Philips 4300 EP4349/70 review

Ben jij op zoek naar een fijne espressomachine voor in huis? Dan kun je jouw borst wel natmaken. Het aanbod van espressomachines is immers behoorlijk divers. Dat blijkt ook als je naar het aanbod van Philips kijkt; in het aanbod van Philips vind je echt veel espressomachines terug. Heeft de Philips 4300 EP4349/70 jouw interesse getrokken? Dan zit je bij deze Philips 4300 EP4349/70 review in ieder geval goed!

Philips 4300 EP4349 70

Wij hebben recentelijk het genoegen gehad om deze espressomachine uit te testen. Aan de hand van onze bevindingen hebben wij deze uitgebreide Philips 4300 EP4349/70 review kunnen schrijven. In deze review laten wij je kennis maken met deze espressomachine. Zo bespreken we wat de belangrijkste voordelen zijn, wat de belangrijkste nadelen zijn en met welk prijskaartje je rekening kunt houden.

Weet deze Philips 4300 EP4349/70 review jou niet helemaal te overtuigen? Dan kun je ook nog kiezen voor één van de twee alternatieven die wij gevonden hebben. Over deze twee alternatieven vind je aan het einde van deze review meer informatie. Wij kunnen je op dit moment echter alvast één ding verklappen: de Philips 4300 EP4349/70 heeft ons echt positief doen verrassen.

Bekijk alle varianten van de Philips 4300 EP4349/70

Bekijk alternatieven voor de Philips 4300 EP4349/70

De voordelen van de Philips 4300 EP4349/70

Bij het uitzoeken van een nieuwe espressomachine moet je op vele aspecten letten. Elke espressomachine is namelijk uniek. Iets wat ook zeker voor de Philips 4300 EP4349/70 geldt. Toen wij deze espressomachine uit mochten proberen, werden wij al snel erg enthousiast. Dit enthousiasme is aan onder meer de volgende voordelen te danken:

 • Je kunt de smaak van de koffie bepalen
 • Deze espressomachine heeft een prachtig design
 • Deze espressomachine is ook geschikt voor koffiespecialiteiten met melk
 • De espressomachine is ideaal te bedienen
 • De machine is relatief makkelijk te reinigen
 • Je kunt uit veel koffievariaties kiezen
 • Het waterreservoir is behoorlijk groot
 • Je kunt gebruik maken van gebruikersprofielen
 • Deze espressomachine is robuust (=lange levensduur)

Smaak zelf te bepalen

Welke eisen stel jij aan de smaak van koffie? Heb jij het liefste hele milde koffie? Of gaat jouw voorkeur uit naar een lekker sterke smaak? De keuze is volledig aan jou; zeker als je voor de Philips 4300 EP4349/70 kiest. Bij deze espressomachine kun je namelijk veel invloed op de uiteindelijke smaak uitoefenen.

Zo is het mogelijk om zelf de sterkte van de koffie in te stellen. Dit doe je eigenlijk door de maling van de koffiebonen aan te passen. Mogelijk is dit aan het begin eventjes wennen, maar je merkt al snel dat dit echt heel prettig is. Van elk kopje koffie ga je intens genieten.

Dat is ook te danken aan de temperatuur van de koffie. Bij de Philips 4300 EP4349/70 kun je namelijk uit drie temperatuurstanden kiezen. Het is aan jou om te bepalen of de koffie héél warm moet zijn of dat je voor een iets lagere temperatuur gaat.

Tot slot is het mogelijk om de hoeveelheid koffie aan te passen. Zo kun je een relatief kleine espresso laten zetten, terwijl je ook voor een grotere hoeveelheid kunt gaan. Dit doe je overigens door de hoeveelheid water aan te passen; het gaat hierbij eigenlijk om de verhouding water/koffie.

In onze ogen zijn deze instelmogelijkheden subliem. Je bepaalt hierdoor echt volledig zelf wat de smaak van de koffie moet zijn. Heb je eenmaal door wat voor jou de perfecte smaak is? Dan kun je deze ook opslaan in één van de gebruikersprofielen; daarover vertellen we je verderop in deze Philips 4300 EP4349/70 review meer!

Prachtig design

Waar koop jij een espressomachine voor? De kans is groot dat je dit doet omdat je van heerlijke koffie wilt genieten. Wij hechten persoonlijk echter ook waarde aan het design van de machine. Waarom? Omdat een espressomachine in veel keukens een ware eyecatcher is.

Als je voor de Philips 4300 EP4349/70 kiest, geniet je sowieso van een prachtig design. De vormgeving, het display en de kleurstelling zijn stuk voor stuk subliem te noemen. Zo vinden wij de kleurstelling van het zwarte met het grijze en het chromen subliem. Deze espressomachine krijgt hierdoor in ieder geval een luxueuze en strakke uitstraling.

Philips 4300 EP4349 70 design

Ook over het display zijn wij te spreken. Niet alleen vanwege het gemak, maar ook vanwege de uitstraling. Het display ziet er gewoonweg goed uit en is lekker helder. Als klap op de vuurpijl is deze gehele espressomachine ook niet overdreven groot. Mocht je een kleinere keuken hebben, kun je alsnog prima voor deze variant kiezen. Voor de volledigheid hebben wij de afmetingen even op een rijtje voor je gezet:

 • Hoogte: 37,2 centimeter
 • Breedte: 24,6 centimeter
 • Diepte: 43,3 centimeter

Koffiespecialiteiten met melk

Geef jij de absolute voorkeur aan een cappuccino of een ristretto? Met de Philips 4300 EP4349/70 kun je ook dergelijke koffiespecialiteiten maken. Met dank aan het unieke LatteGo systeem maak je namelijk óók koffiespecialiteiten met melk aan.

De werking van het LatteGo systeem is subliem te noemen. Aan de voorkant is het melkreservoir te vinden; dit dien je met melk te vullen. Vervolgens kun je voor één van de koffiespecialiteiten met melk kiezen. De melk wordt opgewarmd, wordt opgeschuimd en komt vervolgens in het kopje koffie terecht. Dit gaat bijzonder snel en de smaak van de koffie is ook uitmuntend.

Bijkomend voordeel: je hoeft zelf geen melk op te kloppen of op te schuimen. Nadat je van een heerlijk kopje koffie met melk genoten hebt, maak je het reservoir ook weer makkelijk schoon.

Op het reservoir staat overigens ook een duidelijke maataanduiding. Aan de hand van deze maataanduiding voorkom je dat je te veel of te weinig melk in het reservoir doet. Al met al zijn wij erg te spreken over het LatteGo systeem van de Philips 4300 EP4349/70.

Ideale bediening

Snel een kopje koffie zetten? Dankzij het display van Philips 4300 EP4349/70 is dat altijd binnen handbereik. Dit display is groot, werkt snel en is ook nog eens intuïtief. Tevens is het super dat je met slechts enkele drukken op de knop de smaak van de koffie bepaald hebt.

Wil je liever voor één van de vaste smaken gaan? Ook dat is mogelijk. Op het display worden immers de verschillende koffiespecialiteiten weergegeven. Met slechts één druk op de knop kun je deze koffiespecialiteiten al laten bereiden.

Philips 4300 EP4349 70 bediening

Dit display is volgens ons één van de grootste voordelen van de Philips 4300 EP4349/70. We zijn dusdanig onder de indruk dat we hier eigenlijk géén nadeel aan kunnen benoemen. Nee, Philips weet als geen ander hoe ze huishoudelijke apparaten zo gebruiksvriendelijk kunnen maken. Dat heeft men met de Philips 4300 EP4349/70 wederom bewezen.

Makkelijk te reinigen

Geniet jij dagelijks van meerdere kopjes koffie? Dan weet je dat je na verloop van tijd de machine schoon moet gaan maken. Bij de Philips 4300 EP4349/70 is dit over het algemeen niet al te lastig.

Nee, dit begint eigenlijk al bij het melkreservoir. Je kunt dit reservoir makkelijk afnemen, waarna je het onder de kraan af kunt spoelen. Door dit met enige regelmaat te doen, blijft het reservoir lekker schoon. Dit is wel zo hygiënisch en draagt ook bij aan de smaak van de melk.

Ook is het super dat je de zetgroep af kunt nemen. Nadat je de zetgroep afgenomen hebt, kun je deze onder de kraan schoonmaken. Doe dit echt met enige regelmaat; hiermee weet je onder meer de levensduur van de zetgroep te verlengen.

Tevens is het mogelijk om sommige onderdelen in de vaatwasser te stoppen. Dit geldt onder meer voor het melkreservoir, maar ook voor de opvangbak. Dankzij de vaatwasser bestendigheid hoef je nóg minder tijd aan het reinigen te besteden.

Tot slot willen wij je nog op het ontkalken wijzen. De Philips 4300 EP4349/70 hoeft pas na 5000 kopjes ontkalkt worden. Na deze 5000 kopjes hoef je alleen maar het AquaClean filter te vervangen. Het advies is om de machine zelf één keer per jaar volledig te ontkalken. Hier kun je het voorgeprogrammeerde ontkalkingsprogramma voor gebruiken.

Veel koffievariaties

Naar welke koffiespecialiteit gaat jouw voorkeur? Met de Philips 4300 EP4349/70 kun je uit 8 verschillende koffiespecialiteiten kiezen:

 • Americano
 • Cafe latte
 • Cappuccino
 • Espresso
 • Latte macchiato
 • Lungo
 • Ristretto
 • Espresso macchiato

Belangrijk voordeel hiervan? Je vindt bij deze machine altijd wel een koffiespecialiteit waar je dol op bent. Mocht de koffie niet voor 100% naar jouw wens zijn, kun je de smaak hiervan uiteraard altijd nog aanpassen.

Bijkomend voordeel: bovengenoemde koffiespecialiteiten bereid je met slechts één druk op de knop. Dat is volledig te danken aan het fijne display, waarover je hierboven al meer hebt kunnen lezen.

Groot waterreservoir

Vind jij het heerlijk om dagelijks meerdere kopjes koffie te drinken? Dan heb je mogelijk al opgemerkt dat dit relatief veel water vraagt. Mocht je voor de Philips 4300 EP4349/70 kiezen, ben je gelukkig van een groot waterreservoir verzekerd. Dit reservoir heeft een inhoud van maar liefst 1,8 liter; groot genoeg voor heel wat kopjes koffie.

Door dit grote waterreservoir hoef je het reservoir niet al te vaak bij te vullen. Gemak dient de mens en koffieliefhebber, niet waar?

Overigens zijn we iets minder te spreken over de grootte van het bonenreservoir. Daar komen we verderop in deze Philips 4300 EP4349/70 review graag nog even op terug.

Gebruikersprofielen

Heb jij met de Philips 4300 EP4349/70 een perfect kopje koffie weten te creëren? Dan zit je er niet op te wachten om voortdurend de smaakvoorkeuren aan te passen. Gelukkig is het bij deze espressomachine mogelijk om jouw smaakvoorkeur op te slaan. Dit doe je gemakkelijk in één van de twee gebruikersprofielen.

Wat je met het andere gebruikersprofiel kunt doen? Die kun je bijvoorbeeld bewaren voor jouw partner of voor gasten die (regelmatig) langskomen. Met dank aan deze gebruikersprofielen geniet je in ieder geval van het nodige gemak. Zo geniet je nóg sneller van jouw heerlijke kopje koffie. Het heerlijke kopje koffie dat qua smaak ook nog eens volledig naar jouw wens is. Wat wens je nog meer?

Philips 4300 EP4349 70 gebruikersprofielen

Robuust

Bij het ontwerpen van deze machine heeft Philips voor louter de juiste materialen gekozen. Dat is bijvoorbeeld het geval bij de behuizing. Philips heeft hierbij voor RVS gekozen, terwijl veel andere merken tegenwoordig voor kunststof kiezen. Ten opzichte van kunststof is RVS echter een stuk robuuster. Dit merk je dan ook aan de levensduur van de behuizing terug. Tevens zijn wij van mening dat het RVS een prachtige uitstraling met zich mee brengt. Ook niet geheel onbelangrijk.

Ook voor de koffiemolens heeft Philips de juiste keuzes gemaakt. Deze koffiemolens zijn namelijk 100% keramisch. De molens zijn hierdoor vrij hard, waardoor de molens erg nauwkeurig kunnen werken. Met dank aan de robuustheid geniet je ook van een lange levensduur van deze koffiemolens. Dankzij deze molens zou je van minimaal 20.000 kopjes koffie moeten kunnen genieten.

Bijkomend voordeel: de molens bieden ook nog eens 12 maalstanden aan. Dankzij deze maalstanden kun je echt de nodige invloed uitoefenen op de smaak van de koffie. Ga jij voor een ultrafijne maalgraad? Of geef je de voorkeur aan een grove maalgraad? Dankzij de keramische koffiemolens is dit volledig aan jou.

Over de kwaliteit zijn wij al met al erg te spreken. Dit is sowieso wel iets wat men aan Philips over kan laten. Met de Philips 4300 EP4349/70 heeft dit merk zichzelf in ieder geval weer te overtreffen. Wij zijn er van overtuigd dat je jarenlang van deze espressomachine kunt/gaat genieten!

Overige voordelen van de Philips 4300 EP4349/70

Blijft het nou bij de hierboven genoemde voordelen? Nee, deze machine heeft nog veel meer te bieden. Om je uitgebreid met deze machine kennis te kunnen laten maken, verwijzen wij je graag naar onderstaande video. In deze video vind je veel meer relevante informatie over de Philips 4300 EP4349/70:

De nadelen van de Philips 4300 EP4349/70

Is het zo dat wij voor 100% te spreken zijn over deze espressomachine? Nee, dat is niet het geval. Tijdens het uitproberen van deze machine liepen wij namelijk ook tegen enkele nadelen aan. In deze Philips 4300 EP4349/70 review informeren wij je ook graag over de volgende nadelen:

 • Deze espressomachine maakt relatief veel lawaai
 • Niet geschikt voor twee koffiespecialiteiten met melk tegelijkertijd
 • Relatief klein bonenreservoir
 • Deze espressomachine heeft geen warmhoudplaat

Relatief lawaaierig

Wil je met de Philips 4300 EP4349/70 ’s avonds een kopje koffie zetten? Dat is op zich mogelijk, maar je moet wel rekening houden met het lawaai. Met name tijdens het malen van de bonen maakt deze machine bovengemiddeld veel lawaai: ruim 70 decibel.

Tijdens het zetten van de koffie is de machine gelukkig een stuk minder lawaaierig:

 • Tijdens het zetten van een cappuccino: 68,4 decibel
 • Tijdens het zetten van een espresso: 66,6 decibel

In onze ogen hadden deze geluidsniveaus een stukje minder mogen zijn. Neemt niet weg dat dit bij veel andere espressomachines ook een gekend probleem is.

Geen twee koffiespecialiteiten met melk tegelijkertijd

Over het LatteGo systeem van Philips zijn wij echt heel enthousiast. Wel blijven we bij dit systeem elke keer op hetzelfde nadeel uitkomen; je kunt slechts één koffiespecialiteit met melk tegelijkertijd zetten.

Wil je bijvoorbeeld twee cappuccino’s bereiden? Dat is met de Philips 4300 EP4349/70 in principe mogelijk, maar daarvoor moet je wel dubbel zoveel tijd uittrekken. Je moet immers eerst de ene cappuccino bereiden, waarna je pas met de andere cappuccino kunt bereiden.

Philips 4300 EP4349 70 koffiespecialiteiten

Wil je twee koffiespecialiteiten zonder melk bereiden? Dan is dat wel tegelijkertijd mogelijk. Dit geeft ons des te meer aan dat de oorzaak van dit nadeel terug te vinden is in het LatteGo systeem. Dit zou een mooie verbetering voor Philips zijn!

Relatief klein bonenreservoir

Ben je een liefhebber van koffie? Dan wil je ongetwijfeld de lekkerste koffiebonen in de Philips 4300 EP4349/70 gaan gebruiken. Het probleem is alleen dat het reservoir relatief klein is; slechts 275 gram. In onze ogen is dat aan de kleine kant, zeker als je het naast de inhoud van het waterreservoir zet.

Wat hier nou precies het nadeel van is? Vooral dat je het reservoir met enige regelmaat bij moet vullen. Met name als je dagelijks meerdere kopjes koffie drinkt, moet je het reservoir regelmatig bijvullen. Sluit het reservoir vervolgens overigens wel goed af. Dat komt de versheid van de bonen alleen maar ten goede.

Geen warmhoudplaat

Een belangrijk voordeel van de Philips 4300 EP4349/70 is de heerlijke smaak van de koffie. Zo wordt de koffie altijd gezet met een watertemperatuur van 90 tot 98 graden. Het lastige is alleen dat deze espressomachine geen warmhoudplaat heeft; dit betekent de warme koffie in een koud kopje terecht komt. Spijtig genoeg.

Het gevolg kun je vast al raden: de koffie koelt behoorlijk snel af. Als je echt van een perfecte koffie wilt genieten, zou een warmhoudplaat onmisbaar zijn. In onze ogen had Philips deze prima aan deze koffiemachine toe kunnen voegen. Dat zou de Philips 4300 EP4349/70 in ieder geval nóg beter hebben gemaakt.

Ervaringen van andere kopers

Is de Philips 4300 EP4349/70 een populaire espressomachine? Ja, dat kun je gerust stellen. Bij onze partner Coolblue hebben bijvoorbeeld ruim 80 klanten een beoordeling over deze espressomachine achtergelaten. Van deze beoordelingen is de gemiddelde score een 9,0; in onze ogen is dat echt een uitmuntende score.

Philips 4300 EP4349 70 beoordelingen

Veel klanten roemen onder meer de smaak en de bediening. Verder spreken veel mensen ook vol lof over de algehele kwaliteit. Onder meer de volgende beoordelingen zijn wat ons betreft typerend voor de tevredenheid van kopers:

 • Heerlijke koffie door eenvoudige bediening. Heerlijke cappuccino en Latte met mooie melkschuim.
 • We wilden een koffiemachine die niet teveel ruimte in beslag nam, want onze keuken is niet groot. Deze heeft een prima formaat en heerlijk dat je met je eigen melk en koffie kan variëren. Makkelijk schoon te houden ook. Koffie en melk zijn goed op temperatuur.
 • Mooi toestel en lekker koffie, zoals het hoort. Leuk dat je zelf je voorkeuren kan bewaren
 • Deze espressomachine is ontzettend makkelijk in gebruik. Aanzetten, even laten opwarmen en ik kan gelijk een kop koffie maken. Zorg wel dat je de tijd neemt om hem helemaal in te stellen naar jouw smaak, zo kan ik voor espresso de bijna lichtste maalstand aanraden. De melkopschuimer werkt erg handig en schuimt de koffie goed op.
 • Makkelijke bediening en heerlijke koffie.
 • Espresso is te slap voor de rest een super apparaat
 • Fijn compact apparaat met veel keuze mogelijkheden. Het lawaai valt alles mee en hij warmt snel op. De koffie smaakt goed. De enige minpuntjes vond ik de relatief kleine opvangbakjes en soms hangt het melkkannetje in de weg.

Het mag duidelijk zijn: de meeste kopers zijn enthousiast over de Philips 4300 EP4349/70. Heel enthousiast zelfs. Dat sommige kopers iets minder tevreden zijn, blijkt ook uit de hierboven schuingedrukte beoordelingen. Die beoordelingen zijn echter zwaar in de minderheid.

De Philips 4300 EP4349/70 kopen

Hebben wij je met deze Philips 4300 EP4349/70 review warm weten te maken? Wil je graag zo snel mogelijk van deze espressomachine in jouw keuken genieten? Wij raden je in dat geval aan om de prijzen bij onze partners te checken. Sommige partners stunten regelmatig met aanbiedingen op de Philips 4300 EP4349/70:

Alternatieven

Ben je niet helemaal ondersteboven van de Philips 4300 EP4349/70? Zijn er bijvoorbeeld bepaalde nadelen die jou echt tegenstaan? Dan is het interessant om naar één van twee onderstaande alternatieven te kijken. Deze twee alternatieven lijken relatief veel op de Philips 4300 EP4349/70:

De'Longhi Dinamica ECAM350.55.B

Een espressomachine die op heel veel punten te vergelijken is, is deze variant van De’Longhi. Deze machine zit ongeveer in dezelfde prijsklasse en is ook geschikt voor koffiespecialiteiten met melk. Qua kwaliteit kunnen beide machines ook met elkaar vergeleken worden.

Enige minpunt is het display; het display van de Philips is echt vele malen handiger. Wil jij graag meer weten over de De'Longhi Dinamica ECAM350.55.B? Lees dan onze uitgebreide De'Longhi Dinamica ECAM350.55.B review!

De'Longhi Dinamica ECAM350.55.B

Saeco PicoBaristo SM5460/10

Vind je het niet erg om meer geld voor een espressomachine uit te geven? Dan kun je ook eens kijken naar de Saeco PicoBaristo SM5460/10. Deze espressomachine kan – logischerwijs – op veel positieve beoordelingen rekenen.

Deze espressomachine ziet er beeldig uit én is ook geschikt voor koffiespecialiteiten met melk. Enige nadeel is dat het display een stuk minder uitgebreid is. Ook is het prijsverschil aanzienlijk ten opzichte van de Philips 4300 EP4349/70.

Kafea.nl
Logo