Beste Solis melkopschuimer

Solis is een groothandel in huishoudelijke producten. Het bedrijf is actief in verschillende productgroepen, namelijk: koffie & thee, keuken, klimaatbeheersing en beauty & welness. Het onderwerp van vandaag valt in de categorie koffie & thee. De melkopschuimers van Solis zijn niet erg duur en doen hun werk goed. In dit artikel zullen de melkopschuimers van Solis besproken worden en daarbij wordt gekeken naar de voor- en nadelen en ook naar de ervaringen van gebruikers.

Onze beste Solis melkopschuimer

Solis Cremalatte 869

Beste koop Solis melkopschuimer
Op voorraad

Solis Cremalatte melkopschuimer (type 869)

Solis Cremalatte 869De eerste Solis melkopschuimer is de Creamlatte. Ook wel gespecificeerd met typenummer 869. Deze Solis is een elektrische melkopschuimer met glazen kan. Dit glas is hittebestendig waardoor het niet barst of scheurt als het warm wordt. De kan is goed te pakken dankzij de grote, warmtegeïsoleerde handgreep.

Je kan maximaal 350 ml melk opschuimen. De minimale hoeveelheid bedraagt 150 ml. De kan waarin de melk opgeschuimd wordt is afneembaar zodat er eenvoudig ingeschonken kan worden. Daarnaast kan deze gewoon in de vaatwasser zodat je zo min mogelijk last hebt van aankoeken van melk.

afneembare kan solis melkopschuimerDe opschuimer heeft vijf verschillende standen/opties. Deze standen worden bediend door één knop op de machine. Het kleine schermpje helpt je te laten zien wat je instelt. Je kan instellen:

 • Opschuimen zonder verhitting
 • Opschuimen met verhitting

De vijf standen bereik je door deze twee opties te gebruiken in combinatie met de meegeleverde roerwerken. Er worden twee roerwerken meegeleverd. Eén met tandwiel en één zonder tandwiel. Deze roerwerken kunnen onderin de kan geplaatst worden om het gewenste resultaat te bereiken. Na het opschuimen met de gekozen instelling en het gekozen roerwerk schakelt de machine automatisch weer uit.

De vijf standen/combinaties zijn als volgt:

 • Warm melkschuim. Dit wordt bereikt door opschuimen met verhitting en het roerwerk met tandwiel.
 • Koud melkschuim. Dit wordt bereitk door opschuimen zonder verhitting en het roerwerk met tandwiel.
 • Melk verwarmen zonder schuimen. Dit wordt bereikt door de optie opschuimen met verhitting zonder tandwiel.
 • Warme chocolademelk zonder op te schuimen. Dit wordt bereikt door opschuimen met verhitting en is mogelijk met beide roerwerken.
 • Koude chocolademelk zonder op te schuimen. Dit wordt bereikt door opschuimen zonder verhitting en is mogelijk met beide roerwerken.

onderkant solis cremalatte stekker roerwerken

Er wordt door Solis gesteld dat chocolademelk gemaakt wordt door melk in combinatie met cacaopoeder. Melk in combinatie met cacaopoeder zal niet snel meer opschuimen.

Door gebruikers wordt aangegeven dat ze waarderen dat de machine zo makkelijk in gebruik is, dat de machine goed en stevig melkschuim maakt en makkelijk schoon te maken is.

Ook wordt aangegeven dat de melk niet aankoekt en dat de machine niet veel herrie maakt.

Sommige gebruikers geven wel aan dat het opschuimen wat lang duurt. Ook moet er voorzichtig met de opschuimer en dan vooral de kan omgegaan worden. Dat is deels logisch, maar de kan wordt soms flink warm (gelukkig is er een goed handvat) en blijft van glas dus bij vallen is de kans op breken aanwezig.

Het opschuimen van melk heeft wat flink wat tijd nodig. 
Conclusie
Deze melkopschuimer van Solis is veelzijdig. Melk kan warm en koud opgeschuimd worden, melk kan alleen opgewarmd worden en door de combinatie van melk en cacaopoeder kan er chocolademelk gemaakt worden. Verder is de melkopschuimer eenvoudig te reinigen, mede omdat deze ook in de vaatwasser kan. Deze melkopschuimer is prima geschikt voor mensen die houden van koud of warm melkschuim, die voorzichtig doen in verband met de glazen kan en die het niet erg vinden dat het opschuimen wat lang duurt.

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Voordelen
 • Afneembare kan
 • Eenvoudige bediening
 • Koud en warm melkschuim
 • Kan in de vaatwasser
 • Stevig geïsoleerd handvat
Nadelen
 • Opschuimen duurt wat lang

Solis Cremissimo

solis cremissimo type 868

Het tweede model van Solis is de Cremissimo. Deze melkopschuimer is elektrisch en heeft een kan van (edel)staal met een grote inhoud van 500 ml. Deze kan is voorzien van een warmtegeïsoleerde handgreep en bestendig tegen de vaatwasmachine.

Vrij uniek, zeker voor de melkopschuimers van Solis is de temperatuurregelaar. Hiermee kan je de temperatuur instellen tussen helemaal geen verwarming tot maximaal 80 graden Celcius.

Er worden twee roerwerken meegeleverd. Eén roerwerk met tandwiel en een roerwerk zonder tandwiel. Met het roerinzetstuk zonder tandwielen kan je de melk dus alleen verwarmen. Met het roerwerk met tandwiel kan je de melk warm opschuimen.

Je kan er echter ook voor kiezen om de melk koud op te schuimen. Bijvoorbeeld op een warme zomerdag. Deze roerwerken bevinden zich achterin de machine.

solis cremissimo achterkantDe melkopschuimer wordt geleverd met twee roerinzetstukken. Deze kunnen in de machine geplaatst worden. Het roerinzetstuk met tandwiel is bedoeld voor het opschuimen terwijl het roerinzetstuk zonder tandwiel juist bedoeld is voor het alleen verwarmen van bijvoorbeeld melk.

De deksel van deze melkopschuimer is speciaal ontwikkeld zodat deze perfect afgedicht is. Hiervoor bestaat de deksel ook uit verschillende onderdelen. Ook deze verschillende onderdelen kunnen gewoon in de vaatwasser.

De melkopschuimer stopt uit zichzelf als de melk opgeschuimd is. Je hoeft dus niet zelf te bepalen wanneer je op stop drukt. Je kan het proces echter wel stoppen tijdens het opschuimen door op de aan/uit-knop te drukken.

Het opschuimen kan soms wat lang duren.  
Conclusie
Deze elektrische melkopschuimer kan volledig automatisch koud en warm melkschuim maken. De machine heeft een grote inhoud van 500 ml en door verschillende roerwerken kan je ook kiezen om de melk alleen op te warmen. Je kan zelf kiezen op welke temperatuur de melk wordt opgeschuimd, iets dat vrij uniek is. Omdat het volume groot is kan het soms wat lang duren voordat de melk opgeschuimd is.

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Voordelen
 • Temperatuur instelbaar
 • Grote inhoud
 • Speciale deksel
 • Warm en koud opschuimen
 • Vaatwasserbestendig
Nadelen
 • Prijs
 • Duurt wat lang

Solis

logo solisDat waren de melkopschuimers die Solis heeft gemaakt. Solis is een Zwits bedrijf dat is opgericht in 1908. Het bedrijf levert onder andere haar-föhns, keukenapparatuur zoals grill-stellen, een slow juicer, verpakkingssysteem, eierkokers, rijstkoker, koffiemolens en dus ook melkopschuimers. In 1985 bracht Solis hun eerste koffiemachine op de markt. Dit bleek direct een succes. Solis is een echt familiebedrijf dat in 2013 weer door de volgende generatie is overgenomen. De nadruk ligt op langdure samenwerkingen, vertrouwen en tot slot hoge kwaliteit producten.
Ook het innovatief zijn en nieuwe producten op de markt brengen is de focus van Solis.

Kafea.nl
Logo