Krups Frotter Control XL1008 review

Geef je de voorkeur aan een koffiespecialiteit met melk? Dan is het advies om deze melk met een melkopschuimer ‘te bereiden’. Een melkopschuimer zorgt namelijk voor de gewenste schuimlaag, waardoor bijvoorbeeld een cappuccino nóg lekker wordt.

Ben je bij de zoektocht naar een melkopschuimer gestuit op de Krups Frotter Control XL1008? Dan ben je in deze review in ieder geval aan het juiste adres! In deze Krups Frotter Control XL1008 review zoomen wij namelijk volledig in op deze melkopschuimer. We bespreken de belangrijkste voordelen, terwijl we ook naar enkele nadelen kijken.

Krups Frotter Control XL1008

Verder bespreken we het prijskaartje, de ervaringen van andere kopers én eventuele alternatieven. Na het lezen van deze uitgebreide review weet je direct of deze Krups melkopschuimer iets voor jou is. Mocht dat niet het geval zijn, kun je altijd nog kiezen voor één van de twee alternatieven. Wij kunnen in ieder geval alvast verklappen dat deze melkopschuimer de nodige voordelen met zich mee brengt!

De voordelen van de Krups Frotter Control XL1008

Ben je op zoek naar een geschikte melkopschuimer voor in jouw keuken? Dan kun je alvast jouw borst natmaken. Het is namelijk zo dat je tegenwoordig uit heel veel soorten melkopschuimers kunt kiezen. Juist doordat het aanbod zo divers is, is het niet altijd makkelijk om de juiste melkopschuimer te vinden.

Feit is dat de kans groot is dat de Krups Frotter Control XL1008 voor jou dé juiste melkopschuimer is. Hoe dat komt? Dat is vooral aan de onderstaande voordelen te denken:

 • Deze melkopschuimer heeft een makkelijke bediening
 • De capaciteit/inhoud van deze melkopschuimer is vrij groot
 • Deze melkopschuimer is compact vormgegeven
 • Je hebt volledige invloed op het schuimresultaat
 • Deze melkopschuimer is relatief voordelig geprijsd
 • De kwaliteit van deze melkopschuimer is uitmuntend
 • Deze melkopschuimer is makkelijk te reinigen
 • Deze melkopschuimer heeft een 360 graden draaibare voet

Makkelijke bediening

Wil jij met één druk op de knop melk op laten schuimen? Dat is mogelijk als je voor de Krups Frotter Control XL1008 kiest. Bij deze melkopschuimer geniet je namelijk van een makkelijke bediening. Een bediening die ook bijzonder snel is, met alle dank aan de knop.

De knop die je op de foto afgebeeld ziet staan, is dé knop waar je het mee moet doen. Juist doordat deze melkopschuimer slechts één knop heeft, spreekt de bediening direct voor zich. Naarmate je gewend aan deze bediening bent, is het op en top genieten.

Krups Frotter Control XL1008 bediening

Daarbij is het ook nog handig dat deze melkopschuimer een schenkrand heeft. Dankzij deze schenkrand gaat het inschenken van de melk of het melkschuim makkelijk. Je hoeft niet bang te zijn dat je gaat knoeien of dat je veel te veel melk inschenkt. Nee, de hoeveelheid melk is prima te doseren.

Al met al heeft Krups voor een makkelijke en handige bediening gezorgd. Dit komt door de knop, door de schenkrand en door het handige handvat. Zoals je op de foto kunt zien, heeft het handvat een ergonomisch handvat. Dit handvat ligt heerlijk in de hand en geeft jou de optimale controle over de melkopschuimer.

Vrij grote inhoud

Ben je een ware liefhebber van bijvoorbeeld een cappuccino of latte macchiato? En geldt dit ook voor bijvoorbeeld een vriend(in), een huisgenoot of een gezinslid? Als je tegelijkertijd meerdere cappuccino’s wilt bereiden, is de Krups Frotter Control XL1008 ook ideaal voor jou.

Met deze melkopschuimer kun je namelijk tot 3 cappuccino’s tegelijkertijd zetten. Dit is volledig te danken aan de inhoud van 150 ml. De melkopschuimer heeft wat ons betreft een prima inhoud; je hebt nooit te weinig melk, maar ook weer niet overdreven veel melk. Krups heeft ook op dit gebied wat ons betreft de juiste keuze gemaakt.

Overigens heeft deze melkopschuimer ook nog een verwarmingsfunctie. Zo kun je bijvoorbeeld ook chocolademelk met deze melkopschuimer opwarmen! Het mooie hierbij is dat de inhoud in dat geval nóg ruimer is. Bij de opwarmfunctie is de capaciteit maar liefst 300 ml.

In onze ogen brengt deze forse inhoud de nodige voordelen met zich mee. Zo gaat bijvoorbeeld het bereiden van twee cappuccino’s lekker snel. Met één druk op de knop produceert deze opschuimer immers voldoende koffie voor beide cappuccino’s!

Compacte vormgeving

Een koffiemachine, een waterkoker, een blender en een tosti ijzer. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van keukenapparaten die je mogelijk op het aanrechtblad in jouw keuken hebt staan. Als je hier ook nog een melkopschuimer bij wilt plaatsen, is de Krups Frotter Control XL1008 een prima optie. In onze ogen heeft deze opschuimer namelijk een ideale vormgeving.

De breedte van deze opschuimer is slechts 11,5 centimeter. Ook de hoogte en diepte vallen reuze mee met respectievelijke afmetingen van 20 centimeter en 16 centimeter. Doordat deze melkopschuimer relatief compact vormgegeven is, kun je de opschuimer in principe altijd wel in jouw keuken kwijt. De opschuimer neemt in ieder geval niet al te veel ruimte in!

Krups Frotter Control XL1008 vormgeving

Het enige waar je goed rekening mee moet houden, is met het handvat. Het handvat steekt relatief ver uit, maar gelukkig kun je de opschuimer in alle mogelijke richtingen neerzetten. Ook het handvat hoeft hierdoor nooit in de weg te staan.

Overigens zijn wij ook over de kleurstelling te spreken. Krups heeft voor een volledig zwart apparaat gekozen; erg stijlvol. Door de zwarte kleur valt de melkopschuimer bovendien niet al te veel op. Wat ons betreft is dat ook een groot voordeel.

Invloed op het schuimresultaat

Wil je graag heel dik schuim hebben? Of heb je liever iets luchtiger schuim? De keuze is volledig aan jou. Krups heeft – dankzij een unieke technologie – ervoor gezorgd dat jij volledige invloed op het schuimresultaat uit kunt oefenen. Je hebt eigenlijk de touwtjes volledig in handen om de perfecte koffie met melk te bereiden.

Hoe je de structuur van het schuim kunt bepalen? Ook dit doe je met de ene knop die op de machine te vinden is. Je bent daarmee in staat om zelf de schuimconsistentie te bepalen; de melk krijgt hierdoor altijd de gewenste structuur.

Relatief voordelig geprijsd

Veel Nederlanders genieten dagelijks van een lekker kopje koffie. Of meerdere keren op een dag zelfs. Geldt dat ook voor jou? Dan is het zeker interessant om te investeren in de juiste apparaten. Dit heeft betrekking op de koffiemachine, maar ook zeker op de melkopschuimer. Door in de juiste melkopschuimer te investeren, geniet je immers nog meer van de koffiespecialiteiten met melk.

Wij hebben goed nieuws voor je; voor de Krups Frotter Control XL1008 hoef je niet al te diep in de buidel te tasten. Het prijskaartje van deze melkopschuimer ligt rond de 50 euro. Verderop in dit artikel zoomen wij nog iets dieper in op de prijsstelling van deze melkopschuimer. Over het prijskaartje zijn wij sowieso al te spreken. Wat ons betreft is het een prima prijskaartje, zéker met het oog op de kwaliteit en mogelijkheden.

Prima kwaliteit

Wil jij graag dagelijks van lekkere koffie met melk genieten? En ben je daarom ook bereid om te investeren in een goede melkopschuimer? Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, heeft de Krups Frotter Control XL1008 een gunstig prijskaartje. Dit gunstige prijskaartje gaat ook nog eens gepaard met een prima kwaliteit.

Het ontwerpen en fabriceren van goede apparaten kan aan Krups overgelaten worden. Dit merk zorgt gewoonweg voor kwaliteit en daarmee ook voor een lange levensduur. Al met al kunnen we stellen dat de prijs-kwaliteitsverhouding van deze melkopschuimer dik in orde is!

Makkelijk te reinigen

Het schoonmaken van een melkopschuimer; dat is van waarschijnlijk helemaal niemand de favoriete hobby. Als dit ook niet jouw favoriete hobby is, doe je met de Krups Frotter Control XL1008 een goede aankoop. De ervaring leert namelijk dat je deze melkopschuimer makkelijk en snel kunt reinigen.

Hoe dat komt? Dat is vooral te danken aan de binnenkant van de opschuimer. De binnenkant is van glad materiaal vervaardigd én is goed te bereiken. Je hoeft alleen maar de deksel van de melkopschuimer af te halen, waarna je de opschuimer onder de kraan schoon kunt maken.

Nadat je de opschuimer schoongemaakt hebt, kun je ‘m ook makkelijk afdrogen. Door dit consequent te doen – schoonmaken én afdrogen – geniet je van een nog langere levensduur. Bovendien geniet je hiermee van de gewenste hygiëne; oude melkresten in een opschuimer zorgen zéker niet voor een lekkerdere smaak.

Draaibare voet

Nadat je de opschuimer aan het werk hebt gezet, kun je de melk makkelijk in jouw kopje inschenken. Nadat je dat gedaan hebt, kun je de opschuimer weer terug op de voet plaatsen. Belangrijk voordeel hierbij is dat deze voet 360 graden draaibaar is.

Wat dit concreet inhoudt? Dit betekent dat het niet uitmaakt hoe je de opschuimer op de voet plaatst. Zodra je de opschuimer op de voet plaatst, klikt op de schuimer eigenlijk direct aan de voet vast. Doordat je de voet vervolgens kunt draaien, kun je de aan- en uit knop altijd aan de voorkant hebben.

Krups Frotter Control XL1008 voet

Met het oog op het handvat brengt dit ook een belangrijk voordeel met zich mee. Doordat het handvat nogal groot is, moet je het handvat mogelijk aan een bepaalde kant hebben. Altijd. Dankzij de 360 graden draaibare voet kun je dat gelukkig makkelijk en snel voor elkaar krijgen!

De nadelen van de Krups Frotter Control XL1008

Het mag duidelijk zijn; de Krups Frotter Control XL1008 brengt de nodige voordelen met zich mee. In deze Krups Frotter Control XL1008 review willen wij je zo uitgebreid mogelijk informeren. We kijken dus niet alleen naar de voordelen, maar ook naar de nadelen.

Recentelijk hebben wij deze melkopschuimer van Krups naar hartenlust uit mogen proberen. Tijdens het uitproberen stuitten wij op enkele nadelen. De belangrijkste nadelen van deze opschuimer hebben wij voor je op een rijtje gezet:

 • Koud melk opschuimen is niet mogelijk
 • Deze melkopschuimer schakelt zichzelf niet automatisch uit
 • De melk wordt niet super warm

Koud melk opschuimen is niet mogelijk

Bij het opschuimen van melk kun je veel kanten op. Zo heb je de keus uit allerlei schuimstructuren én uit verschillende temperaturen. Dat laatste is helaas niet het geval bij de Krups Frotter Control XL1008. Het is namelijk zo dat het met dit apparaat niet mogelijk is om koud melk op te schuimen.

Hoe dit komt? Nou, dit heeft met de werking van het apparaat te maken. Zodra dit apparaat de melk op gaat schuimen, wordt de melk ook verwarmd. Dat is ook wenselijk, aangezien iets warmere melk juist lekker is voor in bijvoorbeeld een cappuccino of een latte macchiato.

Elk individu heeft echter andere smaakvoorkeuren. Als jij de voorkeur aan koude melk geeft, biedt deze melkopschuimer daar helaas niet voldoende mogelijkheden voor. Je kunt alleen warm melk opschuimen.

Schakelt zichzelf niet automatisch uit

Toen wij de Krups Frotter Control XL1008 aan het uitproberen waren, werden wij behoorlijk enthousiast. Het aanzetten, het schuimproces, het inschenken en de totale vormgeving waren direct naar onze wens. Totdat we de melkopschuimer weer terug op de draaibare voet zetten. Na het gebruik maken van de melkopschuimer welteverstaan.

We kwamen er toen achter dat dit apparaat zichzelf niet automatisch uitschakelt. Zodra je de melkopschuimer op de draaibare voet zet, gaat de melkopschuimer direct weer aan de slag. Dat is uiteraard niet wenselijk; je geniet immers op dat moment al van jouw koffiespecialiteit met melk.

Hoe je dit op kunt lossen? Dat doe je door elke keer het apparaat uit te zetten. Het was een stuk handiger geweest als dit apparaat zich – na gebruik – automatisch uit zou schakelen. Bij veel andere melkopschuimers is dit wel het geval, maar helaas niet bij de Krups Frotter Control XL1008.

Als we eerlijk mogen zijn: dit is wat ons betreft het belangrijkste nadeel van de melkopschuimer. Die mening zijn wij niet als enige toegedaan; meerdere andere gebruikers hebben hier namelijk klachten over.

De melk wordt niet super warm

Geef jij de voorkeur aan hele warme melk? Vind je het bijvoorbeeld lekker om ’s avonds of ’s ochtends een glas warme melk te drinken? Ook dan is de Krups Frotter Control XL1008 niet ideaal voor je. Wij zijn namelijk van mening dat deze melkopschuimer voor niet hele warme melk zorgt.

Als je wel de voorkeur aan echt warme melk geeft, kun je beter uitkijken naar een andere melkopschuimer. Daarvoor raden wij je ons artikel ‘beste melkopschuimers’ aan. In dat artikel hebben wij een top 5 van de beste melkopschuimers voor je op een rijtje gezet!

Ervaringen van andere kopers

Spreekt de Krups Frotter Control XL1008 jou wel aan? En wil je deze melkopschuimer mogelijk aan gaan schaffen? Voordat je de knoop door gaat hakken, is het verstandig om naar de meningen van andere kopers te kijken. Daar krijg je immers een reëel beeld van.

Bij onder meer onze partner Coolblue hebben 8 kopers een beoordeling achtergelaten. De gemiddelde score van deze beoordelingen komt uit op een 7,7; dat is op zich een prima score. De score bij onze partner Bol.com is echter een stuk minder. De gemiddelde score op basis van 7 reviews is een 2,9 op een schaal van 1 tot 5. Dat had dus een stuk beter gekund.

Krups melkopschuimer ervaringen

Speciaal voor jou zijn wij alvast op zoek gegaan naar meningen van andere kopers. De meest veelzeggende beoordelingen hebben we voor je hieronder op een rijtje gezet:

 • Van alle espressomachines met melkschuim functie maakt deze veruit de beste schuim.
 • Prima product voldoet aan de eisen
 • Super handig!
 • Geweldig apparaat, in een mum van tijd heb je melk geklopt als slagroom.
 • Maakt stevig schuim, prima warm
 • Schakelt niet actief uit na afslaan. Dus apparaat gaat spontaan aan na gebruik zodra het de voet weer raakt.
 • Melk die je er in doet wordt niet warm helaas
 • Schakelt niet automatisch uit na gebruik. Blijkt na gebruik bij terug plaatsen op de voet niet uitgeschakeld te zijn en begint weer te draaien

Zoals je kunt zien, lopen de beoordelingen nogal uiteen. Sommige mensen zijn erg positief, terwijl andere mensen een stuk minder positief zijn. Dat is echter ook iets wat we terug zien aan de gemiddelde scores bij onze partners Bol.com en Coolblue.

De Krups Frotter Control XL1008 kopen

Heeft deze Krups Frotter Control XL1008 review jou warm weten te maken? Wil jij met deze melkopschuimer heerlijke koffiespecialiteiten met melk zetten? En wil je daarbij genieten van de hierboven genoemde voordelen? Voordat je hier daadwerkelijk van kunt genieten, is het aan te raden om de prijzen bij verschillende webshops te vergelijken. Door op onderstaande buttons te klikken, zie je de beste prijzen bij onze partners.

Alternatieven

Ben je door deze Krups Frotter Control XL1008 review niet volledig overtuigd geraakt? Spreken bijvoorbeeld de iets mindere beoordelingen jou niet helemaal aan? Dan doe je er wellicht verstandig aan om naar alternatieven te kijken. Speciaal voor jou hebben wij alvast twee alternatieven voor je uitgezocht.

Philips Senseo Melkopschuimer CA6500/60

Zou jij met de melkopschuimer ook koud melk op willen schuimen? En is een inhoud van 120 ml voor jou voldoende? Dan kun je prima kiezen voor deze melkopschuimer van Philips. Deze melkopschuimer heeft van Coolblue zelfs het predicaat ‘Onze keuze voor warme en koude melkspecialiteiten’ gekregen.

Bij deze melkopschuimer moet je dus wel met de iets kleinere inhoud rekening houden. Met deze inhoud kun je twee cappuccino’s tegelijkertijd bereiden; met de Krups Frotter Control XL1008 kun je drie cappuccino’s tegelijkertijd bereiden! Overigens is deze variant van Philips ook een paar euro duurder.

Philips Senseo Melkopschuimer CA6500 60

Inventum MK350 Melkopschuimer

Ben je op zoek naar een voordeligere variant van de Krups Frotter Control XL1008? Dan kun je mogelijk het beste voor deze variant van Inventum kiezen. Deze variant is pakweg 10 euro goedkoper en voldoet aan de meeste verwachtingen.

Deze opschuimer heeft een capaciteit/inhoud van 115 ml, heeft ook een draaibare voet en is ook makkelijk te reinigen. Met dank aan de verwarmingsfunctie kun je ook bijvoorbeeld een kop warme chocolademelk maken. Door de inhoud van 115 ml kun je echter maar twee cappuccino’s tegelijkertijd bereiden; dat is wel een belangrijk aandachtspunt!

Inventum MK350 Melkopschuimer
Kafea.nl
Logo