Philips 5400 LatteGo EP5447/90 review

Heb jij jouw pijlen gericht op de aanschaf van een nieuwe volautomatische koffiemachine? Dan weet je op voorhand zeker dat je meer dan voldoende keus hebt. Zo kun je kiezen voor een variant van bijvoorbeeld Jura, maar ook het merk Philips heeft meerdere interessante volautomatische koffiemachines op de markt gebracht.

Gaat jouw voorkeur daarbij uit naar een relatief compacte en betaalbare variant? Dan kom je al snel uit op de Philips 5400 EP5447/90 koffiemachine. In deze Philips 5400 EP5447/90 review bespreken wij graag alle plus- en minpunten van deze koffiemachine.

Philips 5400 EP5447 90

Deze review baseren wij overigens volledig op onze eigen bevindingen. Wij hebben deze Philips koffiemachine langdurig uit mogen proberen, waardoor wij een duidelijk beeld van de (on)mogelijkheden hebben gekregen.

Daarbij kijken we ook naar de ervaringen van andere kopers én naar het prijskaartje. Aan het einde van deze Philips 5400 EP5447/90 review vind je bovendien twee alternatieven. De kans is echter groot dat je na het lezen van dit artikel maar één ding wilt: direct deze Philips koffiemachine aanschaffen.

Bekijk prijzen van de Philips 5400 EP5447/90 bij verschillende winkels:

De voordelen van de Philips 5400 EP5447/90

Toen wij deze volautomatische koffiemachine uitprobeerden, werden wij eigenlijk direct enthousiast. Dat was niet alleen te danken aan de gekende Philips kwaliteit, maar ook aan meerdere handige extra’s. Zo beschikt dit apparaat over meerdere handige functies én mogelijkheden.

Wij hebben de belangrijkste voordelen van de Philips 5400 EP5447/90 voor je op een rijtje gezet:

 • Je hebt de keus uit 12 verschillende koffievariaties
 • Inclusief geïntegreerde melkopschuimer
 • Smaak naar wens in te stellen
 • Geweldige (Philips) kwaliteit = lange levensduur
 • Makkelijk te reinigen
 • Inclusief duidelijk en handig kleurendisplay
 • Inclusief vier gebruikersprofielen
 • Relatief compact vormgegeven

12 verschillende koffievariaties

Ben jij een liefhebber van een cappuccino? Gaat jouw voorkeur uit naar een koffie verkeerd? Of heb jij het liefste een lekker krachtige espresso? Ongeacht wat jouw voorkeuren zijn, kun je van de gewenste koffie genieten met dit apparaat.

De Philips 5400 EP5447/90 biedt namelijk standaard 12 verschillende koffievariaties aan. Deze koffievariaties kun je met één klik op de knop al laten bereiden, maar je kunt ook nog de smaak naar wens instellen. Daar komen we later nog even op terug in deze Philips 5400 LatteGo review.

Onder meer een americano, cappuccino, espresso, flat white, latte macchiato, lungo en ristretto zet je met één druk op de knop. Gemak dient de koffiedrinker; dat gezegde is absoluut van toepassing bij deze Philips koffiemachine. Wij vinden het in ieder geval geweldig dat je uit 12 verschillende koffievariaties kunt kiezen.

Inclusief geïntegreerde melkopschuimer

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, kun je kiezen uit meerdere koffiespecialiteiten met melk. Dit is te danken aan de melkopschuimer die in dit apparaat geïntegreerd is. Zoals je op de foto hiernaast kunt zien, is er een soort van melkkan aan het apparaat vastgemaakt.

Als je bijvoorbeeld een latte macchiato selecteert, gaat de melkopschuimer voor je aan de slag. Het melk wordt opgeschuimd en wordt vervolgens in jouw kopje/mok/glas geschonken. In combinatie met de espresso zorgt dit voor een overheerlijke smaaksensatie.

Philips 5400 EP5447 90 melkopschuimer

Bovendien geniet je dankzij deze geïntegreerde melkopschuimer van veel gemak. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niet meer moeilijk te doen met een losse melkkan. Nee, ook het bereiden van een koffiespecialiteit met melk is een eitje! Het enige waar je aan moet denken, is dat je het melkreservoir af en toe met verse melk bij moet vullen.

Smaak naar wens in te stellen

Ben je een ware fijnproever? Wil je jouw espresso graag net iets krachtiger hebben? Of wil je net iets minder of juist meer water hebben? De keus is volledig aan jou. Bij de Philips 5400 EP5447/90 heb je namelijk volledige zeggenschap over de volgende instellingen:

 • De sterkte van de koffie: je bepaalt eigenlijk zelf de maling van de koffiebonen.
 • De hoeveelheid koffie: je bepaalt zelf wat de verhouding koffie/water moet zijn.
 • De watertemperatuur: je bepaalt zelf hoe warm de koffie uit het apparaat moet komen.
Philips 5400 EP5447 90 smaak

Dankzij deze instelmogelijkheden heb je de macht volledig in eigen handen. Je bepaalt volledig zelf hoe jouw koffie gaat smaken! In onze ogen kun je hierdoor echt elk kopje weer optimaal genieten van de overheerlijke koffie.

Lange levensduur

Heb je al vaker huishoudelijke apparaten van Philips aangeschaft? Dan weet je ongetwijfeld dat dit merk in staat is om een prima kwaliteit te leveren. Dat is ook het geval bij deze volautomatische koffiemachine van het bekende merk.

Wij zijn ervan overtuigd dat je echt jarenlang kunt genieten van dit apparaat. Dat is onder meer te danken aan de keramische koffiemolen; dit is eigenlijk het beste materiaal voor een koffiemolen/-maler.

Daarnaast is de behuizing van RVS vervaardigd. Dit is wellicht niet het meest fraaie materiaal voor een koffiemachine, maar het is wel ontzettend robuust. Je kunt dan ook jarenlang genieten van de stevige en deukvrije behuizing. Ondertussen geniet je ook langdurig van een perfect functionerende waterleiding; deze is namelijk van kunststof vervaardigd.

Al met al heeft Philips louter de beste keuze gemaakt. Dat merk je dan ook duidelijk terug aan de kwaliteit én aan de levensduur van deze koffiemachine!

Makkelijk te reinigen

Wil je na het zetten van enkele kopjes koffie graag het apparaat schoonmaken? Dat is zeker een verstandige keus. Door de machine goed schoon te houden, blijf je namelijk genieten van de beste smaak van de koffie. Bovendien is dit goed voor de levensduur van de machine.

Bij de Philips 5400 EP5447/90 heb je gelukkig niet al te vaak omkijken naar het reinigen van het apparaat. Zo kun je gemakkelijk de zetgroep reinigen, terwijl je ook het melkreservoir makkelijk kunt reinigen.

Als je dit melkreservoir niet op tijd schoonmaakt, krijg je met een vervelende geur te maken. Om dat te voorkomen, is het aan te raden om het melkreservoir af te nemen. Je kunt het reservoir vervolgens moeiteloos onder de kraan even schoonspoelen. Met een makkelijke handeling klik je het reservoir vervolgens weer aan de koffiemachine vast. Een belangrijk kenmerk van het LatteGo melksysteem van deze koffiemachine!

Overigens heb je naar het ontkalken van deze koffiemachine wel enig omkijken. Verderop in deze Philips 5400 LatteGo review komen we daar graag op terug. Dat is namelijk één van de nadelen die we opgemerkt hebben tijdens het gebruiken van deze koffiemachine.

Perfect kleurendisplay

Hecht jij veel waarde aan een gemakkelijke bediening? Ook dan zit je bij de Philips 5400 EP5447/90 goed. Zoals je op de foto hiernaast kunt zien, heeft dit apparaat namelijk een geweldig display. Dit betreft een behoorlijk groot touchscreen, inclusief kleuren.

Aan de bovenkant vind je icoontjes van verschillende koffiespecialiteiten. Door op één van de icoontjes te klikken, geef je de machine opdracht om de betreffende koffiespecialiteit te zetten.

Philips 5400 EP5447 90 display

Aan de onderkant vind je meerdere knopjes voor bijvoorbeeld de smaakinstellingen. Ook kun je met deze knopjes de machine reinigen/ontkalken en kun je andere instellingen naar wens aanpassen.

Dankzij dit display is het bedienen echt een fluitje van een cent. Het display is ontzettend duidelijk, reageert direct op jouw vingerdruk en is ook overzichtelijk te noemen. Zodra je één keer deze volautomatische koffiemachine bediend hebt, ben je al direct gewend aan deze bediening. In onze ogen weet de Philips 5400 EP5447/90 zich echt te onderscheiden met dit perfecte kleurendisplay.

Inclusief vier gebruikersprofielen

Drink je graag samen met jouw partner en/of kinderen een kopje koffie? Dan heb je ongetwijfeld al gemerkt dat iedereen zijn/haar eigen smaakvoorkeuren heeft. Gelukkig kun je met de Philips 5400 EP5447/90 uit meerdere koffiespecialiteiten kiezen en de smaak naar wens beïnvloeden.

Daar blijft het echter niet bij! Nee, je kunt bij deze koffiemachine ook nog meerdere gebruikersprofielen instellen. Dankzij deze profielen kun je de smaakvoorkeuren per persoon opslaan; met een maximum van 4 personen.

Als je in het vervolg een cappuccino voor jouw zoon wilt zetten, kun je dit met één druk op de knop doen. Je hoeft niet eerst bijvoorbeeld de temperatuur of de sterkte weer aan te passen. Nee, je kunt de instellingen één keer in het geheugen opslaan, waarna je aan één druk op de knop voldoende hebt. Ook dit is weer een typerend voorbeeld van de geweldige bediening van de Philips 5400 EP5447/90.

Relatief compact vormgegeven

Heb je een niet al te grote keuken? Of wil je liever niet dat de koffiemachine veel ruimte in jouw keuken in beslag neemt? Ook dan is het interessant om te kiezen voor de Philips 5400 EP5447/90. Deze koffiemachine heeft namelijk de volgende afmetingen:

 • Hoogte: 37,2 centimeter
 • Breedte: 24,6 centimeter
 • Diepte: 43,3 centimeter

Met name de breedte valt in positieve zin op. Een breedte van nog geen 25 centimeter is simpelweg prima te noemen. Ook als je de koffiemachine in een hoekje van jouw keuken neer wilt zetten, is dat dus mogelijk. Je moet alleen even goed rekening met de hoogte houden.

Overigens willen we ook nog even in het kort het design van de Philips 5400 EP5447/90 aanstippen. Naar onze mening heeft Philips voor een stijlvol en stoer design gekozen. Een design waarbij de kleurencombinatie (zwart-chroom) perfect tot zijn recht komt.

Ook is de machine behoorlijk strak vormgegeven. De machine kent niet al te veel poespas en ook niet al te veel knoppen. Dat laatste is weer te danken aan het geweldige display; meer dan dit display heb je ook niet nodig voor het bedienen van dit apparaat.

Overige voordelen

Blijft het bij deze voordelen van de Philips 5400 EP5447/90? Nee, zeker niet. Er zijn nog veel meer voordelen te benoemen, maar dit zijn in onze ogen toch wel de belangrijkste voordelen. Als je graag op dit moment meer informatie over dit apparaat wilt hebben, raden wij je onderstaande video aan. In deze video – van maar liefst 25 minuten lang – krijg je allerlei leuke weetjes over deze koffiemachine voorgeschoteld:

De nadelen van de Philips 5400 EP5447/90

In deze Philips 5400 EP5447/90 review heb je kennis kunnen maken met de vele voordelen van dit apparaat. Toen wij deze machine aan het uitproberen waren, liepen wij echter ook tegen enkele minpunten aan. Met deze review willen we jou een compleet beeld geven; wij informeren je daarom hieronder ook graag over de belangrijkste nadelen van dit apparaat.

De belangrijkste nadelen van de Philips 5400 EP5447/90 hebben we voor je op een rijtje gezet:

 • Deze koffiemachine heeft geen warmhoudplaat
 • Het is niet mogelijk om twee koffiespecialiteiten tegelijkertijd te zetten
 • Het ontkalken kost relatief veel tijd en moeite
 • De machine maakt relatief veel lawaai
 • Geen bediening via een app

Geen warmhoudplaat

Wist je dat warme koffie het allerlekkerste is? Als de koffie in een koud kopje geschonken wordt, daalt de temperatuur van de koffie echter al snel. Dit gaat dan ook ten koste van de duur waarin je van de warme koffie kunt genieten.

Sommige fabrikanten lossen dit op door een warmhoudplaat aan de machine toe te voegen. Helaas heeft Philips hier niet voor gekozen. Als je een koud kopje onder de koffie uitloop zet, wordt de koffie al snel koud(er) in het kopje. Dit kun je overigens zelf oplossen: verwarm het koffiekopje eventjes in de magnetron.

Geen twee koffiespecialiteiten tegelijkertijd

Ben jij een liefhebber van cappuccino? En geldt dat voor jouw partner of kind ook? Dan zou je wellicht graag twee cappuccino’s tegelijkertijd willen zetten. Bij de Philips 5400 EP5447/90 is dat helaas niet mogelijk.

Nee, deze machine kan slechts één kopje tegelijkertijd vullen met een koffiespecialiteit. Nadeel hiervan is dat je dus enige tijd moet wachten voordat je twee cappuccino’s bereid hebt. Hier willen we wel graag iets aan toevoegen: bij heel veel koffiemachines is dit een nadeel. Het is dus zeker niet zo dat dit nadeel zwaar weegt in onze ogen.

Philips 5400 EP5447 90 koffiespecialiteiten

Ontkalken kost veel tijd

Bij sommige volautomatische koffiemachines kun je gebruik maken van een automatisch ontkalkingsprogramma. Dat scheelt je een hoop tijd en moeite, maar helaas is dat niet mogelijk bij de Philips 5400 EP5447/90. Nee, als je dit apparaat wilt ontkalken, moet je dit echt met de hand doen.

De ervaring leert dat het ontkalken minstens 30 minuten duurt. Daar is op zich niks mis mee, maar je moet gedurende deze 30 minuten wel voortdurend bij het apparaat in de buurt blijven. Je moet immers zelf de meeste handelingen verrichten.

Relatief lawaaierig

Bij elke koffiemachine kijken wij ook kritisch naar het geluidsniveau. Met name als je ’s avonds laat (of ’s ochtends vroeg) van koffie wilt genieten, is een laag geluidsniveau wenselijk. Helaas maakt de Philips 5400 EP5447/90 relatief veel lawaai.

Tijdens het malen van de bonen maakt dit apparaat maximaal 74 decibel aan geluid. Dit geluid staat ongeveer gelijk aan het geluid dat je hoort als je naast een autoweg staat. In onze ogen was het wenselijk als dit maximale geluidsniveau een (stuk) lager zou liggen.

Geen bediening via een app

Zou je graag vanuit jouw luie stoel een kopje koffie willen laten zetten? Bij de Philips 5400 EP5447/90 is dat helaas niet mogelijk. Bij bijvoorbeeld de Jura Z6 is dat wel mogelijk, maar voor een dergelijke machine betaal je veel meer geld.

Toch was het wel iets voor Philips geweest om een dergelijke app toe te voegen aan de mogelijkheden. Je kunt immers ook bijvoorbeeld de spotjes van Philips op afstand bedienen.

Is dit een zwaarwegend nadeel in onze ogen? Nee, dat is zeker niet het geval. Het zou een leuk extraatje zijn, maar over de bediening van dit apparaat zijn we onwijs te spreken. Het is dan ook geen straf om even naar deze koffiemachine toe te lopen!

Ervaringen van andere kopers

Is de Philips 5400 EP5447/90 een ware verkoopknaller te noemen? Ja, zo kan je het inderdaad omschrijven. Wij zien dit onder meer aan de verkoopcijfers, maar ook aan de beoordelingen die we online hebben gevonden. Zo zijn er bij onze partner Coolblue ruim 130 beoordelingen achtergelaten. Het meest typerende; de gemiddelde beoordeling is een 9 op een schaal van 1 tot 10.

Philips 5400 EP5447 90 ervaringen

Speciaal voor jou hebben wij deze beoordelingen even onder de loep genomen. Al snel bleek dat de meeste kopers erg te spreken zijn over deze volautomatische koffiemachine. Onder meer de volgende beoordelingen zijn in onze ogen veelzeggend:

 • Makkelijk bedienbaar voor eenieder en de smaak is gewoon heerlijk. Beste koop sinds jaren.
 • Ik kan alleen maar zeggen, wat een top apparaat is dit zeg!!! De bediening is makkelijk onder de knie te krijgen en daarna kan je snel en eenvoudig van een overheerlijk bakkie koffie genieten.
 • Het is een super apparaat, veel keuze mogelijkheden.
 • Eenvoudige bediening met toch veel (lekkere) koffievariaties. Lekbak is wel snel vol maar ook zeer eenvoudig te legen. Veel instellingen mogelijk zelf op persoonlijk niveau middels de verschillende profielen die je kan instellen
 • De koffie is heerlijk, je kunt hem helemaal afstellen op je eigen smaak en grote van t kopje. En heel makkelijk te bedienen.
 • De gebruikersprofielen functie is ideaal voor de verschillende wensen van mensen in het huishouden, en ook voor visite. Je kan makkelijk een koffie zetten die specifiek naar iemands smaak is aangepast en deze opslaan in het profiel, bijvoorbeeld een grote cappuccino met extra espresso shot.
 • Water moet wel vaak bijgevuld worden aangezien er bij het opstarten en afsluiten van het apparaat gespoeld wordt. Daardoor is de lekbak ook weer snel vol. Al met al zeer tevreden over dit apparaat, het is natuurlijk wel luxe dat je alle soorten koffie kan zetten.

Dat niet alle kopers tevreden zijn, blijkt onder meer uit de onderste beoordeling. Als we naar het totaalplaatje kijken, zien we toch hoofdzakelijk tevreden kopers. Dat blijkt ook uit de gemiddelde score van een 9,0!

De Philips 5400 EP5447/90 kopen

Heb je naar aanleiding van deze Philips 5400 EP5447/90 review interesse in dit apparaat gekregen? Dat kunnen we ons maar al te goed voorstellen; ook wij zijn fan van deze volautomatische koffiemachine. Voordat je van deze machine kunt genieten, is het aan te raden om op zoek te gaan naar de beste prijs. Via onderstaande buttons check je direct de beste prijzen bij onze partners.

Bekijk prijzen van de Philips 5400 EP5447/90 bij verschillende winkels:

Alternatieven

Voldoet de Philips 5400 EP5447/90 voor 99% aan jouw wensen? Is er echter een bepaalde reden waarom je toch nog niet volledig overtuigd bent? Dan kan het nooit kwaad om eens naar andere apparaten te kijken. Speciaal voor jou zijn wij alvast op zoek gegaan naar twee geschikte alternatieven.

Siemens EQ.500 Integral TQ505R09

Wil je wél twee koffiespecialiteiten tegelijkertijd kunnen zetten? En wil je een machine hebben die een stuk minder lawaai produceert? Dan is deze volautomatische koffiemachine van Siemens mogelijk interessant voor je. Deze machine is fraai om te zien, herbergt veel handige functies en heeft ook een geïntegreerde melkopschuimer.

Het enige waar je rekening mee moet houden, is een relatief fors prijskaartje. Voor deze variant betaal je ruim 100 euro meer dan voor de Philips 5400 EP5447/90. Het is aan jou om te bepalen of je deze meerprijs de moeite waard vindt.

Siemens EQ.500 Integral TQ505R09

De'Longhi Dinamica ECAM350.55.B

Zou jij liever iets minder geld aan een goede volautomatische koffiemachine uit willen geven? En wil je met de volautomatische koffiemachine ‘gewoon’ koffiespecialiteiten met melk kunnen bereiden? Dan is deze variant van De’Longhi mogelijk voor jou op het lijf geschreven.

Deze variant is een stuk betaalbaarder, biedt veel handige extra’s en is ook makkelijk te bedienen. Tevens heeft dit apparaat de beschikking over bijvoorbeeld een geheugenfunctie en display. Al met al een prima alternatief voor de Philips 5400 EP5447/90.

De'Longhi Dinamica ECAM350.55.B
Kafea.nl
Logo