Beste grote koffiemok

Wat voor koffiedrinker ben jij? Als je de voorkeur aan grote hoeveelheden koffie geeft, doe je er verstandig aan om voor een grote koffiemok te kiezen. In een dergelijke mok past veel koffie, waardoor de mok perfect op je wensen aansluit. Sowieso geniet je met een grote koffiemok van meerdere voordelen, waarover je in dit artikel alles leest. Daarnaast vind je in dit artikel informatie over de beste grote koffiemokken van dit moment!

Onze top 5 grote koffiemokken

Afbeelding

Product


Tranquillo Kom MIX’N’MATCH

Onze beste koop!

Tranquillo Kom MIX’N’MATCH

Beste koop grote koffiemok

of

Something Different Mokken set

Something Different Mokken set

Beste set grote koffiemokken

of

Olympia Mok Koper

Olympia Mok Koper

Beste fraaie grote koffiemok

of

Olympia Emaille grote mok

Olympia Emaille Grote Mok

Beste grote koffiemok 600 ml

of

Blond Amsterdam UNI XL Star Mok

Blond Amsterdam Things Mok XL

Beste voordelige grote koffiemok

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Tranquillo Kom MIX’N’MATCH

Beste koop grote koffiemok

Tranquillo Kom MIX’N’MATCH

of

Something Different Mokken set

Beste set grote koffiemokken

Something Different Mokken set

of

Olympia Mok Koper

Beste fraaie grote koffiemok

Olympia Mok Koper

of

Olympia Emaille grote mok

Beste grote koffiemok 600 ml

Olympia Emaille grote mok

of

Blond Amsterdam UNI XL Star Mok

Beste voordelige grote koffiemok

Blond Amsterdam UNI XL Star Mok

of

Voor- en nadelen van een grote koffiemok

Ben je ook zo gek op het lekkere drankje koffie? Indien dit het geval is, is het zaak om alle randzaken op orde te krijgen. Je koffiemachine moet volledig naar wens zijn, je moet de beste koffie gebruiken en je moet voor de beste koffieglazen kiezen.

Mocht je voorkeur naar grote hoeveelheden koffie uitgaan, is een grote koffiemok sowieso de beste keuze. Met zo’n mok geniet je van meerdere voordelen:

 • Ideaal voor grotere hoeveelheden koffie. In een grote koffiemok past een paar honderd ml koffie. Je drinkt hierdoor moeiteloos grote hoeveelheden koffie, waardoor je langdurig van de heerlijke smaak geniet.
 • Pakt heerlijk beet. Een grote koffiemok pakt ook nog eens heerlijk beet. Je kunt de mok aan het oortje vasthouden, maar je kunt je handen ook om de mok heen leggen. Dit laatste is een ware aanrader als het buiten koud is; de mok is immers lekker warm.
 • Ook voor andere drankjes geschikt. Ben je een liefhebber van zowel koffie als thee? Ook dan is een grote koffiemok ideaal voor je. In een grote koffiemok kun je immers ook grote hoeveelheden thee doen. Ideaal. Overigens is een grote koffiemok ook geschikt voor bijvoorbeeld glühwein of warme chocolademelk met slagroom.
 • Ook voor koffiespecialiteiten geschikt. Als je graag een cappuccino drinkt, kun je het beste voor speciale cappuccino glazen kiezen. Het is echter ook prima mogelijk om voor een grote koffiemok te kiezen. Met dank aan de grote inhoud is een grote koffiemok óók voor koffiespecialiteiten geschikt.

Bijkomend voordeel: de meeste grote koffiemokken zien er leuk uit. Dit komt onder meer doordat fabrikanten de nodige ruimte hebben om bijvoorbeeld een leuk patroontje op de koffiemok aan te brengen.

Een ander voordeel is dat je uit veel soorten koffiemokken kunt kiezen. Je hebt de keuze uit meerdere (grote) inhouden, maar ook uit meerdere soorten mokken. Wil je bijvoorbeeld een koffiemok met oor of liever zonder oor? De keuze is aan jou.

Maar, het is niet alleen maar koek en ei bij een grote koffiemok. Je moet ook goed rekening met de volgende nadelen rekening houden:

 • Niet geschikt voor bijvoorbeeld een espresso. Het drinken van een espresso uit een grote koffiemok is absoluut geen aanrader. Dit brengt toch een andere smaaksensatie met zich mee, terwijl de koffie ook relatief snel opwarmt. Voor een espresso kies je beter voor kleinere espressoglazen.
 • Nemen veel ruimte in beslag. Wil je meerdere grote koffiemokken in je keukenkast opbergen? Dan moet je er rekening mee houden dat het opbergen hiervan de nodige ruimte in beslag neemt. Een grote koffiemok is niet alleen qua inhoud groot, maar ook qua afmetingen.

Spreken de voordelen van een grote koffiemok je aan? Dat is goed voor te stellen. Wij zijn zelf ook groot fan van een grote koffiemok, onder meer vanwege bovenstaande voordelen. Het was voor ons dan ook een feestje om op zoek te gaan naar de beste grote koffiemokken. Tijdens onze test hebben wij veel varianten uit mogen proberen, waarna wij de vijf beste varianten aan hebben kunnen wijzen. Over de vijf beste grote koffiemokken vertellen we je hieronder alles!

Wat is volgens ons een grote koffiemok?

De term ‘groot’ is uiteraard relatief. Wat jij groot vindt, vinden wij mogelijk helemaal niet groot. Voor dit artikel hebben wij ons gericht op een inhoud van 500 tot 700 ml. Als een koffiemok een dergelijke inhoud heeft, maakte de mok kans om in deze top 5 te komen. De vijf koffiemokken die we hieronder bespreken, hebben dan ook een minimale inhoud van 500 ml!

Beste koop grote koffiemok – Tranquillo Kom MIX’N’MATCH

Het drinken van grote hoeveelheden koffie is heerlijk. Elke slok die je neemt, is weer genieten. Dit is zeker het geval als je voor de beste koffiemachine, beste koffie en beste koffiemok kiest. Wij raden je hierbij deze Tranquillo Kom MIX’N’MATCH aan. Dit is volgens onze test de beste koop grote koffiemok.

Deze koffiemok heeft een inhoud van 500 ml. Als je deze mok tot de rand toe vult, geniet je dus van een halve liter koffie. Hoe lekker klinkt dat? Het fijne is dat je deze koffiemok ook voor bepaalde koffiespecialiteiten kunt gebruiken. Het merk Tranquillo geeft al aan dat deze koffiemok ook voor cappuccino en een latte macchiato geschikt is.

Daarnaast kun je ook andere drankjes in deze koffiemok stoppen. Tranquillo geeft hierbij als voorbeelden thee en soep. Mocht je niet dagelijks een flinke hoeveelheid koffie drinken, kun je dus alsnog elke dag van deze koffiemok gebruik maken.

Over de uitstraling van deze grote koffiemok zijn wij erg enthousiast. Dit heeft onder meer met de volgende punten te maken:

 • Aardewerk. Deze prachtige koffiemok is van aardewerk vervaardigd. Dit materiaal is breekbaar, maar brengt wel een prachtige uitstraling met zich mee.
 • Kleurstelling. Bij deze koffiemok heeft Tranquillo voor een unieke kleurstelling gekozen. Het is lastig om deze kleurstelling in woorden uit te trekken. Maar, als je naar de foto kijkt, snap je direct waarom wij enthousiast over de kleurstelling zijn.
 • Fraai patroon. Op deze grote koffiemok heeft Tranquillo een fraai patroon aangebracht. Dit patroon zie je overduidelijk, maar kun je ook nog eens met je handen voelen. Dit zorgt voor een extra dimensie bij deze grote koffiemok.

Wat wij bij deze grote koffiemok ook handig vinden, is het grote oortje. Dit oortje houdt bijzonder fijn vast én kan door iedereen vastgehouden worden. Ook als je relatief grote handen/vingers hebt, is dit een ideale grote koffiemok.

Verder zijn wij uitermate te spreken over de prijs-kwaliteitsverhouding. Voor deze beste koop grote koffiemok betaal je bij onze partner Bol.com namelijk 16,95 euro. Bestel je twee van deze koffiemokken tegelijkertijd? Dan krijg je 10% korting, waardoor je slechts 15,26 euro per koffiemok betaalt. Een prima prijskaartje wat ons betreft.

Wel is het goed om rekening met het materiaal te houden. Doordat deze grote koffiemok van aardewerk vervaardigd is, is de koffiemok behoorlijk kwetsbaar. Ga daarom altijd voorzichtig met deze mok om. Eén moment van onoplettendheid kan al zorgen voor heel wat scherven. Volgens het gezegde brengen scherven geluk, maar het is toch bijzonder zonde als je de koffiemok laat vallen.

Deze koffiemok is nogal kwetsbaar; laat ‘m nooit vallen.

Voordelen

 • Inhoud van 500 ml
 • Prachtig design
 • Groot oortje
 • Prima geprijsd
 • Voor allerlei drankjes geschikt

Nadelen

 • Kwetsbaar

Conclusie

De Tranquillo Kom MIX’N’MATCH is wat ons betreft de beste koop grote koffiemok. Deze koffiemok is lekker groot (500 ml), houdt heerlijk vast en ziet er ook nog eens tof uit. In combinatie met het prijskaartje zorgt dit voor een interessant geheel. Wij raden je de aanschaf van deze grote koffiemok dan ook van harte aan.

Beste set grote koffiemokken – Something Different Mokken set

Denk je aan één grote koffiemok niet genoeg te hebben? Drink je bijvoorbeeld graag met je partner een lekker kopje koffie? In dat geval is het verstandig om voor een set van grote koffiemokken te kiezen. Met zo’n set geniet je van veel gemak, van veel gezelligheid én van een fraai geheel. Dat is zeker het geval als je voor deze Something Different Mokken set kiest. Dit is naar onze mening de beste set grote koffiemokken.

Deze set bestaat in totaal uit vier koffiemokken. Zoals je op de foto al kunt zien, hebben deze koffiemokken allemaal een uniek design. Op de ene mok staat bijvoorbeeld een fraai zeilschip en op de andere mok staat een hartje met een pijl. Elke koffiemok is in ieder geval op z’n eigen manier uniek én fraai.

Deze koffiemokken zijn gebaseerd op een klassieke tattoo designs. De designs die op deze mokken te vinden zijn, zijn allemaal retro tattoos die in het verleden veel gezet werden. Sowieso hebben deze mokken een (fraai) retro design. Dit blijkt niet alleen uit de opdruk, maar ook uit bijvoorbeeld de vorm en het oortje.

Deze mokken hebben overigens een inhoud van 500 ml per stuk. Als je samen met je partner en kind koffie zou willen drinken, zou je dus 1,5 liter koffie nodig hebben. De aanschaf van een goed koffiezetapparaat is in dat geval een aanrader; met een koffiezetapparaat zet je immers snel grote hoeveelheden koffie.

Deze mokken met tattoo designs zien er wat ons betreft erg fraai uit. Dit komt door de designs, maar ook door het oortje. Zoals je op de foto kunt zien, zijn deze oortjes in het zwart uitgevoerd. Dit zwarte oortje zorgt voor een fraai contrast met de rest van de grote koffiemok. Daarbovenop komt ook nog eens dat de oortjes lekker groot zijn. Dit zorgt ervoor dat je deze koffiemokken lekker vasthoudt.

Voor deze set van vier grote koffiemokken betaal je een marktconform bedrag. Sterker nog; per stuk zijn deze koffiemokken flink goedkoper dan de bovenstaande variant. Voor deze set betaal je namelijk een bedrag van 30 euro. Omgerekend komt dit neer op een bedrag van 7,50 euro per grote koffiemok. Een prima prijs-kwaliteitsverhouding wat ons betreft.

Deze mokken zijn overigens van keramiek vervaardigd. Dit materiaal ziet er stoer uit, ziet er tijdloos uit en is goed bestand tegen een stootje. Keramiek is op dat gebied net iets sterker dan aardewerk.

Something Different Mokken set beste

Bij deze set moet je wel met één aandachtspunt goed rekening houden: de ruimte. Deze vier mokken zijn namelijk allemaal vrij groot, waardoor ze veel ruimte in je kast vragen. Heb je nog geen servieskast in je keuken staan? Of zit je huidige servieskast helemaal vol? Dan is het wellicht verstandig om nog een extra servieskast aan te schaffen.

Deze set van koffiemokken neemt nogal veel ruimte in.

Voordelen

 • Set van 4 koffiemokken
 • Leuke retro tattoo designs
 • Erg interessant geprijsd
 • Van keramiek vervaardigd
 • Met een groot oor
 • Inhoud van 500 ml per stuk

Nadelen

 • Neemt veel ruimte in

Conclusie

De Something Different Mokken set is volgens onze test de beste set grote koffiemokken. Deze koffiemokken zien er waanzinnig uit, zijn scherp geprijsd en zijn van een prima kwaliteit. Bovendien hebben de koffiemokken een inhoud van 500 ml; je geniet hierdoor op de meest aangename manier van een grote hoeveelheid koffie. Samen met je partner, huisgenoten of andere personen.

Beste fraaie grote koffiemok – Olympia Mok Koper

Spreken de twee hierboven besproken koffiemokken je niet helemaal aan? Ben je wel te spreken over de inhoud, maar niet over het design? Dan raden wij je van harte deze Olympia Mok Koper aan. Deze mok ziet er geweldig uit én heeft een forse inhoud. Die combinatie zorgt ervoor dat dit volgens ons de beste fraaie grote koffiemok is.

Laten we maar direct inzoomen op het design; deze mok is een lust voor het oog. Dit komt door het gebruikte materiaal, door de afwerking, door de kleur en door de vorm van de mok. Bij deze mok valt uiteraard direct het koper op; de gehele mok is van koper vervaardigd.

Dankzij dit materiaal heeft deze koffiemok een unieke kleur. Het is lastig om deze kleur in woorden uit te drukken, maar de foto zegt genoeg. Daarnaast heeft het merk Olympia voor een retro uitstraling gekozen. Dankzij deze uitstraling is deze koffiemok wat ons betreft een aanwinst voor in elke keuken.

De termen ‘tijdloos’ en ‘stijlvol’ zijn volgens ons van toepassing op deze grote koffiemok. Dat is overigens ook nog te danken aan het fraaie oortje van deze mok. Dit oortje heeft een fraaie vorm en houdt ook nog eens fijn vast. Zelfs als je relatief grote handen hebt, is het prima te doen om dit kopje vast te houden.

Qua kwaliteit hebben wij ook niks aan te merken. Koper is tegen een stootje bestand en is ook vaatwasserbestendig. Je maakt deze grote koffiemok hierdoor snel schoon, zonder dat je hier enige moeite voor hoeft te doen. Mocht je deze grote koffiemok laten vallen, is er ook niet direct iets aan de hand. Dat is bij een grote koffiemok van porselein, aardewerk of keramiek toch een ander verhaal.

Dat deze grote koffiemok van koper/metaal vervaardigd is, brengt wel een belangrijk aandachtspunt met zich mee. Zodra je de warme koffie in deze koffiemok schenkt, warmt de mok razendsnel op

Je moet daarom heel goed oppassen dat je niet met je hand tegen de mok aankomt. Mocht dit onverhoopt wel gebeuren, bestaat de kans dat je een (kleine) brandwond oploopt. Zó warm kan de buitenkant van deze koffiemok worden.

Olympia Mok Koper beste

Ook is het verstandig om even kritisch naar het prijskaartje te kijken. Dat deze grote koffiemok zo fraai is, is namelijk duidelijk te zien aan het prijskaartje. Voor deze beste fraaie grote koffiemok betaal je bij onze partner Bol.com een bedrag van 22,95 euro. Dit vinden wij vrij veel geld voor slechts één mok. Als je twee van deze mokken in één keer koopt, krijg je overigens wel nog 9% korting.

Al met al zijn wij erg enthousiast over deze grote koffiemok. Dit is te danken aan het gave design, maar ook aan de inhoud. We hadden het nog niet eerder benoemd, maar ook deze koffiemok heeft een inhoud van 500 ml.

Het materiaal wordt snel ergwarm; pas daarom heel erg op voor de warme buitenkant van deze koffiemok.

Voordelen

 • In de kenmerkende koper kleur
 • Prachtig retro design
 • Inhoud van 500 ml
 • Vaatwasserbestendig
 • Tegen een stootje bestand

Nadelen

 • Wordt heel warm
 • Relatief duur

Conclusie

De Olympia Mok Koper is met afstand de beste fraaie koffiemok. Wat ons betreft klopt alles aan het design van deze mok; de kleurstelling, de vormgeving, het fraaie oortje en de afwerking. Dat deze mok in de kenmerkende koperen kleur uitgevoerd is, zorgt voor een geweldige retro uitstraling. Houd wel rekening met het prijskaartje en met het feit dat deze koffiemok héél warm kan worden.

Beste grote koffiemok 600 ml – Olympia Emaille Grote Mok

Alle koffiemokken die in dit artikel besproken zijn, hebben één gemeenschappelijk kenmerk: ze zijn allemaal 500 ml groot. Wil je echter een nog grotere koffiemok? Dan raden wij je graag deze Olympia Emaille grote mok aan. Deze mok is volgens onze test namelijk de beste grote koffiemok 600 ml.

Hiermee hebben we al direct de inhoud van deze mok verraden: 670 ml. Dat deze koffiemok zó groot is, spreekt ons om meerdere redenen aan. Mogelijk denk je dat dit verschil van 100 ml niet al te groot is, maar voor een koffiemok van 500 ml is dit toch een verschil van meer dan 20%. Dit merk je absoluut als je grote hoeveelheden koffie wilt drinken.

Met de Olympia Emaille grote mok drink je echter niet alleen maar grote hoeveelheden koffie. Deze mok leent zich ook prima voor het eten/drinken van soep, voor het drinken van thee of voor het drinken van een koffiespecialiteit. Zo zou je met deze grote koffiemok prima kunnen genieten van een cappuccino of een latte macchiato.

Een belangrijk voordeel is dat deze mok van emaille gemaakt is. Dit is een bijzonder materiaal. Des te vaker je deze mok gebruikt, des te mooier dit materiaal wordt. Gaandeweg krijgt de mok steeds meer karakter, waardoor de mok door de jaren heen alsmaar fraaier wordt.

Een ander voordeel is dat je deze mok in de vaatwasser kunt reinigen. Mocht het wenselijk zijn, kun je de mok ook nog in de oven neerzetten. Deze mok is ‘gewoon’ bestand tegen de hitte in een oven en/of vaatwasser.

Overigens is emaille in dit geval een combinatie van RVS en gehard glas. De mok zelf is van RVS gemaakt, waarna hier een gesmolten laag glas over heen gebracht is. Deze combinatie van materialen zorgt voor het toffe design en een stevige constructie. Deze mok is in ieder geval tegen een stootje bestand.

Spreekt deze koffiemok met een inhoud van 600 ml je aan? Dan hebben we goed nieuws voor je: deze mok maakt onderdeel uit van een set van 6 mokken. Als je deze set aanschaft, krijg je 6 van deze mokken geleverd. Hiermee kun je samen met je gehele gezin of huishouden van heerlijke koffie genieten.

Olympia Emaille Grote Mok 67cl

Wel moet je goed beseffen dat deze mok veel ruimte in beslag neemt. Een mok van 600 ml neemt sowieso al veel ruimte in beslag, maar het gaat hierbij dus om 6 mokken. Je hebt dus sowieso de nodige ruimte in je servies- of opbergkast nodig.

Tevens zijn wij niet helemaal te spreken over het design. De vormgeving vinden we op zich prima, maar de kleurstelling had wel iets sprankelender gemogen. We vinden deze grote koffiemok ietwat saai.

Geen al te spannende/fraaie kleurstelling.

Voordelen

 • Inhoud van 670 ml
 • Set van 6 koffiemokken
 • Van emaille vervaardigd
 • Vaatwasserbestendig
 • Relatief gunstig geprijsd

Nadelen

 • Geen al te fraaie kleurstelling
 • Vraagt om de nodige ruimte in je keuken

Conclusie

De Olympia Emaille grote mok is naar onze mening de beste grote koffiemok 600 ml. Dankzij deze nóg grotere inhoud geniet je nog meer van grote hoeveelheden koffie. Daarnaast geniet je van het unieke materiaal (emaille) en het feit dat je maar liefst 6 van deze mokken geleverd krijgt. Om precies te zijn; de inhoud is 670 ml per mok.

Beste voordelige grote koffiemok – Blond Amsterdam UNI XL Star Mok

Ben je op zoek naar een geschikte grote koffiemok? Geef je alleen bij voorkeur niet al te veel geld aan deze grote koffiemok uit? Dan vallen veel varianten al af. Voor veel varianten betaal je namelijk een bedrag van 15 tot 20 euro per grote koffiemok. Maar, wij zijn op zoek gegaan naar de beste voordelige grote koffiemok. Dát is volgens ons deze Blond Amsterdam UNI XL Star Mok.

Voor deze geweldige grote koffiemok betaal je slechts 11,95 euro. Bestel je echter meerdere exemplaren van deze mok? Dan krijg je bij onze partner Bol.com een interessante staffelkorting. Concreet betekent dit dat je maar liefst 10% korting krijgt als je 4 van deze mokken koopt. De prijs per mok komt hiermee uit op slechts 10,76 euro. Een prima prijskaartje wat ons betreft.

Sowieso zijn wij erg te spreken over deze koffiemok. Dit komt onder meer door het leuke design. Zoals we van het merk Blond Amsterdam gewend zijn, is deze mok van kleurrijke patroontjes voorzien. Op deze mok gaat het om sterretjes in verschillende kleuren. Deze sterretjes zijn op een speelse manier aangebracht, waardoor deze mok erg vrolijk oogt.

Blond Amsterdam heeft bij deze mok gekozen voor een inhoud van 500 ml. De mok is daardoor qua inhoud precies hetzelfde als veel andere mokken uit deze top 5. Wat echter wel opvalt is dat het oortje van deze mok een stuk kleiner is. Mocht je grote vingers/handen hebben, is dit zodoende niet de meest ideale mok.

Deze prachtige én voordelige koffiemok is van aardewerk vervaardigd. Dit materiaal zorgt voor een verfijnde en fraaie uitstraling, maar het materiaal is wel iets zwaarder. Een ander nadeel is dat aardewerk net iets breekbaarder dan porselein is. Als je deze mok in je servieskast/keuken hebt staan, is daarom enige voorzichtigheid geboden.

Onder aan de streep spreekt deze grote koffiemok ons aan. De inhoud is prima, het prijskaartje is interessant en het design is om vrolijk van te worden. Wil je nou nóg meer Blond Amsterdam grote koffiemokken hebben? Je hebt de keus uit nog veel meer designs en patroontjes. Check zeker het aanbod van grote Blond Amsterdam koffiemokken bij onze partner Bol.com!

Het oortje is aan de kleine kant; niet al te fijn voor mensen met grote handen.

Voordelen

 • Inhoud van 500 ml
 • Prachtig design
 • Voordelig geprijsd
 • Gekende Blond Amsterdam kwaliteit

Nadelen

 • Klein oortje

Conclusie

De Blond Amsterdam UNI XL Star Mok is de beste voordelige grote koffiemok. Deze mok heeft een inhoud van 500 ml, heeft een prachtig design en is dus voordelig geprijsd. Wel moet je even goed rekening met de breekbaarheid houden, evenals met het relatief kleine oortje. Desalniettemin is dit een koffiemok waar wij ontzettend enthousiast over zijn!

Koopgids

Heb je je ogen gericht op de aanschaf van een grote koffiemok? Dan is het verstandig om eerst je wensen op een rijtje te zetten. Aan de hand van je wensen maak je de zoektocht een stuk makkelijker voor jezelf.

Daarnaast raden wij je aan om deze koopgids door te nemen. In deze koopgids bespreken wij de belangrijkste aandachtspunten van een grote koffiemok. Let goed op deze aandachtspunten, zodat je snel de beste grote koffiemok vindt.

Inhoud

Wat is nou precies de inhoud van een grote koffiemok? In veel gevallen is dit 500 ml, maar je kunt ook voor een nóg grotere inhoud kiezen. Zo bestaan er koffiemokken met een inhoud van 600 ml of 700 ml. Waar zou jouw voorkeur naar uit gaan?

Om dit te bepalen, zou je goed naar het gewenste gebruik moeten kijken. Welke koffievarianten wil je in de koffiemok hebben? Of wil je mogelijk ook nog andere soorten drankjes vanuit de koffiemok willen drinken? Dit zijn belangrijke vragen waar je goed over na moet denken.

Inhoud grote koffiemok

Design

Een ander belangrijk aandachtspunt is uiteraard het design. Je zou hierbij op meerdere aandachtspunten moeten letten:

 • Kleur: in welke kleur is de grote koffiemok precies uitgevoerd? De nodige fabrikanten kiezen ervoor om de koffiemokken in meerdere kleuren uit te voeren. Of om de mok bijvoorbeeld van een patroon of design te voorzien.
 • Vormgeving: kijk eens goed naar alle foto’s die op deze pagina staan. Je ziet dan direct dat elke grote koffiemok een unieke vormgeving heeft.

Materiaal

Bij een koffiemok is het materiaal ook van grote invloed. Je kunt hierbij kiezen tussen aardewerk, porselein, keramiek, RVS, metaal, koper en emaille. Zoals je kunt zien, zijn het nogal veel soorten materialen waar je tussen kunt kiezen. Verreweg de meeste koffiemokken worden echter van aardewerk, porselein of keramiek vervaardigd. Maak daarom voor jezelf een goede vergelijking tussen deze materialen.

Oortje

Wil je per sé een koffiemok met oor hebben? Of vind je het ook prima om een koffiemok zonder oor aan te schaffen? Nagenoeg alle grote koffiemokken zijn standaard van een oortje voorzien.

Wij raden je aan om goed naar dit oortje te kijken. Hoe ziet het oortje er precies uit? En hoe groot is het oortje? Wij geven zelf de voorkeur aan een relatief groot oortje, aangezien je hier makkelijk je vingers door heen kunt steken. Dát maakt het drinken met een grote koffiemok alleen maar makkelijker.

Oortje grote koffiemok

Aantal koffiemokken

Je moet ook goed nadenken over de gewenste hoeveelheid koffiemokken. Heb je bijvoorbeeld aan 1 of 2 koffiemokken genoeg? Of heb je meerdere grote koffiemokken nodig? In dat laatste geval is het verstandig om voor een set te kiezen.

Prijs

Tot slot is het verstandig om goed naar de prijs te kijken. Wij hebben tijdens onze zoektocht namelijk opgemerkt dat de prijzen nogal uiteenlopen. Voor sommige koffiemokken betaal je net iets meer dan 10 euro, terwijl andere koffiemokken meer dan 20 euro kosten. Naar welke prijsklasse gaat jouw voorkeur uit?

Slotwoord

Als je gek op koffie bent, is een grote koffiemok een geweldige aanwinst. Met zo’n koffiemok geniet je ultiem van grote hoeveelheden koffie. Dit doe je zéker als je voor één van bovenstaande varianten kiest!

Heb je over deze grote koffiemokken nog vragen? Neem gerust contact op met de klantenservice van onze partner Bol.com. Ons rest nu nog één ding: wij wensen je graag veel plezier met je nieuwe grote koffiemok(ken).

Kafea.nl
Logo