Beste Sage waterfilter

Heb je een Sage koffiemachine in je keuken staan? Of heb je eerder voor de aanschaf van een Solis koffiemachine in gekozen? In beide gevallen is het van belang dat je het juiste waterfilter in de koffiemachine gebruikt. Wat het beste Sage waterfilter is, vertellen we je graag in dit artikel. Eerst laten we je kennismaken met de verschillende waterfilters die voor een Sage machine geschikt zijn:

Officiële Sage waterfilters:

Universele waterfilters voor Sage pistonmachines

Waterfilters van Sage

Het merk Sage heeft overduidelijk voor eenvoud gekozen. Zoals je in bovenstaande tabel kunt zien, kun je voor slechts één waterfilter van dit merk kiezen. Dit waterfilter is voor veel Sage apparaten geschikt, waardoor je al snel de keuze voor dat waterfilter kunt maken.

Maar, je kunt ook voor universele waterfilters kiezen. Met een universeel waterfilter kun je je Sage machine ook perfect laten functioneren. Of de aanschaf van een universeel waterfilter aan te raden is, vertellen we je graag verderop in dit artikel.

Eerst willen we je het volgende op het hart drukken: gebruik in je Sage koffiemachine altijd een Sage waterfilter. Als je dit waterfilter niet gebruikt, is dit van grote invloed op meerdere aspecten. Ook daarover vertellen we je verderop in dit artikel meer.

Voordat we dat doen, laten we je kennismaken met de verschillende filters. We bespreken eerst het officiële Sage waterfilter, waarna we je meer vertellen over de universele waterfilters voor Sage koffiemachines.

Sage Claro Swiss Waterfilter BES008

SAGE Claro Swiss Waterfilter BES008

Het Sage Claro Swiss Waterfilter BES008 is het officiële waterfilter van het merk Sage. Dit filter doet zijn werk prima, gaat maar liefst 3 maanden mee en is geschikt voor elke Sage pistonmachine. Het gaat hierbij concreet om de volgende Sage koffiemachines:

 • Sage Oracle Touch (SES990)
 • Sage Barista Pro (SES878)
 • Sage Oracle (SES980)
 • Sage Barista Touch (SES880/SES800)
 • Sage Dual Boiler (SES920)
 • Sage Barista Express (SES875)
 • Sage Duo-Temp Pro (SES810)
 • Sage Bambino Plus (SES500)

Heb je één van deze koffiemachines in je keuken staan? Dan kun je prima kiezen voor dit Sage Waterfilter. Dat is ook het geval als je een koffiemachine van Solis in je keuken hebt staan. Dit filter is namelijk ook geschikt voor de Solis 1011, Solis 115, Solis 117 en Solis 118. Met dit filter kun je in totaal 3 maanden doen.

Gedurende deze 3 maanden brengt dit filter veel voordelen met zich mee. Zo zorgt dit filter voor een bescherming van de leidingen en onderdelen in je pistonmachine. Dit betekent concreet dat je koffiemachine een stuk langer mee gaat. Tijdens deze langere levensduur ben je ook nog verzekerd van lekkerdere koffie. Dit komt onder meer doordat smaak bedervende stoffen perfect uit het water gefilterd worden. Dit geldt ook voor de kalkdeeltjes.

Bestel het Sage Claro Swiss Waterfilter BES008 bij de volgende webshop(s):

Universele waterfilters voor Sage koffiemachines

Heb je een Sage pistonmachine in je keuken staan? Dan is het hoe dan ook aan te raden om een waterfilter te gebruiken. Verderop leggen we je dit graag verder uit, maar eerst willen we je meer vertellen over universele waterfilters.

Door voor een universeel waterfilter te kiezen, geniet je van de gewenste filterwerking. Het water wordt gefilterd, waardoor de koffie een stuk lekkerder uitvalt. Dat de werking zo goed is, zie je echter niet aan het prijskaartje af.

Door voor één van de universele waterfilters te kiezen, bespaar je een hoop geld. Daar vertellen we je hieronder graag meer over. Neem de korte reviews door en bepaal of één van de universele waterfilters voor een Sage koffiemachine iets voor jou is.

Eccellente Claroswiss Waterfilter voor Sage

ECCELLENTE Claroswiss Waterfilter voor Sage

Het hierboven besproken waterfilter van Sage is door Eccellente ‘gekopieerd’. Dit merk heeft dit waterfilter uiteraard niet één op één gekopieerd, maar heeft het filter wel bijzonder goed nagemaakt. Dit blijkt alleen al uit de vormgeving van dit universele waterfilter.

Belangrijk voordeel van dit filter is de voordeligere prijs. Met name als je bij Eccellente van de staffelkorting profiteert, bespaar je oprecht veel geld. Dit is ook het gevalt ten opzichte van het officiële waterfilter van Sage.

Let wel op: dit filter is niet voor alle Sage koffiemachines geschikt. Je kunt dit filter niet gebruiken in de Sage BDC400, SDC400, BDC450 of SDC450.

Bestel het Eccellente Claroswiss Waterfilter voor Sage bij de volgende webshop(s):

Eccellente Claroswiss Waterfilter + SAGE Filterhouder

ECCELLENTE Claroswiss Waterfilter + SAGE Filterhouder

Een andere optie die je hebt, is deze set van Eccellente. In deze set is het bovenstaande waterfilter te vinden, maar ook een Sage filterhouder. Deze houder heb je nodig om het waterfilter in de pistonmachine vast te kunnen zetten.

Is het huidige filterhouder in je koffiemachine kapot gegaan? Of wil je dit filter om welke reden dan ook vervangen? Dan is deze set voor jou interessant. Ook bij deze set geldt weer dat je het nodige geld weet te besparen. Heb je alleen het waterfilter nodig? Dan kies je uiteraard beter voor één van bovenstaande twee waterfilters.

Let wel op: dit filter is niet voor alle Sage koffiemachines geschikt. Je kunt dit filter niet gebruiken in de Sage BDC400, SDC400, BDC450 of SDC450.

Bestel het Eccellente Claroswiss Waterfilter + SAGE Filterhouder bij de volgende webshop(s):

Is het gebruiken van een universeel waterfilter aan te raden?

Het is om meerdere redenen interessant om een universeel waterfilter aan te schaffen. De belangrijkste reden is het kostenplaatje. Zeker als je van de staffelkorting bij Eccellente kunt profiteren, bespaar je het nodige geld.

Toch adviseren wij je het volgende: kies voor het officiële waterfilter van Sage. Dit filter is nu eenmaal door het merk zelf ontwikkeld, waardoor je van de beste filtering verzekerd bent.

Ook als je koffiemachine nog in de garantieperiode zit, is het aan te raden om voor het officiële waterfilter te kiezen. Mocht er onverhoopt iets met je koffiemachine mis zijn, kan Sage zich beroepen op het feit dat je geen officieel waterfilter gebruikt hebt.

Betekent dit dat je dan helemaal niet van het universele waterfilter gebruik kunt maken? Nee, dat betekent dit niet. Als je bijvoorbeeld geld wilt besparen, is het universele waterfilter een interessante optie.

Kortom: het is aan jou om de juiste afweging te maken. Wij raden je in ieder geval aan om voor het officiële waterfilter te kiezen. Met dit filter ben je nu eenmaal van de gewenste filtering verzekerd.

Wat is het belang van een Sage waterfilter?

Gebruik maken van een Sage waterfilter is wat ons betreft geen keuze. Je bent als het ware ‘verplicht’ om een waterfilter in je Sage koffiemachine te gebruiken. Dit heeft drie belangrijke redenen.

Reden 1: je verlengt de levensduur van je machine

Maak je trouw gebruik van een waterfilter in je Sage pistonmachine? Dan verleng je de levensduur van deze machine aanzienlijk. Dit komt onder meer doordat dit filter in staat is om de kalkdeeltjes uit het water te filteren.

Doordat de kalkdeeltjes gefilterd worden, krijgen deze geen toegang tot bijvoorbeeld de leidingen. Dat betekent dat de leidingen ook niet verstopt kunnen raken door de kalkdeeltjes. De leidingen blijven hierdoor naar wens functioneren, terwijl dit ook voor andere (bewegende) onderdelen geldt.

Als je geen waterfilter zou gebruiken, zou de levensduur aanzienlijk korter worden. De machine wordt door de kalkdeeltjes aangetast, waardoor je hier minder lang van kunt genieten. Absoluut niet wenselijk, ook omdat een Sage pistonmachine over het algemeen niet als goedkoop beschouwd wordt.

Het waterfilter van Sage filtert overigens meer dan alleen kalkdeeltjes. Alle mogelijke oneffenheden worden uit het water gefilterd, waardoor je ook van onderstaande voordelen verzekerd bent.

Reden 2: het water smaakt lekkerder en daarmee de koffie ook

Al het water dat je voor de koffie gebruikt, stroomt eerst door het waterfilter heen. In dit filter worden alle deeltjes opgevangen, waarna met het schone water het kopje koffie gezet wordt. Dit schone water smaakt een heel stuk lekkerder.

Doordat dit water lekkerder smaakt, smaakt de koffie zelf ook een stuk lekkerder. Dit merk je overduidelijk aan de smaak van de koffie. Nu, maar ook op de langere termijn. Zeker als je de juiste koffiebonen gebruikt, geniet je optimaal van alle aanwezige aroma’s.

Trek je graag de tijd uit voor het drinken van een kopje koffie? En wil je graag van alleen heerlijke koffie verzekerd zijn? Dan is het zeer belangrijk om gebruik te maken van het beste Sage waterfilter.

Overigens heeft ook deze reden te maken met de kalkdeeltjes. Als er veel kalkdeeltjes in water aanwezig zijn, is dit van grote invloed op de gehele structuur van het water. En daarmee ook op de smaak van het water. Door de kalkdeeltjes te filteren, geniet je dus van veel lekkerder water. En daarmee ook van veel lekkerdere koffie.

Reden 3: de machine hoeft minder vaak ontkalkt te worden

Sage the Dynamic Duo Stainless Steel

Ook bij deze reden komen we uit bij de kalkdeeltjes. Als je in je Sage pistonmachine geen waterfilter zou gebruiken, zouden kalkdeeltjes vrij spel hebben. De kalk blijft in de machine achter en is daarmee van grote invloed op de smaak van het water.

Ook is de kalk hiermee van grote invloed op de algehele staat van de machine. De kalkdeeltjes nestelen zich in de machine, waardoor je de machine vaker en vaker moet ontkalken. Maak je echter gebruik van een waterfilter? Dan betekent dit ook dat je de koffiemachine minder vaak hoeft te ontkalken.

Dat brengt wat ons betreft meerdere voordelen met zich mee. Ten eerste is het niet nodig om nog veel geld aan de Sage ontkalkingstabletten uit te geven. Je moet deze af en toe nog aanschaffen, waardoor je kosten bespaart. Ten tweede geniet je van veel gemak. Het ontkalken van een machine kost nu eenmaal altijd tijd en moeite. Door het juiste waterfilter te gebruiken, voorkom je dat je hier nog veel tijd aan moet besteden.

Is ontkalken overbodig door een Sage waterfilter?

Nee, ontkalken is niet volledig overbodig door een Sage waterfilter. Door dit filter op de juiste manier te gebruiken, valt de frequentie van het ontkalken wel een heel stuk lager uit.

Concreet betekent dit het volgende: je hoeft de koffiemachine minder vaak te ontkalken. Wanneer je de machine wel moet ontkalken, wordt door de machine zelf aangegeven. Je hoeft alleen maar de melding van de machine in de gaten te houden. Vervolgens is het zaak dat je de juiste Sage ontkalkingsproducten gebruikt. Hieronder hebben wij de beste producten voor je verzameld:

Hoe moet je het Sage waterfilter gebruiken?

Heb je één van bovengenoemde Sage waterfilters alvast in je winkelmandje zitten? Om van dit filter gebruik te kunnen maken, hoef je slechts 4 stappen te doorlopen:

 • Stap 1: verwijder allereerst het waterreservoir uit de machine. Gooi het reservoir helemaal leeg en maak het reservoir voor de zekerheid even schoon.
 • Stap 2: verwijder nu het oude Sage waterfilter uit het reservoir. Op diezelfde plek kun je nu het nieuwe reservoir vastklikken. Het is hiervoor zaak om het filter naar beneden te duwen en vervolgens een lichte draaiende beweging te maken. Je hoort het filter vervolgens vastklikken.
 • Stap 3: je kunt het waterreservoir nu met vers water vullen. Nadat je dit hebt gedaan, kun je het reservoir in de machine terug zetten.
 • Stap 4: het is nu zaak om het apparaat goed door te laten spoelen. Nadat dit proces afgerond is, is het zaak om het water weg te gooien. Vul het waterreservoir wederom met vers water en geniet vervolgens van de heerlijke koffie.

Wil je dit stappenplan graag in beeld zien? Check dan onderstaande video van Sage:

Hoe vaak moet je het Sage waterfilter vervangen?

Het advies van Sage is om het waterfilter elke 3 maanden te vervangen. Dit betekent dat je in een jaar tijd dus 4 filters zou moeten gebruiken. In hoeverre je je aan deze 3 maanden vast moet houden, hangt van twee factoren af:

 • Het soort waterfilter. Kies je voor één van de universele waterfilters? Dan bestaat de kans dat het filter minder lang mee gaat. Dit filter is goedkoper en dat komt mogelijk door een minder lange werking van het filter. Indien je voor het officiële Sage waterfilter kiest, kun je wel de termijn van 3 maanden aanhouden.
 • Het gebruik van de pistonmachine. Zet je dagelijks 20 kopjes koffie met je Sage pistonmachine? Dan gaat het waterfilter waarschijnlijk niet 3 maanden mee. De werking van het filter is namelijk afhankelijk van de hoeveelheid water door het filter heen stroomt. Mocht je een fanatieke koffiedrinker zijn, kun je daarom beter een kortere doorlooptijd aanhouden voor het vervangen van het waterfilter.

Sage

In de wereld van koffiemachines is Sage een uniek merk. Dit merk richt zich namelijk niet op de simpele koffiemachines, maar biedt hoogwaardige pistonmachines aan. Deze pistonmachines kenmerken zich door de fraaie uitstraling en door een topklasse bouwkwaliteit.

Voor een pistonmachine van Sage moet je wel diep in de buidel tasten. Ook dat is een goede reden om in het beste Sage waterfilter te investeren. Dankzij dit waterfilter geniet je immers langer van je pistonmachine.

Overigens biedt Sage ook andere soorten koffiemachines aan. Sinds enige tijd biedt dit merk ook een Nespresso koffiemachine aan, evenals een filterkoffiezetapparaat. Deze koffiemachines zijn bij onder meer Bol.com en Coolblue te verkrijgen.

Het merk Sage richt zich niet alleen op koffiemachines. Op de website valt namelijk te lezen dat Sage ‘één van de wereldleiders in keukenapparaten’ is. Naast de koffiemachines biedt Sage ook sapcentrifuges, fornuizen, ovens, airfryers, magnetrons en blenders aan.

Overigens hebben Sage en Solis veel overeenkomsten met elkaar. Veel mensen denken dat deze beide merken hetzelfde zijn, maar dat is niet het geval. In ons artikel ‘Sage vs. Solis’ lees je hier alles over.

Kafea.nl
Logo