Lattemento melkopschuimer

Er zijn veel melkospchuimers op de markt. Lattemento is ook een merk dat bekendstaat om haar melkopschuimer. In dit bericht zullen per melkopschuimer die Lattemento gemaakt heeft de voordelen en nadelen besproken worden. Tot slot zal wat meer informatie over het merk Lattemento geschreven worden.

NOOT 24-06-2017 – Volgens verschillende bronnen was de importeur van de Lattemento melkopschuimers destijds het bedrijf Foremost BV.
Op 17-09-2014 is voor dit bedrijf door de rechtbank in Oost-Brabant het faillissement uitgesproken. Op 28-09-2016 is dit failissement opgeheven wegens gebrek aan baten. Het bedrijf bestaat sindsdien niet meer. Op dit moment ziet het er niet uit dat er een doorstart gemaakt is. De website van zowel de importeur als van Lattemento zelf zijn offline.
Bij Bol.com zijn nog enkele partijen die de melkopschuimers aanbieden. Ons vermoeden is dat dit echter de laatste melkopschuimers zijn en dat deze niet lang meer beschikbaar zijn.

Kijk bij de alternatieven voor waardige vervangers die nog wel verkrijgbaar zijn.
Einde NOOT

Lattemento heeft verschillende opschuimers gemaakt, namelijk:

Lattemento LM145

Lattemento LM145

De LM145 van Lattemento is een goedkope melkpschuimer die zo'n 150 ml melkschuim kan maken. Dit doet het apparaat al in zo'n 70 seconden.

Melk kan opgeschuimd worden en ook alleen opgewarmd. De melk wordt automatisch opgeschuimd en de kan staat los op de melkopchuimer. Zo kan je met de kan snoerloos de koppen inschenken.

De melk wordt snel opgeschuimd met 1 druk op de knop en ook het verwarmen van chocolademelk is een optie.

De opschuimer moet na elk gebruik goed omgespoeld en schoongemaakt worden.

Met €34,95 is de melkopschuimer niet duur, maar er zijn ook verschillende klachten over de kwaliteit.

► Bekijk de melkopschuimer op bol.com

Lattemento LA515

lattemento la515

De tweede melkopschuimer van Lattemento is de LA515. Met een capaciteit van 200 ml is dit geen grote melkopschuimer. Er kan tot 300 ml opgewarmd worden.

De Lattemento is elektrisch en heeft een losse kan die van het opwarmgedeelte afgehaald kan worden. Er kan zowel warm als koud opgeschuimd worden en de kan is voorzien van een uitschenkmond.

Bij het pakket zijn 2 gratis glazen, 2 lepels, 3 sjablonen en een cacaostrooier.

Wel wordt aangegeven dat het melkschuim na 3 maanden minder wordt.

► Bekijk de melkopschuimer op bol.com

Alternatieven Lattemento melkopschuimer

Omdat de melkopschuimers van Lattemento (binnenkort) niet meer verkrijgbaar zijn, zullen hieronder een aantal alternatieven van de Lattemento melkopschuimer besproken worden.

Illy melkopschuimer

melkopschuimer illyHet eerste alternatief is de Illy melkopschuimer. Deze heeft dezelfde inhoud van 150 ml om op te schuimen. De opschuimer kan naast opschuimen ook melk verwarmen en dit doe je tot 250 ml.

De melkopschuimer van Illy is automatisch en je kan voor twee koppen melk opschuimen. Je kan ervoor kiezen om de melk koud of warm op te schuimen. Het opschuimen van de melk duurt zo'n 2-3 minuten en de antiaanbaklaag zorgt ervoor dat er weinig aangekoekte melkresten ontstaan.

Door de RVS-behuizing kan de opschuimer makkelijk omgespoeld en schoongemaakt worden.

Na het opschuimen is het verstandig om de melk direct in te schenken omdat de melkopschuimer geen thermoskan heeft.

► Bekijk deze Illy melkopschuimer op coolblue.nl

Trebs melkopschuimer 99326

Trebs Melkopschuimer 99326Het tweede alternatief is van de Lattemento melkopschuimers is de melkopshuimer van Trebs. Deze heeft een groot reservoir en je kan 250 ml melk opschuimen en wel 500 ml melk verwarmen.

Het melkschuim wordt tot 70 graden verwarmt tijdens het opschuimen. Met de handige draaiknop kan je tot vier functies instellen. Je kan melk alleen verwarmen, warm opschuimen, koud opschuimen en tot slot is er de optie om echte chocolade me te smelten.

De kan van de melkopschuimer kan niet in de vaatwasser.

► Bekijk deze Trebs melkopschuimer op coolblue.nl

Solis Cremalatte melkopschuimer (type 869)

afneembare kan solis melkopschuimerHet laatste alternatief voor de Lattemento melkopschuimers is de Solis Cremalatte melkopschuimer. Deze melkopschuimer is groot, werkt elektrisch en heeft een glazen kan. Je kan per keer 350 ml melk opschuimen. De kan is afneembaar en kan gewoon in de vaatwasser.

De opschuimer heeft vijf verschillende standen. Zo kan je melk warm en koud opschuimen, melk alleen verwarmen, chocolademelk opwarmen en koude chocolademelk maken.

Het apparaat schuimt stevig melkschuim op en is makkelijk schoon te maken. De glazen kan is wat kwetsbaar dus er moet voorzichtig mee omgegaan worden.

► Bekijk deze Solis Cremalatte melkopschuimer op coolblue.nl

Kafea.nl
Logo