurd detail voorzien aan de onderzijde. De kopjes zien er geweldig uit, hebben een prima inhoud (310 ml) en zijn fijn te gebruiken. Ook is het handig dat je 3 koffiekopjes geleverd krijgt.

Koopgids

Blauwe koffiekopjes worden in allerlei soorten en maten aangeboden. Je moet je daarom een weg zien te banen door het uitgebreide aanbod, maar dat is niet altijd even makkelijk.

Om dit zo makkelijk mogelijk voor je te maken, hebben wij deze koopgids opgesteld. In deze koopgids bespreken wij de belangrijkste criteria; let goed op deze criteria en vind daarmee snel de beste koffiekopjes in het blauw.

Inhoud

Ten eerste moet je heel goed naar de inhoud van de koffiekopjes kijken. Uiteraard is het hierbij zaak dat je de inhoud afstemt op je persoonlijke voorkeuren.

Drink je graag een espresso? Kies dan voor een koffiekopje met een kleine inhoud. Drink je graag een normale koffie? Kies dan voor een gemiddelde inhoud. En geef je de voorkeur aan een koffiespecialiteit met melk? Kies dan voor een koffiekopje met grote inhoud.

Inhoud blauwe koffiekopje

Aantal kopjes

Ten tweede moet je goed over je wensen nadenken. Heb je de wens om slechts één koffiekopje in het blauw aan te schaffen? Of zou je graag een uitgebreidere set van blauwe koffiekopjes aan willen schaffen? Ook op dit gebied zijn in het huidige aanbod meer dan voldoende mogelijkheden.

Exacte kleurtint

Ten derde wijzen wij je graag op de exacte kleurtint van de koffiekopjes. Waarom? Nou, kijk maar eens naar de foto’s van de blauwe koffiekopjes in dit artikel. Zoals je in één oogopslag kunt zien, is elk koffiekopje in een unieke blauwe kleur uitgevoerd. Ga daarom voor jezelf goed na welke blauwe tint je het meeste aanspreekt.

Design

Ten vierde wijzen wij je graag op de rest van het design. Let niet alleen op de kleur, maar ook op de vormgeving van het kopje. Vind je het kopje sierlijk en stijlvol vormgegeven? Of wil je juist een meer grilligere uitstraling hebben? In het huidige aanbod heb je meer dan voldoende om uit te kiezen.

Verder is het verstandig om goed naar het oortje te kijken. Beschikt het koffiekopje überhaupt over een oortje? En zo ja, hoe is dit oortje precies vormgegeven? In een ideale wereld past het oortje bij de rest van het kopje én is het oortje groot genoeg.

Materiaal

Ten vijfde is het van belang om naar het materiaal te kijken. Je kunt in de basis uit twee materialen kiezen:

 • Porselein: dit materiaal brengt een fraaie uitstraling met zich mee. Een uitstraling die het beste te typeren valt als sierlijk en strak. Bij dit materiaal moet je wel oppassen voor krasvorming.
 • Aardewerk: dit materiaal heeft een meer grilligere uitstraling. Daarnaast is dit materiaal minder gevoelig voor krassen, maar wel een stuk minder stootvast. Pas daarom heel erg op met koffiekopjes van aardewerk. Alhoewel dit advies ook geldt voor kopjes van porselein.
Prijs-kwaliteitsverhouding blauwe koffiekopje

Prijs-kwaliteitsverhouding

Tot slot nog graag attentie voor de prijs-kwaliteitsverhouding. Tijdens onze test merkten wij namelijk op dat veel koffiekopjes in het blauw behoorlijk duur zijn. Opvallend, aangezien veel witte koffiekopjes oprecht een stuk voordeliger zijn.

Daarom raden wij je aan om goed na te denken over je budget. Wat is je budget precies? En hoeveel kopjes wil je precies aanschaffen? Als je voor één van bovenstaande blauwe koffiekopjes kiest, kies je in ieder geval voor kwaliteit.

Slotwoord

Met blauwe koffiekopjes doe je een geweldige aankoop. De kopjes zijn op hun eigen manier uniek en staan ongetwijfeld prachtig in je keuken/servieskast. In dit artikel heb je in ieder geval kennis kunnen maken met de vijf beste blauwe varianten. Voor vragen kun je gerust contact opnemen met Bol.com. Wij wensen je graag veel (drink)plezier met je nieuwe blauwe koffiekopjes!

Kafea.nl
Logo