Krups Intuition Preference EA8738 review

Het merk Krups staat bekend vanwege haar innovatieve, fraaie en hoogwaardige koffiemachines. Gaat deze vlieger ook op voor de machines uit de Krups Intuition Preference serie? Dat ga je lezen in deze Krups Intuition Preference review. In deze review richten wij ons specifiek op de Krups Intuition Preference EA8738.

De Intuition Preference serie van Krups bestaat echter uit meerdere koffiemachines:

Krups Intuition Preference EA8738 review
 • Krups Intuition Preference EA8738: deze espressomachine staat dus centraal in deze Krups Intuition Preference EA8738 review.
 • Krups Intuition Preference EA872B: vertoont veel overeenkomsten met bovengenoemde variant, maar is net iets minder uitgebreid.
 • Krups Intuition Preference + EA875E: dit is de meest luxe volautomatische espressomachine uit de Krups Intuition Preference serie. Dat is echter ook duidelijk terug te zien aan het prijskaartje.

Waarom wij ons in deze review specifiek op de Krups Intuition Preference EA8738 richten? Omdat dit eigenlijk de meest interessante machine uit deze serie is. Dat blijkt althans als wij naar de verkoopcijfers kijken. Vrij veel huishoudens kiezen voor deze variant, in plaats van voor één van de twee andere varianten.

Wat de redenen hiervoor zijn? Dát ga je lezen in deze Krups Intuition Preference EA8738 review. Van deze volautomatische espressomachine bespreken we alle voordelen, alle nadelen, het prijskaartje en geschikte alternatieven. Neem deze review op je gemakje door en bepaal of deze machine iets voor jou is!

De voordelen van de Krups Intuition Preference EA8738

Is het ‘logisch’ om voor de Krups Intuition Preference EA8738 te kiezen? Als we naar de voordelen van deze machine kijken, is de populariteit direct goed te verklaren. Onder meer de volgende voordelen spreken ons persoonlijk erg aan:

 • Keuze uit 11 voorgeprogrammeerde koffiespecialiteiten
 • Je past de koffiesmaak moeiteloos naar eigen wens aan
 • Ideale bediening dankzij touchscreen display
 • Twee koffiespecialiteiten tegelijkertijd zetten
 • Uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding
 • Je hebt vrij weinig omkijken naar het onderhoud
 • Beschikt over de unieke Quatto Force technologie
 • Prima garantievoorwaarden vanuit Krups

11 voorgeprogrammeerde koffiespecialiteiten

Naar welk soort koffie gaat jouw voorkeur uit? Kies jij het liefste voor een espresso? Of gaat jouw voorkeur toch uit naar één van de koffiespecialiteiten met melk? Met de Krups Intuition Preference EA8738 geniet je van tal van koffiespecialiteiten.

Krups heeft er namelijk voor gezorgd dat je uit 11 voorgeprogrammeerde koffiespecialiteiten kunt kiezen. Dit merk heeft hierbij voor onder meer de volgende koffievarianten gekozen: espresso, americano, café latte, doppio, espresso macchiato, latte macchiato, lungo en ristretto.

Wat hierbij opvalt? Juist; dat je met één druk op de knop ook koffiespecialiteiten met melk kunt bereiden. Indien je bijvoorbeeld van een heerlijke latte macchiato wilt genieten, hoef je maar één ding te doen: het melkreservoir voldoende te vullen. Als je dat gedaan hebt, zet je vervolgens met één druk op de knop een overheerlijke latte macchiato.

Dat deze volautomatische espressomachine een melkreservoir heeft, spreekt ons erg aan. In combinatie met het stoompijpje zorgt dit namelijk voor overheerlijke koffiespecialiteiten met melk. Het feit dat je sowieso al uit 11 voorgeprogrammeerde koffiespecialiteiten kunt kiezen, spreekt ons ook erg aan.

Koffiesmaak naar eigen wens aan te passen

Bij de Krups Intuition Preference EA8738 heeft Krups voor een unieke geheugenfunctie gekozen. Met dank aan deze functie kun je maar liefst 8 favoriete dranken in het geheugen opslaan. Als je deze drankjes in het geheugen hebt opgeslagen, hoef je maar één handeling uit te voeren. Je hoeft op het display alleen maar het bewaarde drankje aan te tikken. De Krups Intuition Preference EA8738 komt vervolgens direct in actie voor je.

Krups Intuition Preference EA8738 koffiesmaak

Weet je wat hier het voordeel van is? Dat je de nodige tijd weet te besparen. Ook is het vrij uniek dat je maar liefst 8 drankjes in het geheugen op kunt slaan. Bij veel andere machines is dit beperkt tot bijvoorbeeld 2 of 4 drankjes.

Sowieso kun je met de Krups Intuition Preference EA8738 veel kanten op. Je kunt namelijk handmatig invloed op de smaak uitoefenen:

 • Sterkte van de koffie: je bent zelf in staat om de maalgraad van de koffiebonen te bepalen. Door dit zelf te doen, kun je de sterkte van de koffie naar eigen wens bepalen. Ga je voor een hele sterke espresso? Of ga je voor een mild kopje zwarte koffie?
 • Temperatuur van de koffie: wil je even snel een kopje koffie zetten en opdrinken? Dan kun je voor een lagere temperatuur kiezen. Gemak dient de koffiedrinker.
 • Hoeveelheid van de koffie: het is tot slot ook nog mogelijk om met de hoeveelheid koffie te variëren. Door een kleinere hoeveelheid te kiezen, wordt de koffie sterker. Je kunt echter deze kleinere hoeveelheid wel in één keer achterover gieten. Ook handig als je haast hebt dus.

Al met al zijn deze instelmogelijkheden volgens ons ideaal. Zoals je van een volautomatische espressomachine mag verwachten, heb je alle touwtjes in eigen handen. Dankzij de uitgebreide geheugenfunctie weet de Krups Intuition Preference EA8738 nét dat beetje extra te leveren!

Ideale bediening

Wil je even snel een lekker kopje koffie zetten? Met de Krups Intuition Preference EA8738 vormt dat dus geen probleem. Iets wat deze machine nóg beter maakt, is het handige display. Dit display is groot, is duidelijk en zorgt voor een ideale bediening.

Hoe het display er uit ziet, zie je op de foto hiernaast. Opvallend hieraan zijn onder meer de kleurtjes. Met deze kleurtjes kun je namelijk zelf de sterkte en dergelijke aanpassen. Aan het begin zijn deze kleurtjes even wennen, maar al snel is dit echt ideaal.

Krups Intuition Preference EA8738 bediening

Ook vinden wij dat het display bijzonder duidelijk is. Dit is te danken aan de afmetingen, maar ook aan de fraaie plaatjes. Dankzij deze plaatjes hoef je in principe niet meer de tekst te lezen. Je herkent vanzelf wel het plaatje van een latte macchiato of van een cappuccino.

Al met al zet je in een handomdraai een heerlijk kopje koffie. Dit is te danken aan de hierboven besproken voordelen, maar ook aan het fijne display. De gehele machine bedien je bovendien via dit display; je hebt dus géén draai- of andere lastige knoppen hiervoor nodig.

Bijkomend voordeel: het waterreservoir is vrij groot. Met een totale inhoud van 3 liter is dit één van de grootste reservoirs van dit moment!

Twee koffiespecialiteiten tegelijkertijd

Bij veel volautomatische espressomachines kun je twee kopjes koffie tegelijkertijd zetten. Bij veel van deze varianten geldt dit echter niet voor koffiespecialiteiten met melk. In dat geval moet je dus eerst de ene cappuccino zetten, waarna je pas de volgende cappuccino kunt zetten. Bij de Krups Intuition Preference EA8738 heb je daar géén last van.

Deze machine is namelijk in staat om twee koffiespecialiteiten tegelijkertijd te zetten. In onze ogen is dit echt een uniek voordeel. En daarmee ook een zwaarwegend voordeel. Zijn jij en jouw partner bijvoorbeeld gek van een cappuccino? Binnen een mum van tijd zet deze machine twee kopjes cappuccino. Je hoeft hier niet al te lang op te wachten, waardoor je al snel van de heerlijke smaak geniet. Wat wens je nog meer?

Uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding

In de afgelopen jaren heeft Krups flink aan de weg aan het timmeren. Dit merk biedt meerdere espressomachines aan, welke stuk voor stuk aan de wensen voldoen. Dat geldt ook absoluut voor de Krups Intuition Preference EA8738. Als je voor kwaliteit wilt gaan, kies je voor deze volautomatische espressomachine.

Het mooie hierbij is ook nog eens dat deze machine niet de hoofdprijs kost. Nee, in verhouding tot andere machines kunnen wij deze variant zelfs als ‘voordelig’ bestempelen. Hoe ideaal klinkt dat? In onze ogen heel ideaal. Wij durven oprecht te stellen dat de prijs-kwaliteitsverhouding van deze koffiemachine echt subliem is.

Overigens zijn wij niet de enige die daar zo over denken; bij onze partner Bol.com hebben namelijk veel kopers een review achtergelaten. In veel van deze reviews wordt de prijs-kwaliteitsverhouding ook op een positieve manier benoemd. Daar vertellen we je meer over verderop in deze Krups Intuition Preference EA8738 review.

Onderhoudsarm

Geniet jij op een dag van meerdere kopjes lekkere koffie? Dan zit je er niet op te wachten om veel onderhoud aan de machine uit te hoeven voeren. Nee, als je een kopje koffie wilt zetten, wil je dit ‘gewoon’ kunnen doen. Nou, dat zit bij de Krups Intuition Preference EA8738 ook wel goed. Wij kunnen namelijk stellen dat deze machine onderhoudsvrij is.

Hoe dit komt? Dit komt onder meer door de automatische ontkalker. De machine analyseert zelf voortdurend wanneer de machine weer ontkalkt moet worden. als het moment daar is, gaat de machine geheel zelfstandig te werk. Je hoeft je in principe hierdoor niet druk te maken over mogelijke kalkvorming in de machine.

Krups Intuition Preference EA8738 onderhoudsarm

Tevens heeft Krups voor een uniek design gekozen; de zetgroep is namelijk gesloten. Doordat deze zetgroep gesloten is, heeft bijvoorbeeld kalk geen toegang tot de zetgroep. Je hoeft deze zetgroep dus ook nooit uit te nemen en handmatig te reinigen. Bij veel volautomatische espressomachines is dat wel iets waar je (veel) tijd aan moet besteden.

Tot slot heeft dit apparaat ook nog een automatisch reinigingsprogramma. De machine reinigt zichzelf automatisch, waardoor je nergens omkijken naar hebt. Echt nergens naar. Niet naar de ontkalking en niet naar het reinigen.

Quatto Force technologie

Normaal gesproken zijn we niet zo van de dure termen, maar we willen de Quatto Force technologie toch graag even bespreken. Waarom? Omdat Krups in onze ogen geweldig werk levert met de technologie. De technische werking hiervan besparen we je, maar we willen je wel graag meer vertellen over de voordelen hiervan.

Het belangrijkste voordeel is terug te vinden in de extractie. Dit is het proces waarbij de water en de koffie met elkaar gemengd worden. Dit dient onder de juiste temperatuur, met de juiste intensiteit en op het juiste tempo te gebeuren. De Quatto Force technologie zorgt daar feilloos voor. Doordat de extractie perfect is, geniet je van een overheerlijke smaak.

Ook worden de koffiebonen op de perfecte manier gemalen. Hiervoor maakt deze Krups volautomatische espressomachine gebruik van metalen conische maalschijven. Deze maalschijven zijn robuust, zorgen voor een uitmuntende maling en dragen dus bij aan de koffie. Eigenlijk kunnen we stellen dat de Quatto Force technologie voor overheerlijke koffie zorgt. Koffie waar je meerdere keren op een dag van wilt genieten.

Prima garantievoorwaarden

Bij de Krups Intuition Preference EA8738 kun je van een prima kwaliteit uit gaan. Dit weten wij uit eigen ervaringen, maar valt ook op te merken aan de beoordelingen van andere gebruikers. Krups weet zelf ook dat ze kwaliteit weten te leveren. Waar dit uit blijkt? Onder meer uit de prima garantievoorwaarden.

Krups biedt namelijk een ‘tienjarig herstelbaar product’ aan. Dit betekent dat je tien jaar lang van een garantie vanuit Krups kunt genieten. Met deze garantie ben jij dus verzekerd van zekerheid. Tegelijkertijd tracht Krups met deze garantie een bijdrage aan het milieu te leveren. Een nobel streven wat ons betreft.

Overige voordelen

Blijft het nou bij deze voordelen van de Krups Intuition Preference EA8738? Nee, absoluut niet. Als je eenmaal gebruik van deze espressomachine gaat maken, loop je tegen meer en meer voordelen aan. Om je hier een indruk van te geven, verwijzen wij je graag naar onderstaande video. In deze video vertelt Krups zelf meer over deze hoogwaardige espressomachine:

De nadelen van de Krups Intuition Preference EA8738

Ben je op zoek naar een perfecte volautomatische espressomachine? Spijtig genoeg ga je die niet vinden. Ongeacht voor welke espressomachine je kiest, moet je namelijk met nadelen rekening houden. Daarover kunnen wij wel het volgende stellen: de hoeveelheid nadelen valt bij de Krups Intuition Preference EA8738 reuze mee.

Met welke nadelen je rekening kunt/moet houden? De belangrijkste nadelen hebben wij voor je op een rijtje gezet:

 • Deze espressomachine heeft geen kopjesverwarmer
 • Het display reageert soms ietwat traag
 • Relatief klein bonenreservoir
 • Deze espressomachine heeft een kunststof behuizing
 • De espressomachine is vrij groot

Geen kopjesverwarmer

Wil je van echt een overheerlijke espresso genieten? Dan is het zaak dat je hier de juiste espresso glazen voor gaat gebruiken. Het nadeel van dergelijke glazen is alleen dat deze net iets te koud zijn. Dat is overigens puur het gevolg doordat deze glazen in een kast of in de keuken staan.

Wat hier dan precies het nadeel is? Nou, als de warme koffie in het kopje komt, zakt de temperatuur van de koffie direct naar beneden. Niet wenselijk, aangezien warme koffie altijd het lekkerste is. Sommige merken lossen dit op door voor een kopjesverwarmer te kiezen. Bij de Krups Intuition Preference EA8738 heeft Krups daar spijtig genoeg niet voor gezorgd. Als de koffie in het glas of kopje terechtkomt, daalt de temperatuur zodoende vrij rap.

Display reageert soms ietwat traag

Eerder in deze Krups Intuition Preference EA8738 review heb je lovende woorden over het display kunnen lezen. Wij staan volledig achter onze positieve opmerkingen, maar willen je ook op een nadeel wijzen. Druk je meerdere keren achter elkaar op het display? Dan is het net alsof het display even vast loopt. Je kunt dit eigenlijk vergelijken met het vastlopen van een computer

Het display herstelt zichzelf overigens wel weer snel. Toch is dit iets waar je goed rekening mee moet houden; bij ons riep dit soort van irritaties op. Feit is wel dat wij dit heel incidenteel meegemaakt hebben. Vandaar ook dat we onder aan de streep tevreden zijn over het display van de Krups Intuition Preference EA8738!

Relatief klein bonenreservoir

Eerder in deze Krups Intuition Preference EA8738 review heb je kunnen lezen dat het waterreservoir groot is. Spijtig genoeg moeten we concluderen dat dit niet voor het bonenreservoir geldt. Het bonenreservoir is namelijk slechts 250 gram groot.

Is dit een belangrijk nadeel? Nou, je moet er wel goed rekening mee houden dat je dit reservoir regelmatig bij moet vullen. Zeker als je regelmatig een kopje koffie zet, gaat het reservoir snel leeg. Wij begrijpen niet zo goed waarom Krups niet voor een groter bonenreservoir gekozen heeft. Dat heeft het merk immers wel bij het waterreservoir gedaan.

Kunststof behuizing

Meerdere gebruikers geven aan dat de machine plastic aanvoelt. Dit is puur het gevolg van de keuze van Krups om deze machine een kunststof behuizing mee te geven. Door deze kunststof behuizing voelt de machine inderdaad plastic aan.

Daarnaast kan de behuizing ook minder goed tegen een stootje. Wij zien dan ook zelf liever dat de behuizing van RVS vervaardigd is. Binnenin de machine zijn wel meerdere onderdelen van RVS vervaardigd, maar dit geldt dus niet voor de behuizing.

Krups Intuition Preference EA8738 behuizing

Vrij forse afmetingen

Wil jij een espressomachine in een klein hoekje in jouw keuken neerzetten? Dan valt de Krups Intuition Preference EA8738 eigenlijk al direct af. Deze machine is namelijk niet super compact, getuige de volgende afmetingen:

 • Hoogte: 40 centimeter
 • Breedte: 28 centimeter
 • Diepte: 44 centimeter

Ervaringen van andere kopers

In de afgelopen jaren is de Krups Intuition Preference EA8738 vrij populair gebleken. Dit blijkt onder meer uit de vele beoordelingen die wij online tegengekomen zijn. Zo kwamen wij bij onze partner Coolblue maar liefst 22 reviews tegen. Van deze reviews is de gemiddelde beoordeling een 9,0. Op een schaal van 1 tot 10 is dat dus behoorlijk hoog.

Krups Intuition Preference EA8738 ervaringen

Ook bij onze partner Bol.com zijn veel beoordelingen achtergelaten. 39 stuks om precies te zijn. Van deze 39 beoordelingen is de gemiddelde beoordeling een 4,5. Aangezien de schaal hierbij van 1 tot 5 loopt, is dit vergelijkbaar met een 9,0 op een schaal van 1 tot 10. De beoordelingen bij Bol.com en Coolblue lopen dus volledig synchroon met elkaar.

In deze beoordelingen komen interessante meningen naar voren. Om je hier een indruk van te geven, hebben wij meerdere beoordelingen voor je op een rijtje gezet:

 • Wij hebben momenteel het apparaat 3 maanden in gebruik. Wij willen niet anders meer! Hiervoor gebruikte wij een apparaat met cups maar dit is toch echt next level. Wat een heerlijke smaken.
 • Wij hebben nu 6 weken de Krups in huis en we zijn meer dan tevreden. De installatie was super makkelijk door het duidelijke display. Ook wordt er goed op de hardheid van het water gelet met de installatie, daardoor zou het apparaat het langer doen.
 • Ik heb het toestel nu enkele maanden in gebruik. Zelf ben ik een enorme liefhebber van een heerlijke latté of een cappuccino, maar mijn vriend drinkt dan liever de gewone koffie of espresso. Geen probleem bij dit apparaat, hij kan alles.
 • Product bevalt prima. Maalmechanisme niet uitneembaar voor reiniging dus lange termijn is nog afwachten of zelfreinigend vermogen voldoende is
 • Super fijne machine en heel erg gebruiksvriendelijk echt een aanrader.
 • Het grote waterreservoir is erg handig maar oogt niet heel stevig, vraag mij af hoe lang het hengsel heel blijft. Heb het gevoel dat dit apparaat veel koffie verbruikt, maar omdat ik geen ervaring heb met andere automaten kan het hiermee te maken hebben.
 • Al met al is het een redelijk mooi en relatief compact systeem, redelijk stil, vrij goed te personaliseren en redelijk makkelijk schoon te maken, maar de gebruikte materialen zijn matig gezien de prijs.

Dat niet alle beoordelingen positief zijn, blijkt uit de schuingedrukte passages. Al met al kunnen we stellen dat de meeste kopers (erg) tevreden met hun aankoop zijn.

De Krups Intuition Preference EA8738 kopen

Ben je nu volledig overtuigd van de Krups Intuition Preference EA8738? Dan raden wij je aan om de prijzen bij onze partners goed te checken. Het komt namelijk meer dan eens voor dat één van onze partners met een interessante aanbieding stunt. Check daarom hieronder direct de prijzen bij onze partners:

Alternatieven

Ben je niet volledig overtuigd van de Krups Intuition Preference EA8738? Zijn er bijvoorbeeld meerdere nadelen waar je niet al te blij mee bent? Dan is het interessant om eens naar onderstaande alternatieven te kijken. Deze espressomachines vinden wij namelijk geschikte alternatieven:

Krups Evidence EA8908 Zwart

Ben je wel een voorstander van het merk Krups? Dan kun je eens naar de Krups Evidence EA8908 kijken. Dit betreft ook een volautomatische koffiemachine mét een melkreservoir. Deze mogelijkheden zijn zelf nog diverser, aangezien je uit 15 (!) koffiespecialiteiten kunt kiezen.

Wel heb je bij deze machine meer omkijken naar het onderhoud. Qua prijskaartje ontlopen deze twee machines elkaar in ieder geval niet al teveel.

Krups Evidence EA8908 Zwart

Siemens EQ.6 Plus S300 TE653M11RW

Vind je het niet erg om iets meer geld te betalen? Dan kun je ook naar deze volautomatische espressomachine van Siemens kijken. Opvallend bij deze machine is met name het design. Deze machine ‘spreekt’ ons wat betreft véél meer dan de Krups machine.

Feit is wel dat deze machines enkele nadelen kent. Zo is deze machine prijziger, terwijl het hiermee niet mogelijk is om twee koffiespecialiteiten tegelijkertijd te zetten. Net zoals de Krups Intuition Preference EA8738 heeft ook deze variant geen kopjesverwarmer. De machine oogt wat ons betreft echter wel een stuk fraaier.

Siemens EQ.6 Plus S300 TE653M11RW
Kafea.nl
Logo