Sage The Smart Grinder Pro review

Op welke manier zet jij graag koffie? Doe je dit met een volautomatische espressomachine? Maak je gebruik van een koffiecupmachine? Of wil je het liefst zoveel mogelijk handelingen zelf uitvoeren? Als je voorkeur naar laatstgenoemde optie gaat, ben je gebaat bij een goede koffiemolen.

Als je op zoek naar een goede koffiemolen gaat, kom je al snel uit bij de Sage The Smart Grinder Pro. In deze Sage The Smart Grinder Pro review vertellen wij je graag alles over deze koffiemolen. We hebben de koffiemolen zelf uit mogen proberen, waardoor wij als geen ander weten wat de voor- en nadelen zijn.

Sage The Smart Grinder Pro

In deze review laten wij je dan ook kennismaken met de belangrijkste plus- en minpunten. Daarnaast bespreken we het prijskaartje, de ervaringen van andere kopers en vellen we ons eindoordeel. Bij dit eindoordeel wijzen wij je ook nog op twee alternatieven. Na het lezen van de review kun je in ieder geval snel de juiste keuze voor jezelf maken: ga je wel of niet de Sage The Smart Grinder Pro aanschaffen?

De voordelen van de Sage The Smart Grinder Pro

Heb je jouw pijlen op een nieuwe koffiemolen gericht? Dan is ons advies om heel goed over jouw wensen na te denken. Over welke eigenschappen moet de koffiemolen bij voorkeur beschikken? Hoeveel geld wil je aan de koffiemolen uitgeven? En hoe groot moet de koffiemolen bij voorkeur zijn? Door over dergelijke vragen na te denken, kun je alvast een schifting in het aanbod van koffiemolens maken.

Ben je bij het maken van deze schifting op de Sage The Smart Grinder Pro uitgekomen? Dan heb je in ieder geval een prima schifting gemaakt. Volgens ons brengt deze koffiemolen namelijk de nodige voordelen met zich mee:

 • Je kunt uit 60 maalstanden kiezen
 • Voor meerdere koffiespecialiteiten geschikt
 • De koffiemolen ziet er geweldig uit
 • Duidelijk display aan de voorzijde
 • Groot bonenreservoir
 • Je kunt deze koffiemolen makkelijk bedienen
 • Meerdere accessoires meegeleverd
 • Deze koffiemolen is makkelijk te reinigen

60 maalstanden

Wat is voor jou de belangrijkste reden dat je een koffiemolen aan wilt schaffen? Heeft dit wellicht te maken met het feit dat je invloed op de smaak uit wilt kunnen oefenen? Dan is de Sage The Smart Grinder Pro absoluut een prima koffiemolen voor je.

Bij deze koffiemolen kun je uit maar liefst 60 maalstanden kiezen. Doordat je uit zóveel maalstanden kunt kiezen, oefen je echt veel invloed op de smaak uit. Bovendien ben je in staat om veel te experimenteren. Aan de hand van jouw bevindingen kun je vervolgens de perfecte maalstand bepalen.

Wist je dat de maling van de bonen erg bepalend is voor de smaak van koffie? Door voor een grove of voor een fijne maling te kiezen, oefen je dus veel invloed op de smaak uit. Aangezien je uit maar liefst 60 maalstanden kunt kiezen, creëer je altijd de perfecte koffie voor jezelf.

Het blijft echter niet bij deze 60 maalstanden. Nee, onder het display zijn nog enkele draaiknoppen te vinden. Met dank aan deze draaiknoppen kun je echt de puntjes op de ‘i’ zetten wat betreft de maalstand. Je kunt met deze draaiknoppen namelijk nog eens 10 aanpassingsinstellingen naar wens instellen. Dit betekent concreet dat je uit een totaal van 600 (!) maalstanden kunt kiezen.

Voor meerdere koffiespecialiteiten geschikt

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, kun je uit behoorlijk veel maalstanden kiezen. Doordat je uit zoveel maalstanden kunt kiezen, creëer je altijd de gewenste smaak. Bijkomend voordeel is dat je koffie voor tal van koffiespecialiteiten kunt bereiden.

In onze ogen is deze koffiemolen met name voor een espresso geschikt. Onze partner Coolblue denkt hier precies hetzelfde over; zij hebben deze variant namelijk uitgeroepen tot de beste koffiemolen voor espresso’s.

Wil je graag een dubbele espresso zetten? Ook dat is mogelijk met de Sage The Smart Grinder Pro. Verder is het ook nog mogelijk om grotere hoeveelheden koffie te malen. Daardoor ben je in staat om bijvoorbeeld grote hoeveelheden koffie met jouw filterkoffiezetapparaat te zetten.

Met andere woorden: met de Sage The Smart Grinder Pro kun je echt heel veel kanten op. In onze ogen is dit zelfs één van de meest veelzijdige koffiemolens!

Geweldig design

Het merk Sage is niet alleen bekend vanwege de koffiemolens, maar ook vanwege de koffiemachines. Zowel de Sage koffiemolens als de Sage koffiemachines delen hierbij een gemeenschappelijk kenmerk: het prachtige design.

Bij het ontwerpen van de producten besteedt Sage hier veel aandacht aan. Dat is ook duidelijk terug te zien aan het design van de Sage The Smart Grinder Pro. In onze ogen is dit één van de mooiste koffiemolens van dit moment.

Sage The Smart Grinder Pro design

Waarom wij dit zo’n mooie koffiemolen vinden? Dat komt onder meer door de samenstelling van het gehele apparaat. De onderzijde, het gedeelte bij het display en het reservoir bovenop vormen simpelweg een prachtige combinatie.

Ook de kleurstelling is volledig naar onze wens. Het grootste onderdeel van deze koffiemolen is in een RVS-kleur uitgevoerd. Aan de voorzijde is echter ook een deel in het zwart uitgevoerd; dit vormt een fraaie combinatie in onze ogen. Dat het bonenreservoir vervolgens boven de machine uitsteekt, maakt het plaatje voor ons compleet.

Duidelijk en handig display

Vind je het design van de Sage The Smart Grinder Pro ook zo fraai? Dat is wellicht ook te danken aan het display van deze koffiemolen. Dit display bevindt zich in het midden van de machine aan de voorzijde. Het display heeft dus een prominente plek gekregen; in onze ogen volledig terecht.

Het display van de Sage The Smart Grinder Pro zorgt namelijk voor de perfecte bediening. Via dit display kun je bijvoorbeeld makkelijk de gewenste maalstand kiezen. Naarmate je dit vaker en vaker doet, gaat het je steeds gemakkelijker af.

Verder vind je op dit display ook belangrijke informatie. Zo zie je op het display direct de volgende waarden naar voren komen:

 • De tijd van het malen
 • De maalstand
 • Het aantal porties dat je maalt

Dankzij deze waarden kun je voor de perfecte maling kiezen. Ook zie je dus direct hoe lang de maling duurt. En hoeveel porties je gaat malen. Al met al zorgt dit display voor de gewenste controle. En voor een ultieme bediening. Wat ons betreft is dit echt één van de meest gebruiksvriendelijke koffiemolens van dit moment.

Groot bonenreservoir

Ga je meerdere koffiemolens met elkaar vergelijken? Kijk dan goed naar de afmetingen van het bonenreservoir. Des te groter dit reservoir is, des te minder vaak je het reservoir bij hoeft te vullen. Handig!

Over de grootte van het reservoir van Sage The Smart Grinder Pro zijn wij laaiend enthousiast. Sage heeft er namelijk voor gekozen om een reservoir van 450 gram te gebruiken. Dít is één van de grootste reservoirs die je op hedendaagse koffiemolens aantreft.

Belangrijk voordeel hiervan: je hoeft het reservoir niet al te vaak bij te vullen. Tevens is het ideaal dat dit bonenreservoir ook nog Uv-bestendig is. Mocht het zonlicht op het reservoir terechtkomen, maakt dit voor de versheid van de bonen niet uit.

Het bonenreservoir is ook nog eens volledig luchtdicht. Als je een flinke hoeveelheid bonen in dit reservoir stopt, ben je hierdoor verzekerd van een lange versheid. Je kunt de werking hiervan eigenlijk vergelijken met een vacuüm bewaardoos voor gemalen koffie.

Makkelijk te bedienen

We gaven het eerder in deze Sage The Smart Grinder Pro review al aan, maar deze koffiemolen is echt makkelijk te bedienen. Dit is te danken aan het display, maar ook aan een handige toevoeging.

Op het display zie je de verschillende grofheden naar voren komen. Per grofheid zie je echter ook vermeld staan voor welk type koffie de grofheid geschikt is. Tijdens het perfectioneren van de maalstand vormt dit dus een prima uitgangspunt voor je. Met dank aan deze handige toevoeging kies je dus nóg sneller de perfecte maalstand uit.

Veel accessoires meegeleverd

Bij aanschaf van deze koffiemolen krijg je meerdere accessoires geleverd. Het gaat hierbij om de accessoires die je op de foto hiernaast afgebeeld ziet staan. Wat deze accessoires precies zijn, vertellen we je graag hieronder:

 • Een kleine portafilterhouder: met dank aan deze kleinere filterhouder kun je de Sage The Smart Grinder Pro aansluiten op portafilters van 50 tot 54 mm.
 • Een grote portafilterhouder: met dank aan deze grotere filterhouder kun je de Sage The Smart Grinder Pro aansluiten op portafilters van 58 mm.
 • Een maalbak met deksel: met dank aan deze maalbak ben je ook in staat om grotere hoeveelheid koffie te malen. Doordat deze maalbak ook nog over een deksel beschikt, blijft de koffie heerlijk vers.
Sage The Smart Grinder Pro accessoires

Over deze accessoires zijn wij echt heel erg te spreken. In onze ogen had Sage niet ervoor hoeven te kiezen om dergelijke accessoires mee te leveren. Het feit dat dit merk dít wel gedaan heeft, spreekt ons daardoor des te meer aan!

Makkelijk te reinigen

Maak je met regelmatig gebruik van een koffiemolen? En heb je bij jouw huidige koffiemolen opgemerkt dat het reinigen relatief lastig is? Dan is de Sage The Smart Grinder Pro sowieso een heel vooruitgang. Deze koffiemolen is namelijk bijzonder makkelijk te reinigen.

Iets wat te danken is aan onder andere de uitneembare maallade. Doordat je deze lade uit kunt nemen, kun je ‘m ook makkelijk reinigen. Dit geldt overigens ook voor de gehele behuizing; deze behuizing is bijvoorbeeld niet statisch geladen. Bij veel andere koffiemolens is dit wel het geval, waardoor er gemorste koffie aan de behuizing blijft plakken. Bij de Sage The Smart Grinder Pro hoef je hier niet bang voor te zijn.

Concreet gevolg van dit voordeel: je hoeft nagenoeg géén tijd te besteden aan het reinigen c.q. onderhouden van de machine. Dat betekent dat je meer tijd hebt om met de maalstanden te experimenteren. En dit betekent ook dat je meer tijd hebt om oprecht te genieten van een heerlijk kopje koffie. Met de Sage The Smart Grinder Pro gaat dat sowieso goed komen!

Overige voordelen

Over de Sage The Smart Grinder Pro zouden wij hele boeken kunnen schrijven. Om deze Sage The Smart Grinder Pro reviews behapbaar te houden, hebben we ervoor gekozen om dat echter niet te doen. Maar, we willen je toch graag kennis laten maken met andere voordelen van deze koffiemolen. Dáárvoor verwijzen wij je graag naar onderstaande video. In deze video bespreekt een koffie-expert deze koffiemolen van A tot Z:

De nadelen van de Sage The Smart Grinder Pro

Een koffiemolen is waarschijnlijk geen alledaagse aankoop voor je. Aangezien dit geen alledaagse aankoop is, besteed je hier relatief veel tijd aan. Dit proberen wij met deze Sage The Smart Grinder Pro review echter zo makkelijk mogelijk voor je te maken.

Dit doen we niet alleen door de voordelen te bespreken, maar ook door de nadelen te bespreken. Hieronder kun je kennismaken met de belangrijkste nadelen van de Sage The Smart Grinder Pro:

 • Deze koffiemolen is relatief groot
 • Maakt soms relatief veel lawaai
 • Beschikt niet over een timer
 • Bediening vraagt om gewenning

Relatief groot

In deze Sage The Smart Grinder Pro review heb je veel informatie over de voordelen kunnen vinden. Daarbij hebben we ook benoemd dat we erg onder de indruk zijn van het design van deze koffiemolen. Daar staan we nog steeds achter, maar je moet ook met een nadeel van/bij dit design rekening houden.

De Sage The Smart Grinder Pro is namelijk een vrij grote koffiemolen. Doordat de koffiemolen vrij groot is, moet je echt de nodige ruimte in jouw keuken voor deze koffiemolen vrijmaken. Nadat je dit gedaan hebt, verplaats je de koffiemolen gelieve ook niet meer al te veel. Dat is namelijk ook niet al te praktisch, vanwege de onderstaande afmetingen:

 • Hoogte: 38,9 centimeter
 • Breedte: 16 centimeter
 • Diepte: 21,4 centimeter

Overigens is de Sage The Smart Grinder Pro ook een vrij zware koffiemolen. Met een totaalgewicht van 3 kilogram is de molen simpelweg zwaarder dan veel andere varianten. Daarbij moet je ook nog eens met het volgende rekening houden; het reservoir moet je ook nog met koffiebonen vullen. Het totaalgewicht gaat daardoor richting de 3,5 kilogram.

Maakt soms relatief veel lawaai

Toen wij voor het eerst deze koffiemolen uit mochten proberen, waren wij versteld. Tijdens het malen van de koffie hoorden wij namelijk nagenoeg geen geluid. Naarmate we de molen vaker en vaker uitprobeerden, veranderde dit echter. Het viel ons hierbij vooral op dat het geluidsniveau nooit constant is.

Hoe dat komt? Daar zijn we nog niet helemaal over uit. We hebben alleen geconstateerd dat het geluidsniveau soms relatief hoog is. Dat is iets waar je goed rekening mee moet houden!  

Geen timer

Zou je graag een koffiemolen op afstand kunnen bedienen? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een koffiemolen met een timer. Door de timer in te stellen, kun je de koffiemolen op een bepaald tijdstip alvast de koffie laten malen. Bij de Sage The Smart Grinder Pro is dat helaas niet mogelijk. Sage heeft er namelijk voor gekozen om géén timer op deze koffiemolen aan te brengen.

Bediening vraagt om gewenning

Eerder in deze Sage The Smart Grinder Pro review waren wij vol lof over de bediening. In onze ogen is de bediening ideaal, onder meer vanwege het duidelijke display. Tegelijkertijd is het ook een feit dat deze bediening om enige gewenning vraagt. Pas als je vaker van deze koffiemolen gebruik maakt, krijg je de totale bediening onder de knie.

Hierbij moet je ook goed rekening met het volgende houden: de handleiding van de Sage The Smart Grinder Pro is alles behalve goed. De handleiding is vrij beknopt, maar is op bepaalde punten ook erg onduidelijk. Vandaar ook wat wij je aanraden om vooral veel te experimenteren. Alleen op die manier ga je de totale controle over alle mogelijkheden van deze koffiemolen krijgen.

Ervaringen van andere kopers

In onze ogen is de Sage The Smart Grinder Pro één van de beste koffiemolens van dit moment. Denken andere kopers daar net zo over? Wij zijn op onderzoek gegaan. Via het internet zijn wij op zoek gegaan naar beoordelingen van kopers. Bij onze partner Coolblue vonden wij al direct 11 reviews. Van deze 11 reviews is de gemiddelde score een 8,8. Op basis van de schaal van 1 tot 10 is dat dus een prima score.

Ook bij onze partner Bol.com zijn enkele beoordelingen achtergelaten. Opvallend genoeg zijn al deze beoordelingen ware voltreffers; de gemiddelde beoordeling bij Bol.com is dan ook een 5 op een schaal van 1 tot 5. Kijk, dat is nog eens typerend voor de tevredenheid van kopers van de Sage The Smart Grinder Pro.

Maar, wat vinden kopers nou de plus- en minpunten van deze koffiemolen? Om je hier een indruk van te geven, hebben wij enkele van de beoordelingen voor je op een rijtje gezet:

 • Na jaren een horeca maler te hebben gehad, deze kleinere versie aangeschaft. Er ging een koffie wereld open! Pas op je gaat er te veel van drinken...
 • Na bepalen optimale maalstand door programmeerfunctie zeer makkelijk in gebruik, binnen enkele seconden vers gemalen koffie en geen geknoei meer.
 • Een goede koffiemolen voor wie zeer veeleisend is en naast doorloopkoffie ook espresso etc wil kunnen malen. De afwerking is top, bediening makkelijk, reinigen gaat ook eenvoudig. Ik zou' m aanraden aan de veeleisende koffiedrinker, voor wie enkel bonen voor z'n percolator wil kunnen malen is dit overkill, ook al omdat het toestel vrij zwaar en groot is.
 • Een koffiemolen met een knap uitgelijnd design en semi-professionele kenmerken. Geweldige opzet zonder teveel gedoe. Je stelt de maalgraad in op het lcd scherm m.b.v. de draaiknop. Simpel en lekkere koffie
 • Dit mooie uitziende apparaat doet precies wat hij moet doen, en is uiterst professioneel afgewerkt. Als je dat zo mag zeggen
 • Dit is een heel gebruiksvriendelijke koffie grinder die perfect jou bonen maalt. Echt top !
 • Prima koffie ermee!

Zoals je kunt zien, zijn de meeste beoordelingen erg positief. Sommige gebruikers klagen wel over de afmetingen en het gewicht, zoals ook uit één van bovenstaande beoordelingen blijkt. Onder aan de streep zijn de meeste kopers echter (erg) enthousiast.

De Sage The Smart Grinder Pro kopen

Had je interesse om deze koffiemolen van Sage aan te schaffen? En heeft deze Sage The Smart Grinder Pro jou volledig over de streep getrokken? Dan raden wij je aan om een goede vergelijking te maken tussen de verschillende online aanbieders. Door op onderstaande buttons te klikken, vind je direct de beste prijzen bij onze betrouwbare partners.

Alternatieven

Wil jij dolgraag een nieuwe koffiemolen aanschaffen? Ben je er door deze review achter gekomen dat de Sage The Smart Grinder Pro voor jou niet de gewenste koffiemolen is? Dan is het zaak om naar nadere koffiemolens uit te gaan kijken. Daar helpen wij je nog graag een handje bij. Wij hebben namelijk alvast twee geschikte alternatieven van de Sage The Smart Grinder Pro voor je geselecteerd.

Sage the Dose Control Pro Molen

Een andere koffiemolen uit het aanbod van Sage is een prima alternatief. Het gaat hierbij om deze Sage The Dose Control Pro koffiemolen. Deze koffiemolen biedt ook 60 maalstanden, ziet er eveneens fraai uit en biedt ook veel mogelijkheden. Zo krijg je bij deze koffiemolen ook meerdere portafilterhouders geleverd.

Wel moet je bij deze machine met enkele nadelen rekening houden. Zo is de bediening minder intuïtief, onder meer omdat deze koffiemolen géén display heeft. Ook is het bonenreservoir een stuk kleiner; 340 gram. Daarentegen is deze Sage koffiemolen wel iets goedkoper dan de Sage The Smart Grinder Pro.

Sage the Dose Control Pro Molen

Baratza Sette 270 koffiemolen

Vind je het niet erg om meer geld aan een goede koffiemolen uit te geven? Dan is de Baratza Sette 270 koffiemolen wellicht de beste keuze voor je. Deze koffiemolen heeft een uniek design, biedt veel mogelijkheden en werkt snel. Deze snelle werking is te danken aan de buitenste maalschijf welke om de vaste maalschijf heen draait.

Bij deze koffiemolen kun je uit 270 maalgraden kiezen. Daarnaast kun je de maaltijd tot 0,1 seconden nauwkeurig instellen. Met dank aan het LCD scherm geniet je ook nog eens van een aangename bediening. Belangrijk nadeel is echter wel het (fors) hogere prijskaartje.

Baratza Sette 270 koffiemolen
Kafea.nl
Logo