Siemens EQ.6 Plus review

Bij het merk Siemens ben je aan het juiste adres voor goede koffiezetapparaten. Deze apparaten zien er veelal fraai uit, beschikken over handige functies en zetten bovenal heerlijke koffie. En uiteindelijk gaat het allemaal om dat laatste, niet waar?

Ben je op zoek naar een nieuw koffiezetapparaat? En gaat je voorkeur uit naar een volautomatische espressomachine? Dan is de kans groot dat je bij de Siemens EQ.6 Plus serie uitkomt. Deze serie staat goed aangeschreven én je hebt binnen deze serie de keuze uit meerdere koffiezetapparaten. Deze koffiezetapparaten zetten we graag voor je op een rijtje.

In deze Siemens EQ.6 Plus review bespreken wij de zes modellen uit deze serie. Per model benoemen we de plus- en minpunten. Voordat we dat doen, verwijzen wij je graag eerst naar onderstaande tabel. In deze tabel zie je namelijk wat de verschillen tussen deze machines zijn. Aan de hand van deze verschillen kun je mogelijk al direct de juiste keuze maken!

De verschillende uitvoeringen van de EQ.6 Plus

Afbeelding

Product


Siemens EQ.6 Plus S800

10 koffievarianten

Inclusief RVS melkreservoir

2 melkspecialiteiten tegelijk zetten

2 gebruikersprofielen

Siemens EQ.6 Plus S700

8 koffievarianten

2 melkspecialiteiten tegelijk zetten

4 gebruikersprofielen

Siemens EQ.6 Plus S500

10 koffievarianten

2 melkspecialiteiten tegelijk zetten

2 gebruikersprofielen

Siemens EQ.6 Plus S400

8 koffievarianten

2 melkspecialiteiten tegelijk zetten

4 gebruikersprofielen

Siemens EQ.6 Plus s300

Siemens EQ.6 Plus S300

8 koffievarianten

Inclusief RVS melkreservoir

2 gebruikersprofielen

Siemens EQ.6 Plus S100

6 koffievarianten

1 gebruikersprofiel

Producteigenschappen

Siemens EQ.6 Plus S800

10 koffievarianten

Inclusief RVS melkreservoir

2 melkspecialiteiten tegelijk zetten

2 gebruikersprofielen

Siemens EQ.6 Plus S700

8 koffievarianten

2 melkspecialiteiten tegelijk zetten

4 gebruikersprofielen

Siemens EQ.6 Plus S500

10 koffievarianten

2 melkspecialiteiten tegelijk zetten

2 gebruikersprofielen

Siemens EQ.6 Plus S400

8 koffievarianten

2 melkspecialiteiten tegelijk zetten

4 gebruikersprofielen

Siemens EQ.6 Plus S300

8 koffievarianten

Inclusief RVS melkreservoir

2 gebruikersprofielen

Siemens EQ.6 Plus s300

Siemens EQ.6 Plus S100

6 koffievarianten

1 gebruikersprofiel

Tussen sommige modellen lijken geen duidelijke verschillen te bestaan. Althans; niet op het gebied van bovenstaande specificaties. De verschillen zijn echter te vinden in bijvoorbeeld handige functies en extra’s. In onderstaande reviews vertellen we je graag meer over de functies/mogelijkheden van elk Siemens EQ.6 Plus model.

Siemens EQ.6 Plus S800 TE658209RW

Ga je graag voor het beste van het beste? Dan kom je bij de Siemens EQ.6 Plus S800 TE658209RW uit. Binnen de EQ.6 serie van Siemens is dit het beste model. Dat dit ook het duurste model is, is wat dat betreft logisch te verklaren.

Met deze machine haal je een alleskunner in huis. De Siemens EQ.6 Plus S800 TE658209RW beschikt bijvoorbeeld over een unieke zetmethode, waardoor de smaak van de koffie overheerlijk is. Verder is deze machine voorzien v van veel handige extra’s.

Wat ook een groot voordeel, is de hoeveelheid melkvarianten. Je kunt maar liefst 10 koffiespecialiteiten met slechts één druk op de knop zetten. Dit is onder meer te danken aan het handige en grote touchscreen display. Ben je een liefhebber van koffie met melk? Dan is het fijn om te weten dat je twee koffiespecialiteiten met melk tegelijkertijd kunt zetten.

Uiteraard kun je deze machine geheel naar wens instellen. Je stelt zelf de sterkte van de koffie in, evenals de hoeveelheid koffie en de temperatuur van de koffie. Wil je ook nog de hoeveelheid melk zelf instellen? Ook die mogelijkheid heb je. Overigens krijg je bij de Siemens EQ.6 Plus S800 TE658209RW ook standaard een melkreservoir meegeleverd!

Een ander hoogtepunt is het feit dat deze machine onderhoudsarm is. Je hebt bijvoorbeeld geen omkijken naar het reinigen van de machine. En moet de machine ontkalkt worden? Dan geeft de machine dit zelf aan en hoef je alleen maar de verschillende stappen te doorlopen.

Ook aan de binnenzijde is duidelijk terug te zien dat dit het topmodel is. Zo is de behuizing van deze machine van RVS vervaardigd. De Siemens EQ.6 Plus S800 TE658209RW is hiermee beter tegen een stootje bestand en heeft hierdoor een lange levensduur. Siemens heeft bovendien voor keramische maalschijven gekozen. Deze maalschijven oefenen geen invloed op de aroma’s van de koffie uit én gaan erg lang mee.

Al met al is dit een geweldige, uitgebreide en veelzijdige volautomatische koffiemachine. Binnen de Siemens EQ.6 is dit gewoonweg het topmodel. Het enige wat wij missen, is een warmhoudplaat. Je bent hierdoor niet in staat om op voorhand de kopjes te verwarmen.  

Deze machine heeft geen warmhoudplaat.

Voordelen

 • Twee koffiespecialiteiten met melk tegelijkertijd
 • 10 koffiespecialiteiten met één druk op de knop
 • Inclusief melkreservoir
 • Onderhoudsarm
 • Behuizing van RVS
 • Keramische maalschijven

Nadelen

 • Geen warmhoudplaat
 • Duurder dan bovenstaande variant

Conclusie

De Siemens EQ.6 Plus S800 TE658209RW is het topmodel binnen de EQ.6 serie van Siemens. Deze machine biedt de meeste koffievarianten aan met één druk op de knop, beschikt over veel handige extra’s en zet overheerlijke koffie. Bovendien zijn de interne onderdelen het beste van het beste, waardoor je van een lange levensduur verzekerd bent.

Siemens EQ6 Plus S700 TE657319RW

Voldoet de hierboven besproken variant niet helemaal aan je wensen? Dan kun je ook kijken naar de grotere broer van de s500; dat is de S700. De Siemens EQ6 Plus s700 TE657319RW is wat ons betreft een prima koffiemachine voor elke koffieliefhebber.

Deze machine is weer net iets veelzijdiger dan bovenstaande variant. Dit blijkt onder meer uit de geheugenfunctie. In het geheugen van deze machine kun je tot wel 4 favorieten opslaan. Hiermee biedt deze geheugenfunctie meer mogelijkheden dan bij bovenstaande vairanten het geval is.

Het design van de Siemens EQ6 Plus s700 TE657319RW is geheel in lijn met de andere varianten. Ook deze machine ziet er strak uit, beschikt over een fraai display en kent een duo-tone kleurstelling. Deze Siemens koffiemachine is overigens wel in 2 kleuren te verkrijgen.

Hoogtepunt van de Siemens EQ6 Plus s700 TE657319RW vinden wij de AromaDoubleShot functie. Met deze functie kun je een extra sterke espresso zetten, zonder dat de espresso bitter van smaak wordt. Sowieso is de smaak van de koffie subliem. Onder meer dankzij het dubbele maat- en zetproces. De aroma’s worden perfect uit de koffiebonen gehaald.

Ook beschikt deze machine over een flexibele melktoevoer. Je kunt hierdoor melk op laten schuimen uit een melkpak. Je kunt echter ook voor een melkreservoir of melkkan kiezen. Dit extra krijg je jammer genoeg niet meegeleverd. Wel is het met de Siemens EQ6 Plus s700 TE657319RW mogelijk om twee koffiespecialiteiten met melk tegelijkertijd te zetten.

Dankzij de instelmogelijkheden maak je de koffie helemaal naar wens. Je bepaalt zelf de sterkte, temperatuur en hoeveelheid van de koffie. Voor laatstgenoemde komt de IndividualCup Volume functie goed van pas. Tevens is het mogelijk om de hoeveelheid melk naar wens in te stellen.

Al met al is dit een geweldige volautomatische koffiemachine van Siemens. Ten opzichte van bovenstaande variant beschikt deze variant over nóg meer functies. Dit komt het gebruiksgemak ten goede, evenals de heerlijke smaak van de koffie. Wel moet je rekening houden met een vrij forse investering.

Ook is het jammer dat de lekbak van de Siemens EQ6 Plus s700 TE657319RW erg klein is. Na slechts 5 kopjes moet je deze lekbak al legen. Met name als je een fervente koffiedrinker bent, is deze lekbak simpelweg onhandig.

Te kleine lekbak; na 5 kopjes moet je de lekbak al legen.

Voordelen

 • Geheugenfunctie voor 4 favorieten
 • Veel handige functies
 • Twee melkspecialiteiten tegelijkertijd zetten
 • Prachtig design én display
 • In twee kleuren te verkrijgen

Nadelen

 • Kleine lekbak
 • Duurder dan bovenstaande variant

Conclusie

De Siemens EQ6 Plus s700 TE657319RW is de ideale machine voor de fijnproever. Deze machine beschikt over de juiste onderdelen, waardoor alle aroma’s uit de koffie gehaald worden. Met dank aan de vele handige functies geniet je ook nog eens van veel gebruiksgemak. Binnen mum van tijd zet je in ieder geval heerlijke koffie met déze Siemens volautomatische koffiemachine.

Siemens EQ.6 Plus S500 TE655319RW

Ben je op zoek naar een fraaie, krachtige en veelzijdige volautomatische koffiemachine? Dan lijkt de Siemens EQ.6 Plus s500 TE655319RW prima op je wensen aan te sluiten. Deze machine is veelzijdig te gebruiken, ziet er geweldig uit en beschikt over enkele handige extra’s.

Ten eerste is het met deze machine mogelijk om twee koffiespecialiteiten met melk tegelijkertijd te zetten. Dit doe je bovendien met slechts één druk op de knop. Siemens omschrijft deze technologie als ‘OneTouch’. Ideaal wat ons betreft.

Wat ook ideaal is, is de IndividualCup Volume functie. Met deze functie ben je in staat om de inhoud van het kopje nauwkeurig in te stellen. Je bepaalt hiermee dus nauwkeurig hoeveel koffie je per keer wilt zetten. Verder is het ook nog mogelijk om de sterkte en de temperatuur in te stellen. Je kunt ook nog de hoeveelheid melk naar wens aanpassen.

De Siemens EQ.6 Plus s500 TE655319RW beschikt ook nog over een geheugenfunctie. Door deze functie hoef je niet elke keer de instellingen naar wens aan te passen. Nee, je hoeft dit slechts één keer te doen, waarna je het gewenste koffierecept in het geheugen van de machine opslaat.

Hoogtepunt van de Siemens EQ.6 Plus s500 TE655319RW is het verwarmingssysteem. Dit systeem is een geweldige toevoeging, aangezien hiermee de koffie altijd met de beste zettemperatuur gezet wordt. Dit komt de smaak alleen maar ten goede. En de smaak wordt nog verder versterkt door de keramische maalschijven. Deze maalschijven zorgen ervoor dat alle aroma’s uit de koffie gehaald worden.

Met het CoffeeSelect Display geniet je ook van veel voordelen. Met dit display kun je namelijk simpel je koffie- en melkspecialiteiten eenvoudig selecteren. Een andere handige toevoeging is de flexibele melktoevoer. Hiermee ben je in staat om melk uit een melkpak op te schuimen. Want, bij aanschaf krijg je geen melkreservoir geleverd.

Verder is het zo dat deze machine zichzelf reinigt. Dit is onder meer te danken aan het AutoMilk Clean-programma. Dit programma zorgt ervoor dat het melksysteem na elke zetbeurt gereinigd wordt. Dit komt de smaak, hygiëne en levensduur alleen maar ten goede.

Al met al zijn wij erg te spreken over de Siemens EQ.6 Plus s500 TE655319RW. Doordat deze Siemens machine over veel handige extra’s beschikt, is ‘ie relatief duur. Hij is in ieder geval duurder dan bovenstaande drie varianten.

Daarbij moet je ook nog met twee nadelen rekening houden. Het eerste nadeel heeft betrekking op het melkreservoir; je krijgt geen los reservoir/losse kan meegeleverd. Het tweede nadeel heeft betrekking op de lekbak. Deze bak is nogal klein, waardoor je ‘m na 5 kopjes moet legen.

De lekbak is erg klein; na 5 kopjes moet je ‘m al legen.

Voordelen

 • Prachtige machine
 • Twee koffiespecialiteiten met melk tegelijkertijd zetten
 • Overheerlijke smaak van de koffie
 • Met veel handige functies
 • Weinig omkijken naar het reinigen

Nadelen

 • Relatief duur
 • Geen melkreservoir geleverd
 • Kleine lekbak

Conclusie

De Siemens EQ.6 Plus s500 TE655319RW is een top volautomatische koffiemachine van Siemens. Dit is hoofdzakelijk aan de vele technologieën, functies en extra’s te danken. Mede vanwege deze functies en extra’s heeft deze Siemens koffiemachine meer te bieden dan bovenstaande varianten.

Siemens EQ.6 Plus S400 TE654319RW

Heb je de wens om wel twee koffiespecialiteiten met melk tegelijkertijd te zetten? Dan is de Siemens EQ.6 Plus S400 TE654319RW een interessante optie voor je. Met deze machine zet je namelijk probleemloos twee koffiespecialiteiten met melk tegelijkertijd

Een ander voordeel is de geheugenfunctie van deze machine. Doordat de machine over deze functie beschikt, hoef je niet meer elke keer je smaakvoorkeuren door te geven. Als je dit eenmaal één keer hebt gedaan, kun je je geliefde koffierecept in het geheugen opslaan. Dit doe je overigens voor maximaal 2 personen.

Met deze machine zet je gemakkelijk een koffiespecialiteit naar wens. Dit doe je met één druk op de knop, waarna de machine directe in werking komt. Waar je wel rekening mee moet houden, is het met ontbreken van een melkreservoir/kan. Bij bovenstaande variant krijg je die wel meegeleverd, maar bij deze variant niet.

Net zoals bovenstaande varianten ziet ook deze variant er strak uit. Bij deze variant kun je ook nog uit twee kleuren kiezen: grijs en zwart. Ongeacht voor welke kleur je kiest, geniet je van een koffiemachine met een strak design.

Naar het reinigen van de machine heb je weinig omkijken. Na elk kopje koffie spoelt de machine intern, waarbij het water de lekbak inloopt. Het jammere hierbij is dat deze lekbak erg klein uitgevoerd is. Na ongeveer 5 kopjes koffie moet je de lekbak alweer legen. Verder heb je naar het omkijken weinig keuze.

Met de Siemens EQ.6 Plus S400 TE654319RW heb je alle touwtjes in handen. Zo geniet je van meerdere handige functies, van een handig display en van veel instelmogelijkheden. Je kunt onder meer de sterkte, het volume en de temperatuur van de koffie instellen. Oók is het mogelijk om zelf de hoeveelheid melk te bepalen. Ideaal.

Bij deze machine moet je met een opvallend nadeel rekening houden: de behuizing. Deze machine heeft een kunststof behuizing. De machine heeft hierdoor een kenmerkend design, maar is wel iets minder robuust. Onze voorkeur gaat in ieder geval uit naar een behuizing van roestvrijstaal.

Verder moet je rekening houden met het ontbreken van een warmhoudplaat. Zodra de warme koffie in je kopje terechtkomt, daalt de koffietemperatuur al snel. Jammer en een gemiste kans voor Siemens. Daarentegen valt het prijskaartje wel in positieve zin op. Voor de Siemens EQ.6 Plus S400 TE654319RW betaal je namelijk net iets meer dan voor bovenstaande variant.

Aluminium behuizing; minder duurzaam dan een RVS behuizing.

Voordelen

 • Twee koffiespecialiteiten met melk tegelijkertijd
 • In twee kleuren te verkrijgen
 • Ideale bediening
 • Met geheugenfunctie
 • Smaak zelf in te stellen

Nadelen

 • Geen warmhoudplaat
 • Aluminium behuizing

Conclusie

De Siemens EQ.6 Plus S400 TE654319RW is een geweldige koffiemachine voor liefhebbers van koffiespecialiteiten met melk. Met slechts één druk op de knop zet je twee koffiespecialiteiten met melk tegelijkertijd. Met dit voordeel onderscheidt deze machine zich ten opzichte van bovenstaande varianten!

Siemens EQ.6 Plus S300 TE653M11RW

Je kunt de Siemens EQ.6 Plus S300 TE653M11RW zien als de grotere broer van bovenstaande variant. Zo krijg je bij deze variant een melkkan meegeleverd. Met dank aan deze kan hoef je niet meer een los pak melk te gebruiken. Ook hoef je niet meer zelf te investeren in een geschikte melkkan.

Wat ook ideaal is, is dat deze machine een geheugenfunctie heeft. Door deze functie ben je in staat om de koffierecepten voor 2 personen op te slaan. Ideaal, aangezien je met deze machine de smaak van de koffie naar wens aan kunt passen. Dit doe je onder meer door de sterkte en watertemperatuur aan te passen.

Deze machine is, net zoals bovenstaande variant, een lust voor het oog. Deze machine is ook strak vormgegeven en heeft wat ons betreft een geweldige kleurstelling. De chromen accenten steken goed af tegen de zwarte onderdelen. Ook de warmhoudplaat en de koffie uitloop zijn fraaie toevoegingen.

Net zoals bij bovenstaande variant heb je de beschikking over een groot display. Met dit display kun je met één druk op de knop de gewenste koffiespecialiteit te zetten. Wat hierbij een groot voordeel is, is dat het om méér koffievarianten gaat dan bij bovenstaande variant. Je kunt in totaal 8 koffievarianten met slechts één druk op de knop zetten.

De Siemens EQ.6 Plus S300 TE653M11RW beschikt ook nog over een handig reinigingssysteem. Zo wordt het melksysteem na elke zetbeurt automatisch gespoeld. Ook kun je de machine zelf laten reinigen. Wel moet je de zetgroep handmatig afspoelen.

Heb je in je huishouden een theeliefhebber? Dan komt de heetwaterfunctie van de Siemens EQ.6 Plus S300 TE653M11RW goed van pas. Dit is één van de handige functies van deze machine. Een ander handige functie is de standby functie.

Wil je twee koffiespecialiteiten met melk zetten? Ook met deze Siemens volautomatische koffiemachine is dat niet mogelijk. Je kunt wél twee koffievarianten zonder melk tegelijkertijd zetten, maar geen twee varianten met melk.

Daarnaast ontbreekt het bij deze machine aan een warmhoudplaat. Deze toevoeging hadden wij graag wel gezien, ook met het oog op het prijskaartje. Voor de Siemens EQ.6 Plus S300 TE653M11RW betaal je namelijk (fors) meer dan voor bovenstaande variant.

Siemens EQ.6 Plus s300

Geen twee koffiespecialiteiten met melk tegelijkertijd.

Voordelen

 • Met melkslang én reservoir
 • Inclusief geheugenfunctie
 • Stijlvolle vormgeving
 • Makkelijk te bedienen
 • Automatische reiniging

Nadelen

 • Geen twee koffiespecialiteiten met melk
 • Geen warmhoudplaat

Conclusie

De Siemens EQ.6 Plus S300 TE653M11RW is een prima volautomatische koffiemachine van Siemens. Deze machine ziet er stijlvol uit, biedt veel mogelijkheden en is onwijs makkelijk te bedienen. Ten opzichte van bovenstaande variant biedt deze variant handige extra’s, waaronder het melkreservoir en geheugenfunctie.

Siemens EQ.6 Plus S100 TE651209RW

De Siemens EQ.6 Plus S100 TE651209RW kun je zien als het ‘instapmodel’ van de Siemens EQ.6 Plus serie. We zetten dat woord bewust tussen aanhalingstekens, aangezien dit echt een prima machine is.

Dit is onder meer te danken aan de veelzijdigheid. Je bent met deze machine in staat om tal van koffiespecialiteiten te zetten, inclusief varianten met melk. Veel van deze koffiespecialiteiten zet je ook nog eens met één druk op de knop. Gemak dient de mens!

Met dank aan de melkslang zet je ook nog eens koffiespecialiteiten met melk. Doordat het om een losse melkslang gaat, moet je wel een los pak melk of een losse melkkan gebruiken. Dit vraagt dus om net iets meer handelingen.

De reservoirs van de Siemens EQ.6 Plus S100 TE651209RW zijn naar onze wens. Het bonenreservoir is met 300 gram groot genoeg, terwijl het waterreservoir met 1,7 liter ook groot genoeg is. Beide reservoirs zijn ook nog eens handig bij te vullen. Overigens is deze Siemens koffiemachine ook geschikt voor gemalen koffie.

Over het design van de Siemens EQ.6 Plus S100 TE651209RW zijn wij ook te spreken. Deze machine is vrij eenvoudig vormgegeven, waardoor de machine erg strak oogt. Hoogtepunt is wat ons betreft de fraaie koffie uitloop. Deze uitloop kun je ook nog naar boven en beneden toe schuiven.

Hecht je veel waarde aan een simpele bediening van je koffiemachine? Dan zit je met deze Siemens volautomatische koffiemachine helemaal goed. Deze machine beschikt namelijk over een fijn display. Via dit display selecteer je de gewenste koffievariant. Doordat elke variant met een foto aangeduid wordt, gaat dit erg eenvoudig.

Wat ook eenvoudig is, is de instelbaarheid van de machine. Je kunt de sterkte, de temperatuur en het koffievolume naar wens aanpassen. Dit doe je op een snelle manier, waardoor je snel het gewenste kopje koffie zet. Ook beschikt deze machine nog over een heetwaterfunctie.

Waaruit blijkt dan dat de Siemens EQ.6 Plus S100 TE651209RW het instapmodel is? Dit blijkt onder meer uit het gebrek aan handige functies. Zo kun je niet voor een extra shot espresso kiezen. Ook beschikt deze machine niet over een warmhoudplaat.

Wil je twee koffiespecialiteiten met melk tegelijkertijd zetten? Dat is ook niet mogelijk met de Siemens EQ.6 Plus S100 TE651209RW. Deze machine is wel in staat om twee kopjes koffie tegelijkertijd te vullen, maar dan alleen koffievarianten zonder melk. Voor de varianten met melk moet je enig geduld bewaren.

Deze machine zet geen twee koffiespecialiteiten met melk tegelijkertijd.

Voordelen

 • Voor koffiebonen én gemalen koffie
 • Met keramische maalschijven
 • Ideaal te bedienen
 • Duidelijk en handig display
 • Fraai design
 • Betaalbaar

Nadelen

 • Geen twee koffiespecialiteiten met melk
 • Geen warmhoudplaat
 • Weinig handige extra’s

Conclusie

De Siemens EQ.6 Plus S100 TE651209RW is een prima instapmodel van Siemens. Deze koffiemachine biedt veel mogelijkheden, ziet er strak uit en is betaalbaar. Het relatief lage geluidsniveau, de keramische maalschijven en de melkslang zijn wat ons betreft belangrijke voordelen.

Koopgids: wat is de beste Siemens EQ.6 Plus machine voor jou?

Wat is de beste Siemens EQ.6 Plus koffiemachine die je kunt kopen? Dat is de vraag waar je voor jezelf een passend antwoord op moet zien te vinden. Om je zoektocht naar de beste Siemens EQ.6 Plus machine makkelijker te maken, hebben wij deze koopgids opgesteld. In deze koopgids bespreken we de belangrijkste aandachtspunten.

Koffiespecialiteiten

Eén van de eerste zaken waar je naar moet kijken, is naar je smaakvoorkeuren. Je moet goed bepalen welke koffievarianten je graag met de machine wilt zetten. Op basis daarvan kun je naar meerdere zaken kijken:

 • Standaard koffiespecialiteiten. Bij elke Siemens EQ.6 Plus machine ben je in staat om met één druk op de knop een koffiespecialiteit te zetten. De hoeveelheid varianten waarbij je dit kunt doen, verschilt wel per machine. Let hier daarom heel goed op.
 • Aantal kopjes per zetbeurt. Gaat je voorkeur uit naar een koffiespecialiteit met melk? Dan is het advies om te kiezen voor één van de varianten waarbij je twee specialiteiten met melk tegelijkertijd kunt zetten. Uit bovenstaande tabel blijkt dat dit lang niet bij alle Siemens EQ.6 Plus modellen mogelijk is.

Interne onderdelen

Wij adviseren je ook om goed naar de interne onderdelen te kijken. Eén van de belangrijkste onderdelen is de zetmethode. Deze methode moet hoogwaardig zijn, aangezien daarmee de beste aroma’s verkregen worden. De ervaring leert dat in de Siemens EQ.6 Plus modellen verschillende zetmethodes toegepast worden. Let hier dus goed op.

Een ander belangrijk aandachtspunt zijn de maalschijven. Ons advies is om altijd voor keramische maalschijven te kiezen. Gelukkig vind je deze maalschijven in (nagenoeg) alle modellen van de Siemens EQ.6 Plus serie terug.

Tot slot moet je goed naar de behuizing kijken. Sommige Siemens EQ.6 Plus modellen hebben een aluminium behuizing, terwijl andere varianten een RVS behuizing hebben. Onze voorkeur gaat toch uit naar een RVS behuizing. Dit materiaal is simpelweg robuuster dan aluminium.

Handige functies

Bij elke Siemens EQ.6 Plus machine moet je goed naar handige functies kijken. Enkele voorbeelden hiervan zetten we voor je op een rijtje:

 • Koffiehoeveelheid per kopje. Als je voor een machine met de IndividualCup Volume functie gaat, kun je per kopje nauwkeurig de hoeveelheid koffie instellen.
 • Geheugenfunctie. Sommige Siemens EQ.6 Plus modellen beschikken over een geheugenfunctie. Ga hierbij goed na hoeveel koffierecepten je precies in het geheugen op kunt slaan.
 • Reinigingsfuncties. Qua reinigingsfuncties bestaat er ook enig verschillen tussen de varianten. Bekijk daarom goed per model hoe je de machine precies moet reinigen.
 • Flexibele melktoevoer. Sommige modellen beschikken over een flexibele melktoevoer. Hiermee ben je in staat om de melk perfect op te laten schuimen.
Handige functies Siemens EQ.6 Plus

Melkreservoir

Bij niet alle Siemens EQ.6 Plus modellen krijg je een melkreservoir meegeleverd. Ben je echter een liefhebber van een koffiespecialiteit met melk? Dan is het toch wel erg wenselijk dat je een melkreservoir meegeleverd krijgt.

Krijg je bij een interessant model geen melkreservoir meegeleverd? Check dan ons artikel over de beste melkkannen. Je kunt dan direct één van die kannen bestellen.

Design

Alle Siemens EQ.6 Plus modellen lijken in de basis op elkaar. Ze zijn bijvoorbeeld allemaal vrij eenvoudig vormgegeven, maar tussen de modellen bestaan wel detailverschillen. Zo heb je bij meerdere modellen de keuze uit meerdere kleuren. Kijk hier ook nog even goed naar.

Prijskaartje

Tussen de verschillende Siemens EQ.6 Plus modellen bestaan grote verschillen. Op het gebied van functionaliteiten, mogelijkheden en koffievarianten. Maar, ook op het gebied van de prijs. Ons advies is daarom om ook even kritisch naar het prijskaartje te kijken.

Lopen de prijzen uiteen? Ja, dat kun je wel stellen. Voor de s100 variant betaal je net iets meer dan 600 euro, terwijl je voor de s800 variant bijna 850 euro moet betalen. De prijsverschillen zijn dus aanzienlijk.

Slotwoord

Wij kunnen de aanschaf van een Siemens EQ.6 Plus koffiemachine absoluut aanraden. Deze machines leveren heerlijke koffie af, zien er stijlvol uit en beschikken over handige functies. Wel is het duidelijk dat er grote verschillen tussen de modellen bestaan. Maak daarom voor jezelf een goede vergelijking tussen de Siemens EQ.6 Plus modellen. Ongeacht voor welke variant je kiest, geniet je van overheerlijke koffie!

Kafea.nl
Logo