Beste witte koffiemok

Een koffiemok is ideaal voor de koffieliefhebbers die de voorkeur aan grote hoeveelheden koffie geven. In een koffiemok past normaal gesproken relatief veel koffie, zéker ten opzichte van een espresso kopje of een ‘normaal’ koffiekopje. Mocht je voorkeur specifiek naar een koffiemok uitgaan, raden wij je aan om voor een witte koffiemok te gaan. Met een witte koffiemok geniet je van veel voordelen, waarover je in dit artikel gaat lezen. Ook maak je hieronder kennis met de vijf beste koffiemokken in het wit van dit moment.

Onze top 5 witte koffiemokken

Afbeelding

Product


Maxwell & Williams Tint Mok

Onze beste koop!

Maxwell & Williams Tint Mok

Beste koop witte koffiemok

of

Pip Studio Jolie set

Pip Studio Jolie set

Beste set witte koffiemokken

of

Bredemeijer Umea Mokken

Bredemeijer Umea Mokken

Beste witte koffiemokken zonder oortje

of

Blond Amsterdam Even Bijkletsen beker XL

Blond Amsterdam Even Bijkletsen beker XL

Beste grote witte koffiemok

of

Jay Hill Mokken Saba

Jay Hill Mokken Saba

Beste goedkope witte koffiemokken

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Maxwell & Williams Tint Mok

Beste koop witte koffiemok

Maxwell & Williams Tint Mok

of

Pip Studio Jolie set

Beste set witte koffiemokken

Pip Studio Jolie set

of

Bredemeijer Umea Mokken

Beste witte koffiemokken zonder oortje

Bredemeijer Umea Mokken

of

Blond Amsterdam Even Bijkletsen beker XL

Beste grote witte koffiemok

Blond Amsterdam Even Bijkletsen beker XL

of

Jay Hill Mokken Saba

Beste goedkope witte koffiemokken

Jay Hill Mokken Saba

of

Voor- en nadelen van een witte koffiemok

De voordelen van een koffiemok in zijn algemeenheid staan als een paal boven water. Een koffiemok is vrij groot, is hierdoor geschikt voor grote koffiehoeveelheden en heeft vaak een simpele vormgeving. Door de inhoud is zo’n mok ook nog geschikt voor koffiespecialiteiten met melk.

Deze voordelen gelden ook voor een witte koffiemok. Maar, een witte koffiemok biedt nog veel meer voordelen:

 • Past goed bij de rest van het servies. Als je in een servieskast van een gemiddeld huishouden kijkt, is de kans groot dat je wit servies in de kast ziet staan. Als je voor koffiemokken in het wit kiest, geniet je dan ook van een prachtige combinatie. In je servieskast, maar in je keuken en op tafel.
 • In heel veel varianten te verkrijgen. Bekijk voor de grap eens het totale aanbod van witte koffiemokken bij onze partner Bol.com. Je ziet dan in één oogopslag dat Bol.com meer dan 10.000 verschillende koffiemokken in het wit aanbiedt. Je hebt uit allerlei vormen en maten de keuze, maar ook uit verschillende opdrukken. Witte koffiemokken worden in het effen uitgevoerd, maar worden ook heel veel van bedrukking voorzien.
 • Stijlvolle uitstraling. Dat je uit zoveel witte koffiemokken de keuze hebt, is een belangrijk voordeel. Bijkomend voordeel is dat veel witte koffiemokken een stijlvolle uitstraling met zich mee brengen. Dit is te danken aan de kleurkeuze, maar ook aan de gebruikte materialen. Verreweg de meeste koffiemokken in het wit zijn namelijk van aardewerk/keramiek vervaardigd.

Witte koffiemokken behoren absoluut tot onze favorieten. Dit komt door de bovengenoemde voordelen, maar ook doordat het ‘normaal’ is om voor wit servies te kiezen. Dit is al jarenlang gebruikelijk en is al jarenlang in de mode.

Wil je het een keer iets anders doen? Dan is het aan te raden om naar andere kleuren koffieservies te kijken. Kijk bijvoorbeeld eens naar zwarte koffiekopjes, naar blauwe koffiekopjes of naar groene koffiekopjes. Kopjes/mokken in deze kleur zijn uniek, vallen meer op en zijn nét iets anders dan het gebruikelijke witte servies.

Dat is dan ook direct een aandachtspunt van een witte koffiemok; het is een vrij standaard mok. Gelukkig doen de meeste merken er wel alles aan om de koffiemokken alsnog uniek en fraai uit te voeren. Dit doet men door met de vorm te spelen én door de mokken van bedrukking te voorzien.

Ook moet je bij een witte koffiemok goed rekening met de binnenkant van de mok houden. Als de binnenkant van de mok in het wit uitgevoerd is, is deze binnenkant gevoelig voor koffieresten. Laat je koffie een paar dagen in zo’n mok staan, is de kans groot dat je de mok aan de binnenkant nooit meer helemaal wit krijgt. Het is dan ook niet voor niets dat onze beste koop, zie hieronder, géén witte binnenkant heeft.

Tot slot moet je met het diverse aanbod rekening houden. Je hebt uit méér dan 10.000 koffiemokken in het wit de keuze, dus voor welke mok kun je dan het beste kiezen? Om het antwoord op die vraag te vinden, hoef je alleen maar onderstaande reviews door te nemen. Je maakt in deze reviews direct kennis met de vijf beste koffiemokken in het wit van dit moment!

Beste koop witte koffiemok – Maxwell & Williams Tint Mok

Toen wij op zoek naar de beste witte koffiemok gingen, stelden we enkele eisen. Zo wilden we dat de mok van een A-merk zou zijn, fraai zou zijn én geen witte binnenkant zou hebben. Aan de hand van deze criteria kwamen we al snel bij de Maxwell & Williams Tint Mok uit. Dit is naar onze mening de beste koop witte koffiemok.

Het merk Maxwell & Williams heeft voor een fraai en uniek design gezorgd. Dit komt onder meer door de vormgeving; de mok is meer breed dan dat ‘ie hoog is. Bij veel andere mokken zijn de verhoudingen net iets anders, waardoor déze mok uniek oogt.

Dit is ook te danken aan het uniek oortje. Dit oortje bevindt zich bijna over de gehele hoogte van de mok. Je kunt de mok hierdoor lastig opstapelen, maar de mok houdt wel onwijs lekker vast. Zelfs als je grote vingers hebt, steek je probleemloos je vinger door dit oortje heen.

Verder zijn wij over de kleurstelling onwijs te spreken. De buitenkant van de mok, inclusief het oortje, is volledig in het wit uitgevoerd. Daarentegen is de binnenkant van de mok in het groen uitgevoerd. Door deze kleur hoef je niet bang te zijn voor het aankoeken van de koffieresten aan de binnenzijde.

Wat ons ook aanspreekt, is dat deze mok van porselein gemaakt is. Ten opzichte van aardewerk is dit materiaal iets robuuster. Het enige waar je wel goed voor op moet passen, is de krasvorming op deze mok. Indien je bijvoorbeeld met een mes tegen deze mok aan komt, is de kans groot dat er direct een kras ontstaat.

Dat dit een grote mok is, blijkt uit de inhoud van 450 ml. Met dank aan deze inhoud is dit de ideale mok voor grote hoeveelheden koffie. Ook is dit een ideale mok voor liefhebbers van koffiespecialiteiten met melk. Onder meer een latte macchiato en een grote cappuccino drink je met veel plezier uit deze koffiemok.

Voor deze grote koffiemok in het wit moet je wel relatief veel geld betalen. Voor één mok betaal je bij onze partner Bol.com namelijk een bedrag van 6,50 euro. Dit is een hoop geld, maar je kunt bij Bol.com gelukkig van een staffelkorting profiteren. Indien je 6 van deze mokken bestelt, krijg je maar liefst 15% korting. De prijs per mok komt daarmee uit op 5,53 euro. Dat klinkt al iets beter.

Maxwell & Williams Tint Mok beste

Verder moet je rekening houden met het opbergen van deze koffiemok. De mok is nogal groot én het oortje is nogal groot. Door deze twee punten heb je in je servieskast – of ander keukenkastje – oprecht de nodige ruimte nodig. Zéker als je meerdere van deze mokken koopt.

Deze mok is vrij lastig op te bergen, mede vanwege de forse inhoud en het grote oortje.

Voordelen

 • Prachtige vormgeving
 • Met een groene binnenkant
 • Van porselein
 • Inhoud van 450 ml
 • Lekker groot oortje

Nadelen

 • Relatief prijzig
 • Lastig op te bergen/stapelen

Conclusie

De Maxwell & Williams Tint Mok is volgens ons de beste koop witte koffiemok. Deze koffiemok is een lust voor het oog, beschikt over een groene binnenkant en is van porselein gemaakt. In combinatie met het grote oortje en de inhoud van 450 ml zorgen deze facetten voor een nagenoeg perfecte witte koffiemok. Een ware aanrader wat ons betreft!

Beste set witte koffiemokken – Pip Studio Jolie set

De hierboven besproken koffiemok is volgens ons de beste koop. Die mok is echter volledig effen uitgevoerd en wordt per stuk aangeboden. Heb je nou behoefte aan meerdere witte koffiemokken? En gaat je voorkeur uit naar iets vrolijkere koffiemokken? Dan raden wij je graag de Pip Studio Jolie Set aan. Dit is volgens ons namelijk de beste set witte koffiemokken.

Maar, het blijft niet alleen bij die eretitel. Wij zijn namelijk van mening dat dit ook de beste witte koffiemokken met bedrukking zijn. Op de koffiemokken zijn prachtige palmbomen, struikgewas en nadere bomen/planten aangebracht. Met deze opdruk hebben deze witte koffiemokken een unieke uitstraling. Een uitstraling die absoluut een positieve invloed op de rest van je servies heeft.

Het merk Pip Studio heeft voor een set van 2 koffiemokken gekozen. Deze beide koffiemokken zien er hetzelfde uit en hebben dezelfde inhoud; 350 ml. Met deze inhoud kun je van allerlei koffiespecialiteiten genieten. En ten opzichte van bovenstaande koffiemok geniet je van nóg een voordeel; deze mokken zijn iets makkelijker op te bergen.

Wat ook bij deze koffiemokken direct opvalt, is het oortje. Het oortje heeft een relatief hoge aanzet, is in een half hart uitgevoerd en is erg groot. Met dank aan het grote oortje is het drinken uit deze koffiemokken uiterst aangenaam. De oortjes passen bovendien perfect bij de rest van deze mokken.

Opvallend is dat ook deze koffiemokken van porselein gemaakt zijn. De meeste merken kiezen voor aardewerk, maar zowel bij bovengenoemde mok als bij deze mok is daar geen sprake van. Porselein brengt een stijlvolle uitstraling met zich mee, is iets robuuster en is gevoeliger voor krasvorming. Dat laatste is dan ook een belangrijk aandachtspunt.

Daarnaast moet je kritisch naar het gehele design van de koffiemokken kijken. Wij vinden de mokken een lust voor het oog, maar de mokken ogen wel ietwat gedateerd. Althans; we kunnen ons goed voorstellen dat andere mensen die mening hebben. De mokkend zijn bijvoorbeeld van een gouden bovenrand voorzien; dat is iets dat we uit het verleden kennen.

Voor deze set witte koffiemokken betaal je een bedrag van 19,99 euro. Hiermee is het één van de duurste koffiemokken; per stuk betaal je immers ongeveer 10 euro. Ten opzichte van bijvoorbeeld bovengenoemde koffiemok is dat een significant verschil. In het nadeel van deze Pip Studio Jolie mokken.

Pip Studio Jolie set beste

Ook moet je goed rekening houden met de binnenkant. De binnenkant is volledig in het wit uitgevoerd, waardoor je koffieresten snel ziet aan de binnenkant. Gooi eventuele koffieresten daarom zo snel mogelijk weg uit het kopje. En was deze kopjes bij voorkeur met de hand af.

Deze mokken zijn duur; ongeveer 10 euro per stuk.

Voordelen

 • Set van 2 koffiemokken
 • Toffe bedrukking
 • Inhoud van 350 ml
 • Stijlvol en handig oortje
 • Van porselein

Nadelen

 • Witte binnenzijde
 • Vrij duur

Conclusie

De Pip Studio Jolie set is volgens ons de beste set witte koffiemokken. Deze set valt om meerdere redenen direct op: de stijlvolle vormgeving, de unieke bedrukking en de gouden details. Het moet maar net je stijl zijn, maar wij zijn groot liefhebber van deze stijl. De mokken zijn bovendien van een prima kwaliteit (porselein) en hebben een inhoud van 350 ml. Perfect naar onze mening!

Beste witte koffiemokken zonder oortje – Bredemeijer Umea Mokken

Koffiemokken worden tegenwoordig in veel soorten en maten aangeboden. Kijk maar eens naar de twee hierboven besproken varianten; die lijken in de verste verte niet op elkaar. Daarnaast is het ook nog mogelijk om voor een mok zonder oortje te kiezen. Gaat je voorkeur uit naar zo’n mok? Kies dan voor deze Bredemeijer Umea Mokken.

Volgens ons zijn dit de beste witte koffiemokken zonder oortje. Doordat het oortje ontbreekt, is het design van deze mokken direct onderscheidend te noemen. De mokken zijn rechttoe rechtaan en zijn daardoor heel makkelijk op te bergen. Wat ook handig is, is dat je twee bamboe onderzetters meegeleverd krijgt. Met deze onderzetters zet je deze mokken handig neer op bijvoorbeeld tafel.

Dit betreft een set met daarin twee mokken. Deze mokken zijn precies hetzelfde; volledig in het wit uitgevoerd, zonder oortje uitgevoerd én een inhoud van 200 ml. Door deze relatief kleine inhoud zijn dit oprecht unieke mokken te noemen. De meeste mokken zijn een stuk groter, waardoor deze mokken zich beter lenen voor de kleinere koffiehoeveelheden.

Voor deze mokken heeft het merk Bredemeijer gekozen voor porselein. Als je bovenstaande reviews ook al gelezen hebt, vallen we mogelijk in herhaling: dit is wat ons betreft een prima keuze. Veel merken kiezen voor witte koffiemokken van aardewerk, maar Bredemeijer heeft bewust de keuze voor porselein gemaakt. Dit materiaal is namelijk robuuster dan aardwerk.

Bij deze prachtige koffiemokken zonder oortje moet je wel met een paar punten rekening houden. Zo moet je goed beseffen dat je je hand om de mok heen moet leggen om te kunnen drinken. Zeker als je de koffie net ingeschonken hebt, kan dit mogelijk relatief warm aanvoelen.

Daarnaast moet je rekening houden met de witte binnenzijde; deze binnenzijde is gevoelig voor verkleuring. Dit is vooral het geval als je restjes koffie langere tijd in de kopjes laat zitten. Voorkom dat dus ten koste van alles. Ook moet je rekening houden met de prijsstelling. Voor deze set van witte koffiemokken zonder oortje betaal je 15,95 euro. Dit komt neer op ongeveer 8 euro per mok; vrij prijzig.

Het design van deze mokken vinden wij echt geweldig. De mokken zijn simpel uitgevoerd, zijn stijlvol uitgevoerd en zijn dus zonder oortje uitgevoerd. In combinatie met de inhoud van 200 ml zorgt dit voor een belangrijk voordeel: de koffiemokken zijn heel makkelijk op te bergen.

Bredemeijer Umea Mokken beste

Deze mokken zijn niet goedkoop; ongeveer 8 euro per mok.

Voordelen

 • Set van 2 mokken
 • Zonder oortje uitgevoerd
 • Prachtig design
 • Met 2 onderzetters geleverd
 • Van porselein
 • Makkelijk op te bergen

Nadelen

 • Vrij duur
 • Witte binnenzijde

Conclusie

De Bredemeijer Umea Mokken zijn volgens ons de beste witte koffiemokken zonder oortje. Doordat het oortje ontbreekt, hebben de mokken een uniek design. Een uniek design dat afgemaakt wordt door de vormgeving en de beperkte afmetingen. Door de inhoud van 200 ml zijn deze mokken vooral voor kleinere koffiehoeveelheden geschikt.

Beste grote witte koffiemok – Blond Amsterdam Even Bijkletsen beker XL

Op een druilerige avond onder je kleedje kruipen en lekker TV kijken. Is dat iets waar je ongeveer elke avond zin in hebt? Om dit moment nog aangenamer te maken, biedt een grote koffiemok mogelijk uitkomst. In een grote koffiemok kun je veel koffie schenken, waardoor je langer en meer van lekker warme koffie kunt genieten. Dat doe je het beste met deze Blond Amsterdam Even Bijkletsen beker XL.

Deze Blond Amsterdam Even Bijkletsen beker XL is naar onze mening de beste grote witte koffiemok. Deze eretitel heeft deze mok uiteraard aan de forse inhoud te danken; 500 ml. Met dank aan deze inhoud vul je gewoon een halve liter koffie of thee in de mok. Het is vervolgens genieten geblazen; op een druilerige avond drink je probleemloos een halve liter koffie of thee weg met deze mok.

Deze mok is wat ons betreft ook geweldig uitgevoerd qua design:

 • Vormgeving: de mok is vrij stijlvol om te zien. Dit komt vooral doordat de mok naar boven toe steeds breder uitloopt. Deze vormgeving zorgt niet alleen voor de inhoud van 500 ml, maar ook voor het stijlvolle design.
 • Oortje: wat bij deze mok direct opvalt, is het hooggeplaatste oortje. Dit oortje is stijlvol en is relatief klein in verhouding met de rest van het kopje. Maar, het oortje is desondanks groot genoeg om hier je vinger doorheen te kunnen steken.
 • Bedrukking: zoals je ongetwijfeld direct hebt gezien, heeft Blond Amsterdam ook deze mok van een leuke bedrukking voorzien. Met deze bedrukking is dit een vrolijk- en leuk ogende mok. Prachtig!

Voor deze koffiemok heeft Blond Amsterdam voor aardewerk gekozen. Dit materiaal is niet gevoelig voor krasvorming, brengt de strakke uitstraling met zich mee en is goed bestand tegen hoge temperaturen. Wel moet je rekening houden met de kwetsbaarheid van dit materiaal. Als je dit kopje per ongeluk ergens tegen aan stoot, is de kans groot dat er direct een (klein) stukje afbreekt.

Verder moet je rekening houden met het prijskaartje van deze grote witte koffiemok. Bij onze partner Bol.com betaal je namelijk 11,95 euro voor deze mok. Het is hiermee de duurste koffiemok uit deze top 5, maar het is tegelijkertijd ook verreweg de grootste koffiemok. 

Bovendien geniet je nog van een staffelkorting als je meerdere van deze mokken in één keer bij Bol.com koopt. Deze korting loopt op tot 10% bij bestelling van 4 mokken.

Al met al vinden wij dit een geweldige koffiemok. De mok ziet er vrolijk uit, is lekker groot en is fijn vast te houden. Doordat het de mok zo groot is, vraagt de mok wel om enige opbergruimte in je servieskast. Maar, gelukkig is het oortje vrij hoog geplaatst; je kunt hierdoor probleemloos twee van deze mokken op elkaar stapelen.

De mok is kwetsbaar; een stukje aardewerk breekt relatief snel af.

Voordelen

 • Leuk en vrolijk design
 • Inhoud van 500 ml
 • Van een leuke bedrukking voorzien
 • Met een handig oortje
 • Prima op te stapelen

Nadelen

 • Relatief kwetsbaar
 • Duur

Conclusie

De Blond Amsterdam Even Bijkletsen beker XL is naar onze mening de beste grote koffiemok in het wit. Deze mok heeft een inhoud van 500 ml en is daarmee geschikt voor (zeer) grote hoeveelheden koffie. Ook ziet deze koffiemok er super leuk uit, houdt de mok lekker vast en kun je de mok nog relatief makkelijk opstapelen. Ga wel met beleid om met de mok, aangezien aardewerk relatief kwetsbaar is.

Beste goedkope witte koffiemokken – Jay Hill Mokken Saba

Dat je uit veel witte koffiemokken kunt kiezen, mag inmiddels duidelijk zijn. Alle hierboven benoemde mokken hebben in ieder geval een uniek design én bieden unieke voordelen aan. Dat geldt ook voor de set Jay Hill Mokken Saba. Dit zijn volgens ons namelijk de beste goedkope witte koffiemokken. Als je zo min mogelijk geld uit wilt geven, is dit verreweg de beste optie voor je.

Wat moet je voor deze mokken betalen? Nou, het is allereerst goed om te weten dat dit een set van 4 mokken betreft. Voor deze set van 4 mokken betaal je een bedrag van 15,88 euro bij onze partner Bol.com. Dit komt dus neer op een bedrag van nog geen 4 euro per mok. Een geweldig prijskaartje.

Niet alleen het prijskaartje is prima, maar ook de eigenschappen van deze mokken. Zo valt direct de inhoud van maar liefst 450 ml op. Deze mokken zijn hierdoor voor allerlei koffiespecialiteiten geschikt én ook voor grote hoeveelheden koffie.

Verder valt het design van deze mokken direct in positieve zin op. Deze mokken zijn stijlvol en simpel uitgevoerd, van een groot oortje voorzien en volledig in het wit uitgevoerd. Dankzij het grote oortje houdt het kopje lekker beet, terwijl het stijlvolle design een ware aanwinst voor je keuken is.

Wat wij ook een voordeel vinden, is dat deze mokken van porselein vervaardigd zijn. Dit materiaal zorgt voor de fijne uitstraling en is net iets robuuster dan aardewerk. Wel moet je bij dit materiaal oppassen voor krasvorming. Ga dus ook met beleid met deze mokken om. Je zou ze in de vaatwasser af kunnen wassen, maar je kunt ’t ook prima even met de hand doen.

Dat deze mokken volledig in het wit uitgevoerd zijn, brengt wel een aandachtspunt met zich mee. Als je langere tijd koffieresten in deze mok laat staan, is dit van invloed op de kleur aan de binnenzijde. Gooi daarom koffieresten zo snel mogelijk weg, zodat de mokken niet verkleuren.

De witte binnenzijde is gevoelig voor verkleuring.

Voordelen

 • Erg voordelig
 • Set van 4 mokken
 • Inhoud van 450 ml
 • Prachtig en simpel design
 • Met handig oortje
 • Van porselein

Nadelen

 • Gevoelig voor verkleuring

Conclusie

De Jay Hill Mokken Saba mokken zijn volgens onze test de beste goedkope witte koffiemokken. Deze mokken zijn een lust voor het oog, worden in een set van 4 stuks geleverd en kosten nog geen 4 euro per stuk. De mokken zijn bovendien 450 ml groot, beschikken over een fijn oortje en zijn van een prima kwaliteit. Houd alleen rekening met de mogelijke verkleuring aan de binnenzijde.

Koopgids

Ben je een voorstander van servies in het wit? Dan is het een goed teken dat je bij dit artikel uitgekomen bent. In dit artikel heb je immers kennisgemaakt met de beste witte koffiemokken van dit moment.

Een terechte vraag hierbij is wel voor welke koffiemok in wit je nou het beste kunt kiezen. Om het antwoord op deze vraag te vinden, zou je op meerdere punten goed moet letten. Deze punten zetten we graag in deze koopgids voor je op een rijtje.

Aantal mokken

Ten eerste moet je bepalen hoeveel mokken je aan wilt schaffen. Denk je aan één koffiemok genoeg te hebben? Houd dan rekening met een relatief forse prijs. De meeste sets zijn namelijk relatief voordelig.

Mocht je meerdere koffiemokken in één keer willen kopen, biedt een set dus uitkomst. Bij een set moet je wel heel goed naar de samenstelling kijken. Gaat het bijvoorbeeld om een set van 2 koffiemokken? Of heb je liever een set van 4 of 6 mokken in het wit? De keuze is reuze.

Aantal witte koffiemokken

Inhoud

Ten tweede moet je goed naar de inhoud kijken. Hierbij kan eigenlijk tussen drie varianten onderscheid gemaakt worden:

 • Kleine koffiemokken: inhoud van ongeveer 200 ml. Deze mokken zijn geschikt voor de kleinere koffiehoeveelheden.
 • Gemiddelde koffiemokken: inhoud van 300 ml tot 450 ml. Deze mokken zijn voor veel koffievarianten geschikt.
 • Grote koffiemokken: inhoud van 450 ml tot 500 ml (of nog groter). Deze mokken zijn geschikt voor alle koffievarianten én voor hele grote koffiehoeveelheden.

Kleurstelling

Ten derde moet je goed naar de kleurstelling van de mok kijken. Is de mok bijvoorbeeld volledig in het effenwit uitgevoerd? Of is de mok van een fraaie bedrukking voorzien? Het is aan jou om te bepalen waar je voorkeur naar uitgaat.

Tip: kijk ook naar de witte koffiemokken met grappige bedrukking. Zo kun je voor bijvoorbeeld je vader, moeder, oom, tante, opa, oma, leraar of collega een grappige witte koffiemok kopen.

Tip: kijk ook heel goed naar de kleurstelling aan de binnenzijde. Zoals je in dit artikel hebt gelezen, geven wij niet altijd de voorkeur aan een witte binnenzijde. Dit heeft puur met het risico op verkleuring te maken.

Materiaal

Ten vierde wijzen wij je graag op het materiaal van de koffiemok. De meeste merken kiezen voor aardewerk, maar toch hebben wij de voorkeur aan veel porseleinen koffiemokken gegeven. Dit heeft puur met de voor- en nadelen van beide materialen te maken:

 • Aardewerk. Dit materiaal brengt een prachtige uitstraling met zich mee, maar is wel vrij kwetsbaar. Bij dit materiaal heb je al snel last van ‘chippen’; kleine stukjes materiaal die afbreken.
 • Porselein. Dit materiaal heeft een andere uitstraling en is robuuster dan aardewerk. Wel moet je bij een porseleinen mok krasvorming voorkomen.

Design

Ten vijfde zou je goed naar het totale design van de mok moeten kijken. Let hierbij niet alleen op de kleurstelling, maar ook op de vormgeving van de mok. Hoe stijlvol is de mok uitgevoerd? Wat is de exacte vorm van de mok? En is het mogelijk om de mokken makkelijk op te bergen en op te stapelen?

Voor dat laatste speelt het oortje een bepalende rol. Check dus goed of het oortje naar je wens is. Let hierbij op de vormgeving, op de plaatsing én op de afmetingen.

Design witte koffiemok

Prijs-kwaliteitsverhouding

Voor sommige witte koffiemokken moet je vrij diep in de buidel tasten. Wij raden je daarom aan om kritisch naar de mokken én het prijskaartje te kijken. Verder raden wij je aan om altijd voor een koffiemok van een A-merk te kiezen. De merken die we in dit artikel hebben besproken, leveren in ieder geval de gewenste kwaliteit.

Slotwoord

Een witte koffiemok is een perfecte aanvulling voor je servieskast. Zet daarom direct je wensen op een rijtje, bepaal waar je voorkeur naar uitgaat en schaf één van bovenstaande mokken direct aan. Heb je over deze mokken in het wit nog vragen? Neem gerust contact op met de klantenservice van onze partner Bol.com. Wij wensen je graag veel (drink)plezier met je nieuwe witte koffiemokken!

Kafea.nl
Logo