Sage Barista Express review

Wil jij de ware barista in jezelf naar boven halen? Gaat je voorkeur daarom uit naar een prachtige pistonmachine? Dan is de kans groot dat je al snel de Sage Barista Express tegenkomt. 

Deze pistonmachine is door de jaren heen namelijk uitgegroeid tot één van de meest populaire pistonmachines.

Sage Barista Express pistonmachine

Waar deze populariteit aan te danken is? Het antwoord op die vraag vind je in deze Sage Barista Express review. In deze review bespreken we namelijk wat de belangrijkste voordelen zijn, wat de belangrijkste nadelen zijn en in hoeverre het aan te raden is om deze pistonmachine aan te schaffen.

Gaat jouw interesse op dit moment al uit naar de Sage Barista Express? Wil je echter wel 100% zeker weten dat je de juiste keuze gaat maken? Dan is het aan te raden om deze review op je gemakje van A tot Z door te nemen. In deze Sage Barista Express review bespreken wij deze pistonmachine namelijk van A tot Z!

Alternatieven voor de Sage Barista Express

De voordelen van de Sage Barista Express

Heb je op dit moment al interesse in deze pistonmachine? Dat kunnen wij maar al te goed begrijpen als we naar de prijs-kwaliteitsverhouding kijken. Daar blijft het echter niet bij; de Sage Barista Express heeft nog véél meer te bieden.

Tijdens het keuren van deze pistonmachine zijn wij op de volgende voordelen ‘gestuit’:

 • Deze pistonmachine heeft een lange levensduur
 • Deze pistonmachine heeft een fraai design
 • Deze pistonmachine is relatief compact vormgegeven
 • Deze pistonmachine heeft een geweldige bediening
 • Met deze pistonmachine zet twee kopjes per zetbeurt
 • Met deze pistonmachine kun je koffiespecialiteiten met melk bereiden
 • Deze pistonmachine weet een heerlijke smaak koffie te leveren
 • Bij deze pistonmachine kun je veel invloed uitoefenen op de smaak van de koffie.
 • Deze pistonmachine wordt met meerdere accessoires geleverd

Lange levensduur

Laten we maar direct met de deur in huis vallen: de prijs van deze pistonmachine is zeer interessant te noemen. In vergelijking met andere pistonmachines is deze variant een stuk voordeliger te noemen, terwijl de Sage Barista Express een veel langere levensduur heeft.

De lange levensduur is in onze ogen één van de belangrijkste voordelen van de Sage Barista Express. Doordat deze pistonmachine louter van hoogwaardige onderdelen vervaardigd is, geniet je van de lange levensduur. Wij zijn er persoonlijk van overtuigd dat je echt jarenlang kunt genieten van deze pistonmachine!

Fraai design

Wat is voor jou de belangrijkste reden geweest om naar een pistonmachine te gaan kijken? Was de reden hiervoor dat je graag veel invloed op de smaak van de koffie uit wil oefenen? Of gaat jouw voorkeur wellicht naar een pistonmachine vanwege het prachtige design? Als dat laatste het geval is, zit je met de Sage Barista Express absoluut goed.

Als je voor deze pistonmachine wilt gaan, heb je de keus tussen een stainless steel variant of een zwarte variant. De stainless steel variant is eigenlijk de variant zoals een pistonmachine er uit hoort te zien. Daarnaast ziet de zwarte variant er ook stijlvol en luxe uit; je kunt in ieder geval kiezen tussen twee prachtige kleurstellingen.

Sage Barista Express design

Compact vormgegeven

Een gekend nadeel van een pistonmachine is dat deze machine vrij veel ruimte in beslag neemt. Daar heb je bij de Sage Barista Express echter een stuk minder ‘last’ van. Deze pistonmachine is namelijk relatief compact vormgegeven, waardoor de machine dus een stuk minder ruimte in de keuken in beslag neemt.

Wil je graag wél op een opvallende en grote pistonmachine hebben? Dan kun je beter uitkijken naar een andere, grotere pistonmachine. Mocht je graag de pistonmachine in bijvoorbeeld jouw keuken willen plaatsen, is dat bij deze Sage Barista Express zonder enige twijfel mogelijk.

Sage Barista Express vormgeving

Overigens draagt de relatief compacte vormgeving ook bij aan het fraaie design. In onze ogen is deze pistonmachine stijlvol vormgegeven en is het dus een aanwinst voor elke keuken. Om je zo uitgebreid mogelijk te kunnen informeren, hebben wij ook nog de exacte afmetingen op een rijtje gezet:

 • Hoogte: 40 centimeter
 • Breedte: 33 centimeter
 • Diepte: 31 centimeter

Geweldige bediening

Met een pistonmachine ben je in staat om geweldige koffie te zetten. Dat is óók het absoluut het geval bij deze Sage Barista Express. De koffie is niet alleen heerlijk, maar de machine is ook nog relatief makkelijk te bedienen.

Als je een kopje koffie wilt gaan zetten, kun je kiezen tussen twee bedieningsmogelijkheden:

 • Je kunt de pistonmachine zelf aan het werk zetten. In dat geval maakt de machine een heerlijk kopje koffie voor je klaar, waar je zelf niks voor hoeft te doen.
 • Je kunt zelf ook jouw barista skills gaan tonen. Daarmee weet je de koffie de perfecte smaak mee te geven, terwijl het ook super leuk is om zelf een kopje koffie te bereiden. Je hebt dan echt net het idee alsof je zelf in een koffiebar werkzaam bent!

Heb je eventjes geen zin of tijd om zelf de barista uit te gaan hangen? Dan maak je gebruik van de automatische bediening. Wil je juist wel zelf de handjes uit de mouwen steken? Ook dan is de pistonmachine makkelijk te bedienen. Door de makkelijke bediening is het absoluut leuk om met deze pistonmachine een lekker kopje koffie te bereiden!

Twee kopjes koffie per zetbeurt

Drink jij graag een kopje koffie met jouw partner? Of vind je het leuk om samen met jouw huisgenoot van een lekker kopje koffie te genieten? In dergelijke gevallen beidt de Sage Barista Express uitkomst: met deze pistonmachine kun je namelijk twee kopjes koffie per zetbeurt zetten.

Doordat je twee kopjes koffie tegelijkertijd kunt zetten, geniet je van veel gezelligheid. Jullie beide kopjes koffie zijn namelijk op hetzelfde moment klaar, waardoor jullie direct kunnen kletsen en samen genieten van de lekkere koffie.

Sage Barista Express twee kopjes

Bijkomend voordeel is dat je een hoop tijd kunt besparen. Je hoeft immers maar één keer de handelingen te verrichten voor de zetbeurt. Gedurende de zetbeurt worden vervolgens twee kopjes koffie gezet. Wat wens je nog meer?

Koffiespecialiteiten met melk bereiden

In ons land wordt vrij veel koffie gedronken, maar niet iedereen drinkt de koffie op dezelfde manier. Wat we hiermee bedoelen? Nou, sommige mensen geven de voorkeur aan een espresso, terwijl andere mensen de voorkeur geven aan bijvoorbeeld een cappuccino of latte macchiato.

Ben jij ook een liefhebber van een koffiespecialiteit met melk? Dan biedt de Sage Barista Express daar ook alle mogelijkheden voor. Met deze pistonmachine kun je namelijk in een handomdraai een heerlijke koffiespecialiteit met melk bereiden.

Het merk Sage heeft namelijk gekozen voor een rvs melkkan in combinatie met een temperatuurcontrole. In deze melkkan kun je de koude melk gieten, waarna de melk door de machine opgewarmd wordt. Ondertussen wordt de melk ook geschuimd, waardoor je moeiteloos geweldig melkschuim weet te creëren. Bijkomend voordeel: door de temperatuurcontrole heeft dit schuim ook altijd de perfecte temperatuur.

Sage Barista Express melkspecialiteiten

Kortom: met de Sage Barista Express kun je moeiteloos een heerlijke koffiespecialiteit met melk bedienen. Gaat je voorkeur echter juist uit naar een espresso? Ook dat is geen probleem; met deze pistonmachine kun je absoluut alle kanten op.

Heerlijke smaak koffie

Als je veel geld aan een koffiemachine uit gaat geven, wil je uiteraard wel van heerlijke koffie gaan genieten. Nou, daar hoef je bij de Sage Barista Express absoluut niet over te twijfelen. Met deze pistonmachine zet je namelijk heerlijke koffie; óók als je kiest voor de automatische bediening.

Sage heeft bij deze pistonmachine gekozen voor een zogeheten lagedruk voorperculatie. Door deze voorperculatie worden de optimale smaken en aroma’s verkregen, waardoor de koffie echt heerlijk te noemen is.

Gaat je voorkeur overigens op sommige momenten uit naar een lekkere thee? Ook dan biedt de Sage Barista Express dé oplossing: deze pistonmachine heeft namelijk ook een heetwaterfunctie. Ideaal voor bijvoorbeeld thee of soep.

Veel invloed uitoefenen op de smaak

Wil jij de ware barista in jezelf naar boven halen? Lijkt het jou super leuk om zelf een kopje koffie te gaan bereiden? Wil je dat de koffie daarbij ook de door jouw gewenste smaak gaat krijgen? Dan zit je absoluut goed met de Sage Barista Express. Bij deze pistonmachine kun je namelijk onwijs veel invloed uitoefenen op de smaak van de koffie.

Dat komt onder meer doordat je uit maar liefst 18 maalinstellingen kunt kiezen. Met deze instelling bepaal je dus precies wat de maling van de koffie is. Op basis van de door jou gemaakte keuze gaat de ingebouwde koffiemolen aan de slag. Deze ingebouwde koffiemolen is in staat om de lekkerste koffiebonen op de perfecte manier te malen. Ook door deze ingebouwde koffiemolen is de smaak van de koffie volledig naar wens.

Ook kun je bij deze pistonmachine volledig zelf de kopjesgrootte bepalen. Heb je zin in een kleine hoeveelheid koffie? Dan kies je voor het kleinste kopje. Wil je liever van een grote hoeveelheid koffie genieten? Dan kun je voor één van de grotere kopjes kiezen.

Onder aan de streep weet je de smaak van de koffie altijd volledig naar eigen wens in te stellen. Je kunt zelf de maling bepalen, je kunt zelf de hoeveelheid koffie bepalen én de pistonmachine heeft een unieke technologie. Juist door die technologie geniet je van de heerlijkste aroma’s en smaken!  

Bij deze pistonmachine kun je in principe alle soorten koffiebonen gebruiken. Zoals je op de foto’s van de Sage Barista Express ziet, zijn deze koffiebonen ook nog makkelijk bij te vullen. Het reservoir bevindt zich namelijk aan de bovenzijde van de pistonmachine; bovendien is dit reservoir vrij groot (250 gram).

Meerdere accessoires meegeleverd

Als je optimaal gebruik van een pistonmachine wilt gebruiken, heb je daar meerdere accessoires voor nodig. Zo is het wenselijk dat je een geschikte tamper meegeleverd krijgt, dat je meerdere filters meegeleverd krijgt en dat je reinigingsmiddelen meegeleverd krijgt. Hoe dat bij de Sage Barista Express zit? Nou, Sage levert op dit gebied echt geweldig werk af.

Sage Barista Express accessoires

Bij aanschaf van de Sage Barista Express krijg je namelijk standaard de volgende accessoires meegeleverd:

 • Handleiding
 • Rvs melkkan met ingebouwde temperatuurmeter
 • Reinigingstool voor melkschuimer
 • Razor dosseerinstrument
 • 1 kops filterbakje versgemalen koffie
 • 2 kops filterbakje versgemalen koffie
 • 1 kops dubbelwandig filter voorgemalen koffie
 • 2 kops dubbelwandig filter voorgemalen koffie
 • Reinigingstool voor zetgroep
 • Inbussleutel
 • Ingebouwde tamper met magneet
 • Waterfilter

Over deze accessoires kunnen wij kort zijn: geweldig! Je krijgt niet alleen veel accessoires meegeleverd, maar de accessoires zijn ook van een hoge kwaliteit. Met name de tamper én de meegeleverde filters zijn van een hoge kwaliteit. Dankzij deze filters kun je bovendien direct bepalen of je één kopje koffie wilt zetten of dat je twee kopjes koffie wilt zetten.

Overige voordelen

Het mag duidelijk zijn; de Sage Barista Express is een veelbelovende pistonmachine. De belangrijkste voordelen hebben we hierboven besproken, maar deze pistonmachine biedt nog veel meer voordelen aan. Zo is het een absoluut voordeel dat deze pistonmachine een waterreservoir van 2,0 liter heeft. Allerlei andere voordelen worden direct duidelijk als je naar onderstaande video kijkt:

De nadelen van de Sage Barista Express

Is het aan te raden om de Sage Barista Express aan te raden? In onze ogen wel, maar je moet wel rekening houden met enkele nadelen. Deze nadelen zorgen ervoor dat het geen 100% perfecte pistonmachine is, maar desalniettemin is het een zeer interessante machine. Mocht je interesse in de Sage Barista Express hebben, is het zeker aan te raden om rekening te houden met onderstaande nadelen:

 • Deze pistonmachine heeft geen automatisch reinigingsprogramma
 • Deze pistonmachine maakt relatief veel lawaai
 • Het zetten van een kopje koffie duurt relatief lang met deze pistonmachine
 • Bij deze pistonmachine kun je niet zelf de temperatuur van de koffie bepalen

Geen automatisch reinigingsprogramma

Drink jij met enige regelmaat een kopje koffie? Dan weet je één ding zeker: na verloop van tijd wordt het tijd om de koffiemachine te gaan reinigen. Dat is zéker ook het geval als je een pistonmachine in jouw keuken hebt staan.

Helaas kun je bij de Sage Barista Express geen gebruik van een automatisch reinigingsprogramma maken. Je bent dus relatief veel tijd kwijt aan het reinigen van de koffiemachine.

Bijkomend nadeel is dat je niet precies weet wanneer je de pistonmachine moet reinigen. Als je te lang wacht met het reinigen van de koffiemachine, kan het vuil zich echt in de machine gaan hechten. Het advies is dus om de Sage Barista Express met enige tijd schoon te maken c.q. te reinigen, maar daar moet je dus wel vrij veel tijd voor uittrekken.

Relatief veel lawaai

Nadat je de bonen in het reservoir hebt gedaan, kun je de ingebouwde koffiemolen direct aan het werk zetten. Je moet daarbij echter wel rekening houden met relatief veel lawaai.

Dat lawaai is met name merkbaar als de bonen gemalen worden. Nadat de bonen gemalen zijn, ligt het geluidsniveau direct alweer een stuk lager. Dit nadeel heeft dus alleen betrekking op het moment waarop de bonen gemalen worden.

Sage Barista Express geluidsniveau

Wil je ’s avonds laat nog van een lekker kopje koffie genieten? Dan is dat dus niet al te handig met de Sage Barista Express. Wij zijn namelijk echt van mening dat het geluidsniveau te hoog ligt; houd daar goed rekening mee.

Zetten van een kopje koffie duurt relatief lang

Wil je graag even snel een kopje koffie zetten? Dan is het niet al te logisch om voor de Sage Barista Express te kiezen. Het bereiden van een kopje koffie duurt namelijk relatief lang; dat is zéker het geval als je de koffie geheel handmatig gaat bereiden.

Kies je voor de automatische bereiding? Dan duurt het bereiden van de koffie een stuk minder lang, maar desalniettemin duurt het nog enige tijd. Als je de bereidingstijd van deze pistonmachine met de bereidingstijd van bijvoorbeeld een volautomatische pistonmachine vergelijkt, is het verschil echt duidelijk merkbaar. Houd daar goed rekening mee!

Temperatuur van de koffie niet zelf te bepalen

Wil je graag zelf de temperatuur van de koffie bepalen? Dat is helaas niet mogelijk bij de Sage Barista Express. Bij deze pistonmachine kun je vrij veel instellingen zelf bepalen, maar dus helaas niet de temperatuur.

Over de temperatuur hoef je je overigens niet al te veel zorgen te maken. Het is namelijk een feit dat deze pistonmachine een temperatuurstabilisatie heeft. Door deze ingebouwde technologie heeft de koffie altijd een prima temperatuur, maar mogelijk is de temperatuur niet helemaal naar jouw wens. Mocht dat het geval zijn, is het dus niet mogelijk om de temperatuur van de koffie zélf aan te passen.

Ervaringen van andere kopers

Onze partners Bol.com en Coolblue hebben door de jaren heen deze pistonmachine vrij veel verkocht. Ook zijn de meeste kopers bijzonder te spreken over deze pistonmachine. Hoe wij dat zo zeker weten? Dat blijkt uit de beoordelingen die bij onze partners Bol.com en Coolblue achtergelaten zijn:

 • Coolblue: 73 reviews: score van 8,7 (schaal 1-10)
 • Bol.com: 2 reviews: score van 5,0 (schaal 1-5)
Sage Barista Express ervaringen

Bij beide partners zijn dus zeer positieve beoordelingen achtergelaten. Die beoordelingen sluiten eigenlijk perfect aan op alle voordelen die wij in deze Sage Barista Express review hebben benoemd.

Om jou een duidelijke indruk van alle beoordelingen te kunnen geven, hebben wij van enkele beoordelingen onderstaand lijstje weten te maken:

 • Zeer goede espressomachine voor de beginnende barista. Duidelijke instructies en eenvoudig te bedienen.
 • We zetten de meest heerlijke koffie met de Sage Barista Express!! De standaard instellingen die Sage aanbeveelt wat betreft maling zijn vanaf het begin bijna helemaal perfect.
 • Fijne machine, gemakkelijk in gebruik. Mooi design. Simpel in te stellen naar eigen voorkeur.
 • Veel gebruikt gemak, goede koffie, veel achtergrond info beschikbaar via google
 • Echt een apparaat om koffie mee te creëren ipv een bak koffie zetten
 • Niet te vergelijken qua smaak met onze andere manieren van koffiezetten ( Senseo, Nespresso) maar ook niet qua gebruiksgemak, je moet er wel wat werk aan willen besteden oa bediening van het apparaat en de schoonmaak ervan.
 • Geeft wel wat rommel tijdens het proces van de maling (knoeit wat koffie)
 • Kost wat moeite om de juiste maalgraad en hoeveelheid in te stellen.

Uit bovenstaande beoordelingen blijkt direct dat relatief veel kopers uiterst tevreden zijn. Geldt dat echt voor alle kopers? Nee, zeker niet. Dat blijkt maar al te duidelijk uit de cursiefgedrukte beoordelingen in bovenstaand lijstje (de onderste 3). Houd dus óók goed rekening met deze nadelen!

De Sage Barista Express kopen

Heeft deze Sage Barista Express review jou over de streep getrokken? Wil je het liefste direct deze pistonmachine aan gaan schaffen? Dat kunnen wij ons maar al te goed voorstellen. Iets wat wij ons ook voor kunnen stellen, is dat je zo min mogelijk geld aan deze pistonmachine uit wilt geven. Check daarvoor direct de prijzen bij onze partners:

Bekijk prijzen van de Sage Barista Express bij verschillende winkels:

Alternatieven

Spreekt de Sage Barista Express jou op veel punten aan? Ben je echter niet volledig overtuigd van de werking, bediening of andere facetten van deze pistonmachine? Dan kun je ook nog naar één van de twee onderstaande pistonmachines kijken:

Sage the Barista Pro Stainless Steel

Wil je graag een nóg iets uitgebreidere pistonmachine hebben? Ben je ook bereid om daarvoor te betalen? Dan kun je in onze ogen ook prima voor deze Pro Stainless Steel variant van Sage kiezen. Deze variant is een stuk uitgebreider, maar is dan ook ruim 120 euro duurder.

Qua design vertonen deze pistonmachines weinig verschillen. De verschillen zijn echter wel terug te vinden in de verschillende functies, eigenschappen en mogelijkheden. Zo heeft deze variant bijvoorbeeld géén warmhoudplaat, terwijl de Sage Barista Express dat wel heeft. daartegenover staat dat deze variant wél automatisch in de stand-by stand springt, terwijl dat bij deze variant niet het geval is.

Sage Barista Pro Stainless Steel

Bekijk prijzen van de Sage the Barista Pro Stainless Steel bij verschillende winkels:

De'Longhi La Specialista EC 9335.M

In veel gevallen zijn wij te spreken over de koffiemachines van het merk De’Longhi. Dat is ook absoluut het geval bij deze pistonmachine van dit merk; deze pistonmachine is een prima alternatief voor de Sage Barista Express.

Ook deze variant heeft een lange levensduur, ziet er geweldig uit en biedt echt veel mogelijkheden. Daarentegen is deze pistonmachine wel een stuk duurder; het verschil bedraagt zo’n 200 euro. Als je bereid bent om het bedrag voor deze De’Longhi pistonmachine te betalen, geniet je in ieder geval van een prachtige én veelzijdige pistonmachine!

De'Longhi La Specialista EC 9335.M
Kafea.nl
Logo