Verschil Solis en Sage

Het kopen van een nieuwe espressomachine is hoogstwaarschijnlijk geen dagelijks bezigheid. Op het moment dat je een nieuwe espressomachine gaat kopen, moet je dus het nodige uitzoekwerk verrichten. Gelukkig kan je op kafea.nl allerlei reviews over verschillende espressomachines vinden. Aan de hand van deze reviews kan je al snel de gewenste machine vinden.

Wij vinden het echter belangrijk om ook veel achtergrondinformatie te verstrekken. In onze blogs publiceren wij wekelijks over relevante onderwerpen, waarbij we in dit geval twee merken met elkaar gaan vergelijken. In dit geval draait het om de merken Solis en Sage. Beide merken staan bekend vanwege hun hoogwaardige espressomachines, wat is nou het verschil tussen Solis en Sage?

We bespreken de verschillende merken, we kijken naar de verschillen en we kijken naar de overeenkomsten. Solis en Sage hebben namelijk meer overeenkomsten dan je op voorhand zou denken.

Het merk Solis

Solis staat voor Zwitserse perfectie. Al ruim 100 jaar geleden werd dit bedrijf in Zwitserland opgericht. Destijds was het doel om het leven van consumenten stijlvol te verrijken met hoogwaardige én prachtige producten voor dagelijks gebruik. Dit doel is al in die jaren niet veranderd; men biedt op het gebied van espressomachines hoogwaardige en fraaie machines aan.

In het assortiment van Solis zijn naast de espressomachine ook melkopschuimers, bonenmalers en andere soorten keukengerei te vinden. Onder andere blenders, waterkokers en keukenmixers behoren tot het assortiment van Solis.

Sinds het uitbrengen van de eerste espressomachine in 1985 heeft Solis prachtige stappen weten te maken. Het bedrijf is momenteel in meerdere landen actief en het bedrijf heeft het assortiment steeds verder uit weten te breiden.

In onderstaande video kan je nader kennis maken met dit ambitieuze bedrijf:

Het merk Sage

Het merk Sage is een stuk jonger dan het merk Solis; dat is dan ook het eerste verschil tussen Solis en Sage. Sage werd namelijk pas in mei 2013 opgericht en is onderdeel van de Breville Group. Deze groep komt oorspronkelijk uit Australië en is een fabrikant & marketeer van verschillende huishoudelijke apparaten.

In 2013 kwamen zij met het merk Sage op de markt. Dit merk sluit perfect aan op de ambitie van de Breville Group. Het doel is namelijk om mensen te inspireren om thuis heerlijke gerechten en dranken klaar te maken. Wat je daarvoor nodig hebt? Verschillende keukenmachines van hoogwaardige kwaliteit; daar staat Sage dan ook voor. Sage probeert bij te dragen aan de mooie momenten in het dagelijkse leven; momenten die je nooit meer wilt vergeten.

In het huidige assortiment van Sage zijn óók pistonmachines en koffiemolens te vinden. Wat dat betreft hebben we wederom een overeenkomst tussen deze merken gevonden. Hebben deze merken dan wel verschillen? Wij zijn dieper ingedoken op deze vraag.

Het aanbod van Solis & Sage

Aangezien wij ons met onze website richten op koffie, kijken wij in het restant van het artikel alleen naar piston- en espressomachines. Als we in het assortiment van onze partner Bol.com naar de pistonmachines kijken, zien we iets opvallends.

We zetten de Sage The Barista Express Pistonmachine naast de Solis Grind & Infuse Pro 115/a pistonmachine. Wat valt direct op? Juist; deze twee modellen zien er precies hetzelfde uit. Oordeel zelf maar op basis van onderstaande foto; aan de rechterkant zie je de machine van Sage en aan de linkerkant de machine van Solis.

Verschil Solis en Sage

Wat blijkt; Sage en Solis brengen dus dezelfde producten uit. Deze producten hebben alleen een andere typebenaming, maar zien er verder hetzelfde uit. Daarnaast zijn de prijzen bij onze partners ook vergelijkbaar.

Na enig zoeken hebben we uiteindelijk gevonden hoe dit komt; Sage en Solis behoren beide tot de Breville Group. Deze twee merken maken onderdeel van deze groep uit, maar voeren beide wel hun eigen marketing. Dat is dan ook de reden waarom de websites van Sage en Solis er verschillend uitzien.

Met het merk Solis richt Breville Group zich voornamelijk op West Europa, terwijl Sage in zowel West- als Oost Europa verkrijgbaar is.

Bij het uitzoeken van een nieuwe piston- of espressomachine kan je dus beide merken tegenkomen. Beide merken leveren echter dezelfde soort machines en hebben dus beide ook grotendeels hetzelfde aanbod. Het belangrijkste verschil is zichtbaar op het gebied van marketing.

Verschillen tussen Solis en Sage

Het mag duidelijk zijn; beide merken hebben de nodige overeenkomsten. Maar, zijn er ook nog verschillen waarneembaar tussen Solis en Sage? Nou, als we naar het aanbod van onze partners Coolblue en Bol.com kijken, zien we iets opvallends.

Bij beide websites is het aanbod namelijk wisselend. Bol.com biedt meer machines van Solis aan, terwijl Coolblue meer machines van Sage aanbiedt. Hoe kan dit nou? Dit heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met het feit dat externe aanbieders bij Bol.com ook hun assortiment kunnen tonen. Hierdoor is het aanbod ietwat afwijkend.

Zijn er tussen Solis en Sage ook nog verschillen op het gebied van prijs? Laten we daarvoor eens kijken naar twee machines:

 • De Sage Barista Express Stainless Steel
 • De Solis Grind & Infuse Pro 115

Als we bij onze partner Bol.com beide machines opzoeken, zien we bij beide machines dezelfde prijs terugkomen: € 699,00. Wel is het zo dat op Bol.com regelmatig gestunt wordt met een aanbieding van € 599,00. Na het schrijven van dit artikel kwamen wij de Sage Barista Express Stainless Steel namelijk tegen voor de prijs van € 599,00. Qua machines zijn deze twee dus volledig hetzelfde, maar een eventuele kortingsacties kan een verschil in de prijs teweeg brengen.

Het assortiment van Solis & Sage

Aanbod Solis en Sage

Beide merken voeren dus hetzelfde assortiment. In dit assortiment staan design, gemak en een hoge kwaliteit centraal. Als je een koffiemachine van Solis of Sage ziet, zie je direct dat je met een hoogwaardige machine te maken hebt. De machines zien er namelijk ongelooflijk stijlvol uit; het roestvrijstaal is niet met een kleurtje bedekt en brengt zodoende een bijzondere uitstraling met zich mee.

Qua functies bieden de machines ook voldoende. Zo bestaan er machines waarbij je een touchscreen tot je beschikking hebt en hebben sommige machines een ingebouwd melksysteem.

Het is niet nodig om de machines van Solis & Sage met elkaar te vergelijken; deze zijn identiek. Dat geldt overigens ook voor de machines van de merken Breville en Gastroback. Koffiemachines van deze laatst genoemde merken komen in Nederland amper voor; Breville is over de hele wereld verkrijgbaar, behalve in Europa.

Besluit

Bestaan er verschillen tussen Solis & Sage? Ja, zeker. Die verschillen bestaan echter alleen op het gebied van marketing en wat betreft naamgeving. De machines van beide merken zijn namelijk identiek. Het assortiment van beide merken is afgeleid van de Breville Group. Van deze Australische multinational maken beide merken deel uit.

Ongeacht of je voor een Sage of Solis koffiemachine kiest; je gaat voor een machine met een prachtig design en een hoogwaardige kwaliteit. In ons artikel ‘de beste pistonmachines’ hebben wij de Sage Barista Express Stainless Steel zelfs uitgeroepen tot de beste pistonmachine voor fanatieke thuisbarista. Dit betekent tegelijkertijd ook dat deze eer uitgaat naar de Solis Grind & Infuse Pro 115; dit zijn tenslotte dezelfde machines!

2 Opmerkingen
 1. Antwoord
  Frank van der Horst 11 juni 2020 op 23:47

  Ik was op zoek naar een Solis blender maar helaas niet op voorraad of niet meer leverbaar. Kwam er dus zojuist zelf achter dat de Solis Citruspers Pro 845 – RVS en de Sage the Citrus Press Pro hetzelfde zijn. En de
  Solis Twist & Mix Blender Pro 8322 – Met opzetbare citruspers hetzelfde is als de
  SAGE SBL405 The Kinetix Twist. Dan heb ik de Solis blender in een SAGE jasje.

 2. Bedankt voor deze duidelijke vergelijking.
  Heb beide machines op mijn lijstje staan en zie nu dat het niets uitmaakt welke van de twee ik ga kiezen om mijn liefde voor koffie te verrijken.

Laat een reactie achter

Kafea.nl
Logo