Beste servethouder

Genieten van een heerlijke maaltijd; wat heb je daar voor nodig? Allereerst natuurlijk lekker eten en drinken. Daarnaast moet je over het juiste servies beschikken en moet je de tafel op een leuke manier dekken. Daarnaast is het advies om voor leuke randzaken te zorgen, zoals bijvoorbeeld leuke servertjes. Maar, hoe kun je deze servetjes nou op een leuke manier serveren? Daarvoor kun je het beste een servethouder gebruiken.

In een servethouder bewaar je moeiteloos de nodige servetjes. Dit is niet alleen heel handig, maar een goede servethouder brengt ook nog een gave uitstraling met zich mee. Je geniet dus met de beste servethouder van een win-win situatie op jouw tafel. Maar, wat is nou de beste servethouder waar je voor kunt kiezen? In dit artikel hebben wij een top 5 van servethouders voor je op een rijtje gezet!

Onze top 5 servethouders

Afbeelding

Product


Umbra Buddy Servettenhouder - zwart

Onze beste koop!

Umbra Buddy Servettenhouder - zwart

Beste koop servethouder

of

Rivièra Maison East Village Napkin Holder

Rivièra Maison East Village Napkin Holder

Beste design servethouder

of

Ambiente Crème Fleur de Lys

Ambiente Crème Fleur de Lys

Beste servethouder met servetten

of

Relaxdays 2 x servettenhouder van bamboehout

Relaxdays 2 x servettenhouder van bamboehout

Beste set servethouders

of

Ambiente servettenhouder hart zwart

Ambiente servettenhouder "hart" zwart

Beste voordelige servethouder

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Umbra Buddy Servettenhouder - zwart

Beste koop servethouder

Umbra Buddy Servettenhouder - zwart

of

Rivièra Maison East Village Napkin Holder

Beste design servethouder

Rivièra Maison East Village Napkin Holder

of

Ambiente Crème Fleur de Lys

Beste servethouder met servetten

Ambiente Crème Fleur de Lys

of

Relaxdays 2 x servettenhouder van bamboehout

Beste set servethouders

Relaxdays 2 x servettenhouder van bamboehout

of

Ambiente servettenhouder hart zwart

Beste voordelige servethouder

Ambiente servettenhouder hart zwart

of

De voor- en nadelen van een servethouder

Als je zou willen, zou je jouw gehele keuken vol kunnen stoppen met allerlei keukenaccessoires. Zo kun je alleen al voor een kopje koffie tientallen accessoires aanschaffen; denk hierbij aan een cacaostrooier, aan een koektrommel en aan een suikerpot. Is het nou echt noodzakelijk om dergelijke accessoires aan te schaffen? Nee, het is niet noodzakelijk, maar het is wel leuk én handig.

Dat is ook het geval als je voor een servethouder kiest. Een servethouder is echt niet onmisbaar, maar brengt wel meerdere voordelen met zich mee. Het leuke hierbij is ook dat je op meerdere plekken in huis van deze voordelen kunt genieten.

Zo geniet je bijvoorbeeld in jouw keuken van de servethouder. Dit is vooral te danken aan het praktische gemak; in de houder kun je altijd jouw servetten bewaren. Ongeacht waar je de servethouder vervolgens neerzet, weet je altijd de servetten te vinden. Dit brengt niet alleen praktisch gemak met zich mee, maar zorgt tegelijkertijd ook voor een strakke keuken.

Wil je de servethouder vervolgens bij het eten gebruiken? Dan geef je ‘m een prominente plek op jouw eettafel. Ook dat is aan te raden, aangezien een gemiddelde servethouder een gave uitstraling heeft. Met de juiste servethouder weet je dan ook jouw gedekte tafel nóg verder aan te kleden. Heeft één van jouw gasten tijdens het eten een servet nodig? Dan weet hij/zij deze ook direct te vinden.

Bijkomend voordeel: je kunt uit vrij veel soorten servethouders kiezen. Zo kun je kiezen voor grote varianten, voor kleine varianten, voor lage varianten en voor hoge varianten. Ook kun je uit allerlei materiaalsoorten kiezen, uit allerlei stijlen en uit allerlei kleurstellingen. Je hebt dus altijd wel voldoende mogelijkheden om de beste servethouder voor in jouw keuken uit te kiezen.

Zoals we hierboven al stelden, is een servethouder echter niet onmisbaar. Als je de servethouder eenmaal in jouw keuken hebt staan, geniet je toch oprecht van dit handige accessoirestuk. Dat is iets waar wij van overtuigd zijn. Bovendien hoef je met slechts twee zaken rekening te houden:

 • De plaatsing van de servethouder: het is uiteraard wel zaak dat je een handige plek voor de servethouder uit gaat kiezen. Dit is niet altijd even gemakkelijk, omdat sommige servethouders een ietwat onhandige vormgeving hebben.
 • Het bijhouden van de voorraad: tevens moet je ervoor zorgen dat je altijd voldoende servetten in huis hebt. Heb je deze servetten niet? Dan heb je in principe ook niks aan de beste servethouder. Zorg er daarom voor dat je met enige regelmaat nieuwe servetten aanschaft.
 Overigens is een goede servethouder niet alleen voor in huis geschikt. Nee, ook veel horecagelegenheden kiezen voor de aanschaf van één of meerdere servethouders zijn. Aangezien veel mensen baat bij een goede servethouder hebben, hebben wij een uitgebreid onderzoek uitgevoerd. Tijdens dit onderzoek zijn wij op zoek gegaan naar de beste servethouders van dit moment. Onze bevindingen delen wij graag in onderstaande reviews met je!

Beste koop – Umbra Buddy Servettenhouder – zwart

Grote varianten, kleurrijke varianten, kleine varianten en varianten van glas. Het zijn slechts enkele voorbeelden van de vele varianten in het aanbod van servethouders. Juist doordat het aanbod zó divers is, was het voor ons niet gemakkelijk om de beste koop aan te wijzen.

Uiteindelijk hebben wij besloten om onze pijlen te richten op de beste gangbare servethouder. Oftewel; de servethouder waar veel huishoudens voor zouden kunnen kiezen. Aan de hand van deze criteria zijn wij uiteindelijk op deze Umbra Buddy Servettenhouder gekomen. Dit is volgens ons de beste servethouder van dit moment.

Deze prestigieuze titel is aan onder meer de toffe uitstraling te danken. Zoals je op de foto al kunt zien, bestaat deze houder eigenlijk uit twee personen. Deze twee personen hebben exact dezelfde vorm een houden hun handen omhoog. Als je naar deze personages kijkt, word je eigenlijk direct blij. Dat is althans wel iets waar wij ‘last’ van hadden én hebben.

Ook de kleurstelling van deze servethouder vinden wij subliem. Het merk Umbra heeft er namelijk voor gekozen om deze servethouder volledig in het zwart uit te voeren. Dit geldt voor het gehele onderstel, maar ook voor de twee personages. Juist dankzij deze kleur heeft de servethouder een luxe uitstraling.

Tegelijkertijd heeft deze servethouder ook iets jeugdigs over zich heen hangen. In onze ogen is deze houder dan ook ideaal als je nog kleine(re) kinderen hebt; zij worden ongetwijfeld ook snel gek op deze servethouder.

De afmetingen van deze houder zijn in onze ogen ook ideaal. De houder is namelijk 15 centimeter breed en 9 centimeter hoog. Dit is niet overdreven groot, maar stelt je daardoor juist wel in staat om deze houder makkelijk op te bergen. Handig, aangezien je keuken ongetwijfeld al vol met allerlei andere keukenaccessoires staat.

Beste servethouder Umbra

Overigens is deze servethouder volledig van kunststof vervaardigd. Dit materiaal zorgt ervoor dat deze houder slechts 255 gram weegt; ideaal wat ons betreft. Ook zorgt dit materiaal voor de (gewenste) lange levensduur. Kunststof kan immers tegen een stootje en is slijtvast. Je geniet dan ook jarenlang van deze geweldige servettenhouder.

Moet je voor deze beste servettenhouder de hoofdprijs betalen? Nee, dat valt reuze mee. Bij onze partner Bol.com kost deze houder slechts 20 euro. Een prima prijskaartje in onze ogen, zeker gezien de kwaliteit van deze houder!

Hebben wij ook nog nadelen aan deze houder ondervonden? Nou, eigenlijk slechts één nadeel. Dit nadeel heeft betrekking op de hoogte; als je grotere servetten gebruikt, is deze houder net iets aan de korte kant. Het was in onze ogen beter geweest als de personages nét een paar centimeter hoger uitgevoerd zouden zijn.

De houder had van ons een paar centimeter hoger mogen zijn; dat had handiger geweest voor de grotere servetten.

Voordelen

 • Geweldig design
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Voor allerlei servetten geschikt
 • Weegt slechts 255 gram

Nadelen

 • Had iets hoger mogen zijn

Conclusie

De Umbra Buddy Servettenhouder – zwart is volgens ons onderzoek de beste servettenhouder van dit moment. Deze houder ziet er geweldig uit, is van een prima kwaliteit en neemt ook niet al te veel ruimte in beslag. Tevens kun je allerlei soorten servetten in deze houder bewaren; je betaalt bovendien niet de hoofdprijs voor de beste servethouder. Een ware aanrader dus!

Beste design servethouder – Rivièra Maison East Village Napkin Holder

Besteed jij veel tijd aan het dekken van de tafel? Vind je het bijvoorbeeld leuk om al het servies op een leuke manier op de tafel neer te leggen? En hecht je daarbij ook veel waarde aan de uitstraling van het servies? Dan is het wellicht interessant om voor een design servethouder te kiezen.

Wat een design servethouder volgens ons is? Dat is eigenlijk een houder waarvan je niet direct door hebt dat dit een servethouder is. Nee, als je een design houder op tafel neerzet, is dit eigenlijk een decoratiestuk. In onze ogen is dat zéker het geval als je voor deze Rivièra Maison East Village Napkin Holder kiest. Dít is volgens ons de beste design servethouder van dit moment!

Over de uitstraling/vormgeving van deze houder raken wij maar niet uitgesproken. Deze houder lijkt niet op een servethouder, onder meer door de unieke vorm. Deze houder is namelijk vierkant, terwijl veel andere houders toch een rechthoekige vorm hebben. Alleen al qua vormgeving blinkt deze servethouder dus uit.

Daarnaast valt ook het materiaalgebruik op. De houder zelf is namelijk van aluminium vervaardigd; het soort van plankje is echter van hout gemaakt. Deze twee materialen vormen een bijzondere combinatie, maar wel een onwijs fraaie combinatie wat ons betreft. Overigens is dit plankje van mangohout gemaakt; Rivièra Maison heeft dus niet zomaar voor een houtsoort gekozen.

Verder is het aluminium ook nog met een zwarte coating afgewerkt. Dát zorgt voor een klassieke en strakke uitstraling. Als we naar het geheel kijken, worden we eigenlijk direct blij. Wij zijn er oprecht van overtuigd dat deze design servettenhouder een aanwinst voor in jouw keuken én op de eettafel is.

Uiteraard kun je bij dit product van de gekende Rivièra Maison kwaliteit uitgaan. De juiste materialen zijn gebruikt, terwijl de houder ook grandioos afgewerkt is. Die combinatie zorgt voor een lange levensduur; wij zijn ervan overtuigd dat je echt jarenlang van deze design servettenhouder kunt genieten!

Riviera Maison servethouder

Moet je bij deze design servethouder ook nog met een rekening houden? Ja, toch wel. Zo viel het vrij hoge prijskaartje ons direct op. Bij onze partner Bol.com betaal je een bedrag van 35 euro; dat vinden wij toch vrij prijzig maar voor een servettenhouder.

Tevens is de kans groot dat je aan het begin even aan de vormgeving moet wennen. Je kunt een servetje namelijk alleen eruit pakken als je het houten plankje op de juiste manier weet te bewegen. Gelukkig went dit vrij snel, waarna je met veel plezier van deze design houder gebruik gaat maken!

Dit is zeker geen goedkope servettenhouder; je betaalt 35 euro voor deze prachtige houder.

Voordelen

 • Echt een uniek design
 • Van aluminium én hout vervaardigd
 • Prima kwaliteit
 • Ideale afmetingen
 • Een ware aanwinst voor in huis

Nadelen

 • Deze houder is niet goedkoop
 • Gebruik is aan het begin mogelijk even wennen

Conclusie

De Rivièra Maison East Village Napkin Holder is wat ons betreft de beste design servethouder. Deze houder heeft een prachtige en unieke uitstraling; het is hoe dan ook een ware aanwinst voor in jouw keuken en op jouw eettafel. Verder heeft het merk Rivièra Maison voor de juiste materialen en een prima afwerking gezorgd. Al met al een prima aanwinst voor in jouw design-interieur.

Bekijk prijzen van de Rivièra Maison East Village Napkin Holder bij verschillende winkels:

Beste servethouder met servetten – Ambiente Crème Fleur de Lys

Het aanbod van servethouders is ongekend divers. Dat blijkt onder meer uit de twee hierboven besproken servethouders; deze houders hebben beide immers een hele andere uitstraling. Maar, de verschillen zijn niet alleen qua vormgeving zichtbaar. Nee, er bestaan ook gewoon meerdere soorten servettenhouders.

Zo is het ook mogelijk om voor een servethouder mét servetten te kiezen. Dit betekent dat je eigenlijk twee vliegen in één klap vangt. Mocht jouw voorkeur hier naar uit gaan, kies je volgens ons het beste voor deze houder van Ambiente. Op basis van ons onderzoek kunnen wij namelijk concluderen dat dít de beste servethouder met servetten is.

Waarom wij dat vinden? Nou, dat heeft eigenlijk met meerdere redenen te maken. Allereerst zijn wij erg te spreken over het design van deze houder. Het merk Ambiente heeft hierbij overduidelijk voor eenvoud gekozen. Tevens hebben wij het idee dat dit design gebaseerd is op hekwerk; het figuurtje op deze servethouder tref je namelijk ook bij hekwerk aan.

Verder vinden wij de kleurstelling ook echt prachtig. Ambiente heeft hierbij voor een crèmeachtige kleur gekozen. Een kleur die enigszins op wit lijkt, maar toch onderscheidend is. Volgens ons is deze houder sowieso een aanwinst voor in jouw keuken en op jouw eettafel.

Hierbij is het ook ideaal dat je passende servetten meegeleverd krijgt. Zoals je op de foto kunt zien, zijn deze servetten geheel in de stijl van de houder. Op deze servetten staat immers ook het unieke figuurtje afgebeeld. Het figuurtje dat je dus ook bij een hekwerk aan kunt treffen.

Zijn de meegeleverde servetten op? Dan kun je dezelfde servetten weer van ditzelfde merk bestellen. Overigens kun je hierbij ook voor veel andere soorten servetten van dit merk kiezen. Zo vind je bij onze partner Bol.com een divers aanbod van servetten van dit merk.

Overigens heeft Ambiente deze servethouder van metaal vervaardigd. Dit betekent dat deze houder relatief zwaar is, maar dat ‘ie wel tegen een stootje kan. Bij juist gebruik geniet je dan ook jarenlang van deze servettenhouder. Dat is overigens ook te danken aan de afmetingen: de houder is 14 centimeter breed en 10 centimeter hoog.

Deze afmetingen zijn volgens ons bijna perfect. Het enige waar wij niet overtuigd van zijn, is de hoogte van 10 centimeter. Als je net iets grotere servetten in deze houder neerzet, gaan de servetten hangen. Het zou dan ook beter zijn geweest als deze houder nét iets hoger uitgevoerd zou zijn geweest.

Tevens moet je goed rekening met het onderstel van de houder houden. Dit onderstel ziet er geweldig uit, maar kan wel gaan ‘wiebelen’. Dat is bijvoorbeeld het geval als één van de pootjes licht gaat buigen.

Maar, voor deze beste servettenhouder mét servetten betaal je niet de hoofdprijs. Nee, deze houder kost bij onze partner Bol.com slechts 22 euro. Dat vinden wij een prima prijskaartje, zeker omdat je de bijpassende servetten al direct meegeleverd krijgt.

Deze servettenhouder had wat ons betreft beter een paar centimeter hoger mogen zijn.

Voordelen

 • Inclusief servetten geleverd
 • Gunstig geprijsd
 • Prima kwaliteit
 • Fraaie vormgeving
 • Van metaal vervaardigd (=robuust)

Nadelen

 • Had iets hoger mogen zijn
 • Onderstel kan gaan wiebelen

Conclusie

De Ambiente Crème Fleur de Lys is volgens ons de beste servethouder inclusief servetten. Bij aanschaf krijg je direct servetten geleverd, welke dezelfde uitstraling als de houder hebben. Mochten deze servetten op zijn, kun je ze altijd weer bijbestellen. De houder en de servetten tezamen vormen in ieder geval een prachtige combinatie!

Beste set servethouders – Relaxdays 2 x servettenhouder van bamboehout

Wil jij het liefste jouw keuken zo strak mogelijk houden? Maar, weet je ook dat jullie de nodige servetten per dag of per week gebruiken? Dan kun je wellicht het beste voor een set van servettenhouders kiezen. In dat geval kun je dubbel zoveel servetten bewaren.

Spreekt jou dit wel aan? Dan kun je volgens ons het beste kiezen voor deze set van Relaxdays. Uit ons onderzoek is namelijk gebleken dat dit de beste set servethouders is. Wij vertellen je hieronder graag iets meer informatie over deze set, puur omdat we behoorlijk enthousiast zijn.

Deze set bestaat uit twee servethouders. Beide houders hebben hierbij dezelfde afmetingen: 3,7 centimeter hoog, 21,7 centimeter breed en 21,7 centimeter diep. Met dank aan deze afmetingen zijn de houders geschikt voor servetten van maximaal 33 bij 33 centimeter. Ook als je kleinere servetten gebruikt, is dat geen enkel probleem. De servetten van 33 bij 33 centimeter moet je overigens wel opvouwen, waarmee je ze passend maakt voor in deze houders.

Iets wat super handig is, is de bol op de houder. Deze bol zorgt ervoor dat de servetten netjes blijven liggen; dit betekent dat je deze houder ook moeiteloos in de tuin kunt gebruiken. Je hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat de servetten van deze houder afwaaien.

De beide servettenhouders zijn van bamboe vervaardigd. In onze ogen zorgt dit voor een fraaie en klassieke uitstraling. Daarbovenop komt nog eens dat de bol van verchroomd ijzer vervaardigd is. In onze ogen vormt dit een fraaie combinatie met het bamboe, maar dit moet maar net jouw smaak zijn.

Wij zijn in ieder geval van een lange levensduur overtuigd. Iets wat aan het materiaalgebruik te danken is, maar ook aan de afwerking. Zoals je op de foto’s kunt zien, is deze houder gewoonweg netjes afgewerkt. Wat ons betreft kun de houders ook nog veelzijdig gebruiken; je kunt ze immers binnen én buiten gebruiken.

Set van servethouders beste

Bovendien betaal je voor deze houders echt niet de hoofdprijs. Nee, bij onze partner Bol.com kost deze set slechts 27,80 euro. Dit betekent dat je 13,9 euro voor één houder moet betalen; daarmee komt de houder ook in aanmerking voor de titel ‘beste voordelige servethouder’.

Wel zijn wij van mening dat dit niet de meest fraaie servettenhouders zijn. Het ontwerp is eigenlijk ietwat saai, maar de bol is daarentegen wel opvallend. Wat ons betreft had Relaxdays in ieder geval iets meer aandacht aan het design mogen besteden.

Dit zijn niet de meest fraaie houders om te zien; ze zijn gelukkig wel erg praktisch.

Voordelen

 • De set bestaat uit 2 houders
 • Prima materiaalgebruik
 • Ideale afmetingen
 • Met een handige bol
 • Erg interessant geprijsd

Nadelen

 • Niet de mooiste houders om te zien

Conclusie

De Relaxdays 2 x servettenhouder van bamboehout is volgens ons de beste set servethouders. Bij aanschaf krijg je twee dezelfde houders geleverd, waardoor je direct veel kanten op kunt. Dat is ook te danken aan de veelzijdigheid van de houders zelf; je kunt ze binnen en buiten gebruiken. Ook over de afmetingen, de kwaliteit en het prijskaartje zijn wij enthousiast!

Bekijk prijzen van de Relaxdays 2 x servettenhouder van bamboehout bij verschillende winkels:

Beste voordelige servethouder – Ambiente servettenhouder “hart” zwart

Weet jij van jezelf dat je niet al te vaak servetten gebruikt? Of vind je het gewoonweg zonde om veel geld aan een nieuwe servethouder uit te geven? In beide gevallen doe je er verstandig aan om jouw pijlen op een voordelige servethouder te richten. Want, voor een goede servethouder hoef je echt niet de hoofdprijs te betalen.

Toch raden wij je aan om kritisch te zijn. Wij hebben namelijk meerdere voordelige servethouders uitgeprobeerd, welke stuk voor stuk niet aan de verwachtingen voldeden. Gelukkig hebben we ook de beste voordelige servethouder gevonden; dat is volgens ons deze houder van het merk Ambiente!

Voor deze houder betaal je bij onze partner Bol.com nog geen 14 euro. Voor dit bedrag krijg je de beschikking over een prima, fraaie en hoogwaardige servethouder. Wat ons betreft kun je voor dit minieme bedrag eigenlijk niet de mist in gaan. Ook niet als je de houder toch niet al te vaak gaat gebruiken.

In deze houder kun je bovendien maar liefst 20 servetten bewaren. Ben je bijvoorbeeld met 4 personen thuis? Dan kun je de houder op tafel neerzetten, waarna iedereen 5 servetten te gebruiken heeft. Zelfs als je spareribs gaat eten, is dat meer dan voldoende.

Tevens zijn wij van mening dat deze servethouder ideale afmetingen heeft. De houder zelf is 7 centimeter hoog, terwijl de houder een diameter van 18 centimeter heeft. Deze afmetingen zorgen er eigenlijk voor dat je de houder op elke gewenste plek in jouw keuken op kunt bergen. Deze afmetingen zorgen er óók voor dat de houder geschikt is voor servetten van 33 bij 33 centimeter groot.

De houder is ook nog eens van de gewenste kwaliteit. Dit is te danken aan het materiaalgebruik, maar ook aan de afwerking. Als je naar de afwerking kijkt, zou je niet verwachten dat deze houder nog geen 14 euro kost. Al met al is de prijs-kwaliteitsverhouding prima wat ons betreft.

Wel moet je even goed rekening met de uitstraling houden. In onze ogen heeft deze houder namelijk een ietwat klassieke uitstraling. Daarnaast weten wij ook niet of we het hartjespatroon nou zo geslaagd vinden. Mocht jij deze houder wél fraai vinden, is deze houder ongetwijfeld direct perfect voor je. Wij zijn persoonlijk echter niet heel enthousiast over de vormgeving. Vind je zwarte kleur overigens niks? Dan kun je ook nog voor een witte variant kiezen!

Deze houder vinden wij niet super mooi; we vinden ‘m eigenlijk ietwat té klassiek.

Voordelen

 • Geschikt voor 20 servetten
 • Zeer gunstig geprijsd
 • Prima kwaliteit
 • Geschikt voor allerlei soorten servetten
 • Ideale afmetingen

Nadelen

 • Geen super fraaie uitstraling

Conclusie

De Ambiente servettenhouder "hart" zwart is volgens ons de beste voordelige servettenhouder. Voor deze houder betaal je nog geen 14 euro, terwijl je hier wel jarenlang van kunt gaan genieten. Ook zijn de afmetingen, de afwerking en de algehele kwaliteit dik in orde. Echt een aanrader dus als je liever niet al te veel geld uitgeeft.

Koopgids

Zoals we eerder al stelden, is een servettenhouder niet direct onmisbaar. Als je eenmaal een servethouder hebt, merk je wel dat de houder veel gemak met zich mee brengt. Is dat voor jou dan ook dé reden om een servethouder aan te schaffen? Dan kies je wat ons betreft het beste voor één van bovengenoemde varianten.

Maar, wat is voor jou nou de beste servettenhouder? Jij bent eigenlijk de enige die op deze vraag een antwoord kan gaan geven. Wel helpen wij je graag een extra handje met het vinden van dit antwoord. Dát doen we met deze koopgids; in deze koopgids bespreken we hoe je de beste servethouder kunt vinden.

Afmetingen van de houder

Allereerst willen wij je graag op de afmetingen van de houder wijzen. Zoals je in bovenstaande reviews hebt kunnen lezen, verschillen de afmetingen per houder. Wij raden je dan ook aan om goed na te denken over de plaatsing van de houder. 

Waar wil je de houder in jouw keuken neerzetten/opbergen? En hoeveel ruimte heb je op die plek? Aan de hand daarvan kun je de juiste afmetingen bepalen.

Design servethouder

Soorten & aantal servetten

Tevens moet je goed kijken naar de vulcapaciteit van de houder. Oftewel; hoeveel servetten kun je in de houder bewaren? Let hierbij niet alleen op de hoeveelheid, maar ook op het soort servet. Zo is het wenselijk dat je in deze houder sowieso servetten van 33 bij 33 centimeter kunt bewaren. Waarom uitgerekend deze afmeting? Omdat dit de meest gangbare afmetingen voor een servet is.

Materiaal van de houder

Verder raden wij je aan om naar het materiaal van de houder te kijken. De hierboven besproken houders zijn eigenlijk stuk voor stuk van een andere materiaalsoort vervaardigd. Het is aan jou om te bepalen naar welk materiaal jouw voorkeur uit gaat.

Uitstraling van de houder

Uiteraard is het ook van belang om goed naar de uitstraling van de houder te kijken. Kijk daarvoor goed naar het materiaal, maar ook naar de algehele vormgeving. Tevens adviseren wij je om goed naar de kleurstelling te kijken. 

Een witte servettenhouder heeft bijvoorbeeld een hele andere uitstraling dan een donkergekleurde servettenhouder.

Uitstraling van de houder

Prijs-kwaliteitsverhouding

Als laatste criteria willen wij je op de prijs-kwaliteitsverhouding wijzen. Voor deze criteria hebben wij eigenlijk twee belangrijke tips voor je verzameld:

 • Ga altijd voor een kwalitatief hoogwaardige servethouder. Je kunt ook voor een goedkopere en minder hoogwaardige variant kiezen, maar dat merk je overduidelijk. Tijdens onze zoektocht troffen wij in ieder geval veel kwalitatief matige servettenhouders aan.
 • Durf te investeren. Wij adviseren je om te investeren in een goede servethouder. Is de houder echt volledig naar jouw wens? Dan maakt het prijskaartje eigenlijk niet heel veel uit; je kunt immers jarenlang van de houder genieten. Bovendien heb je mogelijk al opgemerkt dat de prijzen van de servethouders niet super hoog liggen.

Slotwoord

 Een leuk en handig accessoirestuk voor in de keuken en op de tafel. Dat is eigenlijk de manier waarop wij een servethouder kunnen omschrijven. Wat ons betreft is de aanschaf hiervan dan ook zeker aan te raden. Bekijk bovenstaande variant nogmaals op je gemakje en hak de knoop direct door. Mocht je nog vragen hebben, kun je contact opnemen met de klantenservice van onze partner Bol.com. Wij wensen je graag veel plezier met jouw nieuwe servethouder!

Kafea.nl
Logo