Krups E894T Evidence Plus review

Espressomachines zijn steeds innovatiever geworden. Espressomachines zijn steeds luxer geworden. En de espressomachines zijn ook steeds fraaier geworden. De termen ‘innovatief’, ‘luxe’ en ‘fraai’ zijn wat ons betreft van toepassing op de Krups E894T Evidence Plus. Maar, is de aanschaf van deze Krups espressomachine aan te raden? Je leest het hieronder!

Krups E894T Evidence Plus review

In deze Krups E894T Evidence Plus review vertellen wij je alles over deze espressomachine. We kijken naar de belangrijkste eigenschappen, naar de voordelen, naar de nadelen en naar het prijskaartje. Verder zoomen we ook nog in op de beoordelingen van andere gebruikers.

Iets wat ons in ieder geval direct opviel, zijn de hoeveelheid beoordelingen. Bij zowel Coolblue als bij Bol.com zijn echt veel beoordelingen achtergelaten. Dit geeft duidelijk aan dat de Krups E894T Evidence Plus een vrij populaire koffiemachine is. Overigens kent deze espressomachine twee benamingen:

 • Krups E894T Evidence Plus
 • Krups Espresso Automatic Evidence+ EA894T

In deze Krups E894T Evidence Plus review houden wij het op ‘Krups E894T Evidence Plus’. Dat leest wel zo makkelijk, niet waar?

De voordelen van de Krups E894T Evidence Plus

Het feit dat de Krups E894T Evidence Plus zo populair is, zorgde bij ons hoge verwachtingen. Heeft deze Krups espressomachine deze verwachtingen uiteindelijk waar weten te maken? Ja, zonder meer. Toen wij deze espressomachine uit mochten proberen, kwamen wij al snel de nodige voordelen tegen. De nodige voordelen waar wij echt enthousiast van werden.

De belangrijkste voordelen van de Krups E894T Evidence Plus vind je alvast in onderstaand lijstje:

 • Twee koffiespecialiteiten met melk tegelijkertijd zetten
 • Relatief makkelijke reiniging van de machine
 • Je hebt de keus uit 10 verschillende koffiespecialiteiten
 • Je kunt de smaak van de koffie naar wens aanpassen
 • Deze koffiemachine heeft een handige geheugenfunctie
 • Bijzonder fraai (en uniek) design
 • Ideale bediening dankzij kleurendisplay
 • Interessante prijs-kwaliteitsverhouding

Twee koffiespecialiteiten met melk tegelijkertijd

Wil je twee espresso’s tegelijkertijd zetten? Bij ongeveer 99 van de 100 espressomachines is dit mogelijk. De meeste espressomachines hebben namelijk een dubbele koffie-uitloop, waardoor je twee kopjes tegelijkertijd kunt vullen. Iets wat vrij weinig espressomachines kunnen, is om twee koffiespecialiteiten met melk tegelijkertijd te zetten.

Een machine die dit gelukkig wel kan, is de Krups E894T Evidence Plus. In onze ogen is dit het eerste – grote voordeel – van deze espressomachine. Zoals je op de foto’s kunt zien, beschikt deze espressomachine over twee belangrijke aspecten:

 • Een groot melkreservoir met melkslang. Doordat dit reservoir vrij groot is, kan er in dit reservoir voldoende zitten voor twee cappuccino’s
 • Een dubbele koffie-uitloop. Met dank aan deze koffie-uitloop kunnen sowieso twee kopjes gevuld worden. In combinatie met het grote melkreservoir en de melkslang gaat het hierbij ook om bijvoorbeeld twee cappuccino’s

Is het alleen mogelijk om twee cappuccino’s tegelijkertijd te zetten? Nee, zeker niet. Je kunt uit nog veel meer koffiespecialiteiten met melk kiezen. Om welke koffiespecialiteiten dit precies gaat, vertellen wij graag verderop in deze Krups E894T Evidence Plus review.

Het feit dat dit überhaupt mogelijk is, spreekt ons erg aan. Drink jij bijvoorbeeld graag op zaterdagochtend een lekker kopje koffie met jouw partner? Met de Krups E894T Evidence Plus ben je in staat om beide kopjes tegelijkertijd te vullen. Jullie genieten hierdoor tegelijkertijd – bijvoorbeeld op de bank of aan de tafel – van een overheerlijk kopje koffie. Heerlijk van smaak en heerlijk op temperatuur.

Makkelijke reiniging

Drink je met enige regelmaat een lekker kopje koffie? Om van de heerlijke smaak te kunnen blijven genieten, is het zaak dat je de machine goed reinigt. Niet alleen nu, maar ook volgende week en volgend jaar. Gelukkig kost dit bij de Krups E894T Evidence Plus niet al te veel moeite.

Hoe dit komt? Dit komt onder meer door het automatische reinigingsprogramma. Dit programma reinigt onder meer de zetgroep; je hoeft de zetgroep dus niet zelf uit de machine te halen en vervolgens te reinigen. Nee, dit kun je volledig aan de machine zelf overlaten.

Krups E894T Evidence Plus reiniging

Verder gaat het ontkalken ook behoorlijk makkelijk. De machine geeft namelijk zelf aan wanneer de machine ontkalkt moet worden. Op het display wordt vervolgens aangegeven hóe je de machine precies moet ontkalken. De ervaring leert dat dit net iets langer dan 20 minuutjes duurt. Dat valt reuze mee, niet waar?

Met andere woorden: je hoeft aan het reinigen niet super veel tijd te besteden. Ondertussen geniet je wel van een koffiemachine die spic en span is. Met alle dank aan het automatische reinigingsprogramma!

10 verschillende koffiespecialiteiten

Naar welke koffiespecialiteit gaat jouw voorkeur uit? Aangezien het aanbod nogal divers is, heb je wellicht niet één vaste voorkeur. Bij de Krups E894T Evidence Plus hoeft dat ook niet per sé. Met deze machine zet je namelijk met één druk op de knop tal van koffiespecialiteiten. Het gaat hierbij om de volgende koffiespecialiteiten:

 • Americano
 • Cafe latte
 • Cappuccino
 • Doppio
 • Espresso
 • Espresso macchiato
 • Flat white
 • Latte macchiato
 • Lungo
 • Ristretto

Het feit dat je uit zoveel koffiespecialiteiten kunt kiezen, spreekt ons aan. Weet je wat ons hier ook nog bij aanspreekt? Dat je deze koffiespecialiteit met slechts één druk op de knop kunt bereiden. Al deze koffiespecialiteiten zitten namelijk al voorgeprogrammeerd in de machine. Gemak dient de koffiedrinker dus!

Voor welke koffiespecialiteit wil jij kiezen? Ongeacht voor welke koffievariant je kiest, geniet je van overheerlijke koffie. Dit is met name aan het unieke Krups Quattro Force systeem te danken. Dit systeem zorgt ervoor dat elke stap tijdens het bereidingsproces optimaal uitgevoerd wordt. Dit heeft bijvoorbeeld betrekking op het malen van de bonen en op de extractie hiervan.

Smaak van de koffie naar wens aan te passen

Hecht je vrij veel waarde aan de smaak van de koffie? Dan is de Krups E894T Evidence Plus ook een prima espressomachine voor je. Bij deze koffiemachine is het namelijk mogelijk om véél invloed op de smaak uit te oefenen.

Dit doe je onder meer door de koffietemperatuur aan te passen. Wil je het liefste de koffie zo warm mogelijk hebben? Dan kies je voor een zo’n hoog mogelijke temperatuur. Heb je echter haast? Dan kies je voor een lagere temperatuur, waardoor je de koffie direct op kunt drinken.

Krups E894T Evidence Plus smaak

Ook is het mogelijk om de maalgraad aan te passen. Door met de maalgraad te spelen, kun je uiteindelijk de gewenste smaak verkrijgen. De ervaring leert dat dit vooral een kwestie van experimenteren is. Naarmate je vaker en vaker met de maalgraad gaat spelen, krijg je hier meer en meer gevoel voor.

Verder is het mogelijk om de sterkte van de koffie naar wens aan te passen. Klik je op het display van de machine bijvoorbeeld op ‘Espresso’? Dan krijg je direct twee voorkeursmogelijkheden te zien: EXTRA SHOT of DARK. Met dank aan deze mogelijkheden pas je de smaak moeiteloos (en snel) aan.

Heb je liever een klein kopje koffie? Ook dat is mogelijk bij de Krups E894T Evidence Plus. Je kunt namelijk ook nog eens zelf de koffiehoeveelheid aanpassen. Juist doordat je zoveel mogelijkheden hebt, geniet je intens van elk kopje koffie. Je maakt deze immers volledig naar eigen wens!

Weet je wat overigens ook nog ideaal is? Dat deze espressomachine ook een heetwaterfunctie heeft. Ook bij deze functie kun je zelf de temperatuur van het hete water aanpassen. Je hebt hierbij de keuze uit drie temperaturen: ideale temperatuur voor kruidenthee, ideale temperatuur voor groene thee en ideale temperatuur voor zwarte thee.

Geheugenfunctie

Ben je regelmatig bezig met het aanpassen van de instellingen? En heb je uiteindelijk echt de per-fec-te instellingen gevonden? Dan komt de geheugenfunctie van de Krups E894T Evidence Plus maar al te goed van pas. Met dank aan deze geheugenfunctie kun je jouw smaakvoorkeuren makkelijk opslaan.

Sterker nog bij: deze espressomachine is het mogelijk om complete gebruikersprofielen aan te maken. Per gebruikersprofiel kun je vervolgens de gewenste koffierecepten instellen en bewaren. Dit maakt het zetten van een kopje koffie alleen maar gemakkelijker!

Fraai en uniek design

Zoals je in deze Krups E894T Evidence Plus review kunt lezen, zijn wij enthousiast. Dit heeft niet alleen betrekking op de mogelijkheden, maar ook op de uitstraling van de koffiemachine. Naar onze mening is dit één van de fraaiste espressomachines van dit moment.

Waar dit aan te danken is? In onze ogen is dit voornamelijk aan de kleurstelling te danken. Zoals je op de foto’s al kunt zien, is eigenlijk de gehele voorzijde van roestvrijstaal vervaardigd. De machine krijgt heirdoor een luxe uitstraling. Een uitstraling die bovendien in veel soorten keukens prima past.

Krups E894T Evidence Plus design

Iets wat wij ook nog fraai vinden, is het bijbehorende melkreservoir. Zoals je op foto schuin hierboven kunt zien, is dit reservoir geheel in stijl van de espressomachine. De kleuren en het materiaal komen volledig met elkaar overeen. En sluiten dus prachtig op elkaar aan.

Ook over de afmetingen van deze machine zijn wij overigens te spreken. Door de relatief compacte afmetingen vind je altijd wel een mooi plekje voor deze machine in jouw keuken:

 • Hoogte: 36,3 centimeter
 • Breedte: 24 centimeter
 • Diepte: 37,2 centimeter

Overigens weegt deze espressomachine ook slechts 8 kilogram.

Kleurendisplay

Eerder in deze Krups E894T Evidence Plus review gaven we aan dat deze espressomachine innovatief is. Deze innovatie is onder meer duidelijk te zien aan het kleurendisplay. Dit display oogt niet alleen fraai, maar zorgt ook voor veel gebruiksgemak. Echt met één druk op de knop zet je al een heerlijk kopje koffie.

Hoe dit display er precies uit ziet, zie je duidelijk op de foto hiernaast. Zoals je kunt zien, zijn aan de onderzijde de verschillende koffiespecialiteiten te vinden. Via de pijltjes (omlaag en omhoog) kun je vervolgens in het menu scrollen. Binnen dit menu kun je vervolgens aanpassingen aan de smaak doorvoeren.

Krups E894T Evidence Plus display

In onze ogen is dit display echt op een hele fraaie manier in het ontwerp weggewerkt. Het display valt in eerste instantie niet op, maar is wel bijzonder gebruiksvriendelijk. Wij hadden vanaf het eerste moment in ieder geval al een ‘match’. De machine deed precies wat wij wilden, terwijl wij de machine ook direct begrepen. Dat was dus een goed begin.

Toen we de espressomachine vaker uit mochten proberen, verdween dit enthousiasme niet. Nee, het is simpelweg een feit dat de bediening subliem is. De bediening is simpel, is direct duidelijk en verloopt snel. Bovendien ziet het display er fraai uit.

Interessante prijs-kwaliteitsverhouding

Wat denk jij vooralsnog van alle voordelen die we in deze Krups E894T Evidence Plus review benoemd hebben? We kunnen het ons goed voorstellen als je nu direct enthousiast over deze espressomachine bent. Dat geldt namelijk wél voor ons.

Wij zien niet alleen over de mogelijkheden te spreken, maar ook over de kwaliteit. In onze ogen heeft Krups bijvoorbeeld louter de juiste materialen gebruikt. Dit geldt voor zowel de behuizing als voor interne onderdelen. Doordat de interne onderdelen, zoals de maalschijven, van hoogwaardige materialen vervaardigd zijn, geniet je van een lange levensduur.

Deze lange levensduur gaat bovendien gepaard met een voordelig prijskaartje. In verhouding tot andere espressomachines is de Krups E894T Evidence Plus relatief voordelig geprijsd. Ja, ook dat stemt ons direct tevreden. Verderop in deze review vertellen wij je graag iets meer over het exacte prijskaartje.

Overige voordelen van de Krups E894T Evidence Plus

Blijft het bij deze Krups espressomachine bij bovengenoemde voordelen? Nee, zeer zeker niet. In onze ogen brengt deze machine nóg meer voordelen met zich mee, maar we hebben ons louter op de belangrijkste voordelen gericht. Wel willen wij je graag op onderstaande video wijzen. In deze video vind je namelijk nóg meer informatie over deze espressomachine:

De nadelen van de Krups E894T Evidence Plus

Ben je op dit moment op zoek naar een goede en betaalbare espressomachine? Dan is het logisch dat je bij de Krups E894T Evidence Plus uitgekomen bent. Deze espressomachine staat immers goed aangeschreven en kost niet al te veel geld.

Bovendien heb je hierboven kunnen lezen dat deze machine veel voordelen met zich mee brengt. Het blijft echter niet alleen bij voordelen. Nee, bij de Krups E894T Evidence Plus moet je ook met de volgende nadelen rekening houden:

 • Het bonenreservoir is vrij klein
 • Deze machine heeft geen kopjesverwarmer
 • Het melksysteem moet je wel zelf reinigen
 • Onhandige plaatsing van het waterreservoir

Relatief klein bonenreservoir

Als je een normaal kopje koffie zet, verbruikt een espressomachine zo’n 9 gram aan bonen. Zet je bijvoorbeeld 10 kopjes koffie op een dag? Dan verbruikt de machine dus pakweg 90 gram koffiebonen. Bij deze machine heeft Krups echter gekozen voor een bonenreservoir van 260 gram groot.

Dit is in onze ogen niet al te groot. Zéker niet als je behoorlijk veel kopjes koffie drinkt. Mocht dat bij jou het geval zijn, moet je het bonenreservoir met enige regelmaat bijvullen. In onze ogen zou het dan ook fijner zijn geweest als het bonenreservoir iets groter was geweest.

Overigens vinden wij de plaatsing van dit reservoir wel erg handig. Het reservoir bevindt zich namelijk aan de bovenzijde van de espressomachine. Je hoeft hierdoor de koffiebonen alleen maar vanuit de zak in het reservoir te laten vallen.

Geen kopjesverwarmer

Wil je van echt hele lekkere koffie genieten? Dan moet je ook aan de details denken. Zo is het belangrijk dat je de juiste koffieglazen gebruikt. Daarbij is het óók belangrijk dat deze koffieglazen op de juiste temperatuur zijn. Om dat mogelijk te maken, zou een espressomachine eigenlijk over een kopjesverwarmer moeten beschikken.

De Krups E894T Evidence Plus beschikt spijtig genoeg níet over een kopjesverwarmer. Hierdoor ben je niet in staat om de kopjes lekker op te warmen. Spijtig, aangezien de koude kopjes direct voor een daling van de koffietemperatuur zorgen. Dat komt de smaak van de koffie niet echt ten goede. Een kopjesverwarmer zou dan ook een mooie aanvulling zijn geweest.

Krups E894T Evidence Plus kopjesverwarmer

Reinigen van het melksysteem

Over de reiniging van de Krups E894T Evidence Plus zijn wij behoorlijk te spreken. Het enige wat ons tegenstaat, is dat je het melksysteem wél zelf moet reinigen. Zo is het advies om het melkreservoir met enige regelmatig goed schoon te maken.

Doe je dit niet? Dan bestaat de kans dat het reservoir gaat schimmelen. Of dat de melk heel zuur gaat smaken. Je moet dan ook de nodige tijd besteden aan het reinigen van het melksysteem. Spijtig genoeg gebeurt de reiniging hiervan niet ook automatisch.

Onhandig waterreservoir

De inhoud van het waterreservoir is maar liefst 2,3 liter. Dat vinden wij prima, maar we vinden de plaatsing echt heel onhandig. Krups heeft er namelijk voor gekozen om het waterreservoir aan de achterzijde van de machine te plaatsen.

Wil je het waterreservoir bijvullen? Dan moet je jouw arm om de machine heen leggen, waarna je het waterreservoir op kunt tillen. Je moet het waterreservoir vervolgens naar de kraan brengen en onder de kraan vullen. Vervolgens moet je het reservoir weer naar de machine toe tillen.

Je kunt je vast al voorstellen dat dit wel eens met het nodige geknoei gaat. Over de plaatsing van dit reservoir zijn wij dan ook helemaal níet te spreken. Een gemiste kans voor Krups.

Ervaringen van andere kopers

De Krups E894T Evidence Plus is erg populair. Dit blijkt onder meer uit de hoeveelheid beoordelingen bij onze partner Coolblue. Maar liefst 85 kopers hebben bij deze webshop een beoordeling achtergelaten. Van deze 85 beoordelingen is de gemiddelde score een 8,7.

Ook bij onze partner Bol.com zijn de nodige beoordelingen achtergelaten; 36 stuks om precies te zijn. Van deze 36 beoordelingen is de gemiddelde score een 4,4. Op een schaal van 1 tot 5 is dat ook een bijzonder hoge score. Met andere woorden: de meeste kopers zijn erg tevreden over de Krups E894T Evidence Plus.

Krups E894T Evidence Plus ervaringen

Om je hier een indruk van te geven, hebben wij enkele beoordelingen op een rijtje gezet:

 • Lekkere koffie! Zowel de espresso als de latte macchiato.
 • Vooral het onderhoud is eenvoudig en eigenlijk geheel automatisch. De design is echt heel mooi en ook nog vooral gebruiksvriendelijk.
 • Heerlijke koffie en super cappuccino met een lekkere schuimkraag.
 • Prettig in gebruik. Snelle lekkere koffie. Groot waterreservoir
 • Geweldig apparaat! Eerste apparaat van Krups, en dat was echt goede keuze. Koffie heeft echt super smaak, cappuccino heeft een leuke schuim. Het scherm is echt super duidelijk. Alles is makkelijk in gebruik.
 • Wat een super apparaat. Mooi design. Eenvoudig in gebruik. Vele varianten koffie mogelijk. Sterkte koffie goed in te stellen.
 • Apparaat nu een aantal weken in gebruik en we zijn erg enthousiast! Maakt heerlijke koffie in diverse varianten en is eenvoudig te bedienen. Ziet er mooi uit en neemt (relatief) weinig ruimte in.
 • Het enige minpunt van het apparaat is het snelle legen van de opvangbak. Deze is te klein waardoor je dit na enkele bakken koffie alweer kan legen. Echter maakt de smaak van de koffie en het gemak alles weer goed!

Dat niet alle beoordelingen positief zijn, blijkt uit de laatstgenoemde beoordeling. Feit is wel dat het grote merendeel positief tot erg positief is. Veelzeggend voor de kwaliteit van de Krups E894T Evidence Plus.

De Krups E894T Evidence Plus kopen

Weet je zeker dat je de Krups E894T Evidence Plus aan wilt schaffen? Verstandig! Om jouw aankoop nog beter te maken, adviseren wij je om de prijzen bij verschillende webshops te vergelijken. Sommige van onze partners stunten namelijk wel eens met leuke kortingen. Check hieronder direct de actuele prijzen bij onze partners en sla je slag:

Alternatieven

Dat de Krups E894T Evidence Plus een prima espressomachine is, blijkt duidelijk uit deze review. De kans bestaat echter dat je zelf niet volledig overtuigd bent. In dat geval is het interessant om naar een alternatief te kijken. Wij hebben alvast twee prima alternatieven voor je uitgezocht.

Krups Evidence EA8918

Vind je de uitstraling van de Krups E894T Evidence Plus niet geweldig? Dan kun je wellicht beter voor de Krups Evidence EA8918 kiezen. Deze koffiemachine is namelijk volledig in het zwart uitgevoerd; dit brengt absoluut een fraaie uitstraling met zich mee.

Verder vertonen beide machines de nodige overeenkomsten met elkaar. Ze kennen beide een makkelijke bediening, bieden veel mogelijkheden en zijn van een prima kwaliteit. Voor déze Krups espressomachine betaal je overigens ook nog minder.

Krups Evidence EA8918

Philips LatteGo 3200 series EP3246/70

Een andere variant die wij aan kunnen raden, is deze Philips espressomachine. Deze machine ziet er fraai uit, is van een prima kwaliteit en biedt veel handige extra’s. Qua prijs ontlopen de Philips- en Krups espressomachine elkaar niet al te veel.

Wil je meer weten over de Philips LatteGo 3200 series EP3246/70? Dan verwijzen wij je graag naar onze Philips LatteGo 3200 series EP3246/70 review!

Philips LatteGo 3200 series EP3246 70
Kafea.nl
Logo