Krups EA8150 review

Ben je op zoek naar een praktische, betaalbare en fraaie volautomatische koffiemachine? Dan is de kans groot dat je al snel bij de Krups EA8150 uitkomt.

Deze machine van Krups kan op de nodige positieve beoordelingen rekenen en wordt veelvuldig bij onze partners Bol.com en Coolblue verkocht.

Krups EA8150 koffiemachine

In deze Krups EA8150 review laten we je graag nader kennis maken met deze volautomatische koffiemachine. We bespreken uitgebreid wat de voordelen zijn, maar we kijken ook zeer kritisch naar de verschillende nadelen. Verder bespreken we wat het prijskaartje van de Krups EA8150 is en wat mogelijk interessante alternatieven voor je zijn.

Na het lezen van deze review kun je direct voor jezelf dé keuze gaan maken: ga je de Krups EA8105 koffiemachine kopen of kies je toch voor een vergelijkbare variant? Neem op je gemakje deze Krups EA8150 review door en verdiep je daarmee in deze interessante volautomatische koffiemachine!

Alle varianten van de Krups EA8150

Alternatieven voor de Krups EA8150

De voordelen van de Krups EA8150

Deze Krups EA8150 review lees je hoogstwaarschijnlijk niet voor niets. Nee, mogelijk heb je al enige interesse in deze volautomatische koffiemachine. Mocht dat het geval zijn, kunnen wij je alvast één ding verklappen: wij kunnen die interesse maar al te goed begrijpen. De Krups EA8150 is simpelweg één van de meest populaire koffiemachines.

Maar, wat zijn nou de belangrijkste voordelen van deze volautomatische koffiemachine? Wij hebben de belangrijkste voordelen in onderstaand rijtje opgesomd:

 • Je kunt de smaak van de koffie volledig zelf bepalen
 • Dee volautomatische koffiemachine heeft een simpele bediening
 • Deze volautomatische koffiemachine heeft een fraai design
 • Deze volautomatische koffiemachine heeft een ruim bonenreservoir
 • Deze volautomatische koffiemachine heeft een warmhoudplaat
 • Deze volautomatische koffiemachine zet twee kopjes koffie tegelijkertijd
 • Deze volautomatische koffiemachine heeft een geheugenfunctie
 • Deze volautomatische koffiemachine is compact vormgegeven
 • Deze volautomatische koffiemachine heeft een geweldige prijs-kwaliteitsverhouding

Smaak is zelf te bepalen

Hoe drink jij je koffie het liefst? De kans is groot dat een huisgenoot, jouw partner of een gezinslid een andere smaaksensatie prefereert. Met de Krups EA8150 is dat gelukkig geen enkel probleem: bij deze koffiemachine heb je namelijk volledige zeggenschap over de smaak van de koffie.

Zo kun je zelf de temperatuur van de koffie bepalen. Drink jij je koffie het liefste lekker warm? Of wil je liever snel een bakje koffie drinken en kies je daarom voor een lagere temperatuur? Met deze machine is in principe alles mogelijk. Als wij je één tip mogen geven: koffie is op een hoge temperatuur het lekkerst!

Daarnaast kun je ook de sterkte van de koffie naar eigen wens instellen. Je hebt namelijk volledige zeggenschap over de maling van de koffie. Hierdoor heeft jouw kopje koffie eigenlijk altijd de gewenste smaak.

Dat wordt ook nog versterkt door de mogelijkheid om zelf het koffievolume in te stellen. Je bepaalt zelf hoeveel koffie de volautomatische koffiemachine in jouw kopje moet doen. Ga je hierbij voor een sterke espresso? Of geef je toch de voorkeur aan een grotere hoeveelheid koffie met bijvoorbeeld een scheutje melk?

Eigenlijk is met de Krups EA8105 alles mogelijk. Je bepaalt volledig zelf de smaak én kunt deze smaak ook moeiteloos aanpassen. Dat is te danken aan de simpele bediening dankzij het handige display. Over dat display vertellen we je later in deze Krups EA8510 review meer!

Simpele bediening

Levert deze espressomachine van Philips heerlijke koffie af? Ja, dat zeker. Ben je ook nog in staat om deze smaak zelf te beïnvloeden? Ja, ook dat nog. Zoals je op de foto hiernaast ziet, kun je namelijk verschillende instellingen volledig zelf bepalen.

Zo ben je in staat om de maalgraad van de bonen in te stellen. Afhankelijk van deze maalgraad heeft de koffie een bepaalde sterkte; je bepaalt dus in principe zelf de sterkte van jouw kopje koffie. Heeft jouw partner een net iets andere voorkeur? Dan pas je moeiteloos de sterkte van de koffie aan.

Krups EA8150 simpele bediening

Ook kun je de hoeveelheid koffie aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld voor een kleine espresso kiezen, maar je kunt ook een flinke koffiekop met koffie vullen. Opvallend is dat de koffie een heerlijke cremalaag heeft; een dergelijke cremalaag hebben wij bij niet veel andere espressomachines gezien.

Al met al geniet je met de Philips EP2220 espressomachine van overheerlijke koffie. Je oefent zelf invloed op de smaak uit, terwijl de machine de heerlijkste aroma’s uit de koffiebonen weet te verkrijgen. Elk kopje koffie is een waar feest met deze koffiemachine.

Bijkomend voordeel: je kunt uit meerdere koffiespecialiteiten kiezen. Dankzij het stoompijpje (bevindt zich aan de voorkant van de machine) kun je namelijk ook melk stomen voor het zetten van bijvoorbeeld een latte macchiato of een cappuccino. Deze espressomachine is dus voor meerdere koffiespecialiteiten geschikt. Op dit stoompijpje komen wij later in deze Philips EP2220 review nog terug.

Fraai design

Op welke plek in jouw huis zet jij normaliter jouw koffiemachine neer? Als je de Krups EA8150 voor het eerst ziet, wil je ‘m hoogstwaarschijnlijk direct een prominente plek geven. De koffiemachine heeft namelijk een stijlvol, tijdloos en trendy.

Het meest opvallende is toch wel de kleurstelling in combinatie met het materiaalgebruik. Normaliter is een koffiemachine van slechts één materiaalsoort vervaardigd, maar Krups heeft daarmee proberen te variëren. Zo zie je bijvoorbeeld aan de voorkant plastic delen zitten met daarin allerlei kleine gaatjes.

Krups EA8150 bonenreservoir

Juist die kleine gaatjes zorgen voor een fraaie uitstraling. Daarbij speelt ook de kleurstelling een rol; de gehele koffiemachine is zwart, maar bijvoorbeeld het stoompijpje, de uitloop en de warmhoudplaat zijn in het chroom uitgevoerd.

Ook zijn wij te spreken over de plek van het bonenreservoir. Het bonenreservoir steekt op een fraaie wijze aan de bovenkant boven de rest van het apparaat uit, waardoor je direct ziet met wat voor machine je te maken hebt. Daarbij geniet je ook nog eens van veel gemak bij dit bonenreservoir: je kunt het reservoir moeiteloos bijvullen met verse (lekkere) bonen.

Al met al zijn wij zeer te spreken over de uitstraling van de Krups EA8150. Wij zijn ervan overtuigd dat deze koffiemachine óók in jouw keuken prachtig gaat staan. Ongeacht voor welke stijl jij in jouw keuken gekozen hebt.

Ruim bonenreservoir

Hierboven heb je reeds kunnen lezen dat we onder de indruk van het design zijn. Daarbij hebben we ook benoemd dat we de plaatsing van het bonenreservoir zeer handig vinden. Dat is echter niet het enige voordeel van dit reservoir: wij zijn namelijk óók te spreken over de inhoud van het bonenreservoir.

Het bonenreservoir heeft een totale inhoud van 260 gram. Dankzij deze inhoud hoef je pas na 20 á 25 kopjes het bonenreservoir weer bij te vullen. Zoals hierboven al gesteld, gaat het bijvullen van het bonenreservoir onwijs snel en aangenaam.

Al met al is het bonenreservoir in positieve zin opgevallen. Dat geldt overigens ook deels voor het waterreservoir. De inhoud van het waterreservoir (1,7 liter) is dik in orde, maar de plaatsing van het reservoir is minder handig. Het reservoir is namelijk aan de achterzijde van de machine geplaatst: het waterreservoir is dus niet net zo makkelijk te bereiken als het bonenreservoir.

Inclusief warmhoudplaat

Ben je een ware liefhebber van koffie? Dan weet je ongetwijfeld wat de invloed is van de temperatuur van het water op de uiteindelijke smaak van de koffie. Het water moet de juiste temperatuur hebben, maar dat geldt ook voor het kopje.

Stel nou dat de warme koffie in een koud kopje terecht komt. Heb je enig idee wat er dan met de temperatuur van de koffie gaat gebeuren? Juist; deze temperatuur is direct enkele graden Celsius lager.

Dankzij de warmhoudplaat geniet je met de Krups EA8105 altijd van koffie met de juiste temperatuur. De warmhoudplaat zorgt er immers voor dat jouw kopje lekker verwarmd wordt. Hierdoor geniet je niet alleen van lekker warme koffie, maar je geniet óók langer van jouw koffie. De koffie blijft immers ook langdurig heerlijk warm!

Krups warmhoudplaat

Twee kopjes koffie tegelijkertijd

Drink jij graag koffie met jouw partner? Of heb jij een huisgenoot waarmee je graag van heerlijke koffie geniet? Ook dan biedt de Krups EA8105 een uniek voordeel: deze machine zet namelijk twee kopjes koffie tegelijkertijd.

Dankzij die eigenschap hoef je nooit lang te wachten totdat jullie met z’n tweeën koffie kunnen drinken. Dit is niet alleen gezellig, maar biedt je ook nog veel gemak. Dit is wat ons betreft zeker één van de belangrijkste voordelen.

Geheugenfunctie

Maak je met meerdere mensen gebruik van deze koffiemachine? Dan heb je wellicht niet zo’n zin om continue de instellingen aan te moeten passen. Gelukkig kun je bij de Krups EA8105 gebruik maken van een handige geheugenfunctie.

Deze geheugenfunctie onthoudt de door jou gewenste sterkte, gewenste hoeveelheid en gewenste temperatuur. Die instellingen kun je vervolgens opslaan, waarna je met slechts één druk op de knop het gewenste kopje koffie krijgt.

Dit scheelt niet alleen veel tijd, maar het is bovenal super makkelijk. Zéker als je met meerdere mensen tegelijkertijd gebruik maakt van deze volautomatische koffiemachine. Let wel op: je kunt maximaal twee koffievarianten opslaan in het geheugen.

Compact vormgegeven

Niet in alle keukens is evenveel ruimte om een volautomatische koffiemachine neer te zetten. Gelukkig heb je niet al te veel ruimte nodig om de Krups EA8105 op een fraaie manier kwijt te kunnen in jouw keuken. Deze volautomatische koffiemachine is namelijk compact vormgegeven:

 • Hoogte: 36,5 centimeter
 • Breedte: 24,5 centimeter
 • Diepte: 33 centimeter
Krups EA8150 warmhoudplaat

Met name de diepte van deze koffiemachine valt op. Ter vergelijking: de diepte van de Philips EP2220 is 43,4 centimeter. Met de Krups EA8105 bespaar je dus al snel 10 centimeter!

Geweldige prijs-kwaliteitsverhouding

We sluiten de lijst met voordelen graag af met één van de belangrijkste voordelen. Wij zijn namelijk van mening dat de Krups EA8105 een geweldige prijs-kwaliteitsverhouding heeft:

 • Je betaalt slechts 316 euro voor deze volautomatische koffiemachine
 • Deze volautomatische koffiemachine heeft – bij juist gebruik – een lange levensduur

Deze lange levensduur is onder meer te danken aan de hardstalen conische maalschijven. Deze conische maalschijven zorgen voor de maling van de koffie en vormen dus een belangrijk onderdeel van de machine. Het is daarom ook uiterst verstandig dat Krups gekozen heeft voor hardstalen conische maalschijven.

Al met al vind je in het huidige aanbod weinig volautomatische koffiemachine die aan de prijs-kwaliteitsverhouding kunnen stippen. Voor een bedrag van 329 euro krijg je in ieder geval een veelzijdige, handige en hoogwaardige machine tot je beschikking. Een machine die bovendien heerlijke koffie levert!

Overige voordelen

Ben je nog niet helemaal overtuigd van de bovengenoemde voordelen? Check dan zeker even onderstaande filmpje. In dit filmpje worden nog veel meer voordelen (en functies) van de Krups EA8105 besproken:

De nadelen van de Krups EA8105

Een prima prijs, een compacte vormgeving, veel mogelijkheden, een prachtig design en een gemakkelijke bediening. Het zijn in een notendop de belangrijkste voordelen van de Krups EA8105.

Brengt deze koffiemachine dan helemaal géén nadelen met zich mee? Nou, toch wel. Wij hebben enkele nadelen ondervonden, waarvan we de belangrijkste graag aan je voor willen leggen:

 • Het bereiden van een cappuccino duurt lang
 • Het schoonmaken/reinigen/ontkalken neemt relatief veel tijd in beslag
 • Deze volautomatische koffiemachine maakt veel lawaai
 • Deze volautomatische koffiemachine heeft geen heet water functie

Bereiden van een cappuccino duurt lang

Aan de voorkant van de Krups EA8105 is aan de rechterkant een stoompijpje te zien. Dankzij dit stoompijpje kun je alsnog een cappuccino (of andere koffiespecialiteit met melk) zetten, maar dit gaat niet van harte.

Zo duurt het vrij lang en is de melk ook niet altijd even lekker. Als je een échte liefhebber van een cappuccino bent, kun je dus beter kijken naar een automatische melkopschuimer. Daarmee gaat het bereiden van een heerlijke cappuccino een stuk makkelijker.

Onderhoud neemt veel tijd in beslag

Een automatische reiniging of een automatisch ontkalkingsprogramma? Vergeet het maar! Bij de Krups EA8105 moet je al het onderhoud zelf met de hand uitvoeren.

Het zou uiteraard een stuk makkelijker zijn als dit allemaal automatisch zou gaan. Je dient echter de binnenkant van de machine zelf te reinigen, terwijl je het ontkalkingsproces ook zelf moet begeleiden. De machine geeft echter wél zelf aan of/wanneer het tijd is om de machine te ontkalken.

Let wel op: je hoeft niet al te vaak deze koffiemachine te ontkalken. Volgens de fabrieksopgave dien je de machine ongeveer 1 keer per kwartaal te ontkalken. Dit is volledig te danken aan het ingebouwde waterfilter; dit filter weet tijdig veel kalkdeeltjes tegen te houden.

Maakt veel lawaai

Krups heeft bij het ontwerp van deze koffiemachine gekozen voor een plastic behuizing. Dankzij die behuizing ziet de machine er fraai uit, maar maakt de machine wel vrij veel lawaai. Een maximaal geluidsniveau van 71 decibel is echt té luid.

Dit harde geluid ervaar je overigens met name bij het malen van de bonen. Nadat de bonen gemalen zijn, heb je bij het zetten van de espresso te maken met een geluidsniveau 69 á 71 decibel. Al met al is het dus zeker geen geluidsstille volautomatische koffiemachine.

Geen heet water functie

Veel koffiemachines bieden ook een heet water functie aan. Daarmee weet je het bereiden van een kopje thee voor jezelf een stuk makkelijker te maken. Helaas is dat bij de Krups EA8105 niet mogelijk; deze machine heeft geen heet water functie.

Wil je alsnog met enige regelmaat van lekkere thee genieten? Dan kun je daarvoor de beste waterkoker aanschaffen of het water zelf koken op het fornuis.

Overigens zijn wij van mening dat dit niet het belangrijkste nadeel is. Als je nooit thee drinkt, is dit zelfs een verwaarloosbaar nadeel. In dat geval merk je niet eens dat deze koffiemachine geen heet water functie heeft. Onder aan de streep draait het bij een koffiemachine om de koffie; daar hebben we bij de Krups EA8105 niks op aan te merken!

Ervaringen van andere kopers

Eerder in deze Krups EA8105 review stelden wij dat dit één van de meest populaire volautomatische koffiemachines is. Dat onderstrepen de reviews die bij onze partners Bol.com en Coolblue achtergelaten zijn:

 • Coolblue 217 reviews: score van 8,8 op een schaal van 1-10
 • Bol.com 147 reviews: score van 4,5 op een schaal van 1-5
Krups EA8150 beoordelingen

Deze beoordelingen laten duidelijk zien dat deze Krups koffiemachine populair is. Ook blijk uit deze beoordelingen duidelijk dat veel kopers tevreden zijn met hun aankoop. Veel recensenten geven aan dat zij onder de indruk zijn van de smaak, maar ook de prijs en de makkelijke bediening komen in veel beoordelingen naar voren.

De ruim 350 beoordelingen bij onze partners hebben wij aan een nadere blik onderworpen. Van al deze beoordelingen vonden wij de volgende passages erg interessant:

 • Ik heb deze machine nu iets meer dan een maand en vraag me echt af waarom ik deze al niet langer had? Met alle gemak koffie zetten met gebruiksvriendelijke display en het gemak om het te bedienen. Bonen erin, profiel bewaren en met één druk op de knop elk moment heerlijke koffie!
 • Snelle, goede koffiebereiding met essentiële instelmogelijkheden. Vergeet het stoompijpje en koop een losse melkopschuimer erbij, dan heb je een goed functionerende combinatie.
 • Wij keken uit naar de komst van dit toestel en we hadden gelijk, wat een lekkere koffie! Het design is trouwens ook niet mis, past perfect in mijn nieuwe keuken! Kleiner dan verwacht, maar dat is ook weer positief.
 • Maakt lekker koffie en makkelijk in gebruik. Mooi design en mooi formaat, niet te groot.
 • Nu ruim een jaar in het bezit. Valt toch tegen voor dit geld. De instel mogelijkheden voor sterkte van de koffie vallen erg tegen (3 maal standen en drie sterkte standen). Geen sterkere koffie te maken, anders dan minder water toe te voegen. Ook melk opschuimen is erg lastig, opzetstukje valt er soms vanaf tijdens het opschuimen.
 • Apparaat maakt veel herrie en is erg traag.

De twee laatste beoordelingen zijn bewust cursief gemaakt. Deze beoordelingen zijn namelijk zeker níet positief te noemen. Wij willen je echter een onafhankelijk en compleet beeld van alle beoordelingen geven; daarom hebben wij ook deze beoordelingen erbij geplaatst.

De Krups EA8150 kopen

Wat zijn vooralsnog jouw bevindingen? In deze Krups EA8105 heb je veel feitelijke informatie kunnen vinden, waarbij wij ook her en der onze persoonlijke mening toegevoegd hebben. Ben je door deze Krups EA8105 review overtuigd geraakt? Dan kun je deze volautomatische koffiemachine met enkele klikken op de knop direct bestellen.

Bij onze partners vind je de Krups EA8105 voor een scherpe prijs. Klik op de linkjes hieronder om direct de prijzen bij onze partners te achterhalen:

Bekijk prijzen van de Krups EA8150 bij verschillende winkels:

Alternatieven

De Krups EA8105 staat te boek als de meest compacte volautomatische koffiemachine. Dat is dan ook één van de redenen waarom deze machine veelvuldig verkocht wordt. Ben jij echter niet helemaal te spreken over deze machine? Wil je daarom ook nog naar andere volautomatische koffiemachines kijken? Mogelijk zijn in dat geval de volgende twee machines interessant:

Philips 2200 EP2224/19

Dat het merk Philips prima koffiemachines levert, bleek wel uit onze Philips EP2220 review. Ook over deze Philips EP2224 volautomatische koffiemachine zijn wij te spreken. Deze variant is iets duurder dan de Krups EA8105, maar biedt wel enkele voordelen.

Zo heeft deze Philips volautomatische koffiemachine een heet water functie, is deze machine ook geschikt voor gemalen koffie en is het bonenreservoir een slag groter. Wegen deze voordelen op tegen het hogere prijs? Het is aan jou om dat te bepalen.

Alternatief Philips 2200 EP222419

De'Longhi Magnifica S ECAM22.320.SB Zilver

Ben je bereid om meer geld aan een volautomatische koffiemachine uit te geven? Wil je daarbij ook bewust kiezen voor een koffiemachine met een uniek design? dan is deze variant van De’Longhi uiterst interessant te noemen.

Deze machine heeft een prachtig design, is makkelijk te bedienen, zet twee kopjes koffie tegelijkertijd én is ook geschikt voor gemalen koffie. Deze voordelen uiten zich ook in een forser prijskaartje: je betaalt ongeveer 430 euro voor deze De’Longhi volautomatische koffiemachine.

Alternatief De'Longhi Magnifica S ECAM22.320.SB Zilver
Kafea.nl
Logo