Nespresso Creatista Pro review

Gaat jouw voorkeur uit naar een koffiecupmachine? Dan is de kans vrij groot dat je snel bij het merk Nespresso uitkomt. Dit merk levert namelijk veel soorten Nespresso cups af, maar ook veel soorten Nespresso koffiecupmachines. Eén van de populairste Nespresso  koffiecupmachines is de Creatista Pro variant.

In deze Nespresso Creatista Pro review staat die variant centraal. In deze review bespreken wij wat de voordelen van dit apparaat zijn en met welke nadelen je rekening moet houden. Ook belangrijke randzaken zoals de ervaringen van andere kopers komen in deze review uitgebreid aan bod.

Nespresso Creatista Pro

Op voorhand kunnen wij één ding verklappen: de Nespresso Creatista Pro is echt een interessante koffiecupmachine. Ook zijn wij van mening dat dit een vrij unieke koffiecupmachine is. Hoe dit precies zit, ga je lezen in deze Nespresso Creatista Pro review!

De voordelen van de Nespresso Creatista Pro

Jarenlang was het ‘normaal’ om voor een espressomachine te kiezen. Een machine waarin je koffiebonen moest doen, waarna de bonen gemaald werden. Deze machines zijn nog steeds populair, maar de koffiecupmachines hebben zéker flink aan populariteit gewonnen. Iets wat ook geldt voor de Nespresso Creatista Pro.

Voor deze Nespresso cupmachine kunnen wij ons dat goed voorstellen. Deze cupmachine brengt namelijk veel voordelen met zich mee:

 • Onwijs fijne en makkelijke bediening
 • Je kunt uit verschillende koffiespecialiteiten kiezen
 • Je kunt zelf de smaak van de koffie bepalen
 • Deze koffiecupmachine heeft een fraai design
 • De machine is bijzonder snel
 • Inclusief speciale heetwateruitloop
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding

Fijne bediening

Wil je snel een kopje koffie zetten? Met de Nespresso Creatista Pro behoort dit tot de mogelijkheden. De ervaring leert namelijk dat deze koffiemachine al binnen 3 seconden volledig gebruiksklaar is. Hoe dat komt? Dat is vooral te danken aan het ThermoJet-verwarmingssysteem. Dit systeem zorgt voor een snelle opwarming, waarna je direct het gewenste kopje koffie kunt zetten.

Om dat te doen, maak je met veel plezier gebruik van het display. Dit display is onwijs fijn te bedienen, maar heeft ook een unieke plek gekregen. Bij veel koffiemachines vind je het display aan de voorzijde. Nespresso heeft er echter voor gekozen om dit display aan de bovenzijde van de machine een plekje te geven.

Zoals je op de foto’s kunt zien, valt het display hierdoor wel heel goed af te lezen. Tevens heb je altijd toegang tot dit display, ongeacht hoe je de koffiemachine in jouw keuken neerzet.

Via het display zet je in ieder geval met één druk op de knop een lekker kopje koffie. Dit is te danken aan de afbeeldingen die je op het display naar voren ziet komen. Dit zijn stuk voor stuk afbeeldingen van de koffiespecialiteiten waar je voor kunt kiezen. Je kunt daarbij uit behoorlijk veel koffiespecialiteiten kiezen, maar daar komen we hieronder in deze Nespresso Creatista Pro review nog uitgebreid op terug.

De bediening van deze koffiecupmachine is in ieder geval ideaal. Je zet moeiteloos een kopje koffie, waarop je bovendien niet al te lang hoeft te wachten. Ook is de plaatsing van het display dus uniek; een leuke toevoeging aan deze toch al fijne koffiecupmachine.

Verschillende koffiespecialiteiten

Bij de Nespresso Creatista Pro is het mogelijk om een kopje koffie met één druk op de knop te bereiden. Dit is te danken aan het feit dat deze machine 8 standaard koffiespecialiteiten kent. Als je van één van deze koffiespecialiteiten wilt genieten, hoef je maar op één knop te drukken.

Het gaat hierbij eigenlijk om alle gangbare koffiespecialiteiten. Wil je nou een net iets andere koffiespecialiteit bereiden? Ook dat is geen probleem. Zoals we eerder in deze Nespresso Creatista Pro review al aangegeven hebben, is dit namelijk een koffiecupmachine.

Nespresso Creatista Pro koffiespecialiteiten

Voor deze machine heb je dus maar één ding nodig; de juiste koffiecups. Aangezien het aanbod van koffiecups ongekend divers is, kun je heerlijk variëren met de smaak van de koffie. Ten opzichte van koffiebonen is dit ook een belangrijk voordeel.

Als je één zak koffiebonen koopt, doe je hier een hele tijd mee. Bij deze koffiecupmachine kun je voor meerdere soorten cupjes kiezen, welke je bijvoorbeeld in een Nespresso cuphouder kunt bewaren. Op het moment dat jij een kopje koffie wilt gaan zetten, kun je uit al deze Nespresso cups kiezen. Dit betekent dat je dus véél meer kunt variëren dan als je koffiebonen zou gebruiken.

Wil je graag van de meest lekkere koffie genieten? Dan raden wij je aan om voor de beste koffiecups te kiezen. Of beter gezegd; om voor de beste Nespresso cups te kiezen. In ons artikel ‘beste Nespresso cups’ vind je onze tips over de lekkerste cups van Nespresso!

Zelf de smaak van de koffie te bepalen

Hecht jij (veel) waarde aan een lekker kopje koffie? En wil je thuis eigenlijk een soort van barista kunnen spelen? Dan is de aanschaf van de Nespresso Creatista Pro absoluut een aanrader. Bij deze koffiecupmachine kun je namelijk verrassend veel invloed op de smaak uitoefenen.

Dit is onder meer te danken aan de instelmogelijkheden in het display van de machine. Als je voor één van de koffiespecialiteiten hebt gekozen, kun je namelijk nog drie belangrijke factoren zelf bepalen:

 • De sterkte van de koffie. Bij de Nespresso Creatista Pro is het mogelijk om zelf de sterkte van de koffie te bepalen. Je bepaalt moeiteloos zelf de intensiteit van de koffie!
 • De hoeveelheid koffie. Wil je een groot kopje koffie hebben? Of wil je even een kleiner kopje koffie drinken? Aan jou de keus; op de Nespresso Creatista Pro bepaal je met één druk op de knop de koffiehoeveelheid.
 • Temperatuur van de melk. Kies je voor een koffiespecialiteit met melk? Dan ben je ook nog in staat om de temperatuur van de melk te bepalen. Bij sommige specialiteiten moet deze melk iets kouder zijn, terwijl bij andere koffiespecialiteiten de melk juist lekker warm moet zijn. Bij de Nespresso Creatista Pro kun je dit gelukkig geheel naar eigen wens instellen.

Overigens is het op nóg een manier mogelijk om invloed op de smaak uit te oefenen. Dit doe je namelijk al door de gewenste Nespresso cups te kopen. Aangezien het aanbod van de cups tegenwoordig héél divers is, kun je echt uit tal van smaken kiezen. Dát stelt jou in staat om altijd de perfecte cups voor jezelf aan te schaffen.

Wil je trouwens een koffiespecialiteit met melk bereiden? Dan biedt deze machine nóg meer mogelijkheden. Je kunt namelijk ook uit 8 instellingen voor de dikte van het melkschuim kiezen. In combinatie met de 11 temperatuurstanden zorgt dit voor onwijs veel instelmogelijkheden.

Fraai design

In het algemeen brengen veel koffiecupmachines volgens ons een belangrijk nadeel met zich mee; de uitstraling. Veel van deze cupmachines zijn vrij saai uitgevoerd. Zo’n machine is eigenlijk een opvulling van jouw keuken, in plaats van dat het een ware eyecatcher in jouw keuken is.

Gelukkig geldt dat voor de Nespresso Creatista Pro absoluut niet. Nee, in onze ogen is dit een koffiecupmachine met één van de meest fraaie designs. In onze ogen doet deze koffiecupmachine ook denken aan een pistonmachine. Dat komt door de volgende elementen:

 • De kleur van de machine: deze machine is volledig in de kleur van roestvrijstaal uitgevoerd. Dat zie je ook bij de luxe pistonmachines terug.
 • De machine is relatief breed: de meeste koffiecupmachines zijn erg smal uitgevoerd. Bij de Nespresso Creatista Pro is dat gelukkig niet het geval. Deze machine is vrij breed, waardoor ‘ie eigenlijk niet op een koffiecupmachine lijkt.
Nespresso Creatista Pro design

Ben je benieuwd of deze koffiecupmachine in jouw keuken past? Dan moet je allereerst bepalen of je de uitstraling fraai vindt. Is dat het geval? Dan moet je goed naar de ruimte in jouw keuken kijken. De machine is relatief breed, maar is in zijn geheel niet super groot:

 • Diepte: 42,9 centimeter
 • Breedte: 19,7 centimeter
 • Hoogte: 32,8 centimeter

Snelle werking

Weet je wat een bekend probleem bij veel koffiemachines is? Dat de machines slechts één koffiespecialiteit tegelijkertijd kunnen zetten. Als je samen met jouw partner een cappuccino wilt drinken, moet je hier onnodig lang op wachten. Eerst moet de eerste cappuccino gezet worden, waarna vervolgens pas de tweede cappuccino gezet kan worden.

Heb je bij de Nespresso Creatista Pro ook last van dit probleem? Nou, deels. Het is bij deze machine namelijk niet mogelijk om twee kopjes tegelijkertijd te vullen. Wat bij deze machine echter wel in positieve zin opvalt, is de snelheid. Deze snelheid uit zich in de volgende twee punten:

 • Snel gebruiksklaar: schakel je de machine in? Dan heeft de machine slechts 3 seconden nodig om volledig gebruiksklaar te worden. Binnen enkele seconden kun je dus al het eerste kopje koffie zetten.
 • Dubbele thermoblock: het merk Nespresso heeft bij deze machine voor een dubbele thermoblock gekozen. Dit is een vrij technisch verhaal, maar het komt op het volgende neer: een kopje koffie is bijzonder snel gezet. Als je twee cappuccino’s wilt bereiden, heeft deze machine daar slechts 65 seconden voor nodig. Moet je eens bij een espressomachine uitproberen hoe lang dit duurt; in veel gevallen duurt dit echt véél langer.

Weet je wat nou het voordeel van deze snelle werking is? Dat je snel van een lekker kopje koffie kunt genieten. Wel zo wenselijk, aangezien bijna alles in de huidige maatschappij snel, snel en nog eens snel moet.

Speciale heetwateruitloop

Eén van de hoogtepunten van de Nespresso Creatista Pro is volgens ons de heetwateruitloop. Deze uitloop brengt namelijk een dubbele functie met zich mee:

Je zet met deze koffiemachine ook heet water. Dankzij de heetwateruitloop kun je ook met één druk op de knop heet water zetten. Dit stelt je dus in staat om ook een lekker kopje thee te zetten.

Voorverwarming van het kopje. De heetwateruitloop kan echter ook voor de voorverwarming van de kopjes zorgen. Met dank aan deze voorverwarming blijft de koffie langer op temperatuur; dit komt de smaak van de koffie uiteindelijk weer ten goede!

Zie je een dergelijke heetwateruitloop nou ook bij andere koffiecupmachines? Nee, wij zijn een dergelijke heetwateruitloop nog niet ergens anders tegengekomen. Ook dit is één van de belangrijkste redenen waarom wij zo enthousiast zijn over de Nespresso Creatista Pro.

Prima prijs-kwaliteitsverhouding

Kies je voor producten van het merk Nespresso? Dan ben je verzekerd van een prima kwaliteit. Dat is bij de Nespresso Creatista Pro al helemaal het geval. O ja, waarom? Omdat deze machine niet alleen door Nespresso ontwikkeld is, maar ook door Sage. Deze twee merken hebben hun koppen bijeengestoken en hebben deze geweldige machine weten te ontwerpen.

Bij deze machine vallen enkele dingen direct op. Zo valt direct op dat voor deze machine louter de beste materialen gebruikt zijn. Zo is de gehele machine van metaal en van kunststof vervaardigd. Beide materialen zijn tegen een stootje bestand, terwijl kunststof het totaalgewicht ook nog omlaag weet te halen.

Nespresso Creatista Pro prijs-kwaliteitsverhouding

Verder kent deze machine ook een prima afwerking. Als we naar de interne onderdelen kijken, zien we ook dat dit allemaal dik in orde is. Dat blijkt ook uit de maximale pompdruk van 19 bar. Als de pomp en andere interne onderdelen niet zo goed zouden zijn, zou een druk van 19 aar nooit gehaald kunnen worden.

Deze kwaliteit zie je echter niet in het prijskaartje terug. In onze ogen is deze machine zelfs relatief voordelig geprijsd. Zéker als we naar de vele mogelijkheden kijken. En ook zéker als we naar de algehele kwaliteit van de koffiecupmachine kijken. Al met al is de prijs-kwaliteitsverhouding dus dik in orde, wat ons betreft.

Overige voordelen van de Nespresso Creatista Pro

Zijn dit nou alle voordelen van deze koffiecupmachine? Nee, in deze Nespresso Creatista Pro review hebben wij ons louter tot de belangrijkste voordelen beperkt. We willen je echter ook graag kennis laten maken met de overige voordelen van deze machine. Daarvoor verwijzen wij je graag naar de onderstaande video:

De nadelen van de Nespresso Creatista Pro

Met bijzonder veel plezier hebben wij de Nespresso Creatista Pro uit mogen proberen. Tijdens het uitproberen van dit apparaat merkten we immers alle hierboven genoemde voordelen op. Tegelijkertijd liepen wij ook tegen enkele nadelen aan. Over deze nadelen informeren wij je ook graag in deze Nespresso Creatista Pro review.

Wat de belangrijkste nadelen van deze Nespresso koffiecupmachine zijn? Deze nadelen hebben wij even voor je op een rijtje gezet:

 • Het waterreservoir en de opvangbak zijn aan de kleine kant
 • Je moet de melk zelf in het kopje schenken
 • De behuizing moet regelmatig schoongemaakt worden

Klein waterreservoir

Om een kopje koffie te kunnen bereiden, heb je bij de Nespresso Creatista Pro twee dingen nodig. Ten eerste het gewenste cupje en ten tweede voldoende water. Om dat laatste voor elkaar te krijgen, moet je het waterreservoir mogelijk even bijvullen.

In onze ogen brengt dit waterreservoir een belangrijk nadeel met zich mee. Dit waterreservoir heeft namelijk een inhoud van slechts 1,5 liter. Dit klinkt op zich veel, maar in de praktijk blijkt dat je hier ongeveer 12 lungo’s mee kunt zetten.

Met andere woorden: je moet met enige regelmaat het waterreservoir bijvullen. Zeker als je een fervente koffiedrinker bent, is dit iets om goed rekening mee te houden.

Kleine opvangbak

Als je een kopje koffie met de Nespresso Creatista Pro zet, hoor je het cupje in de machine naar beneden vallen. Dit cupje komt uiteindelijk in de opvangbak terecht; in deze opvangbak passen slechts 12 cupjes.

Dit betekent dus dat je de opvangbak met enige regelmaat moet legen. Hierbij is het wel fijn dat je ook het reservoir na 12 kopjes koffie bij moet vullen. Je kunt dus in één keer de opvangbak legen en het waterreservoir bij vullen. In onze ogen is het echter jammer dat je dit al na 12 kopjes koffie moet doen.

Nespresso Creatista Pro opvangbak

Melk zelf in het kopje schenken

Bij deze machine heeft Nespresso voor een handige stoompijp gekozen. Voor deze stoompijp krijg je ook nog een melkkan meegeleverd; in dit kannetje wordt vervolgens het melkschuim gecreëerd.

Spijtig genoeg komt dit melkschuim niet automatisch in jouw kopje terecht. Nee, om uiteindelijk bijvoorbeeld een cappuccino te kunnen maken, moet je de melk zelf in het kopje inschenken. Dit vraagt dus om een extra handeling.

Is dit nou echt een heel belangrijk nadeel? Nou, dat valt gelukkig mee. Je kunt dit namelijk ook als een voordeel zien. Doordat je de melk zelf in moet schenken, kun je zelf bepalen hóeveel melk je aan jouw koffie toe wilt voegen. Op deze manier kun je dus nog meer invloed op de koffiesmaak uitoefenen!

Behuizing regelmatig schoonmaken

Eerder in deze Nespresso Creatista Pro review heb je kunnen lezen dat wij over de uitstraling erg te spreken zijn. Dat zijn we nog steeds, maar je moet wel met een belangrijk nadeel rekening houden.

Nespresso heeft de behuizing namelijk van een glanzende laag voorzien. Dit ziet er prachtig uit, maar deze laag is wel vrij gevoelig voor bijvoorbeeld vingerafdrukken. Het gevolg is dan ook dat je de behuizing met enige regelmaat schoon moet maken.

Doe je dit niet? Dan gaat dit ten koste van de uitstraling van de machine. Pas bovendien op met de hulpmiddelen waarmee je de behuizing schoonmaakt. Je wilt immers niet dat je krassen op de behuizing aanbrengt.

Ervaringen van andere kopers

In de afgelopen jaren hebben vrij veel kopers voor de Nespresso Creatista Pro gekozen. Hoe wij dit zo zeker weten? Nou, dit blijkt onder meer uit de hoeveelheid beoordelingen die wij online tegengekomen zijn. Zo hebben 19 kopers bij onze partner Coolblue een beoordeling achtergelaten. Van deze 19 beoordelingen is de gemiddelde score maar liefst een 9,4. Uitgaande van de schaal van 1 tot 10 is dat dus echt een hoge score.

Nespresso Creatista Pro reviews

Om je een indruk van deze beoordelingen te geven, hebben wij enkele beoordelingen voor je op een rijtje gezet:

 • Deze machine als vervanging van een vol automaat met bonen gekocht, deze heeft minder bewegende delen dus minder problemen en heeft ook minder onderhoud nodig. Mooi afgewerkt apparaat met touch screen dat zich makkelijk laat bedienen, door de cupjes ben je niet gebonden aan 1 smaak koffie en kun je wisselen. Zeer tevreden.
 • Werkt makkelijk en goed. Mooi apparaat.
 • Maakt erg lekkere koffie en de recepten met melk zijn makkelijk te maken. Schoonmaken gaat ook gemakkelijk (het apparaat doet het niet voor je, maar met een beetje aandacht is het zo gedaan).
 • Makkelijk bij te vullen met water zonder de waterkan eraf te moeten halen. Aanzetten, cup erin, koffie kiezen en in no time heb je een kop heerlijke koffie.
 • Compact en gebruikersvriendelijk apparaat, voelt ook heel solide aan. Als je van een oudere of goedkope Nespresso machine afkomt dan ervaar je een groot verschil in gebruik, geluid en klasse.

Eigenlijk zijn nagenoeg alle beoordelingen (erg) positief te noemen. Iets wat wij wel kunnen begrijpen, aangezien wij zelf ook enthousiast zijn!

De Nespresso Creatista Pro kopen

Ben jij overtuigd geraakt van deze koffiecupmachine? En wil je deze koffiecupmachine daarom graag zo snel mogelijk aanschaffen? Wij adviseren je om een goede vergelijking te maken tussen onze partners. Uit ervaring weten wij namelijk dat onze partners wel eens met flinke kortingen stunten. Check daarom direct de prijzen hieronder bij onze partners:

Alternatieven

Ben je op zoek naar een goede koffiecupmachine? Maar, is de Nespresso Creatista Pro het toch niet helemaal voor jou? Dan raden wij je aan om naar de twee onderstaande alternatieven te kijken. Mogelijk sluiten deze alternatieven beter op jouw wensen aan.

Nespresso Sage Creatista® Plus SNE800BSS4ENL1

Nespresso heeft in samenwerking met Sage meerdere koffiecupmachines ontwikkeld. Als jij de Pro variant net iets te uitgebreid vindt, kun je beter voor deze Plus variant kiezen. Deze variant is minder uitgebreid, maar is daardoor ook voordeliger.

Een belangrijk verschil is bijvoorbeeld bij het display terug te zien. Het display van de Pro variant is een stuk uitgebreider dan het display bij deze Plus variant. Daardoor biedt de Pro variant ook méér mogelijkheden bij het bereiden van een kopje koffie.

Nespresso Sage Creatista® Plus SNE800BSS4ENL1

Bekijk prijzen van de Nespresso Sage Creatista® Plus SNE800BSS4ENL1 bij verschillende winkels:

Nespresso De'Longhi Lattissima Pro EN750.MB

Ook deze koffiecupmachine van Nespresso vinden wij een prima alternatief. Deze machine is niet in samenwerking met Sage ontwikkeld, maar in samenwerking met De’Longhi. Dat is dan ook duidelijk terug te zien aan de uitstraling, aan de mogelijkheden en aan het prijskaartje.

Deze Nespresso De’Longhi koffiecupmachine is voordeliger dan de Nespresso Creatista Pro. Dat komt onder meer doordat deze variant minder mogelijkheden biedt. Desalniettemin kun je prima uit de voeten met deze koffiecupmachine. En is de smaak van de koffie ook bijzonder lekker!

Nespresso De'Longhi Lattissima Pro EN750.MB

Bekijk prijzen van de Nespresso De'Longhi Lattissima Pro EN750.MB bij verschillende winkels:

Kafea.nl
Logo