Senseo Quadrante review

Gaat je voorkeur uit naar een goed Senseo apparaat? En heb je een relatief groot gezin of relatief groot huishouden? In dat geval zijn de meeste Senseo apparaten iets te basic voor je. Veel van die apparaten zijn namelijk klein uitgevoerd en zijn daardoor niet geschikt voor grotere gezelschappen.

Een Senseo apparaat dat hier wel geschikt voor lijkt te zijn, is de Senseo Quadrante. Dit apparaat heeft een groot reservoir, beschikt over unieke technologieën en kan twee kopjes koffie tegelijkertijd zetten. Of wij de aanschaf van dit apparaat aan kunnen raden, ga je lezen in deze Senseo Quadrante review.

Philips Senseo Quadrante

In deze review bespreken wij dit Senseo apparaat van A tot Z. We kijken naar de belangrijkste kenmerken, naar de belangrijkste pluspunten, naar eventuele minpunten en naar het kostenplaatje. Tevens vertellen we je meer over de ervaringen van andere gebruikers van de Senseo Quadrante.

De voordelen van de Senseo Quadrante

Met de Senseo Quadrante HD7865/60 heeft Philips indruk weten te maken. Toen dit Senseo apparaat gelanceerd werd, reageerden al snel veel potentiële kopers erg enthousiast. Uiteindelijk is gebleken dat veel gebruikers daadwerkelijk erg blij zijn met dit innovatieve Senseo apparaat.

Toen wij dit apparaat uit mochten proberen, werden wij ook enthousiast. Het apparaat biedt veel voordelen, waarvan wij onderstaande voordelen het belangrijkste vinden:

 • Dit Senseo apparaat heeft een groot waterreservoir
 • De Quadrante is op een slimme manier vormgegeven
 • De smaak van de koffie is overheerlijk
 • De lekbak van dit apparaat is verstelbaar
 • De Quadrante kan twee kopjes koffie tegelijkertijd zetten
 • De prijs-kwaliteitsverhouding is dik in orde
 • De Quadrante is makkelijk en snel te bedienen
 • De Quadrante is makkelijk te reinigen en schoon te houden

Groot waterreservoir

Het belangrijkste voordeel van dit Senseo apparaat is toch wel het reservoir. Dit reservoir heeft een inhoud van 1,2 liter; dit is echt véél groter dan bij veel andere Senseo apparaten het geval is.

Met dank aan dit grote waterreservoir is dit apparaat geschikt voor grotere huishoudens. Leef je bijvoorbeeld samen met je partner en 2 kinderen? En drinken jullie na het avondeten graag een kopje koffie? Met de Quadrante kun je tot maar liefst 7 kopjes koffie met één vulling van het waterreservoir zetten.

Senseo Quadrante waterreservoir

Dit is niet alleen erg praktisch, maar biedt dus ook veel gemak. Je kunt snel meerdere kopjes koffie zetten, zonder dat je hiervoor het reservoir bij hoeft te vullen.

Tevens zijn wij over de plaatsing van dit waterreservoir erg enthousiast. Het reservoir bevindt zich aan de zijkant van de machine; je kunt dit reservoir moeiteloos uit het apparaat halen. Neem het reservoir mee naar de kraan, vul ‘m tot de rand en klik ‘m weer vast in de zijkant van de machine. Erg handig wat ons betreft.

Slimme vormgeving

Als je de Senseo Quadrante naast andere Senseo apparaten zet, valt één ding direct op: de vormgeving. Veel Senseo apparaten zijn langwerpig, terwijl deze variant een vierkante vorm heeft. Om twee redenen heeft Senseo hier bewust voor gekozen:

 • Grootte van het waterreservoir: door een vierkant apparaat te ontwikkelen, was Senseo in staat om een groter waterreservoir in te bouwen. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, brengt dit het nodige gemak met zich mee.
 • Perfect in een hoek te zetten: met dank aan de vierkante vorm kun je deze machine goed in een hoek neerzetten. Bij een normaal Senseo apparaat is dat lastig door de ietwat afwijkende vorm. Overigens kun je de Senseo Quadrante – door de vorm – ook perfect tegen een muur in de keuken aanzetten. Hierdoor neemt dit apparaat relatief weinig ruimte in beslag.

Overheerlijke smaak van de koffie

De koffie die dit apparaat weet te leveren, is overheerlijk te noemen. Senseo heeft bij dit apparaat voor een uniek koffiezetsysteem gekozen; de Koffieboost technologie. Dankzij deze technologie worden alle aroma’s uit de koffiepads gehaald.

Hoe dit komt? Dit is te danken aan de pomp van dit Senseo apparaat. Deze pomp pompt het water van de boiler naar het koffiepad. Doordat deze pad met heet water in aanraking komt, komen alle aroma’s vrij uit het pad. Deze aroma’s komen als het ware in de koffie terecht, waardoor je van een overheerlijke smaak gaat genieten.

De werking is zowel slim als simpel te noemen. Het is geen hele unieke technologie, maar de technologie is door Philips/Senseo perfect doorontwikkeld. Juist door deze doorontwikkeling zou eigenlijk elk Senseo apparaat met dit systeem uitgevoerd moeten zijn.

Lekbak is verstelbaar

Heb je als eens een Senseo apparaat in je keuken gehad? Dan weet je ongetwijfeld dat je niet alle kopjes onder de uitloop van het apparaat kwijt kunt. Dit heeft puur te maken met de compacte afmetingen, waardoor een groter kopje niet onder de koffie uitloop past.

Bij de Senseo Quadrante is daar gelukkig géén sprake van. Men heeft er namelijk voor gekozen om de lekbak in hoogte verstelbaar te maken. Dit betekent dat je zelfs grotere kopjes of mokken onder de uitloop van dit Senseo apparaat kunt zetten.

Senseo Quadrante lekbak

Wil je juist graag gebruik maken van kleinere koffiekopjes? Dan kun je de lekbak beter iets omhoog schuiven; de koffie komt dan met een kortere weg in het kopje terecht, waardoor de koffie minder spettert. Al met al kun je met deze verstelbare lekbak echt alle kanten op.

Twee kopjes koffie tegelijkertijd

Eerder in deze Senseo Quadrante review hebben we het grote waterreservoir uitgebreid besproken. Dankzij dit reservoir ben je in staat om meerdere kopjes koffie te zetten, zonder dat je voortdurend het reservoir bij hoeft te vullen.

De Philips Senseo Quadrante biedt op dit gebied nóg een voordeel: je kunt twee kopjes koffie tegelijkertijd zetten. Met dank aan de dubbele koffie uitloop laat je moeiteloos twee kopjes koffie tegelijkertijd vullen. Dit is niet alleen erg gemakkelijk, maar bespaart je ook de nodige tijd.

Wil je liever één kopje koffie vullen? Uiteraard is ook dat mogelijk. Je kunt zelf selecteren of je een of twee kopjes wilt laten vullen. Met de Philips Senseo Quadrante kun je alle kanten op!

Prima prijs-kwaliteitsverhouding

Zoals je in deze Senseo Quadrante review kunt lezen, zijn wij erg enthousiast. Dit enthousiasme wordt alleen maar verder versterkt door de uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding:

 • Kwaliteit: de kwaliteit is simpelweg dik in orde, net zoals bij de andere apparaten van Senseo het geval is.
 • Prijskaartje: ondanks dat de Senseo Quadrante echt een uniek apparaat is, zie je dit niet heel duidelijk aan het prijskaartje af. Je betaalt ongeveer 85 euro voor dit Senseo apparaat, wat volgens ons een héél interessant prijskaartje is.

Wil je graag de komende jaren gebruik kunnen maken van een fijn Senseo apparaat? Dat is hét apparaat dat perfect op je wensen aansluit. Dit apparaat is namelijk van een prima kwaliteit, terwijl de meerprijs ten opzichte van ‘normale’ Senseo apparaten reuze mee valt.

Ideale bediening

Over de bediening van de Philips Senseo Quadrante zijn wij ook erg te spreken. Zelfs als je nog nooit van een Senseo apparaat gebruik hebt gemaakt, spreekt de bediening direct voor zich.

Het eerste wat je moet doen, is controleren of er nog voldoende water in het reservoir zit. Mocht dit niet het geval zijn, vul je het afneembare waterreservoir makkelijk bij. Vervolgens is het zaak dat je de gewenste koffiepad op de juiste manier in het apparaat legt. Dit kun je maar op één manier doen; je kunt hier dus niet de mist mee in gaan.

Philips Senseo Quadrante bediening

Vervolgens hoef je uit slechts twee knoppen een keuze te maken: de knop voor 1 kopje koffie of de knop voor 2 kopjes koffie. Nadat je de gewenste knop ingedrukt hebt, gaat dit Senseo apparaat direct voor je aan de slag. Het apparaat zet de overheerlijke koffie in een kort tijdsbestek, waarna het echte genieten begint.

Wat ons betreft is deze bediening echt ideaal. Bij veel andere apparaten zie je een overvloed aan knoppen en dergelijke, maar daar is bij de Senseo Quadrante geen sprake van. Doordat deze machine slechts twee knoppen kent, bedien je ‘m op een ideale manier.

Overigens is er bovenop nóg een knop te vinden; de aan- en uitknop van het apparaat. Deze knop hoef je in principe alleen te gebruiken als je het apparaat aan wilt zetten. Voor het uit zetten van de machine hoef je slechts 30 minuten te wachten; dit apparaat schakelt zichzelf namelijk na een periode van 30 minuten automatisch uit.

Makkelijk te reinigen

Doordat Senseo voor een slimme vormgeving heeft gekozen, geniet je van nóg een voordeel. Het voordeel dat je deze machine makkelijk en snel kunt reinigen.

Zo beschikt de Senseo Quadrante over de EasyClean-functie. Met dank aan deze functie heb je naar het reinigen van deze machine nagenoeg geen omkijken.

Ook is het fijn dat deze machine over tal van vaatwasmachinebestendige onderdelen beschikt. Meerdere onderdelen hoef je hierdoor niet eens met de hand af te wassen. Nee, je stopt deze onderdelen in de vaatwasser, waarna de vaatwasser zijn werk gaat doen.

Tevens is het fijn dat deze machine een ontkalkingsindicator heeft. Door deze indicator in de gaten te houden, weet je precies wanneer je dit apparaat moet ontkalken.

Let op: wij hebben deze machine niet lang genoeg uitgeprobeerd om over de ontkalkingsindicator een oordeel te vellen. Op de website van Senseo valt in ieder geval te lezen dat deze indicator aanwezig is. Bij Coolblue wordt echter aangegeven dat dit Senseo apparaat geen ontkalkingsindicator heeft. In onze ogen is dit een fout(je) van Coolblue, aangezien Senseo hier ongetwijfeld alles van/over weet.

Overige voordelen

Blijft het bij alleen deze voordelen? Nee, zeker niet. In onze ogen heeft dit Senseo apparaat nog veel meer te bieden. Aangezien wij deze review beknopt willen houden, hebben wij ons alleen tot de belangrijkste voordelen beperkt. Als je een nóg beter beeld van dit Senseo apparaat wilt krijgen, kun je het beste onderstaande video even bekijken. Deze video is in het Duits, maar in dit geval zeggen de beelden meer dan de woorden:

De nadelen van de Senseo Quadrante

Zijn wij voor de volle 100% overtuigd van dit Senseo apparaat? Nee, dat is niet het geval. Net zoals bij de allerduurste koffiemachines brengt ook de Senseo Quadrante enkele nadelen met zich mee.

Wegen deze nadelen op tegen de vele voordelen? Wat ons betreft niet. Wij vinden de voordelen vele malen zwaarder wegen, maar we willen je wel uitgebreid informeren over de nadelen. De belangrijkste nadelen vind je hieronder alvast op een rijtje:

 • Dit apparaat biedt weinig instelmogelijkheden
 • Dit apparaat biedt weinig extra’s
 • De Senseo Quadrante maakt relatief veel lawaai
 • De koffie is niet super sterk

Weinig instelmogelijkheden

Wil je graag de volledige controle houden over de smaak van de koffie? Dan is de Senseo Quadrante niet de meest ideale optie voor je. Of beter gezegd: dan is een Senseo apparaat sowieso niet de meest ideale optie voor je.

Een Senseo apparaat is een vrij basic apparaat wat betreft instelmogelijkheden. Bij de Senseo Quadrante kun je bijvoorbeeld maar één ding zelf instellen: de hoeveelheid koffie. Je kunt kiezen voor één kopje of voor twee kopjes.

Iets waar je geen invloed op hebt, is bijvoorbeeld de sterkte van de koffie. Ook kun je niet zelf de temperatuur van de koffie instellen. Bij een luxere koffiemachine is dit veelal wel het geval, maar daar is het prijskaartje dan ook naar.

Weinig extra’s

Bij de Senseo Quadrante hoef je op niet al te veel extra’s te rekenen. Zo beschikt dit Senseo apparaat bijvoorbeeld niet over een warmhoudplaat, niet over een perfect waterfilter of over een melkopschuimmethode.

Geef je de voorkeur aan een koffiespecialiteit met melk? Dan heb je eigenlijk maar één keuze: een melkopschuimer aanschaffen en daarmee de juiste melk creëren. Een andere optie die door Senseo aangedragen wordt, is om met melkpoeder uit een cupje of pad te werken. In onze ogen is de smaak hiervan absoluut niet te vergelijken met de koffiemelk zoals deze hoort te zijn.

In de wereld van Senseo is het één van de meest unieke apparaten, maar ten opzichte van andere koffiemachines is dit toch een basic apparaat. Mocht je meer waarde aan extra’s hechten, kun je beter voor een volautomatische koffiemachine kiezen.

Relatief lawaaierig

Over de werking van dit Senseo apparaat zijn wij erg enthousiast. Het apparaat is makkelijk te bedienen, werkt snel en zorgt ook voor een overheerlijke smaak van de koffie. Wat ons echter flink tegenviel, is het geluidsniveau van deze machine.

Om een onduidelijke reden produceert dit apparaat behoorlijk wat lawaai. Dat is vooral het geval als de machine daadwerkelijk een kopje koffie aan het zetten is. Toen wij de beoordelingen van andere gebruikers doornamen, zagen wij dat dit een bekend probleem is. Sommige gebruikers wijten dit aan de lekbak van de machine; daarin zitten blijkbaar onderdelen die voor de nodige trillingen zorgen.

Philips Senseo Quadrante HD7865 60

Geen super sterke koffie

Geef je de voorkeur aan een hele sterke espresso? Dan is de Senseo Quadrante niet ideaal voor je. Dat heeft vooral met de volgende oorzaken te maken:

 • Je kunt niet de sterkte zelf instellen. Zoals je hierboven reeds hebt kunnen lezen, is het niet mogelijk om invloed op de koffiesterkte uit te voeren.
 • De koffie zelf is ook niet super sterk. Door het unieke zetsysteem geniet je van heerlijke koffie, maar de aroma’s zijn niet super sterk te noemen. Mocht je per sé een lekker sterk bakkie koffie willen drinken, is dit niet het meest ideale apparaat.

Ervaringen van andere kopers

Heb je deze Senseo Quadrante review volledig doorgenomen? Dan heb je ongetwijfeld opgemerkt dat wij erg enthousiast zijn. Dit geldt niet alleen voor ons, maar ook voor veel andere gebruikers. Bij one partner Coolblue zijn bijvoorbeeld 500 reviews achtergelaten. Van deze 500 reviews is de gemiddelde score maar liefst een 9,0.

Senseo Quadrante beoordelingen

Bij onze partner Bol.com zijn maar liefst 1040 reviews achtergelaten. Van deze reviews is de gemiddelde score een 4,6 op een schaal van 1 tot 5. Zoals je aan deze gemiddelden kunt zien, zijn de meeste kopers heel erg tevreden met dit Senseo apparaat.

Enkele veelzeggende beoordelingen hebben wij voor je op een rijtje gezet:

 • Een zeer mooi toestel dat perfect werkt . Het reservoir laat zich handig bijvullen. De smaak van de koffie is excellent.
 • Eenvoudige bediening, degelijk afgewerkt, groot water reservoir, lekkere koffie. Meer kun je niet van een koffiezetapparaat verwachten lijkt me.
 • Geweldig apparaat. Zet volle kopjes koffie en nog snel ook.
 • Ook een mooi compact apparaatje, neemt niet veel ruimte in en staat leuk op je aanrecht.
 • Zeer mooi. Handig in gebruik. Waterreservoir kan je gemakkelijk en snel bijvullen en terug plaatsen. Het water is snel opgewarmd.
 • Het doet precies wat het goed moet doen, lekkere senseo koffie maken!
 • In vergelijking met eerdere Senseo apparaten is dit wel de meest stevige degelijke uitvoering. En het allerbelangrijkste: je zet er heerlijke koffie mee.
 • Makkelijk in gebruik en ook nog eens lekker
 • Net zoals mijn vorige, die het jaren prima heeft gedaan, is deze ook weer helemaal oké! Hoop dat ie het net zo lang volhoudt als de vorige.
 • Binnen 2 weken moest ik het apparaat al insturen ter reparatie. Lampje bleef knipperen en nam geen water meer op.
 • Vormgeving is leuk en handig. Helaas worden de trillingen van de pomp te veel doorgegeven aan plaatje waar de kopjes op staan. Al verschillende keren is het kopje hierdoor iets opzij getrild, en loopt de koffie ernaast

Dat niet alle beoordelingen tevreden zijn, blijkt uit de twee laatste beoordelingen. Overigens viel het ons op dat meerdere kopers een defect apparaat hebben ontvanger. Mocht je de Senseo Quadrante kopen, check dan goed bij ontvangst of het apparaat naar wens functioneert.

De Senseo Quadrante kopen

Sluit de Senseo Quadrante volledig op je wensen aan? En wil je dit handige, compacte en betaalbare Senseo apparaat daarom direct aanschaffen? Dan raden wij je aan om dit bij één van onderstaande webshops te doen. Deze webshops hanteren prima voorwaarden, verlenen de juiste service én stunten regelmatig met een korting. Check de prijzen bij onze partners goed, zodat je mogelijk van een aanbieding kunt profiteren.

Alternatieven

De Senseo Quadrante maakt héél veel gebruikers blij, maar enkele gebruikers ook iets minder blij. Ben jij ook nadelen tegengekomen waar je je vraagtekens bij zet? Dan doe je er verstandig aan om ook naar andere apparaten te kijken. Onder meer onderstaande Senseo apparaten zijn wat ons betreft een interessant alternatief voor de Philips Senseo Quadrante.

Philips Senseo Select CSA230/90

Heb je liever een ‘normaal’ Senseo apparaat? Dan raden wij je deze variant van Philips/Senseo aan. Dit koffiezetapparaat heeft de kenmerkende vorm van een Senseo apparaat, maar heeft hierdoor wel een kleiner waterreservoir.

Opvallend genoeg kun je met dit Senseo apparaat ook 2 kopjes per zetbeurt zetten. Mocht je meerdere kopjes koffie achter elkaar willen zetten, kom je er echter al snel achter dat het reservoir echt aan de kleine(re) kant is. Daarentegen betaal je voor dít Senseo apparaat wel minder geld.

Philips Senseo Select CSA230 90

Philips Senseo Eco-model HD6552/38

Wil je het liefste zo min mogelijk geld uitgeven aan een Senseo apparaat? Dan is dit wellicht de beste optie voor je. Dit apparaat kost nog geen 50 euro en staat in de keukens van vrij veel koffiedrinkers. Dat veel koffiedrinkers voor dit Senseo apparaat kiezen, is volgens ons veelzeggend.

Je moet wel goed beseffen dat dit echt een basic Senseo apparaat is. Met dit apparaat kun je koffie zetten, maar je hoeft op niet al te veel extra’s te rekenen. Daar is echter het prijskaartje dan ook naar. Met dit Senseo apparaat ben je overigens ook in staat om 2 kopjes per zetbeurt te zetten. Erg handig wat ons betreft.

Philips Senseo Eco-model HD6552 38
Kafea.nl
Logo