Sage The Oracle Touch review

Waan jij je graag als een echte barista? Vind je het heerlijk om nieuwe koffiespecialiteiten uit te proberen? En besteed je – over het algemeen – veel tijd aan het bereiden van een lekker kopje koffie? Dan ben je in principe goed uit met een pistonmachine. Of het daarbij aan te raden is om voor de Sage The Oracle Touch te kiezen? Je gaat het lezen in deze Sage The Oracle Touch review.

Sage the Oracle Touch pistonmachine

In deze review zoomen wij volledig in op deze pistonmachine. We kijken naar de pluspunten van de machine, maar kijken ook kritisch naar de verschillende nadelen. Tevens informeren wij je over het prijskaartje, over de ervaringen van andere kopers én over eventuele alternatieven. Er bestaan namelijk nog meer interessante pistonmachines.

Ben je op zoek naar de beste pistonmachine voor thuisgebruik? Dan is de kans overigens relatief groot dat je bij een variant van Sage uit gaat komen. In de afgelopen jaren is dit namelijk één van de populairste merken in de wereld van pistonmachines geworden. Of je hierbij het beste voor de Sage The Oracle Touch kunt kiezen? Na het lezen van deze Sage The Oracle Touch review kun je dat voor jezelf bepalen!

De voordelen van de Sage The Oracle Touch

Zou jij dolgraag een pistonmachine aan willen schaffen? Vind je het bijvoorbeeld leuk om veel invloed op de smaak van de koffie uit te kunnen oefenen? En wil je het liever niet al te makkelijk voor jezelf maken? Dan is de keuze voor een pistonmachine inderdaad een verstandige keuze.

Mocht je voor de Sage The Oracle Touch kiezen, geniet je van de nodige voordelen. Toen wij deze pistonmachine uit mochten proberen, werden wij van onder meer de volgende voordelen erg enthousiast:

 • Deze pistonmachine ziet er waanzinnig uit
 • Deze pistonmachines heeft een kopjesverwarmer
 • Je kunt totale invloed uitoefenen op de smaak van de koffie
 • Je geniet van overheerlijke koffie
 • Je kunt uit meerdere koffiespecialiteiten kiezen
 • De bediening is uniek voor een pistonmachine
 • De kwaliteit van deze pistonmachine is dik in orde
 • Je kunt uit meerdere varianten kiezen

Waanzinnig design

Hoe ziet de perfecte pistonmachine er in jouw ogen uit? Als wij deze vraag mochten beantwoorden, zouden wij op exact de Sage The Oracle Touch uitkomen. In onze ogen is het design van deze pistonmachine echt waanzinnig te noemen.

Dit is onder meer te danken aan de materiaalkeuze van Sage. Zoals een echte pistonmachine betaamd, is deze machine volledig van RVS vervaardigd. De machine heeft hierdoor de kenmerkende zilveren kleur; dit komt de uitstraling absoluut ten goede.

Sage the Oracle Touch design

Over de vormgeving zelf zijn wij echter ook enthousiast. De Sage The Oracle Touch ziet er gelikt uit, is perfect afgewerkt en is een aanwinst voor in jouw keuken. Met name als je veel waarde aan de uitstraling van een koffiemachine hecht, is dit een uniek voordeel van de Sage The Oracle Touch.

Overigens heb je in jouw keuken wel enige ruimte voor deze pistonmachine nodig. Dat blijkt duidelijk uit de afmetingen van de Sage The Oracle Touch:

 • Hoogte: 45,4 centimeter
 • Breedte: 39,2 centimeter
 • Diepte: 37,3 centimeter

Kopjesverwarmer

Stel jij écht hoge eisen aan de koffie die je zet? Dan hou je ongetwijfeld ook met alle randvoorwaarden rekening. Eén van de belangrijkste randvoorwaarden is dat de koffie de juiste temperatuur heeft. Het lastige is echter dat de warme koffie in een koud kopje terecht komt. Je kunt het gevolg vast al raden; de warme koffie koelt echt (heel) snel af.

Gelukkig heeft Sage daar iets slims op bedacht. Dit merk heeft namelijk bij de Sage The Oracle Touch voor een kopjesverwarmer gezorgd. Door jouw kopje op de plaat te zetten, wordt het kopje opgewarmd. Zodra de warme koffie in het kopje terecht komt, is het kopje zelf ook al lekker warm. Dit komt de temperatuur van de koffie in het kopje alleen maar ten goede.

Het concrete voordeel hiervan? Je geniet van nóg lekkerdere koffie. De koffie is niet alleen qua smaak geweldig, maar ook qua temperatuur. Met dank aan de unieke zetwijze (waarover later meer) en met dank aan de kopjesverwarmer. In onze ogen is dit echt een geweldige aanvulling voor de Sage The Oracle Touch.

Veel invloed op de smaak van de koffie

Wat is de reden dat jij op zoek naar een pistonmachine bent? Het antwoord op deze vraag heeft ongetwijfeld iets met de smaak van de koffie te maken. Met een pistonmachine zet je heerlijke koffie, terwijl je ook alle invloed op de smaak uit kunt oefenen.

Ook dat is mogelijk als je voor de Sage The Oracle Touch kiest. Sterker nog; met deze pistonmachine kun je echt heel veel invloed op de smaak van de koffie uitbrengen:

 • Hoeveelheid koffie: bij het zetten van een kopje koffie bepaal je zelf om welke hoeveelheid koffie het moet gaan. Je kunt dit volledig afstemmen op de dorst die je hebt, maar ook op de smaak die je wilt creëren.
 • Maalgraad van de koffie: deze pistonmachine heeft een ingebouwde bonenmaler. Het leuke hierbij is dat jij zelf bepaald hoe deze bonenmaler te werk moet gaan. Zo bepaal je zelf hoe sterk (of hoe mild) de koffie moet worden.
 • Temperatuur van de koffie: wist je dat alle koffiespecialiteiten een unieke, ideale temperatuur hebben? Met de Sage The Oracle Touch kun je volledig zelf bepalen wat de temperatuur moet gaan worden. Ook dit is een ideale mogelijkheid om de koffie volledig naar smaak te maken.
Sage the Oracle Touch smaak

Belangrijk voordeel: ook een beginnende barista kan met deze instellingen uit de voeten. Het is niet voor niets dat veel kopers aangeven dat eigenlijk het eerste kopje koffie al lekker is. Dit komt puur doordat de machine het nodige werk voor je uit handen neemt.

Daarnaast is de handleiding echt subliem te noemen. Als je instellingen zelf wilt bepalen, word je hierbij eigenlijk stap voor stap geholpen. In de handleiding vind je bijvoorbeeld wat het uitgangspunt qua maalgraad is en hoe je vandaaruit kunt gaan spelen met de instellingen.

In onze ogen levert dit meerdere voordelen op. Allereerst geniet je echt van koffie met een overheerlijke smaak. Deze smaak is niet alleen heerlijk, maar is ook volledig op jouw eigen voorkeuren afgestemd. Ten tweede is het ook ideaal dat deze machine veel gebruiksgemak met zich mee brengt. We kunnen de werking van de Sage The Oracle Touch zelfs als ‘gebruiksvriendelijk’ typeren. Bij veel andere pistonmachines is die typering alles behalve terecht.

Overheerlijke koffie

Het mag duidelijk zijn; wij zijn echt te spreken over de smaak van de koffie. Dit komt onder meer door het hierboven genoemde voordeel. Doordat je veel invloed op de smaak uit kunt oefenen, geniet je elk kopje weer van de overheerlijke smaak.

Daarnaast heeft Sage ook voor unieke technologieën en onderdelen gezorgd:

 • Optimale waterdruk: bij het bereiden van koffie moet de waterdruk echt perfect zijn. Om dát te bewerkstelligen, heeft Sage voor een unieke OPV-klep gekozen. Deze klep voorkomt dat de koffie te bitter wordt en zorgt daarmee voor de perfecte druk tijdens de extractie. Doordat de druk ondertussen gelijkmatig verhoogd wordt, geniet je van een gelijkmatige extractie. Dit proef je oprecht aan de smaak van de koffie.
 • Optimale temperatuur: bij het bereiden van koffie moet ook de temperatuur van het water perfect zijn. Daarvoor maakt de Sage The Oracle Touch gebruik van een digitale temperatuurregeling. Dit systeem houdt continu de temperatuur in de gaten en past de temperatuur – daar waar nodig – aan. Hiervoor maakt dit systeem gebruik van onder meer een verwarmde zetgroep en twee roestvrijstalen boilers.
 • Geïntegreerde molen: Sage heeft in de Sage The Oracle Touch gekozen voor een geïntegreerde molen. Met dank aan deze molen wordt de koffie automatisch gemalen, gedoseerd en aangedrukt. Dit komt de smaak ten goede, terwijl je zelf ook een stuk minder werk uit hoeft te voeren. Mocht je het leuk om tóch dit werk uit te voeren, kan dat uiteraard ook.
 • Ideale stoomdruk: geef jij de voorkeur aan een koffiespecialiteit met melk? Dan is het ook cruciaal dat het schuim op een optimale manier bereid wordt. Nou, dat komt goed dankzij een unieke technologie van Sage. Deze technologie zorgt ervoor dat de stoomdruk optimaal is, waardoor de melk heerlijk, luchtig en romig wordt.

Wil je graag van een heerlijke americano genieten? Dan geniet je bij de Sage The Oracle Touch van een unieke functie. Deze functie zorgt ervoor dat het kopje koffie eerst met een dubbele espresso gevuld wordt. Vervolgens komt de heetwaterfunctie van het apparaat in actie. De machine zorgt voor de juiste hoeveelheid heet water, waardoor de dosering precies is zoals ‘ie zou moeten zijn bij een americano. Dit komt uiteraard de smaak ten goede!

Meerdere koffiespecialiteiten

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, kun je makkelijk een americano bereiden. Daar blijft het echter niet bij. Nee, met de Sage The Oracle Touch kun je meerdere koffiespecialiteiten bereiden. Je kunt hierbij denken aan een heerlijke cappuccino, een krachtige espresso, een long black of een flat white.

Wil je één van deze koffiespecialiteiten bereiden? Dan hoef je hiervoor alleen maar de gewenste koffiespecialiteit te selecteren op het display. De machine gaat vervolgens direct voor je aan de slag.

Wil je toch nog iets aan de smaak aanpassen? Dat is uiteraard mogelijk. Zoals we eerder in deze Sage The Oracle Touch review al aangegeven hebben, kun je de koffie volledig naar eigen smaak maken. Wat wij hier ook nog geweldig bij vinden, is de geheugenfunctie.

In de Sage The Oracle Touch kun je tot 8 drankjes bewaren. Dit betekent dat je een koffiespecialiteit qua smaak aanpast, waarna je jouw smaakvoorkeuren kunt bewaren. Geef de betreffende smaakinstellingen een naam en selecteer in het vervolg die naam. De machine weet dan precies wat de bijbehorende instellingen zijn.

Unieke bediening

Heb jij wel eens een pistonmachine met een digitaal touchscreen display gezien? Nou, als je naar de Sage The Oracle Touch kijkt, zie je dat voor het eerst. In onze ogen is de bediening – via dit display – echt uniek en magnifiek tegelijkertijd.

Waarom dit zo magnifiek volgens ons is? Omdat je hiermee de machine echt heel makkelijk kunt bedienen. Bij veel andere pistonmachines is dat een uitdaging, maar dit heeft Sage dankzij het display op weten te lossen. Zodra je enkele keren van dit display gebruik hebt gemaakt, spreekt de gehele machine direct voor zich.

Sage the Oracle Touch bediening

Daarnaast kun je via dit display ook voor één van de koffiespecialiteiten kiezen. Zoals je op de foto hiernaast ziet, gaat dit middels duidelijke afbeeldingen. Deze afbeeldingen zijn ook nog vergezeld van de benaming van de koffiespecialiteit. Door op één van de afbeeldingen te klikken, kun je direct een lekker kopje koffie laten bereiden.

Al met al gaat bediening makkelijk, soepel en vlekkeloos. Ook het feit dat het display zo duidelijk is, spreekt ons persoonlijk erg aan. Wij zijn van mening dat je ná het gebruik maken van de Sage The Oracle Touch nooit meer een pistonmachine zónder display wilt hebben.

Prima kwaliteit

De Sage The Oracle Touch is geen goedkope pistonmachine. In onze ogen is dat één van de nadelen, maar dit prijskaartje komt uiteraard niet zomaar uit de lucht vallen. Nee, dit prijskaartje staat eigenlijk symbool voor de kwaliteit van deze pistonmachine.

Sage heeft namelijk voor echt een kwalitatief hoogwaardige machine gezorgd. Dit is te danken aan de afwerking, de gekozen onderdelen en het gekozen materiaalgebruik. Zo is bijvoorbeeld de gehele machine van RVS vervaardigd; dit materiaal staat in de wereld van koffiemachines als erg robuust te boek. De kans is dan ook heel groot dat je jarenlang van deze pistonmachine gaat genieten. Dát gegeven zet het relatief forse prijskaartje opeens in een ander daglicht.

Meerdere varianten

Spreekt de Sage The Oracle Touch jou wel aan? Dan is het goed om te weten dat je uit twee kleurstellingen kunt kiezen:

Het blijft echter niet bij deze twee varianten. Nee, je kunt ook nog voor een variant zonder het touchscreen display kiezen. In dat geval heet de machine ‘Sage The Oracle’:

 • Sage The Oracle Stainless Steel: deze variant is grotendeels vergelijkbaar met de Sage The Oracle Touch. Het enige verschil is dat deze variant géén display heeft. In plaats daarvan kun je middels knoppen deze machine bedienen.

Naar welke variant gaat jouw voorkeur uit? In onze ogen is het sowieso al super dat deze pistonmachine in meerdere varianten verkrijgbaar is. Mogelijk wij je nog van een vrijblijvend advies voorzien: kies voor de ‘Touch’ variant. Het touchscreen display brengt gewoonweg veel gemak met zich mee.

Overige voordelen

In deze Sage The Oracle Touch review heb je reeds met veel voordelen kennis kunnen maken. Het blijft echter niet bij deze voordelen. Nee, zo is het ook nog een voordeel dat je twee kopjes koffie tegelijkertijd kunt bereiden. Ook de automatische uitschakeling en antislipvoetjes spreken ons aan.

Voor een compleet overzicht van de Sage The Oracle Touch verwijzen wij je graag naar onderstaande video. Met deze video kun je deze veelbelovende pistonmachine nóg beter ontdekken:

De nadelen van de Sage The Oracle Touch

De Sage The Oracle Touch brengt in onze ogen veel – zwaarwegende – voordelen met zich mee. Tegelijkertijd is het ook zaak om met enkele aandachtspunten rekening te houden. Net zoals bij alle andere pistonmachines is ook de Sage The Oracle Touch niet perfect:

 • Deze pistonmachine is relatief duur
 • De Sage The Oracle Touch is relatief zwaar
 • Het waterreservoir is niet afneembaar
 • Je moet de machine regelmatig ontkalken

Relatief duur

Wil je per sé de beste pistonmachine aanschaffen? Dan komt de Sage The Oracle Touch zeker in aanmerking. Feit is echter wel dat je voor deze pistonmachine behoorlijk diep in de buidel moet tasten. Voor de Sage The Oracle Touch kun je rekening houden met een prijskaartje van pakweg 1950 euro.

Vind je dat te veel geld? Dan kun je ook nog kiezen voor de Sage The Oracle. Voor die variant – dus zonder touchscreen display – betaal je pakweg 1800 euro. Gezien het verschil van 150 euro zouden wij echter altijd voor de Sage The Oracle Touch kiezen.

Relatief zwaar

Ook moet je goed rekening houden met het gewicht van de Sage The Oracle Touch. Als je deze pistonmachine even wilt verplaatsen, moet je bijna 20 kilo zien te verplaatsen. Voor een pistonmachine is dat behoorlijk zwaar.

Feit is echter wel dat je de machine waarschijnlijk niet al te vaak hoeft te verplaatsen. In onze ogen is dit dan ook geen zwaarwegend nadeel, maar slechts een klein aandachtspuntje.

Waterreservoir is niet makkelijk afneembaar

Laten we dit nadeel nog even positief aanvangen: het waterreservoir is met een inhoud van 2,5 liter lekker groot. Mocht het waterreservoir echter leeg zijn, gaat het bijvullen niet zonder slag of stoot. Het lastige is namelijk dat dit waterreservoir niet al te makkelijk afneembaar is.

Je kunt het reservoir wel uit de machine halen, maar dit gaat met de nodige handelingen gepaard. Veel gebruikers kiezen er dan ook voor om het reservoir in de machine te laten zitten. Met bijvoorbeeld een gieter of een kan kun je alsnog het waterreservoir bijvullen. Dit gaat echter niet optimaal; houd daar goed rekening mee.

Sage the Oracle Touch waterreservoir

Regelmatig ontkalken

Sage heeft bij deze pistonmachine voor een RVS binnenwerk gekozen. Dit komt de levensduur absoluut ten goede, maar helaas de vorming van kalk niet. Door het RVS binnenwerk krijgt het kalk eigenlijk iets té veel mogelijkheden om zich te nestelen.

Het gevolg kun je vast al raden: je moet deze machine met enige regelmaat ontkalken. Dit vraagt om een bepaalde tijdsinvestering, terwijl je ook nog de juiste ontkalkingsproducten aan moet schaffen.

Ervaringen van andere kopers

Wat denk jij vooralsnog van de Sage The Oracle Touch? Klinkt deze pistonmachine eigenlijk vooralsnog als muziek in jouw oren? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Zoals je in deze Sage The Oracle Touch review hebt kunnen lezen, zijn wij behoorlijk te spreken over deze machine.

Geldt dit ook voor kopers/gebruikers van de Sage The Oracle Touch? Ja, dat is zeker het geval. Bij onze partner Coolblue hebben bijvoorbeeld 13 personen een beoordeling achtergelaten. Van deze beoordelingen is de gemiddelde score een 8,6; een vrij hoge gemiddelde beoordeling dus.

Sage the Oracle Touch beoordelingen

Om je een indruk van de beoordelingen te geven, zetten wij er enkele voor je op een rijtje:

 • Hiervoor een Jura gehad, maar de smaak en temperatuur van een kopje koffie is vele malen beter.
 • Veel makkelijker om een lekker kopje koffie te zetten dan een handmatige machine en lekkerder dan een volautomatische machine.
 • De smaak van een handmatige machine en het gemak van een volautomatische machine.
 • Melk opschuimen doet hij fantastisch en zonder omkijken. De smaak van de koffie is echt zo heel erg veel beter als bij een volautomaat, gewoon niet te vergelijken. Ik ben spontaan gestopt met het toevoegen van suiker aan mijn koffie. Nergens voor nodig.
 • Dit is echt een topapparaat. Zet restaurantwaardige koffie, espresso's en cappuccino's.
 • Vol verwachting deze machine gekocht, maar is helaas tegengevallen. Teveel handelingen en nooit een echt goede bak koffie eruit gekregen. Structuur vd melk had te weinig schuim. Apparaat maakt veel geluid, hoop gedoe om te switchen tussen een koffie crema en espresso.
 • Echt niet alle beoordelingen zijn super positief; dit blijkt onder meer uit de onderste beoordeling. De gemiddelde score is echter wel prima te noemen!

De Sage The Oracle Touch kopen

Wil jij het liefste de Sage The Oracle Touch nu direct kopen? Zorg er dan voor dat je de prijzen bij onze partners goed met elkaar vergelijkt. De ervaring leert dat de prijzen voor deze Sage pistonmachine wel eens kunnen verschillen.

Bekijk prijzen van de Sage The Oracle Touch bij verschillende winkels:

Alternatieven

Spreekt de Sage The Oracle Touch jou voor bijvoorbeeld 90% aan? Ben je echter niet onder de indruk van bijvoorbeeld het prijskaartje of de afmetingen? Dan is het interessant om naar alternatieven te kijken. Wij hebben alvast twee prima alternatieven voor je geselecteerd:

Sanremo Treviso LX pistonmachine

Maken de afmetingen van een pistonmachine jou niet al te veel uit? Wil je vooral van heerlijke koffie kunnen genieten? Dan is deze unieke variant van Sanremo mogelijk interessant voor je.

Zoals je op de foto al kunt zien, is de vormgeving echt uniek te noemen. Dit geldt ook voor meerdere functies, maar je moet wel rekening met een forser prijskaartje houden. Het is in ieder geval een vrij unieke pistonmachine!

Sanremo Treviso LX pistonmachine

Sage the Dynamic Duo Stainless Steel

Gaat jouw voorkeur uit naar de Sage kwaliteit? Wil je echter niet zoveel geld voor de Sage The Oracle Touch betalen? Dan kun je mogelijk beter voor deze variant van Sage kiezen. Dit betreft een pistonmachine in combinatie met een losse bonenmaler.

Dit is dus net iets anders dan de Sage The Oracle Touch, maar brengt wel meerdere voordelen met zich mee. Zo betaal je bijvoorbeeld fors minder voor déze pistonmachine. Wel moet je rekening houden met minder mogelijkheden; deze variant heeft bijvoorbeeld geen touchscreen display.

Sage the Dynamic Duo Stainless Steel
Kafea.nl
Logo