Trebs melkopschuimer

De melkopschuimers van Trebs

Trebs is een bedrijf dat handige, meestal elektronische producten voor in en om het huis maakt. Apparaten voor doe-het-zelvers, beveiligingssystemen, huishoudelijke apparaten en vooral keukenapparatuur worden door Trebs vervaardigd. Trebs heeft een visie waarin twee kenmerken centraal staan: zijn producten zijn handig en vergemakkelijken de taak die ze uitvoeren enorm, en bovendien moeten ze innovatief zijn en iets leuks, creatiefs of unieks hebben. Het komt erop neer dat de keukenapparatuur van Trebs ervoor probeert te zorgen dat je weer met plezier in de keuken staat. En waar kan je, zeker op de vroege ochtend, nou beter mee opgevrolijkt worden dan met een heerlijke cappuccino of macchiato? Deze potentieel zalige koffierecepten worden gemaakt of gebroken door de kwaliteit van het melkschuim dat je aan je nogal saaie en kale espresso toevoegt. Daarom heeft Trebs diverse melkopschuimers ontworpen, zodat je iedere ochtend of wanneer je er dan ook zin in hebt van een heerlijk bakje koffie met een stevige laag melkschuim kunt genieten. In dit artikel zul je lezen wat de precieze functies van ieder apparaat zijn, en welke voor- en nadelen hieraan kleven. Zo kan je bekijken welk model het best bij je past, en uiteindelijk een goede keuze maken.

Trebs 99244 melkopschuimer

trebs melkopschuimer 99244De Trebs 99244 melkopschuimer is de eerste melkopschuimer uit de Comfortmilk serie van dit bedrijf. Waar Trebs bekend staat om zijn creatieve en handige apparaten, is deze melkopschuimer daar zeker één van. Met de Comfortmilk 99244 zul je nooit meer met de hand in een pannetje melk op hoeven te kloppen; dit doet het apparaat volledig voor je, en het hele proces is volautomatisch. Het resultaat dat je krijgt door slechts één keer op een knopje te drukken? Heerlijk stevig melkschuim, waar de meeste dure koffiezetapparaten met ingebouwde melkfuncties nog een hoop van kunnen leren.

Vul deze machine met maximaal 150 ml melk als je melkschuim wil maken, of 250 ml als je warme melk maakt. In de kan is met streepjes aangegeven hoeveel melk er minimaal in moet en hoe veel er maximaal in kan. Vervolgens kan je kiezen uit drie verschillende standen: koud opschuimen, warm opschuimen, of opwarmen zonder op te schuimen. Dit stel je in door de power knop kort in te drukken voor warm melkschuim, de knop twee keer in te drukken voor warme melk of de knop enkele seconden ingedrukt te houden voor koud melkschuim. Zo heb je dus voor ieder recept de juiste melk, of je nou een warme latte macchiato of cappuccino wil of een heerlijk verfrissende ijskoffie, of zelfs een glas warme melk of chocomel wil maken. De garde wordt aangedreven door een uniek en innovatief magnetisch systeem, en dit apparaat maakt je warme melkschuim in 90 tot 120 seconden klaar.

melk opgeschuimdMet zijn inhoud van maximaal 150 ml op te schuimen melk, is dit apparaat geschikt om voldoende melk voor twee kopjes koffie op te schuimen. Dat is voor veel mensen genoeg voor thuis; het is echter niet zo ruim als je regelmatig voor meerdere mensen koffie zet. De opwarmtijd van twee minuten is niet te lang, en de schuimtemperatuur van 65 graden is perfect voor een heerlijke bak koffie. Door zijn non-stick coating is deze melkopschuimer na gebruik makkelijk te reinigen, en bovendien kun je de garde zeer eenvoudig verwijderen om deze apart te reinigen. Het kan echter niet in de vaatwasser. Gebruikers van dit apparaat melden vaak in reviews dat het apparaat erg goed schuim geeft, eenvoudig in gebruik is en van een zeer goede kwaliteit is.

De inhoud van het apparaat is vrij klein, dus als je van veel melkschuim in je koffie houdt kan dit net te weinig voor twee kopjes zijn. 
Conclusie
Al met al is de Trebs 99244 een zeer degelijk apparaat, dat bekend staat om zijn kwaliteit en duurzaamheid en bovendien een heerlijk stevig melkschuim maakt. Gebruikers van deze melkopschuimer melden erg vaak dat het apparaat zeer eenvoudig in gebruik is. Het is een vrij eenvoudig apparaat, dat zijn werk erg goed doet, wat zeker in zijn reviews terug te zien is.

► Bekijk de actuele prijs op bol.com

Voordelen
 • Eenvoudig in gebruik
 • Goed melkschuim
 • Warm en koud schuim, ook warme melk
Nadelen
 • Kan niet in vaatwasser
 • Kleine inhoud

Trebs 99276 melkopschuimer

trebs 99276De Trebs 99276 melkopschuimer is het tweede apparaat in de Comfortmilk serie. Als we dit apparaat bekijken valt direct het strakke RVS-design op, dat in geen enkele keuken zal misstaan. Met één druk op de knop kies je je melkrecept, en wordt je melk in no-time opgeschuimd en opgewarmd. Zo hoef je vrijwel geen moeite te doen voor een heerlijke latte macchiato, cappucino, ijskoffie of warme chocomel, waardoor je optimaal van je versgemaakte drank kan genieten. De focus van het bedrijf op apparaten die vooral dingen eenvoudiger maken en gebruiksgemak bieden is ook in deze melkopschuimer duidelijk terug te zien.

Helaas is deze melkopschuimer van Trebs niet meer verkrijgbaar.

► Bekijk de Trebs melkopschuimers die nog wel verkrijgbaar zijn op bol.com

Met zijn 600 Watt aandrijving warmt dit apparaat razendsnel tot 250 ml melkschuim of 450 ml warme melk op. Ook kan je hiermee in korte tijd snel koud melkschuim maken, voor een heerlijk verfrissende ijskoffie op warme dagen. Op de stevige voet bevinden zich drie knoppen, waarmee je kunt kiezen uit de functies opwarmen, opschuimen en koelen. Vervolgens gaat het apparaat met zijn inductietechnologie aan de gang om warm melkschuim snel naar 60 graden te brengen, of warme melk naar 80 graden. Zo heb je bij ieder recept de bijbehorende ideale temperatuur. Het apparaat is erg compact en zal je dus niet veel ruimte kosten in de keuken; bovendien is het uiterst licht en hanteerbaar.

losse kan melkopschuimerDe ruime kan waarin wel 250 ml melk opgeschuimd kan worden per keer is ideaal voor grotere gezinnen van koffieliefhebbers, ook als je regelmatig visite over de vloer hebt is dit een uitkomst. Met de 600 Watt aandrijving is je melk of melkschuim bovendien snel klaar, zodat je in korte tijd van een heerlijke cappuccino of Latte Macchiato kan genieten. En naderhand de vaat doen is net zo eenvoudig, want door de zilveren antiplaklaag blijven er geen melkresten achter, en door de continu bewegende garde zal er geen melk aan kunnen koeken tijdens het opwarmen. Trebs legt bij al zijn producten een sterke focus op kwaliteit, en het uiterst effectieve opschuimhulpstuk geeft dan ook een zeer goed melkschuim als resultaat.

Deze melkopschuimer kan niet in de vaatwasser; je zult de kan dus na gebruik voorzichtig met de hand moeten reinigen.
Conclusie
Al met al is de Trebs Comfortmilk 99276 een zeer handig en eenvoudig te gebruiken apparaat, dat erg goed schuim als resultaat heeft. Het is bovendien veelzijdig, met functies voor koud en warm schuim, en ook voor warme melk- je kan tevens cacaopoeder direct toevoegen om een heerlijke chocolademelk te maken. Je hebt met groot gemak een heerlijke warme of koude drank.

Helaas is deze melkopschuimer van Trebs niet meer verkrijgbaar.

► Bekijk de Trebs melkopschuimers die nog wel verkrijgbaar zijn op bol.com

Voordelen
 • Ruime kan
 • Veelzijdig en effectief apparaat
 • Warme en koude functies
Nadelen
 • Niet vaatwasserbestendig
 • Geen thermoskan: melk snel serveren

Trebs 99326 melkopschuimer

Trebs Melkopschuimer 99326De Trebs 99326 melkopschuimer is als derde model het nieuwste en meest geavanceerde apparaat uit de Comfortmilk serie. Deze melkopschuimer is een echt luxemodel, met uitstekend melkschuim, geavanceerde opties en een hoge bouwkwaliteit, bekroond met zeer positieve reviews. Deze melkopschuimer realiseert de visie van Trebs; het is een extreem gebruikersvriendelijk apparaat met innovatieve functies die het zetten van een heerlijke kop koffie of chocomel nét een stukje aangenamer maken.

Dit compacte apparaat zal niet in de weg staan in de keuken. Het design is netjes en vooral rustig en niet storend. De ronde voet is bovenop voorzien van een omrandde inductieplaat, waar de kan perfect in valt. Voorop de voet zit een handige keuzeschakelaar, waarmee je uit vier verschillende functies kan kiezen. Kies voor warm of koud melkschuim, een opwarmfunctie voor bijvoorbeeld warme melk, en bovendien een unieke smeltfunctie voor chocola. Dit is een erg veelzijdige melkopschuimer, en je kan er zelfs voor kiezen om deze te gebruiken om bijvoorbeeld soep op te warmen. Door de juiste functie bij ieder recept te kiezen voorkom je aanbranding.

Met een capaciteit van 250 ml op te schuimen melk of wel 500 ml op te warmen melk, chocomel of soep kan je meestal in één keer de gewenste hoeveelheid klaarmaken. De 600 watt motor zorgt er bovendien voor dat dit razendsnel gebeurt, en door de inductieplaat wordt de warmte bovendien erg snel gelijkmatig verdeeld. Wel moet je de melkopschuimer goed in de gaten houden, want er zit helaas geen functie voor automatisch afslaan op. Bovendien zijn er gescheiden functies voor de cappuccino en de latte macchiato. Zo maak je een nóg betere bak koffie, omdat het schuim speciaal voor jouw favoriete soort koffie gemaakt is.

Deze melkopschuimer slaat niet automatisch af zodra je melkschuim klaar is, en moet dus scherp in de gaten gehouden worden.

Conclusie
De Trebs Comfortmilk 99326 is een innovatief en veelzijdig product, dat een hoge mate van comfort aan de gebruiker biedt. Met de ruime melkkan kan je in één keer een grote hoeveelheid melkschuim maken. Uniek is dat je ook chocola kan smelten of zelfs soep kunt opwarmen in dit apparaat. Dit product sluit dan ook goed aan op het streven van Trebs om een zo hoog mogelijke mate van gebruikerscomfort te bieden.

► Bekijk de actuele prijs op coolblue.nl

Voordelen
 • Ruime melkkan
 • Enorm veelzijdig
 • Snelle opwarming, goed melkschuim
Nadelen
 • Niet vaatwasserbestendig
 • Slaat niet automatisch af
Kafea.nl
Logo