Philips EP2230 review

Is het voor jou de hoogste tijd om een nieuwe koffiemachine aan te schaffen? Gaat jouw voorkeur hierbij uit naar een espressomachine? En wil je hier liever niet al te veel geld aan uitgeven? Dan is de kans groot dat je uiteindelijk bij de Philips EP2230/10 uitkomt.

Althans; dat geldt voor veel andere mensen wel. In de afgelopen periode is de Philips EP2230/10 namelijk uitgegroeid tot een ware verkoopknaller. Maar, is dat logisch? Brengt deze volautomatische espressomachine daadwerkelijk zwaarwegende voordelen met zich mee? Je gaat het lezen in deze Philips EP2230 review!

Philips EP2230 koffiemachine

Alle varianten van de Philips EP2230

Alternatieven voor de Philips EP2230

Voor het schrijven van deze review hebben wij de beschikking gekregen over deze koffiemachine. We hebben de machine hierdoor volledig uit kunnen testen; onze bevindingen vind je in deze uitgebreide, eerlijke en onafhankelijke Philips EP2230 review.

In deze review kijken we echter ook naar de ervaringen van andere kopers. Ook vertellen we je meer over eventuele minpunten van deze machine én geven we je nog twee alternatieven. Al met al geeft deze Philips EP2230 review jou voldoende informatie om direct de juiste keuzes voor jezelf te maken!

De voordelen van de Philips EP2230/10

De Philips LatteGo 2200 serie Ep2230/10 koffiemachine brengt veel voordelen met zich mee. Zo, deze mening hebben we nu alvast met je gedeeld. Toen wij deze espressomachine uit mochten proberen, werden wij al snel enthousiast. Dit enthousiasme was aan onder meer de volgende voordelen te danken:

 • Prachtig & compact design
 • Deze espressomachine is makkelijk te bedienen
 • Deze espressomachine heeft een automatische ontkalker
 • Geschikt voor het bereiden van koffiespecialiteiten met melk
 • De smaak van de koffie is naar eigen wens aan te passen
 • Top kwaliteit = lange levensduur
 • Erg handig waterreservoir
 • Deze espressomachine is scherp geprijsd

Prachtig & compact design

Elke keer als je jouw keuken inloopt, wordt jouw aandacht gegrepen door de Philips EP2230. Dat is een stelling die wij wel aandurven. Wij zijn namelijk bijzonder fan van het totale design van de machine. Niet alleen van de vormgeving, maar ook van bijvoorbeeld de afmetingen van de machine.

Allereerst vinden we het fraai dat Philips voor een volledig zwarte machine gekozen heeft. Alleen een paar randen, bijvoorbeeld rondom het display, zijn in het chroom uitgevoerd. De rest van de machine is echter in het zwart uitgevoerd, waardoor de espressomachine ene luxueuze en gave uitstraling heeft.

Ten tweede zijn wij ook te spreken over het display. Op dit display komen wij verderop in deze Philips EP2230 review nog uitgebreid terug. Wel kunnen we je nu alvast aangeven dat het display op een (hele) fraaie manier in de machine geïntegreerd is.

Iets wat wij ook super vinden, is de melkopschuimer. Deze melkopschuimer is op een fraaie manier aan de voorkant van de machine gepositioneerd, waardoor de machine niet overdreven groot wordt. Zoals hierboven al gesteld, zijn wij sowieso tevreden over de afmetingen van deze espressomachine. Om je hier een indruk van te geven, hebben wij de afmetingen even voor je op een rijtje gezet:

 • Hoogte: 36,6 centimeter
 • Diepte: 43,4 centimeter
 • Breedte: 24,7 centimeter

Een absoluut voordeel van deze afmetingen is dat je de espressomachine overal in jouw keuken kwijt kunt. In onze ogen is dat met name te danken aan de minieme breedte van slechts 24,7 centimeter. Doordat de machine nog geen 25 centimeter breed is, is het ook een ideale machine voor in de kleinere keukens.

Makkelijk te bedienen

Eerder in deze Philips EP2230 review gaven we al aan dat deze espressomachine een fraai display heeft. Dit display blinkt echter niet alleen op het gebied van vormgeving uit. Nee, ook qua bediening heeft dit display ons weten te verrassen.

Dankzij dit display hoef je bijvoorbeeld maar één keer op een knop te drukken. Als je op deze knop gedrukt hebt, zet je direct bijvoorbeeld een heerlijke espresso of cappuccino. Daarbij is het ook super dat je aan de linkerkant van het display meerdere afbeeldingen ziet staan. Mocht je geen al te scherpe ogen hebben, laten deze afbeeldingen gelukkig niks te wensen over.

Philips EP2230 display

Aan de rechterkant van het display vind je meerdere instelmogelijkheden. Dankzij deze knopjes kun je de smaak van de koffie echt volledig op jouw voorkeuren afstemmen. Tevens zie je aan de rechterkant daarvan nog enkele waarschuwingslampjes. Zodra één van deze lampjes gaat branden, weet je dat je even in actie moet komen.

Naar onze mening heeft Philips prima werk afgeleverd met dit display. Het display is overzichtelijk is makkelijk te bedienen en spreekt direct tot de verbeelding. Ook als je voor het eerst gebruik van deze espressomachine gaat maken, spreekt de bediening eigenlijk direct voor zich.

Automatische ontkalker

Met de Philips EP2230/10 geniet je van koffie met een heerlijke smaak. Indien je ook op de lange termijn van een heerlijke smaak wilt genieten, is het zaak om de koffiemachine goed te onderhouden. Gelukkig heb je naar het ontkalken geen omkijken!

Indien je van het Philips AquaClean filter gebruik maakt, hoeft de machine pas na 5.000 kopjes ontkalkt te worden. Indien je bijvoorbeeld 5 kopjes koffie op een dag drinkt, staat dit gelijk aan 1000 dagen. Dat is dus ruim 2,5 jaar waarin je géén omkijken naar het ontkalken hebt.

Moet de machine uiteindelijk wel ontkalkt worden? Dan hoef je hier ook geen actie voor uit te voeren. Deze Philips espressomachine beschikt namelijk over een automatisch ontkalkingssysteem. Een automatisch ontkalkingssysteem waardoor je zelf geen handelingen hoeft te verrichten.

Het enige wat je wel moet doen, is een nieuw AquaClean waterfilter aanschaffen. Dit is echter een eenmalige aankoop, waarna je weer 5.000 kopjes van heerlijke koffie kunt genieten. Al met al zijn zeer te spreken over het ontkalken van de Philips EP2230/10.

Koffiespecialiteiten met melk

Vind je het heerlijk om van een cappuccino te genieten? Of drink jij graag een latte macchiato? Als je voor de Philips EP2230/10 kiest, kun je een koffiespecialiteit met melk moeiteloos laten bereiden. Dit is te danken aan het LatteGo systeem van deze espressomachine.

Dankzij dit systeem geniet je van een laagje zijdezachte melkschuim op de koffie. Dankzij dit laagje wordt de koffie niet alleen lekkerder, maar je hebt ook de keus uit meerdere koffiespecialiteiten. Bij andere machines kun je bijvoorbeeld alleen een espresso en vergelijkbare koffiespecialiteiten bereiden. Met de Philips LatteGo 2200 Serie EP2230/10 kun je ook moeiteloos een heerlijke cappuccino, latte macchiato of vergelijkbare koffiespecialiteiten met melk bereiden!

Iets waar wij ook over te spreken zijn, is het gemak waarmee dit gaat. Het enige wat je eigenlijk hoeft te doen, is het melkreservoir te vullen. Kies hierbij het liefste voor gekoelde melk, aangezien de schuim daarvan verreweg het lekkerste is.

Vervolgens kun je alles overlaten aan de machine zelf. Zoals je al op de foto’s kunt zien, ziet een koffiespecialiteit met melk er echt waanzinnig uit. Dat geldt niet alleen voor de uitstraling, maar ook voor de smaak. Wij zijn in ieder geval onder de indruk van de smaak van de koffiespecialiteit met melk.

Smaak naar wens aan te passen

Geen enkel kopje koffie heeft dezelfde smaak. Dat komt puur doordat veel factoren invloed hebben op de uiteindelijke smaak van de koffie. Gelukkig kun je bij de Philips LatteGo 2200 Serie EP2230/10 zelf veel invloed uitoefenen. Bij deze espressomachine kun je namelijk meerdere instellingen naar eigen wens bepalen:

 • Sterkte van de koffie: bij deze espressomachine heb je de keus uit 12 verschillende standen. Je kunt hierdoor de koffiebonen op de gewenste stand laten malen, waardoor je al direct de smaak geheel naar wens maakt.
 • Hoeveelheid koffie: hoeveel koffie wil jij graag in jouw kopje hebben? Bij de Philips EP2230 kun je ook dit geheel naar eigen wens instellen. Hiermee weet je dus ook direct de smaak van de koffie naar wens te beïnvloeden.

In onze ogen is het gelukkig dat je de smaak zelf kunt beïnvloeden. Overigens hoef je je over de smaak van de koffie sowieso geen zorgen te maken. Philips heeft bij deze espressomachine namelijk voor het Aroma-Extract systeem gekozen.

Dankzij dit systeem wordt de koffie op de perfecte temperatuur gezet. Dit merk je terug aan de smaak van de koffie én aan de uiteindelijke temperatuur. Daarbij is het wel wenselijk dat je kopers voorverwarmd zijn, waarover later meer in deze Philips EP2230 review.

Tevens heeft Philips in deze machine gekozen voor keramische molens. Dankzij deze molens worden de bonen op een ideale manier gemalen. Het is aan jou om te bepalen met welke maalgraad dit moet gebeuren. Aan het begin is dit mogelijk even aftasten, maar al snel heb je de ideale maalgraad én smaak te vinden!

Top kwaliteit

Kies je voor een Philips koffiemachine? Dan kies je voor kwaliteit. Dat is wat ons betreft ook het geval bij de Philips LatteGo 2200 Serie EP2230/10. Philips heeft bij deze espressomachine wat ons betreft alleen maar de juiste keuzes gemaakt.

Zoals hierboven al aangegeven, zijn de molens bijvoorbeeld van 100% zuiver keramiek vervaardigd. Dit materiaal brengt een lange levensduur met zich mee; in principe kun je 20.000 kopjes met dank aan deze molens zetten. Zelfs als je héél veel kopjes koffie op een dag drinkt, geniet je dankzij deze molens van een lange levensduur.

Philips EP2230 kwaliteit

Verder zijn ook de behuizing en de overige onderdelen van de machine van top kwaliteit. Als je optimaal van de lange levensduur wilt genieten, is het wel zaak dat je de espressomachine goed schoonmaakt. Dat is prima mogelijk dankzij de afneembare zetgroep. Door deze zetgroep uit de machine te halen, kun je ‘m moeiteloos en snel schoonmaken.

Al met al geniet je met de Philips EP2230 van een lange levensduur. Dat is één van de belangrijkste voordelen van deze machine, waar wij hoogstpersoonlijk van overtuigd zijn.

Erg handig waterreservoir

Drink je veel kopjes koffie op een dag? Dan gaat er ongemerkt behoorlijk veel water doorheen. Gelukkig heeft Philips bij deze espressomachine voor een handig waterreservoir gekozen.

Dit waterreservoir is namelijk volledig uitneembaar. Nadat je dit reservoir uitgenomen hebt, kun je ‘m moeiteloos onder de kraan bijvullen. Je hoeft hierbij niet lastig of moeilijk te doen. Nee, binnen een mum van tijd heb je het waterreservoir op een handige manier bijgevuld.

Bovendien is het waterreservoir relatief groot uitgevoerd; het reservoir heeft een inhoud van 1,8 liter. Overigens is ook het bonenreservoir relatief groot uitgevoerd; 275 gram. Tevens kun je het bonenreservoir op een handige manier afdichten, waardoor de koffiebonen langer vers blijven. Ideaal!

Scherp geprijsd

Tot slot willen wij je ook nog wijzen op het scherpe prijskaartje van de Philips LatteGo 2200 Serie EP2230/10. Voor deze machine betaal je normaal gesproken een bedrag van pakweg 340 euro. Gezien de kwaliteit en mogelijkheden van deze espressomachine is dat echt een geweldig prijskaartje.

Wil je meer informatie over de prijs van de Philips LatteGo 2200 Serie EP2230/10? Dan raden wij je aan om deze Philips EP2230 review op je gemakje door te blijven lezen. Verderop in deze review geven wij je namelijk meer informatie over het prijskaartje!

Overige voordelen

Hebben we hiermee alle voordelen van deze espressomachine benoemd? Nee, nog bij lange na niet. We hebben er echter voor gekozen om ons te beperken tot de belangrijkste voordelen in deze review. Wil je meer weten over deze machine en zijn voordelen? Dan verwijzen wij je graag naar onderstaande video:

De nadelen van de Philips EP2230/10

Het mag duidelijk zijn: deze Philips espressomachine heeft veel te bieden. Toen wij deze machine aan het uittesten waren, liepen wij echter ook tegen enkele minpunten aan. In deze Philips EP2230 review laten wij je ook graag met deze minpunten kennis maken:

 • Het melkreservoir is aan de kleine kant
 • Het melkreservoir vereist veel onderhoud
 • Geen twee koffiespecialiteiten met melk tegelijkertijd
 • Geen warmhoudplaat

Klein melkreservoir

Ben je een absolute liefhebber van koffiespecialiteiten met melk? Dan is het goed mogelijk dat je meerdere kopjes koffie op een dag drinkt. Indien daar sprake van is, moet je het melkreservoir met enige regelmaat bijvullen.

Dit kost tijd. Daar kunnen we simpelweg niet om heen. Wel willen we je graag aanraden om altijd een pak melk gekoeld in de koelkast te bewaren. Als je het melkreservoir bij gaat vullen, is het smaak technisch aan te raden om dit met echt koude melk te doen.

Melkreservoir vereist veel onderhoud

Het bijvullen van het melkreservoir moet je met enige regelmaat doen. Dat geldt niet alleen voor het bijvullen, maar ook voor het schoonmaken van het reservoir. De ervaring leert namelijk dat dit reservoir relatief snel vuil wordt. Aangezien je wel van lekkere koffie met melk wilt blijven genieten, is het advies om het reservoir regelmatig schoon te maken. Ook hier moet je dus de nodige tijd aan besteden.

Geen twee koffiespecialiteiten met melk tegelijkertijd

In relatief veel huishoudens is het min of meer traditie om samen van een lekker kopje koffie te genieten. Geldt dat ook voor jou? Dan moet je bij de Philips EP2230/10 met een belangrijk nadeel rekening houden: het is niet mogelijk om twee koffiespecialiteiten met melk tegelijkertijd te zetten.

Hoe je dit op kunt lossen? Dat is niet mogelijk. Als je bijvoorbeeld twee cappuccino’s wilt hebben, moet je deze cappuccino’s achter elkaar aan bereiden. Indien je bijvoorbeeld twee espresso’s wilt hebben, is dat overigens wel mogelijk bij de Philips EP2230.

Geen warmhoudplaat

Dankzij het Aroma-Extract systeem van Philips geniet je bij deze machine van heerlijke, warme koffie. Nadat deze koffie in een kopje terechtkomt, daalt de temperatuur echter al snel. In een ideale wereld worden de kopjes dan ook lekker warm gehouden.

Helaas is dat niet mogelijk bij de Philips LatteGo 2200 Serie EP2230/10. Deze koffiemachine heeft namelijk géén warmhoudplaat. In onze ogen is dit geen al te zwaarwegend nadeel, maar we wilden het toch graag even benoemd hebben.

Ervaringen van andere kopers

Wat denk jij vooralsnog van de Philips EP2230/10? Zoals deze Philips EP2230 review duidelijk laat zien, zijn wij fan van deze espressomachine. Geldt dit alleen voor ons? Of zijn ook andere kopers tevreden over deze koffiemachine? Nou, bij onze partner Coolblue zijn maar liefst 118 review achtergelaten. Van deze 118 reviews was de gemiddelde score een 8,4 op een schaal van 1 tot 10. Kijk, dat is nog eens een prima beoordeling.

Philips EP2230 ervaringen

Over welke punten zijn de kopers het meeste te spreken? Wij zijn voor je op onderzoek uitgegaan. Uiteindelijk hebben wij besloten om enkele veelzeggende beoordelingen hieronder voor je op een rijtje te zetten. Neem deze beoordelingen door en krijg daarmee een indruk van de ervaringen van andere kopers van de Philips EP2230:

 • Wat een top apparaat! Maakt zichzelf vaak schoon na gebruik. Heel handig het afneembare melk bakje. Is goed over nagedacht allemaal! Zeker een aanrader! En al helemaal voor dat geld
 • Sinds een week het apparaat in gebruik en de koffie en cappuccino’s zijn heerlijk. Het maken van een cappuccino is echt kinderspel, kan niet mis!
 • Goeie prijs/kwaliteit verhouding. Erg blij mee
 • Het is een zeer makkelijk te hanteren koffiemachine met zeer lekkere koffie. Alles is gemakkelijk te onderhouden. Je kan ook zelf je koffiesterkte kiezen waardoor iedereen een koffie naar smaak krijgt. De gestoomde melk is ook zeer warm waardoor je een lekkere, warme cappuccino krijgt.
 • Goed koffiemachine, lekkere koffie, gemakkelijk in onderhoud, fijn dat je apart heet water kan nemen. De koffiebonen zijn zeer handen in gebruik, geen extra afval van wegwerkcapsules
 • Deze machine doet perfect wat hij moet doen: een lekker tasje koffie zetten, zonder al te veel werk.
 • De machine heeft weliswaar geen programmeerbare eigen programma’s maar door zijn aanpasbare sterkte, hoeveelheid en maaltand toch perfect te personaliseren.

Zijn echt alle beoordelingen dan positief? Nee, dat is niet het geval. Zo klagen sommige mensen over een te hoog geluidsniveau en over het niet goed functioneren van het melksysteem. Ook zijn er enkele kopers die het apparaat al binnen enkele dagen geretourneerd hebben. Deze apparaten vertoonden eigenlijk bij het uitpakken al direct kuren.

De Philips EP2230/10 kopen

Ben je onder de indruk geraakt van de Philips EP23230/10? Heb je daarom interesse om deze espressomachine van Philips aan te schaffen? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. In deze Philips EP2230 review willen we je graag nog één tip meegeven: vergelijk de prijskaartjes bij verschillende webshops goed met elkaar. Op die manier kun je mogelijk genieten van een interessante kortingsactie! Via onderstaande buttons check je direct de beste prijzen bij onze partners.

Alternatieven

Spreekt de Philips EP2230 jou in principe aan? Ben je echter niet volledig overtuigd van deze espressomachine? Dan verwijzen wij je graag naar onderstaande alternatieven. Deze twee alternatieven zijn wat ons betreft prima te vergelijken met deze Philips espressomachine. Mogelijk sluit één van deze twee alternatieven beter op jouw voorkeuren aan!

Philips 2200 serie EP2220/10 – Espressomachine

Als we het over een vergelijkbaar apparaat hebben, hebben we het absoluut over deze espressomachine. Deze espressomachines lijken niet alleen qua benaming veel op elkaar, maar ook qua functies.

Deze variant, de EP2220/10, is alleen een stukje minder uitgebreid. Zo heeft deze machine bijvoorbeeld geen geïntegreerde melkopschuimer. Als jouw voorkeur sowieso naar een espresso of zwarte koffie uitgaat, maakt dat echter niks uit. Bovendien betaal je voor deze variant minder geld!

Philips 2200 serie EP2220 10 – Espressomachine – Zwart

De'Longhi ECAM23.460.S - Volautomatische espressomachine

Ga jij graag voor kwaliteit? Gaat jouw voorkeur uit naar een chromen koffiemachine? En heb je graag de beschikking over een geïntegreerde melkopschuimer? Dan is deze variant van De’Longhi voor jou op het lijf geschreven.

Deze machine is een slag duurder, maar zet wel heerlijke koffie. Bovendien is de uitstraling van deze machine behoorlijk onderscheidend te noemen. Al met al een interessante espressomachine wat ons betreft!

De'Longhi ECAM23.460.S - Volautomatische espressomachine – Zilver

Bekijk prijzen van de De'Longhi ECAM23.460.S - Volautomatische espressomachine bij verschillende winkels:

Kafea.nl
Logo